No jo, už to tak vypadá. Zatím teda krátká doba, ale připadám si jak tuleň. No aspoň stihnu dokončit školu. Mám kolegyni, která to nestihla a teď bere na přednášky synka.
Tak to moooooc gratuluju,
to je nádherný vánoční překvápko,
přeju bezproblémový průběh a hlavně zdravé miminko.
Ahoj kochačky, tak v prní řadě gratuluju k mimču .
Konečně jsem se taky dostala k tomu napsat pár řádků, čtu pravidelně, ale přispívání je horší. Zase mi začla škola a s tím, že oře máme už ve svojem je to takové náročnější, ale stojí to za to .
Teď teda trochu bojujeme s bahnem, ale je to všude a oproti poslednímu ustájení jsme na tom pořád víc než dobře. Pozorujeme kde se dělá bahno nejvíc a na jaře se musíme vrhnout na řádnou nápravu aby ta další zima byla pro nás i koně o něco lepší.
Dneska jsme byli na vyjížďce a teda hrůza děs, všude se to smekalo jako blázen, Sobík mi na podkovách taky řádně bruslil, tak přemýšlím jestli si na další podkovy nevymyslím takový ty šroubovací ozuby, ale zase jestli to má nějako cenu. Jinak nám ty podkůvky moc prospěli, už zase běháme jak za mlada a jsme tak veselí, že jsem si radši pořídila bezpečnostní vestu .
Taky se vám holky koně, tak válej? Naše madam Mia, se dneska tak zprasila, že pomalu vypadala jako přerostlé divoké prase :-D
Taky přeju všem kocháčkům<3 a jejich koníkům
a celkové zvířeně
krásné Vánoce.
No jo,Šárí,taky se válej,já blahořečím
tomu železnýmu hřbílku a vůůůbec nechápu,jak jsem ty koně mohla čistit kolik let jen tím gumovým.
Přejeme v novém roce 2015 jen to nejlepší,hlavně hodně zdraví,lásky,štěstí a radosti s koníky a veškerou zvířenou.
No tady se zase dějí věci jsem nás nemohla najít a taky nevím, jestli se mi to líbí na druhou stranu se moc nedivím. Trochu to tu vázne.
ale tak to zkusím
jak jste přežily silvestra? já až na ten problém z večera, docela dobře až ráno jsem našla na keři lampion, ale jinak nic.
na novoroční jsem letos nebyla až v sobotu, ale to zas hned na dvou vyjížďkách na honzovi jsem byla nejmíň po 3 měsících
Já jsem to ještě nepročítala, ale taky jsem Kocháčky nemohla najít, snad to bude k lepšímu.My máme teď na starosti pořádně si proštudovat tu novou kategorizaci, tak něják jsme to zatím asi nepochopili, k čemu to přímo je, podle popisu se nám zdá, že to asi moc nepomůže, ale co můžeme dělat, že jo...
My jsme taky nebyli na Novoroční, letos snad úplně poprvé, jinak jsme vždycky jezdili, buď na koni nebo autem, ale letos se nám ňák nikam nechtělo, koně mají zimní důchod a spíš jsme byli rádi, že jsme spolu doma.
Jinak Silvestra jsme my i koně přežili perfektně, opět v pohodě, za což jsem vždycky moc ráda, když se nikomu nic nestane.
bospor
napsal(a):
Zase
To jo, Ivčo, to bylo úžasný, taky máme pár fotek z toho období. Jenže pak je pár let zima jako je teď, že to fakt nestojí za nic.
jaruska
napsal(a):
Http://www.cjf.cz/files/stranky/discipliny/skoky/dokumenty/Kategorizace%20jezdcu%20tiskova%20zpra%CC%81va%2030-12-2014.pdf.
Ahááá tak to se mě naprosto netýká a ani tomu nerozumím
já na ježdění po lese potřebuju jen počasí jako třeba dneska
No jo, mě se to taky netýká, jen Jarči, ale musíme to mít naštudovaný my.
Míšo, to je krasavec, nevíš náhodou, jak vybělovala jeho maminka, ona je krásně puntíkatá, tak jestli vybělovala a vypuntíkovávala taky takhle...Strašně by mě zajímalo, jak bude fakt Redýs v dospělosti vypadat.
Díky holky, dělá mi obrovskou radost. Už abych s ním mohla začít něco dělat. Budu mu nechávat ušít komplet nový postroj, tak pak to bude ještě větší fešák.
Jaruško tady je odkaz na fotky jeho mámy: http://www.farma-stipa.estranky.cz/fotoalbum/chovne-klisny/saga/
Ale nebude jako ona, to je jisté, sama se nechávám překvapit, ale dle mě bude jako kůň na fotce, co jsem vkládala na fc...
Úplně vám závidím ty vyjížďky, já můžu tedy taky, ale strach mi nedá, prostě se na tom sněhu bojím-nášlapků, uklouznutí, apod.
Mamina je šikovná, a Redýs bude taky, až začne tahat. Ty to, Míšo, umíš ho to naučit , to já nee, já bych se do tahání nehrnula s mladým koníkem, to bych se bála, nemám v tom ty zkušenosti.
Já teda nejezdím v zimě né z toho důvodu, že bych se bála nášlapků nebo uklouznutí, ale proto, že je mi hrozná zima, než vyjedu z vesnice, tak mám nohy jak rampouch, protože s Moruš se v zimě moc klusat, natož cválat, nedá, páč je chlupatá jak medvěd, takže bych musela v kroku a to oprvadu je mi děsná kosa. Ale před 15cti lety, kdy jsme si pořídili koně, tak to jsme jezdili i v zimě asi tak ty první 3 -4 roky, pak už né.
Rajťačka v tanečních - Věneček.
Šmarjá co to tady je na ifauně za změny se nestačím divit.
Naši oříci Silvestra taky dali v klidu, Sobík si párkrát klusnu a Mia byla těžce naštvaná, že nemůže kvuli tomu šílenství spát. I když je fakt, že u nás se moc nestřílelo, spíš v okolních vesnicích, ale jak byla mlha tak to stejnak moc vidět nebylo, spíš jen slyšet, ale tak nějak to prý letos bylo všude o ohňostroje chudší - konečně.
My měli jen na novoroční do Seletic, ale bylo docela hnusně a jet v tom 8 km tam, pak společná vyjížďka a pak 8 km zpátky se nám fakt moc nechtělo, tak jsme šli jen na krokovku do lesa a taky to bylo dobrý. No teda v rámci možností, kobyla zase byla jak trefená
Jarušce to moc sluší, stejnak to je sranda když člověk ty koňačky zná jen v rajtkách a věcech ke koním a pak se někam vypravíme na ples a pomalu se nepoznáváme
V sobotu jedeme na seminář s Manfrédem Schmitem, tak zase budeme o kopýtkách o něco chytřeší. Teď jsme taky Sobíkovi sundali jeho ortopedické boty, jak napadl sníh, tak se mu dělaly hodně nášlapky, ale zatím se mu chodí dobře, tak bych mu chtěla koypta nechat odpočinout co nejdýl to půjde, zatím tady jsou všude měkký cesty, tak snad to aspoň do toho března bez podkov vydržíme.
Šárí, taky něják nejsem nadšená z novot , smajlíci se mi víc líbili ti staří a pořád to nejde opravit, když se přepíšeš, tak na to člověk přijde za chvíli a už to nejde opravit a musí člověk dát příspěvek zvlášť s opravou.
Šárí, mě se kolikrát stalo, že jak mě lidi znaj víc na koni, než v civilu, a pak mě potkali v civilu a koukali na mě jak zjara, že mě odněkud znají, ale nevěděli, kam mě mají přiřadit.
Ahoj holky, tak jsem sem jen nakoukla. Dělá mi radost, že stále existují kochačky na fauně. Pamatuji si, když jsem byla s dětma na mateřské, vy jste byla jedna z mých, konverzací, v konském duchu. Koukám na Jarušku, jaká je to velká slečna...Vždy nedávno jsi mi Jaruš posílala jezdecké věci po ní...to holky začínaly.
Markét, tak to už musí bejt hodně dávno, kdy jsem Ti posílala ňáký věci, já si to totiž vůůbec nepamatuju. Kolik je těm Tvým holčinám, to už budou taky skoro slečny, že jo?
Naše čerstvě vyválený prasátečko.
<3 Moruš se prostě do přístřešku nejde schovat, když prší, a nejde, radši zmokne, ale jí to nevadí, je zdravá, nesmrká, nenudlí, tak to neřeším.
Taky u vás dneska tak fučí? Po sněhu ani památka, všude bahno, ale ten vichr je fakt hnusný-ale pořád je 12°C. Dneska jsem šla s Readýsem na procházku, chtěla jsem do lesa, ale měla jsem strach, že na nás spadne nějaká větev. Silnice jsou zasypaný úlomkama ze stromů...Tak jsme došli k lesu(2km) na louku, tam sem ho nechala pást, ale ten byl dneska plný energie. Nebyla chvíle, aby nebyl ve vzduchu-buď na předních nebo zadních. Po cestě zpátky vedle mě pocválával- asi ten vítr ho pobízel Doma jsem ho pustila do výběhu a hned šel koně šikanovat Hajzlík malej
Ahoj kochačky, tak já vám sem po dlouhé době taky napíšu . Moc sem nechodím, protože mi z ifauny před časem přišel pěkně hnusnej vir do pc a měli jsme co dělat to dát do kupy , tak jen občas nakouknu co je nového...
Na novoroční jsme letos byli bez sedel, ti co mě mají na fb viděli a byla to paráda
Dneska to u nás taky hrozně fučí, vlastně už od včera ale i tak jsme dneska vyjeli První překvapení bylo ve stáji, protože Santánka byla úplně čistá, snad poprvé za poslední půlrok nebyla jako čuně , zato Tony měl co čistit, protože Saly byla obalená jako řízek Jeli jsme do lesa, schovali jsme se za kopec a tam to tak moc nefoukalo, takže to bylo fajn Jen Sany dnes měla príma náladu, takže mi ve cvalu dala tři hrbáky za sebou a hurá já to useděla . Pak jsme museli trochu změnit trasu, protože na elektrovodu ležel o dráty opřený strom, tak to jsme neriskovali a jeli jinudy, jenže díky tomu jsme z lesa vyjeli na kraji pole a tam to teda fučelo, že jsem měla strach, že nás to odfoukne a to se kobylkám ani trochu nelíbilo, tak jsme mašírovali honem domů
Míšo, fučí, a jak! Už by to laskavě mohlo odfunět někam jinam, to snad radši ať mrzne.
Redýs je takový provokatér, joo? a má navrch, viď, nebo ho taky občas zmydlej?
Šoník dneska taky popoběhl, kupodivu.
No tak to už jsou opravdu skoro slečny, Markét, z poníka už asi dávno vyrostly, co?Ještě ho máte?
Tý jo, Janí, Ty jsi dobrá, to já bych useděla toho prďáka jen jednoho, max.2, ale při tom druhým už bych seděla dotyčnému zvířeti na krku.
Moruš fičák ani když jedeme ven v sedle neřeší, vůůbec jí to nevadí , ale zase to vadí mě, když si nedám nic na hlavu, třeba kuklu, tak se mi za chvíli ta hlava motá z toho větru a když si na tu hlavu tu kuklu dám, tak mi nevadí vítr, ale zase mi vadí, že nic neslyším. Já jsem už použitelná jen do krásnýho počasí , ale to se ještě načekám.
Jaruško, poníka máme. Před dvěma roky ho zdědila Markét a hodně si padli do oka. Jezdíme s ním pravidelně na tréninky, na vyjíždky a na procházky na ruce...Poník bude ještě dva roky učit Markét - to mu už odroste a pak půjde příležitostně do vozíčku, který mu v Polsku udělali na míru..Poníka si určitě necháme..Zaslouží si to..Ještě máme Schelbyho a momentálně sháníme koně učitele pro děti a pro mně na vyjíždky.Možná se něco rýsuje.
Japak jste kochačky zvládli ten fučák? u nás funělo už od pátku, ale to ještě šlo a stihla jsem vzít kobylu ven, ale přes víkend to byla děs a hrůza Celou noc jsem se bála aby nám to nevzalo ohradník a koně nělítali a něco si neudělali, ale naštěstí ohradník to přežil, jen nám to sebralo šindele co jsme měli na střeše krmelce, ale to je to nejmenší. Dneska jsme s koňma ani nic nedělali, funělo jako blázen, tak jsem se aspoň dala do kydání přístřešku. Mají hlubokou podestýlku, tak bylo koleček víc než dost, tak do příštího kydání bych chtěla vymyslet něco jako nějaký vozíček a že by mi ten hnuj pomohla Mia odtahat.
My jsme taky mysleli, že si Kačenku necháme, jenže tam byla Abonna a ta jí furt buzerovala u klece se senem, Kačenka se tam pak začala bát chodit, tak než aby trpěla, tak jsme jí radši prodali kamarádce k ještě jednomu koníkovi, který jí neubližoval, naopak, byl hrozně rád, že tam Kačenka je , páč do tý doby tam byl sám. Oni většinou ti poníci buzerujou ty velký koně, jenže né každej, Kačenka nikomu neubližovala, milovala klid a pohodu, i Pierot s ní žral z jedný klece, ten jí měl rád, jenže Ab ne a byl problém.
Ahoj kochačky! Jednou ve sněživý večer mi volali, že je kobčám zima, tak šly do stáje a Toosie pak dostala pláštěnku. Talinky deka je na cestě a taky už přišla o vlčí zuby. Jenomže já na ní stejně nebudu moct jezdit, tak zvažuji připuštění. Stejně má ještě kopýtka hnusná, i když se lepší.
Nevíte o nějakém zkušeném kováři/kopytáři s dojezdem na pz? Pan Podhajský asi už nepřijede a obávám se, že "dvorní" kovář je dobrý spíš na kopyta bez vad.
Mějte se krásně!
Markét, vůbec se nedivím, že je kobčám zima, tohle větrno je nejhorší pro koně, je ten vichr ledovej snadno ty kožíšky profoukne. Ale to je v pohodě, jak přestane fučet, tak deky sundáš a bude to zase dobrý.
O kováři s dojezdem bohužel nevím, ten náš mi kladl na srdce, že nové zákazníky již nepřijímá, tak já musím jeho vůli respektovat.
Pěkné kačenky! No určitě bych ji připustila nějakým prověřeným hřebcem. Nejvíc se mi líbí ma Starfighter. Ale ještě nevím, jestli to zrealizuji, musela bych jí vyřídit dna v usa, a pak všechny ty vyšetření, sona atd... Appy se mezitím rozmohly, takže je otázka, jestli by to hříbo někdo chtěl, i když by bylo jistě pěkné a s dobrým původem.
Tak už mám obě holky oblečené. Teď má zase začít mokro a mrazivo, snad jim to prospěje. Pan Podhajský se mi zase ozval, tak snad bude jezdit dál. Jsem ráda. Taky mi už zbývá jen jedna zkouška, a to je teprve týden zkouškového pryč. Musím tedy začít psát, ale to není takový stres.
My jsme letos ještě deku neměli, Šoník je docela dobře nasrstěnej, řekla bych, že má lepší srst než loni, předloni deku musel mít, byl boxovanej, tak by to nedal, ale loni začal nasrsťovat slušně a měl srst sice takovou kratší, ale hustou, a letos má chlupy docela dlouhý a myslím, že mu zima není, když fouká, tak už přišel na to, že si musí stoupnout za stěnu a tam nefučí.
Ale je fakt, že letos ta zima zas až tak strašná zatím nebyla.
No, moje kobyly mají deky poprvé, co je mám. Ale je fakt, že na pastvině žádné závětří nemají. Taky jsem se divila, že jim je zima, když Toosie na jihu vydržela v pohodě i březí teploty pod -15. Ale holt to beru tak, že si to nevymysleli. A lepší dát jim deku, než je pak léčit, že jo. Nejsem krkavčí panička. Teda snad.
Verčo, oni nemají přístřešek?
Tak to je jasný, já bych taky nenechala koně klepat se zimou, máme taky deky pro všechny koně a když je potřeba, tak je prostě dostanou na tu nezbytně nutnou dobu.
Třeba Moruš přístřešek má nádhernej a stejně se do něj neleze schovat, jde do něj jenom žrát, protože jí do něj dávám seno, tak to jde, ale aby se tam šla schovat, když prší, to ani náhodou, raději mokne.
misamarincova
napsal(a):
Díky holky, dělá mi obrovskou radost. Už abych s ním mohla začít něco dělat. Budu mu nechávat ušít komplet nový postroj, tak pak to bude ještě větší fešák.
Jaruško tady je odkaz na fotky jeho mámy: http://www.farma-stipa.estranky.cz/fotoalbum/chovne-klisny/saga/
Ale nebude jako ona, to je jisté, sama se nechávám překvapit, ale dle mě bude jako kůň na fotce, co jsem vkládala na fc...
Úplně vám závidím ty vyjížďky, já můžu tedy taky, ale strach mi nedá, prostě se na tom sněhu bojím-nášlapků, uklouznutí, apod.
Omlouvám se, že Vám vstupuju do diskuze a reaguji na starý příspěvek, ale nedá mi to
Znám taky jednu Ságu a taky flekatou, jak jsem projížděla fotky, tam mi jí fakt připomněla
Norička, 3 roky, obvod holeně 24, 5 cm (nebo 22, 5? teď nevím, jen, že je to fakt moc a strčí do kapsy kdejakýho hřebce ).
jaruska
napsal(a):
Jé ale ta je krááááásnááá.
No je úplně boží! Jen je trošku magorka, koukavá a ze všech si dělá srandu - když měli odjet do Pardubic a výstavu, kobyla si usmyslela, že se nikam nejede, a tak jí nakládali asi 4, 5 hodiny, i když byla oblblá pastou a předtím vylítaná na lonži a po cestě ještě rozbila to litinový hrazení (byla ve vozejku pro dva koně), protože prostě chtěla stát šikmo. No, sranda kobyla
Neodpustím si sem dát foto svého řekněme největšího oblíbence, jen párkrát jsem sice u něj byla v boxe, ale neuvěřitelně mě fascinuje, takový něžný "méďa"
Falstr, plemenný hřebec. A abych nezapomněla - farma Bulovka.
Ahoj ženy, v sobotu jsem byla na výletě, v německu v Lipsku na velké akci s koňmi. Něco jako bývá equitana. Už jsem tam byla předloni, tak letos jsem vytáhla celou rodinu a celkem zklamání Už to začalo u vstupu, když byly vyprodané vstupenky kombinované na den/noc, jeli jsme tam celkem dálku, tak jsme museli koupit vstupenku zvlášť na den a zvlášť na noční show. To se ale sakra prodražilo-58 euro na osobu Pak ale zklamání přešlo, když jsme procházeli x hodin stánky s potřebama pro koně-bylo tam vše, na co si vzpomenete, ceny super a ještě se dali němci dost přemluvit na ještě lepší ceny Všechny značky potřeb, krmení, boxů, hengrů apod.
V 18 hod. Začala noční show, která měla být do 1:00. Předloni to bylo stylem Appasionaty, letos 2 hod voltiž, pak ukázka poníka v drezuře na dlouhých opratích, chlapík co měl 3 frísany a jednu palomino, ten je tedy měl velmi pěkně zvládnuté ve volnosti-krásná podívaná a pak už jen a jen pakurové závody! To jsem si mohla zajet u nás na nějaké závody a vyšlo by to nastejno, jen s rozdílem zvučných jmen a hlavní ceny- nový vw passat Ale mám nakoupeno-podsedlovky, uzavřené chrániče na nohy, krmení, lonže, apod.
Míšo, tem koník je naprosto úúúžasnej, toho bych chtěla domůůů.
To je škoda, že to tak nevyšlo, ale tak aspoň že sis tam nakoupila.
Míšo, mohla bys mi něják popsat nebo ukázat ty uzavřené chrániče na nohy?Ňák si to nedovedu představit... Díky.
Ahoj, jsou to neoprénové. Velmi podobné těmto, ale jiné značky: http://shop.elisabeth-cheb.cz/list_zbozi.php?id_zbozi=840
Vzala jsem mu velikost XL a má je jen taktak Má šílený hnáty-26 cm holeň Jestli se mu ještě holeň zesílí, tak už jedině klasické bandáže
Díky, Míšo, tyhle vůbec nepoužíváme, tak člověk po nich nekouká a nedovedla jsem si je představit.
Šoníkovi se nejdřív soudek nelíbil, ale pak za chviličku přišel se s ním seznámit. Moruš né, ta se bála, že by jí asi pokousal.
Však oni si zvyknou mě se asi vyplácí, že jsem barču všude tahala s honzou a ona se teď nebojí ničeho tuhle jsem jí potmě vytáhla k sudu kde hořel bordel a bez zaváhání šlapala vedle
Tak to je Barča dobrá , tohle oni většinou řešívají, když někde něco hoří a čudí se z toho.I když Šoníka jsme tohle neučili a taky okolo hořícího bordelu mašíroval, aniž by se na to podíval, až jsme se samy s Járou divily.
Ivčo, Barča je teda soudek Něco dělají chlupy a zbytek na jaře shodí, až začne více dělat... Ale hezká holka, ani na ní nevypadáš nějak velká
My začínáme něco dělat..pomalinku, polehoučku...šetřím nyní na postroj pro Readýska, počítám, že to dám dohromady až v létě, ale bude stát za to. Na míru dělaný slavnostní
fakt parádní dečka
barča není zas tak maličká. Nebo já taky mám jí po ramena kdyby byla větší, tak je to slon
Ivčo, když si vzpomenu, jak vypadala, když jsi jí přivezla, tak to bylo hrbatý, krpatý, hubený, je z ní nádherný konisko.
Jaruš neplašil, je to pohodář, vykulený oči měl z mého lonžovacího biče, na který jsem přivázala na konec pytlík, aby se na fotky předvedl Lucka si na něj na závěr sedla a úplně v klidu...
Ivčo, tak to jo, já myslela, že je "malá", ale je krásná. Mám ráda nažraný koně
Lucka je jak pírko, tu tam nemůže ani cejtit.
Tady je ale zase dneska vítr.
https://www.youtube.com/watch?v=RyQ43xRzG60&feature=youtu.be.
Dneska u nás bylo krásně, svítilo sluníčko a v tom sněhu to bylo jako v pohádce. Vzala jsem Readyho na procházku do kopců, ale v těch závějích to byla celkem makačka
Oba jsme byli spocený. Vylezli jsme na kopec, kde jde vidět půlka kraje a to byla nádhera, ale neměla jsem foťák, kochala jsem se jen tak. Ready si pocválával kolem mě na lonži, házel prďáky, válel se, no prostě idylka
Míšo, u nás taky bylo neskutečně krásně dneska , ani nevíš, jak mě mrzí, že nemám sedlo, je na generálce, ono už jí teda potřebovalo jak prase drbání, už bylo všude rozpáraný, tak jsem ho dovezla k sedlářce, ale bude až koncem února(asi).
Dneska jsme si v poledne udělali s Oldou kafe a šli jsme si ho vypít do výběhu a slunili jsme se tam a koukali na koníky, jak si taky užívají sluníčka, jsem nabitá na celej tejden dopředu.
Musím souhlasit, dneska to byla paráda. Sluníčku už začíná i trochu hřát . Jaru my se taky slunili a plánovali kam teda postavíme ten seník.
Koniska dneska měli očkovací den, tak měli veget. Jen Mia se byla projít v chomoutu a postroji a dokonce už za sebou poprvé táhla penumatiku. No nechci to zakřiknout, ale že by jsme přeci jen letos seno obraceli koňskou silou?
Že by až tak, jo, Šárí? No tak on člověk rád ušetří každou korunu, kdyby se to Miucha naučila, bylo by to jen ku prospěchu, odvézt hnůj, přivézt seno, posekat a obrátit trávu, jejda, to byste si stačili úplně sami. My jsme teda jeden čas měli tu nahrabovačku za koně, ale Olda jí předělal za traktor a sedět na tom teda bylo fakt za trest, jak je to pole hrbatý, tak jsem byla vyklepaná jak partyzánka. A než se pohrabe hektar i s traktorem, tak to bylo dobře hodinu a půl a to ke konci už jsem myslela, že umřu. To se nedalo ani moc časově, já musela sedět na tom nahrabováku a nic jinýho jsem neudělala, takhle máme ten jinej nahrabovák za traktor a než Olda otočí pole, já mám veškerou havěť hotovou a jdu vyrábět něco qečeři. No a to loni se mu povedlo posekat a sušit 3 hektary najednou každej hektar samozřejmě někde jinde, tak to si nedovedu představit se na tom drncat takovou dobu.
Teda, děvčata, doufám, že jste nezmrzly, já se včéra tak radovala, tady normálně sněžilo, už jsem viděla ty závěje a ono sněžilo jenom asi 10 minut, ten holomráz se mi vůůbec nelíbí.
Koníci se bavěj aspoň okusováním větví, když se nedá dělat nic jinýho.
Jediná výhoda je, že není bahno a koníci nejsou jako prasátka, ale fakt by mohlo nasněžit aspoň 5 maličkých centimetrůů...
Taky nic nemáme a když náhodou něco napadne, tak to hned roztaje. Je teplo.
větvičky taky rádi dovezli nám auto neprodaných vánočních stromků
Http://www.bospor.estranky.cz/clanky/nova-videa/barca-pod-sedlem-i-na-volno.html
a už se mi rozjela alergie nebo na mě leze chřipajzna
Šárko to ti fandím Tchán takhle do dnes seká trávu na seno. Dříve větší plochy, dnes kvůli rozmarnému počasí s koňma poseká nejbližší pozemky, ostatní traktorem, aby to stihl a nezmoklo mu to v průběhu
Pak také seje pole(2 ha)...vozí seno a slámu, hnůj vyváží...
U nás je sněhu ažaž Jediná výhoda je, že koním to zakryje ten tantodrom ve výběhu a jsou čistí, ale já raději jaro Jít někam s koněm na procházku je o zdraví, na cestách kluzko a mimo cesty se brodím skoro po kolena ve sněhu
U nás taky mrzne na sucho, ale aspoň je chvilku pokoj od bahna.
Ivčo stromky jsou fajn, taky dávám koním větve z prořezu co jsme dělali na pozemku, většinou je pak sbírám roznošené po celém pozemku. Ještě jsme jim v ohradě nechali staré ovocnáče co už prd plodí, tak je taky občas koušou, tak uvidím kolik jich přežije do léta aby měli nějaký stín.
S Miou jsme už pokročili a taháme pneumatiku, ale je to zvláštní pod sedlem se lekne kde čeho, ale jakmile na ní dáme postroj, tak je v klidu a nic ji nerozhodí
Byla bych ráda, kdyby jsme s ní mohli hospodařit, zase toho tolik nemáme, zatím jen 1 ha louky a když to dobře dopadne, tak budeme mít i louku hned vedle nás, ale tu chci z větší části na pastvinu a kousek na menší jízdárnu.
Jak začalo mrznout, tak jsem koním dala do vody PET lahve aby jim to tak nezamrzalo a co myslíte, že vymyslel Sobík? Udělal si z toho hračku a já každý den chodím a sbírám roztahané petky
Aspoň se nenudí šári známej má kobylu a ta se leká i vlastního stín, ale ve voze jde a nevšimne si ničeho. stromy ti nejspíš nezbydou žádný muselo by jich být hoooodně.
Kruciš, napsala jsem příspěvek a asi jsem zapomněla kliknout nebo co a neuložilo se mi to.
Šárí, to je skvělý, že aspoň v tom tahu je Mia perfektní , oni asi cejtěj, že to je jejich parketa, v tom jsou dobří a jde jim to a baví je to.
Děvčata, to je trest bez toho sedla, už je docela počasí, že by se dalo jít na krokovku, a nemůžu, ale příští tejden už bude, tak snad to ňák přežiju.
Tůdle nám přeletěli 2 tihle kamikadze přímo nad výběhem.
Šoník už začal línat, sice jen tak mírně, ale už pouští.Moruš samozřejmě ještě nic, ale já už jsem zvyklá za ty léta, ona začne, až bude teplejš.
Ivčo, to bude nejspíš ta chřipajzna, ono to řádí, v nemocnici jsou zakázaný návštěvy.
Barča je neskutečně úžasná, takovej kliďas už od pohledu, ona se to cválání taky naučí, já ty koně naprosto chápu, že jim to na jednu stranu jde líp a na druhou hůř, já když si hodím nohu přes nohu, tak pravá mi přes levou jde krásně, ale běda, když chci hodit levou přes pravou, tak bych musela hooodně cvičit, aby se mi na tý pravý ta levá vůbec udržela.
Naučí dneska jí to šlo skvěle ze země teda. ono je to hned jiný, když jí neujíždějí nohy při každám kroku a už máme sucho kruhovka je úplně dokonalá.
Mě už je celkem slušně. ještě mám zbytek oparu pod nosem a trochu prskám a frkám, ale je to dobrý. chodím do práce. jsem dopadla ještě pomalu nejlíp. kromě jedný žensky, si všechny užily teploty
nikdo nebyl marod jen si všichni brali pár dní dovolenou. včetně zootechniků! no byl to zábavný týden
ještě že už je jaro
Ivčo, tady je sucho, až to hezký néni, mohlo by občas trochu sprchnout, jenže já tohle nesmím říkat nahlas, jak řeknu, že by mohlo sprchnout, tak leje celej tejden, takže já radši mlčim.
A ani mi to sucho nevadí, aspoň můžeme lonžovat koníky a pomalu je připravujeme na první letošní vyjížďku. Naposledy jsme na nich seděly myslím 16.října loni.
Já jsem ještě chřipajznu neměla, ale ani po ní netoužím ňák zvlášť.páč já když mám teplotu, tak normálně umírám, a to se mi ještě jaksi nechce, kor teď, když už je jaro na obzoru.
Moruš už začala pouštět chlupy, ale to není jakože by začala línat, jako třeba Šoník, že ho pohladíš a když máš rukavici, tak Ti na ní zůstane hafo chlupů, kdepák, ta pustí tak 3 chlupy maximálně, ta se v tom kožichu usmaží, jestli přijde ňáký prudký oteplení.
Šoník chytá bronz.
Z barči se to taky sype a taky z káči. ostatní ani ne, ale tyhle dvě jsou děsný a už docela dlouho
Zajímavý je, že se sypou ty bílý chlupy, ale černý do včerejška jen málo dneska už i ty no káča má hnědy a taky se to z ní sype.
Ady

XXX.XXX.162.165
Čauky lidi
Má někdo zkušenosti s QH, nebo s Appa ?
Klíště, jo?No to si dali načas, že jim není zima.
No jo, Ivčo, my jim necháváme nějákej čas bez ježdění, ta zima je na to ideální doba, jezdit se stejně většinou nedá, a oni si taky rádi odprdnou, vždyť od jara do podzimu jezděj docela dost.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Po delší době hlásím, jak s Lindou pokračujeme. Přes zimu vlastně nijak. Bohužel v listopadu nám po čtyřech letech změnili směny a tak mám mnohem méně volna. Končívala jsem za tmy, za kobylkou jezdívám na kole... Mrzí mě to. I když jsem přes zimu plánovala stále jen čištění a procházky na ruce. Jo, ale častěji než jednou, maximálně dvakrát týdně. V dubnu začneme s prací ze země, už jsem kvůli tomu i byla jako divák na prvním z jednodenních kurzů, které se budou na ranči, kde sbírám jezdecké zkušenosti, snad pořádat pravidelně. A dneska jsem si to tam místo ježdění zkoušela. Nemám v plánu práci ve smyslu napojení apod, ale ráda bych s Lindou zvládla z ruky obraty kolem předku, zadku, ustupování a tak. Očkem pošilhávám po lonžování na dvou opratích, ale kde se to naučit...
Fotky jsou ze včerejška z mobilu, takže technická kvalita nic moc. Měla jsem pocit, že Linda na zadku pohubla, ale podle fotek se nezdá. Na fotce zboku ale vypadá baculatější než je ve skutečnosti, to je ale zkreslené zabořením se do slámy, kdy nohy vypadají oproti trupu ještě kratší než jsou. Fakt Linda není váleček.
Tyjovka Jaru, tak to je mazec s tou vaší zimní pauzou. To naši by byli asi jako neřízený střely :-D. My přes zimu chodili aspoň o víkendu. Teď jsme taky začali lonžovat, pořídila jsem i chambon, ale pořád nevím jak to dobře nastavit. Dneska jsem to chtěla natočit a poslat to Zuzce, ke které chodíme trénovat aby na to mrkla, ale samozřejmě nám došli baterky ve foťáku
Naši hajtráci už taky začínají pouštět chlupy, ale zatím je trošku.
Taky jsem si říkala, že je docela sucho, ale dneska tady začalo odpoledne poprchávat.
Šutřík: Neber to nějak zle, ale to napojení bych nezatracovala, je to fajn věc a v práci s koněm to hodně pomůže.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já napojení nezatracuju. Ale nevidím důvod proč získávat respekt a důvěru nezkaženého koně v kruhovce, když to neumím, a to samé získám správnou běžnou manipulací. I když to trvá mnohem déle. Ale já ten čas mám, nepotřebuju připravit koně na obsednutí během několika desítek minut nebo několika dnů. Jestli nastane situace, kdy vyhodnotím, že napojení bude vhodné, protože třeba něco zkazím a napojení bude vhodnou nápravou, ráda Lindu přenechám zkušeným.
No jo, Šárí, my je necháváme nějákej ten měsíc si od nás odpočinout, oni mají výběh poměrně velký a když je chytne touha si zaběhat, tak toho využívají, a na první vyjížďku po týhle době je systematicky připravujeme a chodíme pak jenom krok a kousíček klus a postupně pomalu přidáváme.
Jinak já jsem taky metodu napojení použila jen u Moruš, ta to něják potřebovala, kdežto na ostatní koníky nemám pocit, že by to potřebovali a nepoužila jsem to s nima.
Moruš, když jsem si jí přivezla a než jsme se napojily, tak by se takhle lonžovat nedala, vždycky mi zdrhla a nebo se snažila mě odtáhnout kamsi, ale dneska je to úplně o něčem jiným, i když je po delší pauze nabejkovaná a má elánu na rozdávání, tak přesto cválá dokola a nic takovýhodle jí už ani nenapadne. Ale tohle je foceno jen v klusu, nestíhám točit, když cválá teď v týhle době, kdy ještě nechodí na vyjížďky a je odpočatá.
Tak už jsme včéra s Jarčou vyjely, auu, auu, prdelka bólí, než si zvykne, přece jenom mám to posedlí trvrdý, ale je to opravdu o zvyku, napočtvrtý nebo napopátý už to nebudu ani cejtit.
Ale Moruš byla naprostý zlatíčko, Šoník byl teda venku už podruhý, tak ten zkraje valí, ale postupně se to taky odbourá, to on je hodnej, že jenom jde rychle, jiný koně by vyhazovali, dělali by bordel a vymejšleli kdejakou lumpárnu, on né, on jenom i v tom kroku jde rychle, ale jelikož už ho nějákej rok máme, tak víme, že to postupně odezní, je to jen ta nevydaná energie. On fakt nedělá žádnej bordel, jenom jde prostě rychle.
Tohle je točený když už jdeme ze zahrad směrem domů, on by poklusával, ale stačí ho při naklusání 2 x nebo 3 x otočit a zase ty otěže zahodit, prostě dát mu možnost udělat tu chybu a možnost, aby přemejšlel, že klus po něm nikdo nechce a že chceme, aby šel v kroku na volných otěžích, a je fakt moc šikovnej a brzo to pochopí.
https://www.youtube.com/watch?v=uhIjNhSU35M.
Tady právě v těchdle místech vždycky, když už mají koníci formu, tak buď klušeme, nebo cváláme, a oni si to pacholci vždycky pamatujou, ale když se teprve dostávají do formy, tak to nejde, pěkně jsme klusali jen kousíček a zbytek pěkně došli v kroku.
No Ivčo, levý koleno mě opravdu hodně bolelo, ale jenom ten první den, včéra už vůbec. A prdízna mě bolela včera taky, ale jen v kroku právě, v klusu jsem to ňák nevnímala nebo to nebolelo. A Tebe taky bolí pr.el, jo?A máš měkčený posedlí nebo tvrdý?To moje posedlí je fakt tvrdý jako kámen, a vždycky, než si zase zvyknu, tak trpím.
Máša opět šlape Šoníkovi na paty.
Jinak jsme včéra zničili zvony, moc dlouho je Šoník neměl, trochu si jeden přišlápl a hned se to natrhlo, jsou to ty gumový, no, to hold nic nevydrží.
Tady potřebujeme přejít hlavní silnici, tak musí Máša vyskočit na Šoníka.
Mám měkčený posedlí na obou sedlech, berana a stejně mě po krokovce bolí celej člověk pr.el, chytám křeče do žeber, ale kolena nejvíc. když zaklušem, zacváláme, tak to na chvilku přejde, ale jak jdeme zas dýl krokem, tak se to vrátí prostě musíme měnit rychlosti skoro jak u auta ani ty koně to krokem tak úplně nebaví. jen barču jo
ta by neradši stála na první louce a žrala a žrala a pukla
V dubnu zas pojedu do prahy, tak si to asi zas natáhnu a už vím co ti dovezu. mám starou zásobu různých zvonů a nebudu je už potřebovat. šoník bude moct trhat do alelujá
jen bys mi to pak mohla připomenout
teda doufám, že jsem je ještě nevyhodila
Ahá, Ivčo, já myslela, že ta prdízna mě bolí z toho tvrdýho posedlí, dřív jsem jezdila na jinejch sedlech, který byly měkčejší, a to si nepamatuju, že by mě takhle bolelo pozadí.
Jééé, to bys byla moc hodná s těma zvonama, juchůůů, (
smajlík, co radostí plácá ručičkama)moc ráda Ti to připomenu.
Taky se mi tu moc nelíbí, ty smajlíci jsou hrozný a teď jsem si uvědomila, že píšu a nejsem přihlášená, takže to musím zkopírovat a pak se přihlásit a vložit to, tohle dřív nebejvalo.
Ahoj, tak vidím, že už vám sezóna začíná, nebo vůbec neskončila. Mě začne na podzim. Asi tak na dva měsíce, protože naše kobyly mají také zimní klid. A to ještě nevim, jak se tam budu s kočárem dostávat.
Aspoň ze země budem něco dělat. Tali včera urvala balík sama pro sebe, ostatní byli u druhého. Byla s tím moc spokojená. Co má tu deku, stoupla ve stádě o dvě pozice výš, tak už není poslední. A Toosie kupodivu není první, ale až třetí nebo čtvrtá (je jich tam 10).
Ivčo, už se moc těším, a jestli přijedeš a bude hezky, tak pogrilujem, joo?
Dneska moc hezky néni, je zatažíno a poměrně zima, sakryš.
Markét, budeš se muset naučit to dítě si vázat do uzlíčku na záda, jako to mají Indiánky, to néni špatný a dá se s tím jezdit i na koni.
Jaruško, chystám se ho nosit v šátku, leč kam s ním při ježdění? Lézt na koně s nim by mi neprošlo. Mohla bych ho tam dát do měkkého jedině na valník s hnojem, ale to by se nikomu nelíbilo.
Tali má už kopyta podstatně lepší, ale prý to bude trvat ještě rok nebo víc, než se vymění ta špatná rohovina. A navíc tou blbou ůpravou před tím se trochu změnilo postavení kosti na předních od spěnky dolu, což už tak možná zůstane. Není to nijak výrazné, ale má je trochu vytočené ven a šlape víc na tu vnitřní stranu.
V pohybu jí to snad nebude vadit, ale je to blbý. Narodila se mi zdravá pěkná kobylka a teď má jednu zadní zjizvenou a přední možná navždy deformované.
Markét, pooočkej, až začne dítko běhat, tak jedna z prvních cest, když budeš u koní, kterou dítko absolvuje, bude na hnůj, a pokud možno na co největší kopici a pěkně v dešti a blátě. Úplně vidím Jarušku, když byla malá a už běhala, to se nedalo jí uhlídat od hnoje, dokonce jsem jí jednou i přistihla, jak ochutnává koňský koblihy, to jsem myslela, že mě trefí , ale jinak opravdu vždycky vyběhla na kopici s hnojem a měla obrovskou radost, že je ve vejšce a chechtala se tomu úplně hrozně, pak sebou samozřejmě do toho hnoje i plácla, no užily jsme si srandy na hnoji.
Vždyť je to jen čistý ho.no ještě ho, před tebou, nikdo neměl v ruce
podívaj na bílý koně, jak se jim taky ve hnoji líbí
Hihi, Ivčo, to je prča, jak hnědák, na kterým by to nebylo vidět, leží v čistým a bílej koník je v těch největších bobkách, a jak si tam kráásně lebedí, chudák majitelka. Ale člověk to nesmí tak brát, on ten hnůj na druhou stranu hezky hřeje, kooor ten proleželej.
Dneska bylo náádherně, sice u nás fučelo jako blázen, ale na jízdárně né, tam jsou takový stromy a ty to krásně lámou ten vítr a tam bylo naprosto dokonalý sluníííčko.
Noo, to teda jo, hihi, jak si v tom ještě pěěkně lebedí. Ale jinak je úžasně krásnej, takovej líbivej koníček to je.
Hurá, bába nás pustila do vééélkýho výběhuuuu, juchůůůů!
No fuj hledám kocháčky a oni na sedmý stránce! to je vidět jak jsme aktivní když mě se tady vážně nelíbí a chodím sem jen zvyku
ale pozitivní je, že je tu jaro
Taky se z toho hledání nevidím, jaro je úúžasný, akorát Moruš je obalená dneska jako řízek, ze všech stran, jsem se jí úplně lekla.
Ale už se dá kráásně dělat s koníkama, něco, tak děláme, co se dá.
Tak nevím, apríl ještě néni a tady bylo dneska tohle. A celej tejden má bejt zima jak v morně.