Uživatel s deaktivovaným účtem

hmm, najčastejšie na to, že ich zabúdajú používať :D
obecne sú také klusácke choroby medzikosťák, prípadne celkovo šlachy. ale všeobecne sú klusáci celkom tvrdí- teda oproti A 1/1 napríklad.
mám taky klusáčka chvíli někde běhal. ted chodí pod sedlem...je to mlaďas taky zatím nic... ale chtěla jsem vědět jak to mají ostatní a kor když neznám moc jeho minulost
no šmatlal hrozně, teď už je mnohem lepší. Získal rovnováhu s jezdcem na hřbetě a už mu to ujede jen málo kdy
jen má dost citlavá kopyta...občas na horším podkladu jde jak na jehlách... ale sand se to zlepší ....

S tými kopytami je to dosť individuálne, niektoré kone bosé neurobia ani krok, niektorým je úplne jedno, po akom povrchu zrovna idú. ostatne, hodne záleží aj od úpravy...
a Charles veľa nebehal, len pár štartov http://www.trotdb.info/horse.php?id=7749
to vím, že moc neběhal, mám ho už přes rok ale je to celkem jemný koník, a je bosý už skoro rok a zatím žádná změna. Kovář říkal, že počkáme do léta.. Neberu ho na tvrdé ( slézám když už někde potkáme v lese na cestě vysypanou suť
) máme super terény (louky lesy...) a co jsem si všimla tady na fauně tak má spousta klusáků podkůvky... chtěla bych ho bosého ale důležité je aby se on cítil dobře
. má nožky jak výhybky do pekla
takový hůlky ...

trebárs Iva( tu na faune tuším bospor) má doma cca 5 kusov bývalých niektorých dosť úspešných dostihákov a všetkých naboso. takže verím, že sa to dá. 5 rokov som jazdila kobylu, ktorú bola bosá, úzke kopytý, žiadne strelky, klasicky strúhaná kováčom a chodila normlálne, v každom teréne, behala dostihy. len asi treba vydržať.
snažím se ale taky když vidím jak kolikrát pajdá, je mi ho líto... chtěla jsem to na zmrzlém řešit botkama, ale kovář mi říkal, že se musí často kopyto upravovat aby seděly... mám super kováře..( ty jeho nohy ho zajímaj ) dělá si fotky jak postupujem at... zkusím napsat bospor ... snad jí to nebude vadit.. určo bude mít spoustu zkušeností ... díky za tip
Také mám klusačku a nožky máme zdravé, chodíme bez podkov a super, na tvrdým stejně slízám a podle našeho kovářa podkovy nikdy potřebovat nebudem. Ale chodit taky moc neumíme, buď nám to podjede, nebo zakopnem :D ....jedinný co tak máme hroznej zlozvyk a to vyplazování jazyku při vyjížďce a přehazování udidla. :/

tak zo 4 kusov jeden má problémy aj po výbehu na boso, jeden robí au-au iba na kameňoch a dvaja sú schopní fungovať na boso aj vonku, bez nejakých prejavov nespokojnosti.
a skákanie klusákom ide, v plemennej knihe SF sa občas dokonca nejaký klusák vyskytne, napríklad taký Galoubet A je polovičný klusák, Ratina Z mala tiež v rodine, tuším z matkinej strany klusáka.

tak zo 4 kusov, ktorých mám aktuálne "pod nosom" sú dve kobyly úplne zdravé- ale celoživotne tvrdé, napriek kariére od dvoch rokov-jedna behala snáď tri roky, druhá bola na dráhe do ôsmych- ale je to jedna rodina, pomerne dosť tvrdá. valach je taký všelijaký, nie je 100% zdravý, ale behať sa s tým dalo, teraz na jeseň mal nejaký problém so šlachou, na zadnej nohe(ale to si myslím, že si len nesadol s novým povrchom v chuchli). no a posledný kus si v 4 rokoch privodil v nohe(sama, vo výbehu) zranenie, ma nejaký úlomok v zadnej nohe.