cherry1402
napsal(a):
Dám si nohu přes nohu. Nebo packu přes packu?
Já se hlásím taky.
cherry1402
napsal(a):
Část výběhu kanadských rysů
Domek pro rysy. Uvnitř 2 patra, otevřenými okny mohou procházet ven na police.
cherry1402
napsal(a):
Domek pro rysy. Uvnitř 2 patra, otevřenými okny mohou procházet ven na police.
Zdřímnu si na rameni.
cherry1402
napsal(a):
Zdřímnu si na rameni.
Nina a Ricci, sedmiměsíční koťata
cherry1402
napsal(a):
Nina a Ricci, sedmiměsíční koťata
Co tak koukáš?
cherry1402
napsal(a):
Nefoť mě, nejsem modelka.
Nahoře mám o všem přehled.
cherry1402
napsal(a):
Má ho ráda - má ji rád.
Jen počkej. Kousnu tě taky!
cherry1402
napsal(a):
Má ho ráda - má ji rád.
Nádhera,to bych se opakoval,první náš vstup byl v poloze nepřátelské.,mírně řečeno.Ale mám pocit,že mužeme najít společnou řeč.Chovatelu kanadáku v republice je snad na prstech jedné ruky.A to tak,že pokud mají pár,tak sourozence a odchov nula.Třeba zajistíme nepříbuznou krev a rozšíříme chov.Zoo Ostrava již pár dala jinam.
cherry1402
napsal(a):
Jen počkej. Kousnu tě taky!
p.j. chtěl jsem se zeptat,zda ty kanadáci byli od mala pohromadě,ti sourozenci.Dle fotek se domnívám,že ano.V minulém příspěvku jste psala,že byla 2 mládata,ač se odchov nepodařil.Muj dotaz by byl čistě chovatelský a to ten,že chovatelé i odbornici na rysy ze ZOO tvrdí,že pokud jsou mládata spolu,tak se nebudou pářit.Ale Vám se to zřejmě podařilo a nevím,zda toto tvrzení odborníku je faktem nebo Váš případ vyjimkou.Já mám samce odděleného od samic a RK je tež zvlášt.RO pokusim k sobě pustit v zimě,to už bude volierový komplex o 100 % větší.Mám též zajištěného RK,uvidíme ,zda se narodí a zda bude kýžený samec.Děkuji za případnou odpověd a přeji pěkný den.
rys
napsal(a):
p.j. chtěl jsem se zeptat,zda ty kanadáci byli od mala pohromadě,ti sourozenci.Dle fotek se domnívám,že ano.V minulém příspěvku jste psala,že byla 2 mládata,ač se odchov nepodařil.Muj dotaz by byl čistě chovatelský a to ten,že chovatelé i odbornici na rysy ze ZOO tvrdí,že pokud jsou mládata spolu,tak se nebudou pářit.Ale Vám se to zřejmě podařilo a nevím,zda toto tvrzení odborníku je faktem nebo Váš případ vyjimkou.Já mám samce odděleného od samic a RK je tež zvlášt.RO pokusim k sobě pustit v zimě,to už bude volierový komplex o 100 % větší.Mám též zajištěného RK,uvidíme ,zda se narodí a zda bude kýžený samec.Děkuji za případnou odpověd a přeji pěkný den.
Dobrý den. Rysy mám společně od chvíle, kdy se narodili. Páří se každý rok vždy v únoru a březnu. Není s tím žádný problém. To, že musí být samec oddělený od samice, je dle mého jen fáma, kterou někdo roznesl. Pokud vím, tenhle nesmysl vznikl u soukromého chovatele, v ZOO mají páry taky dohromady. Důkazem jsou nejen moji rysi, ale i oceloti, kteří mi dávají mládě každý rok. Klidně tedy ty Vaše dejte dohromady. Pokud se nebudou pářit, důvod bude jinde. Mám dotaz: odkud pochází ten Váš KR a je to kočka nebo kocour?
cherry1402
napsal(a):
Dobrý den. Rysy mám společně od chvíle, kdy se narodili. Páří se každý rok vždy v únoru a březnu. Není s tím žádný problém. To, že musí být samec oddělený od samice, je dle mého jen fáma, kterou někdo roznesl. Pokud vím, tenhle nesmysl vznikl u soukromého chovatele, v ZOO mají páry taky dohromady. Důkazem jsou nejen moji rysi, ale i oceloti, kteří mi dávají mládě každý rok. Klidně tedy ty Vaše dejte dohromady. Pokud se nebudou pářit, důvod bude jinde. Mám dotaz: odkud pochází ten Váš KR a je to kočka nebo kocour?
p. J. Děkuji za odpověd.To že rysi kanadští jsou chování v páru v zoo běžně je mi tež známé,ale taty odborníci ze zoo tvrdí,že pokud od mala spolu vyrustají,nebudou se pářit.Nevím v soukromém chovu ani v ZOO ,že co pořídily sourozenecký pár,nebyl pry jěště nikde odchov.Proto 2 zoo v minulém roce přivezly nepříbuzné protikusy do chovu,právě,aby se odchov podařil.Prý jedna,nejmenovaná ZOO ,měla takto pár 4 roky a nic.Soukromé chovy dtto.Je faktem,že nepříbuzný jedinec je chovatelsky žádaný.,ba zoologicky nutný,ale i v ZOO to ale nastalo... Cena však dovezeného ks je velmi vysoká.Moje samice je ze ZOO Ostrava,přímo od zoologa,byl jsem pro ní osobně.
cherry1402
napsal(a):
Ještě se zmíním o zdejší moderce,sice se budu opakovat,ale opakování ,matka moudrosti. Jak je vidět dle profilu přispívajcích,tak reagují bud anonymi bez profilu,nebo chov, jiných komodit.P. kolega má jeden pár ocelotu,pokud se mu podaří odchov,muže sem vstoupit a bude to na místě.Zatím k jeho příspěvkum již nemám komentáře.P.J. určitě znáte též všechny chovatele šelem v ČR bud osobně nebo z doslechu ,či meilu.Sama mužete posoudit,že sem ani jeden nevstoupil.Proč je na nich a něco jsem se již zmínil.Pochybuji,že tito významní chovatelé,keří mají pravidelné odchovy sem vstoupí a alespon v kostce se podělí se zkušenostmi.Je jasné,že nikdo vše neřekne ,víme ,že v chovu šelem to tak je.Alespon já mám takové zkušenosti a umím tyto chovatele pochopit.Až člověk vnikne do problematiky,ví o čem to je. Ale myslím si,že pokud začínáme vést konečně na této moderce diskusi o chovu,muže to být zajímavé jak pro začínajicí chovartele ,tak budoucí chovatele šelem.Zájem o zhlédnutí chovu rysu mi dává za pravdu.Sice musím podoktnout ,že chovatelé,keří ode mně koupily kotata šelem a jsem s nimi v meilovém a telefonickém kontaktu i osobním,na mojí přímluvu,at vstoupí na moderku a podělí se se svými zkušenostmi,toto razantně odmítli.Duvod je pomluvy,arogance,mimo téma.Možná,změní časem názor,pokud my dva tuto moderku udržíve v regulích moderky,to znamená příspěvky o chovu.Čas ukáže.
rys
napsal(a):
p. J. Děkuji za odpověd.To že rysi kanadští jsou chování v páru v zoo běžně je mi tež známé,ale taty odborníci ze zoo tvrdí,že pokud od mala spolu vyrustají,nebudou se pářit.Nevím v soukromém chovu ani v ZOO ,že co pořídily sourozenecký pár,nebyl pry jěště nikde odchov.Proto 2 zoo v minulém roce přivezly nepříbuzné protikusy do chovu,právě,aby se odchov podařil.Prý jedna,nejmenovaná ZOO ,měla takto pár 4 roky a nic.Soukromé chovy dtto.Je faktem,že nepříbuzný jedinec je chovatelsky žádaný.,ba zoologicky nutný,ale i v ZOO to ale nastalo... Cena však dovezeného ks je velmi vysoká.Moje samice je ze ZOO Ostrava,přímo od zoologa,byl jsem pro ní osobně.
Chov zvířat v ZOO se nedá srovnávat s chovem u soukr. chovatelů. Faktorů, které jsou příčinou toho, že se zvířata nepáří či nemnoží, je celá řada. Je na chovateli, aby zajistil zvířeti co nejlepší podmínky k životu, aby se zvíře cítilo bezpečně, a pak nevidím problém, pokud je zdravé. Dle mého názoru je častým důvodem nezdaru "obyčejný" stres. Na toto téma bychom mohli dlouho diskutovat. Že musí bý t pár oddělený od sebe slýchám od chvíle, kdy jsem si pořídila 1. šelmu. Už tehdy jsem se rozhodla, že dokážu všem, kteří mi to tvrdili, že nemají pravdu. Podotýkám, že to byli jak soukr. chovatelé, tak lidé ze ZOO. No, a vidíte, naši oceloti se množí pravidelně a KR má za sebou taky už 2 porody. To, že mláďata nepřežila porod, je již jiný problém. Jsem tak trochu tvrdohlavá jako ty kočky, tak si dělám, co chci, ne co řeknou jiní. Snažím se vžít do toho zvířete a řídím se spíš instinktem než rozumem, zatím se mi to vyplatilo. Mám na tohle svůj vlastní názor a nenechám si ho vymluvit, i když se o to někteří stále snaží. Ostatně, ti, co mi radili, dodnes nic neodchovali - já ano. Svůj názor, stejně jako způsob chovu zvířat ale nikomu nevnucuji.
rys
napsal(a):
Ještě se zmíním o zdejší moderce,sice se budu opakovat,ale opakování ,matka moudrosti. Jak je vidět dle profilu přispívajcích,tak reagují bud anonymi bez profilu,nebo chov, jiných komodit.P. kolega má jeden pár ocelotu,pokud se mu podaří odchov,muže sem vstoupit a bude to na místě.Zatím k jeho příspěvkum již nemám komentáře.P.J. určitě znáte též všechny chovatele šelem v ČR bud osobně nebo z doslechu ,či meilu.Sama mužete posoudit,že sem ani jeden nevstoupil.Proč je na nich a něco jsem se již zmínil.Pochybuji,že tito významní chovatelé,keří mají pravidelné odchovy sem vstoupí a alespon v kostce se podělí se zkušenostmi.Je jasné,že nikdo vše neřekne ,víme ,že v chovu šelem to tak je.Alespon já mám takové zkušenosti a umím tyto chovatele pochopit.Až člověk vnikne do problematiky,ví o čem to je. Ale myslím si,že pokud začínáme vést konečně na této moderce diskusi o chovu,muže to být zajímavé jak pro začínajicí chovartele ,tak budoucí chovatele šelem.Zájem o zhlédnutí chovu rysu mi dává za pravdu.Sice musím podoktnout ,že chovatelé,keří ode mně koupily kotata šelem a jsem s nimi v meilovém a telefonickém kontaktu i osobním,na mojí přímluvu,at vstoupí na moderku a podělí se se svými zkušenostmi,toto razantně odmítli.Duvod je pomluvy,arogance,mimo téma.Možná,změní časem názor,pokud my dva tuto moderku udržíve v regulích moderky,to znamená příspěvky o chovu.Čas ukáže.
Vzhledem k tomu, jak to tu ještě nedávno vypadalo, se nedivím, že většina přispívajících zůstává v anonymitě. Nelze jim to zazlívat. Co se mě týká, nemám co skrývat a své chovatelské úspěchy i neúspěchy jsem schopna obhájit. Obojí patří k životu a za neúspěchy se není třeba stydět. Je třeba se z nich ale poučit. Vstoupila jsem do diskuse s tím, že se třeba dozvím něco, co ještě nevím a co mi pomůže s chovem. Zatím jsem zodpověděla již řadu dotazů, ale sama jsem se nedozvěděla nic nového. I to může být důvodem, proč sem zkušení chovatelé nevstupují. Považují to za ztrátu času, což je škoda. Anebo si své zkušenosti s chovem schovávají "pod pokličkou" a nechtějí se o ně s nikým dělit. Jednoduše jim nevadí pomluvy, ale konkurence - i to je možné.
rys
napsal(a):
K tomu vašemu profilu-i nadále tam mate ty vaše reklamní proklamace.Pokud to tedy nejsou proklamace mužete zde ctěné čtenářské obci sdělit zda mate na vaše zvířata provedenu genetickou analýzu?
chondro
napsal(a):
K tomu vašemu profilu-i nadále tam mate ty vaše reklamní proklamace.Pokud to tedy nejsou proklamace mužete zde ctěné čtenářské obci sdělit zda mate na vaše zvířata provedenu genetickou analýzu?
Pane ch ,bud máte krátkou pamět,tak Vám ještě jednou odpovím. S Vámi jsem již skoncil.Hlavně již vystupte z té anonymity,jak jste se kasal.Své dotazy směrujte bud do eteru nebo si najděte jiný oběkt.Ve vaši praxi se věnujte těm svým broukum a nerozvádějte stále zde Vaše opsané toorie. o šelmách.To máte pravdu,že to umí skoro každý.Takže ještě jednou S BOHEM!
cherry1402
napsal(a):
Vzhledem k tomu, jak to tu ještě nedávno vypadalo, se nedivím, že většina přispívajících zůstává v anonymitě. Nelze jim to zazlívat. Co se mě týká, nemám co skrývat a své chovatelské úspěchy i neúspěchy jsem schopna obhájit. Obojí patří k životu a za neúspěchy se není třeba stydět. Je třeba se z nich ale poučit. Vstoupila jsem do diskuse s tím, že se třeba dozvím něco, co ještě nevím a co mi pomůže s chovem. Zatím jsem zodpověděla již řadu dotazů, ale sama jsem se nedozvěděla nic nového. I to může být důvodem, proč sem zkušení chovatelé nevstupují. Považují to za ztrátu času, což je škoda. Anebo si své zkušenosti s chovem schovávají "pod pokličkou" a nechtějí se o ně s nikým dělit. Jednoduše jim nevadí pomluvy, ale konkurence - i to je možné.
P.j. myslím si ,že je to to v závěru,jak píšete ve svém příspěvku a něco ještě ,co jste nezmínila. Tak mi to řekli osobně nebo do telefonu. .Právě ,kdyby měli zájem,tak vstoupí,at obohatí diskusi.Ale pokud s nimi jednáte osobně a trochu je poznáte ,tak je Vám jasné proč nevstoupí.Již jsem se zmínil a nebudu raději to zde rozpitvávat.Podstatné proč nevstopí jsem již řekl a to je stěžejní bod nevstoupení významných chovatelu.A ,že by jsme se divili,co je u nás v chovu v soukromí za šelmy,odchovy,soukromé ZOO se statutem,další mají zažádáno a chovy rozšiřují.To bych se zde opět opakoval,že těchto chovatelu si nesmírně vážim a mají muj obdiv a uctu.V tomto roc e se chystáme s kolegy učinit kolečko a navštívit tyto významné chovatele. Též se chystáme do Belgie,Holandska. .Samozřejmě ,že fota budou otázkou bude,zda chovatele budou souhlasit s umístěním fota na zdejší moderce.Uvidíme.Alespon takto by to bylo přínosem i pro zdejší čitatele.
cherry1402
napsal(a):
Chov zvířat v ZOO se nedá srovnávat s chovem u soukr. chovatelů. Faktorů, které jsou příčinou toho, že se zvířata nepáří či nemnoží, je celá řada. Je na chovateli, aby zajistil zvířeti co nejlepší podmínky k životu, aby se zvíře cítilo bezpečně, a pak nevidím problém, pokud je zdravé. Dle mého názoru je častým důvodem nezdaru "obyčejný" stres. Na toto téma bychom mohli dlouho diskutovat. Že musí bý t pár oddělený od sebe slýchám od chvíle, kdy jsem si pořídila 1. šelmu. Už tehdy jsem se rozhodla, že dokážu všem, kteří mi to tvrdili, že nemají pravdu. Podotýkám, že to byli jak soukr. chovatelé, tak lidé ze ZOO. No, a vidíte, naši oceloti se množí pravidelně a KR má za sebou taky už 2 porody. To, že mláďata nepřežila porod, je již jiný problém. Jsem tak trochu tvrdohlavá jako ty kočky, tak si dělám, co chci, ne co řeknou jiní. Snažím se vžít do toho zvířete a řídím se spíš instinktem než rozumem, zatím se mi to vyplatilo. Mám na tohle svůj vlastní názor a nenechám si ho vymluvit, i když se o to někteří stále snaží. Ostatně, ti, co mi radili, dodnes nic neodchovali - já ano. Svůj názor, stejně jako způsob chovu zvířat ale nikomu nevnucuji.
Ano a to je velmi pěkné a líbí se mi na Vás a jste v tomto uplnou vyjimkou,že zde otevřeně napíšete svuj názor a zkušenost,at odborníci soukromí i ze zoo tvrdili protiklad.A to je ta cenná informace ,co zde veřejně presentujete.Vždyt i já jsem to co zde říkáte slyšel z těch stran ,co uvádíte.Druhé šelmy byl sourozenecký pár Caracalu z jedné Zoo u nás.Na 11 měsicích porodila sami 2 mládata venku.Byly to mé prvotní zkušenosti se šelmami.Gravidita nebyla vubec patrná. 1 mládě bylo na pulku sežrané a duhé jsem odebral a dal pod kočku ke kotatum.Dožilo se 36 dní a zemřelo.Bylo to zklamání,ale neodradilo mě to.To je v každem oboru chovatelství,že si tímto musí každý projit.Pokud ho to neporazí,tak jej to posílí.Tím jsem chtěl vlastně potvrdit,že muj pár vyrustal tež spolu a kotata byla.V zoo samce odstavují především z duvodu,že by mohl kotata při porodu pry zabít. Rysy neodstavují.Ale ostatní šelmy ano.
rys
napsal(a):
Pane ch ,bud máte krátkou pamět,tak Vám ještě jednou odpovím. S Vámi jsem již skoncil.Hlavně již vystupte z té anonymity,jak jste se kasal.Své dotazy směrujte bud do eteru nebo si najděte jiný oběkt.Ve vaši praxi se věnujte těm svým broukum a nerozvádějte stále zde Vaše opsané toorie. o šelmách.To máte pravdu,že to umí skoro každý.Takže ještě jednou S BOHEM!
Taky odpověd.Takže Vy žadné analýzy nemáte - celý Váš humbuk kolem reintrodukce a zachrané archy je jen Váš nechutný pokus o zviditelnění se .Neustále tu przníte fora lustracema a radami pro lidi co s vami nesouhlasí.VÝJMEČNE Vám tedy dám taky jednu:
vemte si příklad ze zde přispivajicí cherry - NEHRAJE SI NA TO CO NENI A SVYM ZVIRATUM POSKYTUJE DLE SVYCH PREDSTAV A MOZNOSTI MAXIMUM.
doutrklars
napsal(a):
ti kanadáci jsou jak plyšové hračky
Pokud odpovím všeobecně,je to více čtenářum jasné.A) Zde je diskuse a diskutujicí odpoví svobodně,komu bude chtít B) Vložené příspěvky jsou dle mého svědomí a umím je obhájit,co si z nich čtenář veme ,či neveme je jeho volba C) Žádné diskusní témata nebyla k věci,pokud trochu ano ,tak ve stylu podsouvání,vytržení z kontextu,zavádějicí,urážejicí.Je pochopitelné,že takovým přispivovatelum se odpovídat nebude.Což jsem měl zde až trapnou trpělivost.Toto u některých čitatelu mohlo a zřejmě vyvolalo i averzy k mé osobě.Ale ne u skutečných zájemcu,což potvrzují návštěvy,prodej a objednávky na tento rok D) Záměr reintrodukce jsem vysvětlil.Každý rozumný člověk má jasno.Snad ještě jednou zdurazním,že v uvodním příspěvku o RE a v dalších pokračujicích je jasně patrné,že jsem uvedl,že jsme na začátku myšlenky RE, a že se to nemusí i podařit. E) První chovatel je p.J. ,kerý na zdejším foru šelmy chová a na špičkové urovni,možná má zařízení nejlepší v republice.S takovým chovatelem lze diskutovat na urovni. F) Diskuse urážejicí a ponižujicí,což tu 2 pisatalé předvedli jsou mimo tema.Tito lidé šelmu viděli v ZOO a serfují po netu a čuhnou do knížky.Jejich smyslem není se něco dozvědět,poněvadž chov šelem nemají.Co tím sledují je jasné a je to jejich zábava. G) Závěrem je skutečné poznání,že veškerá fora ,ač vedená v negativním tonu mi byla velkým přínosem,což jsem s tímto nepočítal.Když jsem zjistil,že to funguje lépe než inzerce,tak jsem se hájil.Vím,že pisálci mě všude sledují na portálech.Jistě zjistili,že neinzeruji.Není to potřeba.Takže děkuji.Nyní již budou příspěvky k chovatelství.
rys
napsal(a):
Pokud odpovím všeobecně,je to více čtenářum jasné.A) Zde je diskuse a diskutujicí odpoví svobodně,komu bude chtít B) Vložené příspěvky jsou dle mého svědomí a umím je obhájit,co si z nich čtenář veme ,či neveme je jeho volba C) Žádné diskusní témata nebyla k věci,pokud trochu ano ,tak ve stylu podsouvání,vytržení z kontextu,zavádějicí,urážejicí.Je pochopitelné,že takovým přispivovatelum se odpovídat nebude.Což jsem měl zde až trapnou trpělivost.Toto u některých čitatelu mohlo a zřejmě vyvolalo i averzy k mé osobě.Ale ne u skutečných zájemcu,což potvrzují návštěvy,prodej a objednávky na tento rok D) Záměr reintrodukce jsem vysvětlil.Každý rozumný člověk má jasno.Snad ještě jednou zdurazním,že v uvodním příspěvku o RE a v dalších pokračujicích je jasně patrné,že jsem uvedl,že jsme na začátku myšlenky RE, a že se to nemusí i podařit. E) První chovatel je p.J. ,kerý na zdejším foru šelmy chová a na špičkové urovni,možná má zařízení nejlepší v republice.S takovým chovatelem lze diskutovat na urovni. F) Diskuse urážejicí a ponižujicí,což tu 2 pisatalé předvedli jsou mimo tema.Tito lidé šelmu viděli v ZOO a serfují po netu a čuhnou do knížky.Jejich smyslem není se něco dozvědět,poněvadž chov šelem nemají.Co tím sledují je jasné a je to jejich zábava. G) Závěrem je skutečné poznání,že veškerá fora ,ač vedená v negativním tonu mi byla velkým přínosem,což jsem s tímto nepočítal.Když jsem zjistil,že to funguje lépe než inzerce,tak jsem se hájil.Vím,že pisálci mě všude sledují na portálech.Jistě zjistili,že neinzeruji.Není to potřeba.Takže děkuji.Nyní již budou příspěvky k chovatelství.
pane Navrátil i nás neskutečně těší , že se vam tet za uzavřené obchody čišící z reklamy na této diskusi jen pohrnou a jste slavný , že ani nemusíte inzerovat aspon konečně máte to po čem celý život toužíte VÝNOSNÝ CHOV blahopřeji
rys
napsal(a):
V republice právě ti významní chovatelé šelem,kteří sem nevstoupí,pač to nepotřebují ,tak ti mají dle názoru takových pisálu výnosný obchod.Ale budíš jim přáno.Jsou to machři a leta dřiny.Jsou to dědci jako já ,ba starší.Ti se tím dobře uživí a chov rozšiřují.Např. v Africe je chovatel gepardu a má 70 ks v chovu.Gepard muže mít 2až 6 ks 2x ročně. ( TO JSOU POČTY ,to se kroutí kukadla závistivcum,co ? )Prodat není problém po celém světě.Jiní co zde odchovávají tygry.lvy,bílé lvy a tygry,gepardy atd. To jsou chovatele.Já jsem tak chovatel k srovníní s nimi křečku.Nevím,co mi kdo závidí,není co.Každý si muže zkusit udělat chov čehokoliv.A že ti renomovaní chovaterlé nemají velké počty šelem na mazlení je zřejmé.Jsou to chovatele.To se opakuji.Odchovat a prodart. Tak spánem bohem a duste se ve vlastních myšlenkách o tom co tělá druhý.
doutrklars
napsal(a):
pane Navrátil i nás neskutečně těší , že se vam tet za uzavřené obchody čišící z reklamy na této diskusi jen pohrnou a jste slavný , že ani nemusíte inzerovat aspon konečně máte to po čem celý život toužíte VÝNOSNÝ CHOV blahopřeji
Dělám opět vyjimku.,že odpovím. o takový výnosný chov se snaží skutečný chovatel celý život.At chová co chová,zda to bude výnosné ,tak jak tvrdí kolega,tak by byl mírně řečeno naivka.Ale ironie od kolegy sedí.On na tom pozemku se snaží rozjet množírnu všeho,od drobotiny počínaje,prý celý patro samá drobot,a všehochut.Jeho volba.To že píše jak píše je smutné,že tak se zachoval chovatel.První vstup na nemoderku se mu začal dařit a měl pocit ,že mě likviduje.Což mimochodem se zmínil na soukromý meily před pusobením na forech.Asi rok mě častoval soukromýmy meily.Zachránil jsem si kuži vstupem na moderku s forkami.Lide změnili názor a nastala smršt zájmu.Ano až tak daleko,že neinzeruji.Kontrola též ČIŽP dopadla bez problému,pokusi s dítkami neuspěly a ni další přisluhovači v písmu.Totální krach p. Douši.To ,že není všem dnum konec a jeho hlava vymyslí opět něco a pokoje nedá je jasné,ale jsme na to stále připraveni.Všechny materiály jeho pusobení máme založeny.Závěrem se stalo ne likvidace,jak vyhrožoval,ale pravý opak.Uspěch obchodní.Antypříspěvky se staly fakt bezva reklamou,to musím připustit a nečekal jsem to.Spíše naopak.Takže p. Douša musím Vám moc poděkovat,že ste se o mě tak skvěle postaral.Tim z mé strany je už k Vaši osobě vše.S Bohem.
rys
napsal(a):
V republice právě ti významní chovatelé šelem,kteří sem nevstoupí,pač to nepotřebují ,tak ti mají dle názoru takových pisálu výnosný obchod.Ale budíš jim přáno.Jsou to machři a leta dřiny.Jsou to dědci jako já ,ba starší.Ti se tím dobře uživí a chov rozšiřují.Např. v Africe je chovatel gepardu a má 70 ks v chovu.Gepard muže mít 2až 6 ks 2x ročně. ( TO JSOU POČTY ,to se kroutí kukadla závistivcum,co ? )Prodat není problém po celém světě.Jiní co zde odchovávají tygry.lvy,bílé lvy a tygry,gepardy atd. To jsou chovatele.Já jsem tak chovatel k srovníní s nimi křečku.Nevím,co mi kdo závidí,není co.Každý si muže zkusit udělat chov čehokoliv.A že ti renomovaní chovaterlé nemají velké počty šelem na mazlení je zřejmé.Jsou to chovatele.To se opakuji.Odchovat a prodart. Tak spánem bohem a duste se ve vlastních myšlenkách o tom co tělá druhý.
Pane.N., z vašich příspěvků čím dále více čiší komerce , až velká chuť po ziscích. Je to na zvednutí žaludku. Omlouvám se, kočky nechovám, mám dle vás" jiné komodity". Asi bych tak studeně chov čehokoliv nenazval. Snad mi dovolíte vstup na moder. forum i jako jen příznivci a obdivovateli kočkovitých šelem. s pozdravem
cone
napsal(a):
Pane.N., z vašich příspěvků čím dále více čiší komerce , až velká chuť po ziscích. Je to na zvednutí žaludku. Omlouvám se, kočky nechovám, mám dle vás" jiné komodity". Asi bych tak studeně chov čehokoliv nenazval. Snad mi dovolíte vstup na moder. forum i jako jen příznivci a obdivovateli kočkovitých šelem. s pozdravem
Ano Váš názor.A to se vám obrací žaludek ze všech chovatelu,kteří odchovávají a prodávají cokoliv ?Já jsem na začátku,rysy jsem zatím neodchoval a zda odchovám je věc štěstí,dřiny,ale proč se opakovat.Každý chovatel ví.A že se Vám obrací žaludek z těch významných chovatelu šelem sem nepíšete.Ti již leta prosperují.Budiž.Váš názor. A,že jste se nezmínil o tech 10 ti porodech u F.b. trestuhodné prý ,,jak jste napsal , alespon omluvou.Budiš.Hlavně,že se Vám šelmy líbí.
rys
napsal(a):
Ano Váš názor.A to se vám obrací žaludek ze všech chovatelu,kteří odchovávají a prodávají cokoliv ?Já jsem na začátku,rysy jsem zatím neodchoval a zda odchovám je věc štěstí,dřiny,ale proč se opakovat.Každý chovatel ví.A že se Vám obrací žaludek z těch významných chovatelu šelem sem nepíšete.Ti již leta prosperují.Budiž.Váš názor. A,že jste se nezmínil o tech 10 ti porodech u F.b. trestuhodné prý ,,jak jste napsal , alespon omluvou.Budiš.Hlavně,že se Vám šelmy líbí.
Mě je z nazorů Navratila taktéž často nevolno
rys
napsal(a):
Dělám opět vyjimku.,že odpovím. o takový výnosný chov se snaží skutečný chovatel celý život.At chová co chová,zda to bude výnosné ,tak jak tvrdí kolega,tak by byl mírně řečeno naivka.Ale ironie od kolegy sedí.On na tom pozemku se snaží rozjet množírnu všeho,od drobotiny počínaje,prý celý patro samá drobot,a všehochut.Jeho volba.To že píše jak píše je smutné,že tak se zachoval chovatel.První vstup na nemoderku se mu začal dařit a měl pocit ,že mě likviduje.Což mimochodem se zmínil na soukromý meily před pusobením na forech.Asi rok mě častoval soukromýmy meily.Zachránil jsem si kuži vstupem na moderku s forkami.Lide změnili názor a nastala smršt zájmu.Ano až tak daleko,že neinzeruji.Kontrola též ČIŽP dopadla bez problému,pokusi s dítkami neuspěly a ni další přisluhovači v písmu.Totální krach p. Douši.To ,že není všem dnum konec a jeho hlava vymyslí opět něco a pokoje nedá je jasné,ale jsme na to stále připraveni.Všechny materiály jeho pusobení máme založeny.Závěrem se stalo ne likvidace,jak vyhrožoval,ale pravý opak.Uspěch obchodní.Antypříspěvky se staly fakt bezva reklamou,to musím připustit a nečekal jsem to.Spíše naopak.Takže p. Douša musím Vám moc poděkovat,že ste se o mě tak skvěle postaral.Tim z mé strany je už k Vaši osobě vše.S Bohem.
Hele ty uspěchu obchodní raději se p.Doušovi omluvte poproste ho necht Vám ukaže jak lze slušně vést chov čehokoliv
chondro
napsal(a):
cituji Navrátila :".Odchovat a prodart. "= vyrobit a prodat.Pro navratila jsou zvířata výrobním prostředkem:Ani o tom sam nebohý Navratil neví ale sam se tu k tomu pořád nechtěně přiznáva.
Toto u některých čitatelu mohlo a zřejmě vyvolalo i averzy k mé osobě.Ale ne u skutečných zájemcu,což potvrzují návštěvy,prodej a objednávky na tento rok - toto je vše prohlášení, nikoli mé.
Co se týče těch desti porodů - sám jste se zarazil a pak to celé poopravil. Necítím potřebu se omlouvat.
rys
napsal(a):
p.Navratile Váš vámi často zminovaný profil k jiným je u Vás plný nesmýslů.
1)RYS OSTROVID NENI VYMIRAJICIM DRUHEM JAK SI V PROFILU PIŠETE!
2)PRO POPULACE Lynx lynx V PŘIRODE JE CHOV RYSA OSTROVIDA V ZAJETI TEMER
BEZVYZNAMÝ.Vyjimku tvoří prokazatelně čisté linie vzácných poddruhů.
Vaše neskutečné blafy o reintrodukci a zachraně druhu jste zde už několikrát potvrdil. Jen lhář nebo neskutečný hlupák si muže nejprv pořídit zvířata a tlachat o vznešených cílech a teprve pak se pídit po tom zda jsou pro hypotetické cíle vhodná.
cone
napsal(a):
Toto u některých čitatelu mohlo a zřejmě vyvolalo i averzy k mé osobě.Ale ne u skutečných zájemcu,což potvrzují návštěvy,prodej a objednávky na tento rok - toto je vše prohlášení, nikoli mé.
Co se týče těch desti porodů - sám jste se zarazil a pak to celé poopravil. Necítím potřebu se omlouvat.
Tak Vy podsunete čitatelum,že tvrdím,že od feny 10 porodu.,což jasně není pravda,pokud si pozorný čitatel příspěvek přečte.Je jasné,že z něj vyplívá,že 10 porodu co porodím celkově.Né od 1 feny .Bud jste to záměrně podsunul nebo špatně pochopil,což je divné.A Vy nemáte pocit omluvy, Když zde se snažíte vystupovat jak vystupujete.No i tak děkuji. Pro cone
chondro
napsal(a):
p.Navratile Váš vámi často zminovaný profil k jiným je u Vás plný nesmýslů.
1)RYS OSTROVID NENI VYMIRAJICIM DRUHEM JAK SI V PROFILU PIŠETE!
2)PRO POPULACE Lynx lynx V PŘIRODE JE CHOV RYSA OSTROVIDA V ZAJETI TEMER
BEZVYZNAMÝ.Vyjimku tvoří prokazatelně čisté linie vzácných poddruhů.
Vaše neskutečné blafy o reintrodukci a zachraně druhu jste zde už několikrát potvrdil. Jen lhář nebo neskutečný hlupák si muže nejprv pořídit zvířata a tlachat o vznešených cílech a teprve pak se pídit po tom zda jsou pro hypotetické cíle vhodná.
To ,že je ten anonym pisálek opisujicí z dostupných pramenu je jasné.Že má pouze brouky a pavouky je skutečnost.Že se onanuje na netu v zoologii a zde se předvádí je jasné.Že to nikam nevede je jasné.Že mě tím nepoškodí a prodej šelem neohrozí je jasné.,Proč to dělá, Je nejasné! Zřejmě to odpovídá tomu psychlogickému profilu snad na lavhartu,co na nej pisatel napsal.Asi z toho má dobrý pocit,že tu muže uplatnit svoji zakomplexovanost..Chov šelm a prodej těmy kecy neovlivní.Žvatlejte dál .Prodat není problém. co se týče šelem.Ceny jdou stále výš a v budoucnu to bude možná rarita.Je vidět ,že co nevyčtete .nevíte.To co jsem zde napsal je tak asi 10 % problému o šelmách.Další info musí člověk v ymakat,navštívit chovatele,pokecat,udělat svoji představu,mít chov,odcho,prodat, atd.Makačka a výsledek nejistý.Takový nýmad opisujicí texty bude zde řečnitz? Nic neví Absolutně mimo mísu. .Vše musí chovatel šelem odzkoušet sám.Tak plácejte broučku dál.A lépe ,běžte se mrknout na ty Vaše pavouky a zanechte zde Vašich výlevu.Ach.
rys
napsal(a):
To ,že je ten anonym pisálek opisujicí z dostupných pramenu je jasné.Že má pouze brouky a pavouky je skutečnost.Že se onanuje na netu v zoologii a zde se předvádí je jasné.Že to nikam nevede je jasné.Že mě tím nepoškodí a prodej šelem neohrozí je jasné.,Proč to dělá, Je nejasné! Zřejmě to odpovídá tomu psychlogickému profilu snad na lavhartu,co na nej pisatel napsal.Asi z toho má dobrý pocit,že tu muže uplatnit svoji zakomplexovanost..Chov šelm a prodej těmy kecy neovlivní.Žvatlejte dál .Prodat není problém. co se týče šelem.Ceny jdou stále výš a v budoucnu to bude možná rarita.Je vidět ,že co nevyčtete .nevíte.To co jsem zde napsal je tak asi 10 % problému o šelmách.Další info musí člověk v ymakat,navštívit chovatele,pokecat,udělat svoji představu,mít chov,odcho,prodat, atd.Makačka a výsledek nejistý.Takový nýmad opisujicí texty bude zde řečnitz? Nic neví Absolutně mimo mísu. .Vše musí chovatel šelem odzkoušet sám.Tak plácejte broučku dál.A lépe ,běžte se mrknout na ty Vaše pavouky a zanechte zde Vašich výlevu.Ach.
Ano Navratile jste neskutečný "chytrák".Napsal jste jen to co se očekávalalo a co je Vaší pravou motivací.V kontextu s Váším profilem lze bez psychologického vzdělání odhadnout co jste zač.Zatím se loučím
chondro
napsal(a):
Ano Navratile jste neskutečný "chytrák".Napsal jste jen to co se očekávalalo a co je Vaší pravou motivací.V kontextu s Váším profilem lze bez psychologického vzdělání odhadnout co jste zač.Zatím se loučím
Budu rád ,když se rozloučíte na trvalo.Neb konečně vystupte z anonymity,,jak jste se chvástal.Jinak Vás mám stále za KECALA!!!!
rys
napsal(a):
Budu rád ,když se rozloučíte na trvalo.Neb konečně vystupte z anonymity,,jak jste se chvástal.Jinak Vás mám stále za KECALA!!!!
Jsem převědčen,že za dobu mých kecu zde na natu většina pochopila a především zájemci o šelmy.Že tu o byznys nejde,alespon v začátku.Je jasné,že koupím pár šelem ,do roka mám kotata a třeba gapardy 2 x do roka a budu je sekat po 350 litrech,to je vej var du do toho. Tak to blázne některý zkus. A to je u všech šelem, Chov šelem na byznys je věc nejistá a moc o dřině ,velkých penězích,zkušenostech atd. Není to jako koupit pár britek a za rok mám kotata s PP neb bez a každý rok. Jsou zoo ,že za celý období chovu páru šelem nemají ani jeden odchov.A to jsou profíci.Není to ani vyjimkou u chovatelu v ČR ba EU.Zda budou mládata a zda se investice vráti je velký rysk ,neli hazard.Ale člověk pokud věří uvidí.Takže takový broučkař CH zde plácá a neví co.Samozřejmě,pokud zájemce koupí šelmu,tak jsme neustále v kontaktu ,ba se stáváme přátelé a další info získá.V chovu šelem zatím konkurence není.Že je to budoucnost chovatelství je faktem.A ty nádherná zvířata za to stojí.Třeba se to nevráti,ale ten pokus je fascinujicí.Moc nás není.Ale je velký zájem a já to vidím jako nový směr.
rys
napsal(a):
Jsem převědčen,že za dobu mých kecu zde na natu většina pochopila a především zájemci o šelmy.Že tu o byznys nejde,alespon v začátku.Je jasné,že koupím pár šelem ,do roka mám kotata a třeba gapardy 2 x do roka a budu je sekat po 350 litrech,to je vej var du do toho. Tak to blázne některý zkus. A to je u všech šelem, Chov šelem na byznys je věc nejistá a moc o dřině ,velkých penězích,zkušenostech atd. Není to jako koupit pár britek a za rok mám kotata s PP neb bez a každý rok. Jsou zoo ,že za celý období chovu páru šelem nemají ani jeden odchov.A to jsou profíci.Není to ani vyjimkou u chovatelu v ČR ba EU.Zda budou mládata a zda se investice vráti je velký rysk ,neli hazard.Ale člověk pokud věří uvidí.Takže takový broučkař CH zde plácá a neví co.Samozřejmě,pokud zájemce koupí šelmu,tak jsme neustále v kontaktu ,ba se stáváme přátelé a další info získá.V chovu šelem zatím konkurence není.Že je to budoucnost chovatelství je faktem.A ty nádherná zvířata za to stojí.Třeba se to nevráti,ale ten pokus je fascinujicí.Moc nás není.Ale je velký zájem a já to vidím jako nový směr.
Dobrý den.
Tak to tu máme znova. Pane Navrátile, co se týče těch deseti odchovů, tak to bylo celkem dosti nešťastně z Vaší strany formulované, takže proto zřejmě ta otázka od coneho. Když už jste nakousl to omlouvání, tak myslím, že dlužíte nejvíce zakladatelce tohoto vlákna za tu rachitídu. Víte, připadá mi, že kolikráte vyžadujete po někom něco, čehož sám nejste schopen. Pane Navrátile, není Vám líto takhle znehodnotit jedno z velice pěkných vláken, které tu založila paní chovatelka ? Když už, tak reagujte v novém vlákně. Musíte přece uznat sám, že je to mimo téma. G.Z.
rys
napsal(a):
Čistě hypoteticky , kdybych si jako budoucí zájemce pročítal tyto diskuse , pak popřemýšlel, jelikož nesmýme zapomínat , že lidé maji taky svůj rozum a ne díru na nálevku, asi bych si radši u pana Navrátila obědnávku neudělal , ale to je jen můj názor ,lidi to asi vidí jinak , když už máte asi obědnávky na letošek uzavřené . Berme to tak, že každý si chovatelstvím splnuje něco jiného. Vam bych pane Navrátil jen chtěl doporučit , když jste přeborník v prověřování lidí , prověřte si důkladně aspon ty co zde jsou zaregistrovaní se vším všudy a přispívají i jinam, např. pan CONE je docela dost uznávaný chovatel , a vaším obviklím jednáním by ste si mohl rychle proti sobě poštvat i ten zbytek chovatelů co z vás mají jen legraci
gazd
napsal(a):
Dobrý den.
Tak to tu máme znova. Pane Navrátile, co se týče těch deseti odchovů, tak to bylo celkem dosti nešťastně z Vaší strany formulované, takže proto zřejmě ta otázka od coneho. Když už jste nakousl to omlouvání, tak myslím, že dlužíte nejvíce zakladatelce tohoto vlákna za tu rachitídu. Víte, připadá mi, že kolikráte vyžadujete po někom něco, čehož sám nejste schopen. Pane Navrátile, není Vám líto takhle znehodnotit jedno z velice pěkných vláken, které tu založila paní chovatelka ? Když už, tak reagujte v novém vlákně. Musíte přece uznat sám, že je to mimo téma. G.Z.
Ale p. Gajdoš,pokud se vrátíte a přečtete o té rachitydě,tak víte co jsem tím chtěl říci. A v tom to příspěvku to jasně formuluji.To ,že se vlákno zaplevelí,je normílní.Že se chovatelce nemám za co omlovat je jasné,Ona to pochopí.Nádherné fotky a náherná zaříźení,tyto kecy neznehodnotí, A ,že si ji vážím ,jsem již psal na nemoderce,aniž by sem vstopupila.Poněvadž jaké má zařízení namá snad v ČR obdoby.Nádhera.Váš vstup je Váš názor,já Vám jej neberu.Pěkný den.
rys
napsal(a):
Ale p. Gajdoš,pokud se vrátíte a přečtete o té rachitydě,tak víte co jsem tím chtěl říci. A v tom to příspěvku to jasně formuluji.To ,že se vlákno zaplevelí,je normílní.Že se chovatelce nemám za co omlovat je jasné,Ona to pochopí.Nádherné fotky a náherná zaříźení,tyto kecy neznehodnotí, A ,že si ji vážím ,jsem již psal na nemoderce,aniž by sem vstopupila.Poněvadž jaké má zařízení namá snad v ČR obdoby.Nádhera.Váš vstup je Váš názor,já Vám jej neberu.Pěkný den.
Já myslím, že by ste se jí omluvit měl už jen za to , že scháníte drby jak tetky před krámem, cituji mám to od vícero chovatelů , A KOHO TO ZAJÍMÁ
doutrklars
napsal(a):
Čistě hypoteticky , kdybych si jako budoucí zájemce pročítal tyto diskuse , pak popřemýšlel, jelikož nesmýme zapomínat , že lidé maji taky svůj rozum a ne díru na nálevku, asi bych si radši u pana Navrátila obědnávku neudělal , ale to je jen můj názor ,lidi to asi vidí jinak , když už máte asi obědnávky na letošek uzavřené . Berme to tak, že každý si chovatelstvím splnuje něco jiného. Vam bych pane Navrátil jen chtěl doporučit , když jste přeborník v prověřování lidí , prověřte si důkladně aspon ty co zde jsou zaregistrovaní se vším všudy a přispívají i jinam, např. pan CONE je docela dost uznávaný chovatel , a vaším obviklím jednáním by ste si mohl rychle proti sobě poštvat i ten zbytek chovatelů co z vás mají jen legraci
Děkuji za názor,legraci mají z Vás.Většinou mi zavolají a supr pokecáme o všem.Vy jste exot.No ty žvatly tu fakt nic nezmění.Že to nejste schopni pochopit je Váš problém.Že pokud něco odchovám,buduli mít štěstí,tak ,že poptávku nepokryji.Stačí odpověd.? Pokud ne.Tak to zkuste v chovu take.Ne drobošt.Ne pavouky,ne kecy,ne ,ne urážky ,ne opsaná moudra z medii.Ale tvrdý chov .nic víc. Já se považuji v chovu šelem za absolutní nulu ve srovnání s několika machry v chovu šelem v ČR a EU nepočítaje.Vzhledem k mému věku a financím snad dokončím chov rysu.Na víc již mít nebudu.Ale tyto keci zajité pomužou novým,mladým chovatelum šelem,kteří si touhu splní.Mají možnosti.Opakování matka moudrousti. Opět. Ti chovatelé šelem ze mně asi nemají srandu,myslí si své,možná usměv,ale faktem je ,že veškeré,nemalé odchovy jdou mimo ČR za slušné EURO..Ví co dělají,umí.já před nimi smekám a já jim nesahám ani pod kotníky.Jenže já rozvířil jako jediný tema šelmy.A dobře.Zájem obrovský.A bude. Až kryze pomine. Za dese let pokud tu ještě budu,tak se mužeme na této moderce ukázat.Já možná ne. Ale Vy cucáci asi jo. Tak držím palce. Chovu zdar.
rys
napsal(a):
Děkuji za názor,legraci mají z Vás.Většinou mi zavolají a supr pokecáme o všem.Vy jste exot.No ty žvatly tu fakt nic nezmění.Že to nejste schopni pochopit je Váš problém.Že pokud něco odchovám,buduli mít štěstí,tak ,že poptávku nepokryji.Stačí odpověd.? Pokud ne.Tak to zkuste v chovu take.Ne drobošt.Ne pavouky,ne kecy,ne ,ne urážky ,ne opsaná moudra z medii.Ale tvrdý chov .nic víc. Já se považuji v chovu šelem za absolutní nulu ve srovnání s několika machry v chovu šelem v ČR a EU nepočítaje.Vzhledem k mému věku a financím snad dokončím chov rysu.Na víc již mít nebudu.Ale tyto keci zajité pomužou novým,mladým chovatelum šelem,kteří si touhu splní.Mají možnosti.Opakování matka moudrousti. Opět. Ti chovatelé šelem ze mně asi nemají srandu,myslí si své,možná usměv,ale faktem je ,že veškeré,nemalé odchovy jdou mimo ČR za slušné EURO..Ví co dělají,umí.já před nimi smekám a já jim nesahám ani pod kotníky.Jenže já rozvířil jako jediný tema šelmy.A dobře.Zájem obrovský.A bude. Až kryze pomine. Za dese let pokud tu ještě budu,tak se mužeme na této moderce ukázat.Já možná ne. Ale Vy cucáci asi jo. Tak držím palce. Chovu zdar.
Co k tomu dodat ? nic
gazd
napsal(a):
Pane Navrátile, s váma je opravdu těžká komunikace. G.Z.
P.G.těžká , NECHÁM VÁS PŘI TOM.. DOUŠA JEŠTĚ PODOTKNU,KDYŽ MI DNES JEDE TAK HUBA,. VÁŠ CHOV A VAŠE PŘEDSTAVY JSOU ZALOŽENY POUZE NA MNOŽITELSTVÍ A BYZNYSU.,VÁS CHOV A ŠMELENÍ SE VŠIM,VIZ,. BAZOS. CZ vÁS MUSÍ UŽIVIT ,PLUS PLACENÍ ALIMENTU A PLUS NOVÝ HOŠIK.TO NĚCO STOJÍ.vY STAVÍTE CHOV POUZE NA ODCHOVECH.POUZE CHOV NA KŠEVT.Zaměstnání nemáte.Jste živ,co zašmelíte nebo prodáte.Nechte toho.Nemá to cenu. a Vy se mě zde snažíte pomlouvat. Směšné,hloupé,drzé.
rys
napsal(a):
P.G.těžká , NECHÁM VÁS PŘI TOM.. DOUŠA JEŠTĚ PODOTKNU,KDYŽ MI DNES JEDE TAK HUBA,. VÁŠ CHOV A VAŠE PŘEDSTAVY JSOU ZALOŽENY POUZE NA MNOŽITELSTVÍ A BYZNYSU.,VÁS CHOV A ŠMELENÍ SE VŠIM,VIZ,. BAZOS. CZ vÁS MUSÍ UŽIVIT ,PLUS PLACENÍ ALIMENTU A PLUS NOVÝ HOŠIK.TO NĚCO STOJÍ.vY STAVÍTE CHOV POUZE NA ODCHOVECH.POUZE CHOV NA KŠEVT.Zaměstnání nemáte.Jste živ,co zašmelíte nebo prodáte.Nechte toho.Nemá to cenu. a Vy se mě zde snažíte pomlouvat. Směšné,hloupé,drzé.
Pane Navrátile, mě již nikterak tato přestřelka, mezi Vámi a ostatními nevadí a věřte, že i nezajímá. Co mi však vadí je, že tak činíte na založených vláknech paní chovatelky.
K té nešťastné rachitídě asi toliko: ač jste to myslel sebe lépe, tak jste to zde uvedl s odvoláním na tvrzení tří chovatelů. No, pokud si myslíte, že to ona chovateleka pochopí, tak se Vám za to omlouvám, ale osobně mám z toho opačný pocit. G.Z.
gazd
napsal(a):
Pane Navrátile, mě již nikterak tato přestřelka, mezi Vámi a ostatními nevadí a věřte, že i nezajímá. Co mi však vadí je, že tak činíte na založených vláknech paní chovatelky.
K té nešťastné rachitídě asi toliko: ač jste to myslel sebe lépe, tak jste to zde uvedl s odvoláním na tvrzení tří chovatelů. No, pokud si myslíte, že to ona chovateleka pochopí, tak se Vám za to omlouvám, ale osobně mám z toho opačný pocit. G.Z.
já nepopíram , že obchoduji s čimkoliv ,za to se nestydim , ale neházejte mne s váma do jednoho pytle se zvířaty NEŠMELIM , chovam a když prodam tak samozřejmě prodam , ale vybíram si šmelinářum třeba neprodávam a nevim proč bych pracoval , já mam práce dost a ještě zaměstnávam , za děti se nestydim a za alimenty taky ne má dcera se má ode mne a mé bývalé ženy velice dobře , my ji dáme první poslední a tak to má být skuste jiné drby tyto nějak nezabraly jen ste zas zabředl do svých trapností
Opět a znova a zřejmě natrvalo Navrátil zapleveluje temata osobními utoky na zde přispívající autory kteří nesouhlasí či polemizují s jeho názory,postoji,udaji zde jim prezentované.Takto činí na kteremkoliv foru na kterém se objeví a kde dostane takříkajíc garde.Že tím strhne k ne vždy korektnímu chování i ostatní přispivatele je taky pravda.Na věcné dotazy ,upozornění ...kterých je díky jeho neznalostem,manipulacím atd dost reaguje způsobem kterým jsme zde svědci.do jisté míry je opravdu Navrátil fenomén nebot výrazně ovlivnuje kultůru debat kterých se učastní.
Děkuji za reakce na muj meil od příznivcu,kamarádu v chovu,chovatelu šelem ,kteří reagovali na moji včerejší sáhodlouhou ananabázy vstupu.Souhlas, že jsem zbytečně stále reagoval, až jsem se mohl ztrapnit.Díky za otevřenost a podporu. .Vím ,že nevstoupíte a proto píšete mně.Vím,že se zde nemusíte předvádět a že máte na fora svuj názor.Takto Vám všem díky ,ale pokud se to tu uklidní změnte názor a vstupte.Sami víte,kto to dělá,dle toho se rozhodněte.
A je to tu zase. Hádek jako v parlamentu. Nebylo by lepší podívat se z okna a radovat se z toho, že konečně přichází jaro? Nechtěla jsem do toho vůbec vstupovat, ale musím. V posledních dnech probíhala diskuse pouze mezi panem R.N. a mnou, ale to neznamená, že jsem změnila názor na to, co dělá a na překupníky. Pouze jsem se snažila, aby tu byl klid, ale marně.
Panu R.N.: S mnoha věcmi, co píšete, nemohu souhlasit.
1. Na moderku může psát, kdo chce, není třeba napadat ty, co chovají ptáky, pavouky atd. Každý má rád něco jiného.
2. Zdejší anonymy uznávám (a nedivím se jim), sama bych zůstala v anonymitě, kdyby jste Vy nezveřejnil o mně kde co.
Myslím, že mnoho chovatelů sem nevstupuje právě kvůli Vám, aby se nemuseli hádat
3. Žádný chovatel 70 gepardů v Africe neexistuje. Pletete si to s gepardími školkami. Podobné nesmysly, kterými se Vaše
příspěvky jen hemží, ukazují na Vaši špatnou informovanost a jsou zavádějící.
4. Cituji: "Gepard může mít 2x ročně mladé" - tak to mě nadzvedlo ze židle! Strhat samici, to udělá jen lidské prase, ne
chovatel!
5. Šelmy se neprodávají lehce. Pokud mi jde PŘEDEVŠÍM o zajištění dobré budoucnosti pro zvíře, pak se šelmy naopak
prodávají velmi těžce. To ale ví zase jen ten skutečný a dobrý chovatel.
6. Vaše slova "odchovat a prodat" - tak to je síla!!! Tak se ptám, jestli ti, co se řídí výhradně tímto, jsou ještě lidé, nebo už
jen lidský odpad? To je jako pásová výroba zvířat (porodit, nakojit, zabalit a šup s tím pryč)! Ten, kdo odchovává
POUZE, aby prodával není chovatel, ale obchodník - množitel. Radost z chovu nahradila radost z peněz a žebříček
hodnot těchto tvorů, je značně pokřivený. Je mi jich líto. I kdyby se topili v penězích, jsou to vlastně chudáci.
7. Vás stále tíží otázka věku přispívajících . Podle Vás jsou tu všichni mladší než Vy, a tudíž musí být nezkušení, hloupí a
nemají vlastně co říct. Ostatně i já jsem to od Vás slyšela, ale nějak mi s tím nejdou dohromady Vaše dotazy na mě -
tyhle věci by měl letitý chovatel, jako Vy, vědet. Vaše znalosti z veteriny taky nejsou nic moc, takže s těmi radami
ostatním bych na Vašem místě šetřila. Nebo máte pocit, že jste snědl všechnu moudrost světa?
8. Čeho se týkají ty Vaše hromady objednávek na tento rok, když nemáte žádné odchovy???
9. Tak jako jiní, i já jsem už pochopila, že hodnotná diskuse s Vámi je nemožná a nepřináší žádná pozitiva. Dovolím si
jednu radu: i kdyby jste si myslel, že jste nejlepší chovatel na světě (a dáváte to stále najevo), pamatujte, že se vždy
najde někdo, kdo bude ještě lepší než Vy.
10.Nemám ráda bordel(jinak se to nazvat nedá) a Vy jste mi svými posledními příspěvky ušmudlal mé vlákno. Ukliďte to
(se) někam jinam.
Všem ostatním:
1. Co se týká rachitidy mé KR, dobře jsem vše pochopila. Pan R.N. se pokusil zlikvidovat mě hned na začátku. No a ti 3 zkušení chovatelé - našeptávači zase tak zkušení nejsou, když nepoznají nemocné zvíře od zdravého. Pokud to tu sledují, doporučuji věnovat se více chovu a méně drbům. Omlouvat se mi pan R. N. nemusí - já přijímám omluvy jen od lidí, kterých si mohu za něco vážit.
2. Nezná někdo další ženu - chovatelku šelem, abych tu nebyla sama mezi tolika rozhádanými muži?
3. Místo zbytečných hádek s R. N.(už jiný nebude) si raději užívejte jara ve společnosti někoho příjemnějšího.
p. Jutnerová - nikdo Vás zlikvidovat nechtěl ,ani nechce,není to ani možné.Dostačujicí jsou fota ,natož osobní návštěva.Názor muj na Vás byl zmíněn již bez udáni jména v nemoderce v začátku.Pomíjim vstupy s kladným hodnocení již adresované Vám.Zmínka s rachitidou byla příměrem na jednání zdejších vystupovatelu v počtu 2 ks ,stálých. Z příspěvku je to jasně patrnéTež byla reakcí na hodnocení mé osoby,aniž by jste se mnou měla zkušenost.Upřimně nebylo fer.Lidi a především kolegy chovatele nehodnotím vubec pokud je neznám,pokud znám,at je hodnotí každý dle svého názoru..Nemáte duvot se zlobit.Přeji pěkný večer
Za tento obsáhlý příspěvek dekuji a každý bod Vám vyvracet nebudu.Ale,sama víte,že chovatele šelem v ČR a EU mají odchovy.A ty se musí prodat.Proč to dělají? Každý si odpoví sám.Šelmy se prodají bez problému do velikosti rysa,velké šelmy je otázka ceny.Vše ven. Znalosti veterinární mám dostačujicí,pokud je nutný zásah ,tak mám veterináře okamžitě u mě.Je to totiž osobní veterinář.Pan veterinář. Dotazy na Vás byly z duvodu uklidnění na vlákně.První vlaštovka o chovu šelem.V Africe je chovatel,co 70 G. má,to si budte jista,já je nepočítal,ale jeden chovaterl ,kolega tam letos letí..Možná ,že udělá fotky,možná mi je pošle.Možná ,že svolí,abych je pak umístil Možná ne.Ale jistě sem nevstoupí,jako jiní.To,že gepard muže mít i 2 x za rok mladé je pravda,ověřte si to ,nikdo zde netvrdil,že 70 Ks samic rodí 2 x do roka.Takové podsouvání a domněnky jsou praktikami zdejšich anonymu.Já zase nerad jednám s anonymi,jejich příspěvky jsou jasný hnus sprostych urážek a slov.Proč ti chovatelé mají tolik šelem a jiní chovatelé něčeho jiného, zde nikdo nezmínil.Že by byli též ti hnusní množitele?.Stačí juknout na stránky do Belgie,Holandska,Německa co chovatelé mají a již vše prodané.Kdyby všichni chovatelé měli odchovy na mazlení,tak by je museli rozdávat,nebo kastrovat.To,že bylo Vaše vlákno zapleveleno je věcí anonymu,ti začali,jako vždy.To samé na mojich vláknech.Vím,že nezměníte názor.Je .- Váš A ještě dodám, tvrdíte,že vystupuji jako mistr světa,tak asi špatně čtete.Jasně píši,že chovatelum špičkovým šelem nesahám po kotníky,proti ním v příměru jsem tak chovatel myší,křečku, a že je obdivuji a vážim si jich a mají moji uctu to ,se na forech opakuji ( zdejší pisálci by je asi měli za ty hnusné množitele,musí odchovat,prodat,aby mohly držet,rozvíjet chov a dokonce i uživit rodinu,což se jim daří. V zemích co jsem uvedl je to běžné a firmy existují již desítky let ) .S pozdravem RN
A po přečtení Vašich bodu znovu ,přece jen dodám. K bodu 6....Takže toho co odchová a prodá ,jak jsem se zmínil,co dělají všichni a šelmaři samozřejmě,tak je máte,cituji za LIDSKÝ ODPAD .To jsou ti významní chovatelé.Pokud některý zde to četl,tak se zřejmě usměje,k tomu není co dodat. bod 5 Šelmy se prodají bez problému,prodám ,co budete mít,já k Vám nepojedu,ale pošlu zájemce ze zemi bývalé SSSR ,Bulharska,Polska,Slovenska atd. udělám zprostředkovatele a mužete si do těch státu ověřt ty chovatele a podmínky v čem zvířata budou. bod 7 ...ne že anonymi ,šelmy nemají,to je fak,ne že jsou mladší,ne že mají příspěvky k věci ,ale urážejí a přešli z nemoderky.Nejsou noví.První jejich vstup na moje vlákna byl s umyslem pokračovast jak jednali na nemoderce.To asi nevíte.Ale to je jedno.Co s nimi ? To o co si říkali. bod 8Nikde se nezminuji o hromadě objednávek ,ale je dost zájemcu,co čekají,až jim šelmu zajistím.Nemusím mít odchov,to snat pochopíte,tak se již šelmy prodaly.A pro zajimavost je i to v protokolu ČIŽP se jménem od koho byla šelma dodána .Má provizní částka je vždy zanešena i do učetnictví.A nebojte ČIŽP ověřevala všechny mé dodavatele ,již kvuli CITES ,všechny jsem uvedl do protokolu. bod 9 ... Opakuji se,že netvrdím,že jsem nejlepší chovatel, ja k Vy píšete ,že bude někdo lepší než já.V ČR ti machři jsou lepší o 1000 % A vězte, že jim to přeji a obdivuji a alespon se přijedu juknou a pokecat.Takže zde opět tvrdíte něco ce není pravda. A pokud to čtou,tak se jen zasmějí.Možná ,že sem uděl chybu,že jsem zde rozvířil chov šelem,nemají potřebu se zviditelnit,prodá se vše bez problému.Až nyní si uvědomuji,možná že mužou být na mě naštvaní,že by měly obavy,aby se chov šelem nezákázal.Snad zatím ne.Je faktem,že po obvolání udaných jmen ČIŽP jako dodavatelé šelem prezentovaných na fauně,byla zpětná reakce všech a měli strach a hned mi volai,že jim ČIŽP vola ,.pokud je vše legální a jsou doklady,je vše OK. Naopak u mě kontola čižP a Krajske vet. správy proběhla v duchu zákona ,byli velmi zdvořilí a slušní a nebuzerovali,jak to slýchávam.Pokud je vše ok,není problém.
Pane N., možná až příliš často se opakuje v různých obměnách ve všech vašich příspěvcích slovo prodej, prodáno, prodat. Myslím, že to nepůsobí zas až tak moc příjemně.
Že se považujete za nejlepšího chovatele šelem jste nenapsal ani jednou, ale pozorný čtenář musí nabýt dojmu, že to podsouváte, snad také až moc často.
Že je pravda jen na vaší straně - tak o tom jste asi nezapochyboval ani jednou.
Proč dělat rozruch, že někdo má děti a živí rodinu ? To je snad normální pro každého z nás, toto je dost podpásovka. V čem je pan D. horší chovatel šelem než Vy? Protože má jeden pár? Protože dosud neodchoval? Protože má širší záběr v chovu? Můj velice dobrý přítel chovatel měl pumu, krokodýly, kajmany, množství hadů opice a dikobrazy, většinu dokázal i odchovat. Neodvážil bych se mu něco vyčítat jen proto, že já jsem jiný a snažím se působit spíše v míň chovatelských oborech.
Myslím, že u doutrklarse a cherry kostlivci ze skříně nevypadnou, u vás se objevují jak na běžícím pásu, snad vás trochu poznamenaly chovy psů a koček bez pp, tam je ten tlak na prodej značný, protože běžící pás pořád jede. Ale i něco pozitívního, jako chovatel RO jste zajímavý, pokud byste na samém počátku nesazoval všem lidem kolem růžové brýle o reintrodukci RO, bylo celé vaše vystoupení o poznání korektnější. Zkuste alespoň připustit, že za mnohé reakce můžete sám.
Opravdu jsem jen velký obdivovatel kočkovitých šelem a aktívní chovatel "jiných komodit".
s pozdravem cone/ šiška ol. - to jen pro upřesnění, protože profily na moderce už nejsou.
Závěrem ještě dodám.Já jsem si dovolil tu poznámku s rachitidou,víme již smysl.Tot vše vuči Vám.Již se nezminuji o chvále na Vaši adresu.To bych se opět opakoval.Ale co jste předvedla Vy v uvodu a nyní,to je síla.To nejde přehlédnout.Ne,že na moji adresu jednáte jak jednáte( podotýkam opět,že jsem si pouze dovolil a to asi moc) tak vypíšete Vaše body.Bohužel nejsou z valné většiny bud realné nebo jsou vašemi domněnkami,či pohledem na chovatelství.Opět pomíjim Vaše názory na chovatele.Já jsem Vaše ( to vlákno je Váš majetek ? ) vlákno nezaplevelil,byla to adekvátní reakce na zdejší písaljy.Já se mám uklidit ? Děkuji za radu,ta jedine je realná. Již pomíjim,co si dovolují po celou dobu zdejší pisálci vuči mně,kdyby toho tesetina byla na Vaši osobu ( sprostá slova atd. to je styl těch anonymu co obdivujete ) tak Vás odvezeou do nemocnice.Co si to ti .... dovolli!!! .Já si dovolil jen tu rachitidu.Takže tim jsem skončii a přeji dobrou nec.
Krátce,podpásovka, děti Douša? Jeho ratolesti mě ,ani nikoho jiného nezajímaji.Ale kde bere peníze na to vše? Šmelina,vetešník .množitel všeho.Já jej urážim ?.On již 1,5 roku cca a on vše začal.První vstup na moderku jeho práce.Osobně u něj ,chtěl jsem osobně se přesvědčit,nabídnout ruku.Co udělal ? To co udělal.Výmysly ,lži caracal,atd. mám uložené meily,kde mi fyzicky vyhrožuje a vyhrožuje ČIŽP, ( samozřejme,že kontola proběhla )a že mě na netu zlikviduje. To nestačí\ ? Nevím. Vše je již od začátku uloženo u mého právníka.No uvidíme. dále co bude ?? A pomíjím ,že je organizátorem panfletu chovatelu koček proti mé osobě,který bude rozeslán do všech ZOO.Tod lze v příspěvku též najit.,kde se tzím chlubí. No ,to na závěr.Už jsme si vše řekli.Též přeji dobrou noc.
pane navrátil nemam chut se k vám již vyjadřovat několikrát jsem vam zde vysvětloval , že nemohu za to s kym jste rozhádaný a kdo vam píše já píši pouze ze svého mejlu naopak vás jsme ohalili že nám vyhrožujete jako jiná osoba , kde jistý chovatel zveřejnil emajlové adresy a z toho se jedna schodovala s tou , ze které jste napadal mne on to prověřil podle ip čísla , za další s dopisem adresovaným zoo zahradám nic nemám, čehož ale lituji pár kolegů jej podepsalo , ale pokud to bude možné podepíši také , byla mi zaslána kopie
Cone Vaše příspěvky jsou vždy korektní se snahou o vyvážený pohled.Dovolím si však s Vámi polemizovat o tom že zveřejnění osobních dat p.Douši je jen podpásovkou.Panu Doušovi dle jeho reakce nijak neuškodila nicméně jde o způsoby té nejnižší kategorie - i s takovými kartami Navratil hraje.Mým laickým pohledem jde o jednání pohybující se na samé hraně zákonosti.K "růžovým brýlím " jsem se již několikrát vyjadřoval -dle mého jde bud o nepochopitelné diletanství nebo manipulace-uvádění lidí v omyl.To že tu Navratil neustále podsouva mou identitu - kdo jsem(onanista) co chovam (brouky)nechám zatím bez reakce
doutrklars
napsal(a):
pane navrátil nemam chut se k vám již vyjadřovat několikrát jsem vam zde vysvětloval , že nemohu za to s kym jste rozhádaný a kdo vam píše já píši pouze ze svého mejlu naopak vás jsme ohalili že nám vyhrožujete jako jiná osoba , kde jistý chovatel zveřejnil emajlové adresy a z toho se jedna schodovala s tou , ze které jste napadal mne on to prověřil podle ip čísla , za další s dopisem adresovaným zoo zahradám nic nemám, čehož ale lituji pár kolegů jej podepsalo , ale pokud to bude možné podepíši také , byla mi zaslána kopie
Kdo mi píše.Mimo pardáliss ( svedci,že tato adresa patřila D. )j ak jste se chlubil chovatelum,jak mi dáváte pohul, a že mě zlikvidujete (cca rok -IP adresu není problém získat ,aby potvrdila věrohodnost tvrzení svědku,že pardaliss je adresa založena Vašim počitačem ) veškeré meily jsou uloženy ,dále Vaše meily s Vaší adresou s výhružkami fyzického napadení ,sprostých slov,urážek Z Vaší adresy.Dále nemoder a moder. ( šmejd atd) pomluvy ( lze doložit,že jde záměrně o pomluvu: např. Caracal - doložit pitevním protokol,případně vyjádřením zoo - vpřípadě právní cesty ) i po zmínce ,jak to s C bylo,nehorázné pomluvy a info.,že C jsem nechal umrznout ! ČIŽP na scéně ( 1,5 měs. před kontrolou v IF zmínka,že se na mě inspekce chystá,cca 1 měsíc před inspekcí meily od D. ,že na mě přijde inspekce - na každý prase se voda vaří ! ) V uvodu nemoderky uveřejnění mého jména s adresou,odkazy na jiné portály. Vstup na bazos.cz - hodnocení,vyhrožování,že se budu divit ,co se na mě chystá.Hodnocení od psychologa na p. D je již na základě všech jeho příspěvku vypracováno psychologem PČR.veškeré materiály jsou u právního zástupce ,zatím v šuplíku.To není na hraně zákona ,ale již mimo zákon.No uvidíme ,co p.D opět vymyslí.A pomíjím výroky k mé nemoci invalidního duchodce ( křivotina, atd. ) tak už jedná osoba,která neví kudy kam.Žovialní,arogantní tykání jsem mu nenabídl,ale při prvním pokusu ,slušně vyvrátil ( je o 21 let mladší ).Všechny zmíněné akce lze doložit a svědčí o charakteru jmenovaného.Tímto vyjádření doufám p. D ,že jsme již skončili spolu na tomto foru.definitivně.Udělal jsem jedinou chybu,že po návštěvě u Vás a příjemném popovídání,jsem nabyl dojmu,že si budeme rozumět.Ale vy jste návštěvu bral jako předvoj utoku na moji osobu,jak je patrno z nemoder. diskuse v poslounosti příspěvku.Takovému jednání se říka mezi slušnými lidmy ,křivácký a cílený podraz.Byl jsem hlupák,že jsem Vám uvěřil a nechal se na fora zatáhnout,jak jste mi nabídl.To,že se nyní zde motám je Vaše zásluha.Co přinesla a vzala je jasné.Ale nejasné jsou Vaše budoucí aktivity.Doufejme,že již nebudou žádné.Děkuji
Závěrem sděluji,že pokud nebudu napadán nepodloženými příspěvky fakty,nebudu urážen a špiněn.,domněnkami,stupidními dotazy směřujicí k vyprovokování Již na moder. diskusi jsem SKONČIL.V budoucnu přidám příspěvek ,jak se rozvíjí chov rysu a fota postavených ,nových volier.,popřípadě fota kolegu,pokud budou souhlasit.Přeji všem hodně zdraví a štěstí v chovatelském usilí
Nebudte trapný proč bych se zabejval vaší likvidací, zbytečná práce , vy se zlikvidujete vašim chováním uplně sám. To s tim karakalem , za tim si stojim nikdo mne nepřesvědčí o tom, že se dá chovat ve volieře s psí boudou s vytápěnou deskou . Ano držet než pojde se tam dá , ale řadu let ůspěšně chovat, aby měl chovatel dobrý pocit , že pro zvíře udělal maximum to určitě ne a je mi uplně jedno kolik zoologů vam tento způsob chovu doporučilo ani mne nezajímá vaše pitva je to věcí vašeho svědomí vy si to před sebou vždy obhájíte. Docela by mne zajímalo, kdo z českých nebo zahraničních chovatelů ůspěšně chová karakaly bez temperovaného prostoru jen se psí boudou s topnou deskou
Nic ma nevie nastvat tak ako vy, spravate sa ako rozhadane a ofucane decka! Nemozete byt kazdy spokojny s tym co ma? Alebo sa citite tym druhym ohrozeny, ked musite neustale odpovedat na "prispevky"?
Je mi luto ze konecne nejaka diskusia o chove seliem mala potencial, a rozvinula sa tak ako vsetky ostatne. Necudujem sa, ze tu nikto nema chut diskutovat, toto vlastne vobec nie je diskusia. Je to napadanie ostatnych.
Clovek sa tu nic nedozvie, potesili ma akurat fotky na zaciatku, ostatne nestalo za nic.
Snazit sa o objektivny pohlad je tu nemozne. Prosim budte v buducnosti ohladuplnejsi voci ostatnym a neodpovedajte na urazlive prispevky dalsimi urazkami! Ved hlupak je ten, ktory sa nechce poucit. Dakujem a dufam ze tato diskusia aspon niekam pozitivne povedie.
Máte dozajista pravdu , ale ono to neni tak jednoduché . Pan navrátil tu 3 dny nebyl a vypadalo to že nikomu nechybí , doporučuji si přečíst jeho příspěvek po 3 dnech ,mam pocit , že mu hádání a vnucování chybí. Nevim kde ty 3 dny byl ale zřejmě měl přístup na jiné počítače ,jelikož na nemoderce, kde se nemusí přihlašovat myslim 2 příspěvky napadající mou osobu což mne nechává chladným beru to jako , že je to někdo jemu podobný tak je to jen pro zasmání. Kde přece bere on tu drzost stavět se do pozice člověka určujícího , kdo sem bude nebo nebude přispívat jelikož chová to a to jestli normálně diskutovat a třeba i přiznat občas chybu neumí , tak at se diskusí neůčastní . PROSÍM ČTĚTE POZORNĚ NIKDO JINÝ S NIKYM JINÝM ZDE ROZHÁDANÝ NENI A S NIM KAŽDÝ . NENI TO DIVNÉ? NEBO JE CHYBA V CHOVATELSKÉ VEŘEJNOSTI A ON JE BŮH !
doutrklars
napsal(a):
Nebudte trapný proč bych se zabejval vaší likvidací, zbytečná práce , vy se zlikvidujete vašim chováním uplně sám. To s tim karakalem , za tim si stojim nikdo mne nepřesvědčí o tom, že se dá chovat ve volieře s psí boudou s vytápěnou deskou . Ano držet než pojde se tam dá , ale řadu let ůspěšně chovat, aby měl chovatel dobrý pocit , že pro zvíře udělal maximum to určitě ne a je mi uplně jedno kolik zoologů vam tento způsob chovu doporučilo ani mne nezajímá vaše pitva je to věcí vašeho svědomí vy si to před sebou vždy obhájíte. Docela by mne zajímalo, kdo z českých nebo zahraničních chovatelů ůspěšně chová karakaly bez temperovaného prostoru jen se psí boudou s topnou deskou
Caracal caracal ,pár byl pořízen před lety a to ze ZOO v ČR.Získal jsem veškeré info o chovu z dané ZOO a dle toho byli umístěni do chov. zařízení.Rodičovský pár této nejmenované ZOO byl celorečně ve výběhu ,bez zimoviště.Zateplená bouda,bez vytápění,vystlaná senem. Takto odchovával každý rok mládata.Jestli to nestačí a někdo chce tvrdit,že zoo je diletant,tak už nevím.Pitva potvrdila vrozenou vadu ledvin.UHYN BYL V ČERVENCI,mám pocit ,že v tomto roce v červenci nemrzlo. Ale nemužu to tvrdt na 100 % ( Nektere subspecie žijí v drsných podmínkách a není nutné jim ubykaci vytápět- Velká kniha pro chovatele savcu- Milan Kořínek 2000 / rozšíření Caracal calracal zasahuje do Indie,Afganistánu - Encyklapedie koček M. Pollar Z těchto udaju vyplývá,že C .C nežije jen v Africe s daným podnebím. Nevím odkud rodičovský pár ocházel,ale vím,že chov probíhal jak uvádím a to uspěšně a já svuj chov vylepšil o tu topnu podlážku v boudě.
Tak jsem si naivně myslel, že už bude klidek. Jak vidno tak ten rys, není nic jiného než - http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2001011201
Dobrý den vážení přátelé,sleduji občas zdejší dění..Začnou se hádat tak 4 ,5 lidí a dokola.Na mě pusobí duel těch dvou pánu s karakalem jasně.Tomu pánovi co mu zemřel ten pan co píše, že mu umrzl, je nehorázná hloupost. .Mám pár karakalu a lze je mít jak psal pán.My máme ,ale zimoviště s 10 c .Dotaz k chery ,prosím to nevadí spářit sourozence ? Myslím si,že je to nezoologické a nežádoucí.Jinak prosím ostatní,at zanechají těch přestřelek ,jsou jako malé děcka a uvedme forum do pořádku.
Pane N, podmínky v ZOO nejsou vždy ta nejlepší řešení, jistě mají zahrady lepší možnosti a výchozí podmínky pro získání chovného materiálu, ale všechna jejich řešení nejsou vždy ta nejoptimálnější. Můj dojem je, že v soukromých chovech občas péče o chovance předčí péči v ZOO.Jako názorný příklad bych uvedl úhyn vzácných lorikulů korunkatých po nárazu do skleněné stěny v ZOO Dvůr Kr. v r 99. Po doplnění zbývajících, přeživších jedinců o nové 2ks se jeden opět nárazem do zmiňované stěny zabil./Vašíček-Papoušci Afriky a Asie /. Tak takový přístup by asi žáden soukromý chovatel neukázal. Jestli se jednalo o diletantsví, na to si odpězte sami. Takových případů bych ,ohl vyjmenovat samozřejmě více.
Chtěl jsem jen nahlodat vaše vzhlížení k podmínkám v ZOO jako k TOP.
doutrklars
napsal(a):
ano já s váma pane taky souhlasím máte zimoviště , kde jsou v závětří a mrzne slabě , když neni temperované, ale nikdo mě nebude přesvědčovat o tom, že je lze s ůspěchem chovat ve volieře s psí boudou a velkorise jim dá topnou desku a ještě že mu to zoologové poradily .
Karakaly lze chovat,jak se zminuje rys pokud pochází z tech tvrdých podmínek např. ten Afganistán..Pak bez problému muže chov probíhat dle p.RCož potvrdil chov v té zoo s uspěchem odchovu. .Pokud jsou z Afriky ,jsem přesvědčen ,že nutností je zimoviště.První kočku máme asi z té zoo co nejmenuje rys.Tři roky byla chována jak uvádí pán,ale bez podlážky.Též nám poradili v zoo chov co již byl uveden.Ale po získání kocoura z Afriky jsme postavili zimoviště.Muj dojem je že p. D pána zbytečně pronásleduje a není to jenom o karakalovi.Ale nemíním vás soudit.To si vyřešte sami a hlavně zanechte oba těch nehorázných reakcí.Jak jsem si přečetl dokonce rys nabízel smír a byl se podívat osobně.No vaše věc.
Dobrý den. Vzhledem k tomu, že máte doma 2 karakaly, předpokládám, že už o šelmách něco víte, takže Vaše otázka ohledně páření příbuzných jedinců mi připadá zbytečná. Zřejmě narážíte na mé KR. S ohledem na zachování genofondu je samozřejmě žádoucí, aby pár byl nepříbuzný, tak jako u všech zvířat. Potíž je v tom, že všichni KR, kteří v republice jsou, pocházejí od staršího páru ze ZOO Ostrava, a to jak u soukromníků, tak v jiných ZOO. Jedna ZOO už ale získala nepříbuzného samce, snad se to podaří i mně. Jinak oceloty i gepardy mám nepříbuzné!
Co se týká Vašeho nadšení ze ZOO, zřejmě by Vás rychle přešlo, pokud by jste věděl, jak to vypadá v "zákulisí". V tom naprosto souhlasím s panem Cone a není třeba to rozebírat (příklad za všechny - mrtvá bílá tygřice v Liberci). Soukromý chovatel, který není dotován, si dá zatraceně pozor, aby mu zvíře neuhynulo.
K chovu karakalů v zimě: Už jsem tu psala, že si dělám, co chci, podle svého uvážení. Pokud bych měla doma karakala z Afriky a v Zoo by mi řekli to, co Vám, bylo by mi to přinejmenším divné a určitě bych se tím neřídila. Osobně si myslím, že 10 stupňů v zimě není pro africké zvíře dostačující. Krom toho bych si zjistila informace z více zdrojů. Vaše obhajoba pana R.N. pochází zcela zřejmě z nedostatku informací o tomto člověku. Vzhledem k tomu, že je mezi chovateli notoricky znám, je s podivem, že Vy o něm nic nevíte. Váš příspěvek na mě působí, že Vám chybí informace ve všech směrech. Nicméně na jejich získání není nikdy pozdě!
Tento názor čistě ze zoologického pohledu je uplně přesný.V dnešní době jsou vedeny v evropských zoo doklady o puvodu šelem a spojení jedincu ,předevšim vzácných druhu je uskutečněno na základě výběru v databance daného druhu a proběhne dle nejlepšího výběru pro zachování čistoty druhu.V soukromých chovech tato cílenost bohužel není a spojení probíhá v rámci získaných jedincu.Spojení sourozencu je nežádoucí už jen z duvodu možných genetických vad.Zodpovědný chovatel usilujicí o rozmnožení šelem by nikdy neměl k tomuto přistoupit.Ač i to se stává.Je to věc svědomí každého chovatele..
Cone zoologické zahrady procházely v minulém století vývojem od čistě expozičního pojetí k pojetí chovatelskému-záchranému přičemž uloha zvířata ukazovat jim zůstala:Navíc plní i ulohu osvěty.Jako takové není vždy snadné skoubit chovatelská zařízení tak aby vyhovovala všem záměrům ZOO.Ošetřovatelé jsou taky jen lidi.Někteří jsou lepší někteří horší navíc je to "jen"jejich práce - povinnost:-)Co se týče lidí kteří chovy projektují(myšleno v širším pojetí)jsou to většinou studovaní odborníci v oboru.Váš případ z papoušky je zřejmě případem nějaké atraktivní expozice znázornující vlhký prales k čenuž se titi malí tropičtí papoušci hodí.Jak však píšete nedopadá to vždy dobře.
cherry1402
napsal(a):
Dobrý den. Vzhledem k tomu, že máte doma 2 karakaly, předpokládám, že už o šelmách něco víte, takže Vaše otázka ohledně páření příbuzných jedinců mi připadá zbytečná. Zřejmě narážíte na mé KR. S ohledem na zachování genofondu je samozřejmě žádoucí, aby pár byl nepříbuzný, tak jako u všech zvířat. Potíž je v tom, že všichni KR, kteří v republice jsou, pocházejí od staršího páru ze ZOO Ostrava, a to jak u soukromníků, tak v jiných ZOO. Jedna ZOO už ale získala nepříbuzného samce, snad se to podaří i mně. Jinak oceloty i gepardy mám nepříbuzné!
Co se týká Vašeho nadšení ze ZOO, zřejmě by Vás rychle přešlo, pokud by jste věděl, jak to vypadá v "zákulisí". V tom naprosto souhlasím s panem Cone a není třeba to rozebírat (příklad za všechny - mrtvá bílá tygřice v Liberci). Soukromý chovatel, který není dotován, si dá zatraceně pozor, aby mu zvíře neuhynulo.
K chovu karakalů v zimě: Už jsem tu psala, že si dělám, co chci, podle svého uvážení. Pokud bych měla doma karakala z Afriky a v Zoo by mi řekli to, co Vám, bylo by mi to přinejmenším divné a určitě bych se tím neřídila. Osobně si myslím, že 10 stupňů v zimě není pro africké zvíře dostačující. Krom toho bych si zjistila informace z více zdrojů. Vaše obhajoba pana R.N. pochází zcela zřejmě z nedostatku informací o tomto člověku. Vzhledem k tomu, že je mezi chovateli notoricky znám, je s podivem, že Vy o něm nic nevíte. Váš příspěvek na mě působí, že Vám chybí informace ve všech směrech. Nicméně na jejich získání není nikdy pozdě!
Rodiče získané mnou nepocházeli z Afriky ,ale z tech tvrdých podmínek.Proto mi v zoo řekli a viděl jsem se svou paní chov.Též jsme debatovali přímo s ošetřovatelkou karakalu.Samozřejmě ,že jsme informace z literatury měli.Nebyl duvod pracovníkum zoo nevěřit ,když byly pravidelné odchovy.Zimoviště jsme samozřejmě postavili,když jsme objednali samce z Afriky a jak jsem podotkl je nutné.Samozřejmě že jsem o p RN již slyšel z vícero stran a chystám se jej navštívit.Vzhledem k velké vzdálenosti to již tento rok vyjde.Vaše presentace přístupu k chovu šelem by neměla dovolit spojení sourozencu.Není mi jasné ,proč jste to 2 x udělala.Množitelský přístup nemáte.To mě zarazilo a proto ten dotaz.A máte pravdu,že nformací není dikdy dostatek.
cherry1402
napsal(a):
Nemusím p RN obhajovat,ještě jsem s ním nejednal.Informace mám o jeho osobě tak jako asi vy z for,což neberu jako bernou minci a mám na to zatím vlastní názor.Zaráží mne že jste tak proutně ohodnotila znalost mých informací všeobecného poznání a chcete mi naznačit abych se vzdělával. Mužete mi zodpovědět tu otázku s KR ?.Jako chovatelka zde vystupujicí z pozice mezmezné lásky k šelmám,až mateřské ,by jste nikdy nemohla přistoupit k spojení sourozeneckého páru z duvodu které již byly uvendeny na této diskusy i jinými chovateli.A k otázce zoo nevím vaše zkušenosti jaké zákulisí myslíte ale mé zkušenosti jsou pouze kladné .Mám i přátelé mezi ošetřovateli a vím ,že svoji práci většina plní jako poslání a s velkou láskou.Nemyslete, že jen vy máte tu lásku ke zvířatkum,nejste sama.
jaguaride
napsal(a):
Nemusím p RN obhajovat,ještě jsem s ním nejednal.Informace mám o jeho osobě tak jako asi vy z for,což neberu jako bernou minci a mám na to zatím vlastní názor.Zaráží mne že jste tak proutně ohodnotila znalost mých informací všeobecného poznání a chcete mi naznačit abych se vzdělával. Mužete mi zodpovědět tu otázku s KR ?.Jako chovatelka zde vystupujicí z pozice mezmezné lásky k šelmám,až mateřské ,by jste nikdy nemohla přistoupit k spojení sourozeneckého páru z duvodu které již byly uvendeny na této diskusy i jinými chovateli.A k otázce zoo nevím vaše zkušenosti jaké zákulisí myslíte ale mé zkušenosti jsou pouze kladné .Mám i přátelé mezi ošetřovateli a vím ,že svoji práci většina plní jako poslání a s velkou láskou.Nemyslete, že jen vy máte tu lásku ke zvířatkum,nejste sama.
Dobrý večer. Proč ta nepřátelská odpověď? Nebo se chcete zapojit do včeobecných hádek?
Pana R.N. znám víc než jen z fór, on zná můj názor na to, co dělá a určitě to kvůli mě dělat nepřestane. Má na to svůj názor a já taky, dál to nechci rozebírat.
Nenaznačuji Vám, aby jste se vzdělával, to dělají průběžně všichni. Jen mě zarazilo, proč se na to ptá chovatel šelem. Vyplynuly mi z toho 2 možnosti: buď to nevíte nebo jste si chtěl rýpnout. Co se týká příbuznosti KR: tak jako jste se ptal Vy ohledně svých karakalů, ptala jsem se i já. Nejsem odborník na genetiku (Vy jste na tom asi lépe), takže jsem chtěla vědět, zda to bude velká chyba nechat pářit příbuzné jedince, protože stejně jako ZOO a jiní chovatelé, ani já nemám výběhy navíc, abych mohla pár oddělit. Nedokážu Vám odborně napsat to, co bylo několika odborníky řečeno mně, lépe by bylo o tom promluvit ústně, ale závěr byl, že to lze, protože z chovatelského hlediska(soukromníci) je to bezvýznamné. Horší by bylo pářit 2 generace, tedy rodiče s dětmi. Co se týká genetických vad, o kterých se zmiňujete, je riziko stejné jako u nepříbuzných párů. Podotýkám, že mi to neřekl jen jeden člověk, ale více lidí z řad veterinářů i zoologů. Ostatně nejsem jediná, která toto dělá, znám celou řadu chovatelů, kteří páří příbuzné jedince, samozřejmě zde nebudu uvádět jejich jména. Zkrátka není to ideální, ale někdy to jinak nejde( získat nepříbuzného kanaďáka je velký problém a NIKDO Vám nezaručí, že bude skutečně nepříbuzný). Ale to je na dlouhé povídání nejen o genetice.
Co se týká ZOO, mám v nich známé zoology, veterináře i ošetřovatele, jsem s nimi v pravidelném kontaktu a vím, že jsou to skvělí lidé s dobrým vztahem ke zvířatům, jinak by tuhle práci nedělali. Já jsem psala o zázemí ZOO, které je často nevyhovující, což ti, kteří tam pracují dobře vědí. Nebyla to pomluva, ale fakt. Chybí prostory, zařízení jsou zastaralá atd. Nejvíc si na to stěžují právě ošetřovatelé. Z toho pak logicky vyplývají různé "nehody". Vše je samozřejmě otázkou financí jak v ZOO, tak u soukromníků. Ti jsou na tom ještě o poznání hůře, neboť nejsou dotováni, nemají sponzory atd.
A že jen já mám lásku ke zvířatům? To bych musela být opravdu hodně namyšlená. Takových lidí je tu naštěstí spousta! Jak se zdá, zřejmě jste toho o mně slyšel hodně špatného a dobře mě znáte, jinak by jste tak nereagoval. No, zaujal jste vůči mně nepřátelský postoj, tak co nadělám? Všichni nemůžeme být kamarádi.
Cherry dovolte,abych Vás požádal o nepublikaci mých iniciál.Já již o Vás též nemám zájem.To co Vy činíte ,nemá obdobny.Netvrdte zde p.J ,že mě znáte,nikdy jsme se neviděli a jeden telefon 2 min cca a to Vámi překroucený ,nedělá informace.Nechte na p. J ,at si udělá svuj názor.Nevnucujte zde nikovu Váš zpusob chovu,který odpovídá mazlíčkářství.Váše volba.Ale ,že jste tu nechutně napadla chovatele,keří mají víc e zvířat a nazvala je lidským odpadem,to je síla.Miškování těch RK pominu,Bráchu a segru spojí slušně řečeno jenom nezodpovědný chovatel..Zanechte konečné používání RN a já nemám duvodu sem vstupovat.Ukázala jste,že jte jako oni.
Pane N.Vy jste ty karakali také páříl jako sourozence tak laskavě nelžete a původ byl Jihlava.To co píšete je také síla.Jinak kdysi jsem uVás byl a šlo vám jen o peníze nic víc.Co kdyby jste tak měsíc nikam nelezl ať se zdejší situace srovná.Paní J.neznám ale narozdíl od vás má rozum a zájem o zvířata né jen o kšeft.
Ještě ch ,koukám jak si chcete zde omluvit miškování KR,Vy která mládata nemusí mít,je mazlíčkářka a nedělá to pro peníze. proč to uděláte ? Jedině prachy. a to za kažnou cenu i ryskování ,že se narodí s vrozenou vadou,kerá se objeví třeba u nového majtele do 2 let nebo dement,tak co,hodím ho na hnuj. Kotata za každou cenu : Jinak vysvětlení není.A,že Vy s těmi názory co jste tu předvedla se k tomuto snížíte,tak nemusela jste RK pořizovat.Já,než jsem si RK koupil,věděl jsem,že nikde neseženu v Evropě samce ,Info od dovozcu ,zoo atd. Jedině možný je dovoz z´USA a to cca do pul roku od zálohy a cena 80 až 100 tis. Přesto jsem do toho šel a věděl,že byly do republiky přivezeni 2 nepříbuzní jedinci RK z USA. a naděje mi dala rozhodnutí.Nebo si našetřím na samce / to pro ty,proč se musí prodat,to není jako brouka,či pavouka za 100 kč ) Měl jsem nabídku i samce a mám ,bráchu a to pouze cca za 20 tis Kč. a nekoupím a nekoupil,protože ani za tak lukrativní koupi dospělého samce ,bráchu nepustím do chovu,právě ,že jsem zodpovědný chovatel a peníze za každou cenu ne !!! Ted se ukázalo,kdo má jaký přístup.Já čekám na ty peníze a samce za 100 tis. Kč A,že se odvoláváte n a jiné chovatele šelem ,tak jch asi moc osobně neznáte.Ti co je pořídili třeba jako Vy,tak kotata neměli. A ,že někdo druhý,to Vás neomlouvá ( však druzí jsou množitelé a já taky,je to to same ! ) .A doufám,že si k srdci vemete,aby jste tu se mnou skončla jako já s VÁmi.
Uzká přibuzenská plemenitba - inbríding zpusobuje nejcitlivější ztrátu genetické variability,vede k biologickému upadku ( inbrídingové depresy ) k dědičným defektum,chorobám atd. Např. choroby kostí HD nebo chondrodystropii ( špatná výživa chrupavky ) .PP lze ještě vyjimečně připustit u bratranec,sestřenice,tento příbuzenský stupen je povolen i u lidí.Příroda umí zabránit jedincum v přib. plemenitbě.
To bylo na začátku chovu,což jsem uvedl i zde na foru,nebyl internet,info. žádné,je to již několik let. V dnešní době přehršel informací je to neomluvitelné.Nyní se bavíme jako zkušení chovatelé se znalostmi a o RK v současnosti. Je tu zřejmě patrný rozdil.Zásadní rozdil je k pojetí chovu RK p. J a muj.Nepřipustit přib. plemenitbě.
Jak jsem již napsal když příbuzenskou plemenitbu uděláte vy, vždy to nějak oargumentujete a nebo na to nereagujete u druhého je to neodpustitelné je zbytečné se o tom s váma bavit problem se stavem prakticky všech kočkovitých šelem jsou nam známé a jestli budem čekat až se naskytne dobrá krev zjistíme , že máme doma stará zvířata, která není možné připustit a postupně z chovu vymizí problem se týká naprosto všech koček vyjma asi pp. Zaráží mne ale , kde berete tu drzost hodnotit opravdu bezvadné zařízení pani Juttnerové jako mazlíčkářské, vždyt my jsme vaše taky nehodnotily i když spíš připomíná zrušený nerentabylní chov psů na výkup jen jsou tam tet kočky to konec konců vyplívá i z vašich starých stránek, ale vaše zařízení je vaše věc a pani Juttnerové zase její vam se samozřejmě líbyt nemusí i když jste ho pochválil , když jste si bláhově myslel že vam snad nedej bože začne fandit , když jste zjistil, že opak je pravdou tak je špatné co na to říct
Jste bud chudák nebo falzifikátor udaju.Je jasné každemu,kdo si to přečetl,.že k zařízení je velký obdiv,ale mi se bavíme o pojetí chovu a ne o zařízení.Co se týči inbrídingu a mých chov, začátku šelem ,souroz. spojení je snad jasné.Léta pokročila ,info. není problem,chovatel lety vyzraje.Vyvíjí se. ( nebo by měl,pokud někdo 2 x přpustí sourozence,nevím ) Takže mé spojení sourozencu cca před 9 lety jako začátečník nelze v žádném případě srovnávat se znalostmi dnešní doby. Proto na základě poučení a znalostí a dalších získání info. osobní návštěvy u chov. šelem atd.Někde máte své vlákno Doušo ,spamatuj se. Opakuji se ,pokud přestanou sem příspěvky na moji osobu,vzdávám se zdejší přítomnosti a rád.Je to tu o ničem.Snad ten p.Jaguaride ,uvidíme,jak to zde dlouho vydrží. Dodám,že pokud některý chovatel připustil v začátcich chovu šelem sourozence,kotata většinou umřela a to i mě. P. J umřela 2 x. Jednomu chovateli se to před x lety podařilo,ale uhyny měl veliké.Pokud nic nevíte,nepište bludy mimo věc.
pane navrátil je veřejně zmám fakt , že jste prosil téměř všechny chovatele o podporu na nemoderované diskusi takže doušo zpamatuj se založil někdo kdo se nad váma slitoval a nebo vam podobný naštěstí jich neni moc. Na moderovanou diskusi vás nikdy nikdo nezval vlezl jste sem sám v domění že si zde naděláte reklamu projděte si zpětně historii moc se sem nepřispívalo ale byl tu klid , když sem přispívat nebudete bude zas chodí sem víc a víc slušných chovatelů a když opravdu dodržíte slib, že sem nebudete vstupovat bude to mít ůroven hlavně díky těm, které vy nemusíte
Vstoupil jsem sem z duvodu reakcí p cherry. a - nazvat letité chovatele majicí vetší počty zvířat lidským odpadem,je nehoráznost,to z pusy chovatel o chovateli nepustí natož do veřejného čtení b - připustit sourozence a vystupovat jako nezištná milovnice šelem a koček,že 4 hod. bez ních mám absták,je roztomilé.Kde je ta nezištnost , Nepřípustné,jak se vyjadřilí jiní .Snad i trestuhodné,to slušný chovatel nedělá.Když se snažíte být slušná. c- fotky vložené pěkné,ale sebelepší zařízení z chovatele chovatele neudělá.Za ta léta jsem viděl dost zařízení chudších a odchovy velké.Exkluzivní a odchovy malé- d- vaše jednání po dotazu na RK mém vyustilo v napadnutí moje e - pusobení na tomto foru je ztátou času f - p. Douša v podstatě rozehrál zdejší hru a svými příspěvky stále dokazuje převracení slov a odbíhání od věci. Z děchto duvodu není mé pusobení zde nutné.A p. cherry ani jsem tu radu s p RN nepotřeboval určitě si udělám názor sám při osobní návštěvě.P rysovi přeji pevné nervy,hodně uspěchu.Mimochodem ,naložil jste si velký ranec na záda,aby vás neporazil.Nic ve zlém.Brzy se ozvu a osobně se seznámíme.
Myslim, že konkrétně vás nikdo ničím neurážel, což se o vás říct nedá ale budiž a nikdo vam ani nebrání vam předvést zde vaše chovatelské zařízení at se máme z čeho poučit . Ajestli je takové jak jste se zde vyprezentoval ,rádi se poučíme ,člověk v tomto oboru nikdy nebude dost chytrý.
Jaguaride je rys zcela určitě, že by dva odlišní chovatelé používali slovní patvar "proutně" neuvěřím. Jejich slovník a hlavně myšlenkový posun je totožný. A zase se ukázalo, že pokud se mu nebude přitakat tak bude napadat a špinit každého, jeho výpady na chov cherry a její vztah k vlastním chovancům jsou úplně mimo mísu.
Pak to teda vše znamená že je pan navrátil rozpolcená ,no spíš rozdrobená osobnost protože 98 procent příspěvků na diskusi je taky jeho práce dokonce zkraje se ani nevzrušoval s ip číslem a vesele se chválil. Když tady jeho druhé já psalo že ho letos navštíví ,tak to by mohlo být dobré , jelikož asi od něj odešlo s rozumem , a proto byl tak mimo. Tak se asi letos dočkáme , že ještě bude při smyslech. . Pánové, teda a dámo, zažili jste tohle někdy na nejaké diskusi , já teda ne , normální člověk by se někam zahrabal a 5 let nevylezl . Na to musí bejt nátura
jaguaride
napsal(a):
Vstoupil jsem sem z duvodu reakcí p cherry. a - nazvat letité chovatele majicí vetší počty zvířat lidským odpadem,je nehoráznost,to z pusy chovatel o chovateli nepustí natož do veřejného čtení b - připustit sourozence a vystupovat jako nezištná milovnice šelem a koček,že 4 hod. bez ních mám absták,je roztomilé.Kde je ta nezištnost , Nepřípustné,jak se vyjadřilí jiní .Snad i trestuhodné,to slušný chovatel nedělá.Když se snažíte být slušná. c- fotky vložené pěkné,ale sebelepší zařízení z chovatele chovatele neudělá.Za ta léta jsem viděl dost zařízení chudších a odchovy velké.Exkluzivní a odchovy malé- d- vaše jednání po dotazu na RK mém vyustilo v napadnutí moje e - pusobení na tomto foru je ztátou času f - p. Douša v podstatě rozehrál zdejší hru a svými příspěvky stále dokazuje převracení slov a odbíhání od věci. Z děchto duvodu není mé pusobení zde nutné.A p. cherry ani jsem tu radu s p RN nepotřeboval určitě si udělám názor sám při osobní návštěvě.P rysovi přeji pevné nervy,hodně uspěchu.Mimochodem ,naložil jste si velký ranec na záda,aby vás neporazil.Nic ve zlém.Brzy se ozvu a osobně se seznámíme.
Dobrý večer. Považuji za slušnost a svou povinnost vysvětlit, co jsem myslela svými slovy "lidský odpad. Nikdy bych si nedovolila označit tak slušné a zkušené chovatele, tato slova byla pouze reakcí na slova pana R.N., cituji, "odchovat a prodat", a byla určena JEN A POUZE jemu. Co svými slovy myslel on, to ukázal na propočtu výdělku na gepardech.
Pokud to někdo pochopil jinak a bral to jako útok na svou osobu, pak se mu omlouvám za špatnou formulaci slov. Inteligentním lidem snad toto vysvětlení postačí. Co se týká páření mých KR, vysvětlila jsem již včera. Vy jste dal dohromady karakaly z různých zeměpisných míst a omlouváte to tím, že " chovatel se vyvíjí". Tímjste omluvil i to, že jste se nikde neinformoval. I já se jako chovatelka vyvíjím, takže mi to páření jistě prominete stejně velkoryse jako sobě. Na rozdíl od Vás jsem se ale informovala a Vy jste zde svými slovy udělal z odborníků, kteří mi radili a vše vysvětlili neschopné blbce a pasoval se do role jediného odborníka na genetiku.
A že nemám žádné odchovy? No, jestli to nebude tím, že nepářím dosud nedospělá zvířata! Nebo Vy jste odborník i na tohle? Mně zatím stačí odchovy u těch, kteří už jsou dospělí a u nich odchovávám pravidelně.
Panu R.N.: Není to dlouho, co jste ze mě udělal neschopnou obchodnici se zvířaty, protože je nemohu prodat(důvody jsem vysvětlila). Dnes jste mě naopak označil za množitelku, která na zvířatech jen rejžuje peníze. Tak si to znovu promyslete, co vlastně jsem, obojí být nemohu. Nebo si mě klidně zařaďte do nějaké jiné škatulky, podle toho, co Vám bude více vyhovovat.
Jaguaride: Když čtu Vaše příspěvky, nemohu se zbavit dojmu, že jste klonem pana R.N. Stejná slova i celé věty, stejné hrubky i stejně neomalené chování. Navíc jste tu jeho jediným fandou a ochráncem. Takže až se sejdete se svým druhým já, dejte vědět, co je u Vás doma nového a jak se Vám tam líbí. Určitě to bude supr.
Jsme v tématu Rys kanadský - jak je patrné snažím se v tomto tematu jako jediný být k věci tematu.Kažný snad usoudí,že chov rysa kanadského a jeho případný odchov,genetika je přímo k věci.Ti pánové,kteří jako jedna parta odbočili od tematu,mimochodem jako vždy a je to normální.To je styl jejich diskuse.Protože o chovu nic nevědí,šelmy nemají,jen tu rýpají. Tak jedme konečně k věci.Vaše odpověd není dostačujicí,ba je zavádějicí.Možná,že někomu stačí.Možná těm pánum zde pusobicích.Ale nestačí zájemci o chov šelem.Genetiku chovatel hmyzu neřeší.Že jste se k ním přidala do party,jak jste napsala v uvodním příspěvku,to chápu.Chápu i jejich podporu. Chápu ,že jste sem vstoupla.Podpořit Doušu,puvodce všeho.Douša má přece minimálně 1 kotě od Vás,pokud ne celý pár.Na osobní mé návštěvě to tak říkal. Nechápu ,ale inbríding u RK. To,že jste Vaše pohnutky,co Vás k tomu vedlo nevysvětlila,též chápu nebo spíše jste nechtěla.Snažíte se to dětinsky omlouvat ,že já taky já 1 x cca před 9 ti. lety ) vy 2 x vyzbrojena znalostmi od odborníku a přesto i za cenu zásadních ryzik,která popsal minule kolega. Odvolávat se na odborníky,jako je např. veterinář,no nevím ,jakého máte,ale muj bydlí v Přelouči,má na dosah dokončení Csc ,2 x týdně jezdní do Brna učit na Vysokou školu veterinární a je to mladý a velmi zkušený a vzdělávajicí se lékař.Tento absolutně tvrdí ne. ! Nevím ,které odborníky v ZOO myslíte.Ale v ZOO Ostrava by Vám to asi kurátor nebo zoolog neřekl.Možná vrátný.Pokud jsem osobně jednal se zoologem,tak bych řekl,že on též ne. Pochybuji,že by jste navštívila jiná zoo.Specialista na šelmy s největší kolekcí šelem je Jihlava.Tam by Vám to nikdo neřekl.Skuteční odborníci a mají výsledky v odchovech.Doporučuji každému zoo vidět !Že by odborníci ze ZOO tvrdili,že ne v ZOO ,ale sokromník ,at si to myškuje.No pravda,jim by to bylo jedno,ale pochybuji.Výsledek dobří pracovníci v ZOO by to neřekli,alespon ti co znám já.Právě odborníci na šelmy .Pak to uděláte inbrídinková deprese si zajisté svoji dan vybere.Pokud se Vám podaří odchovat i kotě,tak je dosti možné,že do 2 let zemře na nějakou vadu.Nevím,jak se budete tvářit a co řeknete tomu kupci ,kerý to zvíře miloval.Nevím,zda by jste se mu podívala do očí.Prostě takové kotě je chovatelský odpad,do chovu jej nikdo nekoupí.Na mazlíka ,jak jsem řekl výše.Nevím,zda by jste s čistým svědomím řekla kupujicímu,prodávám vám kotě po souroz. páru.Chytrý člověk jej nekoupí.Takže takové kotě je férově n e p r o d e j n é .A vy klidně připustíte..Nevím,jak dlouho máte šelmy.Asi 3 roky,dle stáří v. š. Pokud ano,ta neuděláte inbríding.Pokud uděláte,tak ničemu nerozumíte nebo snat to uděláte vedomě s veškerými ryziky a to je již neomluvitelné Vaši fandové Vám sice připěhli na pomoc mimo téma,řeší nejakého Jaguaride,ale neřeší příspěvek.Velmi zarážejcí,že žakový diskuter cone,pry významný chovatel psu s PP.se nevyjádřil.Nevím,že by to u psu bylo bězné nebo žádoucí.Ja za celou dobu dbal na nepříbuznost psu bez PP. Byli někteří dovezeni z Polska.Nevadí mi to ,že to nevadí chondroušovi,alias kuguarovi,vytvořil sebe do party 2 x V chovu brouku a pavouku to nevadí.Těm by to vadilo pouze ,ktybych to dělal já a ne Vy. To by měli materialu na celý rok.A těch urážek co bych si zažil.Ale já to nejsem.Tak mlčí.Omlouvat kritiku zoo v ČR ,že jste to tak nemyslela,že jste myslela hosp. zázemí.Že jim snad chybí 1 vidlička nebo se kýve polička ?A proto jsou velmi nespokojeni.Vždy vše překroutíte a stavíte věci tak ,jak se Vám hodí.Vy jako velká odbornice a machr na šelmy,tak alespon pusobíte,dáváte rady v ZOO při odchovu.No ? Mrkněte do Velké knihy chovu savcu M. Kořínek a tam to přečtete.Nedělejste prosím z pracovníku ZOO hlupáky,že tak elementární věc ,jak skrmit Tatru ,nevěděli do té doby,než Vy jste jim to neporadila.Jsou vysokoškolsky vzdělaní nebo středoškolsky a své práci nejen rozumí,ale ji i milují .To ví již každý chovatel psu a koček od uvedení Tatry na trh a než bylo na trhu suš. mléko pro kočky.Mimochodem,tato mléka jsou vyvynuta pro krmení kotat od 1 dne a na poznatcích ,aby co nejvíce napodobovaly mléko kočky.Takže tot méko je při odchovu šelem nejlepší.Ale nejdražší.Tak proto sázíte po 14 dní Tatru.ne ,že je slabe mléko pro kočky ,ale v poměru dle výrobce velmi dobré,záleží na výrobci..Že neumíte prodat 1 kotě ocelota a to od nepříbuzných rodiču a s velkým zájmem kupcu z celé EU,tak nevím,jak budete chtít prodávat případného chudáčka KR . inbrídingu.Bude NEPRODEJPÝ,pokud budete nabízet čestněš.Vždy Vy odchovat a prodat ihned stvoříte ze dvou vět LIDSKÝ ODPAD.Tak nevím,kam to ti chovatelé dávají.Asi budujete utulek pro Vám narozená kotata.S takovým přístupem je budete dávat zdarma nebo neprodáte a necháte si jeAsi i s tím počítate nebo nemáte žádnou představu o marketinku. .Takže vše vyjasněno.Už ani nepiste.At nemusím odpovědět.Pokud vše víte ,tak pak děláte,pak nemám už slov.Je vidět ,že o chovu víte minimum,tak se řádně vzdělávejte ,at se nepouštíte do dilatanského přístupu k chovu.Nebo snad jste tak vzdělaná,že tech ibriding děláte s čistým svědomím.Je to jedno nebo druhé.Vaše láska k zvířátkum ,ke kočkám,které máte jako děti ,mi připadá jako maka ,která pošle v 15 ti dcerku šlapat a synka do uranových dolu a křičí za nimi ,MILUJI VÁS !
Pane N.karakali jste množil ale neuspěšně cca před 6 lety.Nechte si ty kydy na koledu a jděte už někam.Przníte vše nač příjdete a to i diskuze.Mení to tak dlou co jste měl inzerát že hledáte nasledníka chovu toho odpadu co vám tam běhal.Takže ta vaše svatost je zarážející.Znám vás osobně a byl jsem u vás a vaše lži se nadají poslouchat ani číst
To jsem já diskutér cone, prosím vás, jak jste chtěl dosáhnout modrých fr. buldočků? Vždyť jediná cesta pro upevnění něčeho, co v této rase není byla mezirasové křížení pro získání barvy a pak tvrdý imbred. Moc zapomínáte na to co jste dělal před lety, ba co víc - opomenete i to, co jste napsal před nějakým časem. Možná by chtělo zalistovat zpět a postudovat k čemu a hlavně jak jste se již vyjádřil.
Dle mého vám tyto hádky a výpady ubírají na vážnosti, nehádal bych se stále a se všemi. Vy si ale udělejte co uznáte za vhodné a nejlepší pro vás. Jo, a tu ch.s. psů jsem měl.
Příjemný den a míň emocí. Vždyť s celým světem a větrnými mlýny válčil jen jeden španělský don.A to už velice dávno.
Pokud jste takový odborník a chovatel byvalý psu s PP.tak víte ,co je to inbríding a proč se používa a použije u psu.Právě pro vyzvednutí fenotypu.Pouze pro to.Ale,že při takovém spojení je zákonitý chovatelský odpad,to víte též.Nevím,proč tato cesta je zvolena chovatelkou,která nepotřebuje kotata jako finanční injekci.Protože neuznává odchovat a prodat.Pochopím,že to udělá jiný chovatel šelem.Je to jeho věc.Ale chovatelka presentujicí,jak se prezentuje a jsou ji známy dusledky ,toto udělá PROČ? Ten člověk,který potřebuje peníze pro udržení chovu,nezmíní se o tom imbrídingu,muže mu to vyjít.Je na něm,jak to bude dál.Toho i pochopím.Ale ne zdejší chovatelku,.,která zde presentuje přístup k chovu jí vlastní.To je podstata mého názoru.Snad to z těch článku je patrné.Žádné buldočky modré jsem nekřížil.Měl jsem záměr zkusit je odchovat.Sháněl info,literaturu,ale k připuštění nedošlo.
fiíííha týýý joooo to je masakr to je soda.jo je to na dané vlákno správně to je jasné.Ale nevím proč se furt hádáte stačilo jasně říct proč to ta paní dělá a jo to .ne psat romány.Lidičky další jen přitápějí a jejich příspěvky jsou povl.Tak se dál hádejte p. RN mějte už rozum a nehádejte se.Zařízení a rysy máte nádherné .Nechto už toho.
skano
napsal(a):
fiíííha týýý joooo to je masakr to je soda.jo je to na dané vlákno správně to je jasné.Ale nevím proč se furt hádáte stačilo jasně říct proč to ta paní dělá a jo to .ne psat romány.Lidičky další jen přitápějí a jejich příspěvky jsou povl.Tak se dál hádejte p. RN mějte už rozum a nehádejte se.Zařízení a rysy máte nádherné .Nechto už toho.
Pane R.N., kolik máte těch klonů? Včera jaguaride, dnes skano. Jeden pak ani neví, které části Vašeho já, odpovídá!
cherry1402
napsal(a):
Pane R.N., kolik máte těch klonů? Včera jaguaride, dnes skano. Jeden pak ani neví, které části Vašeho já, odpovídá!
V teměř každém vláknu několik:Je to fabulátor a patologický lhař pohrdající lidmi.Po včerejší pražbě a upozornění na stejnou formu i obsahu použil dnes výrazně jinou retoriku.Po karieře ekologa objevil v pondělí pojem "genetika" v uterý studoval a dnes již vyučuje.
chondro
napsal(a):
V teměř každém vláknu několik:Je to fabulátor a patologický lhař pohrdající lidmi.Po včerejší pražbě a upozornění na stejnou formu i obsahu použil dnes výrazně jinou retoriku.Po karieře ekologa objevil v pondělí pojem "genetika" v uterý studoval a dnes již vyučuje.
Máte naprostou pravdu. Je to génius. Tak rychle nevystudovali někteří ani právnickou fakultu v Plzni .
rys
napsal(a):
Jsme v tématu Rys kanadský - jak je patrné snažím se v tomto tematu jako jediný být k věci tematu.Kažný snad usoudí,že chov rysa kanadského a jeho případný odchov,genetika je přímo k věci.Ti pánové,kteří jako jedna parta odbočili od tematu,mimochodem jako vždy a je to normální.To je styl jejich diskuse.Protože o chovu nic nevědí,šelmy nemají,jen tu rýpají. Tak jedme konečně k věci.Vaše odpověd není dostačujicí,ba je zavádějicí.Možná,že někomu stačí.Možná těm pánum zde pusobicích.Ale nestačí zájemci o chov šelem.Genetiku chovatel hmyzu neřeší.Že jste se k ním přidala do party,jak jste napsala v uvodním příspěvku,to chápu.Chápu i jejich podporu. Chápu ,že jste sem vstoupla.Podpořit Doušu,puvodce všeho.Douša má přece minimálně 1 kotě od Vás,pokud ne celý pár.Na osobní mé návštěvě to tak říkal. Nechápu ,ale inbríding u RK. To,že jste Vaše pohnutky,co Vás k tomu vedlo nevysvětlila,též chápu nebo spíše jste nechtěla.Snažíte se to dětinsky omlouvat ,že já taky já 1 x cca před 9 ti. lety ) vy 2 x vyzbrojena znalostmi od odborníku a přesto i za cenu zásadních ryzik,která popsal minule kolega. Odvolávat se na odborníky,jako je např. veterinář,no nevím ,jakého máte,ale muj bydlí v Přelouči,má na dosah dokončení Csc ,2 x týdně jezdní do Brna učit na Vysokou školu veterinární a je to mladý a velmi zkušený a vzdělávajicí se lékař.Tento absolutně tvrdí ne. ! Nevím ,které odborníky v ZOO myslíte.Ale v ZOO Ostrava by Vám to asi kurátor nebo zoolog neřekl.Možná vrátný.Pokud jsem osobně jednal se zoologem,tak bych řekl,že on též ne. Pochybuji,že by jste navštívila jiná zoo.Specialista na šelmy s největší kolekcí šelem je Jihlava.Tam by Vám to nikdo neřekl.Skuteční odborníci a mají výsledky v odchovech.Doporučuji každému zoo vidět !Že by odborníci ze ZOO tvrdili,že ne v ZOO ,ale sokromník ,at si to myškuje.No pravda,jim by to bylo jedno,ale pochybuji.Výsledek dobří pracovníci v ZOO by to neřekli,alespon ti co znám já.Právě odborníci na šelmy .Pak to uděláte inbrídinková deprese si zajisté svoji dan vybere.Pokud se Vám podaří odchovat i kotě,tak je dosti možné,že do 2 let zemře na nějakou vadu.Nevím,jak se budete tvářit a co řeknete tomu kupci ,kerý to zvíře miloval.Nevím,zda by jste se mu podívala do očí.Prostě takové kotě je chovatelský odpad,do chovu jej nikdo nekoupí.Na mazlíka ,jak jsem řekl výše.Nevím,zda by jste s čistým svědomím řekla kupujicímu,prodávám vám kotě po souroz. páru.Chytrý člověk jej nekoupí.Takže takové kotě je férově n e p r o d e j n é .A vy klidně připustíte..Nevím,jak dlouho máte šelmy.Asi 3 roky,dle stáří v. š. Pokud ano,ta neuděláte inbríding.Pokud uděláte,tak ničemu nerozumíte nebo snat to uděláte vedomě s veškerými ryziky a to je již neomluvitelné Vaši fandové Vám sice připěhli na pomoc mimo téma,řeší nejakého Jaguaride,ale neřeší příspěvek.Velmi zarážejcí,že žakový diskuter cone,pry významný chovatel psu s PP.se nevyjádřil.Nevím,že by to u psu bylo bězné nebo žádoucí.Ja za celou dobu dbal na nepříbuznost psu bez PP. Byli někteří dovezeni z Polska.Nevadí mi to ,že to nevadí chondroušovi,alias kuguarovi,vytvořil sebe do party 2 x V chovu brouku a pavouku to nevadí.Těm by to vadilo pouze ,ktybych to dělal já a ne Vy. To by měli materialu na celý rok.A těch urážek co bych si zažil.Ale já to nejsem.Tak mlčí.Omlouvat kritiku zoo v ČR ,že jste to tak nemyslela,že jste myslela hosp. zázemí.Že jim snad chybí 1 vidlička nebo se kýve polička ?A proto jsou velmi nespokojeni.Vždy vše překroutíte a stavíte věci tak ,jak se Vám hodí.Vy jako velká odbornice a machr na šelmy,tak alespon pusobíte,dáváte rady v ZOO při odchovu.No ? Mrkněte do Velké knihy chovu savcu M. Kořínek a tam to přečtete.Nedělejste prosím z pracovníku ZOO hlupáky,že tak elementární věc ,jak skrmit Tatru ,nevěděli do té doby,než Vy jste jim to neporadila.Jsou vysokoškolsky vzdělaní nebo středoškolsky a své práci nejen rozumí,ale ji i milují .To ví již každý chovatel psu a koček od uvedení Tatry na trh a než bylo na trhu suš. mléko pro kočky.Mimochodem,tato mléka jsou vyvynuta pro krmení kotat od 1 dne a na poznatcích ,aby co nejvíce napodobovaly mléko kočky.Takže tot méko je při odchovu šelem nejlepší.Ale nejdražší.Tak proto sázíte po 14 dní Tatru.ne ,že je slabe mléko pro kočky ,ale v poměru dle výrobce velmi dobré,záleží na výrobci..Že neumíte prodat 1 kotě ocelota a to od nepříbuzných rodiču a s velkým zájmem kupcu z celé EU,tak nevím,jak budete chtít prodávat případného chudáčka KR . inbrídingu.Bude NEPRODEJPÝ,pokud budete nabízet čestněš.Vždy Vy odchovat a prodat ihned stvoříte ze dvou vět LIDSKÝ ODPAD.Tak nevím,kam to ti chovatelé dávají.Asi budujete utulek pro Vám narozená kotata.S takovým přístupem je budete dávat zdarma nebo neprodáte a necháte si jeAsi i s tím počítate nebo nemáte žádnou představu o marketinku. .Takže vše vyjasněno.Už ani nepiste.At nemusím odpovědět.Pokud vše víte ,tak pak děláte,pak nemám už slov.Je vidět ,že o chovu víte minimum,tak se řádně vzdělávejte ,at se nepouštíte do dilatanského přístupu k chovu.Nebo snad jste tak vzdělaná,že tech ibriding děláte s čistým svědomím.Je to jedno nebo druhé.Vaše láska k zvířátkum ,ke kočkám,které máte jako děti ,mi připadá jako maka ,která pošle v 15 ti dcerku šlapat a synka do uranových dolu a křičí za nimi ,MILUJI VÁS !
Tak tohle považuji za dokonalý profil pana R.N. i všech jeho po fórech se potulujících částí. Já mít tak těžkou vadu charakteru, nechám si udělat genetické vyšetření, odkud se to vzalo. I když on to nepotřebuje - teď, když má nastudováno a stal se z něho přes noc odborník na genetiku, má v tom jistě jasno. Co mi ale hlava nebere je, proč sepsal takový román, když mi už několikrát slíbil, že se mnou končí. Jediným vysvětlením je, že se mu po mně stýská, zkrátka má absťák.
Nejsem žádný věštec , ale jedno je jisté, on nikdy nezkončí pojem,, ostuda po celé republice ,, to mu nic neříká jelikož mu to hlava nebere , zkončí až tehdy ,až admin usoudí jestli je vhodné mít tu pana navrátila nebo normální chovatelskou veřejnost a přestane ho sem pouštět jako to udělali už dávno na kočičím foru
cherry1402
napsal(a):
Tak tohle považuji za dokonalý profil pana R.N. i všech jeho po fórech se potulujících částí. Já mít tak těžkou vadu charakteru, nechám si udělat genetické vyšetření, odkud se to vzalo. I když on to nepotřebuje - teď, když má nastudováno a stal se z něho přes noc odborník na genetiku, má v tom jistě jasno. Co mi ale hlava nebere je, proč sepsal takový román, když mi už několikrát slíbil, že se mnou končí. Jediným vysvětlením je, že se mu po mně stýská, zkrátka má absťák.
Není třeba nic studovat,stačí si něco přečíst a mít cit a slušnost chovatele a nepačokovat segru s bráchou.-A pak urážet chovatele odpadem a sama se chovat huře. Tot celá genetická věda.Že Vám to dělá problém pochopit,tak vyšetřit by jste se měla nechat Vážená paninko Vy.Nešlo Vám by tak prosté informace nacpat do hlavy trva ne přez noc ale stovky nocí,aby jste pochopila význam příspěvku ? Já Vám jasně psal,že odpovídat nemusíte,abych odpovědět nemusel já.To je hosyp ? Nebo prostě je vidět ,že forum bezemně je bez štávy,?.Stal jsem se Vám drogou ? Doušáka pomíjim,chudáček Prý se snad ani nevyučil,,lidi toho napovídají,že ? .Chondroušek internetový maniak ,exhibicionista( nic nemá a machruje a uráží a opisuje kde se dá )Pak stvoří ještě kuguara,aby bylo o jednoho víc ( jasná retorika ,souvislost časová odeslání ,atd. ( Takže zde zustane Doušak,chorouš a V y.Pak se někdo přidá.Ale ne chovatel šelem. To se toho ch. určitě dozví o šelmách.Nebo ji dělá dobře plácání po zádech , Tak snad je to vše ,pište si spolu.Nebo se sejděte a hodte si maryašek.Baj,baj.
Dobré ráno p. N, vždy mě dopoledne pobavíte - a asi nejen mě - nějakým ranním výpadem na někoho z diskutujících, trošku je pouražíte a den je pak pěknější? To už není diskuse, to je ventilace nějakéhe charakterového rysu. Myslím si osobně, že je to škoda, vždyť něco nového o chovu kočkovitých šelem by se rádi dozvěděli i ti, co je momentálně / nebo ještě??/ nechovají. Zkuste vést konstruktívní, neurážející diskusi, ostatní se velmi rádi přidají pokud nabydou dojmu, že nedostanou ihned spršku.
asi by sme se nad sebou měly opravdu sami zamyslet , kdyby jsme takového pakoše potkali na ulici ,ani by sme si ho nevšimli natož aby sme se snim vybavovali a tady s nim vesele vedem nekonečnou diskusi o ničem. Mam nápad ,podme z této diskuse odejít s tím, že ji budem jen sledovat , on se prohlásí za vítěze bude sem chvilku psát, počítam , že po čase odtáhne a až bude klid můžem se vrátit a diskutovat o věcech pro chovatele zajímavích , protože je myslím dobře , že sem pár chovatelů našlo cestu a proč se nechat odradit . A když sem zase vleze , tak si dáme zas dovču počítam , že tak na podesátý mu dojde , že o něj nikdo nestojí co vy na to
Jako doplněk k mé odpovědi na otázku Chondra na vl. Leopardus pardalis posílám aktuální foto nového výběhu pro mladou KR. Zeleň ještě není kompletní, bude se dodělávat na podzim. Zde vytápěný domek, uvnitř police na 2 patra.
Celý výběh má 2 části, které jdou průchozí skrz posuvná dvířka. Zde zadní část výběhu.
2. zcela odlišná část výběhu s policemi a malým domkem, na zemi jsou místo trávy štěpky.
Dobrý den. Chci se podělit o radost a přidat k tématu něco nového. Moje roční samice KR Li-Lu se konečně dočkala partnera. Nějakou dobu ale potrvá než budou spolu, teď náš nový člen rodiny absolvuje karanténu, a pak si na sebe teprve budou zvykat. Taky musí trochu povyrůst, protože má teprve 3 měsíce. Po 5 dnech v novém domově je stále vystrašený z nového prostředí a na všechny vrčí, ale pomalu se začíná osmělovat. Chce to čas a trpělivost. Posílám první foto našeho malého kluka a prosím případné účastníky zde na diskuzi o návrh jména.
Posílám foto malého rysa, jak jsem slíbila. Chyba byla na straně ifauny, ale už je to v pořádku.
cherry1402
napsal(a):
Foto 5
Dobrý den scherry1402.
Váš nový přírůstek je velice rozkošný. Myslím si, že nebude dlouho trvat, a ono vystrašené vrčení se záhy změní na spokojené vrnění. Váš přístup k chovu a Vaše chovatelské zařízení je toho zárukou. Jsem rád tomu, že jsem měl tu možnost Vás navštívit, osobně poznat, a vidět vše na vlastní oči. Velice Vám a Vašemu manželovi fandím. S pozdravem G.Z.
DOBRY DEŇ
Rozhodol som sa pre chov tejto krasnej šelmy.Fotky Vašho chovneho zariadenia su pre mňa veľmi inšpirujuce prosim Vas a samozrejme aj ostatnych chovateľov o nazor na minimalnu veľkosť vybehu,vyšku, zastrešenie,zimnu ubikaciu a ostatnych naležitosti potrebnych pri zabespečeni pohody chovanych zvierat.
Hlavne vas všetkych prosim o vecne prispevky bez osobnych napadani a uražok.Všetkym vam vopred ĎAKUJEM.
Pavel.
matuzalem
napsal(a):
DOBRY DEŇ
Rozhodol som sa pre chov tejto krasnej šelmy.Fotky Vašho chovneho zariadenia su pre mňa veľmi inšpirujuce prosim Vas a samozrejme aj ostatnych chovateľov o nazor na minimalnu veľkosť vybehu,vyšku, zastrešenie,zimnu ubikaciu a ostatnych naležitosti potrebnych pri zabespečeni pohody chovanych zvierat.
Hlavne vas všetkych prosim o vecne prispevky bez osobnych napadani a uražok.Všetkym vam vopred ĎAKUJEM.
Pavel.
Dobrý den,chválím Vás,že jste se rozhodl o chov Rysu .Na Slovensku vím jen o jednom chovateli Rysu ostrovidu.Má snad 2 samice,samce shání.Vzhledem k tomu ,že srdeční záležitostí a specilizací mojí je chov Rysu dostupných druhu( jsou jen 4 druhy a z toho 3 druhy dostupné ,nepočítam Caracala,již jej více odborniku neřadí do rysu ,ale jako samostatný druh. ) Výhodou je v chovu rysu všech druhu,že se jim nemusí topit.Minimální chov. zařízení je o rozloze 25 m 2 plochy.Výška minimálně 2 m.Dobré pro začátek je vycházet z tohoto rozměru,pokud mě tíží finance.Mohu přistavovat dle fin. možností. a prostoru.Čím větší,tím lépe.Zvířata lépe vyniknou ve své kráse a přirozenosti.Určitě jim pohyb ve větším prostoru prospěje lépe na zdraví,osvalení.Též mužele lépe zařídit výběh,tak jako já nebo p. Chery. Tak jak jsem to udělal já a jsem na 290 m 2 a 100 m 2 přistavuji( čekám na stavební povolení . pozor je potřeba v ČR na Slovensku nevím ) Dobré je mít pro ně místnost,alespon 2x2 m .Zateplenou.Většina chovatelu má pouze boudu.Já mám místnosti v celku cca 80 m2.Velice rádi RO je vyhledávají,honí se v nich v horku jsou tam zalezlí.Rys kanadský je venku v horku,ve stínu,v mrazu,chumelenici,dešti(mírném )Má k dispozici 2 boudy zateplené s předsínkou a místnost 2x2 m . Nevím jaké mají zkušenosti s RK ostatní.Výška je dostačujicí 2 m ,ale vyšší není na škodu.Lezou rádi do výšek.Myslím si,že návštěva u p. Chery by Vás nadchla.Zde uvidite chov RK s vynikajicím zařízením.P. Vám určitě se vším poradí.Vyplatí se osobní návštěva.Již Vaše rozhodnutí a zájem o chov těchto nádherných,užasných koček je vstupenkou do řad chovatelu šelem.Jen to někde uvidíte a jste zasažen.Pořídíte první šelmu a máte fanatického koníčka,lásku na celý žívot.Budeme čekat,že nám přispějete na diskusi s Vašími novými svěřenci.Vítám Vás již i tímto do našich řad. S pozdravem Rys - Roman
DOBRY DEŇ
Ďakujm za prvu odpoveď,na začiatok planujem vybeh 80 m2,vyšku 3,5m + 20 m2 x3m vyška v murovanj stavbe. Mam ešte jednu otazku - ake pletivo mi odporučate použiť na oplotenie vybehu? Predpokladam že vzhľadom na veľkosť mačiatka sa stavebna kari rohož neda použiť - bude stačiť bežna plotovka??
Pavel
Pro začátek budete mít výběh dostačujicí nad rámec zákona.Pokud přístavíte časem více jen dobře pro zvíře a pro Vaše svědomí a především krásný pohled na velký výběh a jak se v něm rysi prohání.Vím o čem mluvím.Pokud byli rysi v začátku ve výběhu 25 m 2 ,aktivita byla menší.Chodili z rohu do rohu.Seděli.Leželi.Ale jak byli propuštěni na plochu 290 m 2.Tak jejich aktivita především na večer je enormní.Pohled jak lítají a honí se 3 rysi je nádherný a Vás hřeje pocit,že pro ně děláte maximum co Vám dovolí finance a prostor.Je skutečně vidět,že si to užívají.Dle mých zkušeností se utvrzuji,že výběh co největší.Bylo u mně několik chovatelu šelem a byli rozlohou velice překvapeni a vyřkli svuj názor,že velikost je zbytečná,proč to dělám.No.V zahraničí ,odkud pochází ty 3 holky má chovatel v soukromí 500 m 2 pro 1 a 3 rysy skupinu.Běžně od všech samic každým rokem mívá kolem 9 kotat.Myslím si,že uspěšný odchov rysu bude ovlivnovat i velikost mimo jíné výběhu.Poskytněte svým budoucím rysum maximum co Vám prostředky a místo dovolí.Tot má rada.S pozdravem Roman - rys
rrys
napsal(a):
Pro začátek budete mít výběh dostačujicí nad rámec zákona.Pokud přístavíte časem více jen dobře pro zvíře a pro Vaše svědomí a především krásný pohled na velký výběh a jak se v něm rysi prohání.Vím o čem mluvím.Pokud byli rysi v začátku ve výběhu 25 m 2 ,aktivita byla menší.Chodili z rohu do rohu.Seděli.Leželi.Ale jak byli propuštěni na plochu 290 m 2.Tak jejich aktivita především na večer je enormní.Pohled jak lítají a honí se 3 rysi je nádherný a Vás hřeje pocit,že pro ně děláte maximum co Vám dovolí finance a prostor.Je skutečně vidět,že si to užívají.Dle mých zkušeností se utvrzuji,že výběh co největší.Bylo u mně několik chovatelu šelem a byli rozlohou velice překvapeni a vyřkli svuj názor,že velikost je zbytečná,proč to dělám.No.V zahraničí ,odkud pochází ty 3 holky má chovatel v soukromí 500 m 2 pro 1 a 3 rysy skupinu.Běžně od všech samic každým rokem mívá kolem 9 kotat.Myslím si,že uspěšný odchov rysu bude ovlivnovat i velikost mimo jíné výběhu.Poskytněte svým budoucím rysum maximum co Vám prostředky a místo dovolí.Tot má rada.S pozdravem Roman - rys
Jo opomenul jsem to pletivo.Např.p. Juttnerová má u šelem tz plotovku,jak říkáte.Já mám kari sítě.
matuzalem
napsal(a):
DOBRY DEŇ
Ďakujm za prvu odpoveď,na začiatok planujem vybeh 80 m2,vyšku 3,5m + 20 m2 x3m vyška v murovanj stavbe. Mam ešte jednu otazku - ake pletivo mi odporučate použiť na oplotenie vybehu? Predpokladam že vzhľadom na veľkosť mačiatka sa stavebna kari rohož neda použiť - bude stačiť bežna plotovka??
Pavel
Dobrý den. Velikost výběhu jakou uvádíte, je pro KR dostatečná. Podle předpisů je minimum 30 m2, což je málo, protože rysi dost běhají, jako třeba gepardi, takže potřebují větší prostor. Vhodné jsou i police v různých výškách. Moji rysi se po nich honí a posilují si tak svalstvo, navíc se jim líbí pozorovat okolí odněkud z výšky. Co se týká oplocení, kari síť pro ně není vhodná, já jsem použila běžné pletivo, avšak větší tloušťky než u ocelotů. Je pouze na objednávku a je také dražší, ale po zkušenostech s oceloty jsem měla obavy, že v obchodech běžně prodejné pletivo by nevydrželo. I tak se při šplhání to silnější prohýbá. Dole u země je zpevněné z obou stran palisádami, tím mám jistotu, že se mi rysi nedostanou ven. Navíc si myslím, že pletivo je estetičtější než kari síť (budete se na to dívat už pořád) a samozřejmě v přírodní zelené barvě. Záleží na Vašich finančních možnostech, ale s ohledem na budoucnost se myslím vyplatí do výběhu z počátku investovat více, než později pracně něco předělávat.
Kdy plánujete pořízení rysa? Měla bych pro Vás aktuální nabídku v rámci chovatelské výpomoci.
matuzalem
napsal(a):
DOBRY DEŇ
Pavel.
Ještě doplním svou odpověď výše: Výška 2 m by byla vhodná třeba pro dikobraza, rozhodně ne pro rysa, jak zde uvedl pan N. Pletivo musíte mít totiž i na stropě(!) a zvíře by si v tak nízkém výběhu připadalo stísněně. Pohledově by výběh vypadalspíše jako klec nebo kotec pro psa. Zimní ubikaci mám postavenou uvnitř výběhu ( dřevěný domek má okna na 3 strany kvůli výhledu a 4 police na 2 patra). Ač jde o kanadské rysy, zjistila jsem, že mají rádi i teplo, vůbec jim nevadí ani neškodí např, na srst, zvykli si velmi rychle na pohodlí a lepší podmínky než jim nabízí studená kanadská zima. V domku máme tedy podlahové topení a v zimě jim udržuji teplotu na 15 - 16 stupňů a jsou maximálně spokojení. Vyběhají se venku ve sněhu , a pak jdou rádi do tepla odpočívat. Pro mne je to taky výhoda, protože s nimi i v zimě mohu být v domku jak dlouho chci a nestratím s nimi kontakt.
PEKNY VEČER
Ďakujem za rady ohľadom oplotenia, ja som mal predstavu, že kari rohož je odolnejšia ako pletivo aj keď ako píšete zaleži na hrúbke drátu použitého na jeho výrobu,čo sa týka farby bude to samozrejme zelená - táto farba je najmenej prekažajúca v pohľade skrz.akurát Vás poprosím ešte o Váš názor na dostatočnú vyšku, bez problémov to môžem dvihnúť na 4 m bude to postačujúce? Samozrejme s pletivom aj na strope. Vykurovanie zatiaľ neplánujem, ale v murovanej stavbe ktorej časť plánujem prenechať rysom teplota v zime pri -30 °C neklesá pod -2°C, väčšinu zimy sa teplota drží nad nulou, tu plánujem zhruba 20 m2, ale ak to budú využívať, tak nie je problém prenechať im celých zhruba 60 m2.Čo sa týka Vašej ponuky VEĽMI pekne Vám ďakujem, ale zatiaľ som v štádiu pripravy materiálu na stavbu ubykácie takže skôr ako na jar nebudem pripravený na prijatie chovanca, aj keď by som najradšej mal rysy doma už včera .
Dodám ještě něco k oplocení z kari sítě. Pokud plánujete do budoucna chov, musíte počítat i s tím, že se Vám podaří odchov a mláďata skrz kari síť snadno vylezou ven z výběhu. Proto doporučuji klasické i když silnější pletivo. Je známo, že kudy kočka prostrčí hlavu, dostane bez problémů i tělo a kari síť má velká oka.
Pane Navrátile, Vy prodáváte své příbuzné rysy jako CHOVNÝ pár??? Vždyť jste zde na fauně před časem tvrdě odsoudil páření příbuzných jedinců. Jen tak namátkou jste mluvil o genetických vydách u mláďat z takového spojení o tom, jak se dotyčný chovatel podívá do očí novým majitelům, až je bude prodávat. Jak Vy se teď podíváte do očí těm, kdo si ten příbuzný pár od Vás koupí? Podle Vás by se takový pár neměl množit, tak proč ho nabízíte jako chovný? Nebo u Vašich rysů genetiské vady nehrozí? Prosím o vysvětlení.
cherry1402
napsal(a):
Pane Navrátile, Vy prodáváte své příbuzné rysy jako CHOVNÝ pár??? Vždyť jste zde na fauně před časem tvrdě odsoudil páření příbuzných jedinců. Jen tak namátkou jste mluvil o genetických vydách u mláďat z takového spojení o tom, jak se dotyčný chovatel podívá do očí novým majitelům, až je bude prodávat. Jak Vy se teď podíváte do očí těm, kdo si ten příbuzný pár od Vás koupí? Podle Vás by se takový pár neměl množit, tak proč ho nabízíte jako chovný? Nebo u Vašich rysů genetiské vady nehrozí? Prosím o vysvětlení.
Ano to by Vám měl vysvětlit a taky případným kupcům to že tento nabízený pár rysů kanadských je pro reprodukci NEVHODNÝ - jeho případné odchochovy budou zdegenerované a zatížené dědičnými chorobami na jaké si lze jen vzpomenout.
Pane Navrátile, Vy dáváte každý den inzerát s jiným textem podle toho, jak se Vám to hodí? A případným kupcům sprostě LŽETE o nepříbuzenském vztahu Vašich rysů? Jákýpak kocour ze zahraničí? Kočku máte z ostravské zoo a kocoura z brněnské zoo. Každý to ví, i to, že všichni KR v Evropě pochází od jediného páru z Ostravy, pouze Brno a Plzeň dopárovali své jedince(opět z Ostravy) nepříbuznými kusy z USA, další 2 zoo v Evropě mají sourozenecké páry. V rámci EU nenajdete KR u žádného soukr. chovatele s výjimkou ČR, kde jsou pouze příbuzné páry. To se těm kupcům budete klidně dívat do očí a tvrdit přitom, že Váš kocour pochází ze zahraničí
, nejlépe z USA, protože v Evropě nepříbuzní nejsou?
Všechna mláďata od ostravského páru jsou rozptýlena po EU, pouze jedno putovalo za oceán, jak to, že to jako chovatel nevíte? To, co píšete v inzerátu není nic jiného než sprostá lež! Když už si hrajete na lháře a podvodníka, tak to dělejte chytře.
cherry1402
napsal(a):
Pane Navrátile, Vy dáváte každý den inzerát s jiným textem podle toho, jak se Vám to hodí? A případným kupcům sprostě LŽETE o nepříbuzenském vztahu Vašich rysů? Jákýpak kocour ze zahraničí? Kočku máte z ostravské zoo a kocoura z brněnské zoo. Každý to ví, i to, že všichni KR v Evropě pochází od jediného páru z Ostravy, pouze Brno a Plzeň dopárovali své jedince(opět z Ostravy) nepříbuznými kusy z USA, další 2 zoo v Evropě mají sourozenecké páry. V rámci EU nenajdete KR u žádného soukr. chovatele s výjimkou ČR, kde jsou pouze příbuzné páry. To se těm kupcům budete klidně dívat do očí a tvrdit přitom, že Váš kocour pochází ze zahraničí
Všechna mláďata od ostravského páru jsou rozptýlena po EU, pouze jedno putovalo za oceán, jak to, že to jako chovatel nevíte? To, co píšete v inzerátu není nic jiného než sprostá lež! Když už si hrajete na lháře a podvodníka, tak to dělejte chytře.
Pokud si dá a to by měl kupec do smlouvy proklamovanou nepříbuznost je možné si následně nechat udělat DNA test příbuznosti.V případě že se potrvdí příbuznost jak píštete je smlouva neplatná,prodávající je povinnen zaplatit test a zcela jistě bym měl o těchto případných nekalých obchodních praktikách informovat chovatelskou veřejnost.
Kupec muže navrhnout jako dodatek smluvy co chce.Solidní prodejce návrh do smlouvy zahrne,pokud není v rozporu s obchodním právem a je povinnen dodatek dodržet.Pokud by smlouvu porušil ,v případě soudního sporu zajisté tento prohraje a každý si umí představit ty dusledky vuči prodejci v poloze špatného jména ,uhrady soudního jednání,odškodnění kupce,odměny právním zástupcum ..Pokud by se jednalo o spor v zahraničí,soudní jednání by probíhalo např, v státech bývaleho SSSR,částka by se pohybovala v několika 100000,- Kč
Stále se opakujicí snaha podsouvat čtenáři kulišárny v prodeji je směšné.Prodej šelmy není prodej kočky za 2000,- Kč
Vím,že většina vše chápe, ale osvětlení není nikdy od věci.
Pěkný den všem sledujicím toto téma
RN
selmicka
napsal(a):
Kupec muže navrhnout jako dodatek smluvy co chce.Solidní prodejce návrh do smlouvy zahrne,pokud není v rozporu s obchodním právem a je povinnen dodatek dodržet.Pokud by smlouvu porušil ,v případě soudního sporu zajisté tento prohraje a každý si umí představit ty dusledky vuči prodejci v poloze špatného jména ,uhrady soudního jednání,odškodnění kupce,odměny právním zástupcum ..Pokud by se jednalo o spor v zahraničí,soudní jednání by probíhalo např, v státech bývaleho SSSR,částka by se pohybovala v několika 100000,- Kč
Stále se opakujicí snaha podsouvat čtenáři kulišárny v prodeji je směšné.Prodej šelmy není prodej kočky za 2000,- Kč
Vím,že většina vše chápe, ale osvětlení není nikdy od věci.
Pěkný den všem sledujicím toto téma
RN
Ano v tom vam dávam za pravdu trestný čin je spáchán až nad 5.000 kč tudíž , když někomu prodáte kočku křižovatku vydávanou za čistokrevnou bez pp za 4,500 může si za to sám že naletěl a stěžovat si může leda na lampárně
cherry1402
napsal(a):
Máte pravdu.Na fotografii z inzerce je 1,1 rysů kanadských narozených v ČR.Konkrétně zleva je 1,0 narozený 09.05.2010 v brněnské zoo a vpravo pak 0,1 narozená 15.05.08 v ostravské zoo.
Souhlasím s Vámi že R.Navrátil o původu prodávaných rysů kanadských LŽE.
Na fotografiich nabízených zvířat jsou zvířata z tuzemských odchovů!
selmicka
napsal(a):
Pokud kupujicí jakéhokoliv zvířete má smlouvu v jakékoliv částce ( že vy tak nečiníte a spoléháte na tu lampárnu je vaše věc, ) dovolá se svých práv ,pokud prodávajicí smlouvu porušil a kupujicí prokáže,že je v právu .
Ale mě se to netýká, já vesměs zvířata do 5.000 ani nechovam, takže já kdybych udělal lumpárnu už je to trestný čin
doutrklars
napsal(a):
Ale mě se to netýká, já vesměs zvířata do 5.000 ani nechovam, takže já kdybych udělal lumpárnu už je to trestný čin
Ale pane Douša,pokud nahlédnu na Vaše inzeráty,tak je skutečnost jiná.Zejmena u té veteše a ptactva.
Pěkný večer a nic ve zlém,vdyt nám jde oboum o pravdu.
selmicka
napsal(a):
Ale pane Douša,pokud nahlédnu na Vaše inzeráty,tak je skutečnost jiná.Zejmena u té veteše a ptactva.
Pěkný večer a nic ve zlém,vdyt nám jde oboum o pravdu.
Ale snad mi něco nezávidíte ? Mne sem ještě nikdo nenapsal, že bych mu prodal nemocné nebo křížené zvíře, to ale vy říct nemůžete , proto já nepotřebuji na bažanta nebo páva vystavovat nějakou smlouvu , pakliže jste slušný , tak nemusíte ručit smlouvou , slušný chovatel je záruka sama, pakliže vam lidi nevěřej na vše chtěj logicky smlouvu
doutrklars
napsal(a):
Ale snad mi něco nezávidíte ? Mne sem ještě nikdo nenapsal, že bych mu prodal nemocné nebo křížené zvíře, to ale vy říct nemůžete , proto já nepotřebuji na bažanta nebo páva vystavovat nějakou smlouvu , pakliže jste slušný , tak nemusíte ručit smlouvou , slušný chovatel je záruka sama, pakliže vam lidi nevěřej na vše chtěj logicky smlouvu
To není o víře,ale o obchodním zákonu.Kde na smlouvě uvedu i cenu a tento doklad zaučtuji do učetnictví.
Berte to jako radu ne jaké křižovatky jak píšete,co prodávate .a nějaké mřížky atd.....,ale je to věcí vaší.
Snad již vše vysvětleno z mé strany již potřeba není a doufám,že z vaší již také nebude
selmicka
napsal(a):
To není o víře,ale o obchodním zákonu.Kde na smlouvě uvedu i cenu a tento doklad zaučtuji do učetnictví.
Berte to jako radu ne jaké křižovatky jak píšete,co prodávate .a nějaké mřížky atd.....,ale je to věcí vaší.
Snad již vše vysvětleno z mé strany již potřeba není a doufám,že z vaší již také nebude
Kdyby jste o nějakých mřížkách veděl, něco bych na kšeft nakoupil ty moje hromady jsou už skoro rok pryč, zeptejte se Robina, jestli by mi neodprodal ty co si údajně ode mne koupil
chondro
napsal(a):
Máte pravdu.Na fotografii z inzerce je 1,1 rysů kanadských narozených v ČR.Konkrétně zleva je 1,0 narozený 09.05.2010 v brněnské zoo a vpravo pak 0,1 narozená 15.05.08 v ostravské zoo.
Souhlasím s Vámi že R.Navrátil o původu prodávaných rysů kanadských LŽE.
Na fotografiich nabízených zvířat jsou zvířata z tuzemských odchovů!
To bude asi nejspíš jen čistá náhoda , že maji tato zvířata totožný datum narození se zvířaty pana Navrátila, on přece jasně říká , že se jedná o nepříbuzná zvířata a jedno odkud si z ciziny , tak to asi tak bude přece by nelhal
doutrklars
napsal(a):
To bude asi nejspíš jen čistá náhoda , že maji tato zvířata totožný datum narození se zvířaty pana Navrátila, on přece jasně říká , že se jedná o nepříbuzná zvířata a jedno odkud si z ciziny , tak to asi tak bude přece by nelhal
Závěrem vám děkuji za podporu,každý pochopil,že na té fotce inzerce byla použita fotka mých zviřat , ,jako to ilustrační foto,jak píšete.
Skutečným zájemcum při dotazu je toto sděleno a nikomu to nevadí,což je pochopitelné.Kanadáci se nenábízejí jako ptactvo.Apropo mám dojem,že toto byla ojedinělá nabídka kanadských rysu..Nepotřebuji obtěžovat majitele samce a druhého majitele samice, aby mi poslali každý fotky,když mi nabídli,abych se pokusil je prodat.Tento pokus na inzerci byl jeden z několika i v jiných polohách.
Takže používat lež,že nabízím svá zvířata,ač bylo již z předešlého jasno ,jak se věci mají.
Díky pane Douša za podporu.
RN
Neni zač , věděl jsem , že Vy si s odpovědí budete hned vedět rady , jen ještě malý dodatek, takový chovatelský, pokud nabízim samce jednoho chovatele a samici dalšího chovatele , nemohu přece logicky nabízet pár, když u sebe nikdy nebyli, pořád musim nabízet samce a samici . Pár jsou zvířata která jsou spolu, ale to jen tak pro upřesnění pojmů , myslim , že Vy se svou skoro 50 letou chovatelskou praxí toto ovládáte
doutrklars
napsal(a):
Neni zač , věděl jsem , že Vy si s odpovědí budete hned vedět rady , jen ještě malý dodatek, takový chovatelský, pokud nabízim samce jednoho chovatele a samici dalšího chovatele , nemohu přece logicky nabízet pár, když u sebe nikdy nebyli, pořád musim nabízet samce a samici . Pár jsou zvířata která jsou spolu, ale to jen tak pro upřesnění pojmů , myslim , že Vy se svou skoro 50 letou chovatelskou praxí toto ovládáte
Již jsem si myslel,že ¨si nechcete povídat,což bych uvítal.Avšak vaše odpověd opět směřuje tam kam nemá.Každý chovatel ,který má chov 1 rok,ví o co jde,Nenabízel jsem chovný pár nebo pár harmonizujicí.Ale nepříbuzný pár.Skutečný zájemce se dozví,jak se věci mají.Poněvadž by oba dva zvíře přivezli a zájemce by sepsal s majiteli smlouvu.Vaše vždy usměvné reakce směřujicí k mé škodě jsou mimo.
Takže snad již si opět něco nevymyslíte a já už bych ani nechtěl reagovat.Ale je vidět,že vás to asi baví.
selmicka
napsal(a):
Již jsem si myslel,že ¨si nechcete povídat,což bych uvítal.Avšak vaše odpověd opět směřuje tam kam nemá.Každý chovatel ,který má chov 1 rok,ví o co jde,Nenabízel jsem chovný pár nebo pár harmonizujicí.Ale nepříbuzný pár.Skutečný zájemce se dozví,jak se věci mají.Poněvadž by oba dva zvíře přivezli a zájemce by sepsal s majiteli smlouvu.Vaše vždy usměvné reakce směřujicí k mé škodě jsou mimo.
Takže snad již si opět něco nevymyslíte a já už bych ani nechtěl reagovat.Ale je vidět,že vás to asi baví.
A tak tet už tomu uplně rozumim, kdo jiný by je měl napárovat než právě vy, no ještě že vás maj ani by nikdy neprodali. Jen mne u toho prodeje napadla taková myšlenka, že třeba vyštouráte , že někdo v Číně prodává samici geparda a v Austrálii samce , tak zde dáte inzerát na prodej páru a zájemce už si je jen sveze k sobě a bude mít super nepříbuzný pár i s projíždkou po světě a to celé v ceně
selmicka
napsal(a):
Poněvatš by oba dva zvíře přivezli.......Takže čistě teoreticky , já budu přes vaši úspěšnou firmu prodávat oceloty , vy mi zavoláte v neděli v 10.00 je tu kupec tak at tu s nima v 10 stojíte na zahradě , já pomažu , zvířata vystresuji chytim do bedny , přiřítim se k vám, kupec přijede , řekne že se mu nelíběj, jelikož vyděl na fotce uplně jiné zvíře / viz fotografie v inzercích/ a já pomažu zas domu a takto třeba čtvrt roku , je to normální ? Já to dělam logičtěji a nejšetrněji ke zvířatum , dam si inzerát ,do inzerce dam fotky prodávaných zvířat, co jiného bych tam taky asi měl dát zájemce přijede podivá se a pokud nekoupí kočičkam je to uplně putna
doutrklars
napsal(a):
Poněvatš by oba dva zvíře přivezli.......Takže čistě teoreticky , já budu přes vaši úspěšnou firmu prodávat oceloty , vy mi zavoláte v neděli v 10.00 je tu kupec tak at tu s nima v 10 stojíte na zahradě , já pomažu , zvířata vystresuji chytim do bedny , přiřítim se k vám, kupec přijede , řekne že se mu nelíběj, jelikož vyděl na fotce uplně jiné zvíře / viz fotografie v inzercích/ a já pomažu zas domu a takto třeba čtvrt roku , je to normální ? Já to dělam logičtěji a nejšetrněji ke zvířatum , dam si inzerát ,do inzerce dam fotky prodávaných zvířat, co jiného bych tam taky asi měl dát zájemce přijede podivá se a pokud nekoupí kočičkam je to uplně putna
Ještě se vám pokusím a snad naposledy odpovědět.Je vidět,že jste ještě ani jednu šelmu neprodal a vím,že ani neodchoval.Takže žádné zkušenosti nemáte,jen domněnky,které jsou uplně mimo realitu.Prodejem šelem se zábývá velmi málo suběktu a někteří chovatelé,majicí především jiné akltivity a chov šelem je jim pouze srdcovou a zájmovou záležitostí,mě osloví a požádají o pomoc s prodejem.Prodat šelmu je složitá záležitost a předchází tomu nemálo telefonátu,informací a především osobních návštěv a většinou ne jedna,než se zájemce rozhodne,zda koupí nebo si nechá šelmu zprostředkovat.Zda jinde nebo ode mne.Pokud by jste se pokusil prodat šelmu,což jste se pokoušel s vašimi oceloty a nepodařilo se,pochopíte o čem píši.
Přeji mnoho uspěchu v chovu a pěkný den
RN
selmicka
napsal(a):
Ještě se vám pokusím a snad naposledy odpovědět.Je vidět,že jste ještě ani jednu šelmu neprodal a vím,že ani neodchoval.Takže žádné zkušenosti nemáte,jen domněnky,které jsou uplně mimo realitu.Prodejem šelem se zábývá velmi málo suběktu a někteří chovatelé,majicí především jiné akltivity a chov šelem je jim pouze srdcovou a zájmovou záležitostí,mě osloví a požádají o pomoc s prodejem.Prodat šelmu je složitá záležitost a předchází tomu nemálo telefonátu,informací a především osobních návštěv a většinou ne jedna,než se zájemce rozhodne,zda koupí nebo si nechá šelmu zprostředkovat.Zda jinde nebo ode mne.Pokud by jste se pokusil prodat šelmu,což jste se pokoušel s vašimi oceloty a nepodařilo se,pochopíte o čem píši.
RN
Jak to může bejt dotičného srdcovou záležitostí , když jde do nejistého prodeje , s tim že může kočku vozit zbytečně sem a tam ja u blbejch na dvorečku , vim že timto stylem jste už před léty prodával štěnata to tu jeden chovatel popsal, že stál na jedné straně zahrady a na druhé straně byl majitel štěnat a vy jste běhal mezi nima aby se nesetkali a nedověděli se vlastně o víši vašeho bakšiše, no u štěnat bych to chápal , jde o demestikované zvíře , ale šelma to mi přijde hodně amarérské A abych vam objasnil prodej mých ocelotů , šlo o myšlenku , od prodeje jsem upustil, už je tu v páru nikdo nemá, tak by to byla škoda nemyslíte ? A kdybych je prodával , tak bych je asi nabízel , to by vam určitě neuniklo
doutrklars
napsal(a):
Jak to může bejt dotičného srdcovou záležitostí , když jde do nejistého prodeje , s tim že může kočku vozit zbytečně sem a tam ja u blbejch na dvorečku , vim že timto stylem jste už před léty prodával štěnata to tu jeden chovatel popsal, že stál na jedné straně zahrady a na druhé straně byl majitel štěnat a vy jste běhal mezi nima aby se nesetkali a nedověděli se vlastně o víši vašeho bakšiše, no u štěnat bych to chápal , jde o demestikované zvíře , ale šelma to mi přijde hodně amarérské A abych vam objasnil prodej mých ocelotů , šlo o myšlenku , od prodeje jsem upustil, už je tu v páru nikdo nemá, tak by to byla škoda nemyslíte ? A kdybych je prodával , tak bych je asi nabízel , to by vam určitě neuniklo
Na závěr
,oceloty jste inzeroval na ifauně .Dokonce jeden kolega vám psal,že má zájem.Ale vaše cena byla nereálná.
Nechal jste si je,protože jste pochopil,že starý a neodchovávajicí pár málo kdo koupí ,,je nás hrstka,kteří pořizují šelmy do chovu a navzájem se známe.
Mnoho uspěchu
RN
selmicka
napsal(a):
Na závěr
,oceloty jste inzeroval na ifauně .Dokonce jeden kolega vám psal,že má zájem.Ale vaše cena byla nereálná.
Nechal jste si je,protože jste pochopil,že starý a neodchovávajicí pár málo kdo koupí ,,je nás hrstka,kteří pořizují šelmy do chovu a navzájem se známe.
Mnoho uspěchu
RN
5 a 6 let jsou staří ? No za darmo bych je nikomu nenechal Jen at tu zustanou dělaj tu parádu, ale asi moc kamarádů nemáte když se k vám poslední info nedoneslo
, což je asi dobře na spekulace myslim zvědavý nejsem
doutrklars
napsal(a):
Ještě jednou odpovím a to z toho duvodu,aby si mohl o zpusobu prodeje udělat každý sám svuj usudek i případný zájemce,který by chtěl pomoci s budoucím prodejem svého odchovu.
Je evidentní,že prodáváte pouze veteš,což je patrno z vašich inzerátu,šelmu jste neprodal ani jednu,takže vaše dedukce jsou ve znalosti na amaterské ,ale přímo laické. urovni. Přesně tak,že nevíte o čem mluvíte.Ale vzhledem dané skutečnosti a nezkušenosti s prodejem šelmy se vám ani nedivím,ale nepodsouvejte veřejnosti,že vaše dedukce jsou mými praktikami.
Pokud se šelma i zprostředkovává,je vždy transakce ošetřena na několika urovních a serioznost kupce na základě osobních jednání,meilových a telefonických již předem ověřena,než se akce uskuteční.Vzhledem k tomu všemu je uspěšnost vždy stoprocentní.
Kdyby jte chtěl obchodovat tak jak popisujete,nedoplatil by jste se již jen na uhradě cestovatelum s šelmou za pohonné hmoty a ztrátu času.při neuskutečnění obchodu,což je rizikem zprostředkovatele. a nejsem si jist,zda toto chápete !
Prostě bych vám ani neradil,aby jste se snažil někdy šelmy prodávat.Jistější máte tu veteš.Zákazník přijede,šoupnete mu ojeté zboží bez dokladu,jak sám píšete a je hotovo ,pak ta lampárna pro zákazníka v případě reklamace. .Do 5 000 Kč jak jste se zmínil to není testný čin.
Přeji mnoho uspěchu v obchodování
RN
selmicka
napsal(a):
Ještě jednou odpovím a to z toho duvodu,aby si mohl o zpusobu prodeje udělat každý sám svuj usudek i případný zájemce,který by chtěl pomoci s budoucím prodejem svého odchovu.
Je evidentní,že prodáváte pouze veteš,což je patrno z vašich inzerátu,šelmu jste neprodal ani jednu,takže vaše dedukce jsou ve znalosti na amaterské ,ale přímo laické. urovni. Přesně tak,že nevíte o čem mluvíte.Ale vzhledem dané skutečnosti a nezkušenosti s prodejem šelmy se vám ani nedivím,ale nepodsouvejte veřejnosti,že vaše dedukce jsou mými praktikami.
Pokud se šelma i zprostředkovává,je vždy transakce ošetřena na několika urovních a serioznost kupce na základě osobních jednání,meilových a telefonických již předem ověřena,než se akce uskuteční.Vzhledem k tomu všemu je uspěšnost vždy stoprocentní.
Kdyby jte chtěl obchodovat tak jak popisujete,nedoplatil by jste se již jen na uhradě cestovatelum s šelmou za pohonné hmoty a ztrátu času.při neuskutečnění obchodu,což je rizikem zprostředkovatele. a nejsem si jist,zda toto chápete !
Prostě bych vám ani neradil,aby jste se snažil někdy šelmy prodávat.Jistější máte tu veteš.Zákazník přijede,šoupnete mu ojeté zboží bez dokladu,jak sám píšete a je hotovo ,pak ta lampárna pro zákazníka v případě reklamace. .Do 5 000 Kč jak jste se zmínil to není testný čin.
Přeji mnoho uspěchu v obchodování
RN
Přidám ještě příklad : Pokud si jede zájemce z EU dokonce ze státu bývalé SSSR,máte to základní vzdělání,předpokládám,že si u,íte spočítat náklady na pohonné hmoty.Kdyby to nevyšlo,asi by na vás takový cizinec neudělal prstíkem tyty ty.
Jo obchod není sranda a výplody,dedukce někoho,kdo neví co píše.
Pěkný den ,obchodu zdar.
selmicka
napsal(a):
Přidám ještě příklad : Pokud si jede zájemce z EU dokonce ze státu bývalé SSSR,máte to základní vzdělání,předpokládám,že si u,íte spočítat náklady na pohonné hmoty.Kdyby to nevyšlo,asi by na vás takový cizinec neudělal prstíkem tyty ty.
Jo obchod není sranda a výplody,dedukce někoho,kdo neví co píše.
Pěkný den ,obchodu zdar.
No já věděl , že jste prostě zas jednička ve své třídě, tet Vam osvětlim, proč jsem po vánocích delší dobu nevztoupil , když se mne chovatelé ptali proč nepíši, odpoveděl jsem , že mi na vás nejvíc vadilo, že škemráte jako podvraták u vrat slušných chovatelů aby jste si mohl taky na cizí práci ohřát polívčičku, ale začal jste inzerovat ,, zvířata k vidění a odběru u mne,, říkam si šel do sebe , nabízená zvířata jako slušný obchodník odkoupí , nebo uhradí po prodeji , ale má je doma a to je správné, aby taky veděl, že je to taky o práci a ne si jen namastit kapsu. Tet tedy vim, že chyba lávky ,zase lumpárna a levárna, jen kvuli té šmátce do kapsy, a neohánějte se tu miliony vysouzené za španný obchod vždit vy by jste to beztak uhrál na nepříčetnost
doutrklars
napsal(a):
No já věděl , že jste prostě zas jednička ve své třídě, tet Vam osvětlim, proč jsem po vánocích delší dobu nevztoupil , když se mne chovatelé ptali proč nepíši, odpoveděl jsem , že mi na vás nejvíc vadilo, že škemráte jako podvraták u vrat slušných chovatelů aby jste si mohl taky na cizí práci ohřát polívčičku, ale začal jste inzerovat ,, zvířata k vidění a odběru u mne,, říkam si šel do sebe , nabízená zvířata jako slušný obchodník odkoupí , nebo uhradí po prodeji , ale má je doma a to je správné, aby taky veděl, že je to taky o práci a ne si jen namastit kapsu. Tet tedy vim, že chyba lávky ,zase lumpárna a levárna, jen kvuli té šmátce do kapsy, a neohánějte se tu miliony vysouzené za španný obchod vždit vy by jste to beztak uhrál na nepříčetnost
No dobře se s vámi povídá ,i když jste stále mimo.Některý odchov jde cestou mnou popisovanou ,,jiný mám doma, ,jako byli caracolové,puma,to když mě chovatelé požádali,že již nemají místo.I na jaře budu odchovávat jejich kotata,poněvadž nemají čas 24 hodin je kojit.Vám asi nic toto něříká,vy jste to nikdy nědělal a já již několikráte a to nemluvím o štěnatech,třeba takových bulíku,kdy matka své štěnata vraždí a vy je musíte od prvního dne mít na láhvi.Musíte trochu proniknout do chovatelství a nepsat bludu.
Pd.d
rn
doutrklars
napsal(a):
Já už k tomu nemam co dodat jen lituji ty zvířata , která se tahají sem tam. o jejich stres přece najde jde o kšeft
Ale ,ale ,stres budou mít vždy při přepravě,.Přesun 1 až 2 hod navíc, než si nový majitel přijede není více zatěžujicí pro zvíře Většinou však jedeme s novým zájemcem přímo k majieli,pokud chce vidět rodiče,což mu vždy DOPORUČUJI !.Pokud si pamatujete,tak se jinde zminuji,že každý prodej je uindividuelní a vaše dodukce paušalizace směšné ! Poněvadž i zoo posílá zvířata po celém světě a cesta trvá trochu delé než v mých případech.Zvířata,která jsou u mě ,jsou na tom stejně ,jako u chovatele.Ale já dobře vím,že to víte a snažíte se vždy na mě reagovat nějakou ptákovinou,kterou chcete podsunou neznalým věci z jasného duvodu,který tu každý většinou pochopil.
Tak se mějte pěkně a už těch hlouposti prosím vás zanechte,je to skutečně směšné.
RN
selmicka
napsal(a):
Ale ,ale ,stres budou mít vždy při přepravě,.Přesun 1 až 2 hod navíc, než si nový majitel přijede není více zatěžujicí pro zvíře Většinou však jedeme s novým zájemcem přímo k majieli,pokud chce vidět rodiče,což mu vždy DOPORUČUJI !.Pokud si pamatujete,tak se jinde zminuji,že každý prodej je uindividuelní a vaše dodukce paušalizace směšné ! Poněvadž i zoo posílá zvířata po celém světě a cesta trvá trochu delé než v mých případech.Zvířata,která jsou u mě ,jsou na tom stejně ,jako u chovatele.Ale já dobře vím,že to víte a snažíte se vždy na mě reagovat nějakou ptákovinou,kterou chcete podsunou neznalým věci z jasného duvodu,který tu každý většinou pochopil.
Tak se mějte pěkně a už těch hlouposti prosím vás zanechte,je to skutečně směšné.
RN
Pokud chce vidět rodiče ? Takže to sváma jede do zahraničí, přece jeden ten kanadák je ze zahraničí , to se teda kupující pěkně najezdí v inzerci si přečte , že jsou u vás a pak sjezdí celou republiku než koupí na jednom místě kočku a na jiném kocoura . Spíš jde o to kupujícího řádně navnadit, oblbnout a když je v jistém rozpoložení , přestane počítat, nastoupíte vy odrbete ho , co mu zbyde vydá za benzín a vše mu to dojde až za pár dní do jaké se to dostal lumpárny . Pořád stejné už několik let , dřív to byly nepapírové kočky a psy , tet to vystřídali šelmy , ale způsob zustal stejný
doutrklars
napsal(a):
Pokud chce vidět rodiče ? Takže to sváma jede do zahraničí, přece jeden ten kanadák je ze zahraničí , to se teda kupující pěkně najezdí v inzerci si přečte , že jsou u vás a pak sjezdí celou republiku než koupí na jednom místě kočku a na jiném kocoura . Spíš jde o to kupujícího řádně navnadit, oblbnout a když je v jistém rozpoložení , přestane počítat, nastoupíte vy odrbete ho , co mu zbyde vydá za benzín a vše mu to dojde až za pár dní do jaké se to dostal lumpárny . Pořád stejné už několik let , dřív to byly nepapírové kočky a psy , tet to vystřídali šelmy , ale způsob zustal stejný
Stále stejné výplody,dedukce neználka s jasným cílem.¨Že jste stále vedle se přesvědčilo několik kupujicí v cr i mimo.Takové kulišárny snad mužete provádět s tou veteší.Jak jsem se zmínil,kupci Jsou movití a inteligetní lidé a většinou zběhlí v obchodě.Proto musíte nést i riziko o kterém jsem se zmínil.,které vám nic neříká. Že podcenujete chovatele to víme,ale nepodcenujte kupce.Brzy by jste NARAZIL.
Snad časem pochopíte,nejlépe prodávat něco jiného,kde částky jsou vysoké a riziko tomu uměrné,něž veteš za pár babek.
Ještě dodám,tuto dnešní plodnou debatu i minulé,které ctí téma,prodej šelem a držíme se striktně tématu jsem vedl pro objasnění všem čtenářum pro vytvoření vlastního názoru.Tato problematika zatím na žádném chovatelském servru ani v mediích nebyla řešena ,což se mnou zajisté budete souhlasit.A je dobré,aby zájemci měli co nejvíce info. Že jsme ji vedli dobře, ocenilo již dostatek zájemcu a stále dostávam kladné ohlasy.
Pěkný den
selmicka
napsal(a):
RN
Dobrý den
Teda vy se zase chlubíte.Váš styl kšeftaření se zvířaty pane RN mi nepřípadá nikterak sofistikovaný.Právě naopak.Fotky které neodovídají nabízenému nebo naopak odpovídají a vy to po profláknutí problému popřete.Neznáte ani to jak se v běžné chovatelské komunikaci označuje samec/samice atd.
Co hlavně - vy zaměrně nepodáváte informace aby jste měl vždy otevření zadní vrátka a prostor pro spekulaci a manipulaci s realiemi.Všechny vaše reakce jsou tím neklamným důkazem
Tak ne nejen mne působí vaše jak vy píšete obchody.
---------------------------------------------------------------------------------------------
V čem vám dávam za pravdu - Ano nebízel jste svůj pár rysů kanadských jako chovný pár jak tu bylo zmíněno.
selmicka
napsal(a):
Dobrý den pane Navrátil, ještě mi s dovolením nedá spát tento Váš příspěvek, omlouvam se , že se k tomu vracim, ale píšete doslova,, Poněvatš by oba dva zvíře přivezli..... Mě to pád nejde do hlavy , pominu teda zbytečný stres z případného zbytečného chytání, kdyby se obchod neuskutečnil, nebojíte se třeba zavlečení nákazy do vašeho chovu , když k Vám takto vozej zvířata na dvůr, zdřejmě je i na tu chvilku pouštíte do svého zařízení, ještě jednou se omlouvam , ale zajímalo by mne jak to funguje, jelikož jsem viděl u firem zabejvající se obchodem, že v prostorách určených k prodeji nechovaj vlastní zvířata bylo by to ryskantní
doutrklars
napsal(a):
Dobrý den pane Navrátil, ještě mi s dovolením nedá spát tento Váš příspěvek, omlouvam se , že se k tomu vracim, ale píšete doslova,, Poněvatš by oba dva zvíře přivezli..... Mě to pád nejde do hlavy , pominu teda zbytečný stres z případného zbytečného chytání, kdyby se obchod neuskutečnil, nebojíte se třeba zavlečení nákazy do vašeho chovu , když k Vám takto vozej zvířata na dvůr, zdřejmě je i na tu chvilku pouštíte do svého zařízení, ještě jednou se omlouvam , ale zajímalo by mne jak to funguje, jelikož jsem viděl u firem zabejvající se obchodem, že v prostorách určených k prodeji nechovaj vlastní zvířata bylo by to ryskantní
V pohodě.Pokud mám zvířata dovezená ze zahraničí,je k tomu solo místnost uzpusobená pro odchov.Po prodeji desinfekce.
selmicka
napsal(a):
V pohodě.Pokud mám zvířata dovezená ze zahraničí,je k tomu solo místnost uzpusobená pro odchov.Po prodeji desinfekce.
Ano to chápu, ale jak to funguje u modelu, který jste popisoval, že chovatelé zvířata dovezou k vám a kupec je kupuje u vás, tudíž jsou tam třeba jen hodinu, to je pouštíte do voliery a stresujete dalším chytáním ?
selmicka
napsal(a):
Ne jsou v přepravce majitele v autě.
Moc děkuji, to jsem chtěl vedět , tet už mam komplet informace , které bych se určitě doveděl i po telefonu , ale za mé peníze, mohu to teda schrnout ? Inzerujete šelmu s naprosto odlišným obrázkem , tj. kupující vubec nevidí prodávané zvíře, vše si s váma vytelefonuje , vy zařídíte dovezení šelmy a kupující přijede a koupí šelmu z přepravky , tudíž vidí co vlastně koupil až doma, neví, jestli neni zraněná , zdeformovaná, nebo jinak poškozená neví nic jelikož nic nevidí , ale sepisuje smouvu podle které dle vašich slov může vysoudit miliony. Vážení potenciální kupci , tak tento obchod vam z celého srdce přeji
doutrklars
napsal(a):
Moc děkuji, to jsem chtěl vedět , tet už mam komplet informace , které bych se určitě doveděl i po telefonu , ale za mé peníze, mohu to teda schrnout ? Inzerujete šelmu s naprosto odlišným obrázkem , tj. kupující vubec nevidí prodávané zvíře, vše si s váma vytelefonuje , vy zařídíte dovezení šelmy a kupující přijede a koupí šelmu z přepravky , tudíž vidí co vlastně koupil až doma, neví, jestli neni zraněná , zdeformovaná, nebo jinak poškozená neví nic jelikož nic nevidí , ale sepisuje smouvu podle které dle vašich slov může vysoudit miliony. Vážení potenciální kupci , tak tento obchod vam z celého srdce přeji
Pane Douša ,opět se snažíte jak je vidět zde i jinde.Budiš,Jste vedle.Přepravka je jeden z nepřeberných zpusobu prodeje.Pokud by někomu nevyhovoval,nevěřil smlouvě ,nemusí do obchodu jít.Vše se dozví předem,jak daný prodej proběhne.
Již prosím nevymýšlejte proti mé osobě hlouposti . .
Předem děkuji
RN
selmicka
napsal(a):
Pane Douša ,opět se snažíte jak je vidět zde i jinde.Budiš,Jste vedle.Přepravka je jeden z nepřeberných zpusobu prodeje.Pokud by někomu nevyhovoval,nevěřil smlouvě ,nemusí do obchodu jít.Vše se dozví předem,jak daný prodej proběhne.
Již prosím nevymýšlejte proti mé osobě hlouposti . .
Předem děkuji
RN
Mne to stačí, chtěl jsem pouze ušetřit peníze za telefon případným zájemcum , aby se doveděli jak to vlastně probíhá , to je vše hodně štěstí
doutrklars
napsal(a):
Mne to stačí, chtěl jsem pouze ušetřit peníze za telefon případným zájemcum , aby se doveděli jak to vlastně probíhá , to je vše hodně štěstí
Je velice chválihodné,že myslíte hlavně na ty ostatní především a ne na sebe.Ale pane Douša,ruku na srdce,kdo šelmu chce,tak si získá info,obětuje ten telefon ,zavolá a přijede.Šetřit na telefonu vykazuje,že zájem má bud strýček Skrblík nebo Brouk Pytlík.
Nic ve zlém,také Vám přeji hodně štěstí.
RN
doutrklars
napsal(a):
Již jsem napsal odvetu pro Vás s tím štěstím .Nic nezmění na tom,že na nemoderce se pod svým IP 27,79 snažíte to přání pro mne naplnovat lživými udaji.To už tu bylo i bylo vysvětleno.Pouze jediný web je bloknutý a proč vysvětleno bylo.Ani bych nestál se na tom webu zučastnovat čehokoliv.Posoudí každý sám,pokud ten web navštíví.
Ták Vám hodně štětí,hlavně již přestante kouzlit ruzné výplody proti mé osobě na několika forech, je to trapné
.
RN
Předem děkuji
Pozn: je patrné,že já se o Vaší maličkost nikne neotíram ! Bylo by seriozní chlapa,kdyby jste se také tak zařídil, pokud jste chap!
selmicka
napsal(a):
Již jsem napsal odvetu pro Vás s tím štěstím .Nic nezmění na tom,že na nemoderce se pod svým IP 27,79 snažíte to přání pro mne naplnovat lživými udaji.To už tu bylo i bylo vysvětleno.Pouze jediný web je bloknutý a proč vysvětleno bylo.Ani bych nestál se na tom webu zučastnovat čehokoliv.Posoudí každý sám,pokud ten web navštíví.
Ták Vám hodně štětí,hlavně již přestante kouzlit ruzné výplody proti mé osobě na několika forech, je to trapné
.
RN
Předem děkuji
Pozn: je patrné,že já se o Vaší maličkost nikne neotíram ! Bylo by seriozní chlapa,kdyby jste se také tak zařídil, pokud jste chap!
Pokud je mi známo, tak i na jistém kočičím foru jste byl bloklý taky, to je zvláštní, že o účast na tom webu nestojíte, ale že jste ho cca před měsícem téměř zaviroval svýma inzerátama , že museli bejt až odstraněny, jelikož to vypadalo jako útok heckera ano každý ví že číslo 27.79 je moje jinak já vás nepronásleduji, sám jste mi vytkl, že se nezajímam co se děje na teraristice, tak jsem to chtěl napravit a ouhle nějaký pan Navrátil tam nabádá lidi aby nebyli anonymní a nepoužívali několik nicků a podobně , skoro mi to vyrazilo dech
doutrklars
napsal(a):
Pokud je mi známo, tak i na jistém kočičím foru jste byl bloklý taky, to je zvláštní, že o účast na tom webu nestojíte, ale že jste ho cca před měsícem téměř zaviroval svýma inzerátama , že museli bejt až odstraněny, jelikož to vypadalo jako útok heckera ano každý ví že číslo 27.79 je moje jinak já vás nepronásleduji, sám jste mi vytkl, že se nezajímam co se děje na teraristice, tak jsem to chtěl napravit a ouhle nějaký pan Navrátil tam nabádá lidi aby nebyli anonymní a nepoužívali několik nicků a podobně , skoro mi to vyrazilo dech
O co se Vy zajímáte je Vaše věc,zda o teraristiku nebo o moje aktivity.To druhé je Váš velký zájem ji 2 roky,pokud by byly podávané info nezkreslené,nevymyšlené ,nezavádějicí tak Vaše zábava.Ale co předvádíte 2 roky každým dnem je na urovní anonymního kolegy v tera,avšak Vás musím i pochválit,že ke cti Vám je ,že se větš
inou podepíšete a ty nicky jsou Vaším doplnkem v případě,když nevíte kudy kam.Sledujte naše stránky chovu rysu,apropo včera celý den byl problém se servrem ,,již je vše ok.Tato informace je i informací pro ty, co mi psali co je se stránkami.
Tak pěknou zábavu ve sledování aktivit mé maličkosti.Pokud se budete chtít i v budoucnu vyjadřovat,tak k věci a ne výplody bujné a zvrácené mysli malého školáka.
Pěkný den
selmicka
napsal(a):
O co se Vy zajímáte je Vaše věc,zda o teraristiku nebo o moje aktivity.To druhé je Váš velký zájem ji 2 roky,pokud by byly podávané info nezkreslené,nevymyšlené ,nezavádějicí tak Vaše zábava.Ale co předvádíte 2 roky každým dnem je na urovní anonymního kolegy v tera,avšak Vás musím i pochválit,že ke cti Vám je ,že se větš
inou podepíšete a ty nicky jsou Vaším doplnkem v případě,když nevíte kudy kam.Sledujte naše stránky chovu rysu,apropo včera celý den byl problém se servrem ,,již je vše ok.Tato informace je i informací pro ty, co mi psali co je se stránkami.
Tak pěknou zábavu ve sledování aktivit mé maličkosti.Pokud se budete chtít i v budoucnu vyjadřovat,tak k věci a ne výplody bujné a zvrácené mysli malého školáka.
Pěkný den
Aha takže chcete říct, že to , že inzerujete zvířata s naprosto jiným vyobrazením jsem si vymyslel, to že u Vás vidí kupec zvíře v bedně v autě prodávajícího jsem si taky vymyslel, a nakonec Robin je taky můj výtvor , apropo na teraristech máte nezodpovězenou otázku týkající se výroby Robina
doutrklars
napsal(a):
Aha takže chcete říct, že to , že inzerujete zvířata s naprosto jiným vyobrazením jsem si vymyslel, to že u Vás vidí kupec zvíře v bedně v autě prodávajícího jsem si taky vymyslel, a nakonec Robin je taky můj výtvor , apropo na teraristech máte nezodpovězenou otázku týkající se výroby Robina
Ale pane kolego,nevím,zda Vaše stále opakujicí se otázky a stále dokola jsou problémem Vašeho IQ nebo Geblsovského snažení.
Apropo ,pozorný čtenář si věci ujasnil,poněvadž byly mnou detailně objasněné.Případnému zájemci,který přijede a uvidí vše naživo bude uplně JASNO. A o to JDE.
Pěknou zábavu i den a hlavně rozum a serioznost do hrsti !
RN
selmicka
napsal(a):
Ale pane kolego,nevím,zda Vaše stále opakujicí se otázky a stále dokola jsou problémem Vašeho IQ nebo Geblsovského snažení.
Apropo ,pozorný čtenář si věci ujasnil,poněvadž byly mnou detailně objasněné.Případnému zájemci,který přijede a uvidí vše naživo bude uplně JASNO. A o to JDE.
Pěknou zábavu i den a hlavně rozum a serioznost do hrsti !
RN
Jestli jste někde výrobu Robina objasnil , tak mi to uniklo a omlouvam se , ojasnil jste inzerci s jiným vyobrazením a prodej z bedny z auta a kupec si udělá úsudek to je logické a samozřejmě koupí , taky mu to přeji , je tudíž zbytečné zahlcovat vlákno pani chovatelky, když se nic závratného stejně nedovíme , přeji hodně obchodních úspěchů při prodeji z bedny
Uvítám každý příspěvek k problematice chovu a prodeji kočkovitých šelem.Podělte se o své zkušenosti,názory.Problematika je velice široká a snad " neprobádaná " stále se je co učit a dozvídat.Každá informace je cenná a zajimavá.Je již dost majitelu šelem,především na miliáčka. Pokusím se : Mirku,Ládo,Brano ze Slovenska,Margo z Polska,Josefe ze Slovenska, Bobby z Bulharska ,při osobním a telefonickém,či meilovém styku vím,že čtete tyto fora celkem pravidelně.Ukažde začátečníkum i zájemcum,že tu jste .Pomožte osvětlit chov kočkovitých šelem.Je stále málo informací pro začátečníky.Čím víc se dozví i pro vaši budoucnost dobré.Mám alespon takovou zkušenost i pocit.
Je to na Vás.
Roman
RN
selmicka
napsal(a):
Uvítám každý příspěvek k problematice chovu a prodeji kočkovitých šelem.Podělte se o své zkušenosti,názory.Problematika je velice široká a snad " neprobádaná " stále se je co učit a dozvídat.Každá informace je cenná a zajimavá.Je již dost majitelu šelem,především na miliáčka. Pokusím se : Mirku,Ládo,Brano ze Slovenska,Margo z Polska,Josefe ze Slovenska, Bobby z Bulharska ,při osobním a telefonickém,či meilovém styku vím,že čtete tyto fora celkem pravidelně.Ukažde začátečníkum i zájemcum,že tu jste .Pomožte osvětlit chov kočkovitých šelem.Je stále málo informací pro začátečníky.Čím víc se dozví i pro vaši budoucnost dobré.Mám alespon takovou zkušenost i pocit.
Je to na Vás.
Roman
RN
Ještě ty Robine na tebe bych zapoměl kde pak jsi , poděl se taky o zkušenosti
reynolds
napsal(a):
Zdravím pane Douša,
chtěl bych Vás poprosit, psal jste tu o nějakém foru šelem, kam nemá pan Navrátil přístup. Mohl byste mi na mail poslat odkaz nebo ho vložit sem. Děkuji
Rey z tera
Pane Rey ,je mi ctí,že máte i vážný zájem o chov šelem a nejen o tera.Vámi zminovaný web jsem já zakládal společně s majiteli jako odezvu na pronásledování panem Doušou.Že se mi to nepodařilio je skutečností.Že se mi podařilo mnohem více a podaří dále, začíná být faktem.Ten web je www.selmy.chovzvirat.com.Ale umírá.Nikdo neodpovídá na dotazy zájemcum o šelmách.Bohužel.
RN
selmicka
napsal(a):
Pane Rey ,je mi ctí,že máte i vážný zájem o chov šelem a nejen o tera.Vámi zminovaný web jsem já zakládal společně s majiteli jako odezvu na pronásledování panem Doušou.Že se mi to nepodařilio je skutečností.Že se mi podařilo mnohem více a podaří dále, začíná být faktem.Ten web je www.selmy.chovzvirat.com.Ale umírá.Nikdo neodpovídá na dotazy zájemcum o šelmách.Bohužel.
RN
Děkuji , že jste sem odkaz vložil, já nechtěl dělat reklamu , to jestli umírá nebo ne prosim nechte na jiných , podstatné je že je to tam hlídané a příspěvky verbeže, která tam nemá co pohledávat jsou ihned likvidovány
doutrklars
napsal(a):
Děkuji , že jste sem odkaz vložil, já nechtěl dělat reklamu , to jestli umírá nebo ne prosim nechte na jiných , podstatné je že je to tam hlídané a příspěvky verbeže, která tam nemá co pohledávat jsou ihned likvidovány
Ale pane kolego.vaše silná slova o verbeži mluví sama za sebe.Stále nechápete podstatu věci.poněvadž vy nejste chovatelem šelem,ale majitelem jednoho sourozeneckého páru ocelotu,který stárne a neměl jste ani jeden odchov.Vzhledem k této skutečnosti jste měl snahu na ifauně tento pár prodat,což se vás z pochopitelných duvodu nepodařilo.Že se stále montujete do šelem,ač nevíte o čem je řeč,poněvadž jste neodchoval ani tlapku,páč to neumíte a jen tu záříte ve směšných výlevech je skutečností.Poprosím vás pokud něco odchováte,pokud budete mít více šelem,pokud budete mít nějaké zkušenoasti z chovbu šelem ,poděl te se.Ale vaše výlevy,plky,urážky.závádějicí a lživé výplody jsou hodny vašeho IQ a vzdělání, já umím pochopit.Ale nepresentujte se tu jako bojovník za práva šelmařu.Jste mimo.Nevíte o čem mluvíte.
S přáteským pozdravem
RN
selmicka
napsal(a):
Ale pane kolego.vaše silná slova o verbeži mluví sama za sebe.Stále nechápete podstatu věci.poněvadž vy nejste chovatelem šelem,ale majitelem jednoho sourozeneckého páru ocelotu,který stárne a neměl jste ani jeden odchov.Vzhledem k této skutečnosti jste měl snahu na ifauně tento pár prodat,což se vás z pochopitelných duvodu nepodařilo.Že se stále montujete do šelem,ač nevíte o čem je řeč,poněvadž jste neodchoval ani tlapku,páč to neumíte a jen tu záříte ve směšných výlevech je skutečností.Poprosím vás pokud něco odchováte,pokud budete mít více šelem,pokud budete mít nějaké zkušenoasti z chovbu šelem ,poděl te se.Ale vaše výlevy,plky,urážky.závádějicí a lživé výplody jsou hodny vašeho IQ a vzdělání, já umím pochopit.Ale nepresentujte se tu jako bojovník za práva šelmařu.Jste mimo.Nevíte o čem mluvíte.
S přáteským pozdravem
RN
Ale pane Navrátil já přece nikoho nejmenoval a ten kdo se v označení verbež poznal, je jeho věc, o mé zvířata se nestarejte do vašich pracek nepatří, důležité je že vy jste jednička ve své třídě teda na jednom stupínku s Robinem , mě stačí titul začátečníka amatéta
doutrklars
napsal(a):
Tak bohužel, na ten mejl co máte v profilu se mi to odeslat nepodařilo
Dík, už tam jsem, ale pod jiným mailem, resp. pod mailem radek.vurm@centrum.cz jako rey , na ten v profilu mi registrace nešla a nick reynolds je prý obsazen. Tak nevím, kde je chyba, pokud by tam ale někdo pod tímto mailem capt.o.b.reynolds@seznam.cz byl tak ho rovnou smaznete, pokud adminuteje.
Panu Navrátilovi děkuji za kontakt.
Rey
reynolds
napsal(a):
Dík, už tam jsem, ale pod jiným mailem, resp. pod mailem radek.vurm@centrum.cz jako rey , na ten v profilu mi registrace nešla a nick reynolds je prý obsazen. Tak nevím, kde je chyba, pokud by tam ale někdo pod tímto mailem capt.o.b.reynolds@seznam.cz byl tak ho rovnou smaznete, pokud adminuteje.
Rey
Není zač.
RN
reynolds
napsal(a):
Rey
A co říkáte, já myslim, že je to tam slušné, hlavně co se chování týče, samozřejmě že se to tam jisté individuum občas snaží nabourat ale včas je smáznut a je tam pohoda a prostor věnovat se chovatelství
doutrklars
napsal(a):
A co říkáte, já myslim, že je to tam slušné, hlavně co se chování týče, samozřejmě že se to tam jisté individuum občas snaží nabourat ale včas je smáznut a je tam pohoda a prostor věnovat se chovatelství
Nevím jaké individium myslíte,ale jedno tam září jako spam několikanásobně ,mimo jiné - Opicka kapucín - dítě. I malé dítě už ví,že se jedná o Kolumbijskou mafii,která po celém světě láká lidi na koupení mnoha zvířat.Víte to Vy.webmaster i majitel nezminovaného webu,který tu vy zminujete.A nikomu to nevadí.Tak Vám všem jde o toho začátečníka. a " čistotu " At si to přečte na webu,koupí a .....................,pak bude valit kukadla na opicka kapucin.
Až bude spuštěna inzerce na našem webu,veškeré takové inzeráty a jiné budou okamžitě smazány.Nám o toho začátečníka a čistotu jde.
Pěkný den
RN
selmicka
napsal(a):
Nevím jaké individium myslíte,ale jedno tam září jako spam několikanásobně ,mimo jiné - Opicka kapucín - dítě. I malé dítě už ví,že se jedná o Kolumbijskou mafii,která po celém světě láká lidi na koupení mnoha zvířat.Víte to Vy.webmaster i majitel nezminovaného webu,který tu vy zminujete.A nikomu to nevadí.Tak Vám všem jde o toho začátečníka. a " čistotu " At si to přečte na webu,koupí a .....................,pak bude valit kukadla na opicka kapucin.
Až bude spuštěna inzerce na našem webu,veškeré takové inzeráty a jiné budou okamžitě smazány.Nám o toho začátečníka a čistotu jde.
Pěkný den
RN
Nyní jsem mrkl opět na ten web.Užasné inzeráty.Samý opicka kapucin ( kdyby je vymazali,tak tam skoro žádní nebudou ) ,sladky papusek grey té samé kolumb. firmy ........................................ prostě paráda.
Bohužel se asi nikdo nepochlubí ,jak koupil na základě tohoto inzerártu a na tom nejmenovaném webu,který mu koupi umístěním in zerátu s laskavoastí zprostředkoval, jak se opicka kapucin ma " !
RN
Jé Vy už jste zase selmicka no to je krásné , co je nam do inzerátů kolumbijské mafie, pro mne za mne at si je tam dává Třeba Blažková, ale umístění inzerátů Vašich na zminovaném webu byla nehorázná drzost, když jste vyhrožoval majitelum webu soudy za vykopnutí z webu, apropo, vy se tu presentujete hlavně obchodně pokud by byly placené určitě by vam je tam ponechali
selmicka
napsal(a):
Nyní jsem mrkl opět na ten web.Užasné inzeráty.Samý opicka kapucin ( kdyby je vymazali,tak tam skoro žádní nebudou ) ,sladky papusek grey té samé kolumb. firmy ........................................ prostě paráda.
Bohužel se asi nikdo nepochlubí ,jak koupil na základě tohoto inzerártu a na tom nejmenovaném webu,který mu koupi umístěním in zerátu s laskavoastí zprostředkoval, jak se opicka kapucin ma " !
RN
Také se mi nelíbí že inzeráty typu které zminujete nejsou společně s těmi vašimi bezpardonu mazáný.
chondro
napsal(a):
Také se mi nelíbí že inzeráty typu které zminujete nejsou společně s těmi vašimi bezpardonu mazáný.
Tet je ale otázka ,jaký je rozdíl mezi podvodem, kdy odešlete peníze, kdo ví kam a nic nikdy neuvidíte, nebo se chytnete na inzerát na hezké zvířátko na fotce , pak koupíte kdo ví co z bedny prakticky kdo ví od koho , jelikož jste celou dobu jednal s uplně někym jiným, a doma zíráte co jste si to vlastně koupil, mafii za podvod zaplatíte jen jednou , pokud se vam povede dovést domu nemocné zvíře a vy nemáte sílu jim ho vrátit nastává naprostá kalamita placení u veterinářů která nebere kolikrát konce, já myslim , podvod jako podvod
doutrklars
napsal(a):
Jé Vy už jste zase selmicka no to je krásné , co je nam do inzerátů kolumbijské mafie, pro mne za mne at si je tam dává Třeba Blažková, ale umístění inzerátů Vašich na zminovaném webu byla nehorázná drzost, když jste vyhrožoval majitelum webu soudy za vykopnutí z webu, apropo, vy se tu presentujete hlavně obchodně pokud by byly placené určitě by vam je tam ponechali
Přesně tak pane Douša,vás již 2 roky každý den zajímá jen a jen má osoba ve lživých výmyslech a urážkách.Mafie ne.At se někdo nachytá,budu se mu smát a budu mu to i přát.Hlasvně,kdyby to byl ten N .Že ale umístěním inzerátu na webu pomáhám prodávajicímu prodat je jasné.Napomáhám tím kapucin prodat.Ano pár mých inzerátu na nezminovaný web jsem umístil,Neplacené,tak jako ta mafie a hafo dalších.Blokace byla provedena,že jsem inzeroval já.Bednu si nechte doma pro ty svoje odchovy,až nějaké v šelmách uděláte.,čemuž nevěřím . Prostě exkamoter,.kulišák jste,nic VÍC.
Pěkný den a kupte si ta opicka kapucin kontakt máte na tom webu ,přece děláte opičky.
RN
selmicka
napsal(a):
Přesně tak pane Douša,vás již 2 roky každý den zajímá jen a jen má osoba ve lživých výmyslech a urážkách.Mafie ne.At se někdo nachytá,budu se mu smát a budu mu to i přát.Hlasvně,kdyby to byl ten N .Že ale umístěním inzerátu na webu pomáhám prodávajicímu prodat je jasné.Napomáhám tím kapucin prodat.Ano pár mých inzerátu na nezminovaný web jsem umístil,Neplacené,tak jako ta mafie a hafo dalších.Blokace byla provedena,že jsem inzeroval já.Bednu si nechte doma pro ty svoje odchovy,až nějaké v šelmách uděláte.,čemuž nevěřím . Prostě exkamoter,.kulišák jste,nic VÍC.
Pěkný den a kupte si ta opicka kapucin kontakt máte na tom webu ,přece děláte opičky.
RN
Pane Navrátil , jak můžete vědět , že jsem měl na mysli právě Váš způsob obchodování ? Já nikoho nejmenoval, u vás je to snad dokonalé , když jste největší obchodník, nebudte tak stahovačný a v inzerátech nepíšete , že prodáváte něčí zvíře , pouze že je k odb. u Vás a to je rozdíl, na nejlepšího obchodníka je to stále hodně amatérské
selmicka
napsal(a):
RN
Ještě dodatek, já od podvodníků nic nekupuji , nevyplácí se to , od Vás jsem přece taky nikdy nic nekoupil
doutrklars
napsal(a):
Tet je ale otázka ,jaký je rozdíl mezi podvodem, kdy odešlete peníze, kdo ví kam a nic nikdy neuvidíte, nebo se chytnete na inzerát na hezké zvířátko na fotce , pak koupíte kdo ví co z bedny prakticky kdo ví od koho , jelikož jste celou dobu jednal s uplně někym jiným, a doma zíráte co jste si to vlastně koupil, mafii za podvod zaplatíte jen jednou , pokud se vam povede dovést domu nemocné zvíře a vy nemáte sílu jim ho vrátit nastává naprostá kalamita placení u veterinářů která nebere kolikrát konce, já myslim , podvod jako podvod
Tak že podvod zůstavá podvodem ač je cílen jakkoliv se zde snad nemusíme vůbec dohadovat.
Chtěl bych se Vás zeptat na tu udajnou kolumbijsou mafii která je tu zminovaná.
Co vím já tak stopy těch podvodných inzerátů vedou spíš do Kamerunu,kolumbijská mafie je přece zcelá zcela v jiných souvislostech.Mýlím se?
Dobrý den,
ukončuji debatu,která se netýka chovu ,tak jako vlastně to je ze strany p. Douši již 2 roky a ten rok na muj osobní meil,než jsem vstoupil na fora ifauny.Stále stálá a špatná písnička,jako obehraná deska.Výplody snušek lži,vymyslu,překrucování,demagogie s jasným cílem,nedat tomu N pokoj.Určitě již valná většina,mimochodem mi to dávají při návštěvě velice najevo,pochopila,že p. Douša se chová jako ten anonym na tera.Ale s tím rozdílem,že se většinou podepíše.A tim si každý o něm a o jeho počínaní udělal svuj názor.On si myslí,že mě z medií vymaže,ale jak je patrné,jeho myšlení je v těžkém duelu s jeho IQ.,nikdy se mu to nepodaří.Naopak,chci věřit,že se nám v chovu bude dařit a chov i rozšíříme.
Ale ,když ho to baví,necháme ho být.
JIŽ NEBUDU REAGOVAT NA ŽÁDNÉ JEHO A JEMU PODOBNÉ VÝPLODY .
U PO Z O R N U J i : ¨ výše jmenovaný opět hodí do placu ruzné snušky lži,aby mě opět vtáhl,možná,že se přidá i ten anonym.
Vážení ,zábava skočila
.Pokud se chcete ukájet,máte možnost na jiných forech.Na tom jednom to běží 5 let a jinde by se také něco našlo.
Pokud vám jde skutečně o chovatelství,mužete se podívat na ten nejmenovaný web a bojovat za čistotu webu,aby tam nebyly destky stejných inzerátu a hlavně kolumbijských přehršel.Též by bylo záhodno přispívat na ten web z vaší bohaté chovatelské praxe šelem ( ač žádné nemáte,sory p. Douša ten sourozenecký pár ocelotu bez odchovu ) .
Takové aktivity by byly přínosem pro rozvíjejicí se obor chov kočkovitých šelem.
Přeji mnoho uspěchu
Všem nashledanou u nás v chovu kočkovitých šelem.
RN
selmicka
napsal(a):
Dobrý den,
ukončuji debatu,která se netýka chovu ,tak jako vlastně to je ze strany p. Douši již 2 roky a ten rok na muj osobní meil,než jsem vstoupil na fora ifauny.Stále stálá a špatná písnička,jako obehraná deska.Výplody snušek lži,vymyslu,překrucování,demagogie s jasným cílem,nedat tomu N pokoj.Určitě již valná většina,mimochodem mi to dávají při návštěvě velice najevo,pochopila,že p. Douša se chová jako ten anonym na tera.Ale s tím rozdílem,že se většinou podepíše.A tim si každý o něm a o jeho počínaní udělal svuj názor.On si myslí,že mě z medií vymaže,ale jak je patrné,jeho myšlení je v těžkém duelu s jeho IQ.,nikdy se mu to nepodaří.Naopak,chci věřit,že se nám v chovu bude dařit a chov i rozšíříme.
U PO Z O R N U J i : ¨ výše jmenovaný opět hodí do placu ruzné snušky lži,aby mě opět vtáhl,možná,že se přidá i ten anonym.
Vážení ,zábava skočila
.Pokud se chcete ukájet,máte možnost na jiných forech.Na tom jednom to běží 5 let a jinde by se také něco našlo.
Pokud vám jde skutečně o chovatelství,mužete se podívat na ten nejmenovaný web a bojovat za čistotu webu,aby tam nebyly destky stejných inzerátu a hlavně kolumbijských přehršel.Též by bylo záhodno přispívat na ten web z vaší bohaté chovatelské praxe šelem ( ač žádné nemáte,sory p. Douša ten sourozenecký pár ocelotu bez odchovu ) .
Takové aktivity by byly přínosem pro rozvíjejicí se obor chov kočkovitých šelem.
Přeji mnoho uspěchu
RN
Vás přece nelze vymazat, zas tak naivní nejsem, i kdyby jste napsal, že sem chodit už nebudete , ihned máme co dělat s celou armádou Váma vyrobených Robinů, a to je pak teprv pošmak
doutrklars
napsal(a):
Vás přece nelze vymazat, zas tak naivní nejsem, i kdyby jste napsal, že sem chodit už nebudete , ihned máme co dělat s celou armádou Váma vyrobených Robinů, a to je pak teprv pošmak
Máte pravdu.Exhibicionista se z vlastní vůle nezastaví.Může však pomoci léčba,radikálním řešením je pak izolace.
doutrklars
napsal(a):
myslím si že web chovšelem není samozřejmě dokonalý,příliš dynamický ani extra rozsáhlý.
Je však jasným důkazem že tam kde není vpuštěn p.Navratil lze komunikovat k věci a bez excesů.
Je dobré si taky všimnout že na tento web občas zavítají i chovatelé šelem kteří se zde nikdy neobjeví.
chondro
napsal(a):
myslím si že web chovšelem není samozřejmě dokonalý,příliš dynamický ani extra rozsáhlý.
Je však jasným důkazem že tam kde není vpuštěn p.Navratil lze komunikovat k věci a bez excesů.
Je dobré si taky všimnout že na tento web občas zavítají i chovatelé šelem kteří se zde nikdy neobjeví.
Ano, a myslim , že důvd je jedinný, lidi jdou za slušností, chtěji mít na věc svůj názor, nechtěj aby je někdo do něčeho vmanipulovával , a chtěj nezkreslené informace i když jsou záporné a jiné než byla jejich představa, ale v diskusi musí bejt stále zachována slušnost , nepronásledování pisatelů co chovají , co dokázali atd.
doutrklars
napsal(a):
Ano, a myslim , že důvd je jedinný, lidi jdou za slušností, chtěji mít na věc svůj názor, nechtěj aby je někdo do něčeho vmanipulovával , a chtěj nezkreslené informace i když jsou záporné a jiné než byla jejich představa, ale v diskusi musí bejt stále zachována slušnost , nepronásledování pisatelů co chovají , co dokázali atd.
Bezvýjímky s vámi souhlasím.I lidé s jiným názorem mohou bez excesů diskutovat protože co je na diskuzích vlastně jinného přínosné než to že že získávam informace tříbím je a naopak vkládam ty své.
Styl který tu tak dominantně importuje p.Navrátil nemá s diskuzí nic společného.
chondro
napsal(a):
Bezvýjímky s vámi souhlasím.I lidé s jiným názorem mohou bez excesů diskutovat protože co je na diskuzích vlastně jinného přínosné než to že že získávam informace tříbím je a naopak vkládam ty své.
Styl který tu tak dominantně importuje p.Navrátil nemá s diskuzí nic společného.
Taky to je důvod , proč si pan Navrátil další souhlasící a snim diskutující na stejné frekvenci musí vyrobit , jelikož neni nikdo, koho by ty jeho výplody zajímali. Stačí pár Robinů a diskuse může směle začít
doutrklars
napsal(a):
Zdravím,
celkem mě překvapilo a mile potěšilo, že je tam i tera sekce. Rád se něco dozvím o šelmách a tady jsou bohužel kloudné diskuze, tak cca do roku 08, pak se tu začal množit robin a jemu podobní kloni a z každé zajímavé diskuze udělal nic neříkající vlákno - bohužel. K "individuu" se vyjadřovat nebudu, nebo že bych to již udělal? Teď nevím.
Mějte se Rey
reynolds
napsal(a):
Zdravím,
celkem mě překvapilo a mile potěšilo, že je tam i tera sekce. Rád se něco dozvím o šelmách a tady jsou bohužel kloudné diskuze, tak cca do roku 08, pak se tu začal množit robin a jemu podobní kloni a z každé zajímavé diskuze udělal nic neříkající vlákno - bohužel. K "individuu" se vyjadřovat nebudu, nebo že bych to již udělal? Teď nevím.
Mějte se Rey
tak jsem se překouk je to ostatní, ale i tak tam je trochu od tera.
RV
reynolds
napsal(a):
Zdravím,
Mějte se Rey
Pane rey,Vám ještě odpovím,poněvadž se po mém ukončení začínáte nějak množit.
Píšete jak jste rád,že jsem Vás odkázal na ten web a zjistil jste ,že tam je i tera sekce.Velice Vám přeji,že jste našel co jste hledal.
Dovolím si podotknout,že jste zřejmě člověk velmi vysokého vvěku a zřejmě trpící aljzhajmrem.Poněvadž jste na jmenovaném webu inzeroval mimo jiné nepř: 7.11.2010 21:30 Prodám: Morelia viridis ( pozn: dříve chondopyton viridis )
nebo ,že by jste zapomněl,že zde již vystupujete pod chodro,burundi a mnoho jiných nicek a IP ?
Dovolil jsem si Vám tuto skutečnost připomenou,přeci jsem se do strýčka googla jukl.Tak veselou zábavu na muj učet.Apropo při ukončení jsem se zmínil, že nebudu reagovat,ale nelze než udělat vyjimku a uvest vše na pravou mír u,když po dobu 2 let tu rey nebyl a naráz se v šude rojí.
Tento čin nicky reje - mluví o jeho charakteru - že se diví jak se diví nad tím webem,kam vesele inzeruje nejméně od roku 2010
Tak se bavte jako další anonym.
Moc zábavy
Již nebudu muset reagovat,zřejmě splodí , daší chondry,burunduky,reye a buhvi co dalšího,aby mě vtáhli zpět.
proto jsem sem vstoupil,abych to osvětlil.
RN
selmicka
napsal(a):
Píšete jak jste rád,že jsem Vás odkázal na ten web a zjistil jste ,že tam je i tera sekce.Velice Vám přeji,že jste našel co jste hledal.
Dovolím si podotknout,že jste zřejmě člověk velmi vysokého vvěku a zřejmě trpící aljzhajmrem.Poněvadž jste na jmenovaném webu inzeroval mimo jiné nepř: 7.11.2010 21:30 Prodám: Morelia viridis ( pozn: dříve chondopyton viridis )
nebo ,že by jste zapomněl,že zde již vystupujete pod chodro,burundi a mnoho jiných nicek a IP ?
Dovolil jsem si Vám tuto skutečnost připomenou,přeci jsem se do strýčka googla jukl.Tak veselou zábavu na muj učet.Apropo při ukončení jsem se zmínil, že nebudu reagovat,ale nelze než udělat vyjimku a uvest vše na pravou mír u,když po dobu 2 let tu rey nebyl a naráz se v šude rojí.
Tento čin nicky reje - mluví o jeho charakteru - že se diví jak se diví nad tím webem,kam vesele inzeruje nejméně od roku 2010
Moc zábavy
Již nebudu muset reagovat,zřejmě splodí , daší chondry,burunduky,reye a buhvi co dalšího,aby mě vtáhli zpět.
RN
Tak pane Rey a tet se podrobíte důkladné lustraci , nakonec na Vás udělá rozbor psychiatr ,pana Navrátila kamarád / nebo je to ošetřující lékař tet nevim abych to nepoplet/ , ale nebojte prošli jsme si tim všichni , je to zas jen pro půpobavení
selmicka
napsal(a):
Moc zábavy
RN
pane Navrátil, leč jsem nechtěl se s váma nijak zaplést do diskuze, ale vy jste mě prostě vtáhnul, možná že z toho důvodu, že si s vámi nikdo nepovídá, nevím není to můj problém.
Starý člověk nejsem pokud si dobře pamatuji, tak na tera jste mě označil, tak, že vy jste byl v tera, když já ještě tahal kačera. Nevím kolik vám je a je mi to jedno, nicméně jsem dle vás alespoň o generaci mladší. žádnou poruchou netrpím a i kdyby ano, tak vám do toho nic není. To že jsem tam vlezl do tera sekce jsem zapomněl, Můj poslední přispěvek se týkal pouze té části o šelmách, nevěděl jsem, že je i něco nadřazeného tomu. Což si myslím, že jasně vysvětluje můj přehmat s tera sekcí ze které se vyklubala sekce ostatní. Na váš popud jsem si také vygooglil patřičné indicie a ejhle, máte pravdu je tam tera sekce a poměrně velká. Také to vysvětluje můj problém se založením účtu na můj tera mail, jednoduše proto, že tam již účet mám, nyní mám tedy dva a v následujících dnech poprosím o smazání jednoho z nich. Nikdy jsem se nikde nevydával za nikoho jiného, jako vy. mám pouze nick Reynolds, případně Rey, nic víc. Kolegu Chondro neznám osobně, ale jeho nick se na tera poměrně hodně vyskytoval, takže počítám, že se jedná také o jednu osobu, kolegu burundi na kterého taky poukazujete neznám vůbec.
Nyní mi dovolte malou analýzu situace. Pokaždé když se zde na fauně na kožichách založí nějaké téma, tak na něj většinou smysluplně zareagovala Chery, na kterou vy máte alergii, pravděpodobně z toho důvodu, že je poměrně bohatá a to co dělá dělá dobře a vy se nezmůžete na nic jiného než na závist. Což je smutný. Případně zareaguje pan Douša na kterého také okamžitě kontrujete. Z každého zajímavého vlákna uděláte tedy naprostý paskvil, ptž pak povoláte armádu robinů a stane se z toho něco, co lze nazvat opravdu jen hromadou sraček.
Také si myslím, že jste pořádný hulvát, který když neví kudy kam, tak začne útočit na věk nebo pohlaví daného člověka, což je opravdu ubohé. Možná kdybyste zjistil, že jsem černej, tak mi začnete nadávat i do cikánů.
Jednoduše řečeno, kde končí rozum, tam nastoupí svaly.
Myslím, že byste se nad tím měl zamyslet, ptž já si na vás jako nezávislý člověk názor udělal jen po přečtení pár vašich příspěvků a myslím, že nejsem sám.
Pokud tedy nechcete vypadat před každým za naprostého ignoranta a blbce za jakého se alespoň zatím prezentujete, tak vám opravdu radím změňte své chování.
Berte to pouze jako radu a než na to budete reagovat, což vím že budete, tak si to raději dvakrát přečtěte, pokud vaše odpověď nebude mít smysl, tak na ni já reagovat nebudu. Pro reakci prosím použijte jeden z následujících nicků: rys, selmicka, r.navratil, robin, anakonda001, horskylev, jaguaridae, rrys - ty ostatní by mě mohli zprvu zmást.
Děkuji vám
váš oddaný rey
doutrklars
napsal(a):
Tak pane Rey a tet se podrobíte důkladné lustraci , nakonec na Vás udělá rozbor psychiatr ,pana Navrátila kamarád / nebo je to ošetřující lékař tet nevim abych to nepoplet/ , ale nebojte prošli jsme si tim všichni , je to zas jen pro půpobavení
dík za podporu, věděl, jsem už od prvních okamžiků kdy jsem si četl jeho příspěvky poprvé , že jednou ty prsty dál od klávesnice neudržim a budu v tom taky. Ale jak píšete je to hlavně pro pobavení :)
selmicka
napsal(a):
Dobrý den,
Vážení ,zábava skočila
Přeji mnoho uspěchu
RN
Jak jsem říkal a jsou ZASE TADY.
Obdivuhodné,smysluplné, trapné
DOUŠA a N ICKA v mnoha kabátech.Nyní rey.Třeba přibudou i jiné nicky,jako vždy.
tak nechme prostor psychopatum k žvanění o h... ,z každého vlákna udělají MARAST.
Někdy nashledanou pro slušné návštěvníky při chovatelských debatách,třeba u našeho chovu,možná i časem na našem webu .
Toto pole ničeho přenechávam těmto dvoum......................... :!
reynolds
napsal(a):
pane Navrátil, leč jsem nechtěl se s váma nijak zaplést do diskuze, ale vy jste mě prostě vtáhnul, možná že z toho důvodu, že si s vámi nikdo nepovídá, nevím není to můj problém.
Starý člověk nejsem pokud si dobře pamatuji, tak na tera jste mě označil, tak, že vy jste byl v tera, když já ještě tahal kačera. Nevím kolik vám je a je mi to jedno, nicméně jsem dle vás alespoň o generaci mladší. žádnou poruchou netrpím a i kdyby ano, tak vám do toho nic není. To že jsem tam vlezl do tera sekce jsem zapomněl, Můj poslední přispěvek se týkal pouze té části o šelmách, nevěděl jsem, že je i něco nadřazeného tomu. Což si myslím, že jasně vysvětluje můj přehmat s tera sekcí ze které se vyklubala sekce ostatní. Na váš popud jsem si také vygooglil patřičné indicie a ejhle, máte pravdu je tam tera sekce a poměrně velká. Také to vysvětluje můj problém se založením účtu na můj tera mail, jednoduše proto, že tam již účet mám, nyní mám tedy dva a v následujících dnech poprosím o smazání jednoho z nich. Nikdy jsem se nikde nevydával za nikoho jiného, jako vy. mám pouze nick Reynolds, případně Rey, nic víc. Kolegu Chondro neznám osobně, ale jeho nick se na tera poměrně hodně vyskytoval, takže počítám, že se jedná také o jednu osobu, kolegu burundi na kterého taky poukazujete neznám vůbec.
Nyní mi dovolte malou analýzu situace. Pokaždé když se zde na fauně na kožichách založí nějaké téma, tak na něj většinou smysluplně zareagovala Chery, na kterou vy máte alergii, pravděpodobně z toho důvodu, že je poměrně bohatá a to co dělá dělá dobře a vy se nezmůžete na nic jiného než na závist. Což je smutný. Případně zareaguje pan Douša na kterého také okamžitě kontrujete. Z každého zajímavého vlákna uděláte tedy naprostý paskvil, ptž pak povoláte armádu robinů a stane se z toho něco, co lze nazvat opravdu jen hromadou sraček.
Také si myslím, že jste pořádný hulvát, který když neví kudy kam, tak začne útočit na věk nebo pohlaví daného člověka, což je opravdu ubohé. Možná kdybyste zjistil, že jsem černej, tak mi začnete nadávat i do cikánů.
Jednoduše řečeno, kde končí rozum, tam nastoupí svaly.
Myslím, že byste se nad tím měl zamyslet, ptž já si na vás jako nezávislý člověk názor udělal jen po přečtení pár vašich příspěvků a myslím, že nejsem sám.
Pokud tedy nechcete vypadat před každým za naprostého ignoranta a blbce za jakého se alespoň zatím prezentujete, tak vám opravdu radím změňte své chování.
Berte to pouze jako radu a než na to budete reagovat, což vím že budete, tak si to raději dvakrát přečtěte, pokud vaše odpověď nebude mít smysl, tak na ni já reagovat nebudu. Pro reakci prosím použijte jeden z následujících nicků: rys, selmicka, r.navratil, robin, anakonda001, horskylev, jaguaridae, rrys - ty ostatní by mě mohli zprvu zmást.
Děkuji vám
váš oddaný rey
Máte tedy odvahu takhle oslovit navrtilovo bigego.Koukááám...že je ted zmítáno křečí
doutrklars
napsal(a):
Pane kolego , jestli Vás mohu poprosit, věnujte tomu ten čas a koukněte taky na nemoderovanou diskusi zde i o pár let naspět cca o 2 roky věnujte pozornost i ip adresam , to se teprv pobavíte ,to je počtení , ani spát nepujdete
no jen jsem se zběžně mrknul a je to pěkný, stejně se mi nejvíc líbilo, jak na tera kázal o slušnosti a přitom je to mistr nad mistry, co se týče změn Ip, zakládání loginů a tedy i mail adres, atd.
Myslím, že má potenciál, ale špatně ho využívá.
Rey
Dobrý den
Pokusím se ještě znovu objasnit pusobení p. Douši a nicek. Pokud si dáme do googlu nicku chondro i s jeho telefonním číslem (
které mám stále uložení,když mě atakoval před devěmi lety SMS ) tak nám vysledek žádný nevyjde,před cca 2 mi lety prodával nějaké pavouky ( do hloubky googlu jsem již nešel ) .Pokud se pokusíme rey -reynolds - na nemoderce v tera nám, nic nevyjde.Že nabízí prodej tera, pod uvedeným se dozvíme .Ale nedozvíme se nic,že by tato nicka se zučastnila diskuse v rovině odborné v teraristických diskusích.Nula zjištění . Možná,že někdo zneužil loging uvedeného,možná,že je to i on sám.Burindi - neexistuje.Výsledek nulový. O dalších mnoha nickách se již nevyjadžuji,co byly použity. .
Z těchto zjištění je zajimavý poznatek,že tito anonymové mají potřebu někoho pronásledovat v hluboké anonymitě ,kde mají ramerna.Ale namají potřebu nic říci k teraristice samotné.Diskuzi mimo obor,pléct se do šelem,to jim jde náramně v bohaté škále nicek.Nejspíše je to jedna osoba,vypouštějicí přehršel nicek s učelem již nám známým.
Ale jo,víme,že takových na tera i jinde je poskrovnu,ale jsou a budou.
Pokud já vstoupil v poloze více nicek,tak jsem se již zmínil,že jsem se podepsal nebo uvedl iniciále. RN .Z toho bylo jasně patrné,kdo ta nicka je nejen obsahem ale signatizaci jmena.
Pochopil jsem jasne,že asi na některých forech nelze vest diskusi v poloze chovatelství,duvodem je mnoho aspektu.U šelem vzhledem malé základně je to asi výraznější než u jiných oboru.
I když některé mé snahy byly možná neštěstné,stále zustává pravdou,že jsem pootevřel vrátka do fascinujicího světa chovu kočkovitých šelem.
Je již na každém ,,jak s informaceni naloží.Jsem však velice rád,že osobní návštěvy mi potvrzují,že to nebyla marná cesta. .Zájem o šelmy je skutečně nečekaně obrovský.
Tomu napomohlo i zdejší pusobení bezesporu.
U nás má každý zájemce o šelmy dveře otevřená.
RN
Je todle fakt možný nebo je to nějaký vtip)kotě za 550? http://kocky-kotata.onlineprodej.cz/?text=tygr+na+prodej