4 týdny králíčata, nutné mléko?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2015 16:40
anacon

XXX.XXX.75.92

Zdravím, prosím o radu. Přišla jsem o samici a nejsem si jistá jestli musím dodávat mléko. Žerou seno, vločky, pijí vodu. Zkoušela jsem kravské, ale nepijí ho... Budou pak samičky vhodné do chovu, nebo raděj ne? Díky za odpovědi a hezkou neděli.

29.3.2015 16:53
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Do chovu králíčci moc vhodní nebudou. Mléko dávat můžete, ale jde to i bez něj. Ačkoli ho tu někteří skoro proklínají, u nás v rodině se mléko mladým odjakživa bez problémů dávalo. (Já ho již nedávám, jelikož mi to přijde jako zbytečně drahé krmivo). Ve starší literatuře se běžně doporučovalo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2015 17:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stačí vločky, případně i granule pro králíčata od 4 týdnů, jsou i mléčné granule pro králíky.Využití v dalším chovu nic nebrání.Mléko, jestli máte čerstvé, nejlépe kozí, lze dávat, ale určitě ne upravované z obchodu.

29.3.2015 18:48
anacon

XXX.XXX.75.92

Oboum děkuji, mléko jsem dávala čerstvé. Ale moc úspěch nemá. No uvidím jak porostou, a pak se rozhodnu co dál...

29.3.2015 20:21
binn

XXX.XXX.187.180

anacon napsal(a):
Oboum děkuji, mléko jsem dávala čerstvé. Ale moc úspěch nemá. No uvidím jak porostou, a pak se rozhodnu co dál...

Dobrý večer,

myslím že už je odchováte v pohodě.
Já odchovala 3 týdenní.
Dávala jsem čerstvé kravské mléko, to jsem poředila zahuštěným neslazeným mlékem a přidala glukopur.
Krmila jsem dvaktát denně ze stříkačky.
Mládý jsou nádherný už půlroční králíci. Nezaostali, naopak narostli dostatečně.
Krmila jsem jim ovesné vločky, koupila jsem nutrimix pro králíky a včas jsem si pohlídala kokci.
A pak taky naočkovala.
Držím palce.

29.3.2015 22:17
rybka

XXX.XXX.143.32

Řeším stejný problém od pátku. Malí jsou zatím OK. Mléčné granule jsem nesehnala, ale doporučili mi granulky s mléčnou syrovátkou. Vyrábí je fa Popak a mají název VK - M. Je tam napsáno, že obsahují i přírodní látku proti kokcidioze. Malí je baští spolu s vločkami.
Mléko k dispozici nemám a popravdě se bojím experimentovat. Teď se jen modlím, aby to ustáli. je jich 9.

30.3.2015 07:34
qixi

XXX.XXX.147.147

Mne sa stalo podobné, u troch týždnových králičkov ráno som našla samicu mrtvu,
Nedávala som žiadne mlieko, iba seno, granule, ovsené vločky, trocha jačmena a starý chleba.Teraz majú 5 mesiacov a nevidím rozdiel od ostatných v tomto veku z druhého hniezda.
ale určite by bolo lepšie, keby boli kojené.

30.3.2015 07:58
anacon

XXX.XXX.75.92

Díky, snad to zvládnou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík