Hnůj u sousedova plotu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2015 11:13
knizkova8

XXX.XXX.215.253

Mám dotaz ví někdo z Vás jak daleko musí být podle OZ daleko hnůj od sousedova plotu?
Máme ho daleko cca 1,5m a je obložen. Soused přišel abychom to dali jinam, že to musí být nejméně 5m. Je to takovej rypák, vadí mu skoro všechno. Bydlíme na vesnici a on sem přišel z Prahy.

7.3.2015 11:35
ančovička

XXX.XXX.222.190

To je problém..u nás za plotem si postavili lidi z města, náš hnůj, ktarý byl od jejich pozemku vzdálený asi 10m jim smrděl, protože u plotu mají posezení s kafíčkem a bazén..chodili si stěžovat na ůřad, tak pro sousedské vztahy jsme hnůj přestěhovali asi 20 metrů dál...ted jim zase vadí naše kozy, protože mečí...nemá cenu pokračovat..budete muset hnůj přestěhovat, ale nevím, jestli jim to bude stačit..držím palce..

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2015 19:09

Já vám nevím, radši si to ověřte, ale myslím že nic stěhovat nemusíte. Vloni jsem si o tom něco hledala a znění zákona je v tomhle hodně neurčité. Není tam napsáno, aspoň já to nenašla, jakou musíte dodržet vzdálenost od plotu, záleží na tom co je v místě obvyklé. Já to aspoň chápu tak, že na vesnici můžete klidně mít takhle umístěný hnůj, ale ve městě by to nešlo. Jde o to jestli vám stojí za to se hádat. Na druhou stranu, ustoupíte jednou a už budete muset ustupovat pořád.

Neregistrovaný uživatel

7.3.2015 19:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Ja bych to neřešil.Když kupoval tak moc dobře věděl co a co tam je atd. byt vama, tak se klidně hádejte vy mate stejna prava jako on.Myslím že neuspěje, bojujte. Jak píše hexa ustoupíte jednou a už si s vámi bude dělat co chce.Podobnou mam sousedku a to je ještě uk. za minutu jsem s ní byl hotov.Držím palce.

7.3.2015 19:38

Známí chovají výstavní plemena slepic a pražák, který se přistěhoval jim začal dělat zle. Hrozně mu vadilo že kohouti kokrhají, dotáhl to až před obecní radu a ti mu poslali dopis zhruba ve smyslu- zabývali jsme se vaším problémem s nadměrným hlukem. Zjistili jsme že kohouti jsou chováni k chovným účelům a kokrhají pokaždé když pojímají slepici, tedy v rámci svých poviností. Pokud však vypozorujete, že některý podvádí a kokrhá i když nepojímal, činí tak neoprávněně. V tomto případě nás upozorněte a my mu udělíme důrazné napomenutí.
Potom už dal pokoj, ale smějí se mu všichni ještě dneska.

7.3.2015 20:54
ančovička

XXX.XXX.222.190

I já vám všem děkuji za podporu, tomuhle jsem se opravdu zasmála! mají tam dobrou obecní radu, ! to ta naše na nás tlačila, že hnůj musíme přestěhovat, tak co by člověk neudělal pro klid se sousedy..ale to jim dlouho nevydrželo a jak píše hexa, ustoupíš jednou a budeš ustupovat pořád! ten soused de..il přišel s tím, že je ty naše kozy ruší u kafíčka a navrhnul mi, ůplně vážně, abych jim nechala vyoperovat hlasivky! k tomu není co dodat,.informovala jsem se na jiném uřadu a bylo mi řečeno, že proti našim třem kozičkám nic nemůžou, ale abych to nezakřikla..nicmémě jsme natáhli ještě jedem plot, asi 15m od společného, aby k nim kozy nemohly, člověk nikdy neví...

8.3.2015 00:59
hona

XXX.XXX.112.10

ančovička napsal(a):
I já vám všem děkuji za podporu, tomuhle jsem se opravdu zasmála! mají tam dobrou obecní radu, ! to ta naše na nás tlačila, že hnůj musíme přestěhovat, tak co by člověk neudělal pro klid se sousedy..ale to jim dlouho nevydrželo a jak píše hexa, ustoupíš jednou a budeš ustupovat pořád! ten soused de..il přišel s tím, že je ty naše kozy ruší u kafíčka a navrhnul mi, ůplně vážně, abych jim nechala vyoperovat hlasivky! k tomu není co dodat,.informovala jsem se na jiném uřadu a bylo mi řečeno, že proti našim třem kozičkám nic nemůžou, ale abych to nezakřikla..nicmémě jsme natáhli ještě jedem plot, asi 15m od společného, aby k nim kozy nemohly, člověk nikdy neví...

Bych jim po takové zkušenosti navozil hnůj zpátky...

pokud chce někdo být čertem a po prstu trhat ruku, ta ať vidí, že dobrota vždy není žebrota!...

Neregistrovaný uživatel

8.3.2015 01:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Známí chovají výstavní plemena slepic a pražák, který se přistěhoval jim začal dělat zle. Hrozně mu vadilo že kohouti kokrhají, dotáhl to až před obecní radu a ti mu poslali dopis zhruba ve smyslu- zabývali jsme se vaším problémem s nadměrným hlukem. Zjistili jsme že kohouti jsou chováni k chovným účelům a kokrhají pokaždé když pojímají slepici, tedy v rámci svých poviností. Pokud však vypozorujete, že některý podvádí a kokrhá i když nepojímal, činí tak neoprávněně. V tomto případě nás upozorněte a my mu udělíme důrazné napomenutí.
Potom už dal pokoj, ale smějí se mu všichni ještě dneska.

Ted jsem chtěl napsa že ji pujčím 2 kohouty a ty jedou, ve12 klidně v 1 i ve 3 to by ho asi šlehlo.Myslím si že pokud se o sva zvířata starate dobře tak na vas nemůže nikdo. Jestli je to b... tak s tím počítejte ale nevzdávejte to, vyhrajete.

8.3.2015 12:11
knizkova8

XXX.XXX.215.253

My jsme se rozhodli o pár metrů (asi 2) hnůj posunout. Se zastupitelstvem máme dobré vztahy. Občanský zákoník někde uvádí 3 metry takže to bude dostačující. A vážně uvažuji nad koupí slepic bez kohouta. Jestli bude ještě chvíli prudit tak koupím i kohouta a bude to

9.3.2015 08:06
ančovička

XXX.XXX.222.190

Dobrý den, děkuji Vám všem za psychickou podporu, budu to potřebovat, protože přišlo jaro a nám se narodila dvě kůzlátka a s jarem opět vypustíme kozičky na zahradu na sluníčko a na pastvu, tak uvidíme, co sousedi vymyslí letos...ale my se nedáme! děkuji za odkázání na občanský zákoník, ale u nás by to asi neprošlo, ale to už neřeším hnůj máme daleko od bazénu, tak snad bude klid..a nebo jim ho navozíme zpátky! dobrý nápad! A s tím kohoutem by to také nebylo marné tak at se nám daří v pohodě!

9.3.2015 17:50
adriane

XXX.XXX.39.193

Tak my to máme vyřešené tak, že máme oba hnojiště na plotu přesně na sobě takže i sdílíme žížaly a nemáme problém. Nevím co na hnoji máte, ale naše vůbec necítim ani když stojím nad ním (hnůj od králíků a tráva). Zkuste smrduté věci zasypat dovnitř nebo přes to přehodit plachtu, jak je to se zákonem nevím. Ale sousedovi mile a s ůsměvem sdělte, že chtěli na venkov tak ho mají, že místo aut alespoň cítí BÍÍO :D nebo že byste ho hrozně rád přestěhoval, ale hrozně vás bolí záda a ten starej hnojník se rozpadá, ale že když vám koupí ten supermoderní plastový a půjdou si ho přeházet sami že klidně ;) Jinak my máme na sousedy štěstí, jsou milí a zlomilo se to, když se báli že nedostanou povolení na dostavbu protože o 10cm nesplňovali nějakou uličku a my jim podepsali že to ten metr je... Takže doporučuji naučit se vyjít vstříc, ale nedělat ze sebe blba...

Přidejte reakci

Přidat smajlík