Dobrý den. Po mnoha letech jsem objevil u chovného samce Nb ušní svrab. Když se u jedné samice objevil poprvé snad před patnácti lety, řešil jsem to arparitem. Byl to drastický, ale účinný způsob léčby. Dnes ani nevím zda je k dostání. Děda to léčil olejem na šicí stroje. Poraďte šetrný, ale účinný způsob léčby. Dík.
horal
napsal(a):
Dobrý den. Po mnoha letech jsem objevil u chovného samce Nb ušní svrab. Když se u jedné samice objevil poprvé snad před patnácti lety, řešil jsem to arparitem. Byl to drastický, ale účinný způsob léčby. Dnes ani nevím zda je k dostání. Děda to léčil olejem na šicí stroje. Poraďte šetrný, ale účinný způsob léčby. Dík.
Dobrý den,
řešila jsem teď u králíká taky asi nějaký svrab,
Netuším jak to chytili, ale můžou to chytit i ze sena.
Koupila jsem frontline pro kočky v lékárně,
Ampulku jsem rozdělila dvoum králíkům, co měli problém a do týdně se krásně začali hojit.
Ta ampule je na běžnou kočku asi 3kilovou, já jí rozdělila pro dva 4kilový králíky a zabralo to nádherně.
horal
napsal(a):
Arpalit neo koupíte běžně v lékárně bez předpisu. Stačí stříknout 1-2 x do ucha a je po problému. Napište prosím, v čem byl způsob Vaší léčby "drastický". Docela by mě to zajímalo. Děkuji.
Děkuji všem za za rdy, doufám že něco u nás v lékárně seženu. Kamarád mi ještě poradil roztok
proti blechám. K tomu arparitu, je to už delší doba a ten arparit mi zbyl ještě z doby kdy jsem pracoval u ovcí, proto vůbec nemám tušení co to bylo za koncentrát. Když jsem to stříknul králikovi do ucha začal strašně pištět d dobré dvě hodiny třepal hlavou z toho jsem usoudil, že to "taktrochu bolí", účinek však byl 100%.
Ještě jednou díky všem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

binn
napsal(a):
Dobrý den,
řešila jsem teď u králíká taky asi nějaký svrab,
Netuším jak to chytili, ale můžou to chytit i ze sena.
Koupila jsem frontline pro kočky v lékárně,
Ampulku jsem rozdělila dvoum králíkům, co měli problém a do týdně se krásně začali hojit.
Ta ampule je na běžnou kočku asi 3kilovou, já jí rozdělila pro dva 4kilový králíky a zabralo to nádherně.
Tak to jste měla dost štěstí, frontlinem se dají králíci krásně otrávit.

horal
napsal(a):
Tak jsem oběhl dvě lékárny, tři drogerie a nikde nic. Jenom šampony, nakonec jsem se stavil u kamaráda ve zverimexu a ten ani nevěděl že to prodává. Takže rada pro někoho kdo bude mít podobný problém, napřed zverimex.
Arpalit se normálně vyrábí, sprej, pěna nebo šampon.
Ale injekce ivomecu od veterináře je rychlejší a účinnější.

Arpalit koupíte v lékárně za 90 kč.

Koupila jsem ho v lékárně pro lidi a ne pro zvířata a to bez objednání.Přesně si už nepamatuji cenu, ale byla něco přes 80 kč.Mimochoden, jsem ho použila 3x na dva králíky a tak mi tady leží.Jen doufám že už ho nikdy nebudu potřebovat.
Arpalit je běžně prodejný ve zverimexech i lékárnách. Pravda, ne všude je k dostání.
Pokud jde o babské recepty s olejem a další přípravky, nějak nechápu, proč to na zvířata patlat, když se dá píchnout Ivomec. Asi moc snadné, že jo...
Ten Arpalit do toho nepočítám.
Ad Frontline, no jasné, léčíme rychle a zběsile a hlavně vlastními silami. Tak při tom prokrista pána aspoň čtěte příbalovky, lidi!
Už úplně obecně, ohledně antiparazitik je situace dost tristní, i u veterinářů. Už jsem taky zažila slepici, co mi prodala fipronil pro králíka a ještě po přečtení příbalového letáku... to už fakt jeden neví, co si myslet. Ještě že jsem to doma pročetla znovu.
Zverimexy, totéž - v jednom na mě začala prodavačka takřka hystericky řvát, že pro králíky nic nemají a rozhodně mi nic neprodá, že si to nevezme na svědomí. Víckrát jsem tam nešla.
Takže chce to trochu hledat, nicméně ten arpalit se fakt sehnat dá.
binn
napsal(a):
Tak ono s tím arpalitem ho otrávit můžete úplně stejně že.
Vpodstatě všechny přípravky na odčervení a odblešení jsou pěkný srágorky do těla,
co si budeme povídat.
No to právě nemůžete.
Frontline = účinná látka fipronil, neškodný pro kočky, jedovatý pro králíky.
Arpalit = permethrin, neškodný pro králíky, toxický pro kočky.
Takže jestli slečna nahoře hrdě píše, jak si přeléčila králíka Frontlinem, tak může fakt být ráda, že to přežil.
Ono fakt nejde vzít cokoliv a na jakékoliv zvíře to fláknout, je nutné sledovat účinné látky, totéž platí pro spot-ony.
Jasné? Že je to svým způsobem svinstvo obojí, o tom žádná. Jestli je lepší svrab, potenciálně pár desítek klíšťat na očních víčkách, to ať si vyzkouší každý sám.
Z veterinárních konzultací a zkušeností je pro králíky OK i Biokill (permethrin), a ze spot-on Stronghold (selamectin) a Advocate (imidacloprid + moxidectin).
Doporučuje se i Advantix, s tím ale bylo dost problémů, alergie.
To víte, dementní mazlíčkáři se zajímají.
Jestli má někdo potřebu i tohle omínusovat, tak si to užijte, víc nemám co dodat.
Ide o ucho a skusim to dat len sem, mozno, ze fakt o nic neide a nic to nieje, ale predsa, cim skor sa zacne pricina riesit tym skor sa to aj vyriesi a nezajde do pokrocileho stadia, no ak to nic nieje, tak aspon nemam nad cim premyslat :) takze je mozne ze to je nieco? nejaka choroba? vyzera to ako malicka jazva, ma to menej ako 0,5cm, na samcovi nebolo nic a samica ma len na jednom uchu nieco take... inak usi pekne ciste :)
vdaka.