Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2015 15:30
burgunacek0k7

XXX.XXX.245.49

Dobrý den, rozhodl jsem se postavit si králíkárnu, králíky chovám už 8 let a jednu už mám, ale protože mám jen 6 kotců, rozhodl jsem se postavit si ještě jednu šestikotcovou králíkárnu. Chovám středního plemena převážně Bu a Vss, první králíkárnu mi stavěl dědeček, který už nežije a nemám nikoho, kdo by mi s ní poradil. Na internetu je spoustu článku, ale spíš bych se chtěl zeptat jestli se nenajde někdo kdo si stavěl králíkárnu 6 nebo 9 kotcu, zejmená 6 kotcova dva kotce do strany a tři na výšku, nebo devíti tři na stranu a tři do výšky, jestli nemá podrobný plánek jak udělat kostru králíkárny atd, poradí mi někdo prosím?

26.2.2015 17:59
bronda

XXX.XXX.98.84

Jestli si jako vzor berete tu králíkárnu na obrázku, pak si neberte za příklad použité králíkářské pletivo, ale sáhněte po kvalitnějším bodově svařovaném. Králíkářské pletivo Vám, zvláště střední plemeno, brzy zničí.
Co se plánku týče, objevili se tu na iFauně jedinci, kteří plánky zasílali (např. Peterd zasílá již několik let), ale více uspokojení budete mít, když si plánek navrhnete sám. Není na tom nic složitého. Kostra, podlahy se sklonem dozadu a s přesahem, opláštění, odvod moči a přední strana. I dvířka si lehce uděláte sám. Chce to jen nebát se, sednout si k papíru, promyslet jak na to a začít. Najdete tu i řadu vláken kde je vyfocen postup prací. Zkušenosti a chyby zúročíte při dalších králíkárnách, protože kotce budou chybět vždy.
A ještě jedna rada! Střechu udělejte s mnohem větším přesahem dopředu (alespoň 50 cm, možní i 70) a vzadu taky tak 20. Pokud budou králíkárny ve volném prostoru oceníte přesah při dešti nebo jako stínění proti slunečnímu žáru.
Pokud byste stavěl dvě řady proti sobě a měl přesah třeba 70 cm, pak máte téměř zakrytý králičinec, případně mezeru mezi střechami zakryjete stínícím úpletem proti slunci či jinou fólií a v létě oceníte, že slunce nebude péci do kotců.
S chutí do toho!

26.2.2015 20:31
kachna

XXX.XXX.188.76

Myslím, že bezkonkurenční plánek (teda mně tak přijde, ale já nikdy králíkárnu nestavěla)
je v této knížce
http://www.auktiva.cz/kalal-vaclav-chov-kraliku-za-vysoke-vynosy-uzitkovost-a437582.html
tahle je taková univerzální a ráda se k ní vracím:
http://www.vedvore.cz/knihy/-/szn/terlanday-l/vyrabime-chovatelska-zarizeni/64161/
a docela dopodrobna je to popsáno i zde
http://www.zverimexpajtas.cz/Literatura/Zaciname-s-chovem-kraliku.html.

26.2.2015 20:41
burgunacek0k7

XXX.XXX.245.49

bronda napsal(a):
Jestli si jako vzor berete tu králíkárnu na obrázku, pak si neberte za příklad použité králíkářské pletivo, ale sáhněte po kvalitnějším bodově svařovaném. Králíkářské pletivo Vám, zvláště střední plemeno, brzy zničí.
Co se plánku týče, objevili se tu na iFauně jedinci, kteří plánky zasílali (např. Peterd zasílá již několik let), ale více uspokojení budete mít, když si plánek navrhnete sám. Není na tom nic složitého. Kostra, podlahy se sklonem dozadu a s přesahem, opláštění, odvod moči a přední strana. I dvířka si lehce uděláte sám. Chce to jen nebát se, sednout si k papíru, promyslet jak na to a začít. Najdete tu i řadu vláken kde je vyfocen postup prací. Zkušenosti a chyby zúročíte při dalších králíkárnách, protože kotce budou chybět vždy.
A ještě jedna rada! Střechu udělejte s mnohem větším přesahem dopředu (alespoň 50 cm, možní i 70) a vzadu taky tak 20. Pokud budou králíkárny ve volném prostoru oceníte přesah při dešti nebo jako stínění proti slunečnímu žáru.
Pokud byste stavěl dvě řady proti sobě a měl přesah třeba 70 cm, pak máte téměř zakrytý králičinec, případně mezeru mezi střechami zakryjete stínícím úpletem proti slunci či jinou fólií a v létě oceníte, že slunce nebude péci do kotců.
S chutí do toho!

Děkuji Vám!

27.2.2015 08:59
adriane

XXX.XXX.77.234

Souhlasím s tím pletivem. Jak jsou to ty velké šestiphelníky, tak to mi samec malého plemene prokousal za týden a zdrhnul. Ty menší čtverečkové jsou rozhodně lepší.

anonym123

17.5.2015 18:56
anonym123

XXX.XXX.192.108

Myslíte si že rozměry kotce:hloubka-60cm, šířka 64,5 a výška 56,5 je vhodné pro střední plemena nebo malé?

17.5.2015 22:38
88martas

XXX.XXX.55.179

Zdravím, tu můj vymyšlený výtvor, avšak plánek je focený pouze mobilem, je tedy tudíž nekvalitní. Výška kotců je zbytečně velká, ač je to králíkárna pro velké plemeno králíka. Třeba to někomu pomůže. Ať se daří!

18.5.2015 00:26
bronda

XXX.XXX.98.84

anonym123 napsal(a):
Myslíte si že rozměry kotce:hloubka-60cm, šířka 64,5 a výška 56,5 je vhodné pro střední plemena nebo malé?

Myslím, že jsou to rozměry pro zakrslíka.

vako

19.1.2016 16:41
vako

XXX.XXX.130.206

Zdravim už dlho si lamem hlavu aku kraLIKAREN SI POSTAviť ta tvoja sa mi pači ten načrt bi si mi mohol preskenovať a poslať ak budeš taky dobri dakujem.

26.1.2016 14:08
viu

XXX.XXX.125.33

Dobry den. Cca pred 25ti lety mi tata postavil kralikarnu. Do zelezneho ramu se pokladala drevena podlazka +oplasteni. Byla - je uzasna. Stale funguje u brachy. Kdyz je treba, vymeni se prkno a je to...ja mam celodrevenou a pochybuji, se vydrží alespon 15let. Na podzim jsem byla pro novou samicku a chovatel mel celozdenou kralikarnu. Bohuzel jsem ji moc neomrkla, ale manzelovi se ta myslenka také zamlouva.

Lukyn94

9.3.2017 18:06
Lukyn94

XXX.XXX.225.137

Dobrý den, plánuji stavět králíkárnu a chci se zeptat jestli je opravdu nutné mít sklon na odtok moči a zda ano, je to dobré udělat podél celé králíkárny nebo to jen svést do jednoho rohu? Podlahy plánuji udělat z OSB desek máte nějakou radu jak ochránit jejich povrch?
Děkuji za odpověď
Lukáš Moravec.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2017 20:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.213

No, OSBD dosku na podlahu jednoznačne nie, najvhodnejšie sú dosky.Ochrániť sa dajú asi jedine nejakým linom. Mám 6 kotcovú, -3x2 nad sebou, no už by so trojposchodovú nestaval! Má ešte jeden dvojkotec určený na karanténu a ak treba dvaja ho odnesieme na druhú stranu pozemku a je to super. Tak po týchto skúsenostiach so m sa rozhodol stavať iba dvojkotce ktoré sa dajú na seba položiť a v prípade potreby jednoducho premiestniť.Asi v sobotu dorobím prototyp a potom dám foto. A na zimu cirkus zbalím a ideme do stodoly!

10.3.2017 08:09
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Pokud trváte na OSB deskách, tak je úplně jedno, jestli sklon uděláte nebo ne, protože se vám to stejně dřív nebo ještě dřív rozsype - tedy za předpokladu, že na to nepoložíte ještě lino nebo něco nepropustného. Pokud to necháte jen jako "holou" desku, bude dalším problémem to, že vám to králíci začnou okusovat - stačí, když si přejedete rukou a hned cítíte nerovnosti, sem tak odchlíplá "tříska"... To vám budou prostě loupat. A jakmile vám to někde načnou, už nepřestanou - a jak pak budete celou desku rvát ven a dávat novou?
Já mám králíkárnu ze smrkových prken, bez sklonu a škvírek a okápků a dalších pi*ovin žádné lino ani ipa apod., stelu smrkové piliny a hobliny a pšeničnou slámu, kydám jednou týdně až jednou za 10-14 dní a pohoda. Před nastláním posypu nejvíce "namáhaná" místa (tj. "záchody" Mistralem, Stalosanem nebo podobnou stájovou dezinfekcí, která zároveň vysušuje a je to. Původní, stejně řešená králíkárna vydržela 20 let a teprve po cca 17-18ti letech jsem měnila jednu podlahu, ani ne tak proto, že by byla nějak shnilá, ale králíci mi tam vykousali díru a lezly tudy dovnitř myši. Pokud se mi poškodí časem nějaké prkno, vytáhnu vruty a dám jedno, dvě prkna nová.
Pokud nechcete dřevo, pak je dobrým řešením plast (http://www.recyklace.cz/cs/produkty/Plastove-desky/ a tam by bylo dobré sklon udělat - tedy za předpokladu, že nebudete používat podestýlku, ale rošty. Já osobně bych to asi moc nechtěla hlavně proto, že si myslím, že to musí králíkům klouzat (stejně jako to lino a podobné). Teď mám novou králíkárnu, všechna prkna jsou hoblovaná a pokud si králík odhrne podestýlku do stran, tak trochu klouže i to prkno, natož pak lino nebo plast... Ale ti co to mají, jsou spokojení, takže jen můj názor

10.3.2017 09:22
kachna

XXX.XXX.188.76

Lukyn94 napsal(a):
Dobrý den, plánuji stavět králíkárnu a chci se zeptat jestli je opravdu nutné mít sklon na odtok moči a zda ano, je to dobré udělat podél celé králíkárny nebo to jen svést do jednoho rohu? Podlahy plánuji udělat z OSB desek máte nějakou radu jak ochránit jejich povrch?
Děkuji za odpověď
Lukáš Moravec.

Na malé plemeno a hlubokou podestýlku mi to funguje (mám jí ale jen rok zatím), když jsem tam ale musela dát střední plemeno (týden, než jsem ho zabila), přišel mi ten rozdíl obrovský.
Mám na tom ještě takovou polopropustnou vrstvu z recyklovaného plastu a jsem spokojená.
Ale budu napříště dávat cetrisové desky (byť spíš proto, že ty desky mám doma).
Tloušťku desek máme 15(18) mm, velikost kotců začíná na 65x80.

10.3.2017 10:18
kchchp

XXX.XXX.234.29

Ja mam kotce 100šx80hx50v a na zakrsliky je mam jeste prepazene na pul. Podlahu mam z desek z plastoveho recyklatu a zatim ( 3 roky ) se to jevi super. Kostru svarujem z jecklu a uhelniku a dle otcovych zkusenosti je zivotnost 25 let a to v zadni casti kde tece moc. Zepredu je porad jako nova ( po obcasnem natreni ). Steny mame vyplnene salovacimi deskami ze stavby( odrezky ) a take super. Vsechny casti jsou rozebyratelne a daji se vymenit.

10.3.2017 10:29
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

anonym123 napsal(a):

Alespoň.100x100.cnn..a..výška..stačí..55-60..a..nezdají.se.velké.

10.3.2017 11:00
xchipsy

XXX.XXX.142.1

kačíkačka napsal(a):

Odpovídáte na skoro 2 roky starý dotaz

Neregistrovaný uživatel

10.3.2017 11:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9

xchipsy napsal(a):

Veru máte pravdu dík, no aj tak je to myslím dobrá téma. Skúsme pokračovať možno sa niečo dozvieme aj zo skúseností ostatných.Pekný den všem.

10.3.2017 11:59
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Veru máte pravdu dík, no aj tak je to myslím dobrá téma. Skúsme pokračovať možno sa niečo dozvieme aj zo skúseností ostatných.Pekný den všem.

A tak to každopádně Informací není nikdy dost Já mám třeba kotce 75x80 pro samice a samce a 100x80 pro odchov, resp. březí samici tam přesunu, porodí, odchová a až nastane čas odstavu, jen ji šoupnu zpátky o patro výš a její mladé rozdělím, samci zůstanou tam co se narodili a samice půjdou o patro níž Výška všech kotců je 55.
Teď budu stavět kurník - už to plánuju asi dva měsíce, ale jelikož se slepicemi nemám vůbec žádné zkušenosti, tak stále ladím rozměry a vnitřní uspořádání a pak se pustím do druhé králíkárny, tentokrát udělám menší, jen 7 kotců (nahoře tři a pak dvě patra po dvou).

10.3.2017 13:23
kachna

XXX.XXX.188.76

Xchipsy, to je ale pěkná práce

10.3.2017 13:25
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Děkuji

10.3.2017 13:30
burgund6

XXX.XXX.33.11

xchipsy napsal(a):
A tak to každopádně Informací není nikdy dost Já mám třeba kotce 75x80 pro samice a samce a 100x80 pro odchov, resp. březí samici tam přesunu, porodí, odchová a až nastane čas odstavu, jen ji šoupnu zpátky o patro výš a její mladé rozdělím, samci zůstanou tam co se narodili a samice půjdou o patro níž Výška všech kotců je 55.
Teď budu stavět kurník - už to plánuju asi dva měsíce, ale jelikož se slepicemi nemám vůbec žádné zkušenosti, tak stále ladím rozměry a vnitřní uspořádání a pak se pustím do druhé králíkárny, tentokrát udělám menší, jen 7 kotců (nahoře tři a pak dvě patra po dvou).

Jen se zeptám, má to nějaký smysl, že samce necháváte v kotci, kde se narodili a samice předěláváte?Někdy se tvrdí, že si samci hůře zvykají na nové prostředí, ale myslím, že se to týká spíše starších králíků.

Neregistrovaný uživatel

10.3.2017 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9

xchipsy napsal(a):

Naozaj veľmi pekná, je vidieť že je to ženská ruka na správnom mieste. Ja to doteraz mám v maštali kde sme mali kone. Jedna z výhod je v tom že ani pri tohtoročných -29 mi nezamrzali niply. Stála teplota okolo +5, Tak niečo postavím aj vonku a na zimu pôjdeme do maštale.

10.3.2017 14:08
betyna5

XXX.XXX.65.18

Jakou hloubku králíkárny máte odzkoušenou jako optimálnÍ (a pro jaké plemeno)? Díky.

10.3.2017 21:01
xchipsy

XXX.XXX.142.1

burgund6 napsal(a):
Jen se zeptám, má to nějaký smysl, že samce necháváte v kotci, kde se narodili a samice předěláváte?Někdy se tvrdí, že si samci hůře zvykají na nové prostředí, ale myslím, že se to týká spíše starších králíků.

Smysl to má pouze ten, že mám venkovního kocoura, kterého králíci velice zajímají a mám tu zkušenost, že samice bývají víc v klidu, kdežto u samců bývá občas dost rodeo - a mít to kocour přímo před čumákem, obávám se, že by to skončilo nějaký pokusem o lov Takže pro jistotu bych mu radši před ten čumák dávala klidné samičky než bláznivé samečky (když se budou samci nahánět ve "středním" patře, tak už je to na něj vysoko a to bude jen čučet, ale nahoru na dvířka neskáče).

11.3.2017 20:04
Helena Hudousková

XXX.XXX.2.223

Xchipsy, můžu se zeptat kolik to máš od země vyšku :) Děkuji.

12.3.2017 06:40
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Helena Hudousková napsal(a):

Jestli myslíš výšku nožek, tj. jak vysoko je ten spodní kotec, tak je to nějakých 15-20cm, teď nevím přesně, musela bych to jít změřit smajlík Celková výška králíkárny je něco přes 185 (myšleno po strop horního kotce, bez střechy).

12.3.2017 07:55
petrlcr

XXX.XXX.60.103

Xchipsi, ač s Vámi mnohdy nesouhlasím, chovatelský zázemí máte moc hezký, to musím uznat.

12.3.2017 08:05
xchipsy

XXX.XXX.142.1

petrlcr napsal(a):
Xchipsi, ač s Vámi mnohdy nesouhlasím, chovatelský zázemí máte moc hezký, to musím uznat.

Děkuji Proč mnohdy? Ono toho bylo více?

12.3.2017 13:56
petrlcr

XXX.XXX.60.103

Tak nevím, možná jsem vždy nereagoval, ale nic konkrétního mě nenapadá. Což je vlastně jedno. Každopádně chovatelské zázemí se mi líbí a obzvláště dlažba pod králikárnou.

12.3.2017 14:29
xchipsy

XXX.XXX.142.1

14.3.2017 15:34
Debustr

XXX.XXX.11.158

Rád bych se podělil s mými postřehy ze stavby králíkárny.
Standardní konstrukci jsem otočil. Mám tedy konstrukci vně a hladké desky dovnitř. Vůbec se tak nedostanou k okusu konstrukce.
V případě potřeby je snadné strany zateplit a obehnat ještě vnější obšívkou.
Pletivo souhlasím, mám čtverce cca 15mm pozink svařené a to se nehne.
Mám KAL a BU, co se prostoru týče, tak na chovné kusy mám 80x80x80 a to bych viděl jako dostatečné, ale nijak předimenzované. Pro odchov mladých mám dvojnásobné. (vyndaná přepážka)
Mám králíkárny po 4 kotcích na vysokých nohách (80) nic do toho neleze (myši, potkani, kočky, psi, děti) a pod králíkárnou mám ve velkých kýblech krmivo.

tak snad to bude užitečné..

15.3.2017 09:43
Jan Šporcr

XXX.XXX.33.114

Ja to mam udelany takto jen at si kousnou.

15.3.2017 10:02
Debustr

XXX.XXX.11.158

U mě to vypadá takto.
Tedy trochu je to vidět, lepší foto nemám...

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2017 15:30

Taky mám z OBS desek, sloupky jsou z venku a už to budou 4 roky a ještě mi nic nenačali.Nemají šanci, Povrch je hladký.U dvířek a dřevěných korýtek je to trochu horší, ty jim chutnají, ale ne všem.Korýtka udělám nové, práce na 15 minut smajlík.

16.3.2017 00:12
PavelV

XXX.XXX.186.252

Helena Hudousková napsal(a):

Mně se osvědčila výška tak, aby pod spodní kotec právě zajelo kolečko a do něj čistím kotce. Nechce se mi to vyhrabat na zem a nakládat.
Pavel.

16.3.2017 07:12
xchipsy

XXX.XXX.142.1

PavelV napsal(a):
Mně se osvědčila výška tak, aby pod spodní kotec právě zajelo kolečko a do něj čistím kotce. Nechce se mi to vyhrabat na zem a nakládat.
Pavel.

Jo, to by se mi taky líbilo, ale to bych musela mít buď jen dvě patra (což je málo) nebo by to třetí bylo už tak na štafle a nebo mít víc prostoru, abych mohla králíkárnu protáhnout do šířky. Což bohužel nebylo Jinak na zem to nehrabu, sáhnu tam lopatou a rovnou to hážu do kolečka a na zem vyhrábnu jen ty úplné zbytky, což je pak tak na půl lopaty Stejně mi něco popadá po zemi a denně zametám, takže to už mě "nezabije"

16.3.2017 15:14
Debustr

XXX.XXX.11.158

Jojo přesně tak to mám s těma dvěma patry. Oželel jsem to poslední, protože se k tomu nechci ohýbat a navíc se mi hodí ten prostor pro uskladnění sena a zrna a při vyklízení je to samosebou pohoda s kolečkem pod králíkárnou, na to jsem zapomněl, ale ano přesně tak je to super.

16.3.2017 15:39
xchipsy

XXX.XXX.142.1

A tak já mám hned naproti (cca 3-4m koně, takže se senem a jádrem problém nemám Navíc seno bych tam (pod králíkárnou) ani nenechávala, kvůli vlhku a následné plísni.

17.3.2017 14:48
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky mám z OBS desek, sloupky jsou z venku a už to budou 4 roky a ještě mi nic nenačali.Nemají šanci, Povrch je hladký.U dvířek a dřevěných korýtek je to trochu horší, ty jim chutnají, ale ne všem.Korýtka udělám nové, práce na 15 minut smajlík.

Korýtka myslíte jesličky?

17.3.2017 16:04

Ne jesličky, aby se králíčci pořádně nažrali tak jím dělám ze dřeva delší krmítka - korýtka smajlík.Když jsou drobci tak mají nižší a když povyrostou dostanou vyšší - širší - delší.Ini to sice okoušou, ale nevadí, buď opravím nebo udělám nové.Na něčem si musí zoubky obrušovat.

17.3.2017 16:14
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Ne jesličky, aby se králíčci pořádně nažrali tak jím dělám ze dřeva delší krmítka - korýtka smajlík.Když jsou drobci tak mají nižší a když povyrostou dostanou vyšší - širší - delší.Ini to sice okoušou, ale nevadí, buď opravím nebo udělám nové.Na něčem si musí zoubky obrušovat.

A mohla by jste mi třeba do zprávy poslat schema, já si včera vyrobila, ale je to velké, píšete, že to máte za chvíli hotové a to já potřebuji, praktické a rychlé, děkuji.

17.3.2017 16:32

No však ano.Nemám žádné schéma, Vezmu prkýnka jak chci široké dno a jak chci krmítko vysoké.Uřežu délku a pak boky.Vezmu akučku a sešroubuji dohromady..Nevím jak velké jste udělala.Prostě je dělám podle toho jak králíčci rostou.Délku udělám podle toho kolik je králíčků v kotci tak když jim nasypu aby se ke korýtku dostali všichni i s matkou.V pondělí nebo úterý budu přidělávat a dodělávat další tak Vám to nafotím.

17.3.2017 17:30
gajdovka

XXX.XXX.45.9

No však ano.Nemám žádné schéma, Vezmu prkýnka jak chci široké dno a jak chci krmítko vysoké.Uřežu délku a pak boky.Vezmu akučku a sešroubuji dohromady..Nevím jak velké jste udělala.Prostě je dělám podle toho jak králíčci rostou.Délku udělám podle toho kolik je králíčků v kotci tak když jim nasypu aby se ke korýtku dostali všichni i s matkou.V pondělí nebo úterý budu přidělávat a dodělávat další tak Vám to nafotím.

A přední díl je jak řešený?

17.3.2017 17:50

Tak jako zadní a když mám desky na výběr tak zadek vyšší a přední nižší, ale jen pro malé,.Až krmítka okoušou tak je šupnu do kamen a udělám další smajlík

19.3.2017 19:43
bonaventur

XXX.XXX.84.92

Dobrý večer,
takto to robím ja.

19.3.2017 19:50

Tak to jste mi nyní nasadil brouka do hlavy.Pokusím se to vyrobit, ale bez jesliček, ty mám.

19.3.2017 21:52
Ferjo

XXX.XXX.64.10

Hezká práce ale pokud králik začne vyhrabovat tak vyhrabe celý zásobník a asi bych neměl přehled jestli mi něco žere nebo ne.

19.3.2017 22:05

Stačí korýtko udělat užší.

19.3.2017 22:36
majdulka

XXX.XXX.91.38

Kačíkačka napsal(a):

Nevím teprve chci začít chovat a sbírám informace ale píší že na hloubku má být méně aby člověk na konec kotce dosáhl kvůli čištění. Že je odpověď po dvou letech asi nevadí protože se poučí i nový člověk.

20.3.2017 08:07
xchipsy

XXX.XXX.142.1

bonaventur napsal(a):
Dobrý večer,
takto to robím ja.

Taky dobré řešení. Akorát bych tomu dala nějaké víko, aby do toho králíci nelezli... (s jesličkami jsem tedy takovou zkušenost měla, klasické kupované s horním plněním a nejčastěji mladí králíci v nich vysedávali a tím pádem do sena močili i bobkovali Na druhou stranu to zas bylo šikovné v tom, že si tam mohla jít odpočinout samice, když ji mladí moc otravovali a rovněž při kydání, jakmile jsem "namířila" lopatu, samice hupla nahoru a já měla volný prostor

S tím vyhrabáváním, stačí přiklepnout na přední stěnu zevnitř kousek laťky, udělá to "hranku" a nevyhrabou nic.

20.3.2017 08:33
bonaventur

XXX.XXX.84.92

Áno, to "víko" som tam namontoval asi po mesiaci používania. Keď čistím drobci si vylezú hore a nemusím ich vyberať. Rovnako som zúžil korýtko, pretože ten problém s vyhrabávaním tam skutočne bol.

28.12.2018 15:19
Stepouch

XXX.XXX.211.165

Prosím poslal by mi někdo návod na stavbu králíkárny z knížky vyrabime chovatelska zarizeni Děkuji moc vasekst@atlas.cz

11.1.2019 10:46
schmidt

XXX.XXX.95.18

Stepouch napsal(a):
Prosím poslal by mi někdo návod na stavbu králíkárny z knížky vyrabime chovatelska zarizeni Děkuji moc vasekst@atlas.cz

http://www.viedenskykralik.sk/foto.htm

11.1.2019 10:55
ančovička1

XXX.XXX.57.58

Krasne kralici domky😀hned to ukážu manzelovi a může zacit stavět😂😂

11.1.2019 11:09
schmidt

XXX.XXX.95.18

ančovička1 napsal(a):

budu vám fandit!!!

11.1.2019 13:49
schmidt

XXX.XXX.95.18

schmidt napsal(a):
budu vám fandit!!!

anebo....http://www.kleintierzuchtgeraetebau.de/galerie.html

11.1.2019 14:36
ančovička1

XXX.XXX.57.58

No,super,tak jeste lampicky do každého kotecku,mozna i zachudek😂..ja zatim budu rada,když mi spravi potrhanou izolaci na střeše jedné kralikarny..😁

11.1.2019 15:21

schmidt napsal(a):
http://www.viedenskykralik.sk/foto.htm

Teda, až jednou umřu, doufám že se narodím jako králík v takovémhle domečku.

11.1.2019 16:25
bery25

XXX.XXX.149.149

Teda, až jednou umřu, doufám že se narodím jako králík v takovémhle domečku.

tak to sa velmi neteste,mozno by ste bol v 4roch mesiacoch uz v mrazaku

11.1.2019 16:38

No jo, to je sice fakt, ale zas to dopředu nevím a ty čtyři měsíce bych si pořádně užila.

13.1.2019 07:37
Olánek

XXX.XXX.18.69

ančovička1 napsal(a):

Než vyřídí stavební povolení.....

13.1.2019 10:45
ančovička1

XXX.XXX.57.58

Jj,stavevni povoleni..bylo by to krásné,ale ja jsem ráda,když ho dotlacim ke stavbě kralikarny normalni nové nebo k opravě staré..

13.1.2019 19:05
kavis

XXX.XXX.230.239

Zdravím.
Mě čekají nové kralikarny. Budou z cetris. Jak začnu dodám foto.

14.1.2019 09:31
bery25

XXX.XXX.149.149

kavis napsal(a):
Zdravím.
Mě čekají nové kralikarny. Budou z cetris. Jak začnu dodám foto.

z cetrisu mam aj ja ,vyborna vec

14.1.2019 10:49
kavis

XXX.XXX.230.239

To je. A hlavně ta cena a variabilita. Navíc to budu dělat z těch desek a do Hranic to mám kousek.

14.1.2019 12:22
bery25

XXX.XXX.149.149

kavis napsal(a):
To je. A hlavně ta cena a variabilita. Navíc to budu dělat z těch desek a do Hranic to mám kousek.

ano,ja som robil tiez s uz narezanymi doskami,rozmer bol 120 na 60,take mam priblizne aj kotce,vyborna vec,lahko sa cisti,nenasiakavaju moc,raz za rok poriadne vypalim horakom a je ako uplne nova,budete urcite spokojny

14.1.2019 19:14
kavis

XXX.XXX.230.239

Já měl doteď kovový rám,vypln překližka z železničních vozů a rošty. Trochu to upravím , zadní stěnu oblozim z 8 mm, příčky z 28 mm a střecha z 24 mm.
Kupují zbytky přímo v cetris prodejně. Vel. 125 na 30 cm. Tím ušetřím dost místa a budu mít 12 kotců.

14.1.2019 22:17
jan22

XXX.XXX.74.164

anonym123 napsal(a):

Dobrý den, Male rozměry samozřejmě hloubka by mela byt spravne vyska sirka aspon 80-90cm hloubka postaci 80cm zalezi v jake vysce ty kotce prakticky uplatnite jestli se chapem :) pokud budete mit dotazy dalsi napiste jsi klidne odpovim na co chcete vedet. S pozdravem Jan.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík