Westernová plemena a jezdci-kochači 258

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2014 11:29
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTak já zase založím,když nikdo nechcete.smajlíksmajlík

1.5.2014 11:35
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTerí,my máme na tu jednu stranu taky všechno oježděný,a mě osobně už to tady pomaloučku přestávalo bavit to ježdění,dřív jsem jezdila i sama,když se mnou nikdo nejel,teď jsem jezdila s Jarčou,aby nejezdila z bezpečnostních důvodů sama,ale vůbec se mi to tu nelíbilo ty terény,až jednoho krásnýho dne jsme s koníkama přešly silnici,kde sice jezdí kamion za kamionem,ale pak za tou silnicí už je nááádherně.smajlíksmajlíksmajlík

1.5.2014 11:39
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠoník už je kompletně vylínanej.smajlíksmajlík

3.5.2014 11:20
teritori

XXX.XXX.32.72

Jaruško , no stabilně jsou asi jen na 5 hektarech , zbytek je oddělenej aby všechno hnedka nevypásli smajlík protože jak jde o šťavnatou travičku tak jsou rychlíci smajlík

Tak výlet s koníkama máme za sebou , ale jeli sme jen na 2 dny nakonec smajlík dneska stejně prší a p.Karel je chudák celej bolavej , přece jen není nejmladší smajlík a já abych pravdu řekla jsem taky úplně hotová smajlíksmajlík ale bylo to parádní smajlík
a hlavně jsem se ujistila v tom že mám opravdu nejlepší koňátko na světě , jak to všechno krásně zvladl smajlík a strašně mě potěšilo , že mě celá banda pochválila a řekla že jsem borec že jsem to zvládla , když viděli jak je Gardik ve větším množství temperamentní smajlík musel totiž všem ukázat že by jsme klidně mohli chodit vysokou drezuru , protože na to má talent když se mu něco nelíbí smajlíksmajlík jsem z něj nadšená no smajlík
Taky jsem zjistila že klusat a cválat z kopce taky není žádná sranda a hlavně je to šílenej adrenalin smajlíksmajlík jelikož jsem se modlila ať Garďa pořádně zvedá nohy a nikde se nenatáhneme ... on totiž s pořádným zvedáním noh má problém i na rovince v kroku smajlíksmajlík

tady seznamovačka na první zastávce smajlík ( samej ryzáček ) smajlík

3.5.2014 11:22
teritori

XXX.XXX.32.72

Gay stayka : nic pro nás Gardiku jdeme pryč , radši budeme stát odděleně smajlík
Gardik (posera) : ano ano , následuji tě smajlík

4.5.2014 07:08
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkTerí,suuper,že jste to zvládlismajlík,myslela jsem na Tebe,jestli jste nezmokli,smajlíkbyla přece jenom kosa jako blázen.smajlíkJá teda doufám,že už to byli ti Zmrzlí,a že už bude teď jenom hezky.smajlíksmajlíkTaky máme se známejma naplánovanej nějákej vejlet,ale ještě není nic jistýho,zatím je to jen tak myšlenka,uvidíme,jestli se to dotáhne do konce.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkA ti samí ryzáčkové jsou super.smajlíksmajlík
smajlíkMy žádný vyjížďkový fotičky ze včéra nemáme,smajlíkjen závodní.smajlíksmajlík

5.5.2014 11:00
teritori

XXX.XXX.32.72

Taky máme naplanovanou ještě jednu vyjížďku teďka na víkend smajlík ale nevím jestli nebudu muset být v práci smajlík vypadla nám kolegyně , už je přes měsíc doma , tak to táhneme jen ve dvou smajlík tak snad se uračí tento týden už konečně dorazit ...

teďka po tom výletu začal konečně pořádně línat , tak snad to dneska z něj všechno vydrbu a bude konečně holej smajlík už je na čase totiž smajlík

smajlíksmajlík jóóóó a letos jedu konečně k moři !!! smajlík jsem zvědavá jestli se mi tam bude líbit .... jsem natěšená jak malý děcko smajlík

Gardik unavenej na obědové pauze smajlík

6.5.2014 14:14
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTerí,tak to držím palce,ať se kolegyně vrhne do práce a Ty můžeš jet s Gardíkem vejletit.smajlíksmajlíkSe Ti to ňák zalíbilo,což?smajlíksmajlíksmajlíkAle to je jen dobře,smajlíkčlověku to prospějesmajlík,odreaguje se z práce a má zase na co vzpomínat.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkŠoník si užil taky troška parkurku,sice jednou shodil v 70/80,a 2 x v parkuru do 90 se žolíkem.Ten žolík ho tam asi štval,tak ho shodil pro jistotu taky.smajlíkAle nikde nic neštycnul,nevyhnul,prostě paráda.smajlíksmajlíksmajlík

6.5.2014 14:18
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkKrásné fotky zde,fotograf Tomáš Tajč,Černuc.smajlíksmajlík

http://tota.nipax.cz/foto/index.php?%2Fcategory%2F717

6.5.2014 16:46
canis lupus

XXX.XXX.214.165

Ahoj Kochačky,
Toosie má nový boty a ode dneška nový úsměv! Takže jak vylínala a přibrala aspoň 70 kg, je to skoro nový kůň! No taky si na ní sednu asi po půl roce. Teď jsme pracovali jen ze země a trochu vozila Ondru. Byla z té změny celá divá, ale už se vrací do klidu.
Gratuluji k výletu, těším se až taky někam vyrazím.

6.5.2014 16:48
canis lupus

XXX.XXX.214.165

Jo a máme ve stáji další appaloosu. Takhle jednou asi bude vypadat Tali.

6.5.2014 16:50
canis lupus

XXX.XXX.214.165

A malého achal-teke. Ten má srst jemnou jak jehňátko.
Konec exotiky.smajlík

7.5.2014 12:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTa appa je pěkná.smajlíksmajlíkTaky jsme nedávno brousili zuby,je to potřeba,ale Moruš měla nejkrásnější zuby z našich koní,Mondík taky měl hezký,ale z Moruš byl pan doktor úplně vedle,vůbec nepotřebovala úpravu,a on fakt nevěřil,že jí je skoro 19.smajlík
smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

7.5.2014 12:58
jaruska

XXX.XXX.213.29

8.5.2014 19:21
canis lupus

XXX.XXX.214.165

No, tak po dnešku mám pocit, že by jí ještě někdo měl opravit mozek.smajlík Přijel Ondry bratr s dětma, tak jsem je chtěla povozit. Jenomže Toosie začala vrtět zadkem, jak kluk nasedl. Tak jsem ji nechala proběhnout na lonži, aby se vyřádila. Dělala šílený kozly. Asi 20. A cval byl spíš dostihový. Pak už teda byla hodná a Svezla je, ale něco si udělala s nohou. Když odešla z jízdárny na tvrdší povrch, trochu kulhala na LP. Tak si říkám, jestli se na tu práci s ní nevyprdnout a nenechat ji na chov. Babu jednu desetiletou.smajlík

9.5.2014 20:24
canis lupus

XXX.XXX.214.165

Tak Toosie má absces v kopytě. Dnes už vůbec nechodila, musela dostat analgetika, aby došla do stáje. Je v boxe a má to ošetřené, zítra za ní jedu. Tak bude mít zase volno. Ale aspoň to není nic horšího.
Všecko je teď nějaký blbý. Děda je zas v nemocnici a zdá se, že domů se nevrátí, babička je z toho vedle a druhá babička spadla a pomlátila se.
Snad aspoň ty zkoušky půjdou dobře.

9.5.2014 21:39
bospor

XXX.XXX.192.10

koukám, jak máš vážně "skvělý období"smajlík no tak ti budem držet pěstismajlík nenech se zdeptat, jsme s tebousmajlík

10.5.2014 07:54
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkAbsces se brzo zahojí,to bude dobrý.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkS tím dědou je mi to moc líto,smajlíksmajlíkdržím palce,aby se zase vrátil.smajlíksmajlíksmajlík

12.5.2014 20:43
canis lupus

XXX.XXX.214.207

Děkuju za podporu.
Děda si už sám ani nesedne. Vypadá hrozně a chtějí ho poslat do LDN. On nechce, jenže babička s nim doma nic neudělá.smajlík
Toosie je spokojená pacientka s mnohem lepší prognózou.

13.5.2014 20:14
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkTa je kráásná,Markét,smajlíksmajlíkvypadá fakt skvěle.smajlíksmajlík
smajlíkMy ještě vylínaný úplně nejsme,ale už nám moc nechybí.smajlík

14.5.2014 08:58
canis lupus

XXX.XXX.210.49

Díky za pochvalu, Jaruško.smajlík Však Moruška je taky fešná. Kdybys chtěla línání urychlit, doporučuji rýžové otruby. Ale už je zase zima, takže možná radši ne.smajlík
Koně na Krišnově dvoře.

17.5.2014 07:19
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkKdepák,Markét,já jí do toho nekecám,ona vždycky je nádherně vylínaná na konci května,páč asi dobře ví,že vždycky ta zima ještě udeří,tak jsem naopak ráda za každej chlup,kterej na ní zůstane,aby jí nebyla kosa,smajlíka jako první pak z našich koní má zase zimní chlupy.smajlík
smajlíkDěvčata,taky Vás deptá to počasí?smajlíkJá jsem z toho úplně hotová,už fakt potřebuju sluníčko jako sůl,tohle počasí se mi ale vůůůbec nelíbí.smajlíksmajlíksmajlík

17.5.2014 07:21
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠoník by byl fakt dobrej i jako policejní kůň.smajlíksmajlík

17.5.2014 07:26
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkKaždou vyjížďku se schováváme před deštěm někam pod něco.smajlíkTohle jsou jakésik vojenský bunkry.smajlíksmajlík

19.5.2014 19:35
canis lupus

XXX.XXX.210.102

Tak vidíš, Jaruško. Už je zase hezky. Však i ten děšť byl potřeba. Toos tam má pěkný jámy teda.smajlík Dostala svý první podkovy, aby mohla ven. A měla veeelkou radost.

19.5.2014 20:41
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkNo tý brďo,to jsou fakt jámy,to je po tom abscesu,co?smajlíkTo zaroste a bude to zase dobrý.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJojo,déšť byl taky dobrej,to je jasný,ale já pak,když prší celej tejden,jsem z toho na palici,chybí mi to sluníčko.smajlíkale už snad taky bude dobře.smajlíksmajlíkNa Moruš dneska krásně svítilo sluníčko a já jsem se kochala pohledem na ní,smajlíkje sice taková jaksi prostorově objemnější,smajlíkale na svůj věk vypadá nádherně a mám z ní radost.smajlíksmajlíksmajlík

19.5.2014 21:41
misamarincova

XXX.XXX.210.224

Ahoj ženy, konečně mám zase po půl roce doma internet, mám hroznou radost smajlík
Vyzkoušela jsem spoustu poskytovatelů internetu, ale nic mi sem nešlo, mám tu mizerný signál, nakonec se podařilo outů smajlík
Konečně budu moci zase přispívat a podílet se svámi o zážitkysmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2014 23:04

jaruska napsal(a):
smajlíkNo tý brďo,to jsou fakt jámy,to je po tom abscesu,co?smajlíkTo zaroste a bude to zase dobrý.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJojo,déšť byl taky dobrej,to je jasný,ale já pak,když prší celej tejden,jsem z toho na palici,chybí mi to sluníčko.smajlíkale už snad taky bude dobře.smajlíksmajlíkNa Moruš dneska krásně svítilo sluníčko a já jsem se kochala pohledem na ní,smajlíkje sice taková jaksi prostorově objemnější,smajlíkale na svůj věk vypadá nádherně a mám z ní radost.smajlíksmajlíksmajlík

Dobrý den, mohu se zeptat, jak je Moruš vysoká? Je to hezká kobylka. Zvažuju koupi malého koně a váhám, jestli 140 KVH při mohutnější stavbě těla by nakonec nebylo málo. Takhle malé koně jsem nejezdila. Mám 160 cm, takže podle diskuzí by to mělo jít v pohodě, ale přece jen... Vy na Moruš vypadáte dobře, velikostně sladěně.
Díky, Katka

21.5.2014 19:23
jaruska

XXX.XXX.213.29

misamarincova napsal(a):
smajlík

smajlíksmajlíksmajlíkNo huráá,Míšo,docela mi fotky chybí toho Tvého malého Obříka,a bude teda probělovat nebo né?smajlíksmajlík

21.5.2014 19:30
jaruska

XXX.XXX.213.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, mohu se zeptat, jak je Moruš vysoká? Je to hezká kobylka. Zvažuju koupi malého koně a váhám, jestli 140 KVH při mohutnější stavbě těla by nakonec nebylo málo. Takhle malé koně jsem nejezdila. Mám 160 cm, takže podle diskuzí by to mělo jít v pohodě, ale přece jen... Vy na Moruš vypadáte dobře, velikostně sladěně.
Díky, Katka

smajlíksmajlíkDobrý den Katko,smajlíkMoruš je malásmajlík,má jen 130 KVHsmajlík,mě teda to vyhovuje,i když bych si dovedla,představit,jak bych byla ráda,kdyby měla o 10 čísel víc,přece jenom je ten klus na těchdle menších koních drobivější,než třeba na Monďáskovi,ten má o pouhých 8 cm víc než Moruš a v klusu je opravdu pohodlnější.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkUrčitě by Vám koník 140 stačil,pokud bude mít takovou stavbu,jako má Moruš,neměl by s tím mít problém,ale pokud bude v nabídce koník přes 140,třeba 145 až 150,jděte raději do něj,kvůli těm chodům.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady je na Moruš dcera,která má 162 cm.smajlíksmajlík

21.5.2014 19:34
jaruska

XXX.XXX.213.29

Díky, Katka

smajlíksmajlíksmajlíkMoc děkuji za pochvalu Moruš(vyřídím jí to)smajlík a posíláme nádherný úsměv.smajlíksmajlíksmajlík

21.5.2014 19:37
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkVčera bylo nádherně,tož jsme jeli s koníkama objevovat.smajlíksmajlík

21.5.2014 19:39
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkVesnička Želenice.smajlíksmajlík
smajlíkByl tam nádherný rybníček.smajlíksmajlík

21.5.2014 21:09
misamarincova

XXX.XXX.210.201

Taky mám radost, že konečně to vyšlosmajlík
Readýsek bude barvu určitě měnit, mění jí týden od týdnu, ale nějaké veliké změny budou vidět asi až příští roksmajlík Dá se říct, že každý týden se mu objeví nový puntík smajlík
Pro mě je ale nejdůležitěší jeho povaha...Když jsem ho přivezla, byl doslova na zabití, po vykastrování se změnil o 200 %. Měla jsem strach ho kastrovat v tak brzkém věku, ale teď vím, že jsem udělala jak jsem nejlíp mohla.
Holka ho odvede v klidu z výběhu od koní a to jí je 5let. Stačí, že když přijedem, zavoláme na pastvinu a Readýsek se odtrhne od stáda a přijde za náma. Vezmem si ho ven na procházku a šlape jak hodinky bez sebemenšího zaváhání.
Je to takové naše miminko smajlík

22.5.2014 21:35

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkDobrý den Katko,smajlíkMoruš je malásmajlík,má jen 130 KVHsmajlík,mě teda to vyhovuje,i když bych si dovedla,představit,jak bych byla ráda,kdyby měla o 10 čísel víc,přece jenom je ten klus na těchdle menších koních drobivější,než třeba na Monďáskovi,ten má o pouhých 8 cm víc než Moruš a v klusu je opravdu pohodlnější.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkUrčitě by Vám koník 140 stačil,pokud bude mít takovou stavbu,jako má Moruš,neměl by s tím mít problém,ale pokud bude v nabídce koník přes 140,třeba 145 až 150,jděte raději do něj,kvůli těm chodům.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady je na Moruš dcera,která má 162 cm.smajlíksmajlík

Jéé. Já tipovala tak o 15 cm víc, úplně vedle. smajlík To jste mě uklidnila. Zkoušela jsem opravdu hodně širokého haflinga výšky 155 cm, to bylo moc. Bez sedla bych se mu vešla na hřbet na šířku dvakrát. A se sedlem to nebylo o moc lepší. To už je lepší 160, 165 cm vysoký štíhlý koník. A 140, 145 cm na koni typu welshe, hucula a pod. bude tedy v pohodě. Jen nejprve vyzkoušet, jestli nebudu mít obavy, že si urazím chodidla o zem. smajlík Přece jen to bude opticky asi něco jiného než jízda na větším koni.

K fotce s úsměvem - má takovej poťouchlej výraz. smajlík

23.5.2014 09:48
didi

XXX.XXX.238.148

Já mám 160 cm a sedím tady na fotce na mužově huculce 143 cm kvh.

23.5.2014 09:52
didi

XXX.XXX.238.148

A tady sedí na té své dračici on (cca 175 cm):

23.5.2014 19:28
jaruska

XXX.XXX.213.29

Jéé. Já tipovala tak o 15 cm víc, úplně vedle. smajlík To jste mě uklidnila. Zkoušela jsem opravdu hodně širokého haflinga výšky 155 cm, to bylo moc. Bez sedla bych se mu vešla na hřbet na šířku dvakrát. A se sedlem to nebylo o moc lepší. To už je lepší 160, 165 cm vysoký štíhlý koník. A 140, 145 cm na koni typu welshe, hucula a pod. bude tedy v pohodě. Jen nejprve vyzkoušet, jestli nebudu mít obavy, že si urazím chodidla o zem. smajlík Přece jen to bude opticky asi něco jiného než jízda na větším koni.

K fotce s úsměvem - má takovej poťouchlej výraz. smajlík

smajlíksmajlíkNo jo,ona je mrňavá,smajlíkale je to takovej chachar pevnej,že neměla problém ani s 80 kilovým chlapem.smajlíksmajlík
smajlíksmajlík140- 145 je ideální vejška koně pro nás malý lidi,smajlíksmajlíknení to ani malý,ani velký,a Vy jste psala,že sama měříte 160,tak si fakt myslím,že by takový koník měl vyhovovat.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTak držím palce při výběru toho správného parťáka.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

23.5.2014 19:29
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMonďásek se jde schovat do stínu.smajlíksmajlík

25.5.2014 20:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

misamarincova napsal(a):
Taky mám radost, že konečně to vyšlosmajlík
Readýsek bude barvu určitě měnit, mění jí týden od týdnu, ale nějaké veliké změny budou vidět asi až příští roksmajlík Dá se říct, že každý týden se mu objeví nový puntík smajlík
Pro mě je ale nejdůležitěší jeho povaha...Když jsem ho přivezla, byl doslova na zabití, po vykastrování se změnil o 200 %. Měla jsem strach ho kastrovat v tak brzkém věku, ale teď vím, že jsem udělala jak jsem nejlíp mohla.
Holka ho odvede v klidu z výběhu od koní a to jí je 5let. Stačí, že když přijedem, zavoláme na pastvinu a Readýsek se odtrhne od stáda a přijde za náma. Vezmem si ho ven na procházku a šlape jak hodinky bez sebemenšího zaváhání.
Je to takové naše miminko smajlík

smajlíksmajlíksmajlíkMíšo,to bude bomba kůň,smajlíksmajlíkje dobře,že je vykastrovanejsmajlík,bude ve stádě v psychický i fyzický pohodě a s takovejma koníkama je radost pracovat.smajlíksmajlíkA je super,že odejde od stáda a neřeší tosmajlík,nebude to závislák,smajlíkje fajn,že je mu s lidma dobře.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMoruš si pochrupuje i v podvečer.smajlíksmajlík

25.5.2014 20:59
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkDneska měla Moruš venku Jára,já jsem nemohla,tak Jára jí jela provětrat faldíky.smajlíksmajlíkJenže Jára jela v tílku a tady,jak se není kam schovat před sluníčkem,tak má opálený tílko.smajlík

27.5.2014 12:54
madow

XXX.XXX.47.163

Ahojky kochačky,
pravidelně si vás sem chodím číst, ale nepříspívám.
Jsem ráda, že se všem daří....
nám taky, koupili jsme vozíček za Rozinku, tak jezdíme výletit s vozíkem. Já už asi do sedla polezu málokdy.
Před třemi týdny jsem byla na naší poslední vyjíždce a dodnes mám následky....Při slejzání jsem seskočila a blbě našlápla na tu mojí zoperovanou nohu, samozřejmě mě koleno povolilo, vyhodila jsem si ho..naštěstí se hned samo vrátilo...tahali mi 3x vodu a při rengenu se zjistilo, že povolily i takové sponky, které mě držely vazy...vazy zatím drží přirostlé , ale je otázka času, kdy mě to povolí uplně...křížový sval, který je opora kolene je už v háji dávno, ten už se nepodařilo zachránit ani při operci v roce 2009, takže mi bylo doporučeno nohu co nejvíce šetřit, nikde nepadat, neskákat...chodit můžu s ortézou, prý i na výlety, to mě byly doporučeny i ty hole trekový...ptala jsem se i na jízdu na koni, to prý taky můžu, ale je tam velký rizoko při námáze v klusu(vysedávání)
Na plastiku zatím nemám nárok, to až v případě, kdy se mi urve meniskus...nebo nemám nárok...neuhradí mi to pojišťovna, takže budu čekat až to povolí uplně a pak hurá pro nový koleno.
Do té doby do sedla asi fakt nepolezu...
ale mám hodného přítele, který mě ve všem podpoří a hned co se naskytla příležitost, jsme si jeli jen tak 200km tam a 200km zpět pro vozíček
takže já vás tu budu obdarovávat fotečkami Rozinky a mě z kozlíku, konečně budu na nějaký fotce třeba i já

27.5.2014 13:14
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMarkét,s tím kolenem je mi to moc lítosmajlík,dovedu si představit,jak to bolelo,smajlíksmajlíkale na kozlíčku to vůůbec není špatný a myslím,že tam budeš v bezpečí,smajlíkpokud bude Rozinka hodná,a to já myslím,že je,viď?smajlíksmajlík
smajlíkJarča byla taky dneska u doktora přes kolena a nohy,musí nosit už asi 3 roky ty ortopedický vložky a občas jí taky bolí koleno,tak jí doktor taky napsal ortézu,tak já vůbec nevím,co to je,smajlíksmajlíktak to aspoň poznám,jen teda doufám,že jí to aspoň pomůže.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMonďásek včerejší,musíme jenom lonžovat,neb Šoník se mu zakousnul do hřbetu a má to tam kouslý,né moc,ale přece jenom,tak to raději šetříme,nedáváme na něj sedlo,jen lonžujeme.smajlíksmajlík

27.5.2014 13:25
madow

XXX.XXX.47.163

Koukala jsem jaký měl Mondík kousanec, pěkně se mu Šoník pomstil....to asi bylo proto, že on si bolest zažil se zubem, tak aby to Mondíkovi nebylo líto smajlík

Ortézy, at se Jaruška nebojí, už se dělají i takový že nejsou skoro ani vidět pod strojením...a opravdu když je správně zvolená ortéza, tak tu nohu to krásně podrží...já mám 4 ortézy, ted mi doktor objednal ještě jednu nějakou "spešl"

Ty jo a Jaruško, víš že to ani tolik nebolelo smajlík
Vím, že to jen při tom doskoku trochu luplo, to jsem se lekla, jak se mi podlomilo koleno, pak jsem spíš z reflexu nohou jakoby vykopla dopředu a zase to luplo, ale mohla jsem na to stoupnout, tak jsem Rozu odstrojila, odvedla do ohrady a šladomů, tam jsem se svlékla a zjistila, že mám jakousi bouli na koleni,bylo mi hned jasný, že tam mám vodu..už mi jí 4x tahali.....tak jsem se dala na chlazení...večer to už bolelo a druhý den, jsem na to nedošlápla...takže hurá k mému milovanému ortopedovi....taky mě zase rád viděl....vytáhl ze mě dvě stříkačky...a už se mi šlapalo krásně....ne kecám ještě asi tři dny jsem pajdala jak "Pejrak" chce to pak hodně chladit....no ated chodím normálně...

27.5.2014 13:25
teritori

XXX.XXX.80.91

Ahojky holky ,
Tak jsem zase po nějaké době tadysmajlík vidím že všichni koníci si uživají sluníčkasmajlík
U nás je vše při starým .... teďka moc nejezdím , udělala jsem si totiž radost další tetovačkou smajlík mám pro ty obrázky na těle strašnou slabost smajlík tak čekam až se to pořádně zahojí a zase se vyhoupnu do sedla smajlík už aby to bylo , to ježdění mi chybí a Gardik už je šíleně nabitej :-D a já ho jen tak někomu nepujčím , tak mu zatím musí stačit výběh smajlík
Jinak máme v naší psí smečce dalčí mladou vlčandu smajlík maličkou Ený ....

27.5.2014 13:39
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMarkét,a to,jak Ti tahá vodu z toho kolene,to nebolí?smajlíksmajlík
smajlíkPro ortézu jdeme zítra,tak uvidím.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNo jo,neměla jsem kluky dávat hned spolu,ale nenapadlo mě to,že by Šoník hlodnul,smajlíkuž dlouho to tu bylo v klidu,tak jsem s tímhle nepočítala,ale už je to lepší,ještě že se to nestalo třeba těsně před závodama,to by bylo dost blbé.smajlík

27.5.2014 13:43
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkMarkét,a myslíš,že ta ortéza pomůže i v případě,že Jarču to koleno bolí,když je jí na něj zima?smajlíkMohla by,že jo?smajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkTerí,ta je krááásná ta čubinečka,smajlíksmajlíkjak velká je Vaše smečka?smajlík

27.5.2014 13:48
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNo a samozřejmě Olda v neděli posekal,takže do toho vesele co?smajlíkSlušně řečeno prší a prší.smajlíksmajlík

27.5.2014 14:01
teritori

XXX.XXX.80.91

Jaruško , u koní máme Terinku,Ritušku a tady to malý píďátko (vlčáci) plus někdy vezmu tu moji pesanu ( taky vlčák) a pak tu Čiperku a to je směska O:Slovenskej čuvač M:Bígl s kníračem smajlík tak je tam veselo , pomalu víc pejsků jak koní smajlík

Enynka smajlík

No a jinak s těma kolenama , taky mívám někdy při změně počasi problémy , tak jsem si koupila v lékarně takový ty bandáže a je to super ;-) mám to i na kotníky .... jsem taky takovej chromajzlík :-D ale vodu v kolenách jsem naštěstí nikdy neměla .... prej to ani tak nebolí , ale spíš je to strašně nepříjemný smajlík ale nevím no ,zkušenost s tím nemám ....

27.5.2014 14:11
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNo to jo,to je teda pořádná smečka,smajlíktak jestli se neperou,tak je to príma,já mám moc ráda u koní psy,sice ty mrňousové se občas pletou koním pod nohama,smajlíkale jak se kůň pohne,tak si dávaj bacha,zato Čakina,ta největší,kde sebou plácne,tam prostě leží a je jí fuk,že by jí klidně kůň mohl šlápnout na hlavu,smajlíka to víš,než ona se zvedne,tak fakt už to kolikrát vidím bledě,už vždycky na ní řvu dřív,aby jí fakt některej na tu makovinu fakt nešláp.smajlíksmajlík

27.5.2014 14:21
teritori

XXX.XXX.80.91

No naši koňuchové jsou na psy zvyklí smajlík ale Enyšu ještě hlídáme ona je strašná nebojsa , ale náhoda je blbec smajlík to je jak naše Čiperka , ta se běžícímu koni zakousne do ocasu a letí za ním ve vzduchu smajlík prdloňa jedna .... a koně nic takovej Floček se ji schválně staví prdelí jak kdyby říkal , tak pojď jdeme na to .... smajlík

S koníkama na pivečku smajlíksmajlík

27.5.2014 14:25
madow

XXX.XXX.47.163

tahání vody nebolí, je fakt že je to nepříjemné, hrozný tlak v tom koleni je, ale jinak to fakt nebolí.

Pokud jí koleno bolí od zimy, tak by ortéza pomoci mohla, dělají se i s fleecovou vložkou.

Tetování je krásný, mě se některá moc líbí, ale já osobně, bych se tetovat nedala...už třeba jen to jak to bude vypadat za xy let

no my chtěli sekat ted před víkendem, tak jsem zvědavá...momentálně tu je slušná bouřka, takže odpoledne pojedu do...a ne na vyjížďku

27.5.2014 14:30
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMy taky pojedem tam,jako Ty,Markét,smajlíksmajlíka prej má pršet i zítra,no potěš koštěsmajlík,to bude nacucaný všechno jako blázen,trénovat se nedá.smajlík
smajlíksmajlíkAhá,tak já budu doufat,že se mi ta voda tam nikdy neudělá v tom koleni,smajlíkjá bych u toho sebou asi sekla.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMonďásek taky chytá bronz.smajlíksmajlík

27.5.2014 14:32
jaruska

XXX.XXX.213.29

teritori napsal(a):
No naši koňuchové jsou na psy zvyklí smajlík ale Enyšu ještě hlídáme ona je strašná nebojsa , ale náhoda je blbec smajlík to je jak naše Čiperka , ta se běžícímu koni zakousne do ocasu a letí za ním ve vzduchu smajlík prdloňa jedna .... a koně nic takovej Floček se ji schválně staví prdelí jak kdyby říkal , tak pojď jdeme na to .... smajlík

S koníkama na pivečku smajlíksmajlík

smajlíkTerí,tohle dělával Fous Pierotovi,jenže on jak byl žlutej,tak měl ty žíně takový slabší a moc jich neměl a Fous mu jich vždycky ještě řádně vyškub,tak už jsem mu to pak zatrhla,aby lítal do výběhu a rval koně za ocas,smajlíkto by tam ten kůň zapárkrát nic neměl.smajlíksmajlík

27.5.2014 15:01
teritori

XXX.XXX.80.91

Je mi jasný že za pár let budu vypadat hrozně ..... hlavně až půjdu třeba s vnoučatama na bazén smajlík ale hold je to taková moje slabost smajlík však třeba se na staří budu práskat do hlavy jak jsem byla hloupá smajlíksmajlík

Jo to je jasný že hnedka jak by nám koník strácel žíně , tak se jí to zatrhne .... naštěstí má teďka zábavu oždibávat a hrát si se štěndem smajlík .....

V sobotu jdeme vozit děti na kácení májky , tak snad se to počasí umoudří smajlík

27.5.2014 15:10
madow

XXX.XXX.47.163

Jééé Jaruško, tak se tam potkéme smajlíksmajlík

neboj, ta voda se nedělá jen tak a i když má někdo po uráze, tak se mu taky pak už nikdy nepodaří jí mít....alepak je někdo, kdo si to užívá i víckrát do roka....já rok po operaci nic ted chodím pravidelně rok co rok smajlík
ale něco zlé pro něco dobré, když už jsem byla u toho ortopeda, tak jsem si nechala s utrazvukovat ruku (tu jak jsem tam měla loni uskřípnutý nerv) a zatím to vypadá dobře...
Ty jo čerstvých 28 roků a já jsem fakt chromák smajlík

27.5.2014 19:32
jaruska

XXX.XXX.213.29

teritori napsal(a):
Je mi jasný že za pár let budu vypadat hrozně ..... hlavně až půjdu třeba s vnoučatama na bazén smajlík ale hold je to taková moje slabost smajlík však třeba se na staří budu práskat do hlavy jak jsem byla hloupá smajlíksmajlík

Jo to je jasný že hnedka jak by nám koník strácel žíně , tak se jí to zatrhne .... naštěstí má teďka zábavu oždibávat a hrát si se štěndem smajlík .....

V sobotu jdeme vozit děti na kácení májky , tak snad se to počasí umoudří smajlík

smajlíksmajlíkTerí,moc přeju,ať je v sobotu hezky a ať si děcka koníků užijousmajlík,já si právě pamatuju,že jako dítě,když jsem byla,tak nás taky vozili právě při těchdle slavnostech májky.smajlíksmajlíksmajlík

27.5.2014 19:34
jaruska

XXX.XXX.213.29

madow napsal(a):
Jééé Jaruško, tak se tam potkéme smajlíksmajlík

neboj, ta voda se nedělá jen tak a i když má někdo po uráze, tak se mu taky pak už nikdy nepodaří jí mít....alepak je někdo, kdo si to užívá i víckrát do roka....já rok po operaci nic ted chodím pravidelně rok co rok smajlík
ale něco zlé pro něco dobré, když už jsem byla u toho ortopeda, tak jsem si nechala s utrazvukovat ruku (tu jak jsem tam měla loni uskřípnutý nerv) a zatím to vypadá dobře...
Ty jo čerstvých 28 roků a já jsem fakt chromák smajlík

smajlíkTak joo,Markét,doufám,že Tě v tý tmě poznám.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkKdybys nebyla tak daleko,tak bych Tě pozvala na vyjížďkusmajlík,procválaly bychom se v móóři...smajlíksmajlíkZase trošku zapršelo.smajlík

28.5.2014 10:13
madow

XXX.XXX.47.163

smajlíksmajlíksmajlík teda Jaruuuuu, tomu říkám dobrý rybník smajlík
my jsme na kopci, takže nám se voda v ohradách nedrží.....ale je zase fakt, že kolem baráku nemáme kloudnou rovinu, všechno ve stráni nebo v mírnám kopečku....co já bych dala za to mít někde kousek roviny a udělat si jen pidi kruhovčičku smajlík

jinak u nás zase v noci taky pršelo, takže všechno suuuuprově podmáčené....a já včera v tom největším slejváku večer, předělávala Rozince ohradu, aby se mohla jít pást na čerstvou travičku, já mokrá jak vodník a rozinečka spokojená s plnou papulou smajlíksmajlík
co bych neudělala pro svého oře.

dnes jdu s bývalou koleginí na víno a řízečky, jednou za měsíc se sejdeme v jedné naší hospudce, dáme pivo, víno a veeeeelký talíř pidi řízečků....to je bašta...trochu podrbeme, postěžujeme si na svět a pak zase hurá domů...vždy jí hrozně rádas vidím...moc mi tu v práci chybí
Za to novou kolegyni bych raqdši už ani nevidělasmajlík

když to dobře půjde tak o víkendu budeme s Rozinkou učit zapřahat kamarádky valáška, tak snad se podaří i nějaká ta fotooooo

28.5.2014 10:39
remonek

XXX.XXX.37.42

Ahoj kochačky, tak sem taky hodím pár řádků. Markét už se těším na fotečky Rozinky v zápřahu. Nedávno jsem si na vás vzpomněla jak se vůbec máte, že jsi se tu dlouho neukázala. To s kolenem mě mrzí. Jaru u vás teda musel bejt pořádnej slejvák, tady byl jen chvilku a pak už jen normálně pršelo. Jinak ze mě se pomalu, ale jistě stává majitelka živé sekačky, když už to vypadalo,že se nám noha začíná lepšit tak se to během pár dní zade vrárilo tam kde to bylo, je dost možný že nás takhle nehezky začíná zlobit ta stará zlomenina, tak už na nějaký skákání a podobný věci se Sobou kašlu a snad časem pořídíme na sportování něco jinýho.
Jinak aspoň něco pizitivního, sehnali jsme vlastní bydlení pro nás a naše oře, takže v půlce prázdnin se už budeme nejspíš stěhovat.

29.5.2014 10:49
madow

XXX.XXX.47.163

Chčije a chčije smajlíksmajlík
už mě to leze na budku....nejde vůůůbec nic dělat
a já bezmocně koukám na zahrádku, jak zarůsta vesele plevelem smajlík

Šaríí, tak to je moc super, že budete mít koníky konečně doma ve své...je to určitě milionkrát lepší, než dojíždění...taky jsem moc ráda, že jsme s Rozinkou konečně ve svém
To se Sobistou mě moc mrzí...ale to se hold nedá nic dělat....jak jsi psala, třeba bude jiný sporťák
i tak jsi se Sobem udělala spoustu práce a pokroků a výkonů smajlík

29.5.2014 14:16
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMarkét,tady prší už několik dnísmajlík,taky už jsem z toho na prášky,nesnáším prší.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJé,na těch pidiřízečkách jsme byly s kámoškama takysmajlík,byly moooooc dobrý,smajlíka přesně jak píšeš,pokecaly jsme,nasmály jsme sesmajlík a kámoška odemně ještě dostala báseň k úspěšnému absolvování autoškoly.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkRozinka je šikovná,smajlíksmajlíkznámej sháněl taky koníka,který by byl třeba starší,ale uměl by v tahu a naučil by ty mlaďase,co tam má,no nic nesehnal,tak dal mlaďase zatím jenom obsednout a zatahání bude snad časem.smajlíksmajlík

29.5.2014 14:21
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkŠárí,suuuper,že jste konečně sehnali to bydlení pro sebe i pro koníkysmajlík,moc Vám to přeju,smajlíksmajlíksmajlíkto s tím Sobanem mě teda moc mrzí,já ani nevím,že měl někdy něco zlomenýho,ale to asi když byl hříbě,viď?smajlíkA když budeš mít koňouchy doma,tak už opravdu nebudeš řešit,že je tam o jednoho koníka vícsmajlík,tak si toho sporťáka prostě koupíš a hotovosmajlík,v ustájení by se to nedalo utáhnout.smajlík
smajlíksmajlíkVylíhly se nám jenom 3 kachňátka.smajlíkAle ještě sedí jedna kachna,tak snad jich bude víc do party.smajlíksmajlík

29.5.2014 14:43
canis lupus

XXX.XXX.210.195

Ahoj Kochačky! Zítra už má trochu svítit!!!
A já zítra opouštím po dvou a půl letech ustájení v Bojově. Je mi to líto, ale zase budu jako člověk bez auta svobodnější- jede mi to do Mníšku častěji.
Tak držte prosím palce, ať ten výlet s Talísem dobře dopadne.

29.5.2014 14:38
canis lupus

XXX.XXX.210.195

Ahoj Kochačky! Zítra už má trochu svítit!!!
A já zítra opouštím po dvou a půl letech ustájení v Bojově. Je mi to líto, ale zase budu jako člověk bez auta svobodnější- jede mi to do Mníšku častěji.
Tak držte prosím palce, ať ten výlet s Talísem dobře dopadne.

29.5.2014 14:45
canis lupus

XXX.XXX.210.195

Jéje.smajlík
Kdybyste někdo chtěl kocoura, tak ten tmavší je volný. Bude menší- jeho máma v roce a půl vypadá jak kotě.

29.5.2014 15:21
remonek

XXX.XXX.50.200

Přesně jak říkáš Jaru až nebudeme muset táhnout ustájení tak už se kůň navíc ztratí. On k té zlomenině přišel první rok xo jsme byli v Seleticích, ale jak to ví jen on smajlík. Jinak bydleni je super od současnýho to máme 4 km, sice je to teda rekreační chalupa, ale nám to stačí, stejnak se domů chodíme jen vyspat smajlík Pro koňský zázemí máme 3 000m2 a ještě od starých sousedů 2hektary louky a rybník na plavení máme necelý kilometr.
Jinak co se Sobika týče tak mě uż dost točí jak mi plno lidí hustí do hlavy ať jo prodám když už na něm moc jezdit nepujde, bych je hnala klackem. Tady už asi 3 hodiny leje to zase budou jak řízky.

29.5.2014 15:36
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkTak to je super zázemíčko pro koňouchysmajlík,tam se budou,panečku,mít!!!smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkŠárí,z takových řečí si nic nedělej,smajlíkjen Ty sama víš,co pro Tebe Soban znamenásmajlíksmajlík a nikdo Ti do tohodle kecat nemá.smajlíksmajlík

30.5.2014 08:06
madow

XXX.XXX.47.163

a pořád prší....
včera večer jsem ač nerada Rozinku zavřela do stáje...to co by za chvíli měla z ohrady, by připomínalo připravené jámy na brambory (a ty už zasazený máme ) to je u nás nejhořsí, jak nemáme kloudnou rovinu a vše je v kopci, tak to je pak od kobyly hned rozjetý....tak se snad brzo to počasí umoudří a Roza bude moc jít zase ven

Šaríí, přesně, do prodeje ti nemá co kdo kecat, je to jen a jen tvoje věc.

Já jsem ted hrozně ráda, že se nenašel žádný zájemce a že mám Rozičku furt doma
je fakt, že tenkrát jsem ještě nebyla ve svém...aq byla jsem z tho všeho znechucená a na pokraji zoufalství

zdraví vás i ovečky

30.5.2014 15:27
canis lupus

XXX.XXX.210.195

Tak jsme šťastně dorazili do nového ustájení. Trošku se proběhli a pak už byli v klidu, tak snad mi ji nepokopou.
Krásné ovečky!

30.5.2014 18:57
madow

XXX.XXX.90.135

Markét, krásný, tak at jsi spokojená a koníci taky

1.6.2014 19:25
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMarkét,tak doufám,že už u Vás neprší a že jste měli krásný sluníčkový víkend.smajlíksmajlíkU nás bylo nádherně,akorát se jaksi rozbil nahrabovač sena,jednou se roztrhl v nějáký části,tak to Olda svařil a jel obracet vesele dál,a za chvíli dojel zase,rozbilo se mu kolečko,smajlíkale totááálně,smajlíksmajlíktakže veselo,naštěstí máme známý,kteří měli jedno kolečko zbytečný a darovali nám ho,takže už je nahrabovák zase v cajku.smajlíksmajlíkJe to starej krám ten pohrabovač,ale doposud fachčil zcela spolehlivě,akorát se ještě musej dokoupit takový ty vidlice,který to seno nahrabujou,tak tam zejtra Olda sfoukne pro ně a bude to zase jak nový.smajlíksmajlíkOno když se daří,tak se daří,smajlíkčlověka to štve,že má 3 hektary na poli a nemůže nic dělat,ale když je to slunííčko,tak je to hned veselejší a člověku ta naštvanost nevydrží dlouho.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkKoňouchové se dneska asi taky opalovali.smajlíksmajlík

1.6.2014 19:27
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMarkét,tak co ta Talina,jak se nakonec spřátelili?smajlíksmajlíkJá myslím,že pokud mají velké výběhy,tak si poběhají,pokvičejí,sem tam nějáký to hrábnutí,ale snad to dopadlo dobře.smajlíksmajlík

1.6.2014 19:29
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkDruhá kachna má 10 kachňátek.smajlíksmajlík

2.6.2014 08:25
teritori

XXX.XXX.80.91

Ahojky,
Tak na to kácení májky jsem nakonec byla nucena jet na ponici Monty ... Gardika zase zlobí nožka smajlíksmajlík achjoooo !!! tak ma dietku a nožku chladíme a děláme zábaly z vepřovice smajlík ... a to jsem si myslela že se tomu letos vyhneme smajlík tak snad bude zase za chvilku v pořádku a budeme trajdat po lesích a loukách smajlík

Ale i tak jsem si to užila ,ikdyž s Gardikem by to bylo lepšíb, není takovej plašan jako Montynka ... smajlík

Jůůůůů malý kačenky , ty mláďátka jsou stejně boží smajlík kéééž by to tak zůstalo smajlík

smajlíktady je ponclička Monty smajlík obdivuju kámošku že s námi na ní jezdí ven ... protože je fakt že se na ní strašně nadře , tolikrat za sebou jsem v klusu ještě v životě nevysedla smajlík jsem si připadala jak na sešívačce smajlíksmajlíksmajlík

2.6.2014 08:47
madow

XXX.XXX.47.163

Jaruško, víkend jsme si užili...v sobotu v práci a v neděli pracovně smajlík
ne, ale i na Rozinku zbyl čas a včera jsme jeli asi na dvě hodky trajdat s vozíkem, ale zase jsem jí zapoměla vyfotit smajlík

Joo, Jaru s těma strojema to není jednoduchý, Milda každou chcíli je v garáži a něco svařuje a montuje
My budeme sekat dnes, tak to snad dopadne, koukali jsme na předpověď, takže snaaaad smajlík
Co to má Jaruška za fešného oře?? Hnědáci se jí omrzeli??? smajlíksmajlík

Markét, ty jo takový malý píďa, ale je ponclík krásný...věřím, že jsi se nadřela, on pak u těch pidi koníků je ten klus hrozný, já když jezdila na huculce, tak to jsem taky vždy byla vyskákaná....my teda říkali jako šicí stroj smajlík

Rozina má pěkný klus a umí se u něj taky pěkně nosit, ale umí i nasadit ten hrozný rychlý a krátký klus a to je pak taky jak šídlo, ale to jí už zase hned přitahuju a at si pěklně skočí do tho jejího krásnýho klusu a nebo pak jedině nacválat smajlík

naše úroda, koupili jsme si na zkoušku tu krychli na žampiony a toto je druhá sklizeň

2.6.2014 11:23
canis lupus

XXX.XXX.210.159

Jaruško, asi si nějak zvykli. Oni tam jsou s ní převážně arabi a chtěli ji honit. Jenomže ji všichni předběhli.smajlík Jsou to žihadla a ona běhá takovým podsazeným pomalejším cvalem. Zatím mi nikdo nevolal, že mám z ní dva malý koníky, tak je to snad OK.
Ta ponice Monty je krasavice. Plesnivá a ještě strakatá, to je moje.
Kdysi jsem jezdila na podobné, ale bez vysedávání.
Žampiony vypadají pěkně, kolik sklizní z toho tak může být?
Posílám jednodenní haflošku na pokochání.

6.6.2014 10:13
bospor

XXX.XXX.192.10

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkJarča a Ricco.smajlíksmajlík

ahoj, jaruška na nás prdísmajlík já pořád čekám kdy se objeví nějaký vysvětlení a nicsmajlík
jinak jsem měla docela rušnosmajlík byla jsem zas ve špitále a pak jsme měli ten kurz a po něm tu zůstala kámoška s roční holčičkousmajlík takže veselo v chaloupcesmajlík

6.6.2014 10:20
madow

XXX.XXX.167.227

Ivčii, ty jsi byla znovu ve špitále??? nebo to bylo to před tím kurzem, jak tě Barča semlela???
Máš ten život taky pěkně veselý.

Jaruška na nás prdí, to máš recht smajlík

Jinak žampiony snad ještě vyroustou, malých bílých teček je tam víc než dostsmajlík

6.6.2014 10:20
bospor

XXX.XXX.192.10

koupit tu žampionovou kostku jsem se ještě neodhodlala. kdysi jsem u toho dělala, když to v jzd zkoušeli pěstovat. měli jsme to v hale, na zemi v pytlích. a navíc mi žampiony rostou kolem kruhovkysmajlík jen to málosmajlík
na barče musím taky rychle vysedávat ale na ní se dá snadno a pohodlně jen sedět. je strašně pohodlnásmajlík na rozdíl od honzysmajlík na něm teď ani jezdit nemůžu. otřesy mi ještě nedělají dobře a na něm to bez nich prostě nejdesmajlík leda pořád jen cválat a to zas taky nejdesmajlík
na barče už můžu, tak má holka docela smůlusmajlík

6.6.2014 10:58
bospor

XXX.XXX.192.10

madow napsal(a):
Ivčii, ty jsi byla znovu ve špitále??? nebo to bylo to před tím kurzem, jak tě Barča semlela???
Máš ten život taky pěkně veselý.

Jaruška na nás prdí, to máš recht smajlík

Jinak žampiony snad ještě vyroustou, malých bílých teček je tam víc než dostsmajlík

neee znova už nesmajlík těch 10 dní před kurzem mi to stačilosmajlík

žampiony ještě určitě porostou a až přestanou tak tu kostku rozházej někam, kde jsou koně a porostou tam ještě několik letsmajlík

7.6.2014 06:25
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkJejda,děvčátka moje,smajlíksmajlíkv žááádném případě na Vás neprdímsmajlík,kdepááák,smajlíkale dostávali jsme domů seno ze třech hektarů,takže jsem vždycky pak už večer padla jak zabitá,klasický K.O.,smajlíkco Vám budu povídat,usínala jsem ještě než jsem stačila dát druhou nohu nahoru do pelechu,smajlíkale seníčko už je domasmajlík,takže teď snad bude tak 2 měsíce klid,než bude další,ale to už bude jenom z jednoho hektaru,tak už ho nebude tolik.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTerí,ponďule je kráásná,no,to Ti věřím,že jsi si to moc na ní neužila,jednak to moc drncá,viď,smajlíka jednak jestli je plašan,tak to si člověk nic nevychutná.smajlíkS tím Gardíkem mi je to opravdu moc líto,smajlíksmajlíksmajlíkale snad jste touhle dobou už dobrý a začínáte pomaloučku pod sedlem.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkHéč,já mám taky fotičky hříbátek,tohle je malá Vidarka,smajlíksmajlíknáádherná kobuška.smajlíksmajlík

7.6.2014 06:32
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMarkét,kdepáák,Jarču hnědáci neomrzeli,smajlíksmajlíkRicco je koník známé a jelikož si s malejma dětma dělá,co chce,jakože vyhybá skoky,tak poprosila Járu,jestli by jí ho zkusila přetáhnout přes nějáký pretěky,smajlíksmajlíktak musí na něm občas trénovat a i si něco skočit.On skáče jako z partesu,když teda chcesmajlík,ale když nechce,tak prostě vyhne a neuděláš nic.smajlíkTak zkoušíme napravovat,ale jelikož na něm stále jezděj začátečníci,tak nevím,nevím,jestli to bude mít ten kýžený efekt.smajlík
smajlíksmajlíkTady je malej Guidam Sohn.smajlíksmajlík

7.6.2014 06:49
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkMarkét,tak to jsem ráda,že seznamování proběhlo v pohodě,smajlíksmajlíksmála jsem se,když jsem si představila,jak Talču honěj arabi a předběhnou jísmajlík,no jo,to víš,to jsou šídla.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkTa maličká hafloška je kráááásnááá.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkJarča už má zase miniculík.smajlíksmajlík

7.6.2014 06:52
jaruska

XXX.XXX.213.29

bospor napsal(a):
koupit tu žampionovou kostku jsem se ještě neodhodlala. kdysi jsem u toho dělala, když to v jzd zkoušeli pěstovat. měli jsme to v hale, na zemi v pytlích. a navíc mi žampiony rostou kolem kruhovkysmajlík jen to málosmajlík
na barče musím taky rychle vysedávat ale na ní se dá snadno a pohodlně jen sedět. je strašně pohodlnásmajlík na rozdíl od honzysmajlík na něm teď ani jezdit nemůžu. otřesy mi ještě nedělají dobře a na něm to bez nich prostě nejdesmajlík leda pořád jen cválat a to zas taky nejdesmajlík
na barče už můžu, tak má holka docela smůlusmajlík

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíkIvčo,to je úúúúžasná fotka.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkTak super,máš tam aspoň kámošku s malou princeznou,smajlíksmajlíksmajlíkto bude taky malá koňařka,to je vidět.smajlíksmajlíksmajlík

7.6.2014 06:55
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkMoruš bylo 5.6.divukrásných 19 let.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

7.6.2014 06:59
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkSvezli jsme kamarádovi malýho Pavlíka a za to jsme byly pozvány.....smajlíksmajlíksmajlík

7.6.2014 07:00
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkDo ráje papoušků,to bylo úúúžasný....smajlíksmajlíksmajlík

7.6.2014 07:45
janahol

XXX.XXX.110.102

Jééé smajlík papoušci jsou nádherný smajlík

Nějak nestíhám, změnil se život v dostih smajlík, nebo cooo?!!!smajlík
Je toho teď strašně moc a já jsem ráda, že vás tu občas přečtu smajlík no, budu se snažit to napravit.

Začínáme se s Tonym učit tahat s kobylkama, ony to obě umí, ale my ani jeden, tak je to docela legrace.

Taky máme ve stáji malý přírůstek, je to nádhera tyhle prcíčkové smajlík

7.6.2014 07:46
janahol

XXX.XXX.110.102

Tady u nás ve stáji malá kobylka...

7.6.2014 07:47
janahol

XXX.XXX.110.102

...a vedle ve stáji mají hřebečka...smajlíkjsem ho hned musela taky pošmajchlovat smajlík

7.6.2014 10:26
bospor

XXX.XXX.192.10

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkKakadu molucký.smajlíksmajlík

krásnejsmajlík no jo vy to chováte tak jste si to jistě užily. já bych to asi tak úplně neocenilasmajlík
moruši pozdravuju a gratuluju a dej jí za mě chlebíksmajlík
v pondělí jedu zas do prahy, ale má bejt strašný vedro a já si tak úplně nevěřím, tak jedu s bráchou a pak domů vlakemsmajlík takže mám po vejletechsmajlík
ale děvčátka budeme mít další kurz!!! 13.7.
je to jen jeden den a to neděle. klidně si můžete udělat rodinný výletsmajlík

7.6.2014 18:23
canis lupus

XXX.XXX.210.159

Tak tohle jsou ty moje dračice. Toosie zapomněla, že Tali je její dítě a furt ji honí.
Jinak v Mníšku bude na prodej seno, snad i s dovozem a výhodně, kdybyste někdo potřeboval.

7.6.2014 18:46
janahol

XXX.XXX.110.102

canis lupus napsal(a):
Tak tohle jsou ty moje dračice. Toosie zapomněla, že Tali je její dítě a furt ji honí.
Jinak v Mníšku bude na prodej seno, snad i s dovozem a výhodně, kdybyste někdo potřeboval.

Prosím, můžeš zjistit podrobnosti o tom seně? Cena, velikost balíků, doprava, asi by se nám to do stáje šiklo a Mníšek zase není přes půl republiky smajlík

7.6.2014 21:24

Děkuju za rady ohledně velikosti koníka, především Jarušce a Didi.

Holky, děsně se mně líbí welsh cob, i welsh pony v typu cob. Už jsem byla téměř na stopro rozhodnutá, že jiné plemeno nee. Jenže minulou sobotu jsem si všimla v nabídce kobylky křížence úplně jiných plemen. Zaujala mě. V neděli jsem volala, v pondělí se jela na ni podívat. Není tak krásná jako velšíci, ale něco na ní je. Polodivoká dvouletka, ale dobromyslná. A ta hlavička... Sympaťanda, ale usoudila jsem, že na ní nemám zkušenosti. No, člověk míní a... zítra jedu se zkušenější koňařkou, aby na ni taky jukla, jedeme rovnou s přívěsem.

7.6.2014 21:28

Jestli teda budu moci vyjít ráno ven. Před 15 minutami hlásili zákaz vycházení a větrání z důvodu úniku nebezpečné látky, cca kilometr ode mě. A to jsem šla předtím nakoupit a podivovala se nad šedým mrakem při zemi o pár polí dál. Prvně začínám litovat, že okna dost nedoléhají, škrábá mě v krku, psychóza... nebo jsem poleptaná, zleptaná a zhynu jako nemajitelka koně.

7.6.2014 23:27
bospor

XXX.XXX.192.10

nejsi náhodou z chrudimi? taky mám malýho koně a jsem nadšenásmajlík i velkýhosmajlík smajlík

a co teda budeš mít? nebo už máš?smajlík

7.6.2014 23:48

Ano, bydlím v Chrudimi. Zatím nemám - zítřek rozhodne. Případně se pochlubím. smajlík

V Bohdanči jsem jezdila za Vachutky. Poslední měsíce, co v Bohdanči byl, pak souběžně soukromého koně v Brně. V té stáji u Brna mi ukradli téměř veškeré koňo oblečení, včetně bot a přilby. Naložili všechny skříňky na náklaďák. K tomu jsem končila se školou, Vachutka se na jaře stěhoval, tenkrát najít ježdění nebylo tak lehké... výsledkem bylo 11 let bez koní. Náhodou, neměla jsi klusáky?

8.6.2014 05:26
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkJaní,koukala jsem na FB,jak tahá Tony s kobčou,naaaprosto úúžasnýsmajlík,on je fakt táák mooc šikovnej,smajlíksmajlíksmajlíka kobylky samozřejmě taky.smajlíksmajlíksmajlíkDoufám,že zataháte i poničku,jestli to teda ještě neumí,a pak můžou holky řádit se sáněma v zimě,to je hrozná prča.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkHříbátka jsou krááásný.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkU nás se na hříbátku taky pracovalo,smajlíkale jaksi jen teoreticky.smajlíksmajlík

8.6.2014 05:29
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkJelikož jsme valach jak poleno,tak jsme ňák netušili,že máme něco vyndat.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkIvčo,ta fotka sledujícícho pozornýho poníčka je úúžasná.smajlíksmajlíksmajlík

8.6.2014 05:32
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkMarkét,jak dlouho byly holky od sebe?smajlíkA Tali maminu poznala nebo taky né?smajlík

8.6.2014 05:35
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkIvčo,taky jedu v pondělí do Prahy,kvůli tý střední škole,jedeme samy s Járou autobusem,smajlíktak jsem zvědavá,jak tam trefíme a jestli se vrátíme.smajlíksmajlík

8.6.2014 05:46
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkKatko,tak to jsem napnutá jako kšandy,cože jsi si vybrala.smajlíksmajlíksmajlík

8.6.2014 05:49
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkIvčo,moc děkuju za Moruš,smajlíksmajlíkto víš,že jsem jí pozdravovala od Tebe a i chleba a rohlíky dostala jakoby od Tebe,smajlíksmajlíkto ona je ráda,když má něco do bříška a doufám,že jí ta chuť k tý baště ještě dlouuuuho vydrží.smajlíksmajlíksmajlík

8.6.2014 05:53
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMě zaujala tahle kobča a kdybych sháněla koníka,určitě bych se na ní jela mrknout.smajlíksmajlík

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/35964986/MLADA-NADEJNA-KOBYLKA.php

8.6.2014 06:42

Ta je krásná. Prohlížím sice na mobilu, ale jako křížence araba a hucula bych ji netipovala, spíš míchanou s plňasem. Ta "moje" je hrubší. A výchovou jsou na tom úplně opačně. Vzhledem k tomu, že majitelce stáje, kde bude-byla by- ustájená, dávají lidi mlaďochy nebo zkažené koně na výcvik, řekky jsme si, že polodivoký ale hodný mladý kůň je dobrá varianta. Bez ní bych do toho nešla. Kobylka je zvyklá na ohlávku, radši ji ale ani nesundávají. Občas na ní někdo sáhne. A to je tak všechno. Neumí ani správně reagovat na tlak, jde proti němu, takže neujde ani metr na ohlávce (nedostali ji ani z boxu a to ji radši prvně nasadili štajgr), neustoupí... Ale hodná je. Díky slíbené pomoci se toho bojím méně, než by bylo u té krásné hnědky. Dvouletka s uzdečkou, na lonži a s poznámkou, že se hodně věnují výcviku ze země ve mě důvěru nebudí. Zlatý je střed, koník zvyklý na člověka, vodění, čištění, strouhání, krátký úvaz. Ale radši míň než víc, menší riziko, že se koník už zkazil.

8.6.2014 09:52
bospor

XXX.XXX.192.10

to je pravdasmajlík lepší "pole neorané" než pokažený hříběsmajlík
mimochodem Josmajlík klusáky pořád mám, jen už neklušemsmajlík
jaruško trefítesmajlík jen si to chce naštudovatsmajlík já už byla v praze několikrát vlakem. pak metrem a autobusem do nemocnice, ale domů je to jednodužší. to jedu jen na nádražísmajlík

8.6.2014 11:42
canis lupus

XXX.XXX.210.159

janahol napsal(a):
Prosím, můžeš zjistit podrobnosti o tom seně? Cena, velikost balíků, doprava, asi by se nám to do stáje šiklo a Mníšek zase není přes půl republiky smajlík

Nejlepší bude zavolat M. Novotné- 603 119 968.

8.6.2014 12:49
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkIvčo,já taky doufám,musí to dneska Jarča pohledat,co odkud nám jede a snad se neztratíme,smajlíkale musím říct,že jezdím autobusem do Prahy hrozně nerada.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady malej Guidam Sohn venku.smajlíksmajlík

8.6.2014 12:51
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkDneska byl Ricco o dost lepší,než minule,nevyhnul nic,ale nefotila jsem,smajlíkkecaly jsme s jeho majitelkou na lavičce.smajlík

8.6.2014 21:56

Ještě si to plně neuvědomuju. Ale jo, mám koně! smajlík Dvouletá kříženka, matka fjord, otec lipicán, jmenuje se Linda.

Dojmů mám z dneška hodně, kobylka nepochybně ještě více - prvně vodění, vozík, převoz, stádo... Chodila s jedním, dvěma koňmi do malého výběhu, teď je na 4 ha ve velkém stádě. Začlenění probíhá tak, jak je běžné... Ale kupodivu si už za asi dvě hodiny našla kámošku. Nebo spíš kámoška si našla ji? Za další hodinku, dvě, se už pásly i tělo na těle. Kámoška je ve stádě respektovaná, přesto se většinu času držela s Lindou, i třeba 50, 100 metrů od ostatních koní. Naprosto supr, v tohle jsem ani nedoufala.

Proběhly další pokusy o seznámení se s některými z koní, od jedné skupinky se už i pásla asi tři metry od nich, opticky vypadali jako jedna grupa. Bude to na delší dobu, ale začátek Linda zvolila dobrý - při vpuštění do výběhu nezačala od koní utíkat, takže ji nehonili, to by vše trvalo déle. Bez demonstrativních kopanců a kvičení se to neobešlo, ale začala se hned seznamovat. Takhle by to mohlo být za tři, čtyři týdny v pořádku. Až na jednu kobylu agresorku.

8.6.2014 21:59

8.6.2014 22:02

Kdo to je vedle?

Těžká konkurence Moruš! smajlík

8.6.2014 22:13

Tak ještě jednu s kámoškou - na fotkách výše vypadá jako bělouš, ale je světle plavá. Fotila jsem za ostrého světla.

8.6.2014 23:20
bospor

XXX.XXX.192.10

tak gratuluju a přeju hodně skvělých společných zážitků a ať se vám vyhýbají malérysmajlík
vypadá pěkněsmajlík
u nás máme bílosmajlíksmajlík hroznej prevít, tyhle topolysmajlík

8.6.2014 23:42

Tak ještě video. Seznamování s brzkou kamarádkou.
https://www.youtube.com/watch?v=xUsVOxS58FI

9.6.2014 08:38
canis lupus

XXX.XXX.210.159

Gratuluji k Lindě, je to krasavice. Jestli bude mít povahu a odolnost po fjordovi a chody z lipicána, bude to paráda! Tipuju, že nakonec stejně bude bílá.
Jaruško, Toosie a Tali se neviděly dva a půl roku. Tali asi Toos taky nepoznala. Běhá furt za mnou, když tam jsem. Minule jsem vedla Toosii pryč a Tali za mnou běžela od koní přes celý výběh. Ale jeden hnědý arábek se s ní už trochu kamarádí.

9.6.2014 12:08

canis lupus napsal(a):
Gratuluji k Lindě, je to krasavice. Jestli bude mít povahu a odolnost po fjordovi a chody z lipicána, bude to paráda! Tipuju, že nakonec stejně bude bílá.
Jaruško, Toosie a Tali se neviděly dva a půl roku. Tali asi Toos taky nepoznala. Běhá furt za mnou, když tam jsem. Minule jsem vedla Toosii pryč a Tali za mnou běžela od koní přes celý výběh. Ale jeden hnědý arábek se s ní už trochu kamarádí.

Bospor, canis lupis, Lindě pochvalu vzkážu. smajlík

Jo, bohužel asi vybělí. I když snad ne kompletně. I podle fotky měla na podzim sytější plavou srst. Bílé chlupy už má po celém těle, na hlavě jen pár. Kolem nozder a očí má naopak jen tmavé. Žíně má po fjordovi - vnější bílé, vnitřní pruh černý. Stejně tak úhoří pruh a zebrování asi jen tak nezmizí? Možná bude smíšený bělouš nebo prokvětlý plavák. Čert to vem. Vlastně ne, nejlepší by bylo, kdyby už nesvětlala.

Dneska jsem vyřídila pojištění odpovědnosti za koně, zajela do Slatiňan pro nahlášení změny majitele, skákla do jezdeckých potřeb. A za chvíli mažu do práce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík