Horsemanship - V.Bořánek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2014 11:43
rezi

XXX.XXX.44.110

7. a 8. června se u nás v malé rodinné stáji uskuteční seminář s V. Bořánkem. Tématem bude práce v kruhovce HI a HII.

Příjemné rodinné prostředí s možností ubytování.
Cena 750,- za osobu a den - Cena včetně občerstvení a oběda (výběr ze dvou jídel)
Kde: Těšnov u Cetenova Liberecký kraj

Více info na www.vetrna-plan.cz v rubrice Co se chystá
registrace nutná kvůli místu

Motto: "Práce ze země je základem. Neboť, co není zpracované ze země ze sedla se těžko dohání!"

12.5.2014 11:30
happydog2

XXX.XXX.43.209

Není to úplně k diskuzi, ale prosím nemáte někdo na prodej knihu Průvodce nenásilným výcvikem koní - Monty Roberts? Nabídky prosím mailem petra.pd@seznam.cz. Moc díky
PS: popřípadě něco hodně podobného, kde je popsána práce v kruhovce

15.5.2014 09:58
rezi

XXX.XXX.47.212

happydog2 napsal(a):
Není to úplně k diskuzi, ale prosím nemáte někdo na prodej knihu Průvodce nenásilným výcvikem koní - Monty Roberts? Nabídky prosím mailem petra.pd@seznam.cz. Moc díky
PS: popřípadě něco hodně podobného, kde je popsána práce v kruhovce

Právě Bořánek má krásně ucelený systém, jak pracovat v kruhovce. Říka tomu mateřská školka, což je i pro starší koně leč výcvikově na začátku. Má to hezky rozfázované
1.pocit bezpečí koně
2.pauza
3.rytmus
4.reakce koně na moji ruku
5.reakce koně na moji holeň
6.couvání

Jsem se bránila kruhovce, ale od té doby. Co takto "pracujeme" se nám koně mění před očima a já s nima. Najednou mizí už zažité problémy, které člověk přehlíží na které si i zvykl. Pro mě jeho učení má velkou hloubku přistupuje k tomu, že kůň má pravdu a právo se vyjádřit. Nic neočekávat a nechat koně se rozhodnout. Hodně práce na lidském egu, změna myšlení, vyrovnanost .....atd...

20.8.2014 08:36
rezi

XXX.XXX.33.245

Na poslední chvíli tento víkend opět u nás www.vetrna-plan.cz jezdecký seminář s Vaskem. Diváci zváni zvláště soucitici smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík