Prosím, m ohl by mi někdo poradit, čím bych měla krmit kobylu, kterou jsem právě koupila a běhala jinak normálně dostihy. Avšak já s ní žádný sport dělat nechci, mám ji pouze na rekreační ježdění, tak asi oves by byl zbytečný, myslím by byla zbytečně nabitá, už tak je taková lekavá a aktivní.četla jsem si zde články, třeba na téma otruby a jsem z toho akorát jelen Vím že nemůžu zasklít to, čím ju krmili do teď, to se taky teprve dozvím, ale postupně jí chci upravit jídelníček tak, jak by jí to sedělo nejlíp. Měli jsme dřív huculku, té stačila pastva a seno a sem tam na chuť kousek chleba, jablka, nebo na zimu přilepšení řepou, nebo ječmenem, ale hucul a plňas je rozdíl. Huculka taky dostávala ječmen normálně v celku nedrcený, nevařený, ale prý to ztrácí na hodnotě, když jej nějak neupravím, nevím no, raďte... děkuji
Ahoj,zkus tohle,my to krmíme a při zátěži přidáváme oves náš,jinak není potřeba,když koníci neskáčou.
http://www.sehnoutek.cz/1520/granule-krmiva-pro-kone/
Zapomnela jsi napsat.. kolik je koni let, jakou dela praci..
Pokud je cerstve po dostihach.. tak pocitej minim rok, ze se bude zklidnovat, nez zjisti, ze ma jinej klidnej rezim..(pisi z vlatni zkusenosti) take nemuzes srovnavat plnase s haflingem.. tomu staci opravdu jen treba to seno.. plnas az na nektere vyjimky.. je kun.. vlastne jako modelka potrebuje (aspon ta moje kobca co mam doma) jinou stravu.. Dostava vojtesku s jecmenem.. v pomeru 2 : 1 a k tomu jeste hrst slunecnice a extrud. lnu a vypada moc dobre.. jinak hubena.. seno nostop..
Zalezi opravdu na indiv. jedinci..
No je jí 6 let, jinak jsem psala, že žádnou velkou zátěž, žádný sporty, prostě každý den na lonž, vyjížďka... však jsem psala, že vím že hucul a plňas je rozdíl, jen chci aby měla stále dobrou postavu, nebyla třeba tlustá, nebo neměla něčeho nedostatek, nechci dělat to co dělá spousta lidí, že koně dopuje všema možnýma doplňkama a granulema, co koni utváří svalovou hmotu, že vypadají a působí jak největší sporťáci a v konečné fázi tam kůň stojí a párkrát do týdna se na něm někdo akorát projede po lese a hotovo. Děkuji za radu