Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2014 12:17
veer01

XXX.XXX.128.2

Ahoj, jak zvládáte koně a čerstvě narozené mimčo? Mám před porodem a začínám z toho být dost na nervy. Potřebovala bych si počíst jak to zvládáte?smajlík Koně mám doma, hlídání prakticky žádné, manžel skoro pořád v práci aby nás uživil. Doma mám 3koně, jsou boxovaní.

18.10.2014 21:10
radmy

XXX.XXX.177.34

Držím palce aby jsi vše zvládla, asi bych viděl jako nejlepší možnost pomoc od někoho za ježdění.

19.10.2014 08:22
veer01

XXX.XXX.128.2

No to bohužel dost dobře není možné, mám jen jednoho dospělého koně. Druhý je 2letý a třetí je letos narozený. Druhého jsem plánovala obsednout až tak ve 3,5letech a moji první kobylu se mi moc nikomu půjčovat nechce. Vždycky když jsem to udělala byl z toho problém.smajlík dnešní mladí jsou moc nezodpovědní a jde mi jen o "uhnání" koně. Takže po opakovaných zkušenostech jsem se zařekla, že nikomu už ji nesvěřím na ježdění. Jinak dík za komentář a návrh. Nikdo další s malým čerstvě narozeným mimčem tu není?

19.10.2014 09:13
canis lupus

XXX.XXX.236.175

Zdar, miminko sice nemám, ale ve Vašem případě nevidím problém. Mladí koně se vypohybují sami. Pokud máte pastviny, stojí za myšlenku nechat je všechny 3 tam, abyste si ušetřila kydání. Budou jistě spokojení, a až bude čas začít s nimi pracovat, do boxů se mohou vrátit.
Jinak dost lidí to řeší kočárkem vedle jízdárny. Spíš je třeba zvážit, jestli jezdit v nepřítomnosti někoho jiného- v případě pádu- kdo zavolá pomoc a postará se o dítě? Ale dá se s koňmi pracovat i ze země.

19.10.2014 12:32
veer01

XXX.XXX.128.2

canis lupus napsal(a):
Zdar, miminko sice nemám, ale ve Vašem případě nevidím problém. Mladí koně se vypohybují sami. Pokud máte pastviny, stojí za myšlenku nechat je všechny 3 tam, abyste si ušetřila kydání. Budou jistě spokojení, a až bude čas začít s nimi pracovat, do boxů se mohou vrátit.
Jinak dost lidí to řeší kočárkem vedle jízdárny. Spíš je třeba zvážit, jestli jezdit v nepřítomnosti někoho jiného- v případě pádu- kdo zavolá pomoc a postará se o dítě? Ale dá se s koňmi pracovat i ze země.

Dík smajlík já právě ani tak nemyslím to ježdění, to je až to poslední, přesně jak píšeš jsou mladí a žádné tajtrlíkování extra nepotřebují a dejme tomu ten půl rok bez toho že by kobyla vytáhla paty, přežije. Spíš mám na mysli tu práci. Venku je nechávat určitě nechci, jsou tak zvyklý a když jsem ještě měla jen kobylu a byla v ustájení byla krátkodobě na pastevku, ale nedělalo jí to vůbec dobře, je citlivka a vadí jí prostě i mírná jinovatka a hned má vodnatý průjem, který nejde zrovna snadno zastavit. I proto extra jí pouštím až třeba po deváté až je tráva bez jinovatky, když zrovna je. A to stejný večer musí zas jít dřív domů. Je sice v boxu sama než se třeba za hodinu dvě doloudají ti zbylý dva. Ale nijak jí to nevadí, nevyvádí a hlavně na ně více méně vidí a když dlouho ne, tak párkrát pořehtá a oni se jí hned zas ukážou. Ale právě jde mi o to jak to mamči stíhaly když měly koně doma. Právě to vykydat, v zimě nanosit vodu a seno a pak zas nachystat boxy a domácnost a mimino. Byla jsem teď u kamarádky co porodila, koně nemá a proto se mi trochu ježej všechny vlasy abych nepadla vyselením úplně na hubu. Kamarádka byla ráda, že byla ráda. Mimčo furt ubrečené, ona nevyspalá, doma binec jak nic nestíhala a to k tomu všemu je bez chlapa. Můj manžel má docela náročnou práci, pomůže mi kolem koní se vším co chci ale mimino není na týden, nemůžu ho přece ještě zapřáhnout v peči kolem koní abych já to stíhala doma. Začala jsem prostě mít strach najednou teď když se to takhle přiblížilo a já bude pomalu každým dnem rodit. Že nezvládnu se o vše dostatečně postarat aby koně měly svůj komfort jako do teď, manžel navaříno a uklizeno plus ještě aby taky měl trocha klidu ke spánku aby byl vůbec schopný tak náročné práce.

19.10.2014 12:56
radmy

XXX.XXX.177.34

Středobod vesmíru budeš mít v dítěti. Ostatní přežijí i když nebudou mít dokonalou péči. Zkus si představit jak by jsi mohla péči o koně omezit jen na to nejnutnější a když budeš mít náhodou víc času na ně tak tím líp. I když to není ideální tak koně vydrží nějaký čas bez kydání. Jsem muž co má tři koně a stádo koz, na koně moc času není a dost je odbývám,často jsem s nima jen když je krmím. Je pak na uváženou jestli to tak dělat nebo nedělat i když to je složité pro nás postižené.

19.10.2014 13:43
veer01

XXX.XXX.128.2

radmy napsal(a):
Středobod vesmíru budeš mít v dítěti. Ostatní přežijí i když nebudou mít dokonalou péči. Zkus si představit jak by jsi mohla péči o koně omezit jen na to nejnutnější a když budeš mít náhodou víc času na ně tak tím líp. I když to není ideální tak koně vydrží nějaký čas bez kydání. Jsem muž co má tři koně a stádo koz, na koně moc času není a dost je odbývám,často jsem s nima jen když je krmím. Je pak na uváženou jestli to tak dělat nebo nedělat i když to je složité pro nás postižené.

Chápu smajlík no já vím, vím. Ale několik dní bez kydání si fakt nedovedu představit, mám toho už teď dost když je kydám, vím že po porodu to bude maličko lepší co se týká toho tahání břicha smajlík ale nevím jak je to možné, ale moji koně prostě dělají bordel v boxu, na přebrání toho je velmi málo a spíš ojediněle, všechno parádně zamíchají dohromady smajlík takže promiňte mi ten výraz, ale ráno jsou všechny boxy jedno velké hovno smajlíksmajlík a při tom ještě vyžerou i slámu někteří takže denně od každého naplním vrchovaté kolečko hnoje. Představa že je nechám několik dnů nevykydané a měla bych naházet čistou slámu do "hnoje" mě snad děsí víc než to že nezvládnu dítě, domácnost, manžela a koně smajlík ale tak prostě budu to muset nějak zvládnout nemám už jaksi moc na výběr smajlíksmajlík prostě budu všude sebou muset tahat sedačku do auta, protože si myslím, že kočárek by v takovém terénu nejspíš neobstál ani ten sebesportovnější. Díky bohu žádné další časově náročné zvíře nemám, teda krom psů, ale ty se tak nějak o sebe postarají samy krom toho že jim nasypu krmení.

19.10.2014 16:16
radmy

XXX.XXX.177.34

To mě přivedlo na myšlenku indiánské babičky ověšené dítětem kydající u koní, doufám že je manžel v tomto duchu tolerantní. Užívejte nejhezčí část života, řešení časem najdete, je zbytečné se stresovat dopředu.

20.10.2014 09:22
korah

XXX.XXX.84.93

Ja fakt nevim, ale to nemarte nikoho kdo by vam s tim pomohl? Me by asi tahle predstava dost desila. Sama mam kone doma 3 a vim co to je - kydat s anginou, nebo po praci po tme, kdyz bych sebou nejradsi jen flakla do postele.Deti teda nemam, ale vim, ze az jednou mit budu, kone doma uz mit nebudu, to bych nedala.
Logicky (a podle kamaradky co ma nekolik poniku a rocni mimco) se to zvladnout da, pomohl ji manzel, ale za praci dojizdel, takze moc ne. S kocarkem kydala a tak. Na hubu padala, ale zvladla to, ted v roce, je to celkem ok, bych rekla.
Jenze... co kdyz budete mit cisare? To pak nezvednete zadnej kybl v vodou, na kydani muzete zapomenou na nekolik tydnu, mozna mesicu.... co kdyz bude neco s ditetem a budete muset proste u nej byt a nebudete moct odejit ani ho dat do kocaru a jen dohlizet z povzdali?
Ja bych si to teda nelajzla, chtela bych mit zjednaneho aspon nekoho z vesnice, kdo by zastocil nejen ve vyjmecnych pripadech, ale klidne 2-3x tydne, abych proste nepadla na drzku a uz se nezvedla. To se stalo jine zname- ve starosti o dite, psy a kone se proste zapomnela napit a uz pro ni jela rychla...nejen pro dehydrataci, ale pro totalni vycerpani.

24.10.2014 08:57
veer01

XXX.XXX.128.2

korah napsal(a):
Ja fakt nevim, ale to nemarte nikoho kdo by vam s tim pomohl? Me by asi tahle predstava dost desila. Sama mam kone doma 3 a vim co to je - kydat s anginou, nebo po praci po tme, kdyz bych sebou nejradsi jen flakla do postele.Deti teda nemam, ale vim, ze az jednou mit budu, kone doma uz mit nebudu, to bych nedala.
Logicky (a podle kamaradky co ma nekolik poniku a rocni mimco) se to zvladnout da, pomohl ji manzel, ale za praci dojizdel, takze moc ne. S kocarkem kydala a tak. Na hubu padala, ale zvladla to, ted v roce, je to celkem ok, bych rekla.
Jenze... co kdyz budete mit cisare? To pak nezvednete zadnej kybl v vodou, na kydani muzete zapomenou na nekolik tydnu, mozna mesicu.... co kdyz bude neco s ditetem a budete muset proste u nej byt a nebudete moct odejit ani ho dat do kocaru a jen dohlizet z povzdali?
Ja bych si to teda nelajzla, chtela bych mit zjednaneho aspon nekoho z vesnice, kdo by zastocil nejen ve vyjmecnych pripadech, ale klidne 2-3x tydne, abych proste nepadla na drzku a uz se nezvedla. To se stalo jine zname- ve starosti o dite, psy a kone se proste zapomnela napit a uz pro ni jela rychla...nejen pro dehydrataci, ale pro totalni vycerpani.

Ne bohužel fakt nemám nikoho ochotnýho z rodiny a z vesnice už vůbec ne. Lidi jsou nepřející. Ale prostě bohužel to budu muset nějak zvládnout jak říká Radmy smajlík vím jistě, že dítě pro mě není nic kvuli čemu bych se měla koní vzdát, jak píšete vy že až budete mít dítě, že koně rozhodně doma nebudou. To já bych je nedala ani za zlatý poklad smajlík jinak s tím vším pochopitelně počítám, voda a těžké věci to je to nejmenší, spíš mi šlo o ten čas, jak to vše zvládaly mamči co měly doma koně. Malý mimčo pořád brečí a když spí tak jen maloučko, takže o to mi šlo o těch prvních pár měsíců no. Za půl roku už to bude ok si myslí a v roce už brnkačka to už člověk bude mít nějaké zaběhlé koleje a hlavně mimčo už vydrží déle spát, tudíž krapet víc času na poklízení, kydání atd. No díky všem :)

25.10.2014 16:22
erzikac

XXX.XXX.17.50

Já měla dvě děti, rok po sobě, tchyni neschopnou pohlídat, mámu dvěstě kilometrů daleko, chlapa od rána do večera v práci, a koní šest. Vykydáno měli každý den, fakt poctivě, dělala jsem to v době, kdy holky usnuly, nebo kdy starší spala, a mladší byla se mnou ve stáji v kočárku. Pořídila jsem si dokonce i to nosítko, abych mohla líp kydat, ale pletlo se mi, prostě jsem o něj s těma rukama pokaždý zavadila. Bylo to docela krušné, zvlášť v zimě, do sedla jsem se dostala tak jednou měsíčně, když jsem měla štěstí, ale přežila jsem. Musim ale říct, že podruhý bych si počet koní hodně rozmyslela, a taky záleží dost na toleranci partnera-někteří chlapi nechápou, že koně mít vykydáno MUSÍ, ale nádobí klidně počká do druhého dne.

25.10.2014 20:03
veer01

XXX.XXX.128.2

erzikac napsal(a):
Já měla dvě děti, rok po sobě, tchyni neschopnou pohlídat, mámu dvěstě kilometrů daleko, chlapa od rána do večera v práci, a koní šest. Vykydáno měli každý den, fakt poctivě, dělala jsem to v době, kdy holky usnuly, nebo kdy starší spala, a mladší byla se mnou ve stáji v kočárku. Pořídila jsem si dokonce i to nosítko, abych mohla líp kydat, ale pletlo se mi, prostě jsem o něj s těma rukama pokaždý zavadila. Bylo to docela krušné, zvlášť v zimě, do sedla jsem se dostala tak jednou měsíčně, když jsem měla štěstí, ale přežila jsem. Musim ale říct, že podruhý bych si počet koní hodně rozmyslela, a taky záleží dost na toleranci partnera-někteří chlapi nechápou, že koně mít vykydáno MUSÍ, ale nádobí klidně počká do druhého dne.

Dík smajlík to jsem potřebovala číst, opravdu. Jsem co se zvířat a koní týká taky poctivka, denně čisto prostě musí mít, fakt čisto, vše špinavé jde z boxu ven. Manžel tolerantní je, co se koní týká i hodně pomůže. Ale přeci jen prostě bych měl vážně výčitky hodit na něj celou starost o koně a já abych jen seděla doma s dítětem. A přesně jak píšeš, tchýně stojí za hovno, bohužel to musím taky napsat takhle na tvrdo. Máma pomůže co to jde, ale nemá auto a je 50km od nás a není jí zrovna 40 aby mohla kmitat jak čamrda ještě kolem koní, navíc se jich hodně bojí, za plotem ok ale žádná manipulace ani nic co obnáší nějak bližší kontakt. Co se týká děcek jak jsem psala špatné zkušenosti, a lidi z vesnice, rekreanti kam člověk ani pro žádnou pomoc jít nemůže ani kdyby zdechnout měl. Chlap je taky v práci od nevidim do nevidim aby nás uživil, koně nezbožňuje sice jako já ale pryč by je rozhodně nedal, jsou prostě naši a hotovo. Jj nosítko, nebo spíš ona to je taková přenosná autosedačka a dá se to přidělat i na nožky od kočárku, mám taky. Tak hold to prostě musím zvládnout, nemám na výběr a aspoň mě někdo podpořil kdo v tom byl v podstatě ještě hůř než já (6koní a mimčo to už je fakt dost) ale tak zas máme i jiná zvířata než jen koně, ale to už je spíš podružná činnost a ne tak náročná. Co se týká ježdění, tak schází mi i teď, ale to prostě neřeším. Až si budu chtít zajezdit odvezu mámě na hlídání ale spíš mi šlo

25.10.2014 22:13
gřeška

XXX.XXX.33.219

Jsem maminou 2,5 kluka a majitelkou dvou nenáročných koní v režimu 24/7. Kdybych neměla dvě šikovné pomocnice, koně mít nemůžu. Nějak pro mé odchody ke koním neměl pochopení. A nechat vyřvat kvůli koním nedokážu. A do toho už jsem s ním byla 4x v nemocnici. O jiných dětských nemocech nemluvě....Teď už je to lepší, bo ho baví dát koním vodu, seno.... Ale i tak, v sedle jsem seděla maxim desetkrát, stejně tak na kozlíku. Když už byl čas, muselo se kolem koní pracovat. Bohužel teď zas docházejí peníze.....
Kamarádka vlastnila koníka přímo u baráku a po třech letech musel jít z domu. Mizerné hlídání, minimum peněz, kobylka byla divočejší když na ní neměla čas,.....Teď si pochvaluje, že má čas na holku a nemusí se stresovat s koněm. A to ta její holka měla pochopení pro její odchody ze koněm. I v kočárku seděla, když kobylku lonžovala.....To můj kluk ne.
Kamarádka má 3 děti a kůň jí stojí bez využití v ohradě....
Jiná známa si pořídila koníky, až jí děti dorostly do školky. Ale tam jí hodně pomáhá manžel....
Určitě jdou skloubit děti i koně, ale je to fakt náročné. Aspoň pro normálního smrtelníka smajlík

28.10.2014 20:27
koně

XXX.XXX.205.252

Pokud váš porod proběhne tak nějak bez výrazných problémů a dítě bude v pořádku,3koně jsou brnkačkasmajlík
Já do porodu a pak s miminem kydala a obstarávala 14koní.A taky jsme to daly!
S jedním dítětem 4letým a druhým dítětem v břiše a poté v kočáru ,jsem počet stáhla na 7koní.To už jsme byli ve vlastním.
Muž jezdil denně do práce, ale pomáhal jak mohl.Někdy odpoledne,někdy o víkendu.Babičky jsou daleko a pramálo použitelné.
Dokud je miminko malé a dá se nechat v kočárku či sedačce,není problém.Horší časy nastanou s utíkajícím a ještě nevychovaným ročkemsmajlík
Zorganizujete si čas,ujasníte prority a půjde to.Průměrně zdatná žena si dokáže zorganizovat domácnost i zvířata,aniž by něco zřetelně trpělo a upadalo. Hlavně se předem zbytečně nehoňte a nenervěte,ať nemáte uřvance.
Držím palce

28.10.2014 20:28
l.n.k

XXX.XXX.26.88

přeji hezké těšení na miminko, mám 2 děti teď už větší 4 a 7 obě byly na císaře takže měsíc makal manžel, mamka a všichni co měli ruce, ale poté sem kydala s kočárkem poté i s lezoucíma dětma po boxe, koně samozřejmě byli veku, byly občas jako prasátka, nějaký ten bobek občas skončil v puse, ale vše jsme přežili, teď už mi holky opravdu pomáhají, je pravda že koně mám pod přístřeškem na menším zpevněném výběhu, takže toho hnoje není tolik, přes léto mají pastvinu a to do přístřešku ani nechodí. Vše zvládnete, holt nebude mít doma naklizeno, ale to se dá přežít

Přidejte reakci

Přidat smajlík