Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2014 21:17
hufka

XXX.XXX.200.122

Můj kuň má na žuchvě tvrdou bouli o velikosti asi 2cm. Zkoušeli jsme rozmasirovat zelenou mastí ale nic se neděje. Má to už skoro dva měsíce. Nemate s tim někdo zkušenost? Co to může být? Ani nevím kde se to tak najednou vzalo?

20.7.2014 21:21
hufka

XXX.XXX.200.122

hufka napsal(a):
Můj kuň má na žuchvě tvrdou bouli o velikosti asi 2cm. Zkoušeli jsme rozmasirovat zelenou mastí ale nic se neděje. Má to už skoro dva měsíce. Nemate s tim někdo zkušenost? Co to může být? Ani nevím kde se to tak najednou vzalo?

Ještě jedna fotka

21.7.2014 09:24
gutt

XXX.XXX.33.66

Naše kobča měla stejnou bouli loni v létě (velikostí i vzhledem - ale z fotky si netroufám cokoliv odhadnout), pod podbřišníkem (kde jinde). Mazání od doktora na to vůbec neúčinkovalo. Dlouhým pátráním a vyptáváním jsem dopátrala, že by to snad mohl být zakuklený střeček (???), u koní hodně neobvyklá věc. Jediné co mě napadlo, bylo dvojnásobné odčervení ivermectinem. Boule beze stopy zmizela, ale netuším, jestli pomohlo odčervení, nebo to bylo něco jiného a prostě se vstřepala.

21.7.2014 20:30
hufka

XXX.XXX.200.122

No střeček mě taky napadl, ale není po něm ani stopa,žádná dírka nic. Zkusila bych odčervit znovu, protože odčervujeme pravidelně tak jsem to neřešila,fakt na to n ic nezabírá. Už nevím co s tím.

22.7.2014 08:44
korah

XXX.XXX.84.93

A viděl to veterinář?
Podle mě to střeček není, zaprvé když už jsou u koní tak na hřetě a né na žuchvě, tam je tenká kůže a nedostatečné podkoží , zadruhé střčci boule nedělají v tuhle dobu, ale mnohem později. Já právě u koně jednou dva měla.
Tohle může být tuková bulka, nějaký zapouzdřený trn- cokoli.
Já bych zavolala veta a nechala ho to vyříznkout.

22.7.2014 08:49
hufka

XXX.XXX.200.122

dnes jsem měla veta. Nenašel nic co by naznačovalo píchnutí, střečky a podobně. Nakonec došel k názoru že by to mohl být podkožní nádor _ sarkoid? To jsem se trošku zděsila. Ach jo. Doporučil nezasahovat do toho invazivně pokud by to byl sarkoid tak by se to mohlo ještě zhoršit.

22.7.2014 08:58
korah

XXX.XXX.84.93

Tomuhle nerozumim, ale nemel by jit sarkoid zjistit z krve? Aby byla jistota? Nikdy jsem neviděla sarkoid, ktery by vypadal takhle.

22.7.2014 20:02
hufka

XXX.XXX.200.122

já taky ne, nejvíc mě štve že to na nic nereaguje, samo o sobě to asi jen tak nezmizí

30.7.2014 20:56
kovbojka

XXX.XXX.37.11

Mohla bych se zeptat jestli jste přišla na to co to je za boulí? mému ponikovi se udělalo něco podobného myslela jsem že to zmizí ale pomalinku se to zvětšuje. Má to na hlavě u huby. Chci volat veterináře ale dost se děsím toho co mi na to řekne.

30.7.2014 21:55
hufka

XXX.XXX.200.122

No bohužel jsme na to nepřišli. Další doktor mi řekl že by to mohla být jen cista,ktera by se dala napíchnout a vysát.Nevim jak když je to tvrdé.Ale mému koni to neroste, je to pořád stejné. Bojím se do toho rýpat když mi zase jiný vet.řekl že to může být nějaký podkožní nádor

Přidejte reakci

Přidat smajlík