Anglické sedlo na irského tinkera

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2014 11:40
teriz

XXX.XXX.191.3

Dobrý den všem smajlík
Mám tříletého irského tinkera, teď obsedáme. Zatím ho obsedám na tzv. padu na ježdění bez sedla nebo úplně bez ničeho, je to zlatíčko ale o to teď nejde.
Do budoucna bych s ním chtěla jezdit rekreačně či hobby malé parkury nebo drezury, popř. jsem se chtěla vydat na ZZVJ a proto se již poohlížím po sedle.
Na většině diskusích najdu sedla westernová, má tu někdo tinkera a na něj sedlo anglické? smajlík
Nejradši bych nějakou syntetiku, moc nefandím kožením všestranným sedlům, mám raději větší kolenní opěrky, ale teď je to jedno, jestli někdo o něčem víte, pište. smajlík
Ale pokud je tu přece jen někdo kdo má syntetiku třeba Nortona nebo Wintec tak pište pište smajlík
Děkuji smajlík

2.8.2014 08:06
makki

XXX.XXX.36.237

Se sedlem na tinkera bojuji už několik let, takže o tom už něco vím. Pokud můžu radit, tak na tinkera s ohledem k jeho konstrukci (vysoko nasazenýu krk a široký kohoutek) doporučuji sedlo se 4 zápinkami. Normální anglické sedlo má zápinky zhruba uprostřed (když pominu sedlo drezurní) a často pak na tinkrech vidím sedla, která jsou podbřišníkem natažena na lopatky koně a posedlí se klopí dozadu. U čtyřzápinkového sedla ten tah právě zmírní přidaný přední řemen. Trvalo mi nějakou dobu, než se mi podařilo sehnat anglické sedlo s komorou č. 5 a čtyřmi zápinkami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík