Byl jsem požádán synem, zda-li bych nemohl jako recesi darovat na maturitní ples AGC v Teplicích jedno mláďátko českého strakáče.
Řekl jsem si proč ne.
Nic se nestane. Na plese budeme s manželkou autem. A králíčka si odvezeme zpět domů.
Aby návštěvníci plesu nebyli ochuzeni o živou ušatou raritku, daroval jsem mláďátka dvě,
černobílé a hnědobílé.
A začly se dít věci!?
Před plesem jsem předal králíčátka nar. 16.11.2014 synovi v kleci po andulkách, který je odnesl údajně do plesové tomboly.
Ples, v mimořádně slavnostním a přátelském duchu, plynul dle připraveného programu do doby než začala dražba, kterou k mému úžasu, a k překvapení i mého syna, začínal jeden z mladých králíčků českých strakáčů - ten černobílý.
Vyvolávací cena 300,.Kč!
To je nesmysl pomyslil jsem si.
To jsem se, ale pěkně sekl. Dražitelé se začali ozývat z různých koutů sálu včetně balkónu, odkud jsem s údivem šou sledoval i já. Zcela zkoprnělý, nemohouc vydat jedinou hlásku s "očima navrch hlavy"!
Nebudu napínat a dramatizovat.
Řídící dražby postupně, a velmi rychle, přihazoval po 50,.Kč až na výsledných - naprosto závratných 800,.Kč za malinké, vyděšené, strakaté, chlupaté, ušaté, české klubíčko.
No, nechtěl jsem tomu uvěřit.
V šoku jsem ještě teď.
Ale v duši mně jímá velká pýcha za to, že stále platí český je hezký. A je jedno jestli je to muž, žena, nebo samec či jako v tomto případě malá králička.
No řekněte přátelé.
Není to bomba?
Být na plese premiantem a přitom na sobě nemít kravatu, motýla nebo vlastnit dechberoucí výstřih, ale mít pouze puntíkaté pyžamo s úhořím pruhem!
Všem budoucím maturantům AGC v Teplicích štěstí při zkoušce z dospělosti.
A českému strakáči díky za to, že prostě je a s Vaší pomocí i dále bude chován, vystavován, prezentován, dražen, ceněn i doceněn.
Díky. , ,
Zdeněk Laštovka.
Pro to "malinké, vyděšené, strakaté, chlupaté, ušaté, české klubíčko" to asi muselo být dost stresující. Určitě tam musel být velký hluk, teplota výrazně vyšší než na kterou byl zvyklý, atd. Nemyslím si, že je vhodné zvířata (a zejména mládě) vystavovat takovým stresům. Opravdu je mi ho líto.
mustela.erminea
napsal(a):
Pro to "malinké, vyděšené, strakaté, chlupaté, ušaté, české klubíčko" to asi muselo být dost stresující. Určitě tam musel být velký hluk, teplota výrazně vyšší než na kterou byl zvyklý, atd. Nemyslím si, že je vhodné zvířata (a zejména mládě) vystavovat takovým stresům. Opravdu je mi ho líto.
Pokud aktivně vystavujete, jak o sobě uvádíte, tak víte, že po většinu roku jsou lepší výstavy v hale, kolikrát temperované. Jaký je pak rozdíl oproti sálu, kde je zábava? Max. Ten hluk, a ten na větších výstavách bývá taky solidní, včetně třeba puštěné hudby. A třeba u nás je tombola- výdej daná u šaten, kde je klid. Věk králíčat? Jak maj povolený věk, mohou na výstavu, a jestli jdou na výstavu, tak už je jedno zda jde o ples či výstavu. Na výstavě zas každý druhý leze do klece a králíka ohrabává, v tombole byl nejspíš bokem a manipulovalo se až byl dražen...
Upřímně začínám být z hlasování pod příspěvkem rozmrzelý, protože ukazuje, kolik... Je mezi registrovanými. Je to králík, který pokud nebude ideálně kreslenej, bude snězenej. Takhle udělal i něco k propagaci plemene mezi 100% laiky, a za to Pomalu začínám vysoký počet mínusů brát za znak dobrého přispěvatele, protože zelenou tady muže mít v převaze snad jen Lydia, která dává čistě fotodokumentace a tak se vyhne nepochopení příspěvku či mazlitele...
P.S. Na foto odstávčata Ččp před trasportem do Severní Ameriky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pro Chovateleladna:uvědomujete si že ten králíček měl možná nanejvýše 2 měsíce?Možná teprve odstavený od matky.Neumím si představit tak maličkého králíčka vystavit takovému stresu když i tak trpí že je teprve od matky a v domácím prostředí.Všichni víme, že v tomto období jsou králíci nejnáchylnější na kokci.Co když novému majiteli onemocní a pojde?Králíček za 800 skončí v popelnici.
Taky hodlám věnovat králíka do tombole na ples, ale 3 1/2 měsíčního a očkovaného.Jen nový majitel si ho vyzvedne u mě doma.Jistě taky může pojít, ale je podstatně nižší riziko.
Vy se divíte že mám lidé sází mínusy?Já ne !
P.S.Na výstavy se dávají dvouměsíční králíčci?Nechám se poučit, neboď nevystavuji.Nepamatuji se že by rodiče někdy vystavovali takové prci, ale je možné že mám sklerozu
Tak pravdu samozřejmě máte v tom, že i výstavy pro králíky stresem nepochybně jsou. Pro to by se taky měli vystavovatelé snažit stresy vystavovaných zvířat co nejvíce eliminovat a ne pouštět hlasitou hudbu (s čímž jsem se ještě nesetkala) či nechat do klecí svítit slunce v letních vedrech a nemít zajištěné stínění, atd. Proto si také výstavy, kde vystavuji vybírám.
Za tvrzením, že stres pro 2, 5 měsíční mládě na plese musí být značný a dost možná se podepíše na rozvoji nějaké nemoci, si stojím. Stejně jako za tím, že teplota a hluk na průměrném plese a průměrné výstavě je úplně někde jinde.
Minimálně 5 měsíční králík na výstavě už je mnohem vyspělejší a připravenější výstavní stres zvládnout. Jinak na výstavách je „ohrabávání“ králíků zakázáno a pokud to někdo dělá, jsou to spíš výjimky. Rozhodně ne každý druhý.
Jinak příspěvek zadavatele jsem myslím pochopila dobře a jeho snaha o propagaci plemene je nepochybně chvályhodná. Pouze jsem chtěla přimět k zamyšlení nad příspěvkem z jiného úhlu pohledu.

napsal(a):
Pro Chovateleladna:uvědomujete si že ten králíček měl možná nanejvýše 2 měsíce?Možná teprve odstavený od matky.Neumím si představit tak maličkého králíčka vystavit takovému stresu když i tak trpí že je teprve od matky a v domácím prostředí.Všichni víme, že v tomto období jsou králíci nejnáchylnější na kokci.Co když novému majiteli onemocní a pojde?Králíček za 800 skončí v popelnici.
Taky hodlám věnovat králíka do tombole na ples, ale 3 1/2 měsíčního a očkovaného.Jen nový majitel si ho vyzvedne u mě doma.Jistě taky může pojít, ale je podstatně nižší riziko.
P.S.Na výstavy se dávají dvouměsíční králíčci?Nechám se poučit, neboď nevystavuji.Nepamatuji se že by rodiče někdy vystavovali takové prci, ale je možné že mám sklerozu
Králíky lze vystavovat od tří měsíců, ale většina chovatelů vystavuje mláďata v kolekcích a tam lze vystavovat malá a zakrslá plemena od 4 měsíců a střední a velká od 5 měsíců.

borax
napsal(a):
Pravdoláskaři aby jste se...
Tak co. Chtěl se pochlubit a udělat někomu radost.A to se myslím povedlo.
V přírodě jsou zvířata vystavena mnohem většímu stresu...
Co jste to za chovatele s takovým názorem?No je to holt věc názoru .Pochlubit se a udělat někomu radost takovým prckem?To mi hlava nebere.
V reálu jste také takto a Kčnï? Když občas vidím co nabízí na burzách... Zajímalo by mě jestli takového chovatele začněte peskovat z očí do očí. Nebo se podívejte co nabízí na inzerci, sotva odstavené mláďata. Takže nové prostředí, jiné krmení, přepravní a manipulační stres atd.
Nevím proč to zbytečně hrotíte.

Rabbit:
Jestli to myslíte na mě, tak jsem na burze v Přerově jednomu "chovali" opravdu řekla do očí co si o něm jako chovateli myslím.Jasně že si z toho nikdo nic nedělá, ale věřte že řeknu.Sháněla jsem tehdy /2 roky zpět/ samici Kal.Snažil se mi vnutit podvýživenou samici s tím jaká je to kvalitní samice a že ji chudinku mohu hned připustit.Vzala jsem ji do rukou a měla s bídou možná 2 a půl kila.Páteř ji trčela jako při kokci..Ještě nyní, když si na to vzpomenu, tak je mi z toho na nic.
Nepokládám se za zkušeného chovatele, ale něco málo o tom přece jen vím.
Myslím že o tomto co pán udělal v dobré víře nemá cenu diskutovat.
100 lidí, 100 názorů.
Proč to hrotím?Protože mě štve, jak jsou někteří lidé vůči zvířatům bezohlední.
napsal(a):
Rabbit:
Jestli to myslíte na mě, tak jsem na burze v Přerově jednomu "chovali" opravdu řekla do očí co si o něm jako chovateli myslím.Jasně že si z toho nikdo nic nedělá, ale věřte že řeknu.Sháněla jsem tehdy /2 roky zpět/ samici Kal.Snažil se mi vnutit podvýživenou samici s tím jaká je to kvalitní samice a že ji chudinku mohu hned připustit.Vzala jsem ji do rukou a měla s bídou možná 2 a půl kila.Páteř ji trčela jako při kokci..Ještě nyní, když si na to vzpomenu, tak je mi z toho na nic.
Nepokládám se za zkušeného chovatele, ale něco málo o tom přece jen vím.
Myslím že o tomto co pán udělal v dobré víře nemá cenu diskutovat.
100 lidí, 100 názorů.
Proč to hrotím?Protože mě štve, jak jsou někteří lidé vůči zvířatům bezohlední.
A čo keď je to tak, že sa tým králičkom zapáči muzika a budú sa dožadovať daľších účasti?
A čo keď nejakí tiežchovatelia pribalia svojich miláčikov do svojej garderóby a prinesú ich na tie plesy?Napr.cestou z nejakej súťaže...Sci-fi hrozné, ale tzv. Láska k zvieratám dokáže veci...
napsal(a):
Neuvědomuji, protože na 99% méně jak dva měsíce nemělo. Většina chovatelů odstavuje králíky starší dvou měsíců, někde vidím pomalu čtyřměsíční mladé u matky. A stejně lidi s vašim názorem by to kritizovali, i kdyby Zdeněk dal do tomboly králíka dospělého, že jej to stresuje a... Že se mu rozjede nějaká nemoc, stát se to může, ale to se mohlo stát i u chovatele doma. A cenovka je uplně jedno, jestli za něj dali osm kil. A co, kamoš koupil teď v Ulmu samce za víc jak dvě stovky (eur). O tom to prostě není. Na výstavu můžu dát mládě ve třech měsících a když chci, tak jej tam dám. Očkování není zbytečné, ale proti stresu mu tedy vážně nepomůže, spíš krátce před odstavem a dáním do tomboly uškodí, neb očkování dočasně zatíží organismus.
Jinak palec hore, že svůj názor řeknete i do očí, protože na lajcích se mi nelíbí, že si tu nemohu prohlédnout, kdo je dal, zda si z toho mám či nemám něco dělat. Každý přece máme lidi na jejichž názoru nám záleží více/ méně. A to, bohužel, zatím z lajků nezjistíme.
Ať se vám daří v chovu, shodněme se na tom, že se neshodneme, pro mne je to králík, ne pes, sním i toho pojmenovaného samce ač má víc jak čtyři roky, nebudu jej vařit psovi, škoda masa.
Zdeněk to tu myslel dobře, a takto zle to chudák schytá...
Ja som nedal ani palec dole ani hore. Celý článok ma potešil. Nepatrím rozhodne medzi mazliteľov, choval som brojlerových králikov so 6 vrhmi za rok a podobne, čiže myslím, že mám reálny pohľad, ale králikov by som na ples do tomboly asi nedal. Jedine, že by fakt boli po dražbe hneď odnesené mimo a prinesené tesne pred. Veď sami viete, že králik je aktívny v noci a aj viete ako všetko intenzívnejšie vníma a na všetko intenzívnejšie reaguje práve v čase, keď je prítmie alebo tma. Ešte hudba, blikajúce svetlá, mihajúce sa postavy, vrava, no nič moc. Nejde mi o palčeky hore, lebo toto budú čisto červené, ale ak sa nad tým zamyslíte, tak je to pravda. Porovnávať výstavu cez deň (možnosť zapojiť všetky zmysly) s maturitným plesom v noci je hlúposť. Každopádne, ak výherci, alebo niekto z prítomných začal, alebo niekedy začne s chovom králikov a napomohlo to k tomu, tak to bol rozhodne super čin.
Díky za diskusi, myslím, že je potřeba řešit expozici (ať výstavu nebo jinou akci) králíků stresu, třeba i proto, aby to celé jednou nevyústilo v zákaz výstav.
tenhle postup se mi líbí, myslím, že mnoho rizik (nevhodné podmínky, euforie "vyhrál jsem králíka" atd.) omezuje.
Na plesu třeba lze předvést králíka už dospělého, jako ukázku
chovateleladna
na lajcích se mi nelíbí, že si tu nemohu prohlédnout, kdo je dal, zda si z toho mám či nemám něco dělat
přesně tak, ještě tak ty pozitivní, ty aspoň autora potěší, ale co mi dá "mínus", nebo dokonce mínus za otázku to mi uniká.

Pro chovateleladna:Zdeněk to tu myslel dobře, a takto zle to chudák schytá...
Myslím že to až tak neschytal.Udělal radost a to je velmi chválihodné.Jen si neuvědomil co králíčka čeká, tedy čekalo na pleso.Určitě příště až bude darovat králíčka do tombole, tak to udělá trochu jiným způsobem.
Děláte rozdíl mezi psem a králíkem, obojí je zvíře jen s tím rozdílem, že králíka máme na maso.Chovat ke zvířatům bychom se měli stejně.Tudíž nevystavovat je zbytečně stresu.
Já králíkům jména nedávám, pravdou ale je, že některého králíka bych nemohla sníst/ z principu/ a tak ho daruju někomu jinému.
To že mi tu padají mínusy mě nemůže rozhodit.Jen píši co si myslím já.Kdybych měla příležitost, tak bych to Zděňkovi řekla do očí.Kdybych na tom plese byla, tak by si to jistě schytal ve velkém .
Nic ve zlém, je to každého věc, jak se chová ke svým zvířatům.To platí pro každého majitele králíků a zvířat vůbec.
Pro pana Zdeňka:Jestli jsem se Vás nějak dotkla tak prosím, přijměte moji omluvu.
Jen malá poznámka na okraj... Ty komentáře o tmě a hluku a tak mě přivedly na jednu vzpomínku. :) Je fakt, že takového prcka do tomboly nebylo úplně šťastné, to souhlasím naprosto... Ale já si tu teď vzpomněla na letošní Silvestr, zhasnuto, otevřené okno, venku deset minut po půlnoci ve městě rámus jak... No umíte si představit... A můj pet králoš si metr od toho otevřeného okna vesele ojížděl plyšáka a řvaní sousedů pod okny a rachejtle pět metrů od něj ho nějak nevyvedly z konceptu. :)
Jen chci říct že jo, dalo se to udělat líp, včetně věku, včetně organizace - králíka nechat někde stranou, jako mezi námi, "cenu si vyzvedněte do dvou dnů 20km od bydliště, ze kterého jste dojeli na ples" by mě taky nějak nenadchlo...
...ale na druhou stranu ta antistresová mánie u žvížátek už mi taky přijde místy hodně přehnaná. Neříkám v tomhle případě, říkám místy. Odolnost vzniká jak? Adaptací na stres, tzn prvně vystavení tomu stresu a NÁSLEDNÉMU přizpůsobení organismu na stresovou zátěž... Ne a priori vyhýbáním se všem stresovým podnětům.
Pak to dopadá tak, že lidi se bojí s dva dny nežeroucím králíkem jet na veterinu, aby se jeho stav ještě nezhoršil. To už je pomalu předstupeň pekla, takováhle demence...
Ale jinak se mi chce říct jen jediné, zejména pro faltusku:
Ono každého na potkání seřvat je dobrá cesta, jak sám sobě ulevit, ale jinak to nepomůže absolutně v NIČEM.
Jsem ráda, že diskuze probíhá tady a poměrně mírně, protože i tomu Zdenkovi, i všem ostatním tu můžeme v klidu nadhodit, co šlo jinak a líp...
V tom seřvání z partesu chybí přesně tenhle bod, to vysvětlení a sdílení myšlenek.
A taktéž nic ve zlém, ale milá faltusko pozor, znám lidi, co by vám na nějakou takovouhle invektivu jednu natáhli. Někoho seřvat je poměrně jednostranné rozhodnutí a musíte za něj taky nést jednostranné důsledky. Jakkoliv můžete být názorově v právu, prostě nějaké urážky a vaše vylívání vzteku nemusí poslouchat jako fakt nikdo.
Já bych se na rovinu otočila a šla pryč... Mě lidi jako vy nezajímají. Se řvouny se prostě nebavím. U člověka, který vstupuje do diskuze výhradně z pozice síly hlasu, opravdu nevím, proč mám řešit názory. To je trošku rozpor, ne, O tenhle druh rádobykomunikace já osobně prostě fakt nemám zájem.
Takže na tohle uplatňování taky bacha, nemusí být tak veřejně oceňované. ;-).

Pro leprechaunek:Já jsem někde psala že na lidi řvu?Tak to opravdu není můj styl.Řeknu prostě jen svůj názor a to ne na potkání, ale pouze co se týká zbytečně trpících zvířat.Nemá cenu vůbec reagovat na Váš příspěvek.Vyplodila jste fakt úplný nesmysl.Že o tento druh "rádobykomunikace nemáte zájem?Tak proč reagujete?Že Vás nezajímám?To je myslím moc dobře.
, protože Vy mě taky ne.O tom, že Vy znáte lidi kreří by mi "natáhli", jen utvrzuje v tom, s kým se stýkáte.
Vaše reakce mi přijde naprosto nesmyslná.Děláte jako bych se Vás dotýkala.Opravdu Vaši reakci nechápu.
Mimo jiné se panu Zdeňkovi omlouvám, pokud jsem se dotkla ho osobně milá paní.
Váš sáhodlouhý příspěvek na moji osobu se mi fakt líbí.Tady jste dala všem jasně najevo co si o Vám myslet.Můžete psát další výplody jak chcete.Pokud se pan Zdeněk ozve, budu reagovat jen na něhoTak že milá dámo, nereagujte na moje příspěvky a já už nebudu reagovat na Vaše.Váš příspěvek o Vás řekl vše.
Přeji jen to dobré a hlavně hodně úspěchů v chovu králíků.
A můj pet králoš si metr od toho otevřeného okna vesele ojížděl plyšáka a řvaní sousedů pod okny a rachejtle pět metrů od něj ho nějak nevyvedly z konceptu. :)
Věřím, že byl v pohodě, ale to proto, že byl DOMA, tam kde to znal a cítil se v bezpečí.
Já osobně bych žádné živé zvíře do plesové tomboly nedala, tedy aspoň ne tak, aby bylo tomu blázinci fyzicky přítomno. Zvíře není věc a podle toho bysme se k němu měli chovat.
Doplňující info. Pro popravčí tribunál:
Králíčci narození 16.11.2014, konání dražby na plese AGC 24.1.2015 okolo 22.00hod.
Králíčci nakrmeni ad libitum jako vždy mezi 15.30 - 16.30hod.
Strava: mrkev, granule bez léků, oves, ječmen, kukuřice, luční seno, ječná sláma, voda
Očkování: neočkuji!
Králíčata byla od matky odstavena po šesti týdnech!
Ve vrhu jich bylo pět.
Do tomboly byli předáni v 19.00hod, tam ale umístěni nebyli neboť jsem byl dotázán studenty na teplo, které by jim nemuselo dle studentů svědčit, tak je do doby dražby umístili v chladné místnosti. Holt študáci - žádní diletanti. Klobouk dolů.
Draženi jako první: Bez hluku hudby, za přiměřeného vnitřního osvětlení aby bylo vidět na vydražitele, kteří na výzvu dražitele museli ukázat dražební bankovní obnos.
Teplota v sále okolo 20°C
Doba dražby včetně donášky k dražebnímu podiu 15min.
Za reakce děkuji.
Omlouvat se a vymlouvat se není k čemu.
Příště poslechnu mou moudrou učitelku z útlého dětství, která mne učila - mluviti (zveřejńovati)
stříbro = mlčeti (nezveřejňovati svou radost ze strakatého úspěchu)zlato. A já rebel - dubová palice, Ivan z Mrazíka si zase vedl svou a neposlechl. Proto dobře mi tak. Hlavně, že máme terč.
Co bychom si v dnešní době s tou municí zelenočervených šípů (pardon - tlapek) počali. Vždyť by nám mohly v té zimě zamrznout, a pak bychom je těžko rozsévali.
Mějte se všichni o.k.
a pokud se chcete s mojí krátkou strakáčkářskou poutí seznámit blíže, máte možnost shlédnout naše stránky www.ceskychov.websnadno.cz nebo přijet osobně do Mašťova.
Jste všichni srdečně zváni, je jedno jestli máte tlapu zelenou nebo červenou, hlavně, že milujete lidi i zvířátka. U nás to totiž není jinak.
Ostatní není naše kolej.
Zdraví a pohodu
od Západu k Východu
přeje Zdeněk.
3deněk
napsal(a):
Králíčci narození 16.11.2014, konání dražby na plese AGC 24.1.2015 okolo 22.00hod.
Strava: mrkev, granule bez léků, oves, ječmen, kukuřice, luční seno, ječná sláma, voda
Ve vrhu jich bylo pět.
Do tomboly byli předáni v 19.00hod, tam ale umístěni nebyli neboť jsem byl dotázán studenty na teplo, které by jim nemuselo dle studentů svědčit, tak je do doby dražby umístili v chladné místnosti. Holt študáci - žádní diletanti. Klobouk dolů.
Draženi jako první: Bez hluku hudby, za přiměřeného vnitřního osvětlení aby bylo vidět na vydražitele, kteří na výzvu dražitele museli ukázat dražební bankovní obnos.
Za reakce děkuji.
Příště poslechnu mou moudrou učitelku z útlého dětství, která mne učila - mluviti (zveřejńovati)
stříbro = mlčeti (nezveřejňovati svou radost ze strakatého úspěchu)zlato. A já rebel - dubová palice, Ivan z Mrazíka si zase vedl svou a neposlechl. Proto dobře mi tak. Hlavně, že máme terč.
Co bychom si v dnešní době s tou municí zelenočervených šípů (pardon - tlapek) počali. Vždyť by nám mohly v té zimě zamrznout, a pak bychom je těžko rozsévali.
Mějte se všichni o.k.
a pokud se chcete s mojí krátkou strakáčkářskou poutí seznámit blíže, máte možnost shlédnout naše stránky www.ceskychov.websnadno.cz nebo přijet osobně do Mašťova.
Jste všichni srdečně zváni, je jedno jestli máte tlapu zelenou nebo červenou, hlavně, že milujete lidi i zvířátka. U nás to totiž není jinak.
Ostatní není naše kolej.
Zdraví a pohodu
od Západu k Východu
přeje Zdeněk.
Udělal jste to z mého pohledu dobře, český strakáč je krásný králík a proč ho tedy neprezentovat?Já bych pouze nesouhlasil s tím, že neočkujete, ale to jsme tady řešili jinde.

Dobrý den, na tom že dal pan Zdeněk králíky do tomboly já nevidím celkem problém. Prezentoval svá krásná, zdravá a životaschopná králíčata, která byla stresu vystavená max. Pár hodin. Pokud se někdo z přispěvatelů chce vidět opravdu ubohé králíky, vystavené stresu ne pár hodin, ale kolik dní, ať se dojde podívat do nejbližšího zverimexu. Tam se prodávají v nejrůznějších podmínkách sotva odstavená mláďata zakrslíků a s nikým to nic nedělá. Sama znám dámu, která dodává do sítě zverimexů v Praze a nákupčí do ní bere pouze 5 až 6 týdnů staré králíky - chválila si jaký je to skvělý kšeft. Podívejte se jenom na poslední diskusi těchto, chovatelů", kde řeší co s králíkem, který si zlámal nohu v kyčli - doporučení nechoďte k veterináři, zvíře zbytečně stresujete, stačí klidový režim. Osobně bych si ostrou kritiku schovala pro tyto přispěvatele.
3deněk
napsal(a):
Ve vrhu jich bylo pět.
Za reakce děkuji.
Mějte se všichni o.k.
Ostatní není naše kolej.
Zdraví a pohodu
od Západu k Východu
přeje Zdeněk.
Hned jsem si myslel, že nějak takto to probíhalo...
Králík byl někde uklizen a v průběhu tomboly kdy byl z principu věci na očích ani nehrála hudba, neblikala divoce světla a ani nebyl přílišný hluk... Na ulici je často mnohem větší a venkovní králíci ho musí snášet, stejně jako ti mazlíčci řvoucí televizi, neřku-li pořádný mejdan... Krom toho, i ve městech a to v přímo exponovaných místech žijí králíci divocí či zdivočelí a prostředí jim vyloženě svědčí...
takže si nic nedělejte z toho, že tu mnozí mazlíčkáři či ekoděti vyletí, kdykoliv mají pocit, že je chudáčkům ubližováno, neboť jim by se to přece také nelíbilo...
fandím vám a je dobře, že jste zase trochu zpopularizoval chov těchto ušlechtilých tvorů a to zvlášť mezi mladými... Chovu zdar!...
Nejedná se o mého syna.
Tento šikula a hlavní strůjce tombolové králičí megašou na plese AGC je výborný, levonohý fotbalista a prima chlapec, maturant Michal CH.
Moc děkuji za pochopení a podporu přispěvateli "hona" a dalším.
A prosím Vás upřimně, nepalte si s mou podporou zbytečně tlapy do "ruda".
Všem ostatním mohu slíbit, že já jiný nebudu.
Kdyby čert na koze jezdil
a mně červený semafor brzdil.
3deněk
3deněk
napsal(a):
Nejedná se o mého syna.
Tento šikula a hlavní strůjce tombolové králičí megašou na plese AGC je výborný, levonohý fotbalista a prima chlapec, maturant Michal CH.
Moc děkuji za pochopení a podporu přispěvateli "hona" a dalším.
A prosím Vás upřimně, nepalte si s mou podporou zbytečně tlapy do "ruda".
Všem ostatním mohu slíbit, že já jiný nebudu.
Kdyby čert na koze jezdil
a mně červený semafor brzdil.
3deněk