andelaskoloudova
napsal(a):
Dobrý den, prosím pouze o slušné odpovědi, chtěla bych si koupit činčilu (ne teď) a zajímalo by mě jak musí být velka venkovní voliera (samozřejmě by byla upravená pro činčilu a měla by tam domečky atd.) aby se činčila měla dobře, smaozřejmě bych jí brala taky ven z voliéry
Činčila se v našich podmíkách venku chovat NIKDY nesmi (vlhkost, mraz, horko, casto se menici pocasi, parazite proti kterym se cincila neumi branit, hluk - jsou to velice stresova zvirata, smog, a v neposledni rade ruzne nemoci).Činčila je velice náchylné a choulostivé zvířátko.V našich podmíkách ji nelze bez následků venku chovat.
andelaskoloudova
napsal(a):
Dobrý den, prosím pouze o slušné odpovědi, chtěla bych si koupit činčilu (ne teď) a zajímalo by mě jak musí být velka venkovní voliera (samozřejmě by byla upravená pro činčilu a měla by tam domečky atd.) aby se činčila měla dobře, smaozřejmě bych jí brala taky ven z voliéry
Taky nesouhlasím s chovem činčil venku, jsou to velmi náhylná zvířátka, kdyby chtěl někdo činčilu v o něco chladnější místnosti jak pokoj (zateplený) tak bych doporučila dřevo a okolo polyester ale já doporučuji jen vevnitř v ložnici, pokoji, rozhodně nedoporučuji koupelna, kuchyň, veranda, chodba, moc fekventované místnosti... (já sama mám činčulu v ložnici a ven bych ji někdy nedala ani v zimě ani v létě.... (moc horko, zima, náchynost chorob, hluk, prach okolní zvířata)
kassiopeass
napsal(a):
Taky nesouhlasím s chovem činčil venku, jsou to velmi náhylná zvířátka, kdyby chtěl někdo činčilu v o něco chladnější místnosti jak pokoj (zateplený) tak bych doporučila dřevo a okolo polyester ale já doporučuji jen vevnitř v ložnici, pokoji, rozhodně nedoporučuji koupelna, kuchyň, veranda, chodba, moc fekventované místnosti... (já sama mám činčulu v ložnici a ven bych ji někdy nedala ani v zimě ani v létě.... (moc horko, zima, náchynost chorob, hluk, prach okolní zvířata)
Ona činčila není ani tak choulostivá, jako spíše je přispůsobená jiným podmínkám, než jsou ty naše ...na vlhkost vzduchu, která u nás často dosahuje i nějakých 90% , což je pro zvíře, které pochází z podmínek, kde je sotva 30% trochu moc, činčila navlhne a podchladí se. V létě jsou pro změnu teploty moc vysoké. takže venkovní voliéru nejde moc dobře doporučit.
samyasa
napsal(a):
Ona činčila není ani tak choulostivá, jako spíše je přispůsobená jiným podmínkám, než jsou ty naše ...na vlhkost vzduchu, která u nás často dosahuje i nějakých 90% , což je pro zvíře, které pochází z podmínek, kde je sotva 30% trochu moc, činčila navlhne a podchladí se. V létě jsou pro změnu teploty moc vysoké. takže venkovní voliéru nejde moc dobře doporučit.
Ahojda...nevíte prosím někdo, kde by se dala sehnat nějaká větší klec pro 2 činčily ale aby neměla plastové dno?? Moje klec se pomalu ale jistě rozpadá od doby, co mám doma i samičku, je to děsná potvůrka a všechno kouše..mám ve dně dvě velké díry, kudy bezproblému oba prolezou(samozřejmě jsou zadělaný), ale kdyby to takhle mělo pokračovat, tak za chvíli nemaj v čem bydlet..potřebuju hlavně nějaký neplastový a nedřevěný dno..kdybyste o něčem věděli, byla bych moc ráda..díky
Tesska

XXX.XXX.121.240
Ahoj když budu mít činčilu tak se chci zeptat jestli v noci bude dělat opravdu veliký hluk a jestli by nešlo jí naučit aby spala v noci ?
Monca123

XXX.XXX.15.2
Napište chovatelce:
Vertu.Amor@seznam.cz
Máme od ní činčilku a vždy nám suprově poradila.
Monika.