Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.6.2014 14:29
teresina

XXX.XXX.133.70

Dobrý den, jeden koník ve stáji má jakoby naštípnutá přední kopyta, a ty naštíplé části se ohýbají nahoru (nevím jak to popsat) a navíc se mi zdá, že má ten koník taková suchá kopyta. Koník není můj, ale chtěla bych vědět, jestli se s tím dá ještě něco dělat, když se zavolá kovář. smajlík

14.6.2014 14:37
taiza222

XXX.XXX.74.7

teresina napsal(a):
Dobrý den, jeden koník ve stáji má jakoby naštípnutá přední kopyta, a ty naštíplé části se ohýbají nahoru (nevím jak to popsat) a navíc se mi zdá, že má ten koník taková suchá kopyta. Koník není můj, ale chtěla bych vědět, jestli se s tím dá ještě něco dělat, když se zavolá kovář. smajlík

Určitě se s tím alespoň něco udělat dá, bez fotky vám tady těžko někdo řekne konkrétně co. Pokud byste chtěla odborný posudek, zkuste www.kopytar.cz.

14.6.2014 16:57
annakoník

XXX.XXX.8.114

ahojky jetli že koník má naštípnuté kopito a ohýbáse je lepší počkat až to bude odrůstata pomalu zastříhávat ( pomocí kováře ) až jse to pomalu vyrovná nesmí se to uspěchat a myslím ženěkakou mastí se nic neskazí je také dobré koníka brát do řeky nebo potoka do studenější vody aby se kopyta zvlchčila ale né moc často
a především by koník neměl být zatěžován
mému koníku se to stalo ale on to měl od potkov kvůli tomu že potkova nedržela neboť koník měl za sebou shvácení a následně měká kopyta

25.6.2014 16:36
matylda.d.

XXX.XXX.173.57

Ahoj,záleží na tom jak dlouho to má a jak velká ta prasklina je.Koníka co mám doma tak ten má prasklinu od spodu až ke korunce,nijak ho to nebolí a ani se to neléčí.Koníka máme už skoro 8 let a s prasklinou k nám přišel,prý to má také od podkov-podkováků.Léčit jsme to zkoušeli a to tak,že macecha vzala podkovářský nůž a napříč té praskliny udělala rýhu až do krve,že prý by to mělo pomoct-nepomohlo to,tak nakonec přijel podkovář řekl,že s tím už nic neuděláme,takže jsme od té doby nekováme,rána se za vlhka smrskává a za sucha roztahuje,nijak mu to nepřekáží,jen je to esteticky nehezký.A masti bych rozhodně nedoporučovala,protože co udělá mast?Ten tuk obalí celé kopyto a to potom nemůže přijímat vodu a to je hoodně špatně.Podkovy bych asi také nedávala,někdo je dává protože si myslí že tomu pomůže,ale opět když má kůň podkovy tak kopyto špatně přijímá vodu.Pokud máš možnost chodit s koníkem do vody,do rybníka,řeky nebo tak je to rozhodně lepší a jednodušší,než mu nohy máčet hadicí,řekla bych že to ani nemá takový účinek ta hadice.Dobré je když koník může být brzo ráno za rosy nebo za deště venku,tak přijímá nejvíce a přirozeně vodu. :)

25.6.2014 16:38
matylda.d.

XXX.XXX.173.57

je více příčin proč mu ty kopyta můžou praskat jedna z nich je že koník má těsné kopyto,ale jestli vám tam jezdí pravidelně kovář,tak by si toho měl všimnout sám,každopádně asi by nebylo na škodu se o tom před ním zmínit. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík