Klusáci máte problémy s nohama???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2014 16:41
lamagne

XXX.XXX.146.1

Ahoj, chci se zeptat, jak jste na tom s nožkama u svých klusáčků??? Trpíte na něco??

díky

14.2.2014 19:12
kačula611

XXX.XXX.155.184

Dobry den, mame doma 9 ti letou klusačku a mame ji 6 let.žádne problemy neměla naštěstí za celou dobu, ani nebyla nemocna nic smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2014 19:32

hmm, najčastejšie na to, že ich zabúdajú používať :D

obecne sú také klusácke choroby medzikosťák, prípadne celkovo šlachy. ale všeobecne sú klusáci celkom tvrdí- teda oproti A 1/1 napríklad.

15.2.2014 15:58
lamagne

XXX.XXX.32.1

mám taky klusáčka chvíli někde běhal. ted chodí pod sedlem...je to mlaďas taky zatím nic... ale chtěla jsem vědět jak to mají ostatní smajlík a kor když neznám moc jeho minulost smajlík no šmatlal hrozně, teď už je mnohem lepší. Získal rovnováhu s jezdcem na hřbetě a už mu to ujede jen málo kdy smajlík jen má dost citlavá kopyta...občas na horším podkladu jde jak na jehlách... ale sand se to zlepší ....

18.2.2014 08:51

S tými kopytami je to dosť individuálne, niektoré kone bosé neurobia ani krok, niektorým je úplne jedno, po akom povrchu zrovna idú. ostatne, hodne záleží aj od úpravy...
a Charles veľa nebehal, len pár štartov http://www.trotdb.info/horse.php?id=7749

19.2.2014 08:15
lamagne

XXX.XXX.32.1

to vím, že moc neběhal, mám ho už přes rok smajlík ale je to celkem jemný koník, a je bosý už skoro rok a zatím žádná změna. Kovář říkal, že počkáme do léta.. Neberu ho na tvrdé ( slézám když už někde potkáme v lese na cestě vysypanou suť smajlík ) máme super terény (louky lesy...) a co jsem si všimla tady na fauně tak má spousta klusáků podkůvky... chtěla bych ho bosého ale důležité je aby se on cítil dobře smajlík . má nožky jak výhybky do pekla smajlík takový hůlky ...

19.2.2014 08:58

trebárs Iva( tu na faune tuším bospor) má doma cca 5 kusov bývalých niektorých dosť úspešných dostihákov a všetkých naboso. takže verím, že sa to dá. 5 rokov som jazdila kobylu, ktorú bola bosá, úzke kopytý, žiadne strelky, klasicky strúhaná kováčom a chodila normlálne, v každom teréne, behala dostihy. len asi treba vydržať.

19.2.2014 10:14
lamagne

XXX.XXX.32.1

snažím se ale taky když vidím jak kolikrát pajdá, je mi ho líto... chtěla jsem to na zmrzlém řešit botkama, ale kovář mi říkal, že se musí často kopyto upravovat aby seděly... mám super kováře..( ty jeho nohy ho zajímaj smajlík ) dělá si fotky jak postupujem at... zkusím napsat bospor ... snad jí to nebude vadit.. určo bude mít spoustu zkušeností ... díky za tip smajlík

23.2.2014 22:42
harunka

XXX.XXX.37.77

Také mám klusačku a nožky máme zdravé, chodíme bez podkov a super, na tvrdým stejně slízám a podle našeho kovářa podkovy nikdy potřebovat nebudem. Ale chodit taky moc neumíme, buď nám to podjede, nebo zakopnem :D ....jedinný co tak máme hroznej zlozvyk a to vyplazování jazyku při vyjížďce a přehazování udidla. :/

24.2.2014 08:38
lamagne

XXX.XXX.32.1

tak to mě otvírá hubu .. tudíž řemínek, už moc nezakopává.. má už rovnováhu smajlík taky slézám na horším povrchu. je to broučeksmajlík letos bych s ním chtěla něco skočit..jsem zvědavá jak na tom bude. skáče rád a dobře .. uvidím, co na to ty jeho hůlky smajlík

24.2.2014 09:10

tak zo 4 kusov jeden má problémy aj po výbehu na boso, jeden robí au-au iba na kameňoch a dvaja sú schopní fungovať na boso aj vonku, bez nejakých prejavov nespokojnosti.
a skákanie klusákom ide, v plemennej knihe SF sa občas dokonca nejaký klusák vyskytne, napríklad taký Galoubet A je polovičný klusák, Ratina Z mala tiež v rodine, tuším z matkinej strany klusáka.

24.2.2014 10:05
lamagne

XXX.XXX.32.1

to by mu šlo smajlík skákal by jak o závod... klusáci skáčou dobře a s chutí smajlík jen mě zajímalo jak jsou na tom ostatní, jestli mají vše ok ... smajlík

24.2.2014 19:01

tak zo 4 kusov, ktorých mám aktuálne "pod nosom" sú dve kobyly úplne zdravé- ale celoživotne tvrdé, napriek kariére od dvoch rokov-jedna behala snáď tri roky, druhá bola na dráhe do ôsmych- ale je to jedna rodina, pomerne dosť tvrdá. valach je taký všelijaký, nie je 100% zdravý, ale behať sa s tým dalo, teraz na jeseň mal nejaký problém so šlachou, na zadnej nohe(ale to si myslím, že si len nesadol s novým povrchom v chuchli). no a posledný kus si v 4 rokoch privodil v nohe(sama, vo výbehu) zranenie, ma nejaký úlomok v zadnej nohe.

26.2.2014 22:44
harunka

XXX.XXX.35.241

Taky jsem slyšela, že klusáci dobře skáčou. Známá měla 2klusky a dokonce říkala,že větší torpéda nikdy neměla. :D ...ale Haňouš až na pár zlozvyků je zlatíčko. Když si vemu jaká byla, když jsem si ji koupila a jaká je teď. :)

28.2.2014 08:28
lamagne

XXX.XXX.32.1

já ho obsedala před rokem a je zlatej, nikdy nevyhodil neutekl.. je to zlatíčko a to i když déle stojí. není lekavý.. můžou kolem něj být děti zvířata a nic neudělá.. jen je hrizně nenažranej smajlík spapá toho fakt hromadu na to jakej je to prďola smajlík a ty jí máš taky jen na rekreačko??

2.3.2014 20:54
harunka

XXX.XXX.39.73

No tak to maj s Harunkou stejný,ta by taky spapala všechno. ;) ...jojo jen na rekreaci. To my jsme velký poseroutky,je k cizým lidem a k věcem dost nedůvěřivá,ale časem se to zlepšuje a už to není tak strašný,ale cizý lidi asi nikdy moc brat nebude,ale mě to nevadí :)

18.9.2014 21:00
zazika

XXX.XXX.174.225

Mám dva kousky, jeden odešel z dráhy kvůli mezikosťáku, druhej prostě přestal běhat, neví se proč, oba bosí, starší (9) v pohodě, mladší (4) se uvidí, zatím je citlivější. Zvažuju užití keralitu. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík