Dobrý den,
ráda bych poprosila o radu, zda nemáte zkušenosti s tím, že by vám sjíždělo anglické sedlo z kohoutku. Sedlo mám na koníka již přes šest let, vždy drželo velmi dobře na svém místě, ale v posledních třech měsících mi začalo sjíždět hodně dozadu, ale až tak, že jej musím upravovat i několikrát za trénink,což není zrovna nejlepší. Nedejbože, když jedeme na vyjížďku a vyjedeme menší kopec.
Koupila jsem k sedlu poprsák, aby mi sedlo hezky držel na svém místě. Sedlo s ním sice drží poměrně dobře, ale v momentě, kdy sedlo o kousek sjede(dále už pak poprsák nedovolí), začne ho poprsák tahat na plecích a přijde mi, že až lehce přiškrcovat, tak poprsák trochu povolím, čímž mi sedlo opět sjede o něco dozadu a tak to probíhá, dokud není zase úplně vzadu.
Poprsák mám čtyřbodový, takže mi nedrží jen vrchní část, ale připíná se i k přeskám od podbřišníku.
Kdybyste měli zkušenosti a věděli, co s tím, byla bych moc vděčná.
Děkuji
Koník má 14 let, je pravda, že jsme teď začali dělat více jízdárenskou práci, dříve jsme převážně jezdívali na vyjížďky a práce na jízdárně bylo o něco méně.
Ale nemyslela jsem, že by to byla až taková změna, ale nejspíš ano
No, stejně už plánuji nové sedlo, které by dobře padlo, ale dříve než v únoru to nebude, tak bych to potřebovala nějak vymyslet alespoň na ty 3-4 měsíce.
Děkuji za reakci