Ahoj, mě se dost ulevilo. Protože nemusím platit víc za box, za veterináře, bát se jestli nebudou komplikace při porodu (nemluvě o dvojčatech) a shánět kupce pro křižovatku. I když to není špatný kůň. Kdo chcete vědět, jak vypadá, dejte si do googlu appaloosa a haflinger cross a vyleze plno fotek.
Na druhou stranu nechápu, jak mohla tak ztloustnout. Ostatní koně žerou to samé a zdaleka ne všichni makají a nejsou tlustí. Tak teď budu muset s ní hodně pracovat, aby zhubla. Takhle by se mohla schvátit. A nejsem si jistá, jak to udělat, aby nebyla znechucená a nezačala přede mnou zdrhat. Snažím se, aby byla furt v klidu a než ji odvedu, chvíli si s ní jen tak hraju v kroku, drbu nebo čistím, i něco dostane. Ale nevím, jestli u ní to bude stačit.
Ošklivá kačátka s rodiči.
jsem ráda, že ti to vyšlo jak jsi chtěla. já musím barču držet na dietě, pracuje pod sedlem a stejně je pořád jak měch
nejezdím teda každej den
Ivčo,já byla včéra s kámoškou,šly jsme sice odpoledne v jednu,ale přinesly jsme každá 3/4 košíku
,tentokrát jsem i já našla křemenáče.
Praváky asi 4 pěkný a podoubáky a jednu babku zdravou.
Já taky chodím obden na houby a je jich stále mraky Nevlastním tedy košík, ale pokaždé přinesu 1/2 až celou nákupní tašku-takovou tu velkou tvrdou Globus
Ale já, chlap ani Lucka houby nejíme, tak poctivě zásobujem koho potkáme
Dnešní Readýsek
páni to už je kusanec koně moooc pěknej
jen mi řekni co to má kolem očí a na čumáku. ztráta pigmentu jako že mění barvu jako apačůza nebo nema nějakej problém?
na houby taky nechodím s košíkem ale na koni a dávámě je do brašen doma je pak přerovnám. tuhle jsem si musela nést pugét protože se to do brašen nevlezlo
vezla jsem je na barče a kámoška mi je pak vzala, když jsem slejzala
ale taky mi je natrhala
Ač se to nezdá, bude jednou puntíkatý-jako appalossa Ono na fotkách to není vidět, nejde to vyfotit, ale už i srst má takovou prokvetlou. Když je vysprchovaný(mokrý), tak jdou vidět puntíky, fleky, kde je jednou bude mít. Ale chvíli to potrvá. Dle mě na jaře už bude zase jiný. Jeho mamina je puntíkatá, Punťa je jeho pravý strejda, děda je puntíkatý, jeho pravá sestra je puntíkatá...
Takhle vypadá už zespoda
Ze zoufalství hážu i zde:
Máme zájem o koupi zemědělského pozemku (pastviny, louky, sadu, …) v lokalitě Praha-Východ/Praha-Západ/Benešov/Beroun/Rakovník za cenu do 600 tisíc korun, který by bylo možné využívat jako pastvinu pro naše 3 koně.
Zvažujeme i možnost dlouhodobého pronájmu pozemku k tomuto účelu s dostatečným zdrojem vody k napájení.
Za jakoukoli nabídku děkujeme.
Nemáme žádné koňoznámé ani známe zemědělce, tak je to v pejru... oba, já i muž, z města...
Míšo,Tebe bych móóc chtěla potkat v lese.
I když je fakt,že já jsem jednou taky našla docela velkýho kozáka z Moruš a samozřejmě jsem ho utrhla,jenže jsme jely na druhou stranu a domů bych ho v brašně v klusu a cvalu z něj dovezla už jenom kaši
,tak jsem nevěděla,co s ním,
a potkala jsem ňáký lidi,tak jsem jim ho taky dala.
Kdo budete chtít,doražte,jste srdečně zváni.
Dnes jsem byla poprvé na Tali! Ještě jsem neseděla, jen jsem si lehla přes sedlo. Musela jsem si pomoct špalíkem, abych se moc neopírala do třmenů, ale pak už to šlo i ze země. Jenom nemám fotku, protože Ondra šel jistit Tali, kdyby chtěla někam běžet. Byla moc hodná.
Moruš,i když už je chlupatá téměř jako mevděd,tak přesto se jí občas zachce dělat koniny,
většinou když jí Šoník honí a jí se to nelíbí,tak kvičí jako malý prasátko a takhle vyvádí,div by si tu hlavu nevyhodila.
Jé,teď koukám,co jsem to napsala...
Mevděd...
Mám dost.
Jinak Jarča šla v Židovicích své první životní L,
sice jednohvězdičkové,tzn.115 cm,
ale šli do toho s vervou,ničeho se nebáli,
ani vody se nezalekli,Jarča teda říkala,že to Šoník chtěl švihnout jinudy,
jenže ona to tak ňák hlídala a nepovedlo se mu to,jinak byl mooooocinečky šikovnej,šel krásně,svižně,sice 2 chybičky a jedno obrovský štěstí měli,že nespadlo to třetí bidlo,ale je fakt,že oni to nepotřebovali přejít na čistotu,počítali jsme s tím,že něco spadne,teda Jára né,
potřebovali jsme,aby se projevil,jestli to půjde ochotně a dokola,což se potvrdilo,že jsou oba šikulové,jemu ty vyšší skoky víc vyhovujou,ty metrovky on fakt nerespektuje a fláká to,kdežto tohle už musel bejt pozornější.
Kdo chcete juknout....
Akorát vydržte tak půl hodinky,video se momentálně stabilizuje.
https://www.youtube.com/watch?v=uvpfu65D0nQ
Morunidlo
dneska vzala Jára ven,když jsem byla na houbách,takže jsem měla po vejletě
,ale nevadí mi to,já byla stejně ucaprtaná z těch hub docela a pak je ještě zpracovat...
Ale byly řízky,smaženice bude zítra.
Ahoj, tak Tali už bych prohlásila za obsednutou, můžem začít pomalu pracovat. S Toosií jsme zahájily odšpekovací kůru. Ještě jí moc nevěřím, ale byla hodná, nechtěla mě odložit.
Ahoj všichni! Po dlooouhé době mám zas tolik času abych sem něco napsala. Jestli si na nás ještě pamatujete, jmenuju se Viki, mám haflinga a jsme od Jeseníku. :) Teď už teda máme dva koňouchy doma, takže lepší to být nemůže. :) A zas se tady musím (jako už několikrát předtím) rozplývat nad Jaruščiným Šoníkem, to je kusanec.
A ty houby vám teda závidím, u nás je pořád taková zima že nic neroste.
gratuluju
já zas můžu prohlásit gastona za mrtvého včera dostal těžkou koliku a večer už jsem mu nechala zkrátit to utrpení a vet mu píchnul injekci
a to ta neděle tak hezky začala
a já zas ležím v nemocnici. v motole. od dnešního rána
bospor
napsal(a):
gratuluju
já zas můžu prohlásit gastona za mrtvého včera dostal těžkou koliku a večer už jsem mu nechala zkrátit to utrpení a vet mu píchnul injekci
a to ta neděle tak hezky začala
a já zas ležím v nemocnici. v motole. od dnešního rána
Ivčo,tohle je strašný
a moc mě to mrzí,
kolik mu bylo?
Pamatujete,jak jsem sem dávala fotičku toho Guidam Sohna malýho,jmenuje se Gentleman,tak ten chudinka taky osiřel,
byly mu 2 měsíce,když mu maminka umřela taky na koliku,
taková krásná silná veliká kobyla to byla...
Moc na Tebe myslím.
To je mi moc líto. Přijít o koně tak náhle je hrozné.
Já dnes musím nechat navždy uspat Míšu, protože její ledviny to definitivně vzdaly.
Holt nějaké blbé období.
To je mi líto Ivčo
Včera jsem měla divný pocit, když jsem odjížděla od Readýska... Když zapadalo slunko, vzala jsem ho na jízdárnu vyválet se v písku. Byl takový unavenější, v písku si lehl, vyválel se, ale nemohl se postavit, až na popátý Po chvíli zase lehl, vyválel se z druhé strany a zase se nemohl postavit
Až na několikátý pokus...Pustila jsem ho do stáda, ale hned se začal pást...Ale byl unavený
Sem zvědavá dneska
vivuš
napsal(a):
Ahoj všichni! Po dlooouhé době mám zas tolik času abych sem něco napsala. Jestli si na nás ještě pamatujete, jmenuju se Viki, mám haflinga a jsme od Jeseníku. :) Teď už teda máme dva koňouchy doma, takže lepší to být nemůže. :) A zas se tady musím (jako už několikrát předtím) rozplývat nad Jaruščiným Šoníkem, to je kusanec.
A ty houby vám teda závidím, u nás je pořád taková zima že nic neroste.
Viki,děkujeme za Šoníka
,to jo,kus on tedy je,obzvláště teď na zimu je obalenej tukem,aby nááhodou nezmrznul.
A jak to doma funguje,co koníci,zvykli si rychle,nebo ne?A máte pastviny?
Šoník je i nově vytuněnej,
teď se nám 2 x za sebou stalo,že si přišláp podkovu,tak mu jí chlapi trošku ufikli a přilepilii mu jí tam a ještě přibili,tak jestli jí teď ještě šlápne,tak už nevím,už jsme mu koupili i zvony,
tak snad už to bude dobrý.
canis lupus
napsal(a):
To je mi moc líto. Přijít o koně tak náhle je hrozné.
Já dnes musím nechat navždy uspat Míšu, protože její ledviny to definitivně vzdaly.
Holt nějaké blbé období.
Markét,to je hrůza,
drž se.
A co Míšo ten Redýsek,bylo to pak dobrý?
Jaruško, snažím se, ale nějak mi to nejde. Míša tu hrozně chybí. Procházky třikrát denně mám tak zažité, že s nimi furt počítám. A ráno mám najednou hodně času, protože nemusím ven, odpoledne nemusím spěchat domů..
I když dělám co mě baví, i když mi to jde, tak mi to připadá všecko naprd... Kobyly jsou hodné, i Toosie chodí bez keců z výběhu a hezky pracuje, dokonce i nacválá bez kozlení jen na slovo. Ale mě to náladu nezlepší.
to je mi moc líto a vím jak se cítíš
na jaře jsem musela nechat uspat aidu
fakt nějak blbej rok já jsem zas ve špitálu.
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/uz-o5-v-h.html
jaruska
napsal(a):
Viki,děkujeme za Šoníka
,to jo,kus on tedy je,obzvláště teď na zimu je obalenej tukem,aby nááhodou nezmrznul.
A jak to doma funguje,co koníci,zvykli si rychle,nebo ne?A máte pastviny?
Není zač Naši se už taky začínaj obalovat, a už jsou chlupatí jak medvědi, po čištění mám na sobě víc chlupů než kůň.
Doma to funguje super, máme jednu velkou pastvinu s pevnou ohradou z pražců a venkovníma boxama a pak tady máme několik louk kde je dáváme přes den jenom s páskou s elektrikou, takže o trávu není naštěstí nouze.
A je hrozně super je moct vidět několikrát denně.
Zrovna včera u nás byl zubař, Luckymu se začali prořezávat špičáky.
Jaruško, odkud máte prosím takovou čabraku? Kamarádka má ve stejné barvě podsedlovku a tohle by byl super vánoční dárek.
canis lupus
napsal(a):
Jaruško, snažím se, ale nějak mi to nejde. Míša tu hrozně chybí. Procházky třikrát denně mám tak zažité, že s nimi furt počítám. A ráno mám najednou hodně času, protože nemusím ven, odpoledne nemusím spěchat domů..
I když dělám co mě baví, i když mi to jde, tak mi to připadá všecko naprd... Kobyly jsou hodné, i Toosie chodí bez keců z výběhu a hezky pracuje, dokonce i nacválá bez kozlení jen na slovo. Ale mě to náladu nezlepší.
Já vím,Markét,to bolí dlouho,
přece jenom je to zvíře opravdu jako člen rodiny...
Já vím,že je ještě brzo,Markét,ale neuvažovala jsi třeba o novém pejsáčkovi?
Moc by to prospělo Tvojí bolavé dušičce...
Viki,bohužel Tě zklamu.vůůbec netuším,kde jsme tu čabraku koupili
,ta je totiž ještě po Pierotovi,takže to už je ňáká doba
a fakt si vůůbec nevybavuju,odkud jí máme.
Jaruško, nového nechceme. Jsme v centru Práglu, je tu jen jeden pořádný park a pořád by z něj někdo chtěl ukrajovat a stavět. Taky tam omezili volný pohyb psů a zřejmě to ještě omezí. U Míši to bylo jedno, ta se proběhla i na vodítku. Ale mladého psa bych chtěla nechat vylítat- líbí se nám australský honácký.
Navíc tenhle rok budu dost pod tlakem, musím napsat bakalářku a připravit se na státnice. K tomu chci aspoň 2x pracovat s kobylama, už teď mám strach, že něco nestihnu. Takže nový pes asi bude, až se odsud někam hnem, zadaří se a já budu řídit kočárek.
Tý jo,Míšo,to je kusanec,mám takový tuchy,že bude mohutnější,a o dost,
než byl Punťa,viď?
Má nohy,který už teď vypadaj mohutně
,za dva roky budou vypadat jak chmelový sloupy.
To my máme nožičky jako baletka
,akorát trošíčku zamotaný.
No jo,Markét,tak to chápu,australák potřebuje toho pohybu opravdu dost a ta Praha není v tomhle ideál,to je fakt.
Máša je super pes,ta se na vyjížďce od Járy nehne ani na krok
,je téměř pořád Šoníkovi za prdelí,nic nehoní,fakt si hlídá jenom Jarču s koníkem,to jsme moc rádi,nerarda hlídám psa,který furt někde líce.
A Šoník je moc hodnej,že po ní nekopne,a to opravdu Máša kolikrát jde za ním a má jeho ocasní žíně na hlavě,
to Vám je sranda s ní.
Jsme zvědavý,co tomuhle bude Šoník říkat,až tam budou balíky slámy a pytle.
Ahoooj holky ,
Tak po dlouhé době jsem tu zase zpátky
Ani nevím kde začít !
neměla jsem teďka zrovna nejlepší období vše se začalo hroutit začátkem srpna ...
Nejdřív nám na baráku u rodičů uletěla střecha , určitě kdo kouká na zprávy tak viděl tu pohromu na moravě ... pak přišel další šok a to ten že jsme byli nuceni s Gardikem opustit naši milovanou stáj kde já byla dlouhých 13 let a Gardik 9 let ... došlo k pomluvě a strašnému nedorozumnění a museli jsme odejít ale jak říká moje mamka vše zlý je k něčemu dobrý a taky měla pravdu , jen jsem se musela opět trošku spálit a Gardikovi pomotat hlavičku a dat ho na chvilku ke známé , odkud jsem byli vyhozeni minulý týden , že Gardy sere všude
což nikdo nechápe a tímto si udělala v okolí pěknou ostudu za takový argument ( jelikož v mírně napitém stavu to vykládala všem koho na hubertu potkala ) .... ale vše už bude dobrý jelikož mi moje paní domaci Magda u které mám pronajatý byt v rodiném domečku , umožnila mít Gardika u sebe a tak si pomaličku stavíme náš společný sen být ve svojem a spolu
Pak nás nečekaně opustil náš milovaný dědeček a aby toho nebylo málo tak nás v sobotu opustila jedna moc báječná koňařka
Takže doufám že toto smutné období mám za sebou
Jinak už jsme s Gardikem absolvovali letošní první hubertku která se konala na krásném Karlově dokonce jsem se letos odvážila jen sranda závod a byla jsem překvapená a úplně nadšená jak krásně jsme to zvládli
sice bez umístění , ale já byla spokojená i tak
jak říkala kamarádka "byla radost se na vás koukat " což mě potěšilo taky ... sice jsem byla odsouzená za to že jsem neskočila ani jeden skok (byly tři) ale já se statečně bránila že máme špatnou nožku !!! hlavně že v terénu jak má ty svoje dostihové dny a chce být co nejruchleji doma by skočil i plot
A na hubertu jsem si koupila tuto krásnou knížku přímo od paní autorky DOPORUČUJI
teritori
napsal(a):
Ahoooj holky ,
Tak po dlouhé době jsem tu zase zpátky
Ani nevím kde začít !
neměla jsem teďka zrovna nejlepší období vše se začalo hroutit začátkem srpna ...
Nejdřív nám na baráku u rodičů uletěla střecha , určitě kdo kouká na zprávy tak viděl tu pohromu na moravě ... pak přišel další šok a to ten že jsme byli nuceni s Gardikem opustit naši milovanou stáj kde já byla dlouhých 13 let a Gardik 9 let ... došlo k pomluvě a strašnému nedorozumnění a museli jsme odejít ale jak říká moje mamka vše zlý je k něčemu dobrý a taky měla pravdu , jen jsem se musela opět trošku spálit a Gardikovi pomotat hlavičku a dat ho na chvilku ke známé , odkud jsem byli vyhozeni minulý týden , že Gardy sere všude
což nikdo nechápe a tímto si udělala v okolí pěknou ostudu za takový argument ( jelikož v mírně napitém stavu to vykládala všem koho na hubertu potkala ) .... ale vše už bude dobrý jelikož mi moje paní domaci Magda u které mám pronajatý byt v rodiném domečku , umožnila mít Gardika u sebe a tak si pomaličku stavíme náš společný sen být ve svojem a spolu
Pak nás nečekaně opustil náš milovaný dědeček a aby toho nebylo málo tak nás v sobotu opustila jedna moc báječná koňařka
Takže doufám že toto smutné období mám za sebou
Jinak už jsme s Gardikem absolvovali letošní první hubertku která se konala na krásném Karlově dokonce jsem se letos odvážila jen sranda závod a byla jsem překvapená a úplně nadšená jak krásně jsme to zvládli
sice bez umístění , ale já byla spokojená i tak
jak říkala kamarádka "byla radost se na vás koukat " což mě potěšilo taky ... sice jsem byla odsouzená za to že jsem neskočila ani jeden skok (byly tři) ale já se statečně bránila že máme špatnou nožku !!! hlavně že v terénu jak má ty svoje dostihové dny a chce být co nejruchleji doma by skočil i plot
Ahoj Teri! Moc ráda o tobě a o Gardíkovi zase něco slyším.
Teda, tak doufám že už všechno špatný je za tebou a bude to už jenom lepší a lepší.
A gratuluju k prvnímu Hubertovi, je super že jste to tak zvládli.
Ahoj kochačky, tak mám další starosti... Tali praskly všechny kopyta dost hnusně od korunky až dolů. Ne do citlivé části, ale hrozí infekce bakteriemi atd. Kovář ji Strouhal v pátek a řekl, že to je asi tím, že jsou kopyta malá a neunesou ji. To mi bylo trochu divný, tak jsem nakonec poslala fotky jednomu kováři, který dělá i problémová kopyta.
A ten mi napsal, že je to kopyto dlouhodobě blbě strouhané, ostroůhlé a proto praská. A že by za pár let kobyla mohla být chromá, kdyby se to neřešilo. Takže ve čtvrtek přijede a zkusí s tím něco udělat. No, připadám si jak blb,,že jsem si toho nevšimla dřív. Ale věřila jsem, že lidi kteří se tím živí, to přece blbě neudělají.
Pracuju teď jenom s Toosií a je to čím dál lepší. Někdy se tak soustředím, že vypadám jak tydýt a noha mi ujede do neznáma, ale hlavně že Toosie není otrávená a trochu hubne.
to teda vůbec není pěkný naštěstí takový praskliny vůbec neznám. mým to občas praská obráceně. vždycky když to nechám moc přerůst. od spoda nahoru a stačí to vystrouhat a udržovat a za chvilku to odroste a je pokoj
a mám i dobrýho kováře, takže když vyrobím nějakej problém, tak to opraví
včera mě pustili ze špitálu a brácha mě odvezl, tak jsem byla v 10 už doma a vybalená chvilku mi trvalo než jsem se vzpamatovala, ale navečer už jsem dala malou vyjížďku
barča po 14 dnech a prvně potmě našírovala, jak stará mazačka
Terí,taky gratuluju k prvnímu Hubertu zdárně dokončenému,
je moc hezké,že jsi pošetřila koníka,když má nožky nevhodné ke skákání,já myslím,že si to koníci dokážou užít i tak,i když neskáčou,tak jsou rádi mezi svými kolegy
a pokud se lidé chovají slušně,užije si to i člověk.
Markét,nedělej si výčitky z toho,že sis toho nevšimla,to je přesně ono,důvěřovala jsi člověku k tomu způsobilému(snad),já nevím,kdo Ti strouhal,ale laik do tohodle moc nevidí,
já kopytům taky nerozumím,ale máme na to odborníka a tomu svěřujeme své koníky s naprostou důvěrou.
Snad s tím půjde něco ještě udělat,Tali je mladičká a určitě to půjde,držím všechny palečky.
Ivčo,suuper,že už jsi doma
a Barča Tě odměnila tím nejsladším způsobem,což?
Je vidět,že Tě mámráda a věří Ti,já teda s Moruš taky můžu jezdit potmě,taky nám to nevadí,ale zase tak moc toho nevyužíváme.
Šoník dostal na závodech novou přezdívku od pana komentátora-Šoušon.
Ach Děvčata, upřímnou soustrast všem, kterých se to týká. A že toho není málo...
Já jsem konečně zvládla Bobův odchod natolik, že se mi nechce u fotek brečet a dala si jeho top foto ve věku 26 let na plochu. Ráda na něj vzpomínám, byly to parádní chvíle, s dědkem starým .
Jarko, díky za reakci. Na tento pozemek jsme taky natrefili - problém je, že je celkem malý - nedá se k němu nic připojit a je mezi domky a sami asi víte, jak dobré by byly sousedské vztahy umístit koně mezi baráky...
Je to fuška, něco sehnat, ale věřím, že se zadaří - musím opět zainzerovat, kde to jen půjde...
Ahoj Didi,
ráda Tě tu zase čtu. Jo, letos nějak mizí moji blízcí a nejen moji... Míša byla super pes. Ještě že máme další zviřátka. Tohle je náš útulkový favorit, který se nám líbil na první pohled. Jestli tam bude ještě za měsíc, zvážíme jeho adopci. I když to není ACD.
didi
napsal(a):
Ach Děvčata, upřímnou soustrast všem, kterých se to týká. A že toho není málo...
Já jsem konečně zvládla Bobův odchod natolik, že se mi nechce u fotek brečet a dala si jeho top foto ve věku 26 let na plochu. Ráda na něj vzpomínám, byly to parádní chvíle, s dědkem starým .
Jarko, díky za reakci. Na tento pozemek jsme taky natrefili - problém je, že je celkem malý - nedá se k němu nic připojit a je mezi domky a sami asi víte, jak dobré by byly sousedské vztahy umístit koně mezi baráky...
Je to fuška, něco sehnat, ale věřím, že se zadaří - musím opět zainzerovat, kde to jen půjde...
a jak dlouho ti to trvalo? já pořád brečím
Střídavě oblačno... no, od jeho smrti, což bylo první jarní den letošního roku, do teď.
Mě ale hodně pomohlo, že v ohradě mám jeho vizuální téměř kopii a že když jsem se tam koukla, tak tam nebylo na první pohled prázdno po něm. Koukla jsem a viděla zrzavý zadek a až v další vteřině mi vždy došlo, že není Bobův, ale Mufa a jeden kůň, že tam přeci jen chybí...
Velký vliv na to zvládnutí jeho odchodu mělo taky to, že už byl opravdu starý a jeho smrt nebyla nečekaná, věděli jsme, že přijde a spíše dříve, než později...
(Koupili jsme Mufa, než Bob umřel. Necelý rok jsme měli kluky oba zároveň. Bylo nám jasné, že Bob tu s námi nebude zrovna nejdéle a Muf v sobě spojoval dobrý původ, velmi přátelskou a učenlivou povahu a podobnost s Bobem, tak volba padla na něj - i když jsem věděla, že s ním hned tak něco dělat nebudu, když jsem si ho pořídila v době těhotenství - takovou kombinaci bych ale asi stěží našla, byla to náhoda)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ivčo, to je mi líto. Ale co jsem brouzdala Tvoje stránky tak je jisté, že se Gaston u Tebe měl výborně. Udělala si mu pěkný život.

canis lupus
napsal(a):
Tohle je jedno z kopyt..
Markétko, snad Ti to aspoň trochu pomůže.
http://equitv.cz/video/Veterinarni-poradna-Jak-na-praskliny-kopyt.html
napsal(a):
Markétko, snad Ti to aspoň trochu pomůže.
http://equitv.cz/video/Veterinarni-poradna-Jak-na-praskliny-kopyt.html
Díky za odkaz. Dnes tam byl pan Podhajský, všechno mi vysvětlil, kopyta srovnal a řekl, ať mu dám vědět jak je na tom. Předem mě upozornil, že je teď bude mít citlivé.
Chodila ale blbě už předtím. Našla jsem ji na pastvině s takovým pěkným tenisákem na pleci, ale žádná rána u toho nebyla. Nějak se to všechno s-re. No tak zůstala v boxe a čekala na veterinářku.
Ahoj holky. Koukám že nejsem sama kdo má slzavé období. Já musela 30.09. navždy nechat odejít mého milovaného Albíčka.
Tak moc moc mi chybí. Každé ráno se vzbudím s pocitem že to byl jen špatný sen a ono to tak bohužel není
Ještě mi pomohl vychovat moje psí holky a za to mu moc děkuji.
Helčo,to je strašný,
drž se.
Markét,boule vypadá opravdu děsivě,
snad to bude jenom po kopnutí,v týhle měkký části to bejvá dobrý,to se zahojí dobře,i když to vypadá teda fakt strašně.
Naši koňouchové měli včéra letos poslední akci,Hubertovu jízdu
,Jarča se Šoníkem v roli lišky měli premiéru
,ale zvládli to neprosto s přehledem,
Šoník skákal,nic nikde neřešil,ani plůtek,ani skoky s pytlema a se slámou,nic
,prostě paráda,
půda byla sice podmáčená- skoro celý týden pršelo,ale včéra se udělalo naprosto úžasně,celičký den svítilo všem účastníkům sluníčko,
byl prostě parádní podzimní den a nikomu to podmáčené podloží nečinilo žádné problémy.
Na startu bylo 56 koní.
Ahoj holky!
V první řadě chci popřát upřímnou soustrast těm, kterých se to týká, soucítím s Vámi
No, jak jsme tu kdysi řešily, že nemám kde jezdit - tak jen hlásím, že už mám kamarádka z vedlejší univerzity si koupila v létě kobylku, no a teď s jí dovezla do Brna s tím, že můžu chodit jezdit, tak jsem v sedmém nebi
joripage
napsal(a):
Jaruško, BOMBA fotka!!! Nádhera
Markét,děkuju,
no jo,ten podzim,když se povede,je neskutečně krásnej,
občas i zapomínám fotit a prostě se jen tak kochám,jaká je to nádhera,všude tolik barev,
člověk pak neví,kam koukat dřív.
Dneska bylo taky celkem krásně.
Šoník je jeden z mála koní,kterým nevadí,že jim to cáká na nohy,když čůraj,on se v tom snad i vyžívá.
Moruš už se teď moc fotit nedá,je špinavá jako čuně
,ale je i tak spokojená.

Ani mi nevadí, že dnešní "hezké počasí" jsem proseděla v práci. To minulý čtvrtek pěkně ozařovaly koníky podzimní jasné a přitom oteplující paprsky. Viz fotka. V sobotu se u nás jede neskokový Hubert, taková poklidná couračka lesem s krátkým zastavením v hospodě, tak se na po třech týdnech nepracovní víkend moc těším.

Linda během minuty zjistila, že jsem přišla do výběhu, další focení už v tu chvíli nebylo možné.
napsal(a):
Linda během minuty zjistila, že jsem přišla do výběhu, další focení už v tu chvíli nebylo možné.
jo! mívám podobnej problém ale tuhle jsem je překvapila
Ahoj holky ,
To nám teda pěkně přituhlo že ???? Gardik je letos nějak pozadu se zimním kabátkem ale snad vše ještě dožene . . Taky trošku pohubl v ohradě ho šikanuje jedna bílá potvora
už abych ho měla u sebe doma !
tak je i takovej nevrlej ufrkanej a pořád se mu něco nelíbi
Jinak teďka řeším obrovské dilema , jestli Gardikovi pořídit kámoša už jen z fotek jsem se do něj zamilovala a když jsem ho v úterý viděla na živo tak jsem byla úplně v koncích
Co na něj říkáte ?????
Jmenuje se Kid a narodil se v dubnu 2014
Matka : klusák
Otec: Appaloosa
No není úžasnej ???
Jéé,to je krásný miminko,
kouká tak krásně,že bych si ho taky vzala domů.
No Terí,pokud plánuješ mít Gardíka doma
,tak by tam určitě sám být neměl,určitě bych mu tohle kráásný koňský mimino přikoupila.
Tady je s mámou
Jméno jsem zapomněla ale už jsem Pájce psala sms a hnedka jak mi odpoví tak dám vědět
Sám by tam nebyl kamarádka si ke mě dá svoji poncličku ... on by tu samotu težko snášel , je to takovej můj citlivka
Jen mám trochu obavy aby Gardik moc nežárlil .... on je cíťa a vše si strašně bere
On bude vždy ten první , ale tak vysvětlete mu to

jaruska
napsal(a):
Jéé,to je krásný miminko,
kouká tak krásně,že bych si ho taky vzala domů.
No Terí,pokud plánuješ mít Gardíka doma
,tak by tam určitě sám být neměl,určitě bych mu tohle kráásný koňský mimino přikoupila.
Holky, já nechci být zlá, ale... Hříbě je krásné, pro Gardíka by určitě byla lepší společnost dvou koní než jen jednoho, pro zmenšení rizika, že z něho bude závisláček. Ale pro to hříbě by bylo lepší ideálně věkově smíšené stádo, a nejlépe s bonusem v podobě obdobně starého hříběte. Držet hříbě ve společnosti jednoho, dvou koní, no, nevím. Ale třeba Terí myslí, že by ho dala do stáda a pak ve dvou, třech letech ke Gardíkovi.
napsal(a):
Holky, já nechci být zlá, ale... Hříbě je krásné, pro Gardíka by určitě byla lepší společnost dvou koní než jen jednoho, pro zmenšení rizika, že z něho bude závisláček. Ale pro to hříbě by bylo lepší ideálně věkově smíšené stádo, a nejlépe s bonusem v podobě obdobně starého hříběte. Držet hříbě ve společnosti jednoho, dvou koní, no, nevím. Ale třeba Terí myslí, že by ho dala do stáda a pak ve dvou, třech letech ke Gardíkovi.
Abych pravdu řekla nad tím jsem uvažovala, že bych ho dala ke známe do společnosti hřebečků a valachů na pastevko ať si užije ve školce nějakou tu prču .... a jezdila bych za ním pracovat (zvedat nožky, chodit na prochajdy a všelijak ho omacávat
)... ale zatím je vše v řešení zda ho vůbec vezmu a jak to vše bude
přece jenom je to veliký rozhodnutí a rozhodně nechci nic uspěchat
Přece jenom to bude parťák na celý život ... takže přemýšlím a vymýšlím , jak vše nejlíp udělat

teritori
napsal(a):
Abych pravdu řekla nad tím jsem uvažovala, že bych ho dala ke známe do společnosti hřebečků a valachů na pastevko ať si užije ve školce nějakou tu prču .... a jezdila bych za ním pracovat (zvedat nožky, chodit na prochajdy a všelijak ho omacávat
)... ale zatím je vše v řešení zda ho vůbec vezmu a jak to vše bude
přece jenom je to veliký rozhodnutí a rozhodně nechci nic uspěchat
Přece jenom to bude parťák na celý život ... takže přemýšlím a vymýšlím , jak vše nejlíp udělat
Teri, máš peníze a čas? Jeslti jo, tak neváhej. Zamilovala ses. Tak to jen nepropásni.
teritori
napsal(a):
Tak maminka se jmenuje Kitty D' Aunac
tak co? už je doma, kluk zrzavej? maminku neznám, ale je mi to jméno trochu povědomý
netuším odkud
Ivčo,to je strašidelná fotka,skoro jako v hororu,
ale u nás to dneska vypadalo podobně,ba i hůř.
canis lupus
napsal(a):
Díky za odkaz. Dnes tam byl pan Podhajský, všechno mi vysvětlil, kopyta srovnal a řekl, ať mu dám vědět jak je na tom. Předem mě upozornil, že je teď bude mít citlivé.
Chodila ale blbě už předtím. Našla jsem ji na pastvině s takovým pěkným tenisákem na pleci, ale žádná rána u toho nebyla. Nějak se to všechno s-re. No tak zůstala v boxe a čekala na veterinářku.
tak co? jak to pokračuje? podhajský ke mě taky jezdil. asi rok
Ahojky holky ,
Tak hříbek se nekoná ale takových ještě bude ...
na Garďulu jsem si taky počkala a nelituju :-P
Gardik je teďka v procesu léčení , máme roztrhlou zadní nohu ... stal se obětí šíkany a tak to špatně snáší !! hold když se sere tak pořádně
tak ho nechci ještě více stresovat cíťu mojeho
Jinak mám za sebou dalšího Huberta , ale bohužel kvůli zranění Garda jsem ho absolvovala na úžasné arabce Majestě taková malá raketka.. která nedá nikomu nic zadarmo
tak si mě dva dny před hubertem pěkně otestovala a házela jednoho hrbáka za druhým
nevyšlo jí to
a teďka jsou z nám kamarádky teda doufám , další hubert mě čeka v sobotu
Sobotní hubert u nás ve vesnici moje maličkost a úžasná Pa Majesta Halim Shah
vivuš
napsal(a):
Teri, jaktože se hříbek nekoná? A arabka je krásná, budu vám držet palce.
Bůhví kolik bude léčení Gardika stát , zatím jsme na začátku a už teďka z toho mám obavy ... nožky jeho prokletý a je tu i pár dalších komlikací .. hříbek určitě najde báječnej domov kde mu dají lásku a kvalitní péči
a já si počkám a radši pořádně pošetřím mojeho Zrzina
.... tohle by bylo moc unáhlený ...
No jednoho huberta už jsme zmákly , ale čeká nás daleko větší počet koní ... a jelikož běhá vytrvalost , tak ji neděla problém ani náročnější tempo ani délka no je to prostě rakeťačka tak snad dojedeme obě v pořádku do cíle
A tady ještě foto na bábušce Nigelce , ukázka jak zajet jízdu zručnosti
bospor
napsal(a):
tak co? jak to pokračuje? podhajský ke mě taky jezdil. asi rok
No, 3 kopyta zůstala jak byla, čtvrté prasklo vodorovně pod korunkou, měla jsem pocit, že se to celé odloupne. No děs. Ale naštěstí to už dál nepraská a trochu se to stáhlo. Tali chodí dobře, takže asi nejsou ty praskliny hluboké. Prý to může být provalený absces. Tenisák byl hematom a zmizel asi za týden.
Pan Podhajský přijede příští týden, tak uvidíme.
Teri, když měla Tal roztrženou nohu, stálo to asi 15 litrů. Bylo to komplikované, protože se rána nedala zašít a byla od hlezna po spěnku. Platila jsem tenkrát jenom léčbu, ne box a ošetřování.
vivuš
napsal(a):
Teri, tak snad se Gardík dá brzo do kupy. Holky, taky je u vás tak šílený bláto?
U nás prší už asi dva dny a bahna je všude po kotníky.
Nooooo , klidovej režim moc nedodržuje a po výběhu lítá jak raketa už jde na něm poznat že 14 dní stojí , to zase budou rodea potom pod sedlem
Jinak u nás je to bláto taky úplně šílený !!! mnohem radši bych si teda přála ten sníh
V sobotu jsme jeli posledního huberta u nás ikdyž pršelo celý den , tak naše tvrdé jádro to neodradilo a sjelo se nás celkem 30 což je při takovým počasí krásný číslo
největším zážitkem pro mě bylo brodění Moravy
kde jeden kůň dokonce přišel i o chrániče
slečna na poníkovi měla plný pérka vody apod . No ale i přes škaredý počasí byla zábava a nikdo si to nenechal zkazit
S Majestou
Terí,to já bych tam s Moruš taky plavala,
hihi,ona je mrňavá a do bot by mi určitě nateklo taky.
Ale taky to neřeším,taky jsme byli na jednom Hubertu,kde celej den pršelo,přece ti pořadatelé za to nemůžou,že jim nevyjde počasí,to se ovlivnit nedá a když už se s tím ty lidi dělaj,tak přesně jak píšeš,to tvrdý jádro přejede vždycky,
i kdyby padaly ..... s hákama.
Ahoj, nikdo na ni nešláp, prasklo to blbou úpravou v minulosti. Má to na obou předních a jedna zadní je taky prasklá. Vypadá to hrozně, ale už to trochu odrůstá a Tali to nebolí. Chodí i běhá normálně. Nic s ní tedy teď nedělám, jenom jí to mažu desinfekční mastí a někdy ji povodím kolem pastviny.
Snad ve čtvrtek to bude mít zase vystrouhané a budu vědět víc.
Jak tak koukám na fotky, je mi moc líto, že jsem letos nebyla venku jezdit ani jednou. Nejdřív se Toosie chovala jak rodeový kůň, pak měla absces, pak zkouškové a prázdniny, takže brigáda. Snad to vyjde příští rok, někoho přemluvím aby mi to tam ukázal.
Máme zamluvenou opuštěnou fenu! Moc se na ni těším.
Ajo,vlastně,já zapomněla
,tak snad už je to lepší.
Na růst rohoviny dost pomáhá tohle:
http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/equistro-kerabol-ipaligo-1000-ml-akce-chrysanphyton-250ml-zdarma.html?listtype=search&searchparam=kerabol
Je to sice drahý jako prase,ale je to na 100 dávek,což je slušný.
Ten náš moulís se zase seknul podkovou.
Jojo,já sem chodím každej den
,ale jaksi jak nejezdíme a nic se neděje,tak nepíšu,koně jsou střídavě někdy čistý,když je očistím,a když né,tak jsou jako čuňata,užívají si sladkýho nicnedělání
,však jim to zase na jaře začne.
Aspoň mám co dělat,když čistím Šoníka,tak si teda vždycky dám,
mám to pak skoro všechno na sobě a on je pak čistej.
Ani teď Jarča nebyla na Tamaře,naposledy 30.11.,pak se Jarči chytil ňákej moribundus
nebo co a tak nechodila jezdit,aby si ještě nepřihoršila,protože potřebuje hlavně chodit do školy,aby nezameškala výuku,je to dost náročný,ale přesto má vysvědčení pololetní moc hezký.
Ivčo,Barča pěkně světélkuje
,vypadáte jako světlušky
.Ale Vy chodíte potmě po komunikacích,viď,tak je to bezpečnější,jste vidět a to je správný.
Taky sem nahlížím. Máme novou psinu, trochu asociál, tak ji musím trochu zcivilizovat. Je chytrá, takže to celkem jde. Taky musím makat do školy, peču cukroví a sháním dárky a něco se mnou je, takže kobyly mají zimní prázdniny. Kopyta se lepší.
Přeji Vám všem krásné svátky s předstihem a hodně splněných snů a pohody v příštím roce!
Ahoooj, co mám novou práci moc nestíhám...Ready roste jako z vody, navíc už pěkně vyběluje, ale ještě to potrvá Chodíme na procházky, ale nejvíc se fláká ve stádě na pastvinách
Je to zlatíčko hodný
bospor
napsal(a):
jj chodíme po ulici. ten poprsák září a už se těším, až ho vyzkouším i v lese zatím jsem nemohla. taky jsem marod. koleno vypovědělo službu a 14 jsem vůbec nemohla ani chodit.
ani moc sedět u PC
už je to lepší i mám vycházky, ale ven jsem si ještě netroufla
Ivčo,snad bude koleno brzo zdravý a budeš moct s poprsákem frčet do lesa.
Jarču včéra málem zastřelili myslivci,
no ale ona jim tam normálně s tou Tamarou vjela,oni byli pod kopcem a bylo ticho a jak tam Jarča vjela,tak spustili palbu
,oni o ní nevěděli,naštěstí se nic nestalo,ale je to naprd,když to člověk neví,kdy a kde mají hony.
Tamara chtěla jít na jízdárnu
,jenže tam nemohla,tam jezdily jiný holky,tak musela Jarča jet ven.
Markét,taky přeju krásné Vánoce prožité hlavně ve zdraví ve společnosti všech,které miluješ.
Čubinka je krásná,
má tam hodně ovčáka,
jak je velká?
Míšo,teda,to čubrním na Redýska,jak bělí krásně,
bude takovej zajímave
j a možná bude tu barvu i měnit celej rok třeba,že jo?
Jaruško, děkuji. Nejsem nemocná. Vypadá to, že na koně se teda neposadím do konce léta, ale můžu s nimi dělat aspoň ze země. Zato můžu zcela legálně přibrat, což je na Vánoce dobré, že.
Koně se ještě pasou.