Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2015 11:28
josífek

XXX.XXX.241.21

Jak se prosím chová při zapouštění zatloustlá samice?

23.3.2015 12:25
Milan z Moravy

XXX.XXX.31.20

Měl jsem jednu takovou, burguňačku. Přičapla, až lehla na prkna a nic ji nedokázalo zvednout zadek. Střídal jsem samce za samcem. Někdy druhý den, někdy co týden. Zkusil jsem snad všechno. Celerem počínaje a WOODOO zaříkáváním konče. Po roce jsem to vzdal a udělal máčku. Co na tom, že měla modré čísla v uchu. S knedlíkem byla super.

23.3.2015 12:25
mustela.erminea

XXX.XXX.255.230

Zatloustlost se neprojevuje žádným specifickým chováním u samce. Zatloustlá samice nemusí jevit ochotu k páření, to ale může mít sto dalších příčin.

23.3.2015 12:36
josífek

XXX.XXX.241.21

Já jsem ji koupil v říjnu na výstavě, ona se mi tlustá nezdá, ale asi je.
Když zapouštím, je to přesně jak říkáte, zadek nezvedne a nezvedne. Občas se posune o kousek dal, samec se snaží co může, králíkárna je plná chlupů a to je asi tak vše. Opakuje přes den, byla i na týden u samce a nic!

23.3.2015 13:23
josífek

XXX.XXX.241.21

Co s ním mám prosím dělat, když ji nechci ještě zabít?
Mám nasadit dietu seno + voda? Připadá mi to příliš drastické!
Tel: 733109967. Uvítám každou radu.

23.3.2015 14:19
kachna

XXX.XXX.188.76

josífek napsal(a):
Co s ním mám prosím dělat, když ji nechci ještě zabít?
Mám nasadit dietu seno + voda? Připadá mi to příliš drastické!
Tel: 733109967. Uvítám každou radu.

Spíš bych zkusila výběh - pohyb, sluníčko, jaro.

23.3.2015 15:14
rybka

XXX.XXX.143.32

Zdravím. Kolik ta vaše samice váží ? Já mám dvě burgunky, obě přes 5 kg a jsou oproti jiným co mám hrozně pažravé. Co projdu kolem, vyžadují si krmení. Také Jsem si myslela zda nejsou zatloustlé. Nemám k nim samce stejného plemene a tak jsem chtěla připustit Vss. Ani jedna nechtěla. Zkoušela jsem po tři dny ráno i odpoledne a když jsem viděla, že toho má samec už sám dost, navíc jedna z nich roli samce převzala, dala jsem pauzu a zkusila jednu z rad tady na fauně a to samcovy bobky do jejich kotců ( bobky byly od jiného samce ). Moc jim to ze začátku nevonělo a byly z toho nervozní. potom už když jsem bobky vkládala, čichaly k nim a hned se o vše otíraly. Po třech dnech jsem je zkusila dát k samci. Jedna ( ta klidnější ) šla ráno a po vzájemném očichání tři předpisové skoky za sebou. Druhou jsem zkusila odpoledne. Ještě dělala trochu drahoty, ale nechala se také pěkně obskočit. Obě měly nakonec početné vrhy 9 a 13.
Takže...asi to chce zkusit vyčíhnout říji, nebo tomu trochu pomoci těmi bobky ( možná to byla jen shoda náhod a holky se dostaly do říje i bez nich, možná jim druhý samec voněl lépe...nevím, ale nakonec se podařilo ).

23.3.2015 17:09
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

josífek napsal(a):
Já jsem ji koupil v říjnu na výstavě, ona se mi tlustá nezdá, ale asi je.
Když zapouštím, je to přesně jak říkáte, zadek nezvedne a nezvedne. Občas se posune o kousek dal, samec se snaží co může, králíkárna je plná chlupů a to je asi tak vše. Opakuje přes den, byla i na týden u samce a nic!

Zkuste sem hodit foto té samice. A uvidí se, jaká je. Může u ní jít prostě o nějakou anomálii v pohlavním ústrojí, hormonální poruchu, frigiditu, špatnou výživu, či spoustu dalších příčin, které nikdy nezjistíte. Čím ji krmíte?

24.3.2015 12:46
josífek

XXX.XXX.241.21

Pouze ječmen, kvalitní seno + vodu.
Myslím, že dostačující?

24.3.2015 16:48
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

No ono taky záleží, kolik toho ječmene a sena dáváte. Sena by mělo být co hrdlo ráčí, ječmene denně pro nebřezí, nekojící samici středního plemene cca hrst.
Jasně, oves je pro samice vhodnější. Ale s ječmenem se to dá v pohodě taky.

24.3.2015 20:58
Lapin

XXX.XXX.234.8

mustela.erminea napsal(a):
Zkuste sem hodit foto té samice. A uvidí se, jaká je. Může u ní jít prostě o nějakou anomálii v pohlavním ústrojí, hormonální poruchu, frigiditu, špatnou výživu, či spoustu dalších příčin, které nikdy nezjistíte. Čím ji krmíte?

Frigiditu? To už rozum zostáva stáť!

25.3.2015 12:19
kosta

XXX.XXX.114.1

U nás to trvalo měsíc než se něco dělo.Každý den jsem dávala samice k samcovi. Potom se umoudřily a nechaly se připustit. Máme tři samice. Nejmladším je dnes měsíc.Nejstarším je 6týdnů
a ta prostřední těm je 5 týdnů.

26.3.2015 11:56
josífek

XXX.XXX.241.21

Včera jsem už s nechutí zase opakovala - samice k samcovi.
Poprvé vrčela /od října/. Ani jsem tomu nemohla uvěřit. Měla jsem takovou radost!
Že by?!?

Přidejte reakci

Přidat smajlík