totalek
napsal(a):
Dobrý den mohl by mi někdo napsat jestli se dá fretka naučit lovit myši a potkany? A jak se to dá zhruba naučit popřípadě mě na někoho odkázat? Děkuji
Je to šelma, která byla v podstatě "vyšlechtěná" pro tyto účely, takže normální fretku to nikdo učit nemusí, ukaž jí myš a uvidíš
samyasa
napsal(a):
Je to šelma, která byla v podstatě "vyšlechtěná" pro tyto účely, takže normální fretku to nikdo učit nemusí, ukaž jí myš a uvidíš
Děkuji!! no ale myslel jsem jestli někdo poradí jak to třeba doladit? Už jsem slyšel že fretky někdo používá k hubení potkanů ale nevím jak ji to naučit,třeba aby ho vytáhla s nory a podobně. To stejné u myší. tam piochybuji že by se vešla do myší díry ale byla by taková prodloužená ruka. kam se nedostanu já pustím fretku. ´Psi se taky používají k norování.
totalek
napsal(a):
Děkuji!! no ale myslel jsem jestli někdo poradí jak to třeba doladit? Už jsem slyšel že fretky někdo používá k hubení potkanů ale nevím jak ji to naučit,třeba aby ho vytáhla s nory a podobně. To stejné u myší. tam piochybuji že by se vešla do myší díry ale byla by taková prodloužená ruka. kam se nedostanu já pustím fretku. ´Psi se taky používají k norování.
Dolazovat není co, fretka je domestikovaný tchoř, jehož přirozenou kořistí jsou hlodavci, takže je loví instinktivně bez jakéhokoliv výcviku. Z nory, do které se sama nevejde je ale nevyhrabe- k tomu ji ani nedoučíš, není fzyicky vybavená na vyhrabávání kořisti jako pes. Loví kořist, která běhá volně nebo se fretka vejde do její nory, ale vyhrábávat kořist není její přirozenost, a nedá se to ani naučit.
totalek
napsal(a):
Podle mě, fretka loví hlodavce jako potravu, ne pro zábavu. Tudíž si mslím, že fretka musí být trochu v lovecké kondici - prostě hladová, aby Vám šla do nory
Shaki

XXX.XXX.231.171
Hladovět aby šla do nory? :D Fretky milují když můžou něco zakousnout :) Zkuste ji začít učit na laboratorních myších a časem se to naučí a pak vám bude chytat i venkovní myšky :) Naše fretka nikdy myš nesnědla :)