18letá kobylka - kulhání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2014 20:13
petra136

XXX.XXX.66.28

Zdravím,
ve středu jsem koupila 18letou kobylku SN jako kamarádku pro děti a za účelem aspoň jednoho hřívátka. Kobylku dovezla původní majitelka. Ten den byla v pohodě. Od čtvrtka od večera ale začala velmi silně kulhat na přední nohu, téměř na ni nedošlápne. Pase se zatím na zahradě, ke stádu ji plánuji dát, až po odčervení. Na kopytě není žádný náznak zranění nebo zášlapu, noha není nikde oteklá, zdá se mi jen malinko teplejší patka, ale nic hrozného, jinak na noze není nic vidět. Navíc se mi zdá, že odlehčuje i jednu zadní. Obávám sem, zda nebyla nadopovaná analgetiky. smajlík
Navíc kobylka v boxe velmi silně potí a zrychleně dýchá, kolika to není, protože normálně žerem pije i vylučuje. Měla jsem strach ze schvácení, ale jen se pase a na noc dostává seno, hrníček ovsa a mrkev. Je v dost špatném výživném stavu.

15.11.2014 20:48
axl

XXX.XXX.159.147

Dobry den, a co stoji ve smlouve o jejim zdrav. stavu? Jinak koby bych vratila za skrytou vadu. Tak jak pisete sama, muze byt necim pichla a kulhani se projevilo az po nejakym tom dnu

15.11.2014 20:51
petra136

XXX.XXX.66.28

O zdravotním stavu tam nestojí nic, jen že jsem byla seznámena. Ale majitelka mi tvrdila, že je zdravá, že nemá žádné zdravotní problémy. Problémy se projevili přesně za 24 hodin od příjezdu. smajlík

16.11.2014 11:36
korah

XXX.XXX.84.93

V byvalem ustajeni jste se na ni byla podivat? Nebo jste ji poprve videla az vam ji dovezla?
A jak ji mate dlouho? Co se tyce toho boxu, tak tam bych to videlala na to, ze muze byt nervozn, byla vubec na box zvykla?
No a u predn bych to videla mozna na absces. Klidne se ji mohl udelat z toho stresu (ne sam od sebe, ale mohla tam neco mit delasi dobu a tim stresem ze stehovani se to mohlo zhorsit).
Udelala bych ji zaparovak, pripadne zavolala veta. Pokud neco kobyle je a oni vam to schvalne zatajili, stejne si ji nevezmou zpatky jen tak- budete potrebovat od veta napsat zprav u, co ji je a ze si to nemohla udelat az u vas....

Přidejte reakci

Přidat smajlík