Markét,doufám,že jsi v pořádku zpátky
,malej tahací koník je super,to je dobrý,jak jsou takhle zvyklý tahat v tom obrovským provozu.
Včera měl Šoník volno a byl z toho maximálně otrávenej a ospalej.
Mondíkův skok.
Děvčata,chodí k nám holčina zkoušet,jestli jí to půjde,a když jsme zkoušely jí vysvětlovat klus,aby vysedávala,tak to normálně nemohla pochopit,co se po ní chce,ač jsme jí vysvětlovaly všechno i jako že jsem jí ukázala na zemi,jak má pracovat s nohama,nic,prostě to nemohla pobrat,až teprve,když Jára vlezla do sedla a ukázala jí to,tak pak teprve začala vysedávat správně.Už si nepamatuju,jak jsem se k vysedávání dostala já,něják mi nejde si vzpomenout,jak jsem na vysedávání přišla nebo kdo mě to naučil,či teda jakým vlastně způsobem jsem se k tomu dopracovala.
Jak jsem poprvé cválala,to si dobře pamatuju,
holky mě měly jako přítěž na vyjížďku a to je jasný,holky si chtěly zacválat a věděly,že já to jaksi neumím,tak mi řekly,že oni budou cválat a já si mám udržet kobču v klusu,
což se mi dařilo asi ty jeiich 2 cvalový,
pak už se milá babka nechtěla nechat držet a jala si jet své tempo,které samosebou viděla u kobyl,co byly před ní,aby jí nááhodou někam neutekly,no a já najednou cválala,a řvala jsem na celý lesy-holkýýý,já cválááám!!!!
Ale ten klus už si fakt prostě nevybavuju,jestli mi to taky někdo musel předvádět,co mám dělat,nebo jestli jsem to pochopila sama,fakt ta skleroza je hroooznááá....
Ahoj, jsem zpět. Těšila jsem se domů, i když to tam bylo fajn. A co jsem našla doma? Pochcanou postel a Míši pelíšek!! No já myslela, že tu kočku roztrhnu. Už to udělala loni, ale to jsem považovala za omyl z vedra. Takovej smrad a ŠEST praček! A to má 3 záchody.
No ale už jsem jí i pomazlila.
Děda je furt v nemocnici, museli ho nakonec operovat a bude muset na LDN, protože nechodí. Má hodně živé sny a myslí, že je to pravda, tak je s ním legrace. Ale babičku to vytáčí.
Ahoj kochačky dlouho jsem nepřispívala, protože nebyl čas, ale pořád pokukuju, co je nového
včera máme za sebou zdárně kastraci hafloška. Minulý týden konečně spustil i druhou kulku, tak jsme to rychle zmákli. Vypadá, že to nese docela dobře, ani otok není zatím skoro žádný, pěkně žere i má chuť k pohybu, tak snad už žádné komplikace nenastanou. Moc jsem toho nenaspala, byla to naše první kastrace, tak byly obavy.
Tý jo,Markét,teda,kočka a takový čuně,fuj,
s těma pračkama Tě lituju
,al e to se hold musí.
Nikik,moje známá měla taky jednokulčáka dvouletýho,tak se na něj domluvili 3 doktoři,páč ona má společně s ním kobylu,tak nechtěla moc dlouho čekat,aby se mladej nezbláznil a sám bezpůvodový nezplodil dalšího bezpůvodovýho,tak ho uspali a jak dostal tu uspávačku,tak ta druhá kulka sjela dolů a bylo to.
To je paráda,že jste to takhle krásně zmákli,taky už budeš mít klid.
Jarča byla na soustředění s A.Onoprienkem,bylo to fajn
a naučila se spoustu nových věcí.
https://www.youtube.com/watch?v=MfKBrdXEQbk
No jo, tohle je ona, potvora jedna pochcávací! Ale zlobit se na ní není lehký.
V Izraeli jsem viděla u benzínky zaparkovaného velblouda. Byl mezi auty a čekal bez uvázání... Tak si říkám, jestli to není lepší než kůň. Pěkně si lehne, aby mohl pán nasednout, není náročný na krmení, nemusí se kovat a dobře snáší vedro... Jestli bych to neměla vyměnit.
Markét,ta je kráááásnááá.
Když na tom velbloudovi to není ono ta jízda
,sice ho do cvalu taky dostaneš,
ale nemůže to bejt ono jako když jedeš na koni.
A naše koně taky čekají,kde je postavím,tak tam jsou,sice jsou přivázáni,ale tady u těch silnic to jinak nejde.
Ale ňák si nedovedu představit Moruš,že by si lehla o přestávce,
pak už by se jí nechtělo vstávat a moc bychom si toho nevydělaly.
Ona sebou plácla i když tady byl ten pan doktor na ty zuby,
a to jsem ještě říkala-né abys sebou práskla,už na Tebe půjdeme za chviličku,no buch ho
,za chvíli se tam natáhla jak dlouhá,tak široká,
a chvilku si pospinkala,
ona vždycky po jídle si dá ráda prostě šlofíka,no.
Včera bylo teda hnusně,celej den lilo a zima jak v Rusku.
Šoník je krkoun,tady jsou oba v jedný ohradě a musím dávat 2 kopičky sena,Šoník si nenechá od Moruš sežrat ani jedno stýbýlko,
tak Moruš stojí hezky v pozpru opodál.
To já jsem měla z deště radost. Myslela jsem na to, jak všecko krásně poroste a pokvete. Koně půjdou brzy na pastvu a budou nadšení...
Dostala jsem tyhle krásné botky. Ani nevim, jestli si je zasloužim.
No to já jsem taky byla ráda,že zapršelo,ale když pak to nestačí vyschnout a všude je plno bahna,tak je z toho člověk v háji,já to kolečko už v tom bahně neutlačím.
Botky jsou pěkný,pročpak bysis je nezasloužila?
Včéra dopoledne sice pršelo,ale odpoledne bylo neskutečně kráásně.
Rozkvetlý višně jsou kráásný
,už to všechno začne kvést naplno a to bude teprve náádhera.
Tady mám fotku i se Šoníkovejma ušiskama.
V neděli nás opustil Bob.
Srdíčko a selhání termoregulace.
Netrpěl, užíval si života až do posledního dne.
Bude nám všem chybět.
27 let je už požehnaný věk,a to ještě Bob vypadal docela dobře,já viděla jednoho koně,kterýmu bylo asi 25,ale to byla chodící kostra,přitom krmenej byl dobře,a chuť do života taky měl,akorát byl na něj hroznej pohled teda,ale on za to prostě nemohl.
Budete shánět dalšího koníka,aby byli pořád 4?
Janí,já určitě,
ale pokud se nebudeš zlobit,já sem budu chodit pořád
,mám to tu ráda
,nikdo se tu nehádá
,a já jsem se přes Faunu i seznámila s Oldou,
sice to byl ten časopis,ale Ifauna je taky Fauna,akorát internetová,musíme jít s dobou.
A občas se k nám tady můžou přidružit nějáké dobré dušičky,které by si chtěly povídat a koních a nejen o nich,já jsem díky Ifauně poznala poměrně hodně super lidiček
,takže jsem tady za Ifaunu moc ráda.
Objevili jsme nový směr na ježdění,víme o něm už dávno,ale musí se tam přecházet šíleně frekventovaná-hlavně kamiony,silnice,a tak jsme tudy raději nejezdily,ale nedávno jsme se tam vydaly a teď tam budeme jezdit pořád,máme tam tak rok co objevovat,je tam úžasně,jsou tam náádherný kopce a lesy a cesty,prostě náádhera.
Monďásek do brodu šel úplně bez řečí,i když ho viděl prvně,ale Šoníkovi se tam moc nechtělo.
Ale pak šel.
Šoník je teda pěknej flákač,když mu Jarča dala vycválat jeden sice prudkej,ale né moc dlouhej kopec,tak cválal jen aby se teda neřekklo,a Moruš ta zase jak do kopce bejčí,tak ho normálně předjela.
Ahojky holky ,
tak jsem po dlouhé době zase tady nějak nestíhám
stálá práce + dvě brigády dají celkem zabrat ... achjóóó , ale konečně sem našla práci !!
nééé sice takovou podle mým představ , ale aspoň něco ... tak snad brzy najdu něco lepšího a míň náročnýho
Koníka je mi moc líto , ale dožil se nádhernýho věku u lidí kteří mu poskytli takhle nádhernej důchod ( nééé všeci mají takový štěstí )
Gardik už konečně začal línat , že bylo na čase ... nééé a nééé se toho svýho rezavoučkýho svetru vzdát Taky jsme konečně vykastrovali Čiperku začal se tak objevovat její tatínek a měl na ní choutky ! Tak sme ji museli vykastrovat , protože to by nešlo takhle ... a páníček jejího táty nějak pořád nechápe , aby si psa lépe zabezpečoval
Včera jsem po dlouhým týdnu dojela za Gardikem a byla jsem úplně naměkko jak mě krásně přivítal ... což trvalo asi jen hodinku , když se mě pak snažil třikrát sejmout na vyjížďce hold jaro a travička dělá svoje , ale mám radost že má chuť do života a aspoň vím že není nemocnej .. což on strašně rád předstírá aby nic nemusel ....
a taky jsme byli kouknout za dědou a ukázat se jak po zimě vypadáme a hlavně trochu vypást zahradu kterou taťka den předtím posekal , protože nevěděl že se ukážeme
ale i tak si Garďa něco našel a popásl se
a tak děda uplácel cukříkama a krásně nakrájeným jablíčkem dokonce bylo i bez jadřinců a slupky hold děda no
Jéé,Markét,že Ty sjsi zasnoubená?
A kde máš Tosii?
Proč je hubená?
Terí,Čiperka je super s tím límečkem,nemůže si kousat stehy,je to sice votravný,ale bezpečný,a nepotrvá to dlouho,věřím,že bude brzo fit.
Gardík je krásně lesklej,včéra jsem viděla skoro stejnýho koníka,jako je Gardík,tak jsem si na Tebe vzpomněla,
fakt mu byl hodně podobnej.
My taky ještě nemáme vylínáno,
ještě Moruš tak měsíc
a Šoník tak 14 dní,Mondík asi taky tak,už se těším,až budou mít letní srst,
fakt mám ty chlupy i v polífce.
Trošíčku trénujeme.
Asi to už tak je. Já teda o svatbu nestojím, ale ono se nedá říct ne.
Toos je hubená, protože ji moc nekrmili no.. Byla v objektu, o který se majitelé hádají a jeden holt druhému koně nekrmí. Dokonce ani nenapustí vodu. A jak jsem to měla daleko, nemohla jsem ji moc kontrolovat. Ale není to tragédie, má prostě hranatý zadek a potřebuje nabrat tak 50 kg. Srst má lesklou a energie dost- venku chtěla furt běhat. Je odčervená a brzy bude mít upravené zuby, tak snad rychle přibere.
týýý jo, taková rezerva
šikulky oba dva
někdy mě i trošičku mrzí že nemůžu skákat , když vidím jak to všem tak krásně jde
dneska jsme byli skoro 4 hodinky venku ... počasí úplně luxusní Jen teda budeme zase muset častěji chodit mezi lidi a měnit naše trasy .. byl vylekanej z každýho šustnutí a někdy se lekl i něčeho co sem vůbec nezpozorovala
... je to prostě jarin
. Včera jsme byli na vyjížďce i s p.Karlem a brali sme i psy což je úplně normální , tak si jdeme lesem Čiperka jako vždy naháněla srnky a běhala z jedné strany lesa na druhou a tak pořád dokolečka ... najednou se Gardy zastaví kouká na Čiperku uděla dva kroky a lekne se
a takhle je to se vším proběhnou před náma srnky on se zastaví kouká ... srnky už dávno v čudu a teprve pak se lekne
tak jjá nevím , jestli mu to trvá chvilku než se mu to do toho jeho mozečku dostaví že se má leknout .. no každopádně z nás má každej prču
a další co u něj nechápu je to že do potoka ho dostat je nadlidskej výkon a do rybníka mi zaletí jak raketa mám asi koňa blázna
někdy by mě fakt zajímalo co se mu honí v hlavě , škoda že mi to nemá jak říct , možná bych byla dost překvapená
tady jedna z dneška škoda že nás neměl kdo vyfoti
krásně totiž pózoval
Jééé,Markét,tak to moooc gratuluju,
to je kráásný.
My letos půjdeme na 2 svatby,tak se docela taky těším.
Terí,Gardík je veselá kopa teda,aspoň se s ním nenudíš.
Díky za pochvalku,jsme moc rádi,že jim to spolu jde,Šoník je šikulka,akorát potřebujeme dopilovat drezůru.
Ale pracujeme na tom.
Děkuji, Jaruško. Doma na mě čekala kytka.
Většinou když se daří, tak následuje nějaký malér. Takže abych se začala učit. Zkouškové se blíží. Taky nevim, za kterou kobylou jet dřív. Musím je dát brzy k sobě.
Co ta holka, která u Vás jezdí?
Mimochodem, stává se Vám nebo stávalo, že mají lidi pocit, že by na vašem koni jeli líp? Já teď v neděli vzdala druhou půlku vyjížďky na Toosii, protože se furt hecovala a na jemné povely nereagovala, při silnějších se vztekala. Byla furt taková ztuhlá a napnutá a přede mnou jela holčička na poníku. Ty ona velmi ráda kope, tak jsem tušila možnost průšvihu a radši jsem se odpojila a odvedla ji zpátky. No, takže někteří měli pocit, že někdo jiný by to zvládl. Já už se názory ostatních moc nezabývám, ale než nějakou nehodu, to radši slezu. A jsem pak za srábka, což mě trochu mrzí.Nedělám to ale nijak často, tak jednou dvakrát za rok a hlavně když tam jsou děti. Jedno už to od Toos schytalo za poníka.
Ivčo,všechno jen to nejlepší,hlavně nejvíc zdravíčka
,hodně moc štěstíčka
,lásky a radosti s koníkama Ti k svátku přejí Jarušky.
Jé Ivčo já bychla na Techagru ve čtvrtek, no než jsme to všechno prošli pěkně mě boleli nohy, ale výstava to byla moc pěkná. Takových prospektů jsem snad od nikud ještě nepřivezla Nejlepší byly takový ty vodní postele pro krávy
. Na tu zvířecí výstavu co bude příští rok, bych měla jet pomáhat vystavovat zvířata z farmy co teď máme ustájené koně, tak se tam třeba potkáme
.
Taky už máme zasetý pozemek pro oříky tak doufám, že taky občas zaprší aby nám tráva pěkně rostla. Teď nás čeká oplocování a obíhačky kolem stavebního povolení, páč jsme se usnesli, že samotný je tam nenecháme, přeci jen je to dál od vesnice, takže spolu s nima si tam postavíme bydlení i my
.
19. dubna jsou kousek od nás hobbyka, tak jsem si říkala, že by jsme jako už s tím Sobíkem mohli někam vyrazit, treninky už taky začínají konečně nějak vypadat, vlek doma taky stojí, tak že by jsme jako konečně nějak vyrazili, no a holky ten bambula mi začal pajdat , naštěstí to bude mít z toho, že asi někde blbě šlápnul, nejhorší to bylo v úterý, to kulhal fakt hrozně, včera když jsme šli z pastviny tak v kroku už dobrý. Tak jsem ho zkusila vzít ven, no v kroku to už je dobrý, v pomalým klusu taky, ale jakmile naklušeme do rychlího tak je to ještě znát. Tak nevím no
. No při nejhorším to hobbyka na Mělníku jistí
.
Taky jsem se včera projela na plňasce, holčinu od nás ze stáje nakopla kobyla, tak nemůže moc jezdit, tak jestli bych jí kobylu nevzala aspoň na jízdárnu. No lidi to vám je pošuk, to svět neviděl při pobídce do klusu mi to okamžitě odpálila do cvalu a absolutně nešla zastavit, tak jsem čekala kdy se tam rozmlátíme o nějakou překážku. No asi po pěti kolečkách co to se mnou takhle oblítala teda zase přešla do kroku. No takhle jsem tam s ní blbla snad půl hodiny než byla schopná normálně klusat. A to ji ještě holčina vychvalovala jak je kobyla měkká na hubu, no ta snad tu držku měla ze železa
. Tak jsem si říkala, zlatý naše běloušové, taky mají občas veselou, ale tohle by snad pod nikým neudělali.
Šárí,já taky říkám,že člověk by si měl občas sednout na jinýho koně,aby pak si vážil těch,co má doma,
páč jsou vychovaní,hodní a nedělají žádný sprasky.
Ale já se cizích koní bojím,vím,co dovedou,když je člověk nezná,tak na to prdím a těch našich si vážím i tak.
Snad to kulhání bude brzo dobrý,
a to bydleníčko Vám i koníkům moooc přeju,to je super,že jste se rozhodli takhle
,budete je mít u baráku,což je nejlepší.
Markét,jezdí u nás Terka,no jezdí-oni dřív měli koně,ale už ho nemají a Terka,jak byla malá a neměl jí kdo učit,tak jí občas na něm někdo povodil v kroku,klusat neuměla,ale už to umí,a pořád se učí,je to na dlouho,ale naučí se.
Z těch lidí,co jsi psala,že se Ti pak smějou,že jsi slezla z koně,si nic nedělej,oni Tebe ani Tvý koně neživěj,tak Tě nemají co řešit.Nauč se tohle jedním uchem vyslechnout,ale hned to druhým uchem vypustit pryč,tohle pro Tebe není důležité,důležitá je bezpečnost dětí a jakmile Ty cítíš,že je bezpečnost ohrožena,jednáš správně a nikdo jiný Ti do toho nemá co mluvit.
Daňci.
Přesně - máš pocit, že v sedle to není po tebe, koně nebo okolí bezpečné - seslez...
Ty to v ten okamžik víš nejlépe.
Já jsem taky byla hodněkrát za sraba, že jsem seslezla nebo seskočila z koně, když se vlastně "nic nedělo" - kolikrát i já jsem si řekla, že jsem to nemusela udělat, ale považuji to za lepší, než trnout v dané situaci hrůzou nebo po chvíli skutečně řešit nějaké zranění...
To mi za to, být v očích někoho jiného za super jezdce, nestálo a nestojí...
Ahoj holky ,
tak dneska Garďa slaví 14.narozeniny
a jak kdyby tomu rozumněl , nechtělo se mu vůbec nic .... pro dobrůtky si došel a pak rychle válečka jen abych ho nebrala ven
a že to vzal zoodpovědně to válení , čím víc od bobků tím lepší
Ahoj, díky za podporu a gratuluji Gardíkovi! Toosie je z nového prostředí vykulená a chová se jak prdlý dostihák. Ale už stihla trochu přibrat. Ondra si na ni koupil "nové"sedlo- Kentaur Odysseus- a tak je to vojenské na prodej, kdybyste ho někdo chtěl. Třeba na obsedání- je těžký ale vydrží všechno. A je na něm vyryté SS, takže já už ho fakt nechci. Komora 2.
Ahojky, kochačky. Šári paráda, ale Reptu Vám fakt nezávidím. Posílej tam Aleše on je na chlapy :)
Stavební úřad MB je fakt pocuc. Kočky moje mě se včera schvátila Lianca. Z ničeho nic. Pohoda klídek ráno jsme byly s mámou pro kytky a po obědě že je vykopneme ven. Vemu Lancouna, chci vzít Lilíse a ona že nejde stojí přešlapuje z nožky na nožku a nejde. Hned mi bylo jasné že je zle Naše paní doktorka dojela rychle, chladila jsem cca 2hodiny. Nechápu to má jen seno a vodu. Ostatní nic. Musel jí někdo hodit něco přes plot. Akutní fáze na všech čtyřech. Odchytily jsme to snad včas a už je to lepší snad nebude mít následky, ale vidět koně co nemůže udělat ani krok už nikdy nechci. Nastlala jsem matraci a musí stát v klidu. Tepou ji obě přední ve spěnkách - zadky už dobré snad. Takže sranda měla jsem z toho málem smrt.
Takhle relaxujeme - moje 19ti letá bába. https://www.youtube.com/watch?v=MVZus5W8Vx4&feature=youtu.be
To je hrůza tolika klíšťat,
my teda repelentujeme,a zatím jsme žádnýho klíšťáka na koni nenašli,
ale Fous měl dneska jedno přímo u oka.
Dneska u nás byla Ivča,
hezky jsme se nasmály
a pokecaly.
My jsme pak ještě jely s Járou na jízdárnu trošku,sice to dost fučelo,ale nezmokli jsme.
S tema klistakama je to fakt mazec letos psi jich maji milion a o konich ani nemluvim ... hold byla naprd zima ... a Garda je pod zuchvama jakejsi olezlej
zitra nafotim !! Ale s zadnym pripravkem teda zkusenosti nemam , tak by me taky zajimalo par rad co koupit
.....
Jarusko , no ona je celkem sranda ze kdyz ho lidi vidi v tom nasem stadecku, tak si mzslim ze je je to hribatko tedka nedavno u nas byli slecny co jezdi vedle ve vesnici v JK a ta jedna povida to je krasny hribek ten ryzacek
ja se zacala smat .. a kdyz jsem ji rekla kolik mu je tak malem spadla z kone ... je nejmensi no
uz i ta nase nejmladsi ktera bude mit v kvetnu dva je vetsi jak on ... chudak muj malej prenosenej s krivou nohou
Ale nemenila bych ho za nic na svete
Jinak od 1-4.5. Jedeme na prvni letosni putak , tak trenujeme jak muj zadek tak Gardovi nozky aby jsme to oba vydrzeli .... doufam ze vecer uz nebude takova zima , abych to pak po tom spani ve stanu neodmarodila
Nasranek , Ciperka ho nahani a mu se to teda moc nelibi
jaruska
napsal(a):
No nazdar teda,to to u Vás muselo vypadat...
Ivčo,Ty ses jela podívat na náš kostelíček,viď?
Terí,a kolik má Gardík v kohoutku?Mně teda zas tak malej nepřijde...
jj trošku jsem zabloudila ale navigace mě vyvedla pryč
docela bludiště ta vaše vesnice
napadlo mě komu bych mohla nabídnout štěně
Zaručeně zatím nejroztomilejší fotka roku - usmívající se spící hucul .
Děvčata,dejte mi sem fotky nějáké svých vylínaných koníků,ať se můžu víc těšit,až konečně vylínaj ty naše,to je děs,
my máme vylínanej jenom kousííček plece...
A hlavička nám taky začíná zesvětlovat,pomooooc,já chci,aby byl Šoník tmavej,a von je v létě jak vyblitý zéélí...
Ale travička mu po tréninku mooc chutná.
Jsou před náma první letošní pretěky,
tak trénujeme,největší neštěstí jsou pro Šoníka kolmáky,ty něják nerespektuje,
jemu když tam postavíte dvoumetrovou zeď,tak jí skočí a ještě má rezervu,
ale úplně obyčejnej kolmák je hrůza,
on si myslí,že jsou to asi proutěnky nebo co.
Jaruško, já je ještě vylínané nemám, i když Tali už se tomu blíží. Toos sice zdárně přibírá a uklidňuje se, ale líná nějak divně, včera jí po čištění na hlavě zůstalo holé místo. Seženu jí teda rýžové nebo lněné otruby. Zato bejčkové, co mi v zimě splašili Tali, už zimní srst nemají.
Jéé,ti jsou krááásní...
Moruš teda líná hodně,ale pořád tu novou srst tam ještě vidět nemá.
Monďásek začíná ukazovat novou srst na zadku,
ale ještě je to tak na týden,možná dýl.
Nejdřív bude vylínanej Šoník.
Tak to opravdu není tak malý,Terí,ale jestli máte ve stádě samý hromotluky výšky 170-180 KVH,tak mezi nima fakt může vypadat maličký
,ale myslím,že Tobě naprosto vyhovuje vejškově,viď?
Teda včéra tu bylo hnusně,Jarča jela nejdřív se Šoníkem sama na hodinku a půl,a už se to pomalu hnalo,a vytáhla si z výběhu Monďase,že ho bude sedlat,a já jí říkám-podívej se támhle
,a i hřmělo,
tak jsem jí řekla,ať počká,co se z toho vyvrbí.No hele,děěs i běsem,
kroupy šílený,to si ani nedovedu představit,co by třeba Šoník dělal,kdyby se Jarča v tomhle nestihla nikam schovat,třeba pod most zajet..
Pak říkala-ještě že jsem nikam nejela.
Ivčo,to Ti nezávidím,doufám,že jsi nepromokla.
Jarča má dvoje chapsy a oboje se jí rozbily v jeden den.
Šoník při tréninku pochrupává.
šári to je mi líto oni to koně blbě nesou když najednou musej tvrdnout v boxu
taky jsem to tu měla. gas měl nejdřív jednu a pak i druhou. po nějakým čase
kuba zas kopytní kost.
ach jo! proč nemůžou být pořád všichni zdraví?!?!?!?!?!
Taky mě to moc mrzí,Šárí
,a jak k tomu přišel,nevíš?
Ale 6 tejdnů uteče poměrně rychle,
ale jak píše Ivča,nejhorší je to pro ně jak se oddělej,
ale i tak doufám,že Sobík to zvládne a bude brzo fit.
Jarusko , to vis ze mi ta jeho vyska vyhovuje ... jsem za nej rada ...
Koniky nam napadly vesky tak dneska budeme vsechny strikat ... chudak Gardik je na tom strasne , uplne do krve to ma rozkousany ... tak je na hlave vic zelenej od dezinkekce jak rezavouckej :-/ ... rak snad to zabere co nejdriv ...
Dopoledni siesta ... lehaji si na stridacku
Ahoj, Toosie taky měří 157-8. Podle toho, jakou má náladu. Už přibrala, tak začíná vypadat zase jako kůň. Ještě dát do pořádku kopyta a začneme pořádně pracovat. Máte někdo zkušenost s Rain makerem od Farnamu? Zrovna ho testuji. Taky má ty rýžové otruby.
Dnes jsem ji nemohla dostat kolem bagru z výběhu, tak jsem z ní aspoň sundala kilo chlupů.
Markét,tos mě pobavila
,jak jsi psala,že Toosie měří podle toho,jakou má náladu.
Vypadá už kráásně,
oni to ti mladí koně rychle naberou,co ztratili.
My zas máme opačnej problém,
potřebovali bychom zhubnout Monďáska a přesto,že jezdí každej den,teda skoro každej den,když neprší,tak pořád je jako soudeček.
No, Jaruško, včera Toosie měřila prvních 10 minut asi 170. Nejdřív nechtěla jít z výběhu, všechny věci a lidi jí chtěli sežrat, dokonce si stoupla na zadní. A pak při lonžování čuměla furt všude, jen ne na mě, palici z kruhu ven. Navíc vyrážela cvalem tak rychle, že jí několikrát uklouzly zadní a spadla na zadek. Taky běhala těsně kolem mě, až jsem si musela vzít bičík, abych si ji udržela od sebe. Ondra se jí bál.
No úplně jinej kůň. Ale pak se zklidnila a začala se o mě zajímat, dělala co se po ní chtělo.
Nakonec ji lonžoval i Ondra a bylo to dobré, ale mám teď pocit, že s ní bude možná víc práce než s Tali. Nevim, co se to s ní děje, asi jaro nebo co.
Ale potřebuju, aby se vrátila ke starým způsobům, takže za ní budu jezdit co nejčastěji a dostane do těla.
Tak jak ste si kochačky užili prodloužený víkend? S marodem naštěstí můžeme chodit na krokovky pod sedlo, tak jsme byli včera na chvilku venku, Sobík byl rád, že se taky mrknul na špacír. První dny byl hroznej, nechápal proč musí být najednou zavřenej. Byl na všechny hrozně protivnej, ale chápu to. Venku jsme mu postavili ohrádku velikosti boxu aby aspoň chodil na vzduch koukat ven, má ji hned u stáje a když tam jsem tak ho pouštím pást k ovečkám. Tak to je spokojenej. První týden máme za sebou tak už zbývá jen 5, ale zdá se to nekonečný
Nemáte holky nějaký typ na něco co by podpořilo a případně urychlilo hojení?
Jinak s línáním má Sobeš ještě takový hustší kožíšek, pouští to postupně. Míucha to vzala hopem a už je skoro vyletněná, první týden co začala fest pouštět vypadala jak když má nějakou kožní chorobu .
Letos na ní to jaro taky vlezlo nějako moc, byla jak praštěná po palici, ze všeho hnedka vyjukaná, jeden den fungovala uplně super, druhý den hrozný, ale teď už se to vrací do normálu. No nedivím se když vidím venku to počasí, je to hrůza
Ahojka holky, jdu si k Vám pro akutní radu, v poslední době se toho fakt dost semlelo. Evita přijela od hřebce ( neúspěšné - má cysty) nicméně v čt nebo pá přijede vet a řekne nám více ( zda vyléčt skusit přpustit, nebo si raději koupit pak hříbě - je možný že se to vrátí hned--- atd) jenže Evitka mi přijela s natéklým hleznem - nehřeje, nekulhá (lehce si tedy skrátí krok) ale jako výrazně nekulhá, má to i jakoby po boku hlezna.... Vypadá to jako by to byla voda nebo něco v tom, co to může být??? Samozřejmě vet na to koukne.... Zatím jsem to namazala kostivalem a dneska mastizánkem.....
Neni tam ani znak úrazu, nic....jsem z toho smutná, evitka mi přijela hubená, no prostě ....... :/ Poradíte???
krmili jí tam ovsem a senem... na nox byla v boxe...
Je to třeba nálevka??? nevím vůbec...
děkuji
mě už se taky koně vracej do normálu teda hlavně honza, ale baruš je taková příjemně živá
v pondělí jsem jí za celou vyjížďku skoro nemusela pobídnout, ale ani přidržovat
je to moje zlatíčko
honza taky, ale ten pořád někam spěchá
héééč od zejtřka mám dovčůůůů ve čt, asi, pojedu na plzeň. starý plzenec
kdo to tam bydlí? stavila bych se na kafe
Jaruško , dneska bylo fajn počasí , takže sme se na koupačku vrhli už dneska ... Garďovi po koupačce vylezli akorát z hřívy , takže snad máme pokoj , ale za 7 až 14 dní zopakujeme radši ještě znovu
(takhle nám to řekla vetka)
Za to ta nejmladší je má úplně všude hold to bude trvat , ale zvládneme to .... celkem šok pro nás nikdy jsme nic takovýho nezažili
+ už se nám hojí ty boláky , který si rozdrbal až do krve
cíťa můj , jak si na každej ukaže že ho mám kolem podrbat a pořádně namazat
jóóó pastviny oni mají obrovský byla u nás vloni kobyla na jeden den jako mezi stanice při její cestě a byla totálně v šoku , chuderka nevěděla kam dřív utíkat a co má najednou dělat s nohama
a naši koně na ni hleděli jestli se náhodou nezbláznila a co tak lítá
honééééém podává se mňamkáááá
canis lupus
napsal(a):
No, Jaruško, včera Toosie měřila prvních 10 minut asi 170. Nejdřív nechtěla jít z výběhu, všechny věci a lidi jí chtěli sežrat, dokonce si stoupla na zadní. A pak při lonžování čuměla furt všude, jen ne na mě, palici z kruhu ven. Navíc vyrážela cvalem tak rychle, že jí několikrát uklouzly zadní a spadla na zadek. Taky běhala těsně kolem mě, až jsem si musela vzít bičík, abych si ji udržela od sebe. Ondra se jí bál.
No úplně jinej kůň. Ale pak se zklidnila a začala se o mě zajímat, dělala co se po ní chtělo.
Nakonec ji lonžoval i Ondra a bylo to dobré, ale mám teď pocit, že s ní bude možná víc práce než s Tali. Nevim, co se to s ní děje, asi jaro nebo co.
Ale potřebuju, aby se vrátila ke starým způsobům, takže za ní budu jezdit co nejčastěji a dostane do těla.
Markét,to je tím,že na ní nemáš tolik času,až jí budeš víc jezdit a víc se jí věnovat,uvidíš,že se to o hodně zlepší.
Včéra jsme vyjely z vesnice a pomaloučku za vsí začalo poprchávat a nenápadně furt přidávalo a přidávalo,pak začalo i hřmít,tak jsme zajely s Járou s koníkama pod most a tam jsme počkaly.pak jel samozřejmě i vlak přímo koním nad hlavama,
Moruš teda byla napružená,ale neudělala ani krok stranou,nic,jen čekala,až to přejede.Náhodou je tohle dobrý,když koně zjistěj,že to sice dělá kravál,ale jim se nic nestane a vcelku rychle to zmizí.
remonek
napsal(a):
Tak jak ste si kochačky užili prodloužený víkend? S marodem naštěstí můžeme chodit na krokovky pod sedlo, tak jsme byli včera na chvilku venku, Sobík byl rád, že se taky mrknul na špacír. První dny byl hroznej, nechápal proč musí být najednou zavřenej. Byl na všechny hrozně protivnej, ale chápu to. Venku jsme mu postavili ohrádku velikosti boxu aby aspoň chodil na vzduch koukat ven, má ji hned u stáje a když tam jsem tak ho pouštím pást k ovečkám. Tak to je spokojenej. První týden máme za sebou tak už zbývá jen 5, ale zdá se to nekonečný
Nemáte holky nějaký typ na něco co by podpořilo a případně urychlilo hojení?
Jinak s línáním má Sobeš ještě takový hustší kožíšek, pouští to postupně. Míucha to vzala hopem a už je skoro vyletněná, první týden co začala fest pouštět vypadala jak když má nějakou kožní chorobu .
Letos na ní to jaro taky vlezlo nějako moc, byla jak praštěná po palici, ze všeho hnedka vyjukaná, jeden den fungovala uplně super, druhý den hrozný, ale teď už se to vrací do normálu. No nedivím se když vidím venku to počasí, je to hrůza
Šárí,tak to není Sobík sám,Šoník taky vypadal jak plesnivej sejra,línal v takovejch chuchvalcích,ty vypadly a on tam neměl nic,byl úúplně nahatej.
Ale už má kráásnou lesklou letní srst,tak je to dobrý.
Ale je super,že můžete chodit na procházky,to je moc dobře,aspoň se Sobík dostane do přírody a tak něják to hold musíte přežít,no...
teritori
napsal(a):
Jaruško , dneska bylo fajn počasí , takže sme se na koupačku vrhli už dneska ... Garďovi po koupačce vylezli akorát z hřívy , takže snad máme pokoj , ale za 7 až 14 dní zopakujeme radši ještě znovu
(takhle nám to řekla vetka)
Za to ta nejmladší je má úplně všude hold to bude trvat , ale zvládneme to .... celkem šok pro nás nikdy jsme nic takovýho nezažili
+ už se nám hojí ty boláky , který si rozdrbal až do krve
cíťa můj , jak si na každej ukaže že ho mám kolem podrbat a pořádně namazat
jóóó pastviny oni mají obrovský byla u nás vloni kobyla na jeden den jako mezi stanice při její cestě a byla totálně v šoku , chuderka nevěděla kam dřív utíkat a co má najednou dělat s nohama
a naši koně na ni hleděli jestli se náhodou nezbláznila a co tak lítá
honééééém podává se mňamkáááá
Jojo,Terí,to se tak dělá,že se to po 14 dnech opakuje to odvšivení.
To věřím,Terí,že kobča byla z takovýho výběhu vykulená,naše by asi taky byli,kdybych je pustila na nějákou pětihektarovou pastvinu nebo vícehektarovou,tak by chudáci asi lítali od jednoho konce k druhýmu,
ten hektar je málo,no,ale já jsem za něj ráda,my poměrně dost jezdíme,tak koně spíš tam choděj odpočívat.
bospor
napsal(a):
Koukám,Tony už nemá sádru,
že ne?
Kobylky jsou náádherný,Sanča u mě vede,jak je kráásně grošatá,
a malá ponička taky,připomíná mi Kačenku.
Holky když budete mít čas, mrkněte na to. Je to fakt hezky natočený
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097944695-nas-venkov/414235100041003-clovek-kun-a-les/video/
Zdar Kochačkám a Kochačům! Mám dilema, jestli stěhovat Tali k Toosii nebo opačně. U Toosie je krásná jízdárna. Dnes jsme tam poprvé byli a už trochu jezdili. Zase tam ale není kruhovka jako u Tali. Ta by se na obsedání mohla hodit. Jedině Tali rychle obsednout, než ji odstěhuju.
Jo a taky u Toos jsou zmije. Už jsem tam viděla dvě a předtím celý život žádnou. Ale je to tam trochu levnější, no. Tak já si asi hodím šekelem.
Máme vylínáno. Rýžovky a olej zabraly.
Markét,Šárka má pravdu,jízdárna je super
,tak já osobně bych raději zůstala tam,kde je jízdárna.
Kruhovku si můžeš udělat ze všeho,i ze stojanů na překážky a do toho dáš bidla a máš kruhovku jak malovanou.
Ahoj kochačky,
dneska se sem k vám běžím trochu pochlubit mám za sebou první závody v životě, sice jen jízdu zručnosti, ale i tak jsem překonala sama sebe
Jel se slalom, ulička, pak zacouvat, skočit dva křížky a pak naházet pět podkov do kruhu a Tony to vyhrál a já byla DRUHÁ
A Tony si dal ve westernovém sedle 50cm parkur, jako jedinej chlap a k tomu se zlomenou nohou a byl třetí!!!
Jinak ohledně stěhování, já bych také dala přednost jízdárně, souhlasím s názorem, že kruhovka, byť provizorní se dá vždycky nějak vyřešit, ale pěkná jízdárna se vykouzlit z ničeho nedá
Jaruško, pozor, řekla bych, že ti hrozí, že nebudeš mít na čem jezdit, malá Jarča se uvelebí do sedla a jsi nahraná
Jo a ty mašle máme dneska celkem čtyři, protože Tony tu jízdu zručnosti vyhrál a holčina, co jela na naší Saly taky zručnost, tak byla třetí
Janíí,ooooooobrrrooovská gratulace
,jsi prostě jednička,
a Sanča je prostě neskutečná,jak Tě podržela a dokázaly jste vybojovat druhé místo na to,že jsi skákat začala teprve nedávno,klobouk dolů.
jaruska
napsal(a):
Janíí,ooooooobrrrooovská gratulace
,jsi prostě jednička,
a Sanča je prostě neskutečná,jak Tě podržela a dokázaly jste vybojovat druhé místo na to,že jsi skákat začala teprve nedávno,klobouk dolů.
Ten Tony je teda fakt borec,
tý bláho,to si ani nedovedu představit,asi ho to muselo bolet,
a stejně do toho šel,
ty chlapy fakt jen tak nic nerozhází.
janahol
napsal(a):
Jinak ohledně stěhování, já bych také dala přednost jízdárně, souhlasím s názorem, že kruhovka, byť provizorní se dá vždycky nějak vyřešit, ale pěkná jízdárna se vykouzlit z ničeho nedá
Jaruško, pozor, řekla bych, že ti hrozí, že nebudeš mít na čem jezdit, malá Jarča se uvelebí do sedla a jsi nahraná
Janí,kdepááák,sedýlko nedám
,jen občas půjčím,když má Jára takový tiky,
že by zase po nějáký době zkusila něco jinýho,ale musí ho hezky vrátit.
Ono se v tom nedá moc skákat,teda aspoň s Moruš nee.
Přidávám se ke gratulaci! Jen tak dál.
Máte pravdu s jízdárnou. U Tali je sice taky, ale travnatá. A ona je zvyklá na lonži i bez kruhovky. Takže to snad půjde. Jenom musíme chodit víc na procházky, abych ji bez potíží převedla.
Tohle je arabský hřebec, asi už hodně starý.
Holky děkuju, Santana je prostě zlatá kobyla
, nic neřeší a mě strašně moc naučila a hlavně jí skákání baví, takže já se víceméně vezu
Odpouští mi moje chyby a je vlastně ochotná pro každou blbinu
Tý jo,Miucha jak taky krásně hopsá,
a Aleš je teda taky dobrej,fakt že jo!!!!
Šárí,to je krásná fotka,jak tam jsi se Sobištětem,
a přesně,hele,6 neděl hlazeního ještě žádnýmu koni neublížilo.
Aspoň si to pořááádně užije.ňák nevypadá,že by ho to bolelo,viď,to je dobře,
že už mu je líp.
Objevili jsme s koníkama novej rybník na plavení,náádhera.
Tůdle jsme jeli s koníkama a tak ňák jsme jeli,jeli a najednou bylo půl devátý večer.
no máme celkem 9 hektarů + to co nám letos vrátili JZďaci ( měli to v pronájmu ) což nevím kolik přesně je , ale to si letos necháváme na seno ;) je sranda je tam ale nahánět
jééééé máte tam nádherný terény Jaruško
já už mám u nás všechno za ty roky strašně okoukaný a oježdění ...
jinak se s Garďulou zítra chystáme na 3 denní vyjížďku tak snad nám bude přát počasí a všechno proběhne v pořádku
budu se snažit fotit co to půjde a pak se tady pochlubím nějakýma fotkama jak jsme se měli
Dneska jsme byli za trochu kávy a mrkve posekat kamarádce dvorek ...
zase byl z něčeho vykulenej
ale když se bojí tak umí pěkně pózovat
canis lupus
napsal(a):
Jé, Jaruško, ti Vaši koně vlezou všude. Nevozíte je na závody vlakem a autobusem?
Asi s Váma budu jezdit na vyjížďky, aby se mi kobči vyškolily.
To jo,Markét,to by se Ti vyškolily kobylky,
za měsíc bys je ani nepoznala,jak by vlezly úplně všude
,klidně dojeď.
Tý jo,9 hektáčůů,to ani nevím,kde bych ty koně hledala pak,až bych šla jezdit,
jedině je mít napojený ňák na GPS a kouknout z chytrýho mobilu,kde se zrovna nacházejí.
Ale jelikož já jsem na tyhle technický věci úplnej totál,
tak bych musela hold Moruš hledat po svejch.