Chov kočkovitých šelem - pokračování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2010 08:53
rys

XXX.XXX.236.81

Chci se podělit o poznatek možná normání pro zkušené chovatele,ale pro zájemce a začínajicí chovatele to muže být i zajimavé. Felis chaus ( Rysec bažinný ) Umístil jsem kotě ,kočku 8 měsiční do voliery odděleně ke kocourovy 3 letému.Kočka je týden ve volieře.Vidí na sebe a mají o sebe zájem.Ze začátku bylo otukávání,kocour bral kočku jako nového příchozího.Snažil se ji přez mříže fackovat.Kočka vždy utekla a zase přišla.Od včera kočka sedí u mříží a volá kocoura.Kocour přijde ke mřížím,snaží se ji packou snad hladit.Kočka drží.Válí se. Prostě se chce pářit.Nastavuje zadek se zvednutým ocaserm.Kocour se snaží dostat k ní.Pokud kocour odejde.Kočka se proběhne po volieře a opět sedne a volá kocoura.Vše se opakuje.Je ji 8 měs. dohromady je pustím na podzim.U šelem se odborníci shodují na pohlavnosti jedincu na 2 letech.Je vidět,že i kotě má zájem o tyto hrátky. Uvidíme příští rok na jaře.

11.3.2010 11:28
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rys napsal(a):
Chci se podělit o poznatek možná normání pro zkušené chovatele,ale pro zájemce a začínajicí chovatele to muže být i zajimavé. Felis chaus ( Rysec bažinný ) Umístil jsem kotě ,kočku 8 měsiční do voliery odděleně ke kocourovy 3 letému.Kočka je týden ve volieře.Vidí na sebe a mají o sebe zájem.Ze začátku bylo otukávání,kocour bral kočku jako nového příchozího.Snažil se ji přez mříže fackovat.Kočka vždy utekla a zase přišla.Od včera kočka sedí u mříží a volá kocoura.Kocour přijde ke mřížím,snaží se ji packou snad hladit.Kočka drží.Válí se. Prostě se chce pářit.Nastavuje zadek se zvednutým ocaserm.Kocour se snaží dostat k ní.Pokud kocour odejde.Kočka se proběhne po volieře a opět sedne a volá kocoura.Vše se opakuje.Je ji 8 měs. dohromady je pustím na podzim.U šelem se odborníci shodují na pohlavnosti jedincu na 2 letech.Je vidět,že i kotě má zájem o tyto hrátky. Uvidíme příští rok na jaře.

U malých šelem to tak je, ale např. gepardi se začínají množit až kolem 4. roku věku. Ovšem sexuální choutky se objevují mnohem dříve. Zůstávají ale zatím jen v oblasti her.

11.3.2010 12:44

cherry1402 napsal(a):
U malých šelem to tak je, ale např. gepardi se začínají množit až kolem 4. roku věku. Ovšem sexuální choutky se objevují mnohem dříve. Zůstávají ale zatím jen v oblasti her.

To je zajimave, stale se odhodlavam pustit k sobe dve kotata. Je jim 8 mesicu, jedno je naprosto ochocene, a druhe neni i kdyz zdaleka neni agresivni, jen je z prirozeneho odchovu. Jedna se o dva ruzne druhy zvirat. Stale se nemohu zbavit dojmu, ze neochoceny kocour i kdyz je mensi, muze vetsi kocku poskodit. Samozrejme bych si vycital, kdyby melo dojit k necemu zavaznemu, ale na druhou stranu bych byl velmi rad kdyby si zvirat na sebe zvykla. Uz jen proto, ze by mohla byt za nejakou dobu spolu ve venkovnim vybehu.
Pokousim se najit reseni a napadla me varianta zavrit kocku do velke vystavni klece a umistit ji do vnitrni ubykace ke kocourovi. Mate nekdo dojem, ze by to pro prvni kontakt mohlo miti ocekavany ucinek? Poradite mi jinou metodu? Kocour citi kocku pres dvere a nebo ho pustim obcas do jeji prazdne mistnosti a vypada ze ma velky zajem toho druheho poznat.
roman zr.

11.3.2010 13:10
rys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):

p. Jitnerová,díky, je vidět,že si budeme na urovni mít co říci.U malých koček asi máte pravdu,gepardy nemám,takže Vaše veškeré zkušenosti mě budou zajímat a uvítam je,pokud je budete ochotna sdělit.Děkuji RN

11.3.2010 16:23
chondro

XXX.XXX.255.132

zraroman napsal(a):
To je zajimave, stale se odhodlavam pustit k sobe dve kotata. Je jim 8 mesicu, jedno je naprosto ochocene, a druhe neni i kdyz zdaleka neni agresivni, jen je z prirozeneho odchovu. Jedna se o dva ruzne druhy zvirat. Stale se nemohu zbavit dojmu, ze neochoceny kocour i kdyz je mensi, muze vetsi kocku poskodit. Samozrejme bych si vycital, kdyby melo dojit k necemu zavaznemu, ale na druhou stranu bych byl velmi rad kdyby si zvirat na sebe zvykla. Uz jen proto, ze by mohla byt za nejakou dobu spolu ve venkovnim vybehu.
Pokousim se najit reseni a napadla me varianta zavrit kocku do velke vystavni klece a umistit ji do vnitrni ubykace ke kocourovi. Mate nekdo dojem, ze by to pro prvni kontakt mohlo miti ocekavany ucinek? Poradite mi jinou metodu? Kocour citi kocku pres dvere a nebo ho pustim obcas do jeji prazdne mistnosti a vypada ze ma velky zajem toho druheho poznat.
roman zr.

Dobré je seznamovat zvířata na "neutrální půdě".Jinými slovy tak aby jedno druhému nenarušilo hned v první fazi teritorium.

11.3.2010 17:08
rys

XXX.XXX.236.81

zraroman napsal(a):
roman zr.

RZ Vpustě kocoura ke kočce,ikdyž je kocour menší a jiný druh.Kocour kočce nic neudělá,poněvadž jde o kotata,jak píšete.Je třeba je při puštení hlídat,v případě nutnosti zasáhnout.Toto mužete učinit v teritoriu kteréhokoliv jedince.Nebude problém.Mám to vyzkoušené.Jde zde spíše o mezidruhovost .Ale věřím,že to nebude problém,když jde o kotata.Dospělý jedinec by mohl jiný druh zabít.Vím to z vlastní i zkušenosti jiných chovatelu.

11.3.2010 18:28
cherry1402

XXX.XXX.38.222

zraroman napsal(a):
roman zr.

Zraroman: Odlišné druhy v tomto případě nevadí, neutrální půda vzhledem k věku koťat není nutností, i když by to bylo lepší. V cizím prostředí se budou cítit oba nejistě, což utlumí případnou agresivitu. Já ale vidím jiný problém. Kočka ochočená, tzn. s utlumenou divokostí, důvěřivá, hravá. Kocour neochočený (i když neagresivní k Vám), tzn. s vrozenou divokostí a plně zachovalými instinkty šelmy. To, že je menší mu nezabrání, aby nezaútočil. Ona se pravděpodobně nebude umět bránit. Chovatel, který mi prodal rysi dal takto dohromady dospělého divokého karakala s nedospělou krotkou samicí. Ráno ji našel roztrhanou na kusy. Vy máte určitou výhodu v tom, že jsou oba ještě koťata. Můžete to zkusit, přesto bych byla velmi opatrná. Rozhodnutí je na Vás, protože Vy je máte denně na očích, víte, jak se chovají, jaké jsou jejich reakce. Každopádně. pokud to zkusíte, nechte je několik dní vedle sebe oddělené pletivem a pozorujte jejich chování. Na noc je dejte od sebe pryč úplně, ať se na sebe ráno těší. Jsou to přece jen stále hravá koťata.

12.3.2010 08:31

cherry1402 napsal(a):
Zraroman: Odlišné druhy v tomto případě nevadí, neutrální půda vzhledem k věku koťat není nutností, i když by to bylo lepší. V cizím prostředí se budou cítit oba nejistě, což utlumí případnou agresivitu. Já ale vidím jiný problém. Kočka ochočená, tzn. s utlumenou divokostí, důvěřivá, hravá. Kocour neochočený (i když neagresivní k Vám), tzn. s vrozenou divokostí a plně zachovalými instinkty šelmy. To, že je menší mu nezabrání, aby nezaútočil. Ona se pravděpodobně nebude umět bránit. Chovatel, který mi prodal rysi dal takto dohromady dospělého divokého karakala s nedospělou krotkou samicí. Ráno ji našel roztrhanou na kusy. Vy máte určitou výhodu v tom, že jsou oba ještě koťata. Můžete to zkusit, přesto bych byla velmi opatrná. Rozhodnutí je na Vás, protože Vy je máte denně na očích, víte, jak se chovají, jaké jsou jejich reakce. Každopádně. pokud to zkusíte, nechte je několik dní vedle sebe oddělené pletivem a pozorujte jejich chování. Na noc je dejte od sebe pryč úplně, ať se na sebe ráno těší. Jsou to přece jen stále hravá koťata.

Tohle zni rozumne, moje teoreticka predstava vypada podobne. Kamarad, letity osetrovatel selem si mysli o podobnem nebezpeci to same, rekl mi, ze by to vubec nezkousel, nebo byl pri tom velmi opatrny. Snad muze byt jejich vek opravdu prednosti. Diky za poznatky, o vikendu to s kleci vyzkousim a budu urcite referovat jak to dopadlo.
preju hezky den
roman zr.

3.4.2010 09:21
pepos2005

XXX.XXX.236.81

Přeju vám p. RN uspěch a hodně zdraví.

24.1.2012 16:11
selmicka

XXX.XXX.50.94

Stále chci doufat a věřit,že i na forech ifauny se mohou objevit i zajimavé názory k chovu kočkovitých šelem,tak jak začal pokus na tomto vlákně.
Jde snad o chov a pomoci začátečníkum a případným zájemcum co se o chov zajímají nebo zatím o chovu uvažují,aby získali co nejvíce informací pro své správné rozhodnutí.Zda do šelem jít nebo ne.

Chci stále věřit,že je to možné.

RN smajlík

29.1.2012 11:06
selmicka

XXX.XXX.50.94

selmicka napsal(a):
Stále chci doufat a věřit,že i na forech ifauny se mohou objevit i zajimavé názory k chovu kočkovitých šelem,tak jak začal pokus na tomto vlákně.
Jde snad o chov a pomoci začátečníkum a případným zájemcum co se o chov zajímají nebo zatím o chovu uvažují,aby získali co nejvíce informací pro své správné rozhodnutí.Zda do šelem jít nebo ne.

Chci stále věřit,že je to možné.

RN smajlík

Samozřejmostí je návštěva chovatelu a ne jednoho,vše vidět,ptát se,studovat dostupné zdroje,navštívit zoo,vzdělávat se.

Kazdý je u nás vítán,nezávazně ukážeme chov a odpovíme na dotazy.

RN :-)

29.1.2012 11:26
selmicka

XXX.XXX.50.94

Pokusím se z praxe přidat dálší příběh z chovu šelem,který se mi stal před mnoha lety a v začátcích chovu šelem.Přesunu jej sem,protože je zde poplatnost danému vláku.

Tento příběh je detailněji popsán na našich stránkách chovu rysu.V sekci - poznatky z chovu.

V té době jsem si pořídil pár caracalu,kočka měla kotata cca na roce,samec zemřel cca na 2 letech.Pruběh je na stzránkách rysu.Pitevní protokol prokázal uhyn na diagnosu selhání ledvin s dodatkem,že s vekou pravděpodobností se jedná o dědičnou vadu.Uhyn byl v červenci.
Opět pomíjím lživá a sprostá tvrzení p. douši o celém případu a snažící ho se případ stále a opětovně vytahovat na světlo boží na několika předešlých vláknech ifauny.

Opět se jednalo o nejmenovanou zoo.Z několika ust chovatelu šelem jsem se dozvěděl a ti mi potvrdili,že uvedený dědičný problém u jmenovaných šelem byl pravdou.Všichni odchovaní samci do 2 let z dané zoo prý uhynuli na tu samou diagnozu.

Opět,. Na nejmenovanou zoo jsem nezanevřel a stále mi je ochotna prodat kotě,pokud je volné a jí opět bez pocitu záště a nenávisti rád z té zoo koupím.

Opět poučení pro všechny zájemce.I v zoo umírají zvířata ,ač mají dokonalý vet. servis a jsou pod kuraturou významných osdborníku těch zoo. Jde přeci o živé tvory.Ne každý tvor se dožije vysokého věku tak,jako i homo sapiens.

Je třeba se vždy bez zášti,nenávisti a zloby k problému postavit,tak jako k životu a zvážit své jednání a postoje.

Pěkný den

29.1.2012 11:34
selmicka

XXX.XXX.50.94

selmicka napsal(a):
Pokusím se z praxe přidat dálší příběh z chovu šelem,který se mi stal před mnoha lety a v začátcích chovu šelem.Přesunu jej sem,protože je zde poplatnost danému vláku.

Tento příběh je detailněji popsán na našich stránkách chovu rysu.V sekci - poznatky z chovu.

V té době jsem si pořídil pár caracalu,kočka měla kotata cca na roce,samec zemřel cca na 2 letech.Pruběh je na stzránkách rysu.Pitevní protokol prokázal uhyn na diagnosu selhání ledvin s dodatkem,že s vekou pravděpodobností se jedná o dědičnou vadu.Uhyn byl v červenci.
Opět pomíjím lživá a sprostá tvrzení p. douši o celém případu a snažící ho se případ stále a opětovně vytahovat na světlo boží na několika předešlých vláknech ifauny.

Opět se jednalo o nejmenovanou zoo.Z několika ust chovatelu šelem jsem se dozvěděl a ti mi potvrdili,že uvedený dědičný problém u jmenovaných šelem byl pravdou.Všichni odchovaní samci do 2 let z dané zoo prý uhynuli na tu samou diagnozu.

Opět,. Na nejmenovanou zoo jsem nezanevřel a stále mi je ochotna prodat kotě,pokud je volné a jí opět bez pocitu záště a nenávisti rád z té zoo koupím.

Opět poučení pro všechny zájemce.I v zoo umírají zvířata ,ač mají dokonalý vet. servis a jsou pod kuraturou významných osdborníku těch zoo. Jde přeci o živé tvory.Ne každý tvor se dožije vysokého věku tak,jako i homo sapiens.

Je třeba se vždy bez zášti,nenávisti a zloby k problému postavit,tak jako k životu a zvážit své jednání a postoje.

Pěkný den

opomenul jsem dodatek,ze kočku jsem přenechal významnému ,zkušenému kolegovi,která prý žije dodnes.

29.1.2012 11:47
selmicka

XXX.XXX.50.94

Pokusím se ještě o malý dodatek ,především pro začínajicí chovatele.Veškeré informace a zkušenosti z našeho chovu muže zájemce zhlédnout na našichn stránkách.Nic netajíme i závažné problémy,co nás během let potkaly jsou na našichn stránkách a to v sekci Chov - problémy v chovu.
Pro nové čtenáře si dovolím odkaz na naše stránky www.chovrysu.hys.cz

Pěkné počtení a den

29.1.2012 12:03
selmicka

XXX.XXX.50.94

UPOZORNĚNÍ

Nebudu vésti jakoukoliv diskusi na vláknech ifauna již : 1. p. Juttnerová
2.p. Douša

a jakákoliv nicka,co se jich tu začíná díky nim množit.
Děkuji všem za pochopení
.Případným zájemcum se pokusím odpovědět.

29.1.2012 13:50
selmicka

XXX.XXX.50.94

Pokusím se vysvětlit testy FeLV a FiV ODBER . zda se musí šelma uspat.? Nemusí u kotata tom žádný problém není u dospělcu též ne,šelma se chytí do kesru,fixuje se ji př:-)edevším hlava s přední části těla.Veterinář odebe krev a je vymalováno.
RN

29.1.2012 14:11
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
UPOZORNĚNÍ

Nebudu vésti jakoukoliv diskusi na vláknech ifauna již : 1. p. Juttnerová
2.p. Douša

a jakákoliv nicka,co se jich tu začíná díky nim množit.
Děkuji všem za pochopení
.Případným zájemcum se pokusím odpovědět.

Tzn. že už nebudete vést diskuzi vůbec s nikým, protože neexistuje nikdo další, kdo by byl ochoten se s Vámi bavit pod svým jménem.smajlík Tak příjemnou zábavu s vlastním exhibicionismem!smajlík

29.1.2012 14:19
selmicka

XXX.XXX.50.94

Vím,že zájemci ví,proč sem píši zkutečné poznatky z praxe a proč nehodl
ám již řečnit se stávajicími osubkami.

Děkuji za pochopení

PS. mé případné vstupy mohou napomoci začátečníkum,pokud budou o rady stát.Budou pouze o chovu šelem.Možná ,že přibude ten kolega Petr a forum by mohlo získat na duvěrihodnosti,serioznosti a čtenáři se mohli konečně dozvědět i více o mnoha dalších šelmách,které kolega vlastní a má bohaté,letité zkušenosti a jako starý dědek jako já je ochoten se podělit i se začátečníky a ne před nimi prý zavírat dveře,jako někdo.

29.1.2012 14:27
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):

Pěkný den

Pokud v zimě šelmě vyžadující teplo zlikvidujete ledviny chovem v nevytápěném prostoru , možná i venku to vy nepřiznáte, nemusí zákonitě pojít hned , klidně i půl roku bude trpět, z takového chovu jsem měl koupenou šelmu taky , trvalo to rok. tak pohádky vypravujte večer synovcum a Robinovi

29.1.2012 14:39
selmicka

XXX.XXX.50.94

selmicka napsal(a):

Pěkný den

k tomuto příběhu dodám,že nejmenovaná zoo vedla chov rodičovskéhoo páru caracalu mnoho let a pravidelně,každým rokem odchovávala několik kotat.Chov byl veden ve venkovním výběhu,bez vytápěného prostoru ,pouze s boudou se senem.Pochopitelně jsem zoo pravidelně navštěvoval ,než jsemm si pár odvezl.Diskutoval několikráte s chovatelkou šelem ,ošetřovatelkou caracalu,zoologem, kurátorem,kteří mi jasně potvrdili,že chov mužu vésti s mladým párem jako oni,bez vytápění,poněvadž rodiče pocházejí z chadnějších míst kontinetu.
Tak se také stalo ,,já odborníkum věril a věřím stále a ctím jejich názory a je samé.

29.1.2012 14:49
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):
k tomuto příběhu dodám,že nejmenovaná zoo vedla chov rodičovskéhoo páru caracalu mnoho let a pravidelně,každým rokem odchovávala několik kotat.Chov byl veden ve venkovním výběhu,bez vytápěného prostoru ,pouze s boudou se senem.Pochopitelně jsem zoo pravidelně navštěvoval ,než jsemm si pár odvezl.Diskutoval několikráte s chovatelkou šelem ,ošetřovatelkou caracalu,zoologem, kurátorem,kteří mi jasně potvrdili,že chov mužu vésti s mladým párem jako oni,bez vytápění,poněvadž rodiče pocházejí z chadnějších míst kontinetu.
Tak se také stalo ,,já odborníkum věril a věřím stále a ctím jejich názory a je samé.

A já zas věřim, že když se na to toho zoologa zeptam dnes , tak mi řekne, že vam takovou blbost nikdy neřekl, tak mi na můj emajl pošlete jeho jméno já nebudu líný a v pondělí se informuji

29.1.2012 15:04
selmicka

XXX.XXX.50.94

selmicka napsal(a):

Podotku ještě,že tu nejmenovanou zoo navštívili tisícovky lidí v době ,kdy tam pár běhal i s mládaty.Mládata prodávala na 5 ti měsících,aby si je užili návštěvníci a především rodiny s dětmi.Chov byl patrný a zařízerní bylo k vidění.Zvídavější zájemce se mohl poptat vedení,jak je to s caracaly v zimě.
RN:-)

29.1.2012 15:20
selmicka

XXX.XXX.50.94

Stačí vznést dotaz na zoologa zoo Jihlava s největší kolekcí šelem.Též chovali ještě nadávno pár caracalu bez zimoviště jen s boudou a také pravidelně odchovávali mládata,tak jak jiní soukromníci v ČR i v Evropě.

Chce se jen o věc zajímat a nešířit bludy, néco vědět a vidět v praxi,nejen si někde něco v rychlosti přečíst.smajlík

29.1.2012 15:51
selmicka

XXX.XXX.50.94

selmicka napsal(a):
Stačí vznést dotaz na zoologa zoo Jihlava s největší kolekcí šelem.Též chovali ještě nadávno pár caracalu bez zimoviště jen s boudou a také pravidelně odchovávali mládata,tak jak jiní soukromníci v ČR i v Evropě.

Chce se jen o věc zajímat a nešířit bludy, néco vědět a vidět v praxi,nejen si někde něco v rychlosti přečíst.smajlík

Možná,že se najde i milovník zvířat ,návštěvník zoo ,který do zoo Jihlava zavítal a vídával tam rodinku caracalu v mnou popisovaných podmínkách po dobu více jek desítku let.Možná,že viděl takový chov i jinde,pokud bude mít zájem o caracala také i jinde si informace obstará.Ale určitě ne od někoho,kdo je nikdy neměl a vydává se za znalce chovu šelem a ve své prostoduchosti,neuvěřitelné drzosti šíří neustálé pomluvy a lži o druhých chovatelích,jako jeden tento učastník for.Pokud takové podmínky viděl,uvítám jeho zkušenosti .Děkuji RN

29.1.2012 15:55
doutrklars

XXX.XXX.27.79

S váma o tom diskutovat nemá smysl, radši budete zvířata trápit, jen proto že jste to údajně někde viděl, vás bych hodil do psí boudy na beton a už v září by tu byl klid

29.1.2012 16:02
selmicka

XXX.XXX.50.94

Pochopili všichni,že jsem si nechal poradit odborníky ze zoo,jezdil,koukal ,pozoroval radit,než jsem je dovezl domu.

Odborníky ze zoo by zavirál do boudy nějaký lhář ?

To je vidět ta neucta k vysokoškolským odborníkum ze zoo a praktikum v chovu šelem.

TEČKA.

Usudek si uděl zajisté každý sám.

Pěkný den

29.1.2012 16:13
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Ne, vás bych tam zavřel, do té vaší řadovky po psým velkochovu , kde ste ty karakaly taky choval, výběh 3x3m s psí bodou v takovém kotečku jsem to v žádné zoo neviděl:-(

29.1.2012 16:13
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Ne, vás bych tam zavřel, do té vaší řadovky po psým velkochovu , kde ste ty karakaly taky choval, výběh 3x3m s psí bodou v takovém kotečku jsem to v žádné zoo neviděl:-(

29.1.2012 16:31
chondro

XXX.XXX.255.132

doutrklars napsal(a):

Odolnost zvířat proti mrazům je dána i tím jaký prostor jim v zimě poskytnete - to ignorantům s kterým se zde bavíte nikdy nedojde.
Analogicky stejně jako člověk vydrží mrazu mnohem víc pokud je v pohybu než když v mrazu usedne nebo dokonce usne.

29.1.2012 17:37
selmicka

XXX.XXX.50.94

Samozřejmě ,.že caracalové měli odpovídajicí výběh dle zákona ,což jsem se opomenul zmínit, pro chov tohoto druhu koč. šelem,který musela schálit
Krajská veterinární správa,aby bylo uděleno povolení k chovu ,tenktát jmenujicí se : Povolení chovu nebezpečných zvířat.

Je každému jasné,že pokud by byly prostory nevyhovujicí ,ba hraničící s týráním,povolení by nebylo uděleno. Udělena by byla tučná pokuta a zákaz chovu . Snad nikdo nepochybuje,že chov byl veden na :" černo" jak je tu obvyklé se o černotách vyjadřovat ,ba přímo poukazovat na jednotlivé chovatele.
Fixe 3 x 3 m je nějak zažítá,to už tu bylo s 3 mi pumami,jako sardinkami.:-(

Věřím,že už se i většina čtenářu přesvědčila a brzy budou i dukazy o nehorázných lží zde tvrzených.

29.1.2012 17:50
selmicka

XXX.XXX.50.94

Snad nastanou lepší časy zde pro čtenáře a spokojen bude i admin ifauny a tímto i majitelé ifauny,žeý blázen, starý dědek jako já a chov je mu vším a je jim posedlý. Jeho poznatky a zkušenosti zajisté zaujmou a obohatí informace čtenářu.

Toto si dovoluji zde napsat,protože jsme skoro každý den v telefonické styku.Zatím mně stálé tvrdí,že vlákna obohatí svými postřehy,zkušenostmi názory.

Budu se i těšit,že tomu tak bude a diskuse pujde správným směrem.

Bude přínosem všem zájemcum o život šelem.

Budou mít další nestranné informace.A třeba se i přidá jiný koílega, a třeba ne, a třeba se vlákna šelem na ifauně dostanou na vyšší urověn.

atřeba ? Uvidíme.

K spokojenému životu člověk potřebuje i naději.Ta umírá poslední.

Tak pěkný večer všem.

29.1.2012 18:21
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
A já zas věřim, že když se na to toho zoologa zeptam dnes , tak mi řekne, že vam takovou blbost nikdy neřekl, tak mi na můj emajl pošlete jeho jméno já nebudu líný a v pondělí se informuji

Já Vám to jméno zoologa i kurátora napíšu do mailu, ať nemusíte čekat na odpověď Od Robina:-)), stejně byste se nedočkal. Přidám i tel. číslo, adresu a domluvím schůzku.smajlík A nic za to od Vás nechci.smajlík

29.1.2012 18:44
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):
Samozřejmě ,.že caracalové měli odpovídajicí výběh dle zákona ,což jsem se opomenul zmínit, pro chov tohoto druhu koč. šelem,který musela schálit
Krajská veterinární správa,aby bylo uděleno povolení k chovu ,tenktát jmenujicí se : Povolení chovu nebezpečných zvířat.

Je každému jasné,že pokud by byly prostory nevyhovujicí ,ba hraničící s týráním,povolení by nebylo uděleno. Udělena by byla tučná pokuta a zákaz chovu . Snad nikdo nepochybuje,že chov byl veden na :" černo" jak je tu obvyklé se o černotách vyjadřovat ,ba přímo poukazovat na jednotlivé chovatele.
Fixe 3 x 3 m je nějak zažítá,to už tu bylo s 3 mi pumami,jako sardinkami.:-(

Věřím,že už se i většina čtenářu přesvědčila a brzy budou i dukazy o nehorázných lží zde tvrzených.

Pane Navrátil nechtějte mne opíjet pohádkou , že jste ty karakaly měl v těch 300 m 2 volierách , ty jste vybudoval teprv vloni, karakaly jste měl tak před 4 lety a to jste měl pouze tu řadovku po velkochovu psů i podle fotodokumentací z jiných for a vašich starých stránek , které zásadně nezveřejnujete ty byly reklamní právě na velkoprodukci psů a koček vše bez pp

29.1.2012 18:49
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Pochopili všichni,že jsem si nechal poradit odborníky ze zoo,jezdil,koukal ,pozoroval radit,než jsem je dovezl domu.

Odborníky ze zoo by zavirál do boudy nějaký lhář ?

To je vidět ta neucta k vysokoškolským odborníkum ze zoo a praktikum v chovu šelem.

TEČKA.

Usudek si uděl zajisté každý sám.

Pěkný den

Jakým právem tady obviňujete někoho z neúcty k odborníkům ze zoo?:-( VY, který jste napsal, že tato zoo prodala chovatelům několik takto postižených koťat a ta všechna do 2 let uhynula!smajlík Chcete tím naznačit, že veterinář zmíněné zoo neměl o tom ponětí, anebo to věděl on i kurátor a přesto svůj chovný pár i přes závažné zdravotní zatížení dál rozmnožovali? Pane RN, to už není drzost, co tady předvádíte, to je vrchol hyenismu.smajlík:-( Na kolik lidí tady ještě naplivete tu svoji špínu, abyste obhájil své lajdáctví a chyby?:-|

29.1.2012 19:29
selmicka

XXX.XXX.50.94

Samozřejmě,že náš p
oznatek s caracaly jsem osobně ko
nzultoval se zoologem dané zoo.Vysledek vím já a on. Pokud to tu čte.Ví o čem mluvím.

29.1.2012 19:34
selmicka

XXX.XXX.50.94

selmicka napsal(a):
Samozřejmě,že náš p
nzultoval se zoologem dané zoo.Vysledek vím já a on. Pokud to tu čte.Ví o čem mluvím.

Samozřejmě,že mohu doložit doklady má tvrzení nebo konsultovat do
mněnky chovatelu,tak jak bylo již provedeno.
Tímto zdravím všechny známe zoology v ČR.

Pokud jde o hyeny,ty brzy odstřelíme,tak asi po neděli,až přijde ten střelec.:-(

RN

29.1.2012 19:34
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Samozřejmě,že náš p

Výsledek je mrtvé zvíře, z čehož zde veřejně obviňujete Zoo:-(

29.1.2012 20:00
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Zvířata si pane Navrátil nepořizujem pro to, abychom zjistili extrémním chovem, co vydrží, ale proto ,abychom jim poskytli co možná nejlepší péči, takže vaše amatérství neomlouvejte jakousi konzultací, když každá literatura uvádí pro karakala temperovanou , nebo aspon nemrznoucí ubykaci:-(, už se zas těšim koho vy zde nazvete amatérem, zrovna vy král ničemů :-)

29.1.2012 20:14
chondro

XXX.XXX.255.132

selmicka napsal(a):
Samozřejmě,že mohu doložit doklady má tvrzení nebo konsultovat do
mněnky chovatelu,tak jak bylo již provedeno.
Tímto zdravím všechny známe zoology v ČR.

Pokud jde o hyeny,ty brzy odstřelíme,tak asi po neděli,až přijde ten střelec.:-(

RN

A proč chcete střílet do hyen pane RN.Vždyt je to nelidské,takoví nadherní ušlechtilí predátoři...

29.1.2012 20:36
doutrklars

XXX.XXX.27.79

A neni to podezřelé že si ten střelec dává tak na čas ? Kdyby bylo na mne já bych napsal třeba od souseda smajlík

29.1.2012 20:46
chondro

XXX.XXX.255.132

doutrklars napsal(a):
A neni to podezřelé že si ten střelec dává tak na čas ? Kdyby bylo na mne já bych napsal třeba od souseda smajlík

No psal to p.Navratil tak už tím to divné je.Ale já bych to opravdu raději nechal na p.Šachovi

30.1.2012 09:19
selmicka

XXX.XXX.50.94

selmicka napsal(a):
Snad nastanou lepší časy zde pro čtenáře a spokojen bude i admin ifauny a tímto i majitelé ifauny,žeý blázen, starý dědek jako já a chov je mu vším a je jim posedlý. Jeho poznatky a zkušenosti zajisté zaujmou a obohatí informace čtenářu.

Toto si dovoluji zde napsat,protože jsme skoro každý den v telefonické styku.Zatím mně stálé tvrdí,že vlákna obohatí svými postřehy,zkušenostmi názory.

Budu se i těšit,že tomu tak bude a diskuse pujde správným směrem.

Bude přínosem všem zájemcum o život šelem.

Budou mít další nestranné informace.A třeba se i přidá jiný koílega, a třeba ne, a třeba se vlákna šelem na ifauně dostanou na vyšší urověn.

atřeba ? Uvidíme.

K spokojenému životu člověk potřebuje i naději.Ta umírá poslední.

Tak pěkný večer všem.

chci věřit - víra žene člověka stále vpřed.

30.1.2012 19:40
selmicka

XXX.XXX.50.94

Byla zmínka,že já chci tvrdit něco o vědomí zoo s caracaly.Ze názor chovatelu byl ten co jsem podal zmínku,že uhyn samcu do 2 let byl zpusoben zřejmě dědičností,není nic nemožného.Žádná zoo u běžných druhu šelem nedělá genetické testy.Proč ,? .Poněvadž test na 1 zvíře se pohybuje v desetitisících.Jak to vím : ? .Protože mám zajištěny gentetické testy pro naše rysy .

Takže není nic s podivem,že nejmenovaná zoo odchovávala kotata,aniž by řešila ge. testy,natož,když kotata a pouze samci umírali až na cca 2 letech . .Že tomu tak bylo ¨se dozvěděli od chovatelu.Též,jak jsem dal zmínku,jsem tento problém diskutoval při osobní návštěvě s tou zoo se zoologem i kurátorem šelem i byl u toho jeden chovatel šelem kolega.Co bylo bylo.Konasultace proběhla ccas po 2 letech po mém uhynu.

Jak vyplývá z vbíších mých příspěvku,s danou zoo jsem stále ve styku ,není duvodu ,proč bych se já zlobil.Muže se stát lecco,chov zvířat není výroba auta.

Pokud to tu čtou kompetentní pracovníci nejmenované zoo,tímto je zdravím a ví o čem mluvím.Příklad z praxe má sloužit k tomu,že i z renomovaného zařízení jako je zoo se člověk nikdy nevyhne i problému.Ten patří k životu.Život jde dál,jen se musím k věci slušně postavit a chápat ji v celku.
:-)
RN

31.1.2012 14:48
chondro

XXX.XXX.227.51

Bylo by lepší kdyby se objevil někdo kdo by dokázal výrazným způsobem zaujmout,
čtivou formou,pozitivně příspívat do zdejší diskuze.

V současné době zde působicí hlavní aktér dokáže sice zvýšit zájem o účast na diskuzích
leč v drtivé většině jde o debaty použiji jeho termín v „poloze“ negativní,konfrontační ba
ještě hůř.Je ale pravda že na celkovém vyznění diskuze se svým dílem podílejí všichni
přispívající.Z diskuzí se stávají bitevní pole.

Nehledaje viníky tohoto patového stavu je třeba zmínit že hlavní aktér a přispívající se po
takovém boji často vyjádří ve významu.“děkujeme za reklamu , účel byl splněn,díky těmto
diskuzím se nám zvyšuje prodej šelem.
Co na to říct.

31.1.2012 15:46
doutrklars

XXX.XXX.27.79

chondro napsal(a):
Bylo by lepší kdyby se objevil někdo kdo by dokázal výrazným způsobem zaujmout,
čtivou formou,pozitivně příspívat do zdejší diskuze.

V současné době zde působicí hlavní aktér dokáže sice zvýšit zájem o účast na diskuzích
leč v drtivé většině jde o debaty použiji jeho termín v „poloze“ negativní,konfrontační ba
ještě hůř.Je ale pravda že na celkovém vyznění diskuze se svým dílem podílejí všichni
přispívající.Z diskuzí se stávají bitevní pole.

Nehledaje viníky tohoto patového stavu je třeba zmínit že hlavní aktér a přispívající se po
takovém boji často vyjádří ve významu.“děkujeme za reklamu , účel byl splněn,díky těmto
diskuzím se nám zvyšuje prodej šelem.
Co na to říct.

Určitě máte pravdu a i v tom, že je to vizitka nás všech jak diskuse vypadá, ale na druhou stranu, proč se t tomto duchu nevede jediná tj. bojová diskuse na chovu zvířat , vše je tam slušné a v pohodě, nebude to proto , že tam má hlavní aktér zákaz a jak mile je odhalen příztupem z jiného PC je nemilosrdně smazán? Tet byl 2x adminem vyhozen z terafora, jelikož admin nestojí o to aby tam bylo to, co tady , má tam dost svých individuí a něco se namazal, když mu tam lezl ještě coby Robin

31.1.2012 16:12
selmicka

XXX.XXX.50.94

Dobrý den,

ten ,kdo vydržel a sleduje fora. kož. zviřat více než občas,pochopil o cu tu jde.Že snaha tech
3 lidiček je velmi jasná a od začátku mají snahu moji osobu poškodit v poloze pomluv,lží,vymyšlených fragmentu vyustujicích v kauzy,sprostých a urážlivých slovech, tykání ,osočování, zesměšnování. Věřím,že za tu dobu co to lidi čtou si udělali svuj usudek. Snad se i pobavili,zamysleli i jim to něco dalo o chovu ,ale nemálo lidí při osobní návštěvě mi jasně sdělí svuj názor - pochopili ocenili mé vstupy.

Brzy vstoupí pan Petr a snad i něco napíše o chopvu.Že ti 3 nic za 2 roky nenapsalli o chovu si muže vyhledat každý sám.
Pouze sprostě,arogantně ,lživě VŽDY utočí na jakoukoliv aktivitu zde i na jiných mediích,pokud tam vstoupím a vtahují to na vlákna ifauny Je to dohledatelné.
Že pro přesvědčivost čtenářu splodí kdejakou lež bude brzy dokázáno zatím ve 2 bodech víše zmíněných.Jejich snaha mě poškodit za každou cenu jakýmkoliv zpusobem namá obdoby.

Z for zde udělali guláš a dělají.Ale je patrné,návštěvy mi sdělují,že sledovali a sledují fora,přijeli,viděli i koupili.

Nebylo lehké pro mně hnus na mě plivaný obrátit v reklamu.Je to práce právě těch dvou let stáleho boje , vytrvání a neodrazení sem vstupovat se zajimavými příspěvky a příběhy z chovu,což skutešní zájemci o šelmy velice cení., a proto zde stále vstupuji a nadále bojuji s výmysli a lžemi sem sypanými.
Všem co nás navštívili,děkuji.Co nás navštíví v budoucnu jsou vítáni.

RN

31.1.2012 16:19
selmicka

XXX.XXX.50.94

Pro zvídavé čtěnáře mohu dát odkaz na vlákno Ifauny tera,moderovaná diskuse NÁVRH, které jsem založil a muže přidat ke svému názoru i myšlernky tam ¨mnou vložené.
To je ten vyhazov,co tu ten stálý lhář a osočovatel tvrdí.Jsem i podepsán s celým jménem ,stránkami,tudíž s plnými kontakty.

Tak jedná slušný pisatel for,který se nemusí stydět,za to co napíše,oproti jiným,kteří se stále schovávají za NICKY.

Pěkný den :-)

RN smajlík

31.1.2012 16:31
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):
Pro zvídavé čtěnáře mohu dát odkaz na vlákno Ifauny tera,moderovaná diskuse NÁVRH, které jsem založil a muže přidat ke svému názoru i myšlernky tam ¨mnou vložené.
To je ten vyhazov,co tu ten stálý lhář a osočovatel tvrdí.Jsem i podepsán s celým jménem ,stránkami,tudíž s plnými kontakty.

Tak jedná slušný pisatel for,který se nemusí stydět,za to co napíše,oproti jiným,kteří se stále schovávají za NICKY.

Pěkný den :-)

RN smajlík

Na založení jste si tam zvolil opět neznámý nick a podepsaný neni , nebo snad ano ? Myslim že tamní admin ví dobře proč Vás tam nechce

31.1.2012 16:37
selmicka

XXX.XXX.50.94

doutrklars napsal(a):
Na založení jste si tam zvolil opět neznámý nick a podepsaný neni , nebo snad ano ? Myslim že tamní admin ví dobře proč Vás tam nechce

Ten,kdo si přečte vlákno,pochopí,že se podepisuji pod příspěvek a nezatěžuji se vypisovat nicky.Vždy se podepíši.Jen nicky v anonymitě se vyjadřují dle svého IQ a charakteru
RN ( aby bylo jasné,že jsem to já a ne nick ) :-)

31.1.2012 16:39
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
Určitě máte pravdu a i v tom, že je to vizitka nás všech jak diskuse vypadá, ale na druhou stranu, proč se t tomto duchu nevede jediná tj. bojová diskuse na chovu zvířat , vše je tam slušné a v pohodě, nebude to proto , že tam má hlavní aktér zákaz a jak mile je odhalen příztupem z jiného PC je nemilosrdně smazán? Tet byl 2x adminem vyhozen z terafora, jelikož admin nestojí o to aby tam bylo to, co tady , má tam dost svých individuí a něco se namazal, když mu tam lezl ještě coby Robin

Souhlasím s tím, že všichni přispívající mají podíl na tom, jak zde diskuze vypadá, na druhou stranu nelze po nikom chtít, aby seděl v klidu u kafíčka a četl si, kterak sem na něho nějaký Robin s poruchou osobnosti posílá lži a uráží ho. Jistě jste si všimnul, že většina těch, kteří přispívají sem na faunu, píše i na chovzvirat a přesto je tam diskuze vedena ve vší slušnosti a věcně právě proto, že tam má zakázaný přístup strůjce těchto zdejších nechutných debat, Roman Navrátil. Bez povšimnutí nelze nechat ani to, že v období, kdy sem nikdo nepsal, kromě RN, byla tato sekce zamořena jen jeho vychloubačnými příspěvky a de facto si udělal z ifauny vlastní reklamní portál. Toto se na chovzvirat neděje.

31.1.2012 16:55
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Dobrý den,

ten ,kdo vydržel a sleduje fora. kož. zviřat více než občas,pochopil o cu tu jde.Že snaha tech
3 lidiček je velmi jasná a od začátku mají snahu moji osobu poškodit v poloze pomluv,lží,vymyšlených fragmentu vyustujicích v kauzy,sprostých a urážlivých slovech, tykání ,osočování, zesměšnování. Věřím,že za tu dobu co to lidi čtou si udělali svuj usudek. Snad se i pobavili,zamysleli i jim to něco dalo o chovu ,ale nemálo lidí při osobní návštěvě mi jasně sdělí svuj názor - pochopili ocenili mé vstupy.

Brzy vstoupí pan Petr a snad i něco napíše o chopvu.Že ti 3 nic za 2 roky nenapsalli o chovu si muže vyhledat každý sám.
Pouze sprostě,arogantně ,lživě VŽDY utočí na jakoukoliv aktivitu zde i na jiných mediích,pokud tam vstoupím a vtahují to na vlákna ifauny Je to dohledatelné.
Že pro přesvědčivost čtenářu splodí kdejakou lež bude brzy dokázáno zatím ve 2 bodech víše zmíněných.Jejich snaha mě poškodit za každou cenu jakýmkoliv zpusobem namá obdoby.

Z for zde udělali guláš a dělají.Ale je patrné,návštěvy mi sdělují,že sledovali a sledují fora,přijeli,viděli i koupili.

Nebylo lehké pro mně hnus na mě plivaný obrátit v reklamu.Je to práce právě těch dvou let stáleho boje , vytrvání a neodrazení sem vstupovat se zajimavými příspěvky a příběhy z chovu,což skutešní zájemci o šelmy velice cení., a proto zde stále vstupuji a nadále bojuji s výmysli a lžemi sem sypanými.
Všem co nás navštívili,děkuji.Co nás navštíví v budoucnu jsou vítáni.

RN

A o co jde na tera nebo na kočkách? Tam Vás taky někdo pronásleduje? Nebo proč Vás tam admin opakovaně maže? Pravda, někdy to ani není třeba, protože hned jak jste diskutujícími odhalen a zjistí, kdo se mezi ně vetřel, vypráskají Vám kožich, tak jako ve Vámi založeném tématu "Dva "kouři" domácí kočky". Tam jste předvedl své chovatelské zkušenosti i svou osobnost dostatečně, ale kočkaři si s Vámi jako vždy poradili.
P.S. Doporučuji toto téma zdejším diskutérům k přečtení, stojí za ten čas.:-)

31.1.2012 16:59
selmicka

XXX.XXX.50.94

Jsem i rád,že již konečně ti tři pochopili,že dvouleté snahy mě zlikvidovat svými vstupy se jim nepodařilo a nepodaří.Naopak, po vstupu p. Petra a jeho vyjádřerní učiním patřčné kroky s právním zástzupcem.
Jsem rád,že pochopili,že se mi podařilo za tu dobu jijich ZLO obrátit i v mé DOBRO.
Vím,že většina pochopila,že to lehké nebylo i si myslela,že to je nemožné i jsem takové názory často slýchával.Nyní mají všichni z mého okolí a chovatelské branže názor,že je to neuvěřitelné, ale podařilo se mi to.Já to věděl,proto jsem tu zustaval.Je to povaha.Buldočí.Nikdy se nedat a bojovat do krve,možná i život položit.Věk v tom moc roli nehraje.Alespon u mě ne. .

Tak pěknou zábavu,hlavně až vstoupí Petr Šach.smajlík

31.1.2012 17:07
chondro

XXX.XXX.227.51

Myslím se že diskuzní fóra jsou určena k komunikaci na dané téma, k debatě,prostor kde se může člověk doptat,požádat o radu.
Že příspěvky notorického přispivatele v těchto bodech absentují,že v 99,9% jeho příspěvky
slouží k jakési exhibici ,ospravedlnování a napadání ví každý kdo tu chodí.
Informační hodnota by se vešla do třech odstavců které tak rád roztahuje mezerami aby ty jeho délkou a četností odsunuly ostatní diskutující.
Ostatní 1000ce jsou ničím jiným než ryzím produktem jeho mánie

Nelze si nevšimnout že ač se na diskuzích nikdo ničeho nepoptává notorického přispivatele
to v žádnem případě nerozhází a plodně umistuje jeden vstup za druhým bohužel však nic nového se učastník nedočte.

Notorický přispivatel píše o velkém množství kladných ohlasů na jeho vstupy které vyčísluje
dokonce v řádech set až tisíců.Realita je však zcela jiná - na jeho vstupy je kladě reagováno
v naprosto mizivém množství.

31.1.2012 17:31
selmicka

XXX.XXX.50.94

Fora ifauy o koč. zvířatech vybudoval douša ( který šelmy nemá - jen ten pár ) chondro plus jeho mnoho klonu a IP. ) Nemá nic,jen plno žvástu ) Že se přidata ta paní a proč,pochopili možná všichni.Cíl jejich je jasný.Nedali ani jeden příspěvek.Jen stále napadaní,urážení,lži,¨výmysly,pomluvy a není divu,že jsem v obraně reagoval a časerm přešel do protiutoku vyustujicího v poklidné psaní příspěvku z praxe o šelmách,chovu s cílem poradit začínajicím chovatelum,což se mi bezesporu podařilo,páč zájem je skutečně nebývalý a i v mým vysokém věku chov rozšiřuji.
Pokud zde budu pusobit tak pouze v příspěvcích z praxe¨chovu,jak, je již dlouhodobě patrné.
Každý má možnost se zučastnit,at zájemce nebo i majitel jedné šelmy.

Ale víme,¨že na fora chodí blázni,anonymové s komplexy,záští,závistí a nenávisti ,učast zde lehká není.Na každém foru pusobí pár nicek 3 až 4 ,který někoho uráží,nějaký vstup antypatie k nicce a konec.Psychopati zustávají,tak jako např. v tera.

Já jsem asi také psychopat,ale kladný ,páši o chovu s cílem napomoci začátečníkum. Já vím,že to cenu má,jinak bych to nedělal.Odezvou je zájem,kupování jak šelem, tak koček s pp.

Anonymové mají jen radost ze spoceného čela a opruzeného zadku u počitače s pocitem jakej jsem machr a jak jsem mu to nandal.

Holt každý máme jiného koníčka.

Pěkný večer

31.1.2012 17:53
chondro

XXX.XXX.227.51

selmicka napsal(a):
Fora ifauy o koč. zvířatech vybudoval douša ( který šelmy nemá - jen ten pár ) chondro plus jeho mnoho klonu a IP. ) Nemá nic,jen plno žvástu ) Že se přidata ta paní a proč,pochopili možná všichni.Cíl jejich je jasný.Nedali ani jeden příspěvek.Jen stále napadaní,urážení,lži,¨výmysly,pomluvy a není divu,že jsem v obraně reagoval a časerm přešel do protiutoku vyustujicího v poklidné psaní příspěvku z praxe o šelmách,chovu s cílem poradit začínajicím chovatelum,což se mi bezesporu podařilo,páč zájem je skutečně nebývalý a i v mým vysokém věku chov rozšiřuji.
Pokud zde budu pusobit tak pouze v příspěvcích z praxe¨chovu,jak, je již dlouhodobě patrné.
Každý má možnost se zučastnit,at zájemce nebo i majitel jedné šelmy.

Ale víme,¨že na fora chodí blázni,anonymové s komplexy,záští,závistí a nenávisti ,učast zde lehká není.Na každém foru pusobí pár nicek 3 až 4 ,který někoho uráží,nějaký vstup antypatie k nicce a konec.Psychopati zustávají,tak jako např. v tera.

Já jsem asi také psychopat,ale kladný ,páši o chovu s cílem napomoci začátečníkum. Já vím,že to cenu má,jinak bych to nedělal.Odezvou je zájem,kupování jak šelem, tak koček s pp.

Anonymové mají jen radost ze spoceného čela a opruzeného zadku u počitače s pocitem jakej jsem machr a jak jsem mu to nandal.

Holt každý máme jiného koníčka.

Pěkný večer

Orosené čelo a opruzený zadek nemůže mit nikdo jiný než vy(doporučuji BATOLE)smajlíkNikdo jiný jako vy se tu totiž takhle neangažuje
a nesedí tu celé dny.Rolujte nahoru a počítejtesmajlík

Začátečníkum nepomáhate ,mizivá teměř žádná poptávka po vašich radách.Nebo ji tady někde vidíte?Pokud někdo napíše je obsloužen na slušné urovni jinýma.Vy jen dezinformujete nebo napíšete nějakou floskuli, to samé.

Hezký zbytek dne

31.1.2012 17:58
selmicka

XXX.XXX.50.94

Ještě.

Jak jsem se přiznal ,jsem též psychopat nebo lépe oni ho ze mně udělali díky mé buldočí povaze.
Zeptám se ? Co to dalo jim? Juttnerové,doušovi ,nicku chondra s mnoha klony pomíjím.

Co to dalo mě ,čtenáři pochopili,co těm utočníkum,pochopili také.Že oni to nechápou je věcí jejich.

Má zkušenost v reklamě mi dává za pravdu,že reklama osloví celou možnou veřejnost.Názory se ruzní,od hnusu ,nezájmu,přepnutí,zase otravujou,zbytečné,kde na to berou atd. atd. Ale toho správného zákazníka si vždy najde,pokud je to seriozní firma,nabízejicí kvalitní zboží se zárukami.Je potom na zákazníkovi jaké zboží a od koho koupí.

Základy reklamy.

Že mě do té situaci vehnali a domutili a mě se to podařilo vím já.Oni nemusí to vědět ani tomu věřit.

Prodávám velmi dobře. .Ale především musím být nápomocem všem co mají zájem o šelmy,provádět návštěvy,věnovat se takřka každá den zájemcum,co nás navštíví ,odpovídat na telefonáty a trpělivě věřit ,že to má smysl.Výsledek se vždy dostaví.

Všem co mají zájem o šelmy,fascinujicí predátory jsem nápomocen,vždy jim chov ukáži,vždy poradím,pomužu nezávazně.O to jde,Vím,že to většina pochopila,alespon ti co koupili,kupují,vrací se a kupovat budou.

Tak nashledanou po vstupu pana Petra Šacha.

Bylo již do t mých kecu.Těm co se to nelíbilo,ba je to otrávilo se omlouvá,těm co je to zaujalo děkuji.

31.1.2012 18:20
chondro

XXX.XXX.227.51

selmicka napsal(a):
Ještě.

Jak jsem se přiznal ,jsem též psychopat nebo lépe oni ho ze mně udělali díky mé buldočí povaze.
Zeptám se ? Co to dalo jim? Juttnerové,doušovi ,nicku chondra s mnoha klony pomíjím.

Co to dalo mě ,čtenáři pochopili,co těm utočníkum,pochopili také.Že oni to nechápou je věcí jejich.

Má zkušenost v reklamě mi dává za pravdu,že reklama osloví celou možnou veřejnost.Názory se ruzní,od hnusu ,nezájmu,přepnutí,zase otravujou,zbytečné,kde na to berou atd. atd. Ale toho správného zákazníka si vždy najde,pokud je to seriozní firma,nabízejicí kvalitní zboží se zárukami.Je potom na zákazníkovi jaké zboží a od koho koupí.

Základy reklamy.

Že mě do té situaci vehnali a domutili a mě se to podařilo vím já.Oni nemusí to vědět ani tomu věřit.

Prodávám velmi dobře. .Ale především musím být nápomocem všem co mají zájem o šelmy,provádět návštěvy,věnovat se takřka každá den zájemcum,co nás navštíví ,odpovídat na telefonáty a trpělivě věřit ,že to má smysl.Výsledek se vždy dostaví.

Všem co mají zájem o šelmy,fascinujicí predátory jsem nápomocen,vždy jim chov ukáži,vždy poradím,pomužu nezávazně.O to jde,Vím,že to většina pochopila,alespon ti co koupili,kupují,vrací se a kupovat budou.

Tak nashledanou po vstupu pana Petra Šacha.

Bylo již do t mých kecu.Těm co se to nelíbilo,ba je to otrávilo se omlouvá,těm co je to zaujalo děkuji.

Prodáva a i dobře spousta lidí.Jen vy to ale neustále veřejně prohlašujete jako by jste chtěl sam sebe a ostatní o tom přesvědčit.
Taky neznám nikoho kdo by svůj obchodní uspěch založil na devalvaci a zneužívaní veřejných diskuzí.Jen vy se s tím
nakonec vždy chlubíte a chlubíte - to je prostě nevídané:-|

Když tu po xté uvádíte pana Šacha který je zde nepříspívající táák p.Šach je dle znění ,obsahu a formy veřejného dopisu zřejmě jiná liga jako Vy takže může svými vstupy,poznatky z držení mnoha druhů šelem obohatit tyto diskuze.
Těším se jako Vy

Hezký večer

31.1.2012 18:24
reynolds

XXX.XXX.133.162

chondro napsal(a):
Orosené čelo a opruzený zadek nemůže mit nikdo jiný než vy(doporučuji BATOLE)smajlíkNikdo jiný jako vy se tu totiž takhle neangažuje
a nesedí tu celé dny.Rolujte nahoru a počítejtesmajlík

Začátečníkum nepomáhate ,mizivá teměř žádná poptávka po vašich radách.Nebo ji tady někde vidíte?Pokud někdo napíše je obsloužen na slušné urovni jinýma.Vy jen dezinformujete nebo napíšete nějakou floskuli, to samé.

Hezký zbytek dne

Naprosto souhlasím. Jediné, co mě uklidňuje, že na pana Navrátila si každý rozumný člověk po přečtení pár vláken, tedy spíše jeho příspěvků udělá podobný názor jako my. Ostatně já taky přišel, viděl jsem a nestraně jsem se to snažil posoudit a pár jeho naprosto scestných příspěvků mi stačilo.

Nic jiného než hulvát a lhář to je.

Rey

31.1.2012 18:49
selmicka

XXX.XXX.50.94

Jo a pro srandu chndro šílený 2 letý psychopat vydávajicí se za spelce,chondra,burundi ,mnoho IP a nyní rey to nevydržel a po nice chondro za 4 minuty rey. Skladba slov a myšlenky ty samé. Nejste dvojčata ?

Veselé bavení anonymku - chudáčku.Vaří se vám net. smajlíksmajlík

I já se umím bavit,smát a mít ok náladu a tu mám stálel¨a lepší pokud napíší takové 0 jako vy a začínate mě vakt bavit.
Tak už fakt s Petrem. Nemějte obavy pobaví vás všechny chudáky tady. smajlík

Dobrou noc

31.1.2012 19:17
chondro

XXX.XXX.227.51

selmicka napsal(a):
Jo a pro srandu chndro šílený 2 letý psychopat vydávajicí se za spelce,chondra,burundi ,mnoho IP a nyní rey to nevydržel a po nice chondro za 4 minuty rey. Skladba slov a myšlenky ty samé. Nejste dvojčata ?

Veselé bavení anonymku - chudáčku.Vaří se vám net. smajlíksmajlík

I já se umím bavit,smát a mít ok náladu a tu mám stálel¨a lepší pokud napíší takové 0 jako vy a začínate mě vakt bavit.
Tak už fakt s Petrem. Nemějte obavy pobaví vás všechny chudáky tady. smajlík

Dobrou noc

Chápu.Když vy jste bez charakteru a podvádtí tu dělají to podle vás i ostatní(?).Tedy především ti co se vám nějak nelíbí že?
Hlavně se tím snažíte (snad už jen sám sobě) vnutit ostatním že jste pronásledovan jednim pronásledovatelem.No to ale není pravda a nemyslím si ani že tomu sám věříte:-)

S panem Šachem začínate být už trapný.Napsal tu před rokem - vy ani žblept k jeho aktivitě.Po roce tu kolem jeho osoby jakožto nepřispívajícímu rozvíříte debatu a těměř se za něj schváváte.

Hezký večer

31.1.2012 19:22
selmicka

XXX.XXX.50.94

Dočkej času jako husa klasu,vše bude. Pořekadlo.Já netykám,pokud nevím kudy kam, ,jak jste vy v urážkách předvedl několikráte i ten váš parták a všichni v mnoha nickách.

Tak fakt do hajan.
RNsmajlíksmajlík:-(
RN

31.1.2012 19:33
chondro

XXX.XXX.227.51

selmicka napsal(a):
Dočkej času jako husa klasu,vše bude. Pořekadlo.Já netykám,pokud nevím kudy kam, ,jak jste vy v urážkách předvedl několikráte i ten váš parták a všichni v mnoha nickách.

Tak fakt do hajan.
RNsmajlíksmajlík:-(
RN

Proč to pořekadlo vznášíte na druhé.Vždyt tu vzívate a čekáte na p.Śacha hlavně vy!
Prostě chce to zobnout nějakou piluli že:-))

31.1.2012 20:24
selmicka

XXX.XXX.50.94

Ale pčeci ještě jinak.Humor koření života.At vidí národ ,že i dědek před hroben stále tu opruzujicí se bavit umí.
Za dobu 2 let z vás a podobných nicek nevypadl ani jeden příspěvek k chovu šelejm,rada,poznatek,pomoc začátečníkum.Mých snah bylo skutešně mnoho,až to někoho muže štvát ,nudit,chceteli vašim slovníkem a vašich kolegu,klonu sra . t. Připouštím,že to muže pusobit v těch slovech na mnoho ostatních,kteří o šelmy nemají zájem,jen sledují fora.ani se jim nedivím.Nepochopili o co de.. ( sleng - pro ty ,co mají výhrady k dětkovy gramatice,ktery je již ze školy 35 let ) .Vím,že ti i jiní mě mají za debila a šaška for.Já jim názor neberu.Je pravdou a veřejně se s plnou identitou přiznávám,že větší magor a exemplář fora ifauny neokupoval a zřejmě ani okupovat nebude.Natož aby udal svoji identitu.Bud je to blázen v dnešní době,debil,idiot,nesvéprávný člověk nebo možná ví co dělá,to nechám na posouzení jiných,možná je to fakt šílenec,ale jěště ho nikdo nezlikvidoval,ač se o to snaží hrstka 3 magoru. V počtu 3 ks. Buldok z arený neutíká .Zakousne se a drží.Tak jako před 35 lety já v bojových sportech,kdy jsem neutíkal a většinou prohrával.Ale vždy jsem si uměl protivníka vážit a na konci prohraného zápasu mu sklonil poklonu a podal ruku.Ano to byli bojovníci.Ale zdejší 0 a nicky bez identity nelze brát vážně,protože to bojovníci nejsou ,ale ubožáci s komplexy a IQ houpajicího se koně.
Jsem i ochoten změnit názor po odhalení nicek.
Že jsem šašek for vím,proč to dělám,vím také,kdyby z toho nebyl uspěch,už jem se dávno umlčel.Ale opak je prav dou,Uspěch stále roste i s pomocí zdejších žvatalu.Pomíjím již aktivity mimo obor šelem,které nabraly grády,které jsem ani já v tomto mém vysokém věku ,takřka před hrobem nečekal.Ale je to fakt,který vím já a moje rodina. Trochu to slavím,završení uspěchu,tak zde kecám blbosti a bavím nebo nudím nebo se. u čtenáře. .Ale vím,že ty mé žvatly osloví toho zájemce o šelmy,pro kterého ty žvatly jsou.Možná,že přijede,možná že ne.

Ale už fakt moc ,kecám,přistoupil jsem na ty zdejších příspěvky nicecek , o h,,ě, i to je život.

Věřte nebo ne ,že mě život baví i ve vysokém věku,užívám si jej i těchto sranda mačí.. Doufám, - pokud,žiji.

MEMENTO MORI.

¨RN:-)

31.1.2012 20:36
selmicka

XXX.XXX.50.94

selmicka napsal(a):
Ale pčeci ještě jinak.Humor koření života.At vidí národ ,že i dědek před hroben stále tu opruzujicí se bavit umí.
Za dobu 2 let z vás a podobných nicek nevypadl ani jeden příspěvek k chovu šelejm,rada,poznatek,pomoc začátečníkum.Mých snah bylo skutešně mnoho,až to někoho muže štvát ,nudit,chceteli vašim slovníkem a vašich kolegu,klonu sra . t. Připouštím,že to muže pusobit v těch slovech na mnoho ostatních,kteří o šelmy nemají zájem,jen sledují fora.ani se jim nedivím.Nepochopili o co de.. ( sleng - pro ty ,co mají výhrady k dětkovy gramatice,ktery je již ze školy 35 let ) .Vím,že ti i jiní mě mají za debila a šaška for.Já jim názor neberu.Je pravdou a veřejně se s plnou identitou přiznávám,že větší magor a exemplář fora ifauny neokupoval a zřejmě ani okupovat nebude.Natož aby udal svoji identitu.Bud je to blázen v dnešní době,debil,idiot,nesvéprávný člověk nebo možná ví co dělá,to nechám na posouzení jiných,možná je to fakt šílenec,ale jěště ho nikdo nezlikvidoval,ač se o to snaží hrstka 3 magoru. V počtu 3 ks. Buldok z arený neutíká .Zakousne se a drží.Tak jako před 35 lety já v bojových sportech,kdy jsem neutíkal a většinou prohrával.Ale vždy jsem si uměl protivníka vážit a na konci prohraného zápasu mu sklonil poklonu a podal ruku.Ano to byli bojovníci.Ale zdejší 0 a nicky bez identity nelze brát vážně,protože to bojovníci nejsou ,ale ubožáci s komplexy a IQ houpajicího se koně.
Že jsem šašek for vím,proč to dělám,vím také,kdyby z toho nebyl uspěch,už jem se dávno umlčel.Ale opak je prav dou,Uspěch stále roste i s pomocí zdejších žvatalu.Pomíjím již aktivity mimo obor šelem,které nabraly grády,které jsem ani já v tomto mém vysokém věku ,takřka před hrobem nečekal.Ale je to fakt,který vím já a moje rodina. Trochu to slavím,završení uspěchu,tak zde kecám blbosti a bavím nebo nudím nebo se. u čtenáře. .Ale vím,že ty mé žvatly osloví toho zájemce o šelmy,pro kterého ty žvatly jsou.Možná,že přijede,možná že ne.

Ale už fakt moc ,kecám,přistoupil jsem na ty zdejších příspěvky nicecek , o h,,ě, i to je život.

Věřte nebo ne ,že mě život baví i ve vysokém věku,užívám si jej i těchto sranda mačí.. Doufám, - pokud,žiji.

MEMENTO MORI.

Ješku marne,zapomněl jsem,hlavně pro chondra ,doušu a tu paní.Memento mori ( možná ,že jsem to napsal gramaticky jako analfabet,za což přijmou určite jazykospytci omluvu od starého děduly ) ,ale podstata zustává.
Těm to přeložím,pokud něvědí se svým IQ o co de.

Pamatuj n a smrt...

Pěknou dobrou noc.
Fakt.

Někdy jindy ve srandě mužeme blafat, ale zájemcum o šelmy to nic nedá,možná optimismus do života.

Nechme to na nich.

OK

rn :-)

31.1.2012 20:53
doutrklars

XXX.XXX.27.79

On je snad ožralej ne ? Ale aspon sobě konečně napsal pravdu, myslim, že by v turánu bylo dobojováno, kdyby ifauně došla trpělivost a měl by buldok po aréně:-)

31.1.2012 21:14
reynolds

XXX.XXX.133.162

:D

no comment

:D Rey

31.1.2012 21:23
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):

MEMENTO MORI.

To je všechno?smajlíksmajlík

31.1.2012 21:25
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
On je snad ožralej ne ? Ale aspon sobě konečně napsal pravdu, myslim, že by v turánu bylo dobojováno, kdyby ifauně došla trpělivost a měl by buldok po aréně:-)

Myslíte, že jen snad? Já myslím, že na beton(popil).smajlík

31.1.2012 21:44
selmicka

XXX.XXX.50.94

cherry1402 napsal(a):
Myslíte, že jen snad? Já myslím, že na beton(popil).smajlík

Ale paničko,já zese myslím,že mám všech pět pohromadě a vašemu iQ to vysvětlí muj právník>
Požádejte svého manžela,páč vy nevyděláte ani kačku.

OK ?

rbn

31.1.2012 22:05
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):
Ale paničko,já zese myslím,že mám všech pět pohromadě a vašemu iQ to vysvětlí muj právník>

OK ?

rbn

co je to zas za podpis rbn ? Robin ?smajlík Vy už musíte bejt těžkej milionář , to je soudů za 3 roky smajlík

1.2.2012 01:58
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):

OK ?

rbn

Pozdravujte svého právníka. :-)Už se těším, jak bude obhajovat Vaše tvrzení o mých milionech, stavební firmě, mercedesech k narozeninám, služkách, mém rozvodu, vydržování manželem atd., atd. A jistě obhájí i Vaše slova, že posílám svou dceru šlapat. Nejdřív ale bude muset nějakou tu mou dcéérku sehnat.smajlík

1.2.2012 08:16
doutrklars

XXX.XXX.27.79

všechna hypnotika maji vedlejší účinky a u každého jedince se projevují jinak, u Robina třeba takto , věřim tomu že ani nedodržuje dávkování předepsané lékařem, v tomto stavu může být nebezpečný nejen sobě , ale i svému okolí . Apropo, mě včera přišlo , že jste ožralý, no taky jste to napsal, že nasáváte, vždyt jste vlastně měl důvod , bylo Robina , tak jste slavil :-)

1.2.2012 11:56
selmicka

XXX.XXX.50.94

Dobrý den

omlouvám se všem co jsem pobavil,všem co chtějí informace o chovu šelem.Na delší dobu jsem nucen se odmlčet a věnovat se činnosti mimo obor na plno.

Až nastane vhodný čas,trochu času si opět najdu i na net zdejších for.

Všem pěkný den a především zdraví.

1.2.2012 12:33
doutrklars

XXX.XXX.27.79

to jste asi potěšil všechny ,ale jen jestli bych vás mohl poprosit nic ve zlém, ale přítě přispívejte aspon ve střízlivém stavu , je to neslušnost vůči jiným

1.2.2012 12:59
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Omlouvat se ani nemusíte, tady jmenovitě po Vás nikdo žádné informace o chovu nechtěl:-)) a těm, co Vám volají to můžete říct osobně.:-)

1.2.2012 18:07
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Dobrý den

omlouvám se všem co jsem pobavil,všem co chtějí informace o chovu šelem.Na delší dobu jsem nucen se odmlčet a věnovat se činnosti mimo obor na plno.

Až nastane vhodný čas,trochu času si opět najdu i na net zdejších for.

Všem pěkný den a především zdraví.

Doufám, že ta doba Vašeho mlčení nebude moc dlouhá, byla by škoda, kdybyste propásnul tolik očekávaný vstup pana Šacha. Vždyt jste si to tak přál.

1.2.2012 18:33
chondro

XXX.XXX.255.132

selmicka napsal(a):

MEMENTO MORI.

pan Navratil osvětlil čitatelům že diskuzi chápe jako arenu,ano a on je ten buldok co se zakousne se a drží.
No a ti co bojovníci nejsou jsou ubožáci s komplexy a IQ houpajícího koně.

Z výše napsaného je jasné že pokud bude Navratil na diskuzích(dle něho v aréně)nikdy nebude
klid.:-|

3.2.2012 16:42
cherry1402

XXX.XXX.38.222

chondro napsal(a):
pan Navratil osvětlil čitatelům že diskuzi chápe jako arenu,ano a on je ten buldok co se zakousne se a drží.
No a ti co bojovníci nejsou jsou ubožáci s komplexy a IQ houpajícího koně.

Z výše napsaného je jasné že pokud bude Navratil na diskuzích(dle něho v aréně)nikdy nebude
klid.:-|

Já si myslím, že ten jeho buldočí stisk zase tak pevný nebyl a když viděl, že mu teče do bot, tak se radši pustil a utekl.smajlík Ale neutekl daleko:-)), vetřel se opět k teraristům:-|. Ani se tam chudák nestačil ohřát a už ho admin smazal.smajlík:-). Ten má ale smůlu, že ho nikde nechtějí.:-| Asi jsou tam všichni ubožáci s komplexy a IQ houpacího koně, jako tady a nedokáží ocenit jeho lidské a chovatelské kvality.smajlík

3.2.2012 17:21
reynolds

XXX.XXX.133.162

cherry1402 napsal(a):
Já si myslím, že ten jeho buldočí stisk zase tak pevný nebyl a když viděl, že mu teče do bot, tak se radši pustil a utekl.smajlík Ale neutekl daleko:-)), vetřel se opět k teraristům:-|. Ani se tam chudák nestačil ohřát a už ho admin smazal.smajlík:-). Ten má ale smůlu, že ho nikde nechtějí.:-| Asi jsou tam všichni ubožáci s komplexy a IQ houpacího koně, jako tady a nedokáží ocenit jeho lidské a chovatelské kvality.smajlík

na tera máme jiný problémy, anonymního charakteru a ještě aby tam vometával Navrátil, naštěstí ho admin upozornil a pak hned vyhmátnul a vymáznul, takže alespoň někde už doprudil. Stejnak je ta nemoderka o ničem. Buď se tam lidi ptaj na uplný kraviny, na který jsem přestal odpovídat už dávno, nebo si tam nadávaj, lepší je ji už ani nezapínat.

Rey

3.2.2012 17:58
gazd

XXX.XXX.84.145

Dobrý den,
Nakonec je tomu přesně tak, jak to sám pan Navrátil uvedl.
Cituji: Na delší dobu jsem nucen se odmlčet a věnovat se činnosti mimo obor na plno. Tímto zřejmě myslel tu terarstiku.
Já se před 22 lety teraristice také věnoval, takže snad mi odpustíte, že jsem tu fouknul něco mimo téma. G.Z.

3.2.2012 18:49
cherry1402

XXX.XXX.38.222

gazd napsal(a):
Dobrý den,
Cituji: Na delší dobu jsem nucen se odmlčet a věnovat se činnosti mimo obor na plno. Tímto zřejmě myslel tu terarstiku.
Já se před 22 lety teraristice také věnoval, takže snad mi odpustíte, že jsem tu fouknul něco mimo téma. G.Z.

Příjemné zpestření "kožichů":-). Nejsem terarista, některá tera zvířátka ve mně vzbuzují opravdu velký respektsmajlík, to mi ale nebrání v tom, abych je neobdivovala a ty na fotce jsou super.:-)

3.2.2012 19:02
chondro

XXX.XXX.255.132

gazd napsal(a):
Dobrý den,

A mě zase zaujaly tangary,takový spešl pro fajnšmekry navíc opravdu přenádherní ptaci.

3.2.2012 19:04
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Dobrý večdr , tak by sme si to tu měli nějak příjemě užít, když to vypadá že by tu pár dní mohl bejt klid taky dam legoše jestli se nebudete zlobit

3.2.2012 19:10
gazd

XXX.XXX.84.145

Dobrý večer,

myslím si, že tu právě chybí ty fotky a řeč o chovu. Kvůliva tomuto tyto stránky navštěvuji. A že to tu byla paráda na podívanou, ale nějak se to svezlo nesprávným směrem.
Když jsme u těch kožešin, tak vkládám fotku krmení "kožešinou", pokud se může myška vůbec tak nazývat. G.Z

PS Tak se připojte a vkládejte a konečně již povídejte jen o těch svých svěřencích.

3.2.2012 19:07
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Když už jsme na kožešinách, tak si to tu trochu zpestříme, ne?

3.2.2012 19:11
gazd

XXX.XXX.84.145

Výborně paní Věro, jste rychleší, než-li mé myšlení. G.Z.

3.2.2012 19:13
gazd

XXX.XXX.84.145

3.2.2012 19:14
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
Dobrý večdr , tak by sme si to tu měli nějak příjemě užít, když to vypadá že by tu pár dní mohl bejt klid taky dam legoše jestli se nebudete zlobit

Tenhle krasavec je Váš? Že jste se ani nepochlubil?:-))

3.2.2012 19:16
gazd

XXX.XXX.84.145

chondro napsal(a):
A mě zase zaujaly tangary,takový spešl pro fajnšmekry navíc opravdu přenádherní ptaci.

Souhlasím s Vámi a jsem potěšen, že se Vám líbí. G.Z.

3.2.2012 19:19
doutrklars

XXX.XXX.27.79

gazd napsal(a):
Kontra na leguána pana Douši

To na té fotce je pouze můj syn leguán mi nepatří je pana Grebeníčka z Velehradu , nezkutečně krotkej pouštěl ho po dílně a od každého se nechal hladit , měl skoro 2 metry možná toho pána pane Gajdůek znáte má i ary. Zítra pani Jittnerová tam kus od vás profrčim jedu na moravu pro další havět, ale fakt jen profrčim , rád bych se stavil na kus drbu ale je brzy tma a práce moc:-)

3.2.2012 19:20
cherry1402

XXX.XXX.38.222

gazd napsal(a):
Výborně paní Věro, jste rychleší, než-li mé myšlení. G.Z.

Proč pořád číst něčí výlevy, já se radši kouknu na pěkné fotky, pane G. pošlete ty Vaše krasavce, víte přece, jak se mi líbí.:-)

3.2.2012 19:25
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
To na té fotce je pouze můj syn leguán mi nepatří je pana Grebeníčka z Velehradu , nezkutečně krotkej pouštěl ho po dílně a od každého se nechal hladit , měl skoro 2 metry možná toho pána pane Gajdůek znáte má i ary. Zítra pani Jittnerová tam kus od vás profrčim jedu na moravu pro další havět, ale fakt jen profrčim , rád bych se stavil na kus drbu ale je brzy tma a práce moc:-)

Proboha, 2 metry? Ten by mě asi slupnul jak malinu, no já radši zůstanu u těch šelem:-)).
Pane Douša stavte se, všechny návštěvy jsem si odbyla dnes, tak zítra mám volno. Hodíme řeč.smajlík

3.2.2012 19:26
chondro

XXX.XXX.255.132

cherry1402 napsal(a):
Proboha, 2 metry? Ten by mě asi slupnul jak malinu, no já radši zůstanu u těch šelem:-)).
Pane Douša stavte se, všechny návštěvy jsem si odbyla dnes, tak zítra mám volno. Hodíme řeč.smajlík

Ale to ji i s ocasem:-))

3.2.2012 19:28
cherry1402

XXX.XXX.38.222

chondro napsal(a):
Ale to ji i s ocasem:-))

Ježíííš, já vím, že i s ocasem, ale i tak je to obr.smajlík

3.2.2012 19:30
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Nic neslibuji , uvidim podle času tet kvuli mrazum nic nestíham , jedu do Vyškova, tak až pojeduna zpět , ale fakt nic neslibuji a maximálně na chvilku, jenže co je to na chvilku , pojedu s novou kamarádkou , ta zas bude chtít všechno vidět , no nevim:-)

3.2.2012 19:39
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
Nic neslibuji , uvidim podle času tet kvuli mrazum nic nestíham , jedu do Vyškova, tak až pojeduna zpět , ale fakt nic neslibuji a maximálně na chvilku, jenže co je to na chvilku , pojedu s novou kamarádkou , ta zas bude chtít všechno vidět , no nevim:-)

S těma mrazama máte pravdu, já dnes při úklidu výběhů málem zmrzla. Když to nestihnete zítra, tak to nechte na jaro, to už bude tepleji, v těch mrazech je stejně většina zvířat zalezlá v ubikacích.

3.2.2012 19:41
doutrklars

XXX.XXX.27.79

cherry1402 napsal(a):
Ježíííš, já vím, že i s ocasem, ale i tak je to obr.smajlík

No byl to fakt kus, hlavně jsem jich pár doma měl a vim jak dovedou poškrábat když krotcí nejsou , tento byl opravdu úžasný mazlík, vyloženě se nastavoval na hlazení

3.2.2012 19:43
doutrklars

XXX.XXX.27.79

cherry1402 napsal(a):
S těma mrazama máte pravdu, já dnes při úklidu výběhů málem zmrzla. Když to nestihnete zítra, tak to nechte na jaro, to už bude tepleji, v těch mrazech je stejně většina zvířat zalezlá v ubikacích.

Já bych to radši nechal na jaro jelikož potřebuji fakt mazat domu, nezdržim se ani u chovatele

5.2.2012 20:16
selmicka

XXX.XXX.50.94

cherry1402 napsal(a):

Už je nám všem patrné,komu nateklo do bot vrchovatě z těch kanálu,co se jimi brodí,jak mi radila , když ona otiskne petici.Na několik vyzev tak neučinila.Díky panu Šachovi,který věc objasnil.

Tak pěkné rochnámí v těch kamálech..:-):-(

5.2.2012 20:26
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):
Už je nám všem patrné,komu nateklo do bot vrchovatě z těch kanálu,co se jimi brodí,jak mi radila , když ona otiskne petici.Na několik vyzev tak neučinila.Díky panu Šachovi,který věc objasnil.

Neni třeba nic otiskovat, pan Šach ,tak, jak jsme očekávali jasně napsal, že petice byla směřována vůči šméčkařum, však vy jste jako doporučovaný chovatel na petici nefiguroval, nebo snad ano ?:-))

5.2.2012 20:43
selmicka

XXX.XXX.50.94

Nepotřebuji a nikdy jsem nepotřeboval figurovat na jakékoliv petici,poněvadž v té době ( cca pře 4 lety ,kdy byla petice odeslána ) jsem získával kotata šelem ze zoo díky vlastnictví licence,osobní presentace ,telefonických kontaktu bez problému.Za tu dobu 13 let snad již mě znají lépe než v začátcích chovu a stále mám dveře v zoo otevřené.Stále kupuji šelmy dle možnosti zoo,pokud nemá prioritu suběkt zoo ve světě.
Tímto zdravím všechny zoo v ČR.At státní,tak soukromé.

RN

5.2.2012 20:47
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):
Nepotřebuji a nikdy jsem nepotřeboval figurovat na jakékoliv petici,poněvadž v té době ( cca pře 4 lety ,kdy byla petice odeslána ) jsem získával kotata šelem ze zoo díky vlastnictví licence,osobní presentace ,telefonických kontaktu bez problému.Za tu dobu 13 let snad již mě znají lépe než v začátcích chovu a stále mám dveře v zoo otevřené.Stále kupuji šelmy dle možnosti zoo,pokud nemá prioritu suběkt zoo ve světě.

RN

A co je komu do toho , vždit si kupujte kde chcete co chcete to je vaše věc , zde se jen občas upozornuje na lumpárny nic jiného , ale nikdo vam ve vašich šmmelinách rozhodně nehodlá bránit

5.2.2012 20:56
selmicka

XXX.XXX.50.94

Znova osvětlím podstatu petice.
Douša a juttnerová 2 roky tyrdí,že petice byla sepsána na Romana Navrátila a s poukázáním na jeho činnost a zákazem prodeje šelem a vstupu do zoo. Dle jejích stálých tvrzení ,všechny zoo v ČR ( 13 ) TUTO PETICI AKCEPTUJÍ a já nemám přístup do žádné zoo ( připomernu vyjadřování obouch abonnentu - práskají Navrátila od vrat zoo ) Tato lživá tvrzení několikráte opakovali a jsou dohledatelná na těchto forech.

Žádné spekulace,překrucování TUTO SKUTEČNOST nevyvrátí.

Každý si udělá o šiřitelých lživé petice i jiných lží názor sám.

Blíží se pondělí a čeká mě kvanta jiné práce.Tákže někdy opět zde,ale už o chovu.smajlík

5.2.2012 20:59
chondro

XXX.XXX.255.132

selmicka napsal(a):

RN

Pane Navrátile ted jste se ukazal v pravem světle tedy jaký je váš vztah k ostaním chovatelům.Ten otevřený dopis byl myšlen tak že díky takovým kteří skupůjí celé vrhy dopředu a kšeftují s nimi/prodávají je za vyšší ceny než zoo nemá řadový chovatel přístup k chovnému materialu.Co vy by jste něco takového podepioval vidtě?:-(

5.2.2012 21:06
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):
Douša a juttnerová 2 roky tyrdí,že petice byla sepsána na Romana Navrátila a s poukázáním na jeho činnost a zákazem prodeje šelem a vstupu do zoo. Dle jejích stálých tvrzení ,všechny zoo v ČR ( 13 ) TUTO PETICI AKCEPTUJÍ a já nemám přístup do žádné zoo ( připomernu vyjadřování obouch abonnentu - práskají Navrátila od vrat zoo ) Tato lživá tvrzení několikráte opakovali a jsou dohledatelná na těchto forech.

Blíží se pondělí a čeká mě kvanta jiné práce.Tákže někdy opět zde,ale už o chovu.smajlík

Pane Navrátil můžete sem zkopírovat, kde někdo napsal, že máte přístup do zoo zakázán a že vás práskaj od vrat , pokud vim tak bylo napsáno , že by vam měl být přístup do zoo zakázán a měl by ste být vypráskán od vrat, ale bohužel naše přání se neslučují s realitou, jsme jen lidi nejsme vemocní

5.2.2012 21:09
selmicka

XXX.XXX.50.94

Je patrné,že tito dva Douša a anonym pod několika IP a mnoha nickami, nikdy žádné zvíře ze zoo nekoupili,jinak by tu nepsali hloupé a zavádějicí, spekulativní dedukce.Ale vím,že pokud to tu čte kolega,který koupil ze zoo zvíře ,ví o čem mluvím.

Je to na duvěře obou stran,presentaci,osobním poznání,případných jednání jako při uhynu zminované šelmy,natož když leta běží a stále jsme v kontaktu,a hlavně ,když nějaký zoolog ,nejen z ČR chov chovatele navštíví i jiní pracovnícvi zoo.
Pak již v prodeji takovému člověku ze stran zoo v ČR nic nebrání,aby mu prodali i šelmu,která vyžaduje mnohá specifika než pavouci.

5.2.2012 21:18
chondro

XXX.XXX.255.132

selmicka napsal(a):
Je patrné,že tito dva Douša a anonym pod několika IP a mnoha nickami, nikdy žádné zvíře ze zoo nekoupili,jinak by tu nepsali hloupé a zavádějicí, spekulativní dedukce.Ale vím,že pokud to tu čte kolega,který koupil ze zoo zvíře ,ví o čem mluvím.

Je to na duvěře obou stran,presentaci,osobním poznání,případných jednání jako při uhynu zminované šelmy,natož když leta běží a stále jsme v kontaktu,a hlavně ,když nějaký zoolog ,nejen z ČR chov chovatele navštíví i jiní pracovnícvi zoo.
Pak již v prodeji takovému člověku ze stran zoo v ČR nic nebrání,aby mu prodali i šelmu,která vyžaduje mnohá specifika než pavouci.

p.Navratile zase se vychloubáte a přitom jste jen nula navíc někdo před kterým si slušný slušný člověk odplivne.:-)

5.2.2012 21:27
kočičák

XXX.XXX.11.15

chondro napsal(a):
p.Navratile zase se vychloubáte a přitom jste jen nula navíc někdo před kterým si slušný slušný člověk odplivne.:-)

A já, že je všude tak naflusáno smajlík smajlík

5.2.2012 21:36
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Pane Navrátile, teď nemám čas, ale hned, jak budu mít po práci, zcela jistě Vám odpovím na ty Vaše kydy, tak abyste si naivně nemyslel, že jsem z té Vaší arény utekla.:-)) Na čtenou později.:-)

6.2.2012 00:50
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):

Já nejsem povinna uposlechnout nějaké Vaší výzvy, to si o sobě moc myslíte. Ani nikde nevidím, že by pan Šach něco objasnil, to je jen Váš blud. Jasno bude, až pan Šach napíše jméno toho, kvůli komu tuto petici sepsal a kvůli komu ji ostatní chovatelé podepsali.

6.2.2012 00:52
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
Neni třeba nic otiskovat, pan Šach ,tak, jak jsme očekávali jasně napsal, že petice byla směřována vůči šméčkařum, však vy jste jako doporučovaný chovatel na petici nefiguroval, nebo snad ano ?:-))

Jak pan Šach napsal - byli tam podepsaní jen slušní chovatelé, které sám oslovil, nikoli překupníci, tak co by tam dělal RN?

6.2.2012 01:27
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):

RN

Je vidět, že o té petici nevíte vůbec nic, nikdy jste ji nečetl a jen střílíte od boku. Ta petice byla p. Šachem odeslána do zoo 29. 12. 2009, takže žádné 4 roky dozadusmajlík.
Pane RN, Vy si protiřečíte téměř v každé větě, jakou licencí jste se prokazoval před 13 lety v zoo, když rysy máte 3 roky?smajlík A komu stále kupujete ty šelmy, když doma je nemáte? Tím, co jste napsal jste SÁM SEBE USVĚDČIL z překupnictvísmajlík a z toho, že skupujete ze zoo odchovy a na slušné chovatele už nic nezbude. Tím jste potvrdil slova pana Šacha, která byla v dopisu do zoo. Proto Vám ho taky nedal k podpisu. A jak je vidět, tak některá zoo prodá kde komu a vůbec se nestará, kam vlastně ta zvířata jdou, kdyby tomu tak bylo, tak Vám by neprodali ani jednu šelmu,takže jste v jiném příspěvku opět lhal, jen abyste obhájil svoje praktiky. Dělejte si hňupa z někoho jiného, já nejsem laik, abych Vám na ty kecy skočila. Taky kupuji ze zoo a vím, jak to chodí. Na to nezapomínejte.

6.2.2012 01:38
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
A co je komu do toho , vždit si kupujte kde chcete co chcete to je vaše věc , zde se jen občas upozornuje na lumpárny nic jiného , ale nikdo vam ve vašich šmmelinách rozhodně nehodlá bránit

Já ano - taky bych si ráda něco koupila ze zoo a ne aby vše skoupil nějaký překupník, který si chce naplnit šrajtofli. Chtělo by to novou petici, která bude obsáhlejší i pokud jde o ty lumpárny abohatější na ty podpisy pod ní.:-)

6.2.2012 01:40
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):

Kde jste to vyčetl? Vy máte ale bujnou fantazii.smajlík

6.2.2012 01:42
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
Pane Navrátil můžete sem zkopírovat, kde někdo napsal, že máte přístup do zoo zakázán a že vás práskaj od vrat , pokud vim tak bylo napsáno , že by vam měl být přístup do zoo zakázán a měl by ste být vypráskán od vrat, ale bohužel naše přání se neslučují s realitou, jsme jen lidi nejsme vemocní

No, někde tady někdo psal, že ho chovatelé práskaj od vrat, tak on už si k nim rovnou přiřadil i ty zoo.smajlík Ale co není, může brzo být.:-))

6.2.2012 01:48
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):

Pozor pane Navrátile. Zapomínáte, že já ze zoo kupuji, a nejen ze zoo, takže na 100% vím, že ty hloupé, zavádějící a spekulativní dedukce sem píšete Vy. smajlíkMožná Vám na to někdo skočí, ale mě neoblafnete. Dobře vím, co tím sledujete, ale snažíte se úplně zbytečně.smajlík

7.2.2012 20:31
selmicka

XXX.XXX.50.94

Vážení případní zájemci o koč. šelmu,

dovolím si vysvětlit filozofii prodeje šelmy.

Prodej šelmy je ve dvou rovinách .

1. Prodej vlastních odchovu

Na naše odchovy poskytneme roční záruku ve smlouvě.Doklady C ITES , čip,,europas,testy FeLV ,FiV,veterinární prohlídka,smlouva - samozřejmostí.

2. Zprostředkování prodeje šelmy

Zajedeme k chovateli,sepíšete smlouvu s chovatelem,veškeré doklady,CITES.testy FeLV a FiV ,europas Vám předá chovatel.

Zde bude garance dle zákona 7 neděl - zatím jsem chovatele nepřesvědčil,aby dali záruku rok na šelmu,jako já dávám.

V případné reklamace Vám budu nápomocen a zaručuji se,že budeme společně případnou reklamaci řešit.. A tu dovedeme do vyřešení k Vaší spokojenosti.

Samozřejmě,že tato nabídka platí,pokud se rozhodnete nás oslovit o kopě šelmy.Máte možnost oslovit jiné chovatele.

Samozřejmostí je nezávazná návštěva,zhlédnutí chovu,popovídání a zjištění Vašich představ a možností.

V případě,že od nás šelmu koupíte,zaručujeme stálý servis a pokud si budeme rozumět i přátelství.

Mužeme poskytnout i reference spokojených majitelu šelem ,,jak v zahraničí,tak v ČR.

Volba je na VÁS.

Zvažte, kde koupíte.

Roman N. :-)

7.2.2012 20:36
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):

Na naše odchovy poskytneme roční záruku ve smlouvě.Doklady C ITES , čip,,europas,testy FeLV ,FiV,veterinární prohlídka,smlouva - samozřejmostí.

Zajedeme k chovateli,sepíšete smlouvu s chovatelem,veškeré doklady,CITES.testy FeLV a FiV ,europas Vám předá chovatel.

Zde bude garance dle zákona 7 neděl - zatím jsem chovatele nepřesvědčil,aby dali záruku rok na šelmu,jako já dávám.

V případné reklamace Vám budu nápomocen a zaručuji se,že budeme společně případnou reklamaci řešit.. A tu dovedeme do vyřešení k Vaší spokojenosti.

Samozřejmě,že tato nabídka platí,pokud se rozhodnete nás oslovit o kopě šelmy.Máte možnost oslovit jiné chovatele.

Samozřejmostí je nezávazná návštěva,zhlédnutí chovu,popovídání a zjištění Vašich představ a možností.

V případě,že od nás šelmu koupíte,zaručujeme stálý servis a pokud si budeme rozumět i přátelství.

Mužeme poskytnout i reference spokojených majitelu šelem ,,jak v zahraničí,tak v ČR.

Volba je na VÁS.

Zvažte, kde koupíte.

Ano, zvažte kde koupíte

7.2.2012 21:59
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):

Volba je na VÁS.

Zvažte, kde koupíte.

Dobrý večer p. RN, pominu-li fakt, že jste doposud neodchoval ani jednu jedinou šelmu, pak se zcela vážně ptám, jakým způsobem děláte u šelem testy na FIV a FeLV, neboť tyto jsou více než důležité a já tuto zkušenost nemám. Zoo tyto testy z pochopitelných důvodů taky nedělají. Z toho, co jste napsal mi vyplývá, že děláte testy i šelmám, které někomu prodáváte, ač nejsou Vaše? Rozumím tomu dobře? Jak se to tedy dělá? Děkuji za odpověď.

8.2.2012 08:41
selmicka

XXX.XXX.50.94

Dobrý den,

pokud by chtěl jedinec ,neznalý věci testy FeLV a FIV zpochybnovat,necht se obrátí ne veterinárního lékaře.
Všichni zodpovědní chovatelé koček s PP,tyto testy provádějí u svých všech koček a nikdy je nikdo nezpochybnil.
Ani v případném soudním sporu.Testy jsou dukazem i v soudním sporu.
Jaké vet. vyšetření si chovatel udělá,je na jeho rozhodnutím.

Já jsem se rozhodl testy u mých odchovu koček s PP i šelem provádět .

U kotat kolegu,pokud jim pomohu já prodat,doporučuji testy provést taktéž.Zatím to kolegové akceptují a u kotat testy nechali provést svým veterinářem.

Zpochybnit učinnost testu nelze,alespon mě tak informovali veterináři a především muj veterinář,kterému plnně duvěřuji,poněvadž mě několikráte za dobu mého chovu přesvědčil o svých kvalitách.Pomíjim,že pusobil jako lektor na vysoké škole veterinární v Brně a má mnoho kolegu z vědecké obce veterinární s kterými je schopen problém jakýkoliv konsultovat.

Všem,co by je problematika zminovaných testu zajimala ,doporučím google a návštěvu zkušeného veterináře.

Pěkný den RN

8.2.2012 12:48
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Dobrý den,

pokud by chtěl jedinec ,neznalý věci testy FeLV a FIV zpochybnovat,necht se obrátí ne veterinárního lékaře.
Všichni zodpovědní chovatelé koček s PP,tyto testy provádějí u svých všech koček a nikdy je nikdo nezpochybnil.

U kotat kolegu,pokud jim pomohu já prodat,doporučuji testy provést taktéž.Zatím to kolegové akceptují a u kotat testy nechali provést svým veterinářem.

Zpochybnit učinnost testu nelze,alespon mě tak informovali veterináři a především muj veterinář,kterému plnně duvěřuji,poněvadž mě několikráte za dobu mého chovu přesvědčil o svých kvalitách.Pomíjim,že pusobil jako lektor na vysoké škole veterinární v Brně a má mnoho kolegu z vědecké obce veterinární s kterými je schopen problém jakýkoliv konsultovat.

Všem,co by je problematika zminovaných testu zajimala ,doporučím google a návštěvu zkušeného veterináře.

Pěkný den RN

Sice jste mi odpověděl, ale já jsem se ptala na něco jiného. To, co tady popisujete je chovatelům notoricky známo a u domestikovaných koček si zkušený chovatel tyto testy udělá sám - na to nepotřebuje veterináře ani google. Pomíjím fakt, že testy , o kterých Vy mluvíte, mají spolehlivost cca 60 % a nestačí udělat jen jeden test.
Já jsem po Vás chtěla vědět konkrétní postup:-), jakým děláte tyto testy u šelem, které prodáváte, ať už jsou Vaše nebo někoho jiného. Píšete, že když jde o cizí zvíře, které prodáváte, doporučujete jeho majitelům udělat testy a oni je dělají a já se ptám jak, protože z Vašich slov je jasné, že všechny šelmy, které prodáváte tyto testy mají hotové. Popište mi prosím postup, jak to děláte Vy, protože já u šelem tyto testy automaticky nedělám. Díky za odpověď.:-)

8.2.2012 13:33
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Pane Navrátil, velký kšeft, hned volejte kdesi v zahraničí darují plno šelem a ještě vam daj prachy na krmení , vemte to všechno a namastíte kapsu:-)

8.2.2012 13:51
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
Pane Navrátil, velký kšeft, hned volejte kdesi v zahraničí darují plno šelem a ještě vam daj prachy na krmení , vemte to všechno a namastíte kapsu:-)

:-)Já už jsem tam odepsala.:-)) To jsem zvědavá, co nebo kdo se z toho vyklube!smajlík

8.2.2012 13:57
selmicka

XXX.XXX.50.94

selmicka napsal(a):
Dobrý den,

Pěkný den RN

Dodatek:
snad většina rozumných lidí pochopila,že má zmínka ,že jsem se já rozhodl testy provádět neznamená,že já sám moji osobou.I ostatní chovatelé si testy nechají provést odborným veterinářem, tak jako vždy i já,ne z duvodu,že si to každý muže udělat sám,jak je zmínka víše,ale z duvodu PRUKAZNOSTI PROVEDENÝCH TESTU SE ZÁZNAMEM V OP NEBO PRUKAZU PUVODU,DEN,VÝSLEDEK,PODPIS a hlavně razítko veterinárního lé
kaře.To ,že si je někdo udělal sám a tvrdí,že je to ok,to mu neuvěří žádný kupujicí,
,natož neplatnost takového dokumentu,který si někdo udělal sám je neplatná při případném soudním řízení.

Pokud testy jakékoliv,VŽDY VET. LÉKAŘ S PODPISEM A RAZÍTKEM.

RNsmajlík

8.2.2012 14:08
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Dodatek:
snad většina rozumných lidí pochopila,že má zmínka ,že jsem se já rozhodl testy provádět neznamená,že já sám moji osobou.I ostatní chovatelé si testy nechají provést odborným veterinářem, tak jako vždy i já,ne z duvodu,že si to každý muže udělat sám,jak je zmínka víše,ale z duvodu PRUKAZNOSTI PROVEDENÝCH TESTU SE ZÁZNAMEM V OP NEBO PRUKAZU PUVODU,DEN,VÝSLEDEK,PODPIS a hlavně razítko veterinárního lé
kaře.To ,že si je někdo udělal sám a tvrdí,že je to ok,to mu neuvěří žádný kupujicí,
,natož neplatnost takového dokumentu,který si někdo udělal sám je neplatná při případném soudním řízení.

RNsmajlík

Ale Vy mi stále neodpovídáte na mou otázku. To, že si chovatel udělá u obyč. kočky testy sám vůbec neznamená, že výsledek není zaznamenán v očkovacím průkazu i s razítkem a podpisem veterináře, to je přece samozřejmé. Mě zajímá, jakým způsobem, třeba i za účasti veterináře, děláte ty testy Vy , a to u šelem(ne u koček). Já jsem chtěla znát postup krok za krokem, jak to děláte Vy, protože já v tomto zkušenost nemám a pokud by byl Váš způsob provedení přijatelný, tak ty testy budu dělat taky.:-) Předpokládám, že po provedení testů ty šelmy pak i očkujete? Tedy v případě negativního výsledku.:-)

8.2.2012 14:14
selmicka

XXX.XXX.50.94

selmicka napsal(a):
Dodatek:

RNsmajlík

Dodatek :

pokud někdo tvrdí,že zásadně testy FeLV a FiV nedělá ,,je to jeho věc.Ale já bych od takového člověka šelmu nekoupil.Protože,pokud i já kupuji do vlastního chovu,tak mi vyšly vstříc i zoo,která mi na vyžádání test nechaly provést vet. lékařem. a cena kotat se o provedený test ( 650 až 1200,- Kč 1 test ) nezvýšila.Pokud má někdo přístup,že test neudělá zásadně ,hovoří to samo za sebe.

Test je jednoduchý .Ten kdo se hlouběji zajímá o kočky,ví o čem mluvím a o jaké zákeřné a především nevýlečitelné a přenosné nemoci se jedná.Po vypuknutí těchto nemocí ( stres,porod, viroza,oslabení organismau attd. ) většina 98 proc. zvířat uhyne v kratším čase ( 1 až 4 měsice ) .Samozřejmě,pokud zvíře žilo s jiným na 100 procent je také nakažené. Atd.

RN

8.2.2012 14:14
doutrklars

XXX.XXX.27.79

cherry1402 napsal(a):
:-)Já už jsem tam odepsala.:-)) To jsem zvědavá, co nebo kdo se z toho vyklube!smajlík

Mne tyto inzeráty nechávaji chladným, pokud se nejedná o email nebo číslo které znam,pak to může být kolega , který se dostal do svízelné situace . Jinak jsou to povodníci, proč by někdo daroval dobře prodejná zvířata

8.2.2012 14:20
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):
Dodatek :

pokud někdo tvrdí,že zásadně testy FeLV a FiV nedělá ,,je to jeho věc.Ale já bych od takového člověka šelmu nekoupil.Protože,pokud i já kupuji do vlastního chovu,tak mi vyšly vstříc i zoo,která mi na vyžádání test nechaly provést vet. lékařem. a cena kotat se o provedený test ( 650 až 1200,- Kč 1 test ) nezvýšila.Pokud má někdo přístup,že test neudělá zásadně ,hovoří to samo za sebe.

Test je jednoduchý .Ten kdo se hlouběji zajímá o kočky,ví o čem mluvím a o jaké zákeřné a především nevýlečitelné a přenosné nemoci se jedná.Po vypuknutí těchto nemocí ( stres,porod, viroza,oslabení organismau attd. ) většina 98 proc. zvířat uhyne v kratším čase ( 1 až 4 měsice ) .Samozřejmě,pokud zvíře žilo s jiným na 100 procent je také nakažené. Atd.

RN

A je třeba možné od vás i dostat odpověd na jednoduchou otázku , která vam byla 2x položena ?

8.2.2012 14:50
selmicka

XXX.XXX.50.94

Dnes mám volněji,tak mohu něco i napsat.

Odpověd je jasná.Test provede veterinář jak u koček s PP ,tak u šelem.Majitel se muže koukat,nic mu v tom nebrání.Jednoduché, Veterinář je podmínkou testu,jak byla zmínka,že si to udělá chovatel sám a vet. mu snad dá pak jeho podpis a razítko,tak to někdo tvrdí bud učelově nebo neví vubec o co jde.Veterinář se nikdy nepodepíše pod ukon,KTERÝ NEPROVEDL SÁM.

Bez potvrzení vet. lékařem je test NEPLATNÝ v tom případným soudním sporu.Možná,že by duvěřivý kupec i věřil,že si to někdo udělal sám,ale v případě soudního sporu by mu víra byla k ničemu a soudní spor by prohrál.Pokud je signace vet. lékařem má vyhráno kupujicí.

Ale.Opět je ,ale. Muže se stát,že šelma uloví ve vyběhu dom. kočku.Ven kovní kočky jsou z 50. procen nositelkami těchto nemocí a má to tam.Ale.Má možnost nevěřit prodávajicímu a testy si nechat udělat ještě jednou svým lékařem.Při soudním sporu to není duležité.Jen si potvrdí,že skutečně testy byly negativní.V případě,že by se stal případ kočky ve výběhu nakažené těmito nemocemi,tak by věděl,že nemoc vznikla u něj.Diskutovat,zda kočka vleze nebo ne je věcí spekulací,mé kočky k šelmám nelezou a cizí se vyhýbají obloukem.Ale nikdo nikdy neví.

Proto u kotat testy,pokud odcházejí od chovatete je 100 procent jistota,že jsou zdravá a tyto nemoci nemají.To je podstatné.

Nebudu konkretně nikomu nic radit, jak kdo nebo muj vet. lékař dělá testy,at se každý obráti na vet. lékaře svého.

Pokud by někdo chtěl tvrdit,že testy jsou i zbytečné,protože prý mají učinnost 60 procent,jak byla zmínka,je jeho věcí.
Pokud však chce spochybnovat ,to co jsem napsal s tím,že učinnost je pouze 60 proc., tak at napíše rovnou,že testy jsou zybtečné u ŠELEM,MAJÍ 60 PROC. UŠINNOST a vet. lékař muj tvrdíci ,že uspěšnost je 100 procernt. je lhář a tahá ze mě peníze.

To co jsem si nastudoval je pouze teorie v mediích,ale já věřím 100 procent svému veterináři a dovolím si zde tvrdit to,co on mi řekl.

Takže napsat neučinnost testu u šelem a já mu to rád přepošlu.

RN

8.2.2012 14:59
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):

Odpověd je jasná.Test provede veterinář jak u koček s PP ,tak u šelem.Majitel se muže koukat,nic mu v tom nebrání.Jednoduché, Veterinář je podmínkou testu,jak byla zmínka,že si to udělá chovatel sám a vet. mu snad dá pak jeho podpis a razítko,tak to někdo tvrdí bud učelově nebo neví vubec o co jde.Veterinář se nikdy nepodepíše pod ukon,KTERÝ NEPROVEDL SÁM.

Bez potvrzení vet. lékařem je test NEPLATNÝ v tom případným soudním sporu.Možná,že by duvěřivý kupec i věřil,že si to někdo udělal sám,ale v případě soudního sporu by mu víra byla k ničemu a soudní spor by prohrál.Pokud je signace vet. lékařem má vyhráno kupujicí.

Ale.Opět je ,ale. Muže se stát,že šelma uloví ve vyběhu dom. kočku.Ven kovní kočky jsou z 50. procen nositelkami těchto nemocí a má to tam.Ale.Má možnost nevěřit prodávajicímu a testy si nechat udělat ještě jednou svým lékařem.Při soudním sporu to není duležité.Jen si potvrdí,že skutečně testy byly negativní.V případě,že by se stal případ kočky ve výběhu nakažené těmito nemocemi,tak by věděl,že nemoc vznikla u něj.Diskutovat,zda kočka vleze nebo ne je věcí spekulací,mé kočky k šelmám nelezou a cizí se vyhýbají obloukem.Ale nikdo nikdy neví.

Proto u kotat testy,pokud odcházejí od chovatete je 100 procent jistota,že jsou zdravá a tyto nemoci nemají.To je podstatné.

Nebudu konkretně nikomu nic radit, jak kdo nebo muj vet. lékař dělá testy,at se každý obráti na vet. lékaře svého.

Pokud by někdo chtěl tvrdit,že testy jsou i zbytečné,protože prý mají učinnost 60 procent,jak byla zmínka,je jeho věcí.
Pokud však chce spochybnovat ,to co jsem napsal s tím,že učinnost je pouze 60 proc., tak at napíše rovnou,že testy jsou zybtečné u ŠELEM,MAJÍ 60 PROC. UŠINNOST a vet. lékař muj tvrdíci ,že uspěšnost je 100 procernt. je lhář a tahá ze mě peníze.

To co jsem si nastudoval je pouze teorie v mediích,ale já věřím 100 procent svému veterináři a dovolím si zde tvrdit to,co on mi řekl.

RN

Krásně a zbytečně píšete dokola porád to samé, otázka zněla,, jak to provádíte ,, na zcela jednoduchou otázku se čeká zcela jednoduchá opověd jestli jste ji teda zchopen

8.2.2012 15:06
selmicka

XXX.XXX.50.94

selmicka napsal(a):

RN

Pro méně chápavé ,,jak je v článku.

Píši v tomto přiloženém článku jasně, ŽE NEBUDU NIKOMU RADIT .Zájemce se obrátí na svého veterináře.

Ti dva,co sem stále píší hlouposti mají tolik svého rozumu,že rady nepotřebují.

Pokud by i někdo pochyboval o tom co jsem napsal,muže se obrátit na svého vet. lékaře a on mu rád odpoví.

Všem pěkny den,musím se opět vzdálit

8.2.2012 15:23
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Dodatek :

RN

Já nevím, co to máte za veterináře, ale tyhle testy jsou všude za stejnou cenu, a to za 490,- Kč, dále - ZOO tyto testy z pochopitelných důvodů NEDĚLAJÍ a rozumný chovatel, který se vyzná a ví, o co jde ,je po nich ani nechce:-), a to i přesto, že test je opravdu jednoduchý, pokud jde o samotný úkon.

8.2.2012 15:45
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):

RN

Pane RN, já jsem v šoku už jen z toho, že své neotestované domácí kočky necháváte běhat okolo výběhů se šelmami a riskujete smrtelnou nákazu.smajlík A už vůbec nechápu, jak by se taková kočka mohla dostat do zabezpečeného výběhu.smajlík Je jasné, že cizí kočka se výběhům s predátory na hony vyhne! Z Vašich slov je mi taky úplně jasné, že o těchto nemocech toho víte opravdu velice málo a o tom, jak se dělají spolehlivě tyto testy nevíte nic, proto mi taky odmítáte odpovědět na jednoduchiou otázku, jak to děláte. To, že Vám vyjde test negativní ještě neznamená, že je kočka zdravá a naopak, navíc je třeba pro 100% jistotu udělat i test u rodičů. Vůbec netvrdím, že testy jsou zbytečné, ale na průkaznost či neprůkaznost viru v krvi nebo v séru je třeba speciální test, ne rychlotest, který zřejmě používáte Vy. Mimochodem, zapoměl jste na FIP, která je vždy smrtelná a ze zmiňovaných nemocí nejvíc nebezpečná.

Mě ale vůbec nezajímají nějaké kočky, o kterých tu stále mluvíte, já se Vás ptala na ŠELMY - jakým způsobem u nich Vy ve spolupráci s veterinářem tyto testy děláte, protože já znám jen jeden způsob a ten je zcela nevyhovující a zodpovědný veterinář ho bezdůvodně neudělá. Ptám se Vás tedy POTŘETÍ a zcela vážně - jakým způsobem děláte tyto testy u šelem, které prodáváte. Je to jednoduchá otázka, tak mi na ni prosím jednoduše odpovězte.:-)

8.2.2012 15:48
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Pro méně chápavé ,,jak je v článku.

Píši v tomto přiloženém článku jasně, ŽE NEBUDU NIKOMU RADIT .Zájemce se obrátí na svého veterináře.

Ti dva,co sem stále píší hlouposti mají tolik svého rozumu,že rady nepotřebují.

Pokud by i někdo pochyboval o tom co jsem napsal,muže se obrátit na svého vet. lékaře a on mu rád odpoví.

Všem pěkny den,musím se opět vzdálit

Pane RN, před chvílí jste psal, že máte dnes dost času a teď, když po Vás chci odpověď na jednoduchou otázku, tak se musíte vzdálit? Vy máte něco akutního?smajlík

8.2.2012 16:07
doutrklars

XXX.XXX.27.79

cherry1402 napsal(a):
Pane RN, před chvílí jste psal, že máte dnes dost času a teď, když po Vás chci odpověď na jednoduchou otázku, tak se musíte vzdálit? Vy máte něco akutního?smajlík

spíš to vidim jen na akutní průjemsmajlík

8.2.2012 16:41
selmicka

XXX.XXX.50.94

Tak jsem opět tu.

Pruměrně inteligentní čtenář určitě pochopil,že nehodlám vést jakoukoliv diskusi s doušou a juttnerovou.Pokud odpovím na téma ,tak v poloze mých zklušeností a znalostí povšechně a nebude to odpověd dotyčnému.

Pokud je zmínka o ceně a tvrzení fixní ceny za zmíněné testy.
Srýček google - zadat : ceny testu FeLV a FiV a zeptat se svého veterináře.Z mínka o FiP je bezpředmětná,pokud FiP je ,nelze vyléčit,učinnost vakcin je minimální a seriozní vet. lékař očkování nedoporučí.

Já napíši své názory,druhý at si napíše své.
Zájemce zjistí skutečnost u svého veterináře.Prosté,jednoduché.

Vytvářet tu zavádějicí,učelová a lživá tvrzení,jako vždy je směšné.

PO LOPATĚ : nebudu vést žádnou diskusi s. p. Juttnerovou a p. Doušou.

Snad to už konečně pochopili.

Pěkný den

8.2.2012 17:26
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Tak jsem opět tu.

Pruměrně inteligentní čtenář určitě pochopil,že nehodlám vést jakoukoliv diskusi s doušou a juttnerovou.Pokud odpovím na téma ,tak v poloze mých zklušeností a znalostí povšechně a nebude to odpověd dotyčnému.

Srýček google - zadat : ceny testu FeLV a FiV a zeptat se svého veterináře.Z mínka o FiP je bezpředmětná,pokud FiP je ,nelze vyléčit,učinnost vakcin je minimální a seriozní vet. lékař očkování nedoporučí.

Pěkný den

AHA! Tak jako průměrně inteligentní čtenář už to chápu! :-)To jste měl říct ale hned, že nehodláte vést diskuzi s chovateli p. Doušou a p. Jüttnerovou, a taky s chondrem, kočičákem, Reyem, gazdem, conem a mnoha dalšími. To už Vám tady k diskuzi zbývá jen Robin.smajlík
Je zřejmé, že odmítáte odpovědět komukoliv na jakoukoliv otázku:-( a nazýváte ji zavádějící, účelovou a lživou a tím pádem je Vaše účast na diskuzích zcela a úplně zbytečná smajlíka zabíráte tady místo jiným, kteří by se o chovu chtěli něco dovědět. Vaše věčné vychloubání a vyhrožování soudy ještě nikomu v chovu nepomohlo.smajlík Vlastně tady jen parazitujete na benevolenci admina.

8.2.2012 18:07
selmicka

XXX.XXX.50.94

Ještě jednou dobrý den.

Byla zmínka víše,že informovaná osoba o mých odchovech šelem má více informací,než já sám.
Odvážné tvrzení,ale opět lživé a učelové.

Odchovy od mé malé kočkovïté šelmy jsou všechny v zahraničí,pouze jeden kus je u starého,dlouhodobého chovatele koč. šelem.I "pološelma" neboli hybrid je v zahraničí.
Že chov koč. šelem není chov ušl. koček,kde odchovy jsou běžnou záležitostí,snad pochopili všichni čtenáři,kteří věnují svuj čas na čtení vláken o šelmách.
Odchovy šelem jsou spíše vzácností,nepočítaje 1 až 2 chovatele,kteří mají uspěchy v odchovech častější.

Je i dobře,že chov šelem je běh na dlouhou trat a nestane se snad nikdy masovou záležitostí jako chov psu nebo koček,kdy začíná být i problém,co s odchovy.U šelem je problém opačný. Nedostatek požadovaných kotat.
Takže chov koč . šelem je výzvou pro náročné chovatele,kteří se dají na cestu chovu šelem a možná se jim muže i odchov někdy podařit.Pokud se tak stane,je to vždy velký malý zázrak a velká radost pro chovatele.

Pokud tu byla i zmínka,že muj odchov koč. šelmy Kočky krátkouché je normální,tak skutečností je,že se odchov této šelmy podařil mě a kolegovi v soukromém chovu. Asi jsme měli štěstí,které je v chovu šelem asi to nejduležitějsí,Proč ? Už jsem se několikráte zmínil.Pokud někdo kočku krátkouchou nepovažuje za šelmu,ale za micku,jak i zmínka byla,vím,že je to opět učelové.Nechci pochybovat o znalosti koč. šelem toho,co to šířil,poněvadž i laik se zájmem o malé koč. šelmy se dozví,že tato koč. šelma je řazena zoologicky do malých,koč. šelem.

Moje specializace je právě chov malých koč. šelem.

Takže, závěrem se budu opakovat. Odchov šelmy jsem měl a tvrzení,že ne je opět lživé,jako veškerá tvrzení o mé osobě.

Rád zodpovím veškeré otázky skutečným zájemcum o šelmy,ač zde nebo telefonicky,nejlépe osobně.

Skutečný zájemce mě vždy navštíví a čas návštěvy a doba setrvání je vždy na návštěvníkovi.

Jsem vstřícný všem zájemcum o šelmy i v poloze poznání a zájmu.Koupě šelmy není podmínkou.

Jste všichni vítání.

Pěkný večer všem

Budu se muset zřejmě odmlčet,práce od pondělí bude přehršel,protože nový projekt mimo obor chovatelství mě bude v začátcích plnně vytěžovat.Pokud bude zajimavý dotaz,pokusím se i najít čas,abych odpověděl-

8.2.2012 18:23
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Ještě jednou dobrý den.

Byla zmínka víše,že informovaná osoba o mých odchovech šelem má více informací,než já sám.
Odvážné tvrzení,ale opět lživé a učelové.

Odchovy od mé malé kočkovïté šelmy jsou všechny v zahraničí,pouze jeden kus je u starého,dlouhodobého chovatele koč. šelem.I "pološelma" neboli hybrid je v zahraničí.
Že chov koč. šelem není chov ušl. koček,kde odchovy jsou běžnou záležitostí,snad pochopili všichni čtenáři,kteří věnují svuj čas na čtení vláken o šelmách.
Odchovy šelem jsou spíše vzácností,nepočítaje 1 až 2 chovatele,kteří mají uspěchy v odchovech častější.

Je i dobře,že chov šelem je běh na dlouhou trat a nestane se snad nikdy masovou záležitostí jako chov psu nebo koček,kdy začíná být i problém,co s odchovy.U šelem je problém opačný. Nedostatek požadovaných kotat.
Takže chov koč . šelem je výzvou pro náročné chovatele,kteří se dají na cestu chovu šelem a možná se jim muže i odchov někdy podařit.Pokud se tak stane,je to vždy velký malý zázrak a velká radost pro chovatele.

Pokud tu byla i zmínka,že muj odchov koč. šelmy Kočky krátkouché je normální,tak skutečností je,že se odchov této šelmy podařil mě a kolegovi v soukromém chovu. Asi jsme měli štěstí,které je v chovu šelem asi to nejduležitějsí,Proč ? Už jsem se několikráte zmínil.Pokud někdo kočku krátkouchou nepovažuje za šelmu,ale za micku,jak i zmínka byla,vím,že je to opět učelové.Nechci pochybovat o znalosti koč. šelem toho,co to šířil,poněvadž i laik se zájmem o malé koč. šelmy se dozví,že tato koč. šelma je řazena zoologicky do malých,koč. šelem.

Moje specializace je právě chov malých koč. šelem.

Takže, závěrem se budu opakovat. Odchov šelmy jsem měl a tvrzení,že ne je opět lživé,jako veškerá tvrzení o mé osobě.

Rád zodpovím veškeré otázky skutečným zájemcum o šelmy,ač zde nebo telefonicky,nejlépe osobně.

Skutečný zájemce mě vždy navštíví a čas návštěvy a doba setrvání je vždy na návštěvníkovi.

Jsem vstřícný všem zájemcum o šelmy i v poloze poznání a zájmu.Koupě šelmy není podmínkou.

Jste všichni vítání.

Pěkný večer všem

Budu se muset zřejmě odmlčet,práce od pondělí bude přehršel,protože nový projekt mimo obor chovatelství mě bude v začátcích plnně vytěžovat.Pokud bude zajimavý dotaz,pokusím se i najít čas,abych odpověděl-

A proč to sem píšete? A komu? Robin už tady dávno není smajlíka s ostatními přece odmítáte diskutovat. Ušetřete si čas a věnujte se tomu projektu mimo obor.:-)

8.2.2012 18:38
chondro

XXX.XXX.255.132

Jako vždy se RN snaží oblbovat navštěvníky diskuze vymysly.Kočka krátkouchá není jak se tu ten RN snaží čtoucím namluvit žádným extra chovatelským oříškem.Právě naopak.Je to jedna z nejsnadněji množitelných malých koček.

8.2.2012 18:49
selmicka

XXX.XXX.50.94

Jak jsem se zmínil,odchov kočky krátkouché v soukromém chovu,se podařil pouze mně a jednomu kolegovi v ČR . SR.

Nikdo nikoho neoblbuje náročností,ale skutečnost je ta ,co jsem uvedl.

Každý chovatel šelem,muže potvrdit,že uspěch odchovu jakých koliv šelem je především na harmonizujicím páru,štěstí.
Vytvořené podmínky pro chov jsou samozřejmostí.

Všem chovatelum a kolegum šelem přeji pouze a vždy uspěch.:-)

PS : Výkřiky anonymu,smajlíkco šelmu namají ,ale snaží se v anonymitě pusobit jako znalci,teoretici,na netu nějaké info je,které vyhrabou ( chondro ) a pak tu opruzovat a urážet ,jsou učelové ale bezpředmětné a nemají zádnou výpovědní hodnotu.Bude se mnou asi většina šelmařu souhlasit.

8.2.2012 19:04
chondro

XXX.XXX.255.132

selmicka napsal(a):
Jak jsem se zmínil,odchov kočky krátkouché v soukromém chovu,se podařil pouze mně a jednomu kolegovi v ČR . SR.

Každý chovatel šelem,muže potvrdit,že uspěch odchovu jakých koliv šelem je především na harmonizujicím páru,štěstí.

PS : Výkřiky anonymu,smajlíkco šelmu namají ,ale snaží se v anonymitě pusobit jako znalci,teoretici,na netu nějaké info je,které vyhrabou ( chondro ) a pak tu opruzovat a urážet ,jsou učelové ale bezpředmětné a nemají zádnou výpovědní hodnotu.Bude se mnou asi většina šelmařu souhlasit.

O co se tu RN zase snažíte?smajlíkKočka krátkouchá je prostě dobře se množící malá kočka.Že pro její relativní neaktraktivnost není její chov pro mnoho lidí zajímavý s ní nedělá žádnou extra vzácnost chytrákusmajlík

Jinak proti těmto kočkám ani jejich chovu nic nemám ale nezlobte se na mě vaše žvastologie
kterou tu oblbujete druhé je hodna reakcí kterých se vám tu bohatě dostává

Přeji hezký večer

8.2.2012 19:06
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):

Tou většinou šelmařů jistě myslíte pana Doušu a mě, že?:-))Žádný jiný šelmař tady totiž není(pan Šach se již odmlčel). Tak já si jako část té většiny dovolím nesouhlasit.:-))

8.2.2012 19:12
selmicka

XXX.XXX.50.94

Ale je tu sranda.Scháním kočku ,kočky krátkouché do svého chovu a nikde není.Atraktivnost bych nechal na posouzení zájemcum.Pokud mi někdo nabídne kočku krátkouchou do mého chovu do 2 let,koupím IHNED 2 ks.
Vím,že žvatla anonym je mimo mísu,oslovuji chovatelé,co by tuto moji výzvu četli.

Děkuji za nabídku,bohužel ani v zoo zatím nabídka nebyla

RN www.chovrysu.hys.cz

8.2.2012 19:13
chondro

XXX.XXX.255.132

Hele zase má moooře časusmajlík

8.2.2012 19:21
selmicka

XXX.XXX.50.94

Dnes ještě čas mám,pro slušné dotazy případných slušných chovatelu,ne anonymu a učelových pisálku,kteří se snaží stále o jedno.

Mimo jiné,žádám chovatele též o kotata Prionailurus bengalensis .Množství jakékoliv.Asi někdo ( učelový teoretik ) řekne,zase.Neatraktivní číča.Ale já mám požadavek.
Stále platí muj požadavek o koupě malých koč. šelem.I všech šelem ostatních.Pokud mi někdo nabídku dá,předem děkuji.

8.2.2012 19:23
chondro

XXX.XXX.255.132

selmicka napsal(a):
Ale je tu sranda.Scháním kočku ,kočky krátkouché do svého chovu a nikde není.Atraktivnost bych nechal na posouzení zájemcum.Pokud mi někdo nabídne kočku krátkouchou do mého chovu do 2 let,koupím IHNED 2 ks.
Vím,že žvatla anonym je mimo mísu,oslovuji chovatelé,co by tuto moji výzvu četli.

RN www.chovrysu.hys.cz

Své vstupy nazývaté někdy článkysmajlík a dokonce ted výzvou.Někde jsem tu četl inzrát kde poptáváte kvanta různých druhů koček.Krátkouchá tam není ale jiné druhy s nulovou možností získání ano:-)
Ted i krátkouchá?

8.2.2012 19:33
chondro

XXX.XXX.255.132

selmicka napsal(a):
Dnes ještě čas mám,pro slušné dotazy případných slušných chovatelu,ne anonymu a učelových pisálku,kteří se snaží stále o jedno.

Mimo jiné,žádám chovatele též o kotata Prionailurus bengalensis .Množství jakékoliv.Asi někdo ( učelový teoretik ) řekne,zase.Neatraktivní číča.Ale já mám požadavek.
Stále platí muj požadavek o koupě malých koč. šelem.I všech šelem ostatních.Pokud mi někdo nabídku dá,předem děkuji.

Jo kočky bengálské se mnohem líp prodávajísmajlíkBude pološelma?
Na jednom nejmenovaném webu jste p.RN jakémusi začátečníkovi doporučoval chovat kočku bengálskou
v nezatepleném výběhu.POZOR - tyto kočky ač uzce příbuzné krátkouchým nejsou tak odolné!!!

8.2.2012 19:36
selmicka

XXX.XXX.50.94

Ano,musím se ještě vykecat do neděle,pondělí je alfa a omega dalšího rozvoje mé rodiny.

Takže,inzerce byla na poptávku vzácných druhu koček,zřejmě naivní,ale i někdy naivita vyjít muže.Za inzerci nic nedám.

Je samozřejmostí,že jsem ve spojení se zoo i chovatelem, co ten odchov měl.,ale bohužel odchov zatím není.Trpělivost chovatelum,předevšim šelem musí byti vlastní.

Jen teoretici blafají nesmysly.Ale je pravdou,že hloupé anonymy vážně nikdo nebere.Jen tu vykřikují ve své anonymitě ,své hloupá tvrzení.Asi se stydí zviditělnit,páč by se hanbou propadly.smajlík

Tak již doubrou noc a někdy nashle.

Roman N. smajlík

8.2.2012 19:43
chondro

XXX.XXX.255.132

selmicka napsal(a):
Ano,musím se ještě vykecat do neděle,pondělí je alfa a omega dalšího rozvoje mé rodiny.

Takže,inzerce byla na poptávku vzácných druhu koček,zřejmě naivní,ale i někdy naivita vyjít muže.Za inzerci nic nedám.

Je samozřejmostí,že jsem ve spojení se zoo i chovatelem, co ten odchov měl.,ale bohužel odchov zatím není.Trpělivost chovatelum,předevšim šelem musí byti vlastní.

Jen teoretici blafají nesmysly.Ale je pravdou,že hloupé anonymy vážně nikdo nebere.Jen tu vykřikují ve své anonymitě ,své hloupá tvrzení.Asi se stydí zviditělnit,páč by se hanbou propadly.smajlík

Roman N. smajlík

Zajisté myslíte Robina a mnoho dalších které vytvoříte klepáním do klávesnice .smajlík

8.2.2012 19:49
chondro

XXX.XXX.255.132

selmicka napsal(a):

Roman N. smajlík

No že vy za inzerci nic nedávate je asi pravda otázkou je jestli je to správné.

8.2.2012 19:59
selmicka

XXX.XXX.50.94

Na závěr snad dodám.Pokud má někdo zájem o koč. šelmy, ,je vítán u našeho chovu.

Muže se přesvědčit na našich stránkách www.chovrysu.hys.cz

Kde návštěvnost ve virtualitě se zvýšila o 100 procent a pohybuje se denně od 180 až
do 350 návštěv denně.

Tato informace není vychloubáním,ale konstatováním skutečností.

Všem virtuálním návštěvníkum děkujeme.

8.2.2012 20:06
chondro

XXX.XXX.255.132

selmicka napsal(a):

Roman N. smajlík

Jak jinak.Opět mlžíte.Bylo by dobré kdyby vaše zavádějící rady viz kočka bengálská=nezateplené chov zařízení nikdo nebral vážně.A asi i máte pravdu že takové rady ohodnotí jako irelevantní i laik.Doufejme.:-)

Hezkou noc

8.2.2012 20:11
chondro

XXX.XXX.255.132

selmicka napsal(a):
Na závěr snad dodám.Pokud má někdo zájem o koč. šelmy, ,je vítán u našeho chovu.

Muže se přesvědčit na našich stránkách www.chovrysu.hys.cz

Kde návštěvnost ve virtualitě se zvýšila o 100 procent a pohybuje se denně od 180 až
do 350 návštěv denně.

Tato informace není vychloubáním,ale konstatováním skutečností.

Všem virtuálním návštěvníkum děkujeme.

Gratuluji.Tak se věnujte jim a bavte se s nima a oni s váme .Bude tam ale nějaké to bohuželsmajlík
Nezlobte se je uplně uhlé děkovat navštěvníkům nějakého jiného webu tady.To se jen tak nevidí:-)

8.2.2012 21:21
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):

RN www.chovrysu.hys.cz

Tak to jste asi neoslovil ty správné zoo, protože amurky jsou už pro zoo nezajímavý druh a ruší své chovy.

8.2.2012 21:24
cherry1402

XXX.XXX.38.222

chondro napsal(a):
Hele zase má moooře časusmajlík

No, on si předtím musel akutně odskočit, aby mi nemusel odpovídat na můj dotaz:-|, teď už se ho na nic neptám ani já ani nikdo jiný, tak je zpět a opět káže své bludy.smajlík

8.2.2012 21:55
doutrklars

XXX.XXX.27.79

cherry1402 napsal(a):
No, on si předtím musel akutně odskočit, aby mi nemusel odpovídat na můj dotaz:-|, teď už se ho na nic neptám ani já ani nikdo jiný, tak je zpět a opět káže své bludy.smajlík

Divim se, že se ho na těch jeho stránkách nezeptá na nic ani jeden z té stovky návštěvníků denně, aspon by trávil víc času tam a tady by byl konečně klid, jelikož jsme mu prokoukli ty jeho smyšlené děkovné mejly, tak ho asi přestalo bavit vyrábět další:-)

9.2.2012 00:08
kočičák

XXX.XXX.11.15

selmicka napsal(a):

HOVNA..........HOVNA...............HOVNA.........A ..........ZASE .........HOVNA

Ještě že to člověk jen čte a neslyší to na živo, to by bylo smradu.

Udělám ti nabídku. Horská lesní (kryplus kočkus jezevčikus). Jedná se o super "pološelmu" a pro prducha za pouhých 4500,- smajlíksmajlíksmajlík

9.2.2012 01:37
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Tak jsem opět tu.

Pěkný den

Vy opravdu odpovídáte "v poloze svých zkušeností a znalostí" - tedy vééélmi povšechně.smajlík. Proto mi taky neumíte odpovědět na dotaz, jak děláte testy FIP a FeLV u šelem. Tak já Vám to povím - neděláte je, jako je nedělá nikdo, jenom se snažíte ze sebe dělat skvělého chovatele před kupujícími. Bludy, že Vám zoo vychází vstříc a testy na Vaše přání udělá, si nechte pro tupce. Už vidím zoo, jak nastřeluje šelmu, aby ji uspala, a pak riskuje nebezpečí jejího života kvůli tomu, aby Vám vyhověla.smajlík. A s tou FIP to máte nějaké popletené(to jsou ty Vaše povšechné znalosti), jasně že se nebude dělat test u nemocného zvířete - tam je to zbytečné - ale testem se zjišťuje, zda je zvíře pozitivní či nosičem viru a není třeba zvíře uspat. Jestli Vy tenhle test neděláte, tak ohrožujete případný další chov zvířat u kupujícího.smajlík Od Vás bych si teda nekoupila vůbec nic, Vy umělče na pološelmy.:-( Než sem budete příště psát ty svá moudra, udělejte si taky test - na IQ.smajlík

9.2.2012 01:42
cherry1402

XXX.XXX.38.222

chondro napsal(a):
Gratuluji.Tak se věnujte jim a bavte se s nima a oni s váme .Bude tam ale nějaké to bohuželsmajlík
Nezlobte se je uplně uhlé děkovat navštěvníkům nějakého jiného webu tady.To se jen tak nevidí:-)

Já myslím, že děkuje nám, že se s ním vůbec bavíme, vždyť na tom jeho webu je už půl roku mrtvo. Chybí už jen zapálit svíčku a říct "vzpomínáme"smajlík

9.2.2012 08:40
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Mne by docela zajímalo, jak by se choval Navrátil, kdyby se dostal na neobydlený ostrov , jemu by to snad i vyhovovalo , ihned by vytvořil armádu jeho poslouchajících a sloužících Robinů a byl by vysmátej. A až by se dostal zase mezi lidi, tvrdil by , že to byla hustě osídlená oblast:-). To je takový sám sobě přítelem

9.2.2012 10:38
selmicka

XXX.XXX.50.94

PROHLÁŠENÍ

Dovolím si na závěr mého pusobení na vláknech ifauny podotknout.

1. Mé vstupy byly vždy v poloze osvěty chovu kočkovitých šelem.Většina bude určitě souhlasit,že informací je stále n edostatek a je potřeba,aby případní noví zájemci o pořízení šelmy měli možnost získat co nejvíce informací a to nejlépe o co nejvíce chovatelu.Je již na nich,jak svuj chov povedou nebo jak se budou ke své ochočené šelmě chovat a vést ji tak,aby nebyl v budoucnu problém,

Proč to pokládám za velmi duležité ? Pro bezpečnost majitele v prvé řadě a v duhé nelze pominout,kdyby se někdy stalo více případu,že z neinformovanosti začátečník šelmu podcení,ta jej napadne a je tu problém.Nechci ani spekulovat, ,jak by to dopadlo v případě lva, tygra.

Pár takových nezodpovědných přístupu k šelmě s černým koncem by zajisté vedly k urychlenému zákazu chovu kočkovitých šelem. v ČR>

A to by si z nás šelmařu nikdo nepřál. Proto jsem se snažil podat co nejvíce info>
Jak se to podařilo je na posouzení každého,kdo vlákna sledoval.
Ale mohu prohlásit s čistým svědomím,že mnou podávané informace nikdy nebyly dogmaty a tvrzením,že já jediný to dělám dobře a tak to má být.Vím,že většina slušných čitatelu takto mé snahy pochopila.

Všem případným novým zájemcum o šelmu přeji pouze správné informace a především rozhodnutí,zda šelmu ano ,či ne.A především zodpovědný a bezpečný přístup pak k jejímu chovu.

Loučím se na zdejších forech.Uvítal bych,kdyby se i ozvali jiní majitelé,nejlépe i některý chovatel,aby řekl své zkušenosti a názory a tím byl nápomocem novým zájemcum.Aby obor chovatelský,chov šelem se mohl dustojně a seriozně rozvíjet.Snad toto by si přál každý šelmař.

Pokud vstoupím na vlákna šelem,tak již pouze sporadicky,pokud bude témä zajimavé a k věci.

JINAK NEREAGUJI.

Všem chovatelum,majitelum šelem mnoho radosti ze svých svěřenu.

Případné nové majitele šelem vítám do světa fascinujicích predátoru.

9.2.2012 11:04
doutrklars

XXX.XXX.27.79

selmicka napsal(a):
PROHLÁŠENÍ

1. Mé vstupy byly vždy v poloze osvěty chovu kočkovitých šelem.Většina bude určitě souhlasit,že informací je stále n edostatek a je potřeba,aby případní noví zájemci o pořízení šelmy měli možnost získat co nejvíce informací a to nejlépe o co nejvíce chovatelu.Je již na nich,jak svuj chov povedou nebo jak se budou ke své ochočené šelmě chovat a vést ji tak,aby nebyl v budoucnu problém,

Proč to pokládám za velmi duležité ? Pro bezpečnost majitele v prvé řadě a v duhé nelze pominout,kdyby se někdy stalo více případu,že z neinformovanosti začátečník šelmu podcení,ta jej napadne a je tu problém.Nechci ani spekulovat, ,jak by to dopadlo v případě lva, tygra.

Pár takových nezodpovědných přístupu k šelmě s černým koncem by zajisté vedly k urychlenému zákazu chovu kočkovitých šelem. v ČR>

A to by si z nás šelmařu nikdo nepřál. Proto jsem se snažil podat co nejvíce info>
Ale mohu prohlásit s čistým svědomím,že mnou podávané informace nikdy nebyly dogmaty a tvrzením,že já jediný to dělám dobře a tak to má být.Vím,že většina slušných čitatelu takto mé snahy pochopila.

Všem případným novým zájemcum o šelmu přeji pouze správné informace a především rozhodnutí,zda šelmu ano ,či ne.A především zodpovědný a bezpečný přístup pak k jejímu chovu.

Loučím se na zdejších forech.Uvítal bych,kdyby se i ozvali jiní majitelé,nejlépe i některý chovatel,aby řekl své zkušenosti a názory a tím byl nápomocem novým zájemcum.Aby obor chovatelský,chov šelem se mohl dustojně a seriozně rozvíjet.Snad toto by si přál každý šelmař.

Pokud vstoupím na vlákna šelem,tak již pouze sporadicky,pokud bude témä zajimavé a k věci.

JINAK NEREAGUJI.

Osvětu ? smajlíkSpíš mi to přišlo jen jako osvěcování Vaší peněženky a co to bylo za osvětu , kterou jste obohatil podpisem Robin , vždit to byla jen snůžka lží, pomluv ,urážek hodná vyšinutého psychopata, nechte si svou osvětu na vaše stránky a tím pro chov spácháte záslužný čin

9.2.2012 13:47
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
PROHLÁŠENÍ

JINAK NEREAGUJI.

Už ta Vaše 1. věta v bodu 1. je sprostá lež smajlíka vědí to všichni, kteří sem píší, protože jste jednoho po druhém pozurážel a Vaší specialitou je psát sem lži ve smyslu rčení "jedna paní povídala".:-| Další lež je to Vaše "loučím se na zdejších fórech", protože Vy se loučíte průměrně 3x denněsmajlík a jak je vidět, tak tady strašíte pořád svými neustále se opakujícími tapetami, které už musí většina čtenářů znát nazpaměť, je to pořád dokola to samé.smajlík

9.2.2012 19:53
chondro

XXX.XXX.255.132

cherry1402 napsal(a):
Už ta Vaše 1. věta v bodu 1. je sprostá lež smajlíka vědí to všichni, kteří sem píší, protože jste jednoho po druhém pozurážel a Vaší specialitou je psát sem lži ve smyslu rčení "jedna paní povídala".:-| Další lež je to Vaše "loučím se na zdejších fórech", protože Vy se loučíte průměrně 3x denněsmajlík a jak je vidět, tak tady strašíte pořád svými neustále se opakujícími tapetami, které už musí většina čtenářů znát nazpaměť, je to pořád dokola to samé.smajlík

Souhlasím RN píše jednu lež za druhou.
Chovatelství ty jeho POŘÁD A POŘAD stejné tapety poskytují jen medvědí službu.

Každého normálního člověka ty jeho tapety musí nejprv otravovat posleze se stanou nikým nečtenou snůžkou slov.Nechápu jak mu to nemůže byt jasné:-)

9.2.2012 20:33
doutrklars

XXX.XXX.27.79

No myslim si , že už je o něm na netu tolik materiálu, že když si případný zájemce o spolupráci s nim trochu zagookluje , zjistí s kym má tu čest a zachová se podle toho

Přidejte reakci

Přidat smajlík