Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2014 10:25
selmicka

XXX.XXX.248.245

Dovolím si zde dát nabídku s případnou pomocí majitelum kočkovité šelmy ,ale i jiných exot. zvířat.

Pokud Vám vznikne jakýkoliv problém s vašim zvířetem s dalším držením ve Vaší péči,nabízím pomoc s umístěním do nového domova ,,jak v zahraničí ,tak v ČR a SR.
Vím,že v chovu šelem je to velmi vyjimečný případ,kdy se člověk dostane do tíživé situace a sám ji vyřešit většinou neumí.A nastává velký problém.Také vím,že jej muže pomoci vyřešit i jiný chovatel šelem.Ale nikdo neví,do jaké situace se muže i časem dostat.Co se týče koč. šelem ,,jedná se o problem kolotoče povolení k chovu,legislativa.KVS,adekvátní podmínky.Není to tak snadné ,,jako poskytnout nový domov kočce nebo psovi,papouškovi.Ne do každých podmínek se dá šelma umístit.
Jeden případ za všechny.
Oslovil mě státní orgán životního prostředí jednoho města v ČR s pomocí umístění tygra.Ač jsem to pokládal za nemožné,což po konsultacích s tygraři v ČR a SR ,jsem sice dospěl k závěru,že tygr je neumístitelný,zejména ve vyšším věku,tak má zarputilost věnovat se případu a dovést jej do zdárného konce,mi vyvrátila muj názor o nemožnosti uspěchu.
Mohu s radostí konstatovat,že se věc podařila a v něděli jedu se s kolegou na tygra a jeho podmínky podívat a vše s majitelem dojednat.Výhodou je,že nastala změna a tygřík zustane v ČR a majitel jej bude kdykoliv moci navštívit a i sledovat jeho nový život v novém luxusním prostředí až do jeho přirozeného odchodu do tygřího ráje.
Podotku,že se mi ozval i ten zájemce ze zahraničí,který byl připraven v novém týdnu jej okamžitě odvést.Ale po dohodě s majitelem ,jsme upřednostnili zájemce z ČR,poněvadž majitel je velice rád,že jej bude moci navštěvovat. Ano ,majitel již je člověk více přez šedesát let a jeho zejména zdravotní problémy již prý nedovolují další starost o tygra.Ač je mu to velice líto a nerad se s tygříkem loučí,poněvadž prý s ním žil 13 let a doposud prý jej pohladí i prý veme na vodítlo.No.Uvidím ,,jaká je skutečnost na místě samém.Musí se vše vidět a jednat osobně.Zatím mám informace od ŽP uřadu, ,jak písemné,tak telefonické a několik tel. diskuzí s majitelem.

Návštěva vše ukáže.

Právě tento případ mi vnuknul myšlenku zde nabídnou i pomoc,pokud se člověk dostane do situace,kdy si již se zvířetem neví rady a vzniká mu fatální problém,zejména,pokud se jedná o velkého predátora.

Pokud by se někdo v budoucnosti také dostal do těžko řešitelné situace,opět se mu mohu pokusit pomoci.

Nelze však nic s jistotou slibovat ,,je to vše o daném případu a případných možnostech nového umístění exot. zvířete.At v ČR,SR ,EU.

Mám již mnoho kontaktu v těchto "končinách"

Za pokus by to vždy stálo.Vždy se pokusit pro ta zvířata něco udělat.

Je samozřejmostí,že se bude jednat o akce u těžkoumístitelných zvířat zdarma.O jiných zvířatech ,o které by byl zájem , ,je vždy jednání o ceně dohodnutelné.

Rozhodnutí je na Vás.smajlík

RN

11.1.2014 16:39
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
Dovolím si zde dát nabídku s případnou pomocí majitelum kočkovité šelmy ,ale i jiných exot. zvířat.

Pokud Vám vznikne jakýkoliv problém s vašim zvířetem s dalším držením ve Vaší péči,nabízím pomoc s umístěním do nového domova ,,jak v zahraničí ,tak v ČR a SR.
Vím,že v chovu šelem je to velmi vyjimečný případ,kdy se člověk dostane do tíživé situace a sám ji vyřešit většinou neumí.A nastává velký problém.Také vím,že jej muže pomoci vyřešit i jiný chovatel šelem.Ale nikdo neví,do jaké situace se muže i časem dostat.Co se týče koč. šelem ,,jedná se o problem kolotoče povolení k chovu,legislativa.KVS,adekvátní podmínky.Není to tak snadné ,,jako poskytnout nový domov kočce nebo psovi,papouškovi.Ne do každých podmínek se dá šelma umístit.
Jeden případ za všechny.
Oslovil mě státní orgán životního prostředí jednoho města v ČR s pomocí umístění tygra.Ač jsem to pokládal za nemožné,což po konsultacích s tygraři v ČR a SR ,jsem sice dospěl k závěru,že tygr je neumístitelný,zejména ve vyšším věku,tak má zarputilost věnovat se případu a dovést jej do zdárného konce,mi vyvrátila muj názor o nemožnosti uspěchu.
Mohu s radostí konstatovat,že se věc podařila a v něděli jedu se s kolegou na tygra a jeho podmínky podívat a vše s majitelem dojednat.Výhodou je,že nastala změna a tygřík zustane v ČR a majitel jej bude kdykoliv moci navštívit a i sledovat jeho nový život v novém luxusním prostředí až do jeho přirozeného odchodu do tygřího ráje.
Podotku,že se mi ozval i ten zájemce ze zahraničí,který byl připraven v novém týdnu jej okamžitě odvést.Ale po dohodě s majitelem ,jsme upřednostnili zájemce z ČR,poněvadž majitel je velice rád,že jej bude moci navštěvovat. Ano ,majitel již je člověk více přez šedesát let a jeho zejména zdravotní problémy již prý nedovolují další starost o tygra.Ač je mu to velice líto a nerad se s tygříkem loučí,poněvadž prý s ním žil 13 let a doposud prý jej pohladí i prý veme na vodítlo.No.Uvidím ,,jaká je skutečnost na místě samém.Musí se vše vidět a jednat osobně.Zatím mám informace od ŽP uřadu, ,jak písemné,tak telefonické a několik tel. diskuzí s majitelem.

Návštěva vše ukáže.

Právě tento případ mi vnuknul myšlenku zde nabídnou i pomoc,pokud se člověk dostane do situace,kdy si již se zvířetem neví rady a vzniká mu fatální problém,zejména,pokud se jedná o velkého predátora.

Pokud by se někdo v budoucnosti také dostal do těžko řešitelné situace,opět se mu mohu pokusit pomoci.

Nelze však nic s jistotou slibovat ,,je to vše o daném případu a případných možnostech nového umístění exot. zvířete.At v ČR,SR ,EU.

Mám již mnoho kontaktu v těchto "končinách"

Za pokus by to vždy stálo.Vždy se pokusit pro ta zvířata něco udělat.

Je samozřejmostí,že se bude jednat o akce u těžkoumístitelných zvířat zdarma.O jiných zvířatech ,o které by byl zájem , ,je vždy jednání o ceně dohodnutelné.

Rozhodnutí je na Vás.smajlík

RN

Pan Navrátil, to čo tu ponúkate je velmi šlachetné. Predpokladám že majitel, ktorému pomožete "zbaviť sa zvieraťa" sa ďalej už nemusí na jeho chove finančne podielať. Veď chov končí väčšinou z finančných dôvodov.
Ak teda je to tak, tak by som si dovolil poslať k vám jedného slovenského chovatela, ktorý má nekontaktnú tigricu. Keďže tomu pánovi diagnostikovali ťažkú chorobu, netrúfa si ďalej starať sa o toto zviera . Viem že vykastrovaný kus je ťažko umiestnitelný preto vítam vašu ochotu a určite vás pánovi chovatelovi odporučím.

Tigrica je asi štvorročná takže ešte dobrých 10 rokov ju bude treba živiť. Ale ako píšete, ide tu predovšetkým o predátorov a človek by mal pre ne urobiť prvé posledné. Tým viac si vážim vašu ponuku.

11.1.2014 17:29
selmicka

XXX.XXX.248.245

mužeme mne kontaktovat,kolega co odváží tygra bere i tuto nabízenou tygřici.

11.1.2014 17:55
selmicka

XXX.XXX.248.245

Přidám infrormaci,

tygr 13 letý ,na základě žádosti státního orgánu ,našel díky mně nový domov u kamaráda ,budujicího si zoopark v ČR, finačně velmi dobře zajištěného

Poptávám pro něj další případné šelmy,ale i jiná exot. zvířata,která by jej oslovila. Poprosíl mne,abych mu veškerá zvířata pro jeho zoopark zajistil Pokud budou zajimavá,finanční vyrovnání je samozřejmostí.Pokud se však jedná o zvířata neumístitelná,budou mu předána zdarma.
Je samozřejmostí,že veškeré budoucí náklady na péči zvířat jdou za ním.

Dále chci doufat,že i "kauza" exekuovaných 2 tygru udajně u Znojma bude mnou také vyřešena.Na ně čeká již zájemce ,chovatel šelem se zooparkem zahraničí.

Pro další zoopark v zahraniči poptávám jakékoliv šelmy,exot. zvířata,ptáky, ,jako jsou orli,sokoli a jiné,vždy a pouze vše s doklady CITES nebo patřičnými doklady.

Nabídky pouze telefonicky.

Děkuji za případné nabídky.

RNsmajlík

11.1.2014 18:26
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
Přidám infrormaci,

tygr 13 letý ,na základě žádosti státního orgánu ,našel díky mně nový domov u kamaráda ,budujicího si zoopark v ČR, finačně velmi dobře zajištěného

Poptávám pro něj další případné šelmy,ale i jiná exot. zvířata,která by jej oslovila. Poprosíl mne,abych mu veškerá zvířata pro jeho zoopark zajistil Pokud budou zajimavá,finanční vyrovnání je samozřejmostí.Pokud se však jedná o zvířata neumístitelná,budou mu předána zdarma.
Je samozřejmostí,že veškeré budoucí náklady na péči zvířat jdou za ním.

Dále chci doufat,že i "kauza" exekuovaných 2 tygru udajně u Znojma bude mnou také vyřešena.Na ně čeká již zájemce ,chovatel šelem se zooparkem zahraničí.

Pro další zoopark v zahraniči poptávám jakékoliv šelmy,exot. zvířata,ptáky, ,jako jsou orli,sokoli a jiné,vždy a pouze vše s doklady CITES nebo patřičnými doklady.

Nabídky pouze telefonicky.

Děkuji za případné nabídky.

RNsmajlík

Takže máte záujem aj o staré a neplodné zvieratá?

11.1.2014 18:33
selmicka

XXX.XXX.248.245

bereme,zařidte .

11.1.2014 18:44
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
bereme,zařidte .

Ďakujem za info, takéto zariadenie už bolo potrebné. Niečo ako útulok pre exotické zvieratá. Smekám.

11.1.2014 19:06
selmicka

XXX.XXX.248.245

zařízení zoopark ,slouží převážně k doplnění kulturního vyžití návštěvníku širšího komplexu ,,jako je zahradní centrum ,velkoskleníky s tropickou faunou a vegetací s doplnkem kulturního vyžití návštěvníku s golfovým hřištěm a hřištěm pro děti a hotelem.Ano toto zařízení kamarád vlastní.Nejedná se o reprodukci zvířat.Takže i zvířata zdravá, v plné kondici,krásná, atraktivní,ač nereprodukče schopná ,,jsou vítaná k obohacení zooparku.smajlík

RN

11.1.2014 19:16
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
zařízení zoopark ,slouží převážně k doplnění kulturního vyžití návštěvníku širšího komplexu ,,jako je zahradní centrum ,velkoskleníky s tropickou faunou a vegetací s doplnkem kulturního vyžití návštěvníku s golfovým hřištěm a hřištěm pro děti a hotelem.Ano toto zařízení kamarád vlastní.Nejedná se o reprodukci zvířat.Takže i zvířata zdravá, v plné kondici,krásná, atraktivní,ač nereprodukče schopná ,,jsou vítaná k obohacení zooparku.smajlík

RN

Existuje nejaká webstránka kde sa tento obrovský a určite hojne navštevovaný komplex dá vidieť?

11.1.2014 19:33
selmicka

XXX.XXX.248.245

Eexistuje,ale majitel nesouhlasí s umístěním zde na forech, která i četl.
Zde není diskuze o daném kamarádovi a jeho firmě, zavolejte a odkaz vám dám.

11.1.2014 19:57
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
Eexistuje,ale majitel nesouhlasí s umístěním zde na forech, která i četl.
Zde není diskuze o daném kamarádovi a jeho firmě, zavolejte a odkaz vám dám.

Aha jasné chápem.

12.1.2014 18:31
selmicka

XXX.XXX.248.245

Dnes byl předán tygr novému majiteli.

Navý majitel souhlasil při opětovném osobním vysvětlení ,že mohu vložit odkaz na jeho webové stánky.
na forech ifauny.
Uvedené aktivity na obou stránkách jsou jeho zájmovou činností , ,jako jediného majitele.
Jeho prefesní aktivity spočívají v řízení několika firem v ČR a Německu.
Je mi ctí,že do takovchto "rukou" odcházejí zvířata mnou zprostředkovaná.Tygr byl zadarmo,ale požádal jsem majitele,aby uznal nějaký peníz a puvodnímu majiteli dal nějakou částklu,což se také stalo.

www.rudolf-ll.cz

www.fantasy-golf.cz

Pěkný večer

RN

12.1.2014 19:49
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):

Navý majitel souhlasil při opětovném osobním vysvětlení ,že mohu vložit odkaz na jeho webové stánky.
na forech ifauny.
Uvedené aktivity na obou stránkách jsou jeho zájmovou činností , ,jako jediného majitele.
Je mi ctí,že do takovchto "rukou" odcházejí zvířata mnou zprostředkovaná.Tygr byl zadarmo,ale požádal jsem majitele,aby uznal nějaký peníz a puvodnímu majiteli dal nějakou částklu,což se také stalo.

www.rudolf-ll.cz

www.fantasy-golf.cz

Pěkný večer

RN

Díky, super

12.1.2014 20:00
selmicka

XXX.XXX.248.245

Snad ještě podotknu,že ty firmy co řídí, ,jsou jeho majetkem ,,jako jediného majitele.
Je mu pouze 44 let.

I já smekám před takovými lidmi a je mi opět ctí,že jsme kamarádi.
Zoopark se rozvíjí a buduje,přikoupil 20000 m2 ,kde buduje další zařízení.
Zajimavost: jeho zaměstnanci mají so,ne volno a o všechna zvířata se stará sám,čistí,krmí a prý si s nimi i povídá.Nevídané investice do lásky ke zvířatum.Prý si také plní dětský sen,Díky velmi uspěšného podnikatele,kterým se stal ,si sen plní a je prý na začátku.smajlík
.

12.1.2014 21:01
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
Snad ještě podotknu,že ty firmy co řídí, ,jsou jeho majetkem ,,jako jediného majitele.
Je mu pouze 44 let.

I já smekám před takovými lidmi a je mi opět ctí,že jsme kamarádi.
Zoopark se rozvíjí a buduje,přikoupil 20000 m2 ,kde buduje další zařízení.
Zajimavost: jeho zaměstnanci mají so,ne volno a o všechna zvířata se stará sám,čistí,krmí a prý si s nimi i povídá.Nevídané investice do lásky ke zvířatum.Prý si také plní dětský sen,Díky velmi uspěšného podnikatele,kterým se stal ,si sen plní a je prý na začátku.smajlík
.

Za peníze v Praze dum.... jasné, ked su prachy tak sa dá kouzlit. Ak tam chce skutočne iba expozičné zvieratá a nehrabe sa za každú cenu do odchovov tak by som vedel pouvažovať o zabezpečení nejakých kastrovaných jedincov, ktorým by život v lepších podmienkach rozhodne pomohol. ak to bude aktuálne, určite dám vedieť.
Areal podla web stranok vyzerá nadupane a myslím že má velký potenciál.

12.1.2014 21:18
doutrklars

XXX.XXX.24.229

Přesně tak , je opravdu vidět , že pan podnikatel na to má a tak to má být. Na weby jsem se podival, ale asi to s počítačem moc nedovedu k fotkam zoo jsem se nedostal maximálně až po poradě s kolegyní na fotky zvířat z blízka, ale docela jsem byl natěšený na voliery to jsem vubec nenašel , ale asi to neumim, tak se musim spokojit jen s tvrzením, že je vše exluzivní. Mohl by pan nový majitel poslat nějakou fotečku tygra v novém zařízení ? Myslim že je super jelikož ten Disny park je opradu skvělý , i když mne to nic neříká , práci dovedu ocenit a konec konců je to pro zákazníka, který to chce

12.1.2014 22:15
atteam

XXX.XXX.153.238

doutrklars napsal(a):
Přesně tak , je opravdu vidět , že pan podnikatel na to má a tak to má být. Na weby jsem se podival, ale asi to s počítačem moc nedovedu k fotkam zoo jsem se nedostal maximálně až po poradě s kolegyní na fotky zvířat z blízka, ale docela jsem byl natěšený na voliery to jsem vubec nenašel , ale asi to neumim, tak se musim spokojit jen s tvrzením, že je vše exluzivní. Mohl by pan nový majitel poslat nějakou fotečku tygra v novém zařízení ? Myslim že je super jelikož ten Disny park je opradu skvělý , i když mne to nic neříká , práci dovedu ocenit a konec konců je to pro zákazníka, který to chce

Ja len vychádzam z teoretického modelu, že ak niekto prevádzkuje "disneyland" tak snad má prostriedky na to, aby vytvoril zodpovedajúce podmienky pre zvieratá. Ja som sa tiež na stranke nedoklikal k fotkám voliér, ale predpokladám, že v tomto prípade by nemuseli byť zlé, keďže majitel točí určite velké peniaze a záleží mu na návštevnosti. Je to večná diskusia. Apriori nejsom proti zábavným parkom, kde väčšinu tvoria atrakcie pre ludí. Poznám zariadenia kde sú kolotoče a tobogány a horolezecké steny a podobné veci, ktoré zarábajú a popri tom sa v týchto podnikoch chovajú zvieratá o ktoré je vďaka slušným financiám nadštandartne postarané. Snad nikde som nevidel väčší a lepší výbeh pre tigre než v jednom americkom zábavnom parku. Podotýkam že s tigrami nerobili drezúru ani nič podobné - na ťahanie peňazí z ludí mali iné atrakcie, proste ich tam iba chovali ale bolo vidieť že na tom nešetrili - nemuseli.
Určite by sme privítali nejaké fotečky chovných zariadení.

12.1.2014 22:41
doutrklars

XXX.XXX.24.229

Pane kolego naprosto s Váma souhlasim, vždit když k sobě budem upřímní co se stává pomalu z většiny našich zoo_? Disney parky . Proto by bylo hodně neupřímné kdyby jsme chov , případně zařízení pana podnikatele jakkoliv krytizovaly jen pro jeho zájmy v podnikání , ale opravdu mi taky trochu chybí fotky ze zoo což by mohla být v dané lokalitě i dobrá reklama jelikož v okolí žádná zoo neni

12.1.2014 23:57
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Z toho, co jsem viděla na fotkách, usuzuji, že majitel je velmi schopný podnikatel, nechybí mu nadšení pro věc a finanční prostředky nejsou problémem. Zábavné parky ani golf nejsou zrovna v popředí mých zájmů, zahradní úpravy dokážu ocenit, protože jsem i amatérský zahradník, ale jako chovatelku mě zajímaly především zvířata a voliéry a výběhy pro ně. Fotky jsem žádné nenašla, ale věřím, že všechny zařízení pro zvířata jsou stejně exkluzivní jako celý areál. Vzhledem k tomu, že p. Navrátil zde léta doporučuje každému zájemci o šelmu navštívit řadu chovqtelů a odborníků v zoo, nepochybuji o tom, že toto doporučení dostal i jeho přítel a zařídil se podle toho. Pan RN rovněž avizoval, že tygr se dostane do exkluzivních podmínek, vzhledem k vybavení areálu bych si tedy představovala výběh o rozloze několik set m2, vybavený velkými kameny, kmeny, stromy , keři, travinami, trávníkem kombinovaným oblázky, terénní nerovnosti s možností skrýše a samozřejmě dostatečně velkou vodní plochou na koupání, z jedné strany prosklenou, aby mohli návštěvníci pozorovat tygra při koupání i ve vodě atd. Peníze jistě nebudou problémem a pokud si chce majitel splnit další sen, může pořizovat další zvířata, která jsou již v zoo nechtěná, na expozici. Chci věřit, že se v tomto případě nejedná o RN tolik kritizovaných zbohatlíků, kteří si pořizují šelmy jen na image a že tygr neskončí v malé nevybavené kleci, tak jako u jiného známého podnikatele. Pan Navrátil, jako organizátor celé této akce, má jistě dostatek fotografií z místa a snad je zde zveřejní, jako zveřejňuje fotky chovatelů z Německa.

13.1.2014 00:22
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Ještě dodám, že na diskutovaném webu je na fotografii č. 102 vidět v pozadí něco, co vypadá jako velmi pěkná voliérasmajlík, i když v ní nevidím žádné zvíře - fotky nejdou bohužel zvětšit. Posuďte sami.

13.1.2014 06:53
selmicka

XXX.XXX.248.245

"Diskuse" .

To každému vždy jde velmi brilantně.Dedukce,dohady směřujicí vždy záparným směrem,zejména těchto diskutujicích.

Je bezesporu užasné,že tygr našel i ve 13 letech nový domov.Skutečně jsem viděl při předávání,že tygr je kontakní a dokonce přítelkyně kamaráda,který jel k předání se mnou, si jej hladila,což jsem já nezkoušel raději.Stále s ním dcera majitele chodila na procházku na vodítku,avšak majitele jej jistil druhým .Bezproblému k němu prý chodíla do výběhu a mazlila se s ním.Za 13 let života s tímto tygrem majitel natočil mnoho reklam i nějaký šot ve filmu.Byl vycvičen pro film.Pravdou je,že má všechny známosti mezi tygraři,cirkusovými umělci z prostředí drezury divokých zvířat a zejména velkých šelem.Jeho vyprávění by bylo na mnoho hodin.Avšak jsme jeli ještě na jednu návštěvu k významnému chovteli kočkovitých velkých šelem.
Bohužel majitel je po těžkém urazu s páteří a velmi těžce se pohybuje .Tygra mněl umístěného mimo objek svého bydliště a bohužel nezajištěného proti vstupu dětí k výběhu,ač tem měl zajištěn tak,že by šikovný kluk vylezl a mohl vstrčit ruku.A to byl i duvodov,že státní orgány tlačily na zajištětí těchto věcí nebo tygra dát jinam. A však 13 let to nebyl problém,až nyní.A to by bylo opět na litánii to psát. Majitel se i dostal do finančních problému,ačkoliv se nedotkly tygra,poněvadž maso pro tygra měl zdarma.
Prostě se rozhodl,že tygra daruje.
Státní orgány udělaly co mohly,scháněly po známých chovatelích koč. šelem,on se snažil intervenovat u cirkusáku i tygrařu atd.
Ti mu sehnali možnost vývozu do EU,což padlo,poněvadž tygr má pouze registrační list,který jsem viděl.
Takže nastalo rozhodování co dál.
Po oslovení mé maličkosti ŽP jsem ihned řešení našel a oslovený kamarád - podniklatel ( jiní totiž ode mne šelmy nedostanou,natož velké ) mi sdělil,že ano,ale nemá výběh a za 14 dní odlétá na delší dobu mimo EU.Po dohodě,že výběh není problémem ihned vyrobit ,mi řekl,že za volá.Za 1 hod. volal,že má firmu a zítra nastupuje na stavbu výběhu.Poradil jsem mu,aby udělal zatím výběh 300 m2 s tím,že na jaře dokompletuje zbytek se skálami,bazeném a veškerým dokonalým zařízení,Tak ,aby chov byl nekontaktní.Přez všechno,co jsem viděl co tygr umí.Změna prostředí a majitele by byl určitě problém,což nový majitel souhlasí.Byla to rychlá akce pro záchranu toho tygra.Že finanční částku nový puvodní majitel dostal jsem se zmínil,ač nemusel,poněvadž tygr byl zadarmo.
Avšak je slušností,aby i nový majitel velmi fin. zajištěný oceníl práci 13 let majitele puvodního.
Po skončení akce nás puvodní majitel pozval do restaurace .

Ocenuji právě rychlou reakci nového majitele,který zareagoval na nabídku tygra vše vyřešil během 2 dnu.Což je obdivuhodné.Ano ,kdyř se spojí láska a prachy s dobrou vulí ,,jde všechno.

Nějaké narážky jiných,že chtějí vidět nějaké fotky výběhu a sesměšnování shlédnutých informací na webu je opět mírně řečeno usměvné,ale poplatné takovýmto diskutérum.
Nic jim není svaté,

Pokud neěco chtějí,mohou si tam zajet a opět vidět.

Já tam pojedu s kamarády ,až tam bude vybudován dustojný výběh pro tygra.Nebojte,nějakou fotku hodím i sem.

Jasné je,že co se nepodařilo ve společném usílím všech možných stran při záchraně tygra,se podařilo Navrátilovi.I tak čekám,že to bude "problém" ,páč ten navrátil strká rypák do "našich" věcí,by i možná mohlo být ve výrocích pardu velkých šelem.

Ale podstatné je to,že tygr má nový domov a neskončil neblahým zpusobem,který bohužel šelmaři velmi dobře znají,alespon ti skalní.

Tak popřejeme tygříkovi krásné dožití se odchodu do tygřího ráje a mnoho let ve zdraví a spokojeném žití.A to je smysl a podstata celé akce.

A já se těšim na další práci,při umístění těch ussurijaáku 2 u Znojma,

Již mám majitele také zajištěného,avšak musím získat informace o tygrech,které prý dnes obdržimn ,,jak bylo slíbeno.

Avšak bude muset být oparace podobná a majitel ,podnikatel musí nechat rychle postavit výběh.

Ono je totiž problémem,aby každému stál pod okny výběh pro tygra a když se nějaký namane tygr ,šup s ním tam.

Tak se těším opět na záchranou missi 2 tygru.

Pokud by se mi však nepodařila,doufám,že p. Juttnerová a ostatní mne bezproblému nahradí a nový domom tygříkum do 2 dnu najdou.
Nelze přeci všechno dělat sám .Je to nemožné.

Doporučím zdejším diskutérum,že plané zdejší diskuze mohou věnovat právě záhraně šelem,tak jako já.

Podotknu,že nový majitel má od mne 3 roky pár šelem a od tý doby jsme kamarádi,což dokázal při rychlé záchraně tygra.

Pěkný densmajlík

RN

13.1.2014 07:02
atteam

XXX.XXX.153.238

cherry1402 napsal(a):
Ještě dodám, že na diskutovaném webu je na fotografii č. 102 vidět v pozadí něco, co vypadá jako velmi pěkná voliérasmajlík, i když v ní nevidím žádné zvíře - fotky nejdou bohužel zvětšit. Posuďte sami.

Ja osobne poznám pár majitelov, ktorí svoje možnosti precenili a v momentálnej fáze je chov ich zvieraťa nielen trápením pre toho živočícha ale aj pre nich samotných. Samozrejme vtedy nastáva problém "kam s ním" , zoo záujem nemajú, útulky neexistujú a presun k inému "chovatelovi" je z deště pod okap. Ale do serióznych podmienok, kde je zárobkovou činnosťou hotel alebo golf a tudíž sa tam peniaze vždy nájdu, by som to zviera vedel presunúť, dokonca by som bol ochotný odfinancovať transport a iné náklady s tým spojené.
Je mi jasné, že návšteva areálu a prípadný rozhovor s majitelom o danej veci by boli to uplne najlepšie, ale momentálne to je v mojom prípade nemožné.
Takže sa pripájam k žiadostiam o zverejnenie fotografií aby sme tak nejak vedeli o čom sa bavíme. Je pre mňa velmi dôležité aby som vedel kde mnou "dohodené" zviera skončí.

13.1.2014 07:33
selmicka

XXX.XXX.248.245

Dovolím si zde výzvu ke všem,co by v budoucnu uvažovali o chovu velkých predátoru ,,jako je tygr,lev,levhat a podobně.

Vážení potenciální zájemci.Chov těchto velkých šelem je velmi náročný po stránce materiální,tj. výstavba výběhu ,za sebe tvrdím nadstandardního,než doporučuje zákon,vždy s bazeném a veškerým přírodním vybavením.Částky za takový výběh se šplhají k milionu i vysoce přez,záleží na fantazii majitele.Opět se opakuji,vždy bezkontaktní chov je nejen výhodou,ale zabezpečí možnost vzniku fatálních kolizí. je nezbytné. A právě i tady je jádro pudla u chovu velkých šelem.Jediný případ v ČR kolizí s velkou šelmou v soukromém chovu a mužeme si být jisti,že státní orgány okamžitě budou konat a zakáží chov v soukromí těchto predátoru.I zde začínám pocitovat určité náznaky od pardu,že bych mohl býti i já příčinou,když se amater cpe mezi profiky.
Takže jednoduše.Já vím,komu jsem velké predátory zprostředkoval,ano jsme kamarády a mám stále informace ,,jak chov probíhá.Stále na majitele intervenuji v bezbřehé opatrnosti a bezpečnosti s práci se šelmami.
Poněvadž kdyby k tomu došlo,že se stane jakýkoliv uraz,natož smrtelný a chovy by byly v soukromí zakázané,tím by byli ohroženi všichni chovatele velkých šelem a byl by konec chovu a zejména prodej odchovu,zejména těch chovatelu,co mají desítky velkých predátoru a mnoho odchovu již desítky let.
Jsem si toho plnně vědom a i to je duvodem rozšíření tohoto vlákna a mého setrváváni na vláknech ifauny.

Přátelé,zájemci.Velmi,ale velmi zhodnote své zejména finanční možnosti,lásku k šelmám,prostory,zajedte bezpodmínečně poradit se k pardum co velikány chovají,odchovají a prodávají,zejména se poradte v zoo.Popřemýšlejte a nekonejte unáhlená rozhodnutí.
Až vše apsoluvujete a máte veškeré podmínky splněné a vaše touha mít tyto krasavce je neodbytná,tak jste ti správní zájemci.

Zvažte prosím i případnou budoucnost vaší šelmy v případě krachu,nemoci a nepředvídatelných události,kam by šelma šla potom. .Vím,že toto je snad i až nemožné,ale při pátrání v lovišti kontaku podnikatelské branže ,by se takové i najít mohly.

Tímto vším jsou vytvořeny snad i velmi dobré podmínky pro vaše rozhodnutí si velkou šelmu domu dovést.

Pokud se i tak stane,přeji všem majitelum takovýchto šelem mnoho radosti se šelmou,žádný uraz a dbání na bezpečnostní opatření.

Pozor!

V nezodpovědných rukách je tygr,lev,levhar,,jaguár ČASOVANOU BOMBOU.

Nenechte ji vybouchnout.

Pěkný densmajlík

RN

13.1.2014 07:51
selmicka

XXX.XXX.248.245

Pro názornost a na "tvrdo" ,která mi je vlastní v mé sdílnosti a upřímnosti.

Někteří mí kamarádí v branži mě mírně upozornili,že jediná malá chyba v mé činnosti s prodejem šelem a hlavně velkých, muže být v dusledku pro mne z jejich stran velkým problémem.Fatální chyba nebo podraz se muže odrazit v záři mého baráku.Pozor,pohybuješ se mezi nimi na velmi,ale velmi tenkém ledě.
Stále na to mysli.Má odpověd zněla.,Ano vím a plnně si to uvědomuji.smajlík

RN

13.1.2014 10:19
doutrklars

XXX.XXX.24.229

Dobrý den , určitě je hodně dobré pro zvíře, že se ho tak rychle podařilo umístit, jen si nejsem jist jestli zvolený způsob schánění nového majitele byl zvolen zprávně, takto se to mezi chovateli nedělá , ani zoo na depon nikdy nedávaji inzerát, ale poptávají chovatele , které znaji a oni zas své známé . Každý rok se takto i zdarma umistuje spousta zvířat at ze zoo, nebo od chovatele , který musí zkončit, nikdo by si nedovolil sem dát inzerát případně pak na tom dělat reklamu . Nesmíte se tet šelmařum divit , že z toho nejsou nadšení. Lidé na vet správě psát umí , předešlý majitel také a inzerát nedali, chtěli poptávat lidi z branže a hlavně vše v tichosti bez humbuku . Ale myslim že je to celé Vaše věc jaký způsob jste zvolil a každý se k tomu postaví po svém jen si taky myslim, že takovéto kauzy chovatelum daných druhů zrovna neprospívají, u laiků to nabívá dojmu , že daný druh je zcela neprodejný a už se ho každý zbavuje , takové jednání chovatelum podráží nohy. Ale znova píši je to Vaše věc zvíře je umístěné to je dobře

13.1.2014 10:28
selmicka

XXX.XXX.248.245

snad k inzerátu,který vyšel bez odezvy
.
ŽP daného města inzerát chtělo do ifauny umístit,ale já je prý předběhl.

Vyjádření od ŽP ohledně umístění tygra bude na našich stránkách.
RNsmajlík

13.1.2014 10:41
doutrklars

XXX.XXX.24.229

Jak říkam , celé je to Vaše věc, mne by to zajímalo jen v případě, kdyby můj dům sousedil s Vaším, aby se nevyskytl nechtěně také v záři pro Vaše problémy, ale takto mohu popřát jen dobrou a vydařenou reklamní kampan

13.1.2014 10:54
selmicka

XXX.XXX.248.245

Aby snad nevznikl v laické veřejnosti dojem,že kočkovité šelmy se běžně prý umístují v rámci deponace.Není to žádná pravda.ZOO tak nečiní.Pokud by se i vyjimečně rozhodla umístít - deponovat svá zvířata a to po konci reprodukce k soukroméme chovateli,tak by se jednalo o zvířata !běžná".Nikdy ne o zvířata koordinovaná v záchovném programu.Laicky řečeno velmi vzácná.Chovatel by musel mít dokonalé podmínky k chovu a zvířata jsou stále majetkem dané zoo.
Jsme chovatelé,tudíž i snaha snad o případný odchov,což je vždy vec ve hvězdách.Chovatel si neveme na dožití šelmy ,aby je živil.
Pokud by se stala zářná vyjimka,že by mu byly deponovány i šelmy "běžné" pro zoo neatraktivní a ne v programu a podařil by se mu i odchov,tak jsou vždy majetkem dané zoo a on s odchem NEMUŽE disponovat a finanční případný zisk jde za zoo.

Případy deponace jsou exluzivní vyjimkou do soukromého chovu.
Ano,byl tu jeden případ,kdy chovatel šelem koupil pár šelem s nadějí,že bude mít odchov.Avšak již pár byl v reprodukčním zenitu,čehož si byl chovatel plnně vědom i před koupí, když jsme to spolu prodiskutovali.
Samozřejmě,že neuspěl s odchovem a záhy mu 1 kus zemřel stářím.

Každý,kdo si koupí šelmu,musí si být vědom všech uskalí v případných nesnázích a být schopen je i případně řešit a hlavně vyřešit.

Kdo tak neučiní je sebevrah a hlavně vytvoří fatální problém pro ta zvířata.

Velcí predátoři ve vysokém věku jsou NEUMÍSTITELNÍ.
Což určitě potvrdí každý chovatel velkých šelem.

Takže pro všechny případné zájemce.

Rozum do hrsti před pořízením velké šelmy zejména.

Je to odjištěná zbran v rukou amateru.smajlík

RNsmajlík

13.1.2014 11:10
selmicka

XXX.XXX.248.245

Informace

Před chvíli jsem ukončil rozhovor s kolegou,zda jsem prý viděl včera TV šot o majitelích malého lva.
Že ho prý koupili,nemají výběh a mají jej prý udajně nějakou dobu doma.Prý jej musí umístit jinam,něž postaví výběh.
To je zářný špatný přístup k pořízení šelmy.¨
Za sebe.Nikdy bych nezprostředkoval prodej šelmy,zejména velké lva,tygra,pokud člověk nemá vybudované zázemí alespon dle KVS.A povolení k chovu,což tento majitel evidentně nemněl.

Zde je jasný případ nesprávného prodeje šelmy zájemci,zadělávajicí ho si na problém.
Který již byl dán do médii a to TV.

Takto prosím ne.

To je to snad podrážení noh chovatelum velkých predátoru ,ale i malých koč. šelem.Zákon hovoří jasně.

Děkuji všem ,co si tento a nejen ten,přečeli.smajlík

RNsmajlík

13.1.2014 12:36
selmicka

XXX.XXX.248.245

Pro případné zájemce.

Aby bylo uplně jasno.Pokud by se na mne někdo obrátil a požádá mě o zajištění i malé kočkovité šelmy,natož velké,musí prokázat,že má odpovídajicí podmínky pro chov koč. šelmy dle KVS.Budu se ho však stále snažit přesvědčit o vybudování nadstandardních podmínek,které muže již shlédnout u mnoha mých kolegu i kamarádu,
Samozřejmé je povolení chovu zvířat ve zvláštní péči.

Bez těchto náležitostí mu šelmu nikdy nepomohu získat a musí se obrátit na jiné,co mu ji případně zajistí.

Je pravdou,že tak činím stále,ale takto na "tvrdo" jsem s tím ven "nevyšel".

Děkuji za pochopení.

Pěkný densmajlík

RN

13.1.2014 12:38
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
Dovolím si zde výzvu ke všem,co by v budoucnu uvažovali o chovu velkých predátoru ,,jako je tygr,lev,levhat a podobně.

Vážení potenciální zájemci.Chov těchto velkých šelem je velmi náročný po stránce materiální,tj. výstavba výběhu ,za sebe tvrdím nadstandardního,než doporučuje zákon,vždy s bazeném a veškerým přírodním vybavením.Částky za takový výběh se šplhají k milionu i vysoce přez,záleží na fantazii majitele.Opět se opakuji,vždy bezkontaktní chov je nejen výhodou,ale zabezpečí možnost vzniku fatálních kolizí. je nezbytné. A právě i tady je jádro pudla u chovu velkých šelem.Jediný případ v ČR kolizí s velkou šelmou v soukromém chovu a mužeme si být jisti,že státní orgány okamžitě budou konat a zakáží chov v soukromí těchto predátoru.I zde začínám pocitovat určité náznaky od pardu,že bych mohl býti i já příčinou,když se amater cpe mezi profiky.
Takže jednoduše.Já vím,komu jsem velké predátory zprostředkoval,ano jsme kamarády a mám stále informace ,,jak chov probíhá.Stále na majitele intervenuji v bezbřehé opatrnosti a bezpečnosti s práci se šelmami.
Poněvadž kdyby k tomu došlo,že se stane jakýkoliv uraz,natož smrtelný a chovy by byly v soukromí zakázané,tím by byli ohroženi všichni chovatele velkých šelem a byl by konec chovu a zejména prodej odchovu,zejména těch chovatelu,co mají desítky velkých predátoru a mnoho odchovu již desítky let.
Jsem si toho plnně vědom a i to je duvodem rozšíření tohoto vlákna a mého setrváváni na vláknech ifauny.

Přátelé,zájemci.Velmi,ale velmi zhodnote své zejména finanční možnosti,lásku k šelmám,prostory,zajedte bezpodmínečně poradit se k pardum co velikány chovají,odchovají a prodávají,zejména se poradte v zoo.Popřemýšlejte a nekonejte unáhlená rozhodnutí.
Až vše apsoluvujete a máte veškeré podmínky splněné a vaše touha mít tyto krasavce je neodbytná,tak jste ti správní zájemci.

Zvažte prosím i případnou budoucnost vaší šelmy v případě krachu,nemoci a nepředvídatelných události,kam by šelma šla potom. .Vím,že toto je snad i až nemožné,ale při pátrání v lovišti kontaku podnikatelské branže ,by se takové i najít mohly.

Tímto vším jsou vytvořeny snad i velmi dobré podmínky pro vaše rozhodnutí si velkou šelmu domu dovést.

Pokud se i tak stane,přeji všem majitelum takovýchto šelem mnoho radosti se šelmou,žádný uraz a dbání na bezpečnostní opatření.

Pozor!

V nezodpovědných rukách je tygr,lev,levhar,,jaguár ČASOVANOU BOMBOU.

Nenechte ji vybouchnout.

Pěkný densmajlík

RN

Až sa mi nechce veriť že toto píše človek, ktorý tu ešte nedávno inzeroval vymazleného lva zvyknutého na deti. Tomu hovorím zmena. Ale i tak ma zarazila tá info o zářícím baráku. Nerád by som vás zaťahoval do nejakých tahaníc a problémov, preto prípadný odsun mnou zmínených šeliem do ich prípadného nového bydliska si domluvím a zabezpečím s majitelom parku sám. Kontakt ste tu ponúkli, som vám za neho vďačný, tak dúfam že sa veci pohnú želaným smerom.
nejedná sa ani tak o velké šelmy ako skôr o rôzne druhy malých mačiek ale aj papagajov a dravých vtákov, ktoré už pre svojich majitelov akosi prestali byť zaujímavé.

13.1.2014 12:43
selmicka

XXX.XXX.248.245

uděláte dobrou službu,těm zvířatum.I proto jsem uvedel www stránky.Samozřejmě,že mě bude kamarád informovat, ,jaká zvířata jste mu přenechal zdarma.

13.1.2014 12:47
selmicka

XXX.XXX.248.245

Co se týká lva,na něj čeká podnikatel s nadstandardními podmínkami také.Vlastní již i velké predátory.Až nazraje čas.lva si odveze.
Pěkný densmajlík

13.1.2014 12:59
selmicka

XXX.XXX.248.245

Pokud u něj s umístěním těch malých maček neuspějete( pokud to nejsou domácí,ale šelmy ) jsem vám stále k dispozici.Mám dostatek zájemcu,kteří se jich velice rádi ujmou,poněvadž sehnat malou kočkovitou šelmu je již velký problém. A v budoucnu bude ještě větší. Uděláte opět velmi dobrou službu.

RNsmajlíksmajlík

13.1.2014 18:25
selmicka

XXX.XXX.248.245

Snad pro komplexnost věci podotknu k tvrzení přispívajíciho,že se každorečně umístuje do deponu mnoho šelem i do soukromých chovu ze soukromých chovu.
Takovéto tvrzení je bezpředmětné.
Pokud někdo ze soukromníku vyjimečně dá do deponace zvíře,tak za učelem odchovu pro něj (muj případ ) nebo až zvíře prodá - ve velmi vyjimečných případech.Pokud z jakéhokoliv duvodu již šelmy nechce ,nabídne kolegovi schopnému je prodat (případ kamaráda,který mě požádal o prodej páru šelem a byl prodán kamarádovi co vzal toho tygra před cca 3 lety ) nebo umrtí chovatele,,jak byl jeden případ a chovatel druhý odkoupil všechna zvířata v chovu od pozustalých.

Jiné případy nejsou známy,natož každoročně mnoho šelem do deponace.

Deponace zde zmíněné jsou velkou vyjimkou.

Chovatel v soukromém chovu nechává šelmy dožít,pokud se nestane opět vyjimečný případ jako tento tygr.Je to skutečně vyjimka a doufejme,že v chovu šelem i zustane.
Zmínim se,že jsem hovořil telefonicky s pracovnicí ŽP daného města,která mě požádala o pomoc s tygrem ,že předá informace o uspěšném umístění tygra všem žp v daných městech čr,které se mohou na mne obrátit se stejným případným problémem.

Ano,nebojím se a vím,že takové nebudou a kdyby v budoucnu se nějaký i našel,opět se pokusím udělat maximum.Uvidíme.smajlík

RN

13.1.2014 21:43
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
"Diskuse" .

To každému vždy jde velmi brilantně.Dedukce,dohady směřujicí vždy záparným směrem,zejména těchto diskutujicích.

Je bezesporu užasné,že tygr našel i ve 13 letech nový domov.Skutečně jsem viděl při předávání,že tygr je kontakní a dokonce přítelkyně kamaráda,který jel k předání se mnou, si jej hladila,což jsem já nezkoušel raději.Stále s ním dcera majitele chodila na procházku na vodítku,avšak majitele jej jistil druhým .Bezproblému k němu prý chodíla do výběhu a mazlila se s ním.Za 13 let života s tímto tygrem majitel natočil mnoho reklam i nějaký šot ve filmu.Byl vycvičen pro film.Pravdou je,že má všechny známosti mezi tygraři,cirkusovými umělci z prostředí drezury divokých zvířat a zejména velkých šelem.Jeho vyprávění by bylo na mnoho hodin.Avšak jsme jeli ještě na jednu návštěvu k významnému chovteli kočkovitých velkých šelem.
Bohužel majitel je po těžkém urazu s páteří a velmi těžce se pohybuje .Tygra mněl umístěného mimo objek svého bydliště a bohužel nezajištěného proti vstupu dětí k výběhu,ač tem měl zajištěn tak,že by šikovný kluk vylezl a mohl vstrčit ruku.A to byl i duvodov,že státní orgány tlačily na zajištětí těchto věcí nebo tygra dát jinam. A však 13 let to nebyl problém,až nyní.A to by bylo opět na litánii to psát. Majitel se i dostal do finančních problému,ačkoliv se nedotkly tygra,poněvadž maso pro tygra měl zdarma.
Prostě se rozhodl,že tygra daruje.
Státní orgány udělaly co mohly,scháněly po známých chovatelích koč. šelem,on se snažil intervenovat u cirkusáku i tygrařu atd.
Ti mu sehnali možnost vývozu do EU,což padlo,poněvadž tygr má pouze registrační list,který jsem viděl.
Takže nastalo rozhodování co dál.
Po oslovení mé maličkosti ŽP jsem ihned řešení našel a oslovený kamarád - podniklatel ( jiní totiž ode mne šelmy nedostanou,natož velké ) mi sdělil,že ano,ale nemá výběh a za 14 dní odlétá na delší dobu mimo EU.Po dohodě,že výběh není problémem ihned vyrobit ,mi řekl,že za volá.Za 1 hod. volal,že má firmu a zítra nastupuje na stavbu výběhu.Poradil jsem mu,aby udělal zatím výběh 300 m2 s tím,že na jaře dokompletuje zbytek se skálami,bazeném a veškerým dokonalým zařízení,Tak ,aby chov byl nekontaktní.Přez všechno,co jsem viděl co tygr umí.Změna prostředí a majitele by byl určitě problém,což nový majitel souhlasí.Byla to rychlá akce pro záchranu toho tygra.Že finanční částku nový puvodní majitel dostal jsem se zmínil,ač nemusel,poněvadž tygr byl zadarmo.
Avšak je slušností,aby i nový majitel velmi fin. zajištěný oceníl práci 13 let majitele puvodního.
Po skončení akce nás puvodní majitel pozval do restaurace .

Ocenuji právě rychlou reakci nového majitele,který zareagoval na nabídku tygra vše vyřešil během 2 dnu.Což je obdivuhodné.Ano ,kdyř se spojí láska a prachy s dobrou vulí ,,jde všechno.

Nějaké narážky jiných,že chtějí vidět nějaké fotky výběhu a sesměšnování shlédnutých informací na webu je opět mírně řečeno usměvné,ale poplatné takovýmto diskutérum.
Nic jim není svaté,

Pokud neěco chtějí,mohou si tam zajet a opět vidět.

Já tam pojedu s kamarády ,až tam bude vybudován dustojný výběh pro tygra.Nebojte,nějakou fotku hodím i sem.

Jasné je,že co se nepodařilo ve společném usílím všech možných stran při záchraně tygra,se podařilo Navrátilovi.I tak čekám,že to bude "problém" ,páč ten navrátil strká rypák do "našich" věcí,by i možná mohlo být ve výrocích pardu velkých šelem.

Ale podstatné je to,že tygr má nový domov a neskončil neblahým zpusobem,který bohužel šelmaři velmi dobře znají,alespon ti skalní.

Tak popřejeme tygříkovi krásné dožití se odchodu do tygřího ráje a mnoho let ve zdraví a spokojeném žití.A to je smysl a podstata celé akce.

A já se těšim na další práci,při umístění těch ussurijaáku 2 u Znojma,

Již mám majitele také zajištěného,avšak musím získat informace o tygrech,které prý dnes obdržimn ,,jak bylo slíbeno.

Avšak bude muset být oparace podobná a majitel ,podnikatel musí nechat rychle postavit výběh.

Ono je totiž problémem,aby každému stál pod okny výběh pro tygra a když se nějaký namane tygr ,šup s ním tam.

Tak se těším opět na záchranou missi 2 tygru.

Pokud by se mi však nepodařila,doufám,že p. Juttnerová a ostatní mne bezproblému nahradí a nový domom tygříkum do 2 dnu najdou.
Nelze přeci všechno dělat sám .Je to nemožné.

Doporučím zdejším diskutérum,že plané zdejší diskuze mohou věnovat právě záhraně šelem,tak jako já.

Podotknu,že nový majitel má od mne 3 roky pár šelem a od tý doby jsme kamarádi,což dokázal při rychlé záchraně tygra.

Pěkný densmajlík

RN

Nemôžte sa diviť že ludia chcú fotky, ked ste tu ten areál tak vychválil do neba. Ja osobne potrebujem nielen fotky ale aj osobnú návštevu a pohovor, aby som sa do takejto akcie pustil. Ale to vy pochopíte samozrejme tiež, ved vás tiež zaujíma kam vami dodané zvieratá putujú.

Druhá vec, a to vám dám za pravdu, je,že vami režírovaná akcia prebehla bleskove a verím že výbeh pre tigra nikto za dva dni nepostaví, kor ne v zime, takže ja osobne netlačím na nejaké fotky tigra v exkluzívnom areáli. Momentálne je asi v provizóriu, což dokážem pochopiť, ide o to aby to provizórium netrvalo pol roka. Ved uvidíme. Areál je verejne prístupný tak si spravíme výlet. Osobne som si chcel na tom webe pozrieť fotky výbehov pre zvieratá ktoré sú tam už zabydlené - podla toho sa do určitej miery dá odhadnúť chovatel - ale nejak sa mi nezadarilo.

14.1.2014 09:30
selmicka

XXX.XXX.248.245

S tímto tygrem pokračuje věc následovně.

Puvodní majitel dnes odjíždí na místo nového domova tygra,alespon mně tak včera informoval s tím,že bude nápomocen radou ve výstavbě a zařízení výběhu,Samozřejmě jsem zduraznil doporučení,pokud nechce nový majitel vrchní zasítování,ani el. ohradník,že by bylo velmi dobré vše doladit se zoo Plzen,když má nový majitel vřelé vztahy s ředitel zoo.Víc zkušených hlav,více rozumu.Prý se nový majitel rozhodl,že vybuduje výběh kompletní.Nevím,co pod pojmem si představují a nebudu dedukovat,že i bazén,když mrze,.Ale předpokládám,že zřejmě již konečný rozměr přez 600 m2.Rozhodnutí dobré,avšak 300m 2 ,,jak jsem doporučil do jara by bylo velmi dostačujicí.Ze zákona je doporučovaný rozměr pro 1 tygra několikráte menší.Komentář k zákonu nedávám,vždy se vyjadřují,že tygr by si zasloužil alespon 1000 m2,dle mého názoru s kompletním zařízemím přírodních a dekorativních prvku.Zejména ,ba takovéto zařízení by bylo nutností tam,kde migruje masa návštěv.Měla by to být taková výkladní skřín.Samozřejmě,že ten tygr,ale i jiné šelmy, mají více podnětu pro spokojený život.Výsek přírody teritoria tygra,ač uměle vytvořený člověk také ladí s tygrem a potěší oko návštěvníka.Návštěvník je spokojený a je přesvědčen,že i ta zvířata jsou spokojená.A oni určitě jsou.

Umístění tygra do nových podmínek bylo velmi dobrou volbou,na základě informací mých a stálé práce v oboru,samozřejmě i trochu štěstí.
Pokud by se akce nepodařila,konečné řešení by bohužel bylo uspání tygra.Proto takový humbuk a snaha i radost,že se věc podařila.
Bohužel to uspání by byla realita.

To,že nový majitel udělá pro tygra nemožné nebo alespon nadstandardi, o tom nepochybuji.Poněvad jeho dosavadní vedení koníčku presentovaného na jeho obouch webech mluví samo za se,Z webu již je patrné s jakým citem ,esteticým cítěním a architektonickým umem koníček pojímá. Finační náročnost je ze všeho patrná. A ví,že tygr musí být tou výstavní skříní taktéž.Samozřejmě,že jsme tuto otázku detailně probrali.Ví,že tygr mu i dovede více návštěvníku,což není také nezanedbatelné.Provoz celého areálu je velmi nákladý.

Jeho www jsme se rozhodli poskytnout i do těchto for,aby si čtenáři mohli udělat svuj náz a i areál i tygra navštívit nebo i navštěvovat.Což bude i dukazem,že tygr neskončil i v jeho rukách v nekalých umyslech.Veřejnot,zajímajicí se o šelmy,zejména o tygry , jej bude mít stále"pod dohledem".

Jak se budu opakovat. Já s kamarády šelmaři tam pojedu ,až bude výběh kompletně hotov a tygr bude žít v novém domově.

Co se týče zprostředkování šelem,zejména velkých ,,je nutností vědět na základě komplexních informacích o novém majiteli,kam šelma odchází.
Není možné místo vždy navštívit,poněvadž se nachází v Bulharsku,Německu,Rakousku,Polsku a jinde v EU.
Ale vím ze zkušenosti, věc přesunu zvířete se připravuje ve valné většině i několik dní,po osobní návštěvě a vím,že nový majitel je nadstandardně finačně zajištěn, že není problém.Také již z praxe vím,že noví majitelé v takovémto zajištění vystavili paláce pro své šelmy.Tyto všechny zkušenosti z praxe zprostředkování šelem mě stále utvrzují,že i noví majitelé takto učiní a zatím činí.
Samozřejmě,že vyjimka by se mohla najít,ale zatím o takové nevím.

Vím,že zatím všichni majitelé,kterým jsem kočku zprostředkoval,splnili veškeré podmínky,které jsem si dovolil jim doporučit.

Toto vše je garancí,že zejména v ČR by neměl vzniknou žádný vážný,ba fatální problém se střetem se šelmou.

U velkých predátoru je to PRIORITNÍ a ZÁKLADNÍ pravidlo prodeje.

Duvody bezpečnosti chovu jsem zduraznil v jiném a více příspěvcích.

Z praxe vím,že velké šelmy koupí velmi vyjimečně v ČR jednotlivec ,který má vřelý vztah k šelmám a je finančně velmi zajištěn.Žádný snob ,,jak se i domnívá laická veřejnost.
Velký predátor je prostě tvor fascinujicí ,nádherný,tajemný,nevyzpytatelný .Když má někdo peníze a lásku k šelmám,muže si jej pořídit.

Za sebe mohu říci,že přesně v tomto mém pocitu se nacházím.Ale zejména finanční možnosti jsou velice omezené ,,již i prostorové a muj věk hovoří sám za sebe.

Proto obdivuji všehny ty nové majitele,co si takovou šelmu pořídí a ví,že budou celou dobu muset hodně investovat a nikdy se jím investice nevráti.Pokud by spárovali a měli odchov ,,je to kapitola na mnoho stánek a není to tak jednoduché.Zejména prodat.

Na to tu jsou zkušení machři a pardi,co to umí i 50 let a ti již ví jak na to.

To je již první liga a před těma smekám s hlubokou poklonou.Prodat jednoho tygra je velký uspěch,natož celý nebo několik odchovu.

Závěrem podotknu.Stránky nového domova tygříka jsou dány.

Každý muže tygříka navštivit i sledovat jeho další život.

Pěkný densmajlík

RN

15.1.2014 16:12
selmicka

XXX.XXX.248.245

Informace:

Na letišti Václava Havla v Ruzyni zabavili celníci 2 kostry tygru.

Odhad ceny na černém trhu pro asijskou medicinu je 480000 Kč.

Zachránění umístěním zde presentovaného tygra se předešlo právě takovému osudu tygříka.

Kuže se nepočítá.

Vzhledem k tomu,že byl zdarma darován ,lze posoudit stav věci.Majitelovi a všem šelmařum jsou tyto skutečnosti známy a je velice štasten,že tak nějak nedopadl.Což i s velkou pravděpodobností hrozilo.Proto také i rychlá reakce s akcí.smajlík

RN

15.1.2014 16:18
selmicka

XXX.XXX.248.245

Dodám.

Tento případ ,darování tygra , hovoří sám za sebe,zda z naší strany jde jen a pouze za každou cenu o peníze ,,jak se tu stále pasírovalo nebo v první řadě o ta zvířata.
Je to na každém.smajlík

15.1.2014 16:38
selmicka

XXX.XXX.248.245

USMRCENÍ OŠETŘOVATELE TYGREM.

Sibiřský ,desetiletý tygr v německé zoo usmrtil jediným kousnutím svého ošetřovatele při čištění výběhu,kde se na něj vrhl ze zadu.Ošetřovatel pracoval se šelmami cca 20 let.
Udělal však fatální chybu a bohužel pouze jednou a naposledy.Zapomněl zavřít propojovací dveře.

Opět: budu se opakovat a stále , v klidu vše zkontrolovat , pokud lezu do výběhu.

Pomíjím zde zkušenosti profiku i šelmařu,kteří činí jinak.smajlík

RN

15.1.2014 16:54
selmicka

XXX.XXX.248.245

USMRCENÍ OŠETŘOVATELKY TYGREM

V německé zoo zabil sibiřský tygr ošetřovatelku ( 43 let ) a utekl do prostoru zoo ,kde ho ředitel zastřelil.
Tisku se vyjádřil,že se jedná o jeho nejsmutnější den v jeho životě.

Opět porušení zásadní nedodržení bezpečnostních opatření.

Pokud nechcete dodržovat bezpečnost při chovu tyga,lva atd. a být sežráni - nepořizujte si velké predátory..smajlíksmajlík

15.1.2014 17:06
selmicka

XXX.XXX.248.245

Principál cirkusu JOJ tvrdí,že zemře spíše kousnutím jedovatou mouchou,než zabitím tygrem.

Pozor!

Je to profík - jít v jeho šlápějích je cesta na desítky let.

Není li trpělivost,láska,zodpovědnost ,,jsou li sklony k hazarderství,podcenování,raději ta moucha na nose,než tygr v baráku.smajlík

15.1.2014 19:17
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
Principál cirkusu JOJ tvrdí,že zemře spíše kousnutím jedovatou mouchou,než zabitím tygrem.

Pozor!

Je to profík - jít v jeho šlápějích je cesta na desítky let.

Není li trpělivost,láska,zodpovědnost ,,jsou li sklony k hazarderství,podcenování,raději ta moucha na nose,než tygr v baráku.smajlík

Ok, dosť bolo teórie, teraz skúste laickej verejnosti popísať, ako má taká bezpečná klietka pre velkú mačku vyzerať.

15.1.2014 19:29
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
USMRCENÍ OŠETŘOVATELE TYGREM.

Sibiřský ,desetiletý tygr v německé zoo usmrtil jediným kousnutím svého ošetřovatele při čištění výběhu,kde se na něj vrhl ze zadu.Ošetřovatel pracoval se šelmami cca 20 let.
Udělal však fatální chybu a bohužel pouze jednou a naposledy.Zapomněl zavřít propojovací dveře.

Opět: budu se opakovat a stále , v klidu vše zkontrolovat , pokud lezu do výběhu.

Pomíjím zde zkušenosti profiku i šelmařu,kteří činí jinak.smajlík

RN

A ejhle-chybička se vloudila! Lidi zkrátka dělají chyby a tohle není zdaleka první ani poslední případ , kdy to skončilo tragicky. A to i přesto, že se jednalo o zkušeného ošetřovatele zoo. V tom případě se Vás ptám, zda bylo od Vás zodpovědné, dohodit tak nebezpečnou šelmu, jako je tygr, naprostému laikovi bez sebemenších zkušeností. Dost riskantní, nemyslíte?

15.1.2014 20:07
selmicka

XXX.XXX.248.245

Dnešní masáž z mé strany je varováním všem zájemcum o velké predátory a budu v ní pokračovat dle nových informacích.

Pokud však neodradí zájemce,který chce přeci jenom udělat první krok k vydané cestě k tygrovi, lvovi atd. ,tak by měl nastudovat veškeré možné info a zejmena střety s tygrem , lvem atd. v zajetí.Je toho dost na netu.Pokud jej to neodradí a udělá druhý krok v informacích v legislativě a vybudování výběhu pro velkou šelmu ,,již muže udělat i třetí krok k návštěvě zoo a chovatelu velkých šelem.Pokud i po tomto kroku chce cupitat dále ke kroku čtvrtému a to je finanční otázka ceny zařízení a samotné šelmy.Pokud na to má, muže již pokračovat dále cestou začínajicího chovatele.
Pořízením šelmy nastane další točo.Snad bude mít štěstí a šelma bude zdravá s veškerými doklady,má zajištěného veterináře.,co si bude vědět rady.
Tak asi v kostce nějak na začátek,ty základní věci,detaili jsem všechny neuvedl.

Hlavně však lépe ten bezkontaktní chov.Chovatel poradí lépe než moje maličkost.
Pak již popřeji pouze štastnou cestu do komunity šelmařské.smajlík

RNsmajlík

15.1.2014 20:15
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
Dnešní masáž z mé strany je varováním všem zájemcum o velké predátory a budu v ní pokračovat dle nových informacích.

Pokud však neodradí zájemce,který chce přeci jenom udělat první krok k vydané cestě k tygrovi, lvovi atd. ,tak by měl nastudovat veškeré možné info a zejmena střety s tygrem , lvem atd. v zajetí.Je toho dost na netu.Pokud jej to neodradí a udělá druhý krok v informacích v legislativě a vybudování výběhu pro velkou šelmu ,,již muže udělat i třetí krok k návštěvě zoo a chovatelu velkých šelem.Pokud i po tomto kroku chce cupitat dále ke kroku čtvrtému a to je finanční otázka ceny zařízení a samotné šelmy.Pokud na to má, muže již pokračovat dále cestou začínajicího chovatele.
Pořízením šelmy nastane další točo.Snad bude mít štěstí a šelma bude zdravá s veškerými doklady,má zajištěného veterináře.,co si bude vědět rady.
Tak asi v kostce nějak na začátek,ty základní věci,detaili jsem všechny neuvedl.

Hlavně však lépe ten bezkontaktní chov.Chovatel poradí lépe než moje maličkost.
Pak již popřeji pouze štastnou cestu do komunity šelmařské.smajlík

RNsmajlík

Zírám.

15.1.2014 20:30
doutrklars

XXX.XXX.24.229

atteam napsal(a):
Zírám.

To je obrat co ? Ještě před rokem se tu do nás obouval , že tomu nerozumíme , že nic neni problem a tet z něj padaj moudra jak z byble , konečně začal taky číst a vzdělávat se , možná už i ví , že se rysy nedělej na plemena , ale na druhy smajlík

15.1.2014 20:38
selmicka

XXX.XXX.248.245

Podotknu,že muj předešlý varujicí příspěvek i výše uvedené, jsou BĚŽNOU praxi při zprostředkování jakékoliv šelmy již od začátku mé skromné "kariery".

Vždy nesu zodpvědnost k sladění obou stran , jak kupující,tak prodávají a zabezpečím,aby nedošlo k nedorozumění a střetu mezi oběma obchodními subjekty.Pokud se i vloudí chybyčka,řeším ji já k plné spokojenosti kupujícího i prodávajicího.
Zatím nebyla ani jedna stížnost,naopak spokojenost s další poptávkou i více šelem . .Vše se vždy dá vyřešit rozumnou cestou. ( Má praxe ve zprostředkování .....30 let specializace na šelmy 5 let )
Za pravdu mi dává spolupráce i s význámnými chovateli šelem v ČR i v SR .
Na základě všech kontaktu jsem schopen vždy dodat reference a zavest zájemce k chovateli , vše si na místě povíme,vše tak,aby nebyl žádný problém v budoucnu a vše pro blaho kotěte,.které si zájemce odveze.
Zustává vždy plný servis ,,jak ze strany chovatele, tak mé skroné maličkosti.

Zejména konat rozhodní v pořízení velké šelmy se vším uvážením všech aspektu takového chovu.

Pak se stanem možná i kamarády a je nový šelmař mezi námi.smajlík

RN

15.1.2014 21:03
selmicka

XXX.XXX.248.245

Ano,práce zprostředkovatele je práce nevděčná,složitá a málo kdo u ní vydrží,natož v dnešní složité a tvrdé době,zejména ekonomické.Avšak ta práce musí vždy směřovat ke spokojenosti všech zučastněných stran,zejména prodávajicí a kupujicí ,,jinak si zprostřefkovatel takzvaně neškrtne a shoří jako papír.

To se týká tzv. mrtvých komodit.Co se týče živých tvoru,tak to je uplně o něčem jiném se vším všudy.Nakonec si to muže každy vyzkoušet na vlastní kuži.Teorie,že si chovatel vždy prodá sám ,vždy neplatí.Každý prodávajicí uvítá práci zprostředkovatele,který mu pomuže prodat.V dnešní době to platí dvojnásob.

Po letech jsem poodkryl pláštík dosavadního tabu této činnosti,poněvadž jsem již přesvědčen,že nastal čas.

Již si mohu i dovolit se v této činnosti posunout dále na základě bohatých kontaktu a zkušeností i ve směru ,,jaký jsem učinil s tím tygrem.

Zvířata ocitnuvší se v bezprizorní situaci,šelmy,kterým se snažím pomoci.Jim i majitelum.

I to se začíná dařit.A je mi i ctí,že se má práce zhodnocuje i u pardu v chovu šelem.smajlík

RN

15.1.2014 21:17
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
Ano,práce zprostředkovatele je práce nevděčná,složitá a málo kdo u ní vydrží,natož v dnešní složité a tvrdé době,zejména ekonomické.Avšak ta práce musí vždy směřovat ke spokojenosti všech zučastněných stran,zejména prodávajicí a kupujicí ,,jinak si zprostřefkovatel takzvaně neškrtne a shoří jako papír.

To se týká tzv. mrtvých komodit.Co se týče živých tvoru,tak to je uplně o něčem jiném se vším všudy.Nakonec si to muže každy vyzkoušet na vlastní kuži.Teorie,že si chovatel vždy prodá sám ,vždy neplatí.Každý prodávajicí uvítá práci zprostředkovatele,který mu pomuže prodat.V dnešní době to platí dvojnásob.

Po letech jsem poodkryl pláštík dosavadního tabu této činnosti,poněvadž jsem již přesvědčen,že nastal čas.

Již si mohu i dovolit se v této činnosti posunout dále na základě bohatých kontaktu a zkušeností i ve směru ,,jaký jsem učinil s tím tygrem.

Zvířata ocitnuvší se v bezprizorní situaci,šelmy,kterým se snažím pomoci.Jim i majitelum.

I to se začíná dařit.A je mi i ctí,že se má práce zhodnocuje i u pardu v chovu šelem.smajlík

RN

Ale bacha na to. Ono je dost jemná hranica medzi sprostredkovatelom a prekupníkom. Ale teda díky že ste nám tu problematiku trochu poodhalil. Doteraz sme v tom moc nemali jasno. Každopádne prajem vela úspechov v tejto bohumilej činnosti. Neviem si predstaviť že by som bol v koži chovatela, ktorý márne hladá odbyt na svoje odchovy a nevie o vás. Uffff.

15.1.2014 21:31
doutrklars

XXX.XXX.24.229

atteam napsal(a):
Ale bacha na to. Ono je dost jemná hranica medzi sprostredkovatelom a prekupníkom. Ale teda díky že ste nám tu problematiku trochu poodhalil. Doteraz sme v tom moc nemali jasno. Každopádne prajem vela úspechov v tejto bohumilej činnosti. Neviem si predstaviť že by som bol v koži chovatela, ktorý márne hladá odbyt na svoje odchovy a nevie o vás. Uffff.

Slušný chovatel se za odchov nestidí a tudíž překupník neni potřeba , překupníka použije pakliže je neschopný a nebo má důvod u prodeje nefigurovat, aby si neuškodil. Atteame ozval by ste se mi prosim na můj email doutrklars@seznam.cz ? Mam na Vás soukromý dotaz děkuji

15.1.2014 22:03
atteam

XXX.XXX.153.238

doutrklars napsal(a):
Slušný chovatel se za odchov nestidí a tudíž překupník neni potřeba , překupníka použije pakliže je neschopný a nebo má důvod u prodeje nefigurovat, aby si neuškodil. Atteame ozval by ste se mi prosim na můj email doutrklars@seznam.cz ? Mam na Vás soukromý dotaz děkuji

Napísal som vám

16.1.2014 08:16
selmicka

XXX.XXX.248.245

Ano ,pletení si pojmu překupník a zprostředkovatel.

Překupník koupí v celém světě cokoliv - neboli obchodník,má na skladě a posléze nebo časem,či ihned prodá.

Zprostředkovate spoji 2 suběkty ,prodávajicího a kupujicího a je u provedení obchodní transakce.

Stálá tvrzení,že jsem překumník , nejsou pravdivá.

Ano ,nevím v ČR,SR o nikom podobném v branži se zvířaty.Jako ZPROSTŘEDKOVAT.EL.
Obchodníku je dost.

Zprostředkovatel dovede kupujicího k prodávajicímu,takže ve finále se jedná o přímý prodej chovatele,kde kupujicího dovede zprostřekovatel.

Je již vše na obouch stranách.Ze zákona zprostředkovatel za provedení obchodu nezodpovídá.

Avšak při obchodu se zvířaty jsem na základě 30 let praxe zprostředkovatele udělal zářnou v yjimku ve zprostředkování se zvířaty vzhledem citlivým niancím prodeje a ujal je ošetřovat obě strany k jejich plnné spokojennosti.Což doposud obě strany ocenují.Zejména kupujicí a tento výrazný nadstandart se mi vrací právě v objednávkách na dopárování nebo i objednání jiných šelem i již začínají zájemci objednávat i jiná exot. zvířata.Dokonce již na doporučení.

Ano,pokud se o práci zprostředkovatele zajímám a dokonce ji dělám nějakou desítku let,vím,že klientela se buduje tak 4 až 5 let.Usilovná kvalitní práce pak se odrazí i v uspěchu zprostřekovatele.smajlík

RN

16.1.2014 08:28
selmicka

XXX.XXX.248.245

Co se týče překupníka zde omýlaného stále - obchodníka se zvířaty.

Chovatel nemusí se stydět za odchovy nebo je mít nekvalitní,což tu někdo tvrdí,aby prodal překupníkovi - obchodníkovi.

Ono je totiž i umění vubec něco prodat a to zejména v recesi ekonomiky.
Což ekonové tvrdí ve všech příručkách - problém je vždy prodat.
Dále pokud chovatel má více odchou, ,je vítán právě ten obchodník ,,který je vyveze do zahraničí.

Právě kdyby nebyli ti obchodníci,tak se chovatelství nebude rozvíjet.Nedovezou se nové druhy zvířat a odchovy by nebyly,poněvadž by se asi likvidovaly pro nedostatek odbytu.

Jo,jo.............tvrzení jsou stále a pořád nějakých přispívajicích hloupostí.smajlík

Ale život jde dál...........smajlík

RN.......

16.1.2014 12:05
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
Ano ,pletení si pojmu překupník a zprostředkovatel.

Překupník koupí v celém světě cokoliv - neboli obchodník,má na skladě a posléze nebo časem,či ihned prodá.

Zprostředkovate spoji 2 suběkty ,prodávajicího a kupujicího a je u provedení obchodní transakce.

Stálá tvrzení,že jsem překumník , nejsou pravdivá.

Ano ,nevím v ČR,SR o nikom podobném v branži se zvířaty.Jako ZPROSTŘEDKOVAT.EL.
Obchodníku je dost.

Zprostředkovatel dovede kupujicího k prodávajicímu,takže ve finále se jedná o přímý prodej chovatele,kde kupujicího dovede zprostřekovatel.

Je již vše na obouch stranách.Ze zákona zprostředkovatel za provedení obchodu nezodpovídá.

Avšak při obchodu se zvířaty jsem na základě 30 let praxe zprostředkovatele udělal zářnou v yjimku ve zprostředkování se zvířaty vzhledem citlivým niancím prodeje a ujal je ošetřovat obě strany k jejich plnné spokojennosti.Což doposud obě strany ocenují.Zejména kupujicí a tento výrazný nadstandart se mi vrací právě v objednávkách na dopárování nebo i objednání jiných šelem i již začínají zájemci objednávat i jiná exot. zvířata.Dokonce již na doporučení.

Ano,pokud se o práci zprostředkovatele zajímám a dokonce ji dělám nějakou desítku let,vím,že klientela se buduje tak 4 až 5 let.Usilovná kvalitní práce pak se odrazí i v uspěchu zprostřekovatele.smajlík

RN

Honorár za sprostredkovanie je paušálny alebo sa jedná o percentá z ceny? Je tým pádom cena zvieraťa navýšená o vašu províziu? Ako to vlastne funguje?

16.1.2014 13:00
selmicka

XXX.XXX.248.245

cena zvířete je daná tržní cenou nebo cenou chovatele.Dokáži zprostředkovat i pod tržní cenu.Záleží na každém jednotlivém případu.

Zásada je: Plnná SPOKOJENOST KUPUJICÍHO A PRODÁVAJICÍHO.
¨
ne pouze při uzavření obchodu,ale i po získání zvířete a to dlouhodobě.Jsem stále s objema subjekty v kontaktu.Sám volám, ,jak vše probíhá ,,jak se má zvíře, jak se adaptovalo v novém prostředí ,zda nejsou zdravotní komplikace ,zda je spokojen.I on podává pruběžně informace.

Pak se pochopitelně obrátí na moji maličkost opět.smajlík

RN

16.1.2014 13:19
selmicka

XXX.XXX.248.245

Ten ,kdo by se domníval,že know hau budu sdělovat někou i osobně,natož veřejně na internetu,tak se bohužel mýlí.

Pouze obě zučástněné strany se před akcí vše dozví.

Již to málo, co jsem napsal pro veřejnost je až moc.

Know hau se buduje roky, ,já 30 let a se šelmami 5 let a nyní s ostatními exot. zvířaty začínám od píky.

Neustálý kolotoč tvrdé práce v nutností vydržet a řešit i stinné stránky této činnosti.

Proto u ní vydrží málo kdo.smajlík

RN

16.1.2014 13:20
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
cena zvířete je daná tržní cenou nebo cenou chovatele.Dokáži zprostředkovat i pod tržní cenu.Záleží na každém jednotlivém případu.

Zásada je: Plnná SPOKOJENOST KUPUJICÍHO A PRODÁVAJICÍHO.
¨
ne pouze při uzavření obchodu,ale i po získání zvířete a to dlouhodobě.Jsem stále s objema subjekty v kontaktu.Sám volám, ,jak vše probíhá ,,jak se má zvíře, jak se adaptovalo v novém prostředí ,zda nejsou zdravotní komplikace ,zda je spokojen.I on podává pruběžně informace.

Pak se pochopitelně obrátí na moji maličkost opět.smajlík

RN

A nie je jednoduchšie aby komunikoval priamo s chovatelom? Že by to jakože nešlo cez tretiu osobu. Ve´d v prípade nejakej nejasnosti alebo problému by mu vedel poradiť aj samotný chovatel, ne?

16.1.2014 13:27
doutrklars

XXX.XXX.24.229

atteam napsal(a):
A nie je jednoduchšie aby komunikoval priamo s chovatelom? Že by to jakože nešlo cez tretiu osobu. Ve´d v prípade nejakej nejasnosti alebo problému by mu vedel poradiť aj samotný chovatel, ne?

To by mu chovatel poradil , ale za darmosmajlík a z toho nic nekouká , my to děláme tak , že když se na nás někdo obrátí jestli nevim o nějakém zvířeti případně chovateli dam kontakt a dál mne to nezajímá smajlík

16.1.2014 13:29
selmicka

XXX.XXX.248.245

ZPROSTŘEDKOVATELSKÁ ČINNOST

je rozvinuta a velice běžná po celém světě.,zejména ve vyspělých zemích.Tam jsou i uspěšné firmy se stovkami zaměstnancu.Zřejmě zprostředkovatelé jsou u obouch suběktu vítání.

Tato činnost přišla k nám po pádu komunismu a je naprosto legální a zaštítěna živnostenským listem.Jedná se o činnost v oblasti obchodu.

Pokud se subjekty spojí sami,nemusí být sprostředkovatel.

Pokud je zprostředkovatel zkušený a má reference,firma si najme zprostředkovatele,poněvadž za ní řeší všechny detaily a jí ubývají starosti.To samé je i u jednotlivce.- kupujicího Zejména,pokud je hluboce zaneprázdněn řízením svých firem.Asi tak,že by jsme řekli.Udělej si barák sám,vyjde tě na polovic. Něco podobného.smajlík

RN

16.1.2014 13:43
selmicka

XXX.XXX.248.245

Ano ,,již máme SVOBODNÝ trh.Každý má možnost nakupovat jak umí.
Nikdo není ničím nucen se na zprostředkovatele obrátit.Rozhodnutí,zda jeho služeb využije je na něm.

Že to není až tak jednoduché v obchodě, je vidět právě na práci zprostředkovatelu.
Byli tu a budou ,ač již v drtivé menšině,než tomu bývá zejména v konjuktuře ekonomik.

Zustanou ti zkušení,vytrvalí,pracovití.smajlík

RN

16.1.2014 13:45
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
ZPROSTŘEDKOVATELSKÁ ČINNOST

je rozvinuta a velice běžná po celém světě.,zejména ve vyspělých zemích.Tam jsou i uspěšné firmy se stovkami zaměstnancu.Zřejmě zprostředkovatelé jsou u obouch suběktu vítání.

Tato činnost přišla k nám po pádu komunismu a je naprosto legální a zaštítěna živnostenským listem.Jedná se o činnost v oblasti obchodu.

Pokud se subjekty spojí sami,nemusí být sprostředkovatel.

Pokud je zprostředkovatel zkušený a má reference,firma si najme zprostředkovatele,poněvadž za ní řeší všechny detaily a jí ubývají starosti.To samé je i u jednotlivce.- kupujicího Zejména,pokud je hluboce zaneprázdněn řízením svých firem.Asi tak,že by jsme řekli.Udělej si barák sám,vyjde tě na polovic. Něco podobného.smajlík

RN

Jasné, čiže ak chcem zohnať napríklad geparda, tak vy mi dohodíte kontakt, nie samotné zviera?
Ja sa potom dostavím na vami dodanú adresu a hodím reč s chovatelom. Vy mi potom akurát telefonujete ako to ide a následne telefonujete chovatelovi, ako sa jeho gepardovi vede. Pochopil som správne?

16.1.2014 13:52
selmicka

XXX.XXX.248.245

odchovy jakýchkoliv šelem v čr,sr jsou velmi sporadické,každý se muže na chovatele obrátit.Většina šelem musí se dovést.Tomu předchází i desítky hovoru telefonicky,1 až 2 osobní schuzky 1 až 3 hodiny,záleží na zájmu kupujicího.Na šelmu,se čeká někdy i pul nebo i rok. V mezi čase se muže kupujicí zájemce obrátit a sehnat jinde.
Je to moc složité.
Ví každý,pokud šelmu scháněl nebo schánět bude..smajlík

RN

16.1.2014 14:09
selmicka

XXX.XXX.248.245

ano,pokud mám 30 leté zkušenosti a jsem obklopen kamarády.zavolám mu,mám pro tebe kupce.Dám telefon,on si již vše vyřídí a já do obchodu nevstupuji.
On po prodeji mí pošle nebo i doveze domluvenou provizi,kterou daním.
Cena je stanovena chovatelem na základě cen běžných a z té jeho prodejní ceny,né běžné ¨( i v mnoha případech je cena nižší ,než běžná ) mi vyplatí smluvenou provizi. OPĚT. Ano,cena je i mnohokráte,zejména u "běžných" šelem i nižší než obvyklá.Což se nemálo majitelu i přesvědčilo.

Nebo firmu dovezu k velkému chovateli,ten mi v případě následného prodeje zašle odměnu.

Takto to však lze již dělat pouze s duvěrou a na základě kamarádsfví a otevření dalších možností,které pro subjek zprosatředkovatel má.

Není to běžné.Lehce zprostředkovatel o provizi muže přijít.

Ano,někdy je slovo chlapa víc než cáry papíru se smlouvami.smajlík

I takovéto případy v obchodě jsou.smajlík

RN

16.1.2014 14:19
selmicka

XXX.XXX.248.245

Tímto jsem již zde veřejnosti podal dostatek základních informací o pruběhu zprostředkování.
Omlouvám se,pokud by chtěl někdo získávat další.Nebudu již zde reagovat.

Vše se dozví případní zájemci.A je na nich, jak a kde si kýžené zvíře pořídí.smajlík

Pěkný den všemsmajlík

RN

16.1.2014 14:27
doutrklars

XXX.XXX.24.229

selmicka napsal(a):
ano,pokud mám 30 leté zkušenosti a jsem obklopen kamarády.zavolám mu,mám pro tebe kupce.Dám telefon,on si již vše vyřídí a já do obchodu nevstupuji.
On po prodeji mí pošle nebo i doveze domluvenou provizi,kterou daním.
Cena je stanovena chovatelem na základě cen běžných a z té jeho prodejní ceny,né běžné ¨( i v mnoha případech je cena nižší ,než běžná ) mi vyplatí smluvenou provizi. OPĚT. Ano,cena je i mnohokráte,zejména u "běžných" šelem i nižší než obvyklá.Což se nemálo majitelu i přesvědčilo.

Nebo firmu dovezu k velkému chovateli,ten mi v případě následného prodeje zašle odměnu.

Takto to však lze již dělat pouze s duvěrou a na základě kamarádsfví a otevření dalších možností,které pro subjek zprosatředkovatel má.

Není to běžné.Lehce zprostředkovatel o provizi muže přijít.

Ano,někdy je slovo chlapa víc než cáry papíru se smlouvami.smajlík

I takovéto případy v obchodě jsou.smajlík

RN

No já nevim jestli se tomu taky říká kamarádství. My si teda mezi kamarády dohazujem kupce zdarma , nemam já má on, a naopak, a ani do budoucna se žádným ani revanžem nepočítáme, aspon teda tak to chodí mezi chovateli primátů smajlík. Tet koukam co mi vlastně ušlo peněz a teda taky jim odemne , neměli bychom si to nějak doplatit ?

16.1.2014 18:06
selmicka

XXX.XXX.248.245

Zapomněl jsem se zmínit,že je velmi duležité z mé strany zájemce volajicího na šelmu VŽDY odkázat na zdejší fora,pokud je nečetl.Ale většina je sledují prý dlouhodobě.
Pak také mé stránky.

Pak je to na jejich rozhodnutí, zda mých služeb využijí nebo ne. Následuje osobní jednání a jsme většinou dohodnuti.smajlík

RN

16.1.2014 18:21
atteam

XXX.XXX.153.238

Pán Navrátil a vy robíte teda okrem sprostredkovania aj poradenskú činnosť? Myslím, ked ten začínajúci chovatel potrebuje rady na rozbeh - výživa, veterina, legislatíva, stavba chovného zariadenia, systém prevádzky atd atd.? Alebo aj v tomto prípade mu odporučíte návštevu niekoho iného?

16.1.2014 18:37
doutrklars

XXX.XXX.24.229

atteam napsal(a):
Pán Navrátil a vy robíte teda okrem sprostredkovania aj poradenskú činnosť? Myslím, ked ten začínajúci chovatel potrebuje rady na rozbeh - výživa, veterina, legislatíva, stavba chovného zariadenia, systém prevádzky atd atd.? Alebo aj v tomto prípade mu odporučíte návštevu niekoho iného?

No samozřejmě komplet servis, třeba i poradí které plemeno rysa je pro daného člověka nejvhodnější, to je jeho specialita , to jen my amatéři je dělíme na druhysmajlík. Apropo pane Navrátil co nevidět se u mne staví jeden z Vašich údajných přátel, šelmařských pardů dobře Vás zná a Vy jeho bezpochyby také už se těšim jak si popovídáme, co myslíte mam Vam sem pak obsah debaty napsat ? Radši ale asi ne, nerad bych Vás opět kompromitoval

18.1.2014 10:12
selmicka

XXX.XXX.248.245

VELMI DULEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Veškeré příspěvky o velkých predátorech nemají být v žádném případě reklamou na pořízení si těchto krasavcu.

Spíše naopak.Varováním,aby každý potenciální zájemce o chov nebo získání i jedné šelmy si plnně uvědomil,co chov obnáší.A hlavně ,aby zhodnotil veškeré své možnosti a nedopustil k podobnému příběhu zde uvedeného tygra.

Chov těchto velikánu si mohou dovolit pouze lidé velice movití s velkou láskou k těmto šelmám.
Chov je velmi,ale velmi nákladný.

Již i chovatel velkých šelem mi sdělil,že do ČR neprodá ani své jediné kotě.Alespon tak mi to řekl.

Zejména se obává nezodpovědnosti případného majitele.Ač jako tento tygřík nebo aby nedošlo k dramatickým situacím s velkým predátoerm,ba umrtí z jeho chovu.Což je velice i rozumné a pochopitelné.

Každý,kdo by i přece jenom si velkou kočku i pořídil,musí nejdříve zjistit,zda mu ji povoilí KVS.Né všechny KVS jsou vstřícní a nakloněni k chovu velkých šelem ve svém regionu.Jsou i tací,co prý chov nepovolí,ač by měl majitel postavený palác.Nevím,zda je to pravda .,je to zřejmě proti zákonu,ale tak jsem byl informován i kolegy.

Velkaá šelma patří do rukou skutečně člověku,který ví co chce ,,je majetný a zejména velmi zodpovědný a dbáVŽDY na bezpečnost chovu.

PS . pokud se objevil i inzerát na velké šelmy,byl cílen na zahraniční klientelu,poněvadž se na základě inzerce hlásí zájemci z celé EU a Ruských býv. zemí.

Pěkný den všemsmajlík

RN

18.1.2014 11:52
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
VELMI DULEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Veškeré příspěvky o velkých predátorech nemají být v žádném případě reklamou na pořízení si těchto krasavcu.

Spíše naopak.Varováním,aby každý potenciální zájemce o chov nebo získání i jedné šelmy si plnně uvědomil,co chov obnáší.A hlavně ,aby zhodnotil veškeré své možnosti a nedopustil k podobnému příběhu zde uvedeného tygra.

Chov těchto velikánu si mohou dovolit pouze lidé velice movití s velkou láskou k těmto šelmám.
Chov je velmi,ale velmi nákladný.

Již i chovatel velkých šelem mi sdělil,že do ČR neprodá ani své jediné kotě.Alespon tak mi to řekl.

Zejména se obává nezodpovědnosti případného majitele.Ač jako tento tygřík nebo aby nedošlo k dramatickým situacím s velkým predátoerm,ba umrtí z jeho chovu.Což je velice i rozumné a pochopitelné.

Každý,kdo by i přece jenom si velkou kočku i pořídil,musí nejdříve zjistit,zda mu ji povoilí KVS.Né všechny KVS jsou vstřícní a nakloněni k chovu velkých šelem ve svém regionu.Jsou i tací,co prý chov nepovolí,ač by měl majitel postavený palác.Nevím,zda je to pravda .,je to zřejmě proti zákonu,ale tak jsem byl informován i kolegy.

Velkaá šelma patří do rukou skutečně člověku,který ví co chce ,,je majetný a zejména velmi zodpovědný a dbáVŽDY na bezpečnost chovu.

PS . pokud se objevil i inzerát na velké šelmy,byl cílen na zahraniční klientelu,poněvadž se na základě inzerce hlásí zájemci z celé EU a Ruských býv. zemí.

Pěkný den všemsmajlík

RN

Aha, takže váš inzerát o predaji vymazleného leva, ktorý je zvyknutý na deti patril vlastne výlučne zahraničným záujemcom, jo? Prečo ho teda neuverejňujete na nemeckom, anglickom, francúzskom...ruzskom serveri, ale na českej ifaune? Vy si fakt myslíte, že väčšina chovatelov v EU mluví česky a sleduje ifaunu?

Ja vám tak nejak neverím. Vy ste tu bol priekopníkom v ponúkaní flaškových šeliem kdekomu a zrazu toto?

18.1.2014 16:42
selmicka

XXX.XXX.248.245

ano i ifauna. je velmi dobrý kontak pro chovatele v českém jazyce. Hlásí se zejména Poláci ,státy bývaleho Ruska,ale i Anglie,Německo,Rakousko atd. Nevýchodní státy "jedou" přez překladač,východní státy rusky.
Není proplém se domluvit.

Jen to zkusit a nemeditovat a vždy věřit........................smajlík

RN

18.1.2014 17:05
cherry1402

XXX.XXX.38.222

atteam napsal(a):
Aha, takže váš inzerát o predaji vymazleného leva, ktorý je zvyknutý na deti patril vlastne výlučne zahraničným záujemcom, jo? Prečo ho teda neuverejňujete na nemeckom, anglickom, francúzskom...ruzskom serveri, ale na českej ifaune? Vy si fakt myslíte, že väčšina chovatelov v EU mluví česky a sleduje ifaunu?

Ja vám tak nejak neverím. Vy ste tu bol priekopníkom v ponúkaní flaškových šeliem kdekomu a zrazu toto?

Ty slohové práce pana selmičky jsou si podobné jako vejce vejci, z 90% je to jen slovíčkaření a řeči o ničem. Na jedné straně píše, jak potávka převyšuje nabídku, zvláště flaškáči(celosvětový trendsmajlík) nejsou k mání a na druhé straně inzerát na vymazleného lva, kterého nabízí na české inzerci pro zahraniční zájemce. Já to nechápu-tolik zájemců, tak proč ten inzerát? Že by byli v zahraničí odkázáni na inzerci pana Navrátila? Nebo těch zájemců není tolik, jak nám zde vtlouká do hlavy? Nebo je cena tak přemrštěná(za umělý odchov a práci, dopravu, karanténu, provizi atd.), že nemá nikdo zájem platit dvojnásobek ceny běžné? Že by byli v zahraničí tak neschopní, aby si šelmu pořídili od tamních chovatelů? Může mi to prosím někdo vysvětlit?smajlík

18.1.2014 17:22
selmicka

XXX.XXX.248.245

prodat velkou šelmu i jako kotě je malé umění.Natož v Česku ,či Slovensku,avšak to ví právě ti chovatelé velkých predátoru.-Vyjma jednoho,který je uplně jinde se svým věhlasem svého chovu po celém světě ,kontakty,usilovnou prací mnoho desítek let,,kvalitním odchovem,zejména ,,jak chovatelské,tak obchodní.Odchází od něj s velkým zážitkem,zejména,pokud je chovatelem,s velkou pokorou a uctou, co tento nejvýznamější chovatel šelem v rámci Evropy dokázal.Dokázal nemožné.Sice se cítí chovatel šelem jako maličký mraveneček ,ale i ti nejmenší tvorečkové mají přeci právo vidět denně slunce.
Nech brouka žít.Jeho nikdo nikdy nohrozí ani netrunfne.

Má moji uctu,obdiv a v hluboké pokoře se před ním skláním.

Pokud to tu čteš,doufám,že se nezlobíš.Ale jsem opět pln dojmu z dnešní návšrěvy u Tebe,z tvého dnešního jednání i vstřícnosti ke kolegum,které jsem k Tobě dovezl.

Fakt super:smajlík

Díky moc.smajlíksmajlík

RNsmajlík

18.1.2014 17:33
selmicka

XXX.XXX.248.245

zmínka případného prodeje velkých šelem byla dána.

Pokud jsem se vyjadřoval kdysi o tom.že potávka převyšuje vysoce nabídku platí stále. A rok od roku se výrazně zvyšuje a ceny lezou nahoru.Velkých predátoru ceny klesají i zájem je nevýrazný.
Ale v zahraničí se jde jinou cestou,než prodejem kotat velkých predátoru.Tato cesta však je v rukách pouze MACHRU .,jako je ten,co jsem byl dnes poctěn opět navštívit jeho chov.Byl, je a bude tu jediný v ČR.

My obyčejní chovatelé na takouvou cestu nemáme,nikdy mít nebudem.Ta je v rukách pouze jeho.A já mu velice fandím................smajlík

RNsmajlík

18.1.2014 17:34
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
prodat velkou šelmu i jako kotě je malé umění.Natož v Česku ,či Slovensku,avšak to ví právě ti chovatelé velkých predátoru.-Vyjma jednoho,který je uplně jinde se svým věhlasem svého chovu po celém světě ,kontakty,usilovnou prací mnoho desítek let,,kvalitním odchovem,zejména ,,jak chovatelské,tak obchodní.Odchází od něj s velkým zážitkem,zejména,pokud je chovatelem,s velkou pokorou a uctou, co tento nejvýznamější chovatel šelem v rámci Evropy dokázal.Dokázal nemožné.Sice se cítí chovatel šelem jako maličký mraveneček ,ale i ti nejmenší tvorečkové mají přeci právo vidět denně slunce.

Pokud to tu čteš,doufám,že se nezlobíš.Ale jsem opět pln dojmu z dnešní návšrěvy u Tebe,z tvého dnešního jednání i vstřícnosti ke kolegum,které jsem k Tobě dovezl.

Díky moc.smajlíksmajlík

RNsmajlík

Ale já se neptám, co dělá pan Berousek, mě zajímá, jak je možné, že někdo není schopen si sám prodat vymazleného lva, když je tolik zájemců o flaškáče, že odchovy nestačí uspokojovat ten celosvětový trend. To jsou ti lidi tak neschopní, že musí oslovit překupníka a ještě mu zaplatit provizi? Není to s tím oslovením náhodou naopak?

18.1.2014 17:49
selmicka

XXX.XXX.248.245

necpěte sem jména,vaše domněnky jsou irelevantní.

Pohybujete se na velmi tenkém ledě,což se o vás.ví........................smajlík..

18.1.2014 17:49
atteam

XXX.XXX.153.238

cherry1402 napsal(a):
Ty slohové práce pana selmičky jsou si podobné jako vejce vejci, z 90% je to jen slovíčkaření a řeči o ničem. Na jedné straně píše, jak potávka převyšuje nabídku, zvláště flaškáči(celosvětový trendsmajlík) nejsou k mání a na druhé straně inzerát na vymazleného lva, kterého nabízí na české inzerci pro zahraniční zájemce. Já to nechápu-tolik zájemců, tak proč ten inzerát? Že by byli v zahraničí odkázáni na inzerci pana Navrátila? Nebo těch zájemců není tolik, jak nám zde vtlouká do hlavy? Nebo je cena tak přemrštěná(za umělý odchov a práci, dopravu, karanténu, provizi atd.), že nemá nikdo zájem platit dvojnásobek ceny běžné? Že by byli v zahraničí tak neschopní, aby si šelmu pořídili od tamních chovatelů? Může mi to prosím někdo vysvětlit?smajlík

za prvé. problém je v tom že tento pán sa v problematike absolutne neorientuje. navyše ked niečo napíše, tak za tri týždne napíše niečo uuuuuuplne opačné. nemá kontakty, nemá základné vedomosti, nemá nič čo by ho malo stavať do role poradcu alebo sprostredkovatela.

Za druhé.Ceny má premrštené. 5000 eur za servala čo tu hlásil minulý rok, to je krádež.

za tretie, jasná vec, že zahraničný chovatelia sa z vysoka vy....ú na nejakého Navrátila. Oni potrebujú jazykovo zdatného partnera. inzerát možu "jet" cez prekladač, ale potom tie dlhé telofonické rozhovory a 1-2 osobné schuzky, na ktorých Navrátil neustále trvá, to im už google prekladač nepomože. Preto potrebujú niekoho kto sa dohovorí aspoň anglicky a to jaksi šelmička není. So zahraničným chovatelom treba spísať zmluvu, vybaviť papiere a všetky náležitosti. Potom po predaji mu neustále telefonovať či sa má zviera dobre atd atd. A to navrátil podla mna v inej reči jak v češtine nedá.

Myslím že chovatelia v zahraničí majú pana navrátila srdečne na háku.

18.1.2014 17:58
selmicka

XXX.XXX.248.245

doutrklars napsal(a):
Jak říkam , celé je to Vaše věc, mne by to zajímalo jen v případě, kdyby můj dům sousedil s Vaším, aby se nevyskytl nechtěně také v záři pro Vaše problémy, ale takto mohu popřát jen dobrou a vydařenou reklamní kampan

čas ukáže,hlavně ,že kam voláte, dotyčného neznáte , mě cíleně špiníte a on vaši nicku vubec ne ,,jen si zapamatoval vaše jméno ,pak neberete jemu tolefony,když vám je několikráte voláno.Nebojte ,,je to v řešení ........................................,ale je to vaše věc.

Tím končím toto vlákno,PROZATÍM.smajlík

RN

18.1.2014 18:04
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
zmínka případného prodeje velkých šelem byla dána.

Pokud jsem se vyjadřoval kdysi o tom.že potávka převyšuje vysoce nabídku platí stále. A rok od roku se výrazně zvyšuje a ceny lezou nahoru.Velkých predátoru ceny klesají i zájem je nevýrazný.
Ale v zahraničí se jde jinou cestou,než prodejem kotat velkých predátoru.Tato cesta však je v rukách pouze MACHRU .,jako je ten,co jsem byl dnes poctěn opět navštívit jeho chov.Byl, je a bude tu jediný v ČR.

My obyčejní chovatelé na takouvou cestu nemáme,nikdy mít nebudem.Ta je v rukách pouze jeho.A já mu velice fandím................smajlík

RNsmajlík

Aha, tak jestli tomu dobře rozumím, tak o velké šelmy není zájem a ceny klesají, takže toho vymazleného lva lze pořídít za hubičku, když je tak těžko prodejný. Zatímco u malých šelem je poptávka enormně vyšší než nabídka, a proto stojí třeba serval 6500 eur.
Není mi jasná ta "jiná cesta" zahraničních chovatelů...smajlík Podle Vás koťata velkých šelem neprodávají, tak to si je nechávají do sbírky? Nebo je kastrují a pak už je jen živí a odchovy nechtějí? Vysvětlite mi, co je to ta jiná cesta, kterou jsou ti machři?smajlík

18.1.2014 18:10
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
necpěte sem jména,vaše domněnky jsou irelevantní.

Pohybujete se na velmi tenkém ledě,což se o vás.ví........................smajlík..

O jakém tenkém ledě to mluvíte? Já přece neinzeruju vymazleného lva ani mě nikdo nevaroval, že mi udělá z baráku vatru. To jste zde psal Vy, že se pohybujete na tenkém ledě a můžete přijít o střechu nad hlavou. Ale neberte si to tak, zase Vás bude hřát u srdce, že jste pomohl umístit jednoho tygra.smajlík

18.1.2014 18:12
doutrklars

XXX.XXX.24.229

selmicka napsal(a):
čas ukáže,hlavně ,že kam voláte, dotyčného neznáte , mě cíleně špiníte a on vaši nicku vubec ne ,,jen si zapamatoval vaše jméno ,pak neberete jemu tolefony,když vám je několikráte voláno.Nebojte ,,je to v řešení ........................................,ale je to vaše věc.

Tím končím toto vlákno,PROZATÍM.smajlík

RN

Tak tet mam pocit, že jste už zhulenýsmajlíknerozumim ani slovu, samej blábolsmajlík

18.1.2014 18:19
cherry1402

XXX.XXX.38.222

atteam napsal(a):
za prvé. problém je v tom že tento pán sa v problematike absolutne neorientuje. navyše ked niečo napíše, tak za tri týždne napíše niečo uuuuuuplne opačné. nemá kontakty, nemá základné vedomosti, nemá nič čo by ho malo stavať do role poradcu alebo sprostredkovatela.

Za druhé.Ceny má premrštené. 5000 eur za servala čo tu hlásil minulý rok, to je krádež.

za tretie, jasná vec, že zahraničný chovatelia sa z vysoka vy....ú na nejakého Navrátila. Oni potrebujú jazykovo zdatného partnera. inzerát možu "jet" cez prekladač, ale potom tie dlhé telofonické rozhovory a 1-2 osobné schuzky, na ktorých Navrátil neustále trvá, to im už google prekladač nepomože. Preto potrebujú niekoho kto sa dohovorí aspoň anglicky a to jaksi šelmička není. So zahraničným chovatelom treba spísať zmluvu, vybaviť papiere a všetky náležitosti. Potom po predaji mu neustále telefonovať či sa má zviera dobre atd atd. A to navrátil podla mna v inej reči jak v češtine nedá.

Myslím že chovatelia v zahraničí majú pana navrátila srdečne na háku.

Děkuji za vysvětlení.smajlík Sice jsem čekala odpověď od pana selmicky, ale hlavně , že jsem teď "v obraze"smajlík. S tou angličtinou bych pana Navrátila nepodceňovala-s vidinou provize zvládne veškerou komunikaci třeba i se slovníkem v ruce.smajlík
Nicméně mě překvapil tím, že jsou velké šelmy neprodejné. Já mám tedy jiné informace, ale když to říká on, zdatný obchodník, tak to bude určitě pravda. To mají tedy zájemci do budoucna naději, že třeba i irbise koupí za pár eur. Každopádně levněji než servala, protože ten je prý vzácný.smajlík

18.1.2014 18:30
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
Tak tet mam pocit, že jste už zhulenýsmajlíknerozumim ani slovu, samej blábolsmajlík

To není důležíte , že nerozumíte, hlavně, že tomu rozumí onsmajlík. Já občas taky nerozumím, o čem to vlastně píše.smajlík Asi mám jiné myšlenkové pochodysmajlík.

18.1.2014 18:31
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):

Díky moc.smajlíksmajlík

RNsmajlík

No to je doják. Jedno oko nezostane suché.

Problém je akurát v tom, že celé toto je vymyslená pohádka. Pan šelmička chce vytvoriť dojem, že sa pozná s nejakým supermachrom cez šelmy, ktorý rád u seba privíta "kolegov" ktorých on doveze. Zas len oblbování a špinavé praktiky. potom sa čuduje, že mu nekdo vyhrožuje.

18.1.2014 18:40
doutrklars

XXX.XXX.24.229

atteam napsal(a):
No to je doják. Jedno oko nezostane suché.

Problém je akurát v tom, že celé toto je vymyslená pohádka. Pan šelmička chce vytvoriť dojem, že sa pozná s nejakým supermachrom cez šelmy, ktorý rád u seba privíta "kolegov" ktorých on doveze. Zas len oblbování a špinavé praktiky. potom sa čuduje, že mu nekdo vyhrožuje.

No to jsme tu před časem zažili lepší mazec , Pan Navrátil na každého odpůrce na své náklady nechával vypracovat posudky , vyhrožoval, že z nás u soudu vysoudí i kalhoty za poškození obchodního jména, že z dětí uděláme žebráky, a když jsme se stále smály, tak přišla na řadu i mafie smajlíkje to takový pohádkový dědečeksmajlík

18.1.2014 18:42
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):

Díky moc.smajlíksmajlík

RNsmajlík

Nejsem žádná citlivka, ale nad těmi tvorečky, co mají právo vidět denně slunce, mi i slzička ukápla.smajlík Chudák mraveneček-neměl byste mu pomoct s prodejem odchovů do zahraničí? To byste pak byl pln dojmů nejen Vy, ale i on.smajlíksmajlík

18.1.2014 18:48
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
No to jsme tu před časem zažili lepší mazec , Pan Navrátil na každého odpůrce na své náklady nechával vypracovat posudky , vyhrožoval, že z nás u soudu vysoudí i kalhoty za poškození obchodního jména, že z dětí uděláme žebráky, a když jsme se stále smály, tak přišla na řadu i mafie smajlíkje to takový pohádkový dědečeksmajlík

Jóóó, to byly časy!smajlík Měl na ty naše posudky i svého psychiatrasmajlík. Jen škoda, že já stále neznám tu svoji "šlapající" dcerusmajlík. Zkrátka rozený pohádkářsmajlík.

2.2.2014 20:08
selmicka

XXX.XXX.248.245

Vrátím se ke "kauze" prodej tygru v aukci na moderce exotu.
Byla pouze kachnou.

P. Juttnerová vymazala cca 60 příspěvku,které se jí nehodily ( zejména své .kde tvrdila ,,jak vše zařizuje ) ,čímž došlo k vytrhování z kontextu a nesouvislosti pruběhu informacích o domnělé exekuci.

Neuskutečnila žádnou záchranou tygru před exekucí - nic takového se nekonalo - byla to kachna.

Doufám,,že tuto informaci též nevymaže ,poněvadž zde namá tu "moc".smajlík

Doufám.smajlík

2.2.2014 20:47
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Vrátím se ke "kauze" prodej tygru v aukci na moderce exotu.
Byla pouze kachnou.

P. Juttnerová vymazala cca 60 příspěvku,které se jí nehodily ( zejména své .kde tvrdila ,,jak vše zařizuje ) ,čímž došlo k vytrhování z kontextu a nesouvislosti pruběhu informacích o domnělé exekuci.

Neuskutečnila žádnou záchranou tygru před exekucí - nic takového se nekonalo - byla to kachna.

Doufám,,že tuto informaci též nevymaže ,poněvadž zde namá tu "moc".smajlík

Doufám.smajlík

Vím, že by se Vám líbilo, kdyby to byla kachna, protože Vy jste pro tu věc nic neudělal a teď, když je všechno vyřešeno, tak už nemáte možnost do toho šťourat, a to je dobře. Chtěl jste ukázat , jaký jste king a zůstal jste zase jen tím překupníkem.smajlíkBohužel to kachna nebyla, ale dopadlo to dobře pro všechny zúčastněné strany, a to je podstatné.
Z tématu byly vymazány příspěvky, které s ním nesouvisely a porušovaly pravidla diskuze-od toho je moderátor!

2.2.2014 20:52
selmicka

XXX.XXX.248.245

cherry1402 napsal(a):
Vím, že by se Vám líbilo, kdyby to byla kachna, protože Vy jste pro tu věc nic neudělal a teď, když je všechno vyřešeno, tak už nemáte možnost do toho šťourat, a to je dobře. Chtěl jste ukázat , jaký jste king a zůstal jste zase jen tím překupníkem.smajlíkBohužel to kachna nebyla, ale dopadlo to dobře pro všechny zúčastněné strany, a to je podstatné.
Z tématu byly vymazány příspěvky, které s ním nesouvisely a porušovaly pravidla diskuze-od toho je moderátor!

prach sprostě jen stále lžete.Zejména o výmazu.Posoudí každý sám.Bát se slova ,,je k zamyšlení a hlavně pokud se jedná o LŽIVÁ tvrzení,která vás usvědčila.Vymazalasmajlík
.

A hlavnbě největší LŽÍ jsou ti tygři v neexistujicí kauze.
Samá lež.

Není potřeba si honit triko a dokonce tu lhát s fatamorgánou tygru,ale šlo by o ta zvířata.

ZaplatBuh,že NEEXISTOVALA.

Ač by jsme ji my uměli vyřešit obratemsmajlík.

2.2.2014 21:00
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
prach sprostě jen stále lžete.Zejména o výmazu.Posoudí každý sám.Bát se slova ,,je k zamyšlení a hlavně pokud se jedná o LŽIVÁ tvrzení,která vás usvědčila.Vymazalasmajlík
.

A hlavnbě největší LŽÍ jsou ti tygři v neexistujicí kauze.
Samá lež.

Není potřeba si honit triko a dokonce tu lhát s fatamorgánou tygru,ale šlo by o ta zvířata.

ZaplatBuh,že NEEXISTOVALA.

Ač by jsme ji my uměli vyřešit obratemsmajlík.

Do práce moderátora je Vám prd a za to, že jste doteď nezjistil, že nešlo o kachnu, nemůžu, to je Vaše ostuda a Bůh Vám s tím nepomůže.smajlík Holt, to co Vy byste uměl vyřešit obratem (jen kecáním na diskuzi), to už jiní vyřešili fakticky.smajlík

2.2.2014 21:07
selmicka

XXX.XXX.248.245

nestydí se stále LHÁT.Právě vymazala cca 60 příspěvku na vlákně tygru v akci,zejména své,které ji usvědčovaly právě ze lží.Kde si protiřečila,něvěděla posléze co dělá pravá a levá ruka.,žebrala na zadavateli udaje a za pul hodky,měla tygry "pryč" ,ač ji zadavatel nic nesdělil.Také ji velice slušně a zajimavě odpověděl.Vše smazáno.

Prostě samé LŽI.jsou jí vlastní.smajlík

2.2.2014 23:39
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
nestydí se stále LHÁT.Právě vymazala cca 60 příspěvku na vlákně tygru v akci,zejména své,které ji usvědčovaly právě ze lží.Kde si protiřečila,něvěděla posléze co dělá pravá a levá ruka.,žebrala na zadavateli udaje a za pul hodky,měla tygry "pryč" ,ač ji zadavatel nic nesdělil.Také ji velice slušně a zajimavě odpověděl.Vše smazáno.

Prostě samé LŽI.jsou jí vlastní.smajlík

A tohle je ten důvod, proč jste všude osoba nežádoucí. Neumíte diskutovat, chováte se ke VŠEM jako hulvát, vyhrožujete soudy, děláte si na diskutující psychiatrické posudky, kdo s Vámi nesouhlasí a nejde Vám na ruku, tak lže, atd. Zablokovali Vám přístup moderátoři na kočkách, psech, terarijních a teď i na exotech. Na jiné weby máte taky zakázaný vstup. Nikde Vás nechtějí, nikdo se s Vámi nechce bavit, zbývá Vám jen zakládat stále dokola ta stejná témata o ničem a sám si i odpovídat, jak máte ve zvyku. Je mi Vás, člověče, skoro líto. Zůstal jste sám s legendárním nickem Robinem.smajlík

10.3.2014 04:22
oazatigra

XXX.XXX.94.31

neda mi tu napisat par riadkou už dlhšiu dobu totu čitam a ako vela šelmarou mi to potvrdi mam stoho v hlave piliny raz pišete toto raz toto kto sa ma stoho vysomart? Nechapem ako situ vy pan navratil vravite chovatel pritom sam tu medzi riadkamy zoseba robite priekupnika .zdalašie pišete tu cenach a o umiestneni tigra v čr a na slovensku zaujimave že nas ohladne toho13 ročneho tigra nikto nekontaktoval a pritom mame slušny chov tigrou a levou zmojho phladu ste sociopat ktory sa ukaja natom že uraža inych choatelou povišuje sa robi zoseba odbornika a majstra ktori parazituje na ostatnych a ubližuje inym jeto vaša vec ale takto to tu riešit mi pride neeticke voci chovatelom. Zadalšie by ma zaujimalo aku proviziu ste mal stoho tigra u toho bohača. a dalšia vec ak chovam tigra a musim ho dat preč nikdy nikto neda tigra zadarmo ked vie žema hodnotu v tisickach eur to možete tvrdit ludom ktory vam to žeru .Vyjadrim sa ktomu že vy tu len odpišete nt čo vam vyhovuje najmenej 4 krat tuna padla otazka fotiek vybehou klietok ohladm toho tigra a inych zvierat nevijadril stesa zadalšie pojdete tam až ked bude hotovy novy vybeh prečo ak vam tak zaleži na tretnutiach a jednaniach tak by ste tam mal byt pečeny vareni u toh tigra a posledna vec vy nukate servala za 5000 6500 eur to sme asi v dubaji ked mi predavame tiga za 10 000 eur a serval a tiger je velky rozdiel nemyslite ? a ktomu že vychcete od noveho majitela ktoremu sprostredkujete predaj nadstandartne podmienky ktomu dodam len jedno pozrite sa na svoje klietky pre rysy videl som v zoo a u chovatelou 100 krat lepsie ako mate vy tak očom tu pišete vobec dakujem to je vsetko smajlík

2.4.2014 13:01
doutrklars

XXX.XXX.27.34

Nedaří se mi můj příspěvek nikde najít , proto to nemohu odcitovat, ale na přesun tygra do dysney parku jsem napsal, jen aby za chvíli nezkončil v restauraci na zdi a Vy pane Navrátil jste napsal , že to může napsat jen takový cinyk jako jsem já . Jak dlouho jsme čekaly, než dojde na má slova? 2 měsíce ? Tomu zvířeti to samozřejmě nepřeji , ale co se dalo čekat, když se lidé pomáhající tygrovi zapletli s Váma. Jen štěstí , že si nevysloužili pomoc ti 2 další tygři, už ty kůže mohly být 3 a to už se zpeněžit dá

2.4.2014 16:39
doutrklars

XXX.XXX.27.34

selmicka napsal(a):

na forech ifauny.

www.rudolf-ll.cz

www.fantasy-golf.cz

Pěkný večer

RN

Pane Navrátil, to co se děje nyní kolem Vaší osoby , je důsledek toho , že jste sprostý lhář a podvodník, nyní vylézá na povrh , že v tomto zařízení tygr nikdy umístěn nebyl, do své smrti byl u původního majitele a celou komedii jste si jen vylhal , aby jste tu byl za nějakého hrdinu zachránce , nedivte se , že když je tygr po smrti a údajně v tom prsty nemáte , tak jste se do celé kauzy nalhal nyní k Vašemu neprospěchu . Aspon nyní lidi opravdu poznaj že jste jen ubožák a lhář být majitel zábavného parku , tak bych si to s Váma ještě vyřídil, že jste ho tu vláčel pro svou reklamusmajlík. Konec konců kam tygr posmrtně zmizel je nyní věcí vyšetřování

2.4.2014 17:19
selmicka

XXX.XXX.248.238

Doušan,stále provokujete,vymýšlíte lži ,vy lumpe ve lhaní a špinění mé osoby ,však se brzy dočkáte.,smajlík

2.4.2014 17:38
doutrklars

XXX.XXX.27.34

selmicka napsal(a):

na forech ifauny.

www.rudolf-ll.cz

www.fantasy-golf.cz

Pěkný večer

RN

Jestli nejste dement a umíte číst , tak se dočtete , kdo je lump a lhář , já Vás nenaváděl tyto lži a intriky vymýšlet, a věřim že se dořkam řádného prošetření úmrtí tygra a i kam se po smrti poděl

2.4.2014 18:01
selmicka

XXX.XXX.248.238

Bohužel tygr neodešel k majiteli mnou zde presentovaném,který mi dal souhlas s umístěním informace a jeho stránek v době plánovaného přesunu tygra k němu . Sytuace se u tohoto zájemce vyvinula v nepředvídatelnost nás obou a rozhodnutí bylo oddáleno.

Státní orgán zajistilk nového zájemce o tygra,velice zkušeného parda v chovu šelem s praxí více jak 20 let.-

Tento chovatel měl tygra 10.3.2014 převzít do svého chovu po dohotě se státními orgány spádové oblasti bydliště majitele tygra.Vše bylo domluvené i doklady připraveny ,doprava taktéž.7.3.21014 oznámil majitel tygra,že tygr pošel a pitevní doklad zaslal na patřičný uřad.
Je vše věcí majitele tygra.

Jak je patrné,celá akce šla již mimo mne a vše si zajistily státní orgány samy.

Vše si zvídavý čtebář muže ověřit u patřičných orgánu a uvidíme,zda bude mít celá kauza nějako dohru.smajlík

Toto je mé vyjádření ve faktech - ověřitelných.

RNsmajlík

2.4.2014 18:31
doutrklars

XXX.XXX.27.34

Na základě umístěného tygra jste začal s megalomanskou kampaní , at se Vás obracej chovatelé a úřady že pomůžete umístit šelmu jako tuto , vše je tu dohledatelné a z nás děláte lháře, kdyby nevyšla smrt tygra na světlo boží dál by jste tu lidi balamutil, že tygr je u nového majitele a my jsme lháři, jste PODVODNÍK A INTRIKÁN A JÁ STÁLE NEVĚŘIM A NIKDY MNE NEPŘESVĚDČÍTE, ŽE V TOM NEJSTE NAMOČEN TAKY, to by ste jinak dávno napsal, že to nedopadlo , ale vy jste neměl zájem na tom, aby se našel případný nový zájemce , kde by byl tygr v pohodě, vy jste záměrně chtěl , aby vše utichlo , že je tygr již umístěný smajlík, a my jsme lháři vy si fakt nevidíte do tlamysmajlík

2.4.2014 19:08
selmicka

XXX.XXX.248.238

Jasně zaznělo a je to fakt,že nového MAJITELE zajistily státní orgány,když se nepovedla první snaha.

2.4.2014 19:56
doutrklars

XXX.XXX.27.34

selmicka napsal(a):

na forech ifauny.

www.rudolf-ll.cz

www.fantasy-golf.cz

Pěkný večer

RN

Jak si dement přeje , budu mu to sem kopírovat tak dlouho, dokud mu nedocvakne co sem napsal

5.4.2014 09:16
selmicka

XXX.XXX.248.238

Vajádření pana Douši ke kauze tygr.,
Dobrý večer , píši Vam ohledně té nepříjemnosti s tim tygrem, dnes vim, že jste v tom prsty neměl , ale pochopte pozici chovatelů, když jste všechny nechal u toho , že jste šelmu umístil u Plzně a pak se dozvíme že neopustila původního majitele od uplně jiných lidí a až po její smrti, už i víme kdo v tom má prsty, bylo by určitě nepříjemné pro každého se v takové kauze svést s viníkem , myslim, že to necháme být, ale věřte , že je pro příště určitě lepší, pokud něco lidem chci zdělit , tak aspon tak, jak to je , jelikož když se pak nedej bože stane takováto nepříjemnost , sveze se to na všechny, kdo se kolem nachomýtl.Věřte, že jsem měl oprávněný dojem , že se vše tutlá jen kvuli kůži atd. Tak at se Vam daří Petr Douša

5.4.2014 11:38
selmicka

XXX.XXX.248.238

Snad závěrem k této kauze z mé strany.

Vyjádření p. Douši . - Doutrklars ukázalo,že akce šla zcela mimo mne,v druhém sledu s umrtím tygra.P- Douša alespon napsal na muj osobní meil omluvu s tím,že to mohu zveřejnit.
V každém případě děkuji p. Doušovi,že přiznal,že nemám s politovánihodným případem tygra zcela NIC společného.

RNsmajlík

5.4.2014 12:26
cherry1402

XXX.XXX.38.222

selmicka napsal(a):
Snad závěrem k této kauze z mé strany.

Vyjádření p. Douši . - Doutrklars ukázalo,že akce šla zcela mimo mne,v druhém sledu s umrtím tygra.P- Douša alespon napsal na muj osobní meil omluvu s tím,že to mohu zveřejnit.
V každém případě děkuji p. Doušovi,že přiznal,že nemám s politovánihodným případem tygra zcela NIC společného.

RNsmajlík

Pane Navrátile, já chápu, že se nyní cítíte být na koni, ale věřte, že všechno je jinak. Každý z nás má nějaký osobní život a není možné před ním dávat přednost Vaší pošramocené pověsti. Já nemám za co bych se Vám omluvila, protože vše, co jsem napsala, jste Vy v podstatě zopakoval a ještě přidal data. Pokud tvrdíte, že lžu, pak Vy tedy lžete taky. Oba ale víme(a nejem my dva, ale mnoho jiných chovatelů), že Vám v tom Vašem vysvětlení celé kauzy okolo tygra chybí to nejdůležitější - ZÁVĚR. Jsem zvědavá, zda v sobě, jako člověk, který hodně ví o celém případu a angažoval se v něm, najdete odvahu ho zveřejnit, či zda si budeme muset počkat na sdělení oficiálních orgánů. Žabomyší války si můžete tedy nechat, krom toho Vás nikdo neobvinil, že jste toho tygra zabil Vy. Věřím tomu, že se to vyšetří a Vám bych jen doporučila nezamotávat se do vlastních lží, zvlášť když jsou zde napsané černé na bílém a každý si je může přečíst. Nehodlám se k tomu víc vyjadřovat v poloze spekulací, počkám si na rozuzlení věci příslušnými orgány.

5.4.2014 14:03
chondro

XXX.XXX.179.35

p.JÜTTNEREROVÁ žádné vaše příspěvky,nemazala!Vlákno "co je s tygrem "je umístěno na nemoderované diskuzi v této sekci tedy kožešinová zvířata,Zde p.JÜTTNEREROVÁ nemoderuje.
Jde jako víc než často jen a pouze o patologickou lhavost p.NAVRÁTILA

9.4.2014 08:15
selmicka

XXX.XXX.248.238

Závěr kauzy tygr

Pokud někdo bude mít zájem se dopátrat konce celého případu,je to jeho aktivita.Vyzývání mne k této činnosti a dokonce zde sdělení se jmény je směšné.

Vzhledem k tomu,že s tímto završením celé kauzy jsem neměl již nic společného a vše šlo již mimo mne ,nemusím zde dávat ten závěr,ke kterému mne J provokativně vyzývá s odběhnutím od skutečností v mém vyjádřením.

Budu citovat její tvrzení s cílem poškodit záměrně moji osobu

Příspěvek p. Jutrrnerové 01.04.2014 14.52.46

Ano mám KONKRETNÍ INFORMACE .........
Podnikatel nedostal povolení.......
Argument p. RN ,že bylo třeba na vybudování výběhu stavební povolení ,je jen zástěrkou skutečného stavu a odvedení pozornosti od případu.........

Mé vyjádření: zde v uvodu čtenář již zachytí slovíčko konkretní informace.To znamená ty info správné a pravdivé.Že celý elaborát je vymyšlenou lží,pouze ten uhyn je pravdou,je patrné a dokazatelné i p. Douša,jakou spoluautor těchto tvrzení se omluvil a je zde jeho omluva otištěna.
Žádný argument jsem s stavebním povolením v soulkadu s umísstěním NIKDE NEUVÁDĚL.Pouze jsem umístil článek o st. povolení a jeho nutností pro jiné chovatele.

.................RN předkládá čtenářum ,pak 99 % chovatelu má na svých pozemcích černé stavby (tvrdí Juttnerová)

.................ujaj se tygra Navrátil a řeči o tom,že majitel dostane odstupné byly lží.

Tvrzení jsem vyjádřil jinde o částce,kterou mu nový majitel dál.Pokud by akce dopadla,bylo by to samozřejmostí.Nedopadla.Nedostal.

Zde tvrzení Juttnerová je výmyslem,poněvadž domluva byla mezi námi třemi aktéry a tudíž jí zcela neznámá v případě dovršení ,k přesunu tygra nedošlo ,,jak jsem uvedl.Předání odstupného takéne.Nebyl tygr ,nebyl peny.

Když se nepodařilo umístit tygra do "Dysnilandu " ,oslovila VS v Pardubickém kraji,zda by nepomohl ,p. N. ,a ten pomohl odkazem na jiného chovatele.

Vyjádření mé: nIC takového NEPROBĚHLO, Správa životního prostředí sama oslovila náhradního chovatele.Zde je jasně patrné cílení Juttnerové v tom,že je vše v mé "režii" stále a až dokonce.

....................šestiletý tygr náhle zemřel,ze dne na den.

Ano TO JE JEDINÝ A správný udaj.
Ano chovatel nahlásil uhyn tygra na VS a ŽP.

Lží Však opět je,že byl 6 ti letý,byl 13 letý.Snahou zde její bylo evokovat podvědomí čtenářu,že zmizel mladý jinoch a ne již starší kmet,což z pohledu vzácnosti zvířete není zapotřebí.

......................co dohotí N,tam čeká zubatá
Mé vyjádření. Zde je jasný případ lži.Já tento případ nedoporučil.

...................doporučil jiného chovatele,výsledkem je mrtvý tygr......

Její lež,já toho chovatele NEDORUČIL,našla si jej ŽP sama a oslovila jej byz mého doporučení.

Pan N ale lže jak když tiskne vesele dál........................

................zprostředkované šelmy někomu N dopadly z 90 % velmi neslavně,bud nežijí nebo putovaly...

Mé vyjádření. Lež všechny šelmy žijí,mohu dát odkaz na nové majitele.

Osudy všech těchto zvířat maji tedy společného jmenovatele RN. Se vyjádřila Juttnerová závěrem.

Toto vyjádření a muj rozbor jejího pomlouvačného příspěvkum jsem umísti zejména pro obec šelmařskou.Poně+vadž mi několik šelmařu volalo v souvislosti s kauzou,podotknu ,že v míru a pochopení,někteří mne navštívili a zajímali se o věc,jiné jsem osobně navštívil já.

Chci věřit,že pochopili,jask se věci mají a zejména měli s moji učastí.

Běžný zdejší čtenář sai udělá usudek sám,pokud o nej bude stát.Většinu to však pochopitelně nezajímá a nlze se divit.

Pokusil jsem vše zde objasnit zejména šelmařum.
RNsmajlík
¨

15.5.2014 06:37
selmicka

XXX.XXX.248.245

Čas běží a dále se ke mně dostávají další indicie o skonu tohoto tygra a prý i fakta,která byla příčinou odchodu jeho do tygřího nebe.

Jak jsem však v uvodu se zmínil,že se ke mně ruzné indicie o tygrovi dostávají,tak jich je již tolik,že prý skon nebyl přirozený.Pokud se prý já něčemu divím,tak jsem naivní a je to běžné.I muj počin v začátcích ,zachránit tygra v podobě nového domova ,byl pouze naivní snahou,která prý dopadla ,,jak dopadla.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík