Ja som tim myslel že chov francuskeho barana je krasny sam ich chovam a nejsov dovezene z francie ale tak sa vola to plemeno radšej hovam čisti chov ako smesku lebo smeska sa mi ludovo dasa řic vysere všade tam kde nema aj do žradla ačisti chov najde si svoje miesto a tam kadi a do žradla ne aj vyše važia atd...
sandokan 2
napsal(a):
Ja som tim myslel že chov francuskeho barana je krasny sam ich chovam a nejsov dovezene z francie ale tak sa vola to plemeno radšej hovam čisti chov ako smesku lebo smeska sa mi ludovo dasa řic vysere všade tam kde nema aj do žradla ačisti chov najde si svoje miesto a tam kadi a do žradla ne aj vyše važia atd...
Já samozřejmě vím o jaké plemeno jde, měl to být jen vtip.
velpap
napsal(a):
Mám samce a samici v černé barvě, teď mají 10 mladých a z toho jsou 3 jak bílé kafe.
Ano, FB jsou krásní.
Samicím s mladýma do 1 měsíce dávám granule s obsahem mléka. Pak už jen výkrmové granule. Chovným a výstavním kusům míchám směs. Samozřejmě voda a seno. Králíky chováme zásadně na podestýlce ze slámy. Očkujeme proti moru (Pestorin), myx. (myxoren), rýmě (pasorin). Hnůj kydám co dva týdny a kotce poté vždy vyvápním a nechám vyschnout.
Ja chovám francuske barany už dlouho a sami velmi pačia ja im tiež kidam hnuj kaže dva tydne ti granule s obsahom mleka to slišim poprve žeknete mne nazef tich granul prosim Ja dávam granule s lečivem proti kokdicioze alebo normalne vykrmove bez liečiva Ja som spokojni s vakcinov pestorin mormix to je ako som psal dvoj vakcina proti moru a mixematoze Ja nehodim na vystavi jelikoš nemam čas ak mi čas vyde hned tam du postavyl som z manželkov novu kralikaren ma 20 kodcu a chcem ešte chovat belgicke obri V zime davam podestilku a na jaře nedavam.