Já dezinfikuju většinou když měním králíky v kotcích, tzn. Zabiju jednu várku, vymyju Savem a vystříkám chloraminem a pak tam dám teprve nové. Loni v létě jsme měli kokci, tak mi to přišlo nutné, teď přes zimu byli zdraví, už jsem to zas tak moc neřešila. Mám dřěvené králíkárny a stejně je to spíš jen pro můj pocit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nepoužívám žádnou dezinfekci.V létě nechám rošty na sluníčku vyschnout a to je vše.Doma také nepoužívám dezinfekci a jsme také zdraví.Můj názor je, že všeho moc škodí.

Dvakrát do roka desinfikujeme kotce vápnem. Myslím že to stačí, problém nemáme.
napsal(a):
Nepoužívám žádnou dezinfekci.V létě nechám rošty na sluníčku vyschnout a to je vše.Doma také nepoužívám dezinfekci a jsme také zdraví.Můj názor je, že všeho moc škodí.
My jsme vždycky v těch největších vedrech všechno vyndali, vydrbali, vystříkalli vodou a rozložili na sluníčku a naopak v mrazech vykydali a nechali čistě vymrznout.
když jsme měli problémy s kokcidiózou, tak jsem zkoušela ledasco, ale můžu s klidným svědomím říct, že kromě likvidace potkanů a úpravy krmné dávky nepomohlo nic.

kachna
napsal(a):
My jsme vždycky v těch největších vedrech všechno vyndali, vydrbali, vystříkalli vodou a rozložili na sluníčku a naopak v mrazech vykydali a nechali čistě vymrznout.
když jsme měli problémy s kokcidiózou, tak jsem zkoušela ledasco, ale můžu s klidným svědomím říct, že kromě likvidace potkanů a úpravy krmné dávky nepomohlo nic.
Také jsem léty zjistila, že desinfekce je k ničemu.Vychytat krmnou dávku, občas okyselím vodu octem a hlavně se snažím vybírat do chovu odolné jedince.Netrvrdím, že se sem tam neobjeví slabší jedinec kterého je potřeba přeléčit, ale plošně už to léta nedělám.

napsal(a):
Také jsem léty zjistila, že desinfekce je k ničemu.Vychytat krmnou dávku, občas okyselím vodu octem a hlavně se snažím vybírat do chovu odolné jedince.Netrvrdím, že se sem tam neobjeví slabší jedinec kterého je potřeba přeléčit, ale plošně už to léta nedělám.
Vajíčka kokcidií jsou totiž odolná proti dezinfe Kčním přípravkům a ničí je pouze čpavková voda a vyschnutí.
Mam uz takmer postavenu novu, prvu kralikaren a pomaly budem zhanat osadenstvo, je dobre ju vydenzifikovat predtym? a ak ano cim? napriklad tym vapnom o tom som pocul vela, ale ako sa aplikuje? len sa rozhadze necha sa posobit a potom sa preplachne vdaka... verim ze to nieje az velmi primitivna otazka ale proste chcem si byt isty a mat radsej rady od skusenejsich... :).
koco
napsal(a):
Mam uz takmer postavenu novu, prvu kralikaren a pomaly budem zhanat osadenstvo, je dobre ju vydenzifikovat predtym? a ak ano cim? napriklad tym vapnom o tom som pocul vela, ale ako sa aplikuje? len sa rozhadze necha sa posobit a potom sa preplachne vdaka... verim ze to nieje az velmi primitivna otazka ale proste chcem si byt isty a mat radsej rady od skusenejsich... :).
Proč ji chcete identifikovat když je nová?
sandokan 2
napsal(a):
Ja dezinfikuju kaži raz ked kydám hnuj octem neředenim kupenim v supermarketu.
Niesom presvedčený že ocot može fungovať ako dezinfekcia, ja používam VIRKON® S
ak dezinfikujem plošne a sú tam králiky tak 1% roztokom ak je to bez zvierat tak som odvážnejší niekedy od oka aj 3% roztokom.
Dobry den ja dezinfikujem kralikaren pokažde ked kidam hnuj či mam kralikarnu starov alebo nie ja si mislim že je to až nutnost a jarnich mesiacoch ked sa priroda zobudza zo zimneho spanku a začne lietat hmiz ja v jarnich mesiacoch vobec nedavam podestilku nechavam ich na na holich deskach ja si mislim čim vic im budem davat podestilku tim vyc sizadelavam na problem lebo začne lietat hmiz a ho je raj pre hmiz aby mohli naklast vajička a v jarnich mesiacoch im kydat hnuj častejšie ako v zime jato řesim tak že po každe kydani davam ocet za prve je to lacne a za druhe je to dobre a možem hned tam dat kraliki ale ked to vyvapnim tak musim počkat niekolko dni.
happy feet

XXX.XXX.168.72
Já ji jen normálně vykydám jak obvykle a omyji hadicí
jen jednou za rok celou králíkárnu vyčistím savem ale jinak je to u mě nezbytné
fandím spíš přirozenosti ale mít jistotu je lepší
sandokan 2
napsal(a):
Dobry den ja dezinfikujem kralikaren pokažde ked kidam hnuj či mam kralikarnu starov alebo nie ja si mislim že je to až nutnost a jarnich mesiacoch ked sa priroda zobudza zo zimneho spanku a začne lietat hmiz ja v jarnich mesiacoch vobec nedavam podestilku nechavam ich na na holich deskach ja si mislim čim vic im budem davat podestilku tim vyc sizadelavam na problem lebo začne lietat hmiz a ho je raj pre hmiz aby mohli naklast vajička a v jarnich mesiacoch im kydat hnuj častejšie ako v zime jato řesim tak že po každe kydani davam ocet za prve je to lacne a za druhe je to dobre a možem hned tam dat kraliki ale ked to vyvapnim tak musim počkat niekolko dni.
Ocot si dávam na huspeninu, celkom mi na ňom chutná, keby že napíšete že dáte králikom do vody poviem si ok trocha kyslosti v črevách neuškodí, ale ocot ako dezinfekcia nemôže fungovať. Ale samozrejme ak vám to vyhovuje nemeňte na zvyklostiach.
Mám kamoša v živote nedezinfikoval králikáreň ani neočkoval králikov a nemal žiadne problémy
s chorobami má jedinečný spôsob prevencie.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!