Mohou králíci kapustu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

satan

21.4.2015 19:27
satan

XXX.XXX.96.140

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jestli můžu dát králíkum kapustu?
Děkuji za odpovědi.

21.4.2015 20:15
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

A proč jim zrovna chcete dávat kapustu? Máte málo jiných krmiv? Nebo je vám líto ty zbytky z ní vyhodit?
Nevidím jediný důvod, proč bych ji měla krmit králíkům. Podáním kapusty si koledujete leda tak o problém.
Jako ano, pokud já dáte malý kousek, nejspíš se nic nestane, ale co z toho, když budete takhle riskovat?

satan

21.4.2015 20:44
satan

XXX.XXX.96.140

Akorát že mamina vozí z práce igelitky listů z kapusty, dáváme to jinému dobytku ale napadlo mě že se zeptam tady.Že bych jim taky dala malinko na přilepšenou.

21.4.2015 20:54
Hyla®

XXX.XXX.0.37

satan napsal(a):
Akorát že mamina vozí z práce igelitky listů z kapusty, dáváme to jinému dobytku ale napadlo mě že se zeptam tady.Že bych jim taky dala malinko na přilepšenou.

Ja by som nedaval... zbytočný hazard a neprilepšia si, a kapusta v tomto období bude väčšinou plná chemikálii. ak im chcete prilepšiť dajte im kúsok topinamburu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2015 21:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, Mustela má pravdu.Taky jsem dávala a jak jim chutnala a na problém jsem si opravdu zadělala.Průjem a následný úhyn 4 ks micanů.Zrovna tak listy zelí.Ze zelí dám každému ždibec košťálu, ale nic víc.Vím že se tu zase objeví protestanti, ale věřte je to tak.Problém bude.

22.4.2015 11:39
burgund6

XXX.XXX.33.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, Mustela má pravdu.Taky jsem dávala a jak jim chutnala a na problém jsem si opravdu zadělala.Průjem a následný úhyn 4 ks micanů.Zrovna tak listy zelí.Ze zelí dám každému ždibec košťálu, ale nic víc.Vím že se tu zase objeví protestanti, ale věřte je to tak.Problém bude.

V tomhle máte pravdu a z protestujících si nic nedělejte.

22.4.2015 13:49
poty76

XXX.XXX.145.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Zdravím.
Dal jsem vám + za výborný postřeh, názor. Toto je vyzkoušené, pravdivé a kdo dá ať zpituje svědomí až to začne. Kapusta? Nedoporučuji experimentovat, pokud to někdo dá a nic se nestane, může mluvit o velkém štěstí. Po druhé už ho mít nemusí a asi ani mít nebude.

satan

22.4.2015 14:38
satan

XXX.XXX.96.140

Moc děkuji za radu ještě jsem jim nic nedala děkuji že jste my poradily.

12.11.2020 22:15
adela__

XXX.XXX.140.171

No, já s myslím že existují 3 druhy kapusty určitě. Chápu, že někdo s tím má blbé zkušenosti, ale zřejmě je to kvůli tomu, v jakém množství je podávána. Kapusta celkově by se měla podávat v přiměřeném množství. To samé u zelí, podáváme ho pouze po malých kouskách a bez košťálu. Pokud dáte zelí králíčkovi poprvé hned 4 listy, nedivím se.
Takže abych to shrnula, kapustu můžeme dávat hlávkovou, kadeřavou - kadeřávek ale i růžičkovou, ale v přiměřeném množství. Zelí bych dávala pouze např.: 1x za 1 až 2 měsíce, po malých kouskách.
Přeji hezký zbytek dne :)

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík