Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.9.2008 15:05
luca141

XXX.XXX.207.67

ahojky všem, chtěla bych se zeptat jestli tu není někdo kdo studuje zoologii? Rozhoduju se kam na výšku, přemýšlala jsem o veterině nebo o zoologii. Zajímalo by mě co si myslíte o těchto oborech, zda mají u nás využití, pár lidí už mi třeba řeklo, že veterinářů je spoustu a že někteří tedy nemají ani práci.
tak díky

22.1.2009 19:20
samyasa

XXX.XXX.66.163

luca141 napsal(a):
ahojky všem, chtěla bych se zeptat jestli tu není někdo kdo studuje zoologii? Rozhoduju se kam na výšku, přemýšlala jsem o veterině nebo o zoologii. Zajímalo by mě co si myslíte o těchto oborech, zda mají u nás využití, pár lidí už mi třeba řeklo, že veterinářů je spoustu a že někteří tedy nemají ani práci.
tak díky

ti co ti to řekli bohužel měli recht, ale ani se zoologií to není o mnoho lepší. Dost lidí, kteří šli na veterinu, bylo potom trošku zklamáno, že si to vlastně představovali trochu jinak... Ohledně biologie, je to velmi zajímavý obor a pokud by Tě zajímal a bavil, tak proč jej nestudovat, ale s budoucím zaměstnáním je to praticky stejné jako s jakoukoliv jinou školou, pouze malému počtu lidí se podaří v tuzemsku najít job (tedy alespoň trochu přijatelně finančně ohodnocený), na který leta studovali a ve finále většinou pak dělají stejně něco uplně jiného...takže to máš celkem fuk, pokud to chceš studovat tak směle do toho, držím palce

15.2.2009 19:05
draco nobilis

XXX.XXX.42.34

samyasa napsal(a):
ti co ti to řekli bohužel měli recht, ale ani se zoologií to není o mnoho lepší. Dost lidí, kteří šli na veterinu, bylo potom trošku zklamáno, že si to vlastně představovali trochu jinak... Ohledně biologie, je to velmi zajímavý obor a pokud by Tě zajímal a bavil, tak proč jej nestudovat, ale s budoucím zaměstnáním je to praticky stejné jako s jakoukoliv jinou školou, pouze malému počtu lidí se podaří v tuzemsku najít job (tedy alespoň trochu přijatelně finančně ohodnocený), na který leta studovali a ve finále většinou pak dělají stejně něco uplně jiného...takže to máš celkem fuk, pokud to chceš studovat tak směle do toho, držím palce

Já jsem teď první rok na UK biologii a jsem šťastná.Po letech na gymnáziu(osmi!) jsem neuvěřitelně šťastná,že konečně dělám to,co chci od svých pěti let.Rozumím si se studenty zoologie,s profesory,všichni mají s podivem,kolik toho vím už v prváku...konečně jsem za hvězdu a ne za pošuka,co řekne,že miluje zvířata a je za zoofila.A s tím uplatněním to není tak zlé.V Praze je možnost práce na Univerzitě či v Ústavu rostlinné výroby v Ruzyni,kde se zkoumají pavoukovci,hmyz napadající rostliny,švábi a myši.V Českých Budějovicích mají výzkumy na sladkovodní ryby a parazity a stále hledají lidi.Pak se dá pracovat v každé zoo,kde můžeš mít kvalifikovanější práci kurátora.No a vždy je tu i zahraničí.Navíc pokud nemáš život tak nalinkovaný jako já,je možné,že tě na biologii více zaujmou jiné obory jako genetika či výzkum řas a hub,což se mě zdá velice zajímavé a dříve by mě to nenapadlo,nebo parazitologie,na kterou je v ČR hodně programů výzkumu.U těch řas je například možnost práce v každé čističce odpadních vod či vodohospodářském zařízení a chybí kvalifikovaní lidé.A genetika a biologie buňky najde uplatnění například ve výzkumu a vývoji farmaceutik,kriminalistice atd.No a ve vědě se to s platovou situací zlepšilo...Rozhodně mají dnes vědci o dost lepší plat než učitelé a v soukromém sektoru je ten rozdíl ještě výraznější.

25.2.2009 18:00
sova

XXX.XXX.176.6

draco nobilis napsal(a):
Já jsem teď první rok na UK biologii a jsem šťastná.Po letech na gymnáziu(osmi!) jsem neuvěřitelně šťastná,že konečně dělám to,co chci od svých pěti let.Rozumím si se studenty zoologie,s profesory,všichni mají s podivem,kolik toho vím už v prváku...konečně jsem za hvězdu a ne za pošuka,co řekne,že miluje zvířata a je za zoofila.A s tím uplatněním to není tak zlé.V Praze je možnost práce na Univerzitě či v Ústavu rostlinné výroby v Ruzyni,kde se zkoumají pavoukovci,hmyz napadající rostliny,švábi a myši.V Českých Budějovicích mají výzkumy na sladkovodní ryby a parazity a stále hledají lidi.Pak se dá pracovat v každé zoo,kde můžeš mít kvalifikovanější práci kurátora.No a vždy je tu i zahraničí.Navíc pokud nemáš život tak nalinkovaný jako já,je možné,že tě na biologii více zaujmou jiné obory jako genetika či výzkum řas a hub,což se mě zdá velice zajímavé a dříve by mě to nenapadlo,nebo parazitologie,na kterou je v ČR hodně programů výzkumu.U těch řas je například možnost práce v každé čističce odpadních vod či vodohospodářském zařízení a chybí kvalifikovaní lidé.A genetika a biologie buňky najde uplatnění například ve výzkumu a vývoji farmaceutik,kriminalistice atd.No a ve vědě se to s platovou situací zlepšilo...Rozhodně mají dnes vědci o dost lepší plat než učitelé a v soukromém sektoru je ten rozdíl ještě výraznější.

To ja studuju uz druhym rokem Systematickou biologii a ekologii na UPOL a nestezuju si...senzacni lidi atd. Jinak jak pises ohledne algologie a mykologie,tak to sem raaad ze uz to mam za sebou :) (zapocet z mykologie asi na potreti...proste askomycety a niz jsou bordel nejvetsi). Je pravda,ze na tom oboru je clovek mezi svejma,ne jak na gymplu,kde kazdej chtel byt pravnik,ajtak nebo doktor,takze na vas tam pohlizeli skrz prsty jako na blazna :)

25.2.2009 20:56
draco nobilis

XXX.XXX.42.34

sova napsal(a):
To ja studuju uz druhym rokem Systematickou biologii a ekologii na UPOL a nestezuju si...senzacni lidi atd. Jinak jak pises ohledne algologie a mykologie,tak to sem raaad ze uz to mam za sebou :) (zapocet z mykologie asi na potreti...proste askomycety a niz jsou bordel nejvetsi). Je pravda,ze na tom oboru je clovek mezi svejma,ne jak na gymplu,kde kazdej chtel byt pravnik,ajtak nebo doktor,takze na vas tam pohlizeli skrz prsty jako na blazna :)

Hm,to mě bezcávky hodně bavily.A jakože Myxomycota a Peronosporomycota daleko víc než Fungi.Co teprv ty gametogangie,somatogangie,oogametogangie...A systematika též,txy nový sytémy a množství říší jako chromalveolata,opisthokonta,amoebozoa...

25.2.2009 22:21
sova

XXX.XXX.176.6

draco nobilis napsal(a):
Hm,to mě bezcávky hodně bavily.A jakože Myxomycota a Peronosporomycota daleko víc než Fungi.Co teprv ty gametogangie,somatogangie,oogametogangie...A systematika též,txy nový sytémy a množství říší jako chromalveolata,opisthokonta,amoebozoa...

Vidim,ze to jeste umis :D ja uz to napul zapomnel (narok z toho delam statnice). Ja jsem entomolog,takze tohle je pro me jen potrava pro hmyz :)

26.2.2009 20:17
draco nobilis

XXX.XXX.42.34

sova napsal(a):
Vidim,ze to jeste umis :D ja uz to napul zapomnel (narok z toho delam statnice). Ja jsem entomolog,takze tohle je pro me jen potrava pro hmyz :)

I nee,to já jsem hrozná bedna,paměť na každou kravinu a ledacos mě baví a vzdělávání je má nej radost...Taky toho dost chovám,jsem úplný blázen do bezkřídlých švábů..hroznýšovců,bodlinatek,želv atd...

26.2.2009 23:02
sova

XXX.XXX.176.6

draco nobilis napsal(a):
I nee,to já jsem hrozná bedna,paměť na každou kravinu a ledacos mě baví a vzdělávání je má nej radost...Taky toho dost chovám,jsem úplný blázen do bezkřídlých švábů..hroznýšovců,bodlinatek,želv atd...

Njn...ja toho taky chovam mraky. Ale nezapomen,VS enni o znalostech,ale o stesti :D (ja se ucim na zkousku tak max 1 celej den a zatim sem daval napodruhy leda dvakrat :D )

28.2.2009 12:24
draco nobilis

XXX.XXX.42.34

sova napsal(a):
Njn...ja toho taky chovam mraky. Ale nezapomen,VS enni o znalostech,ale o stesti :D (ja se ucim na zkousku tak max 1 celej den a zatim sem daval napodruhy leda dvakrat :D )

Jak u koho.U Frynty o kompletních znalostech,jeho dobré náladě a štěstí dohromady.Ale jak říkám jsem bedna a čtu rychle ráda a hodně,takže nemám žádnou potíž...Jen jedničky.

4.1.2010 15:11
bodlinkaa

XXX.XXX.152.84

luca141 napsal(a):
tak díky

Studuju pátým rokem - první tři biologii na bakaláře, teď v magistru druhým rokem zoologii se specializací na obratlovce. Studium super, je to fajn učit se něco co člověka zajímá a baví, ale s tím uplatněním potom je to nevalný. Sama nechci vidět kam půjdu až skončim...:-( Zoologii chce totiž dělat hrozně moc lidí a je na ní málo míst. Lepší tedy je změnit názor a po absolvování biologie v bakaláři jít do magistra na molekulární biologii, algologii (řasy) nebo něco podobnýho, co má budoucnost. Speciálně na ty řasy se zrovna moc lidí nehrne, takže zájemci uplatnění určitě najdou. Ale to už tu všechno padlo, takže vlastně jen potvrzuju... Jinak když budeš trvat na zoologii, můžeš s tím jít do zoo dělat kurátora, jak už tu taky padlo, nebo zůstat na škole i po studiích a dělat výzkum, ale to je záležitost pro pár vyvolených který se na to sakra nadřeli... Většina lidí po škole skončí u něčeho úplně jinýho a vlastně pak maj takovej titul pro titul - jen aby měl člověk vyšší tabulkovej plat, na úplně jiný funkci.

4.1.2010 17:36
doutrklars

XXX.XXX.27.79

bodlinkaa napsal(a):
Studuju pátým rokem - první tři biologii na bakaláře, teď v magistru druhým rokem zoologii se specializací na obratlovce. Studium super, je to fajn učit se něco co člověka zajímá a baví, ale s tím uplatněním potom je to nevalný. Sama nechci vidět kam půjdu až skončim...:-( Zoologii chce totiž dělat hrozně moc lidí a je na ní málo míst. Lepší tedy je změnit názor a po absolvování biologie v bakaláři jít do magistra na molekulární biologii, algologii (řasy) nebo něco podobnýho, co má budoucnost. Speciálně na ty řasy se zrovna moc lidí nehrne, takže zájemci uplatnění určitě najdou. Ale to už tu všechno padlo, takže vlastně jen potvrzuju... Jinak když budeš trvat na zoologii, můžeš s tím jít do zoo dělat kurátora, jak už tu taky padlo, nebo zůstat na škole i po studiích a dělat výzkum, ale to je záležitost pro pár vyvolených který se na to sakra nadřeli... Většina lidí po škole skončí u něčeho úplně jinýho a vlastně pak maj takovej titul pro titul - jen aby měl člověk vyšší tabulkovej plat, na úplně jiný funkci.

Nemyslim si , že vam tet řeknu něco co nevíte , ale jestli máte možnost ,tak studujte . Neodbornou práci můžete dělat vždy ale naopak to většinou nejde krize je prakticky ,kam se podiváte ,ale kdo je opravdu šikovný a jen nebrečí , nakonec si to , co chce dělat, najde i když ta cesta neni jednoduchá

4.1.2010 18:31
rys

XXX.XXX.236.81

doutrklars napsal(a):
Nemyslim si , že vam tet řeknu něco co nevíte , ale jestli máte možnost ,tak studujte . Neodbornou práci můžete dělat vždy ale naopak to většinou nejde krize je prakticky ,kam se podiváte ,ale kdo je opravdu šikovný a jen nebrečí , nakonec si to , co chce dělat, najde i když ta cesta neni jednoduchá

Nevím,zda mohu radit ve studiu oboru zoologie,ač mi bude brzy 60 let.Chovatelem jsem 45 let,snad všech druhu,mimo rybiček a hospodářských zvířat..Je asi pravděpodobné,že uplatnění v oboru bude s potížemi.Ale v každém případě je v dnešní době vzdělání nejvyšší hodnotou a investicí.Jako milovník zvířat a chovatel jsem měl též touhu studovat obor zoologii,ale nechal jsem se svést rodiči na jinou cestu.V každém případě zvířátka mě provázejí stále celým životem.I když po studiích se Vám nepodaří najít uplatnění dle Vašich představ,máte v každém případě vzdělání.To se určitě zhodnotí i mimo obor a Vy se mužete realizovat v lásce k oboru v ruzných chovatelských aktivitách.V dnešní době jsou možnosti ,o kterých se nám dříve narozeným nesnilo.Přeji hodně uspěchu ve studiu i štastnou volbu v budoucím zaměstnání.

15.3.2010 21:13
pipinka

XXX.XXX.100.122

luca141 napsal(a):
tak díky

no mela by jsi jit hlavne tam kde te to bude bavit ale to same muzeme rict o zoologii vzdycky se tady nejaka prace najde kdyz nekdo poradne hleda ja bych byla pro veterinu nez pro zoologii to je lepsi a prace bude vzdycky

17.3.2010 15:24
samyasa

XXX.XXX.62.39

pipinka napsal(a):
no mela by jsi jit hlavne tam kde te to bude bavit ale to same muzeme rict o zoologii vzdycky se tady nejaka prace najde kdyz nekdo poradne hleda ja bych byla pro veterinu nez pro zoologii to je lepsi a prace bude vzdycky

právě s tou veterinou je to v současnosti dost nevalné, veterinářů je hodně a ti čerstvě vystudovaní se často nechytnou už ani jako veterinární asistent. A na založení vlastní praxe pochopitelně nemají potřebné náležitosti. Další věc je ta, že veterinařina není jenom o zvířátkách, ale také o lidech, kteří s těmi zvířaty k Vám budou chodit..a to je na celé stránce věci asi to nejhorší. Nejlepší je se zeptat na názor veterináře, co je třeba vet.praktik 20let a více, a dokonale ztratíte iluze ;)

Katkaaa

24.1.2011 12:01
Katkaaa

XXX.XXX.112.70

Ahoj jsem studentka VFU Brno a měla jsem vždycky stejnej provlém.. Veterina nebo zoologie.. studuji veterinu 3. rokem a tento problém mám pořád.. vždycky jsem si říkala, že s veterinou toho zmůžu víc.. ale veterina je i o něčem jiném než jen o zvířátkách..přesně jak už tady bylo řečeno.. Je to náročná škola, místo volného víkendu, zbyde víkend se spoustou učebnic a odborných textů a my co jsme z gymplu máme většinou v prvním roku pěkné šoky .. Do teď stále nevím, co je lepší.. popravdě jsem od veteriny čekala něco víc, než jen neustálé učení a praxi žádnou, člověk na tu praxi nemá ani čas navíc.. nepočítám, že nemám čas na kamarády, dovolenou, sport..všechno upřednostním škole.. o případné brigádě se ani nebavím.. zoologii jsme měli jeden semestr.. takže si dovedete představit jakým švihem to všechno probíhalo.. to mě mrzelo.. to všechno musí člověk zvážit.. je u nás fajn, spousta fajn lidí i učitelů, ale hlavním bodem je lékařství, potom až zvíře..

1.2.2011 18:49
zbosace

XXX.XXX.98.110

Len titul Ti k šťastiu určite netreba. Rozhodni sa smerom kam Ťa to viac ťiahne. Všetko môžeš vyriešiť špecializáciou, prípadne neskorším doštudovaním v zahraničí. Kvalitný veterinár, ktorý ide z dobou a sleduje posledné trendy sa v praxi určite nestratí a ak sa ešte dokáže vzdelávať v špeciálnom obore bude mať vždy o prácu postarané. Keď som ja chcel študovať zoologiu- ornitologiu, bolo mi to zamietnuté z vyjadrením že ich máme dosť a ďalšie kádre sú v pláne keď prestárnutý pôjdu na dôchodok alebo.....Tak dlho som nechcel čakať a šiel som na hnojarinu. Potom prišla revolucia a o zootechnikov prestal byť záujem. Dnes je iná doba a Čechy či Slovensko nie je pupok sveta ani jeho koniec. Na druhej strane mám kamaráta vyštudovaného veterinára, mal tolko roboty že chodil po tme do práce a po tme z práce. Nevydržal toto tempo a teraz robí krupiera v kasíne. Zarába tri krát tolko ako pôvodne ale za veterinou sa mu cnie. Tak aspoň očkuje vo volnom čase králiky a lieči v meste po susedoch domácich miláčikov. Takže rozhodnutie je len na Tebe. Jedno i druhé povolanie si vyžaduje celého človeka. Je to niečo iné ako remeslo, ktoré má vraj,, zlaté dno". Vela šťastia.

1.2.2011 18:53
zbosace

XXX.XXX.98.110

Nevšimol som si datum prvého príspevku. Slečna je už asi v x-tém ročníku. Ktoho vie na akej škole?

7.2.2011 15:50
majna

XXX.XXX.133.170

Ahoj,
doporučil bych ti třeba Ochranu životního prostředí na UP v Olomouci. Jestli máš zájem si popovídat o zvířatech, nebo třeba o těch VŠ tak napište na mail, to platí pro všechny co chcou pokecat:)
Ahojte:-))

17.2.2011 23:01
sova

XXX.XXX.112.72

k te OTŽP na UP v Olmiku...zalezi jak ma clovek rad matematiku, bo biostatistika je mor :) To uz je lepsi to nase SBE :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík