Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.248
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s tím, že samice je připuštěná, ale týden před okocením se dá od samce znovu připustit. Stalo se mi to právě před 14 dny. Minulou sobotu se okotila a měla jen tři králíčky za čtyři dny je nechala, ale týden před okocením se dala od samce znovu připustit. Je to starší samice, která měla už třikrát králíčky a vše bylo v pořádku. Moc děkuji za odpověď
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.57
No teď bych ji raději nechala, dokud neproběhne doba, kdy by se měla po posledním připuštění okotit. Může se klidně stát , že i březí samice se nechá znovu připustit. Některá březí samice při připuštění kručí a brání se, jiná se nechá znovu obskočit a pak se stává, že se okotí třeba 2x během měsíce. Toto bych už raději neriskovala a připouštěla bych znovu až po té , co se neokotí. Také se mně jednou stalo, že samice měla třítýdenní mladé a okotila se mně znovu. Měla 6 a 4 v hnízdech a kupodivu to zvládla. Byla to samice kaliforňáka. Uvidíte, rozhodně ji už znovu nepřipouštějte . Monika
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.248
Moc děkuji za radu, nevěděla jsem jestli ji mám znovu připustit nebo ji nechat a čekat jestli se neokotí znovu za dva týdny. Ještě se mi to nikdy nestalo a to králíci chovám už několik let. Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.32
Dobrý den, jsem začátečník, poprvé připouštějící dvě samičky VSS se samcem VSS. Teď v sobotu bylo 31 dní a nic. Dnes tj. pondělí a králice se tváří pohodově. Nic nechystají, slámu akorát prohrábnou, aby si vyhrabaly holou desku a chladily si břicha. Ramlování proběhlo standartně. Mladší, roční samička po prvních odstávčatech, druhá samička dvouletá. Tato má větší mléčné žlázy a nevím zda to není jen tím, že již měla pár vrhů. Sameček něco přes rok, ale ještě nekryl. To byla jeho premiéra. Na jaře je při očkování prohlížel vet a konstatoval, že má ,, nářadíčko " vpořádku.
Je možné, že se kocení z nějakého důvodu zpozdí, nebo už si nemám dělat naděje a zkusit je připustit znovu ?
Děkuji za slušnou odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, jsem začátečník, poprvé připouštějící dvě samičky VSS se samcem VSS. Teď v sobotu bylo 31 dní a nic. Dnes tj. pondělí a králice se tváří pohodově. Nic nechystají, slámu akorát prohrábnou, aby si vyhrabaly holou desku a chladily si břicha. Ramlování proběhlo standartně. Mladší, roční samička po prvních odstávčatech, druhá samička dvouletá. Tato má větší mléčné žlázy a nevím zda to není jen tím, že již měla pár vrhů. Sameček něco přes rok, ale ještě nekryl. To byla jeho premiéra. Na jaře je při očkování prohlížel vet a konstatoval, že má ,, nářadíčko " vpořádku.
Je možné, že se kocení z nějakého důvodu zpozdí, nebo už si nemám dělat naděje a zkusit je připustit znovu ?
Děkuji za slušnou odpověď.
Kolikátého jste je připouštěla?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.32
Připouštění obou proběhlo 1. května a 2. jsem je dala k samci ještě jednou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Připouštění obou proběhlo 1. května a 2. jsem je dala k samci ještě jednou.
Tak to ještě počkejte,není pozdě.Připouštěla jsem samici 26.4. a mláďata se narodili v noci z 28.5 na 29.5. je jich 9.Další samici mám připuštěnou 3.5. a také se zatím nic neděje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.32
Děkuji. Ještě tedy počkám. Hrozně se na králíčky těším. Doma mi vyčítají, že jim moc podstrojuji a že jsou zapasené, proto také prý určitě nezabřezly. To první připouštění bylo vpořádku a při druhém už obě dělaly drahoty, nechtěly se nadzvednout i když nakonec po delším snažení samečka podlehly. Pak už jsem to nezkoušela.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.32
Zdravím. Dnes tedy zase nic jen starší králice má ve slámě vytrhané chlupy. Chová se však zcela normálně jako každý den. Nechám je do konce týdne ( pro jistotu ). Na kralikar.cz jsem četla, že pokud v sobě mají malý počet králíčků, může se kocení o pár dní zpozdit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.31
Ta co si vytrhala chlupy asi bude mladé mít nejpozději do zítra. S tou druhou ještě pár dnů počkejte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.32
Jj, už si vytrhala obrovský chomáč a staví hnízdo Tak se snad miminek dočkám
Už ji nebudu rušit. Stačí, když ji šmírují slepice
Mladá zase chladí bříško na desce a spokojeně spí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.31
Tak jak to vypadá?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.32
Zdravím. Vůbec si nejsem jista. Chomáče chlupů jsou smotané spolu se slámou, ale po celém kotci a žádný kopeček. Má sice dost nastláno, ale přece by mladé neměla slehlé v jedné rovině
Tu druhou ( mladší ) jsem včera dala večer k samci a proběhlo třikrát po sobě standartní spojení.
Ta zase dnes na rozdíl od té starší hrabala jako o závod slámu na dvířka kotce
Dnes je to pátý den po termínu. Mluvila jsem s vetem a ten říkal, že čtyři dny rozdíl je v normě.
Nechám je do zítřka odpočívat, ráno jim předložím po mrkvičce a prohmatám slámu.
Také mi bylo vetem řečeno, že může mít třeba jen králíčků méně, dva tři a ty se ve vrstvě sena a chlupů ztratí, že nemusí hned stavět mrakodrap
No napínají mě ty moje holky jak napínáčky.
Ještě se zeptám.....pokud proběhlo úspěšné páření a králice ještě tu noc porodila, může z tohoto páření něco být a když ano, bude to asi průšvih, že ?
Měla jsem opravdu ještě počkat do konce týdne, ale neměla ani naběhlé mléčné žlázy tak jako to měla ta starší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím. Vůbec si nejsem jista. Chomáče chlupů jsou smotané spolu se slámou, ale po celém kotci a žádný kopeček. Má sice dost nastláno, ale přece by mladé neměla slehlé v jedné rovině
Tu druhou ( mladší ) jsem včera dala večer k samci a proběhlo třikrát po sobě standartní spojení.
Ta zase dnes na rozdíl od té starší hrabala jako o závod slámu na dvířka kotce
Dnes je to pátý den po termínu. Mluvila jsem s vetem a ten říkal, že čtyři dny rozdíl je v normě.
Nechám je do zítřka odpočívat, ráno jim předložím po mrkvičce a prohmatám slámu.
Také mi bylo vetem řečeno, že může mít třeba jen králíčků méně, dva tři a ty se ve vrstvě sena a chlupů ztratí, že nemusí hned stavět mrakodrap
No napínají mě ty moje holky jak napínáčky.
Ještě se zeptám.....pokud proběhlo úspěšné páření a králice ještě tu noc porodila, může z tohoto páření něco být a když ano, bude to asi průšvih, že ?
Měla jsem opravdu ještě počkat do konce týdne, ale neměla ani naběhlé mléčné žlázy tak jako to měla ta starší.
Tak to jsem zvědavá,jestli něco budete mít.Mně dnes porodila i druhá samice.Samice může mít mladé a hnízdo nemusí být ani vidět.Stalo se mně to několikrát,naposledy letos v lednu.Tříslačka měla hnízdo,že nebylo vůbec vidět.Podestýlka v kotci rovná ani chup nikde,zběžně jsem kotec prošáhla a nic nenašla až 4.den jsem zjistila,že má 4 mladé.Pokud byla samice březí a byla znova připuštěna,nic se neděje březí nebude.S dvojí březostí jsem se za více než 40 let nesetkala a ani se s ní u králíků nesetkáváme.Vyskytuje se u zajíců.Velice pěkně to vysvětlil kdysi v Chovateli MvDr. Vavrouch.Ke vzniku dvojí březosti nestačí jen dvojitá děloha,ale aby se oplozená vajíčka mohla uhnízdit musí být děložní roh prázdný.Pokud už se v něm vyvíjí plody uhnízdění není možné.Aby byl jeden děložní roh prázdný musí být vyvíjejících se zárodků málo 1-2. Pokud je zárodků více jsou v obou rozích a tudíž se další vajíčka neuhnízdí.Proto se s dvojitou březostí setkáváme u zajíců,kteří mají většinou 2 mláďata a ta se nerodí slepá a holá jako králíčata.Navíc je to možné pouze do poloviny březosti.To co se tady leckdy píše musíte brát s rezervou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.32
Děkuji za vysvětlení. Tak jsem tu mrkvičku dala u večerního krmení a prohledala opatrně kotec mladé samičky. Nenašla jsem ani chlup a hromádky jsou prázdné. Docela se mi ulevilo. Měla jsem výčitky, že jsem nechala znásilńovat chudinu těsně před porodem. Tak si tady u této zase měsíc počkám
Starší upravuje hnízdo a vrší slámu s chlupy na jedno místo. Dokonce se mi zdálo, že slyším slabé kníkání. Zítra se obrním. Jde mi po ruce jako tygřice. Asi má tedy co bránit
Dobry den, dostala jsem toto pondeli parek beranu rex uz dospelych. Jsou kupované z obchodu. Vcera si samice vytrhla par chlupu a jinak nic, vubec se mi nezdala brezi takze jsem zkusila jestli neni v riji. Ale nechtela. Tak jsem nechala byt, dnes po ranu se nic nedelo, toz jsem zkusila zase k samcovi - ale nechtela. Kurnik a za pul hodky stavela hnizdo a do hodiny porodila, no jenomze je nechala. Je mi jasné kolik chyb se vlastne stalo, od transportu a zvykani si na nové misto az po manipulaci k samcovi. A za jak dlouho by jste mi prosim doporucili ji dat k samcovi kdyz tedy nekoji? dekuju a preji hezky den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za dva, tři dny, jak přijde do říje.
Dobrý den. Mám problém. Mám jednu samici na maso. Ještě nikdy nerodila. Už jednou byla v říji, ale to jsme propásli. Poprvé jsem ji dala spářit v říjnu. Páření proběhlo dobře. Po týdnu jsem ji dala na kontrolu k samému samcovi, zda je březí, ale samice zvedla a samec ji obskočil. Od prvního páření se se samicí nic nedělo. Byla v klidu. Žádné známky březosti.
Tak jsem ji dala na začátku listopadu znovu za samcem, došlo k páření, po týdnu zase na kontrolu a samec ji znovu obskočil. Do dnešního dne mladé nemá. Chová se jako samice, která ještě nebyla obskočena. Já opravdu nevím, co dál. Nějak mi nechce zabřeznout. Čím myslíte, že to je? Prosím o radu.
Myslim,že se opakujete,stejny problem se samici řešíte znovu na jiném vlakne..jakou novou radu očekáváte?..pockejte na datum předpokládaného vrhu od posledniho připuštěni,30-31,32 dnů a pokud nevrhne mladé,zkuste nového samce..proc stale hledáte chybu v samici??
Jak dlouho kraliky chovate?
Já nehledám chybu v samici, ale toto se mi stalo poprvé. Samec je dobrý otec několika kralíčat. Takže chyba v něm asi nebude. Měla jsem dvě samice, ale ta jedna přišla pryč a teď mám jen tu bílou. Myslím si, že ta chyba bude v ní, ale můžu se mýlit..
Chovám králíky už 8 let. Mám králíkárnu(9 kotců), nemám nějaký velkochov, ale jen jednoho samce a jednu samici. Takže jiného samce zkusit nemůžu.
A ano, řeším to tady, protože jsem našla téma ,, Okocení a připouštění samice", tak mě to hned zaujalo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží i na tom,jak je samice stará a v jaké je kondici.Měla jsem i samici která při prvním připuštění zabřezla,ale zárodky v polovině březosti odumřely,opouzdřily se,nahmatala jsem je palpací.Samice se sice remlovala,ale už nezabřezla.Po zabití měla v děloze 4 mumifikované zárodky.Možností je více a já bych ji už vyřadila.