Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dášaa

23.4.2015 16:15
Dášaa

XXX.XXX.110.250

Prosím vás je to samice nebo samec? Bohužel to nepoznám, má 8 měsíců.

Dášaa

23.4.2015 16:16

anonym789

23.4.2015 17:08
anonym789

XXX.XXX.53.50

Dášaa napsal(a):
Posílám fotky.

Samička:).

Dášaa

23.4.2015 17:14
Dášaa

XXX.XXX.110.250

Chovatel nám králíka prodal jako samce, před 2 měsíci jsme s právě pořídili druhého králíka samici a nejdřív se neměli rádi, pak spolu ležely a zkamarádily se, ale bylo nám divné, že samec po samici nevyjíždí a vůbec si ji sexuálně nevšímá. A už je to asi týden a samec si začel trhat chlupy, což sme četli že dělali samice, že si staví hnízdo. A známí co mají králíky nám říkali, že samce bysme poznali, že to jde poznat. Takže ve výsledku máme teda 2 samice ano?

23.4.2015 17:43
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

No a takhle to dopadá, když si někdo pořídí králíky a neví o tom lautr nic. Vy jste si tedy pořídila domnělého samce a domnělou samici a naprosto suverénně jste je ubytovala spolu...
Pokud někdo nezná ani tak základní pravidlo, jako že samec a samice se nenechávají žít v kotci spolu, tak já už prostě nevím, co k tomu dodat
A teď tady na i-fauně zjišťujete, co to vlastně máte za pohlaví...
To je prostě pro mě něco otřesného a já ty zvířata fakt lituju.
Mimochodem ten králík je dost nepěkně zažloutlý od moče, takže s hygienou asi taktéž budete dost na štíru...
Hlavně se pohoršujte, že vám chovatel prodal králíka jako samce a ona je to nejspíš samice. TO SI ALE PŘI KOUPI MÁTE OVĚŘIT A POZNAT TO SAMA!

rrrr

23.4.2015 19:20
rrrr

XXX.XXX.243.250

Mustela.erminea překvapuje mně jak jste chytrá -chytrý taky někdy dejte radu a né to vaše kritizování

23.4.2015 19:42
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

rrrr napsal(a):
Mustela.erminea překvapuje mně jak jste chytrá -chytrý taky někdy dejte radu a né to vaše kritizování

Ale mustela.erminea má pravdu.
Pokud někdo koupí dva mladé zajochy, samce a samici, a v klídku je dá dohromady, aniž by pomyslel na mladé, je to na pár facek.
A pokud na ty mladé myslí a má je takhle záměrně - jakože chce mláďata - a přitom ani nepozná pohlaví králíků, tak je to na pár facek taky.

A jelikož se tady podobně "inteligentní" dotazy opakují minimálně každý den, ne-li několikrát, tak se těžko divit, že se každému takovému tazateli už nedostává kojenecké péče a bezbřehého pochopení.
Ono to ty králíky sem tam stojí život, to člověka hodně brzy přestane bavit šišlat na citlivé majitele.

To, co zadavatelka píše, je nezodpovědnost, a dokud jí to tady někdo nenapíše na plnou hubu, tak si to očividně neuvědomí.
Přeju pěkný večer a s potěšením očekávám zařazení do klubu nesnesitelných hulvátů.

23.4.2015 19:45
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

rrrr napsal(a):

Víte, já tu rad, myslím, dávám celkem dost. A pokud to nevíte, tak jste asi, co se zdejších diskuzí týká, poněkud mimo.
A na kritice nevidím vůbec nic špatného, pokud není urážlivě a vulgárně podaná. Podle mě to není nic víc, než podnět k zamyšlení. A každý nechť si to každý přebere jak umí.
Ale co je moc, to je příliš. Viz toto vlákno.
A faktem je, že králík je živý tvor, a pokud se rozhodně chovat ho kdejaký nýmand, který si nenastuduje ani ten absolutní základ, tak to zvíře bude prostě a jednoduše TRPĚT. A to je něco, co já prostě akceptovat nedovedu.

23.4.2015 21:05
burgund6

XXX.XXX.33.7

mustela.erminea napsal(a):
Víte, já tu rad, myslím, dávám celkem dost. A pokud to nevíte, tak jste asi, co se zdejších diskuzí týká, poněkud mimo.
A na kritice nevidím vůbec nic špatného, pokud není urážlivě a vulgárně podaná. Podle mě to není nic víc, než podnět k zamyšlení. A každý nechť si to každý přebere jak umí.
A faktem je, že králík je živý tvor, a pokud se rozhodně chovat ho kdejaký nýmand, který si nenastuduje ani ten absolutní základ, tak to zvíře bude prostě a jednoduše TRPĚT. A to je něco, co já prostě akceptovat nedovedu.

Souhlasím s Vámi i s leprechaunkem, tohle je fakt totální a neomluvitelné diletantství.Kolikrát tady nad těmi dotazy taky žasnu.

23.4.2015 21:31
poty76

XXX.XXX.145.250

rrrr napsal(a):

Víte, zde je v obou příspěvcích napsána velká pravda. Každý, kdo chce začít s chovem králíka by měl znát základ. Jak vypadá samčí a samičí pohlaví. Nelze se zde vymlouvat na to, že jsem začátečník. Pokud jsem začátečník, tak si to u chovatele nechám ukázat názorně abych viděl - a rozdíl a nedošlo později k nemilému překvapení. Každopádně, když kupuji králíka, vždy prohlédnu pohlaví, vždy mě zajímá jeho zdravotní stav a k tomu patří i kontrola pohlaví, protože i zde by vás po dovezení domů mohlo překvapit něco co by bylo nemilé. Jinak v 8 měsících králíka by jste po otočení samce musela poznat na 100%, bezpečně, takto roztažené pohlaví by u samečka vypadalo úplně jinak, nehledě nato že má ještě dvě varlata. Tohle je svým způsobem neomluvitelné, ve vašem případě. Ale, neberte si to špatně, zkuste zjednat nápravu.To je základní věc, kterou každý králíkář musí znát, bohužel!
Pokud mohu, dám vám malou radu. Příště, raději navštivte ve své blízkosti chovatele, nebo ho požádejte ať vám to zkontroluje a vysvětlí rozdíl v pohlaví než to dát sem. Poté nemůžete čekat jinou reakci. Pro rrr - o jakých ne - radách mluvíte prosím? A v čem je kritika? Co vy nám na to můžete říci. Zde není co komentovat. Opravdu zbytečně založené vlákno. Je jen dobře, že se k tomu většina králíkářů nevyjádřila.

24.4.2015 05:56
Milan z Moravy

XXX.XXX.31.20

Tady mne napadá snad jen jedno:

Přijde blondýnka k ovčákovi a ptá se ho:
"Neprodal byste mi jednu ovečku?"
"Neprodal, co vím, tak blondýnky nejsou moc chytré a tak byste se o ní určitě nedokázala dobře starat."
Blondýnka se naštve, odejde a nabarví si vlasy na černo. Pak se vrátí k ovčákovi s tím, že chce koupit ovci
Jemu se dívka líbí a tak jí navrhne:
"Pokud uhodnete kolik mám ovcí, tak vám dám jednu zadarmo."
"Je jich 101, tipne si obarvená blondýnka"
"Ano to je správně, tak si vyberte tu která se vám nejvíc líbí."
Slečna poděkuje, popadne jednu ovci a chystá se odejít.
"Malý moment, když uhodnu pravou barvu vašich vlasů, vrátíte mi mého ovčáckého psa?".

24.4.2015 09:03
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Za první - příště jako začátečník kup králíky na výstavě, za druhý - někteří se asi narodili s tím že všechno ví nebo dnes dělají chytráky a nepřiznají že taky začínali a nevěděli nic
Pořád se tady někdo diví začátečníkům že něco neví jenže modelářem se stanete tak že budete modelařit, šu.kat se naučíte tak že budete šu.kat a chovatelem se stanete tak že budete chovat zvířata. Literatura je krásná věc ale vlastní zkušenost nenahradí

24.4.2015 09:08
qixi

XXX.XXX.147.147

Vocásek napsal(a):
Za první - příště jako začátečník kup králíky na výstavě, za druhý - někteří se asi narodili s tím že všechno ví nebo dnes dělají chytráky a nepřiznají že taky začínali a nevěděli nic
Pořád se tady někdo diví začátečníkům že něco neví jenže modelářem se stanete tak že budete modelařit, šu.kat se naučíte tak že budete šu.kat a chovatelem se stanete tak že budete chovat zvířata. Literatura je krásná věc ale vlastní zkušenost nenahradí

Myslím, to jediné šu.kat sa netreba učiť

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2015 15:32

Vocásek napsal(a):

Ano, vlastní zkušenost je vlastní zkušenost, ale pořídit si zvíře, aniž by člověk poznal, že kupuje samici a ne samce, to není sbírání zkušeností, ale debilita.

Ne všechno se lze naučit metodou pokus omyl. Š-kat možná, ale už u toho modelaření je třeba už na začátku poznat barvu od lepidla.

24.4.2015 17:54
kkki

XXX.XXX.32.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, vlastní zkušenost je vlastní zkušenost, ale pořídit si zvíře, aniž by člověk poznal, že kupuje samici a ne samce, to není sbírání zkušeností, ale debilita.

Ne všechno se lze naučit metodou pokus omyl. Š-kat možná, ale už u toho modelaření je třeba už na začátku poznat barvu od lepidla.

Být Vámi, mírnil bych se ve slovech.Chodí tu i velmi mladí budoucí chovatelé, kteří sbírají informace a pokud si přečtou jen tu Vaši, tak je to v chovatelství, určitě nepodpoří.Myslím si, že inteligentní chovatel by se měl vyjadřovat slušně, třebaže se mu některé skutečnosti nelíbí.K.

24.4.2015 18:10
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

kkki napsal(a):
Být Vámi, mírnil bych se ve slovech.Chodí tu i velmi mladí budoucí chovatelé, kteří sbírají informace a pokud si přečtou jen tu Vaši, tak je to v chovatelství, určitě nepodpoří.Myslím si, že inteligentní chovatel by se měl vyjadřovat slušně, třebaže se mu některé skutečnosti nelíbí.K.

Nicméně i začínat se dá se ctí. Pochybuji, že z toho, kdo začíná s ostudou, bude někdy dobrý chovatel. Kdo ten zájem má, tak se to odrazí hned. A z někoho, pro koho je zvíře jen živý kus masa a postrádá špetku chovatelského citu, těžko kdy bude dobrý chovatel.
A nemyslím si, že je užitečné, automaticky každého chválit a plácat po ramenou...Věřím, že potencionální kvalitní chovatelé se nenechají odradit několika oprávněně ostřejšími rekacemi.

24.4.2015 18:27
kkki

XXX.XXX.32.5

Nicméně i začínat se dá se ctí. Pochybuji, že z toho, kdo začíná s ostudou, bude někdy dobrý chovatel. Kdo ten zájem má, tak se to odrazí hned. A z někoho, pro koho je zvíře jen živý kus masa a postrádá špetku chovatelského citu, těžko kdy bude dobrý chovatel.
A nemyslím si, že je užitečné, automaticky každého chválit a plácat po ramenou...Věřím, že potencionální kvalitní chovatelé se nenechají odradit několika oprávněně ostřejšími rekacemi.

Pokud jsem nebyl pochopen, bylo to myšleno na potencionální začínající chovatele.Určitě věřím tomu že třeba i Vy by jste "začínala ze ctí", pokud ve svém okolí nemáte nikoho, kdo by Vám poradil.A věřte, že i z těchto"začínajících"mohou vyrůst špičkoví chovatelé, kteří"nesežrali všechnu moudrost světa.K.

24.4.2015 18:28

Dášaa je len neskúsená a to sa dá pochopiť. Deb.l bol ten, kto jej toho králika predal. Tomu skúsenosť určite nechýbala, ale keď nebol samec, a predať trebalo ? Ale koniec dobrý, všetko dobré.

24.4.2015 19:41
Vídeňský modrý

XXX.XXX.136.238

No to je síla tazatelka se odpovědi nedočká jenom negativa. Ano je to samice. Kupte ještě samce a nebo raději zajděte na zapuštění za zkušenějším králíkářem.

24.4.2015 22:23

Ak bola zadavateľka témy pozornejšia ako ty, zašifrovanú odpoveď našla v bobánkovom príspevku

25.4.2015 10:21
chovatelpodluzi

XXX.XXX.227.242

Ale pořád dobrý, ke mně došli známí na krytí. Nedělám to rád, ale holt sem podlehl. No ještě že sem se podíval jestli se té jejich "holčičce" bude vůbec chtít. Kluk jako buk. A to by si člověk řekl, že ti co maj králíka doma na mazla jej pořád tahají a páru koulí by si měli zákonitě všimnout.

Dron

29.4.2015 06:26
Dron

XXX.XXX.194.229

Kritikova muze taky kdejaký nýmand, ale dat dobrou radu jen opravdu clovek co ma bohatou zkušenost... Pokud kralický jsou hodne mladi, nevzdy to jde poznat, chce to občas překontrolovat.

L..

2.6.2016 20:48
L..

XXX.XXX.1.207

A z tohoto důvodu se nikdo do chovu nepouští, nikde se neptá, a nikdo již na výstavy nechová.

Protože když to nemají v rodině, tak pitomci jako VY je od toho vždy odradí...

Místo rady = urážky a kecy k ničemu.

Gratuluji!

3.6.2016 10:23
horal

XXX.XXX.58.226

Je zajímavé co všechno se člověk dočte v odpovědích na dotaz o pohlaví. Stačilo napsat že je to samička.Tady se nic nezměnilo, pár " zkušených odborníků" rozdává pohlavky za (pro ně) naivní otázky. Tazatelku posíláte za zkušeným chovatelem, který je poblíž, ale ten nejbližší je v pokoji na netu. Zmiňujete se že sem chodí děti začínající chovatelé, ale právě ony mají podobné dotazy. No a pochybuju že po takové sprše kritiky a výtek o nezodpovědnosti se s vervou pustí do chovatelství. Jen tak dál a za chvíli tady bude vláko - Jak ovlivnila iFauna chovatelství v čechách.

janulkajanka

3.6.2016 17:19
janulkajanka

XXX.XXX.115.111

Dobrý den, možná mě tu za můj dotaz taky ukamenujete, ale proč by se vlastně nemohli králíci chovat spolu ve skupině-samozřejmi pokud se snesou, stejně jako třeba nutrie?Můj dědeček choval králíky ve stodole navolno, měli jen takové dřevěné ohradky, vždy tam měl 6 samic, pustil knim na 14 dní samce, toho pak odstavil, Králice měly dřevěné boudičky, Tam se většinou okotily, hemžilo se to tam pak malými ušáčky a vše bylo vpohodě, Pak se odebraly dospelé samice, mladí zůstali na puvodním místě, aby nebyli ve stresu, Později se vytřídili na samce a samice.Skupinka chovných samic se složila vždy hned od malých které spolu vyrůstaly.Pokud nějaká samice začala kousat jiné, oddelila se.Já chovám 2 samičky - sestry-pohromadě, dávám knim samce také na 14 dní, pak je oddělím každou zvlášt, a po odstavení mladých jdou králice zase ksobě, a tak měsíc mají na odpočinek před dalším zapouštěním, Rozděluji je proto, že nemám tak velký kotec, aby tam mohly být obě.Asi padne argument, že samice mohou vykousnout samce, možné to je, ale to může i když ji dáme k samci jen na připuštění.Jana.

6.6.2016 17:04
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tady nešlo o to, že by spolu nemohly být dvě samice, ale že někdo chce chovat společně "trvale" samici se samcem. Proč je to kravina je celkem logické - ten samec samici nenechá na pokoji, pořád se bude pokoušet s ní pářit, což "nevadí" dokud samice nezabřezne, pak je to celkem stresující, když ji bude pořád nahánět. A chovat pohromadě nekastrované samce je rovněž problematické, jakmile začnou dospívat, budou se rvát. Mnozí mluví o "vykousání", mě se to tedy nikdy nestalo, ale neustálé honičky a rvačky (nic vážného, jen chlupy) v kotcích ano. Tož asi tak

janulkajanka

7.6.2016 01:07
janulkajanka

XXX.XXX.115.111

Ona to asi zadavatelka špatně podala, zřejmě si chtěla koupit samce, dát ho DOČASNĚ, k samici, pak je samozřejmě oddělit a nechat samici vklidu okotit, aspon tak bych to pochopila a předpokládala já, vzhledem ktomu, že v dotaze si stěžuje, že samec se k samici nemá-takže asi ji šlo o připuštění.

janulkajanka

7.6.2016 01:12
janulkajanka

XXX.XXX.115.111

xchipsy napsal(a):
Tady nešlo o to, že by spolu nemohly být dvě samice, ale že někdo chce chovat společně "trvale" samici se samcem. Proč je to kravina je celkem logické - ten samec samici nenechá na pokoji, pořád se bude pokoušet s ní pářit, což "nevadí" dokud samice nezabřezne, pak je to celkem stresující, když ji bude pořád nahánět. A chovat pohromadě nekastrované samce je rovněž problematické, jakmile začnou dospívat, budou se rvát. Mnozí mluví o "vykousání", mě se to tedy nikdy nestalo, ale neustálé honičky a rvačky (nic vážného, jen chlupy) v kotcích ano. Tož asi tak

Nějak nemůžu najít, že by chtěla takto chovat králíky trvale, to by snad nemyslela vážně...

7.6.2016 07:50
xchipsy

XXX.XXX.142.1

janulkajanka napsal(a):
Nějak nemůžu najít, že by chtěla takto chovat králíky trvale, to by snad nemyslela vážně...

A co je toto? "nejdřív se neměli rádi, pak spolu ležely a zkamarádily se". Běžně se samice dává k samci pouze za účelem připuštění, tj. na omezenou dobu, rozhodně ne samec k samici a ještě na tak dlouho, že "spolu ležely a zkamarádily se"...

ekona

21.9.2019 18:25
ekona

XXX.XXX.168.153

Za me, tedy, je to samec!!!
Zkuste trosku zatlačit, u ocásku a mel by se vice objevit penis...chovam králíky uz 25let a rocne jich tridim min.50 a když pošlete lepsi foto, reknu vám to 100%
E.

21.9.2019 22:25

ekona napsal(a):
Za me, tedy, je to samec!!!
Zkuste trosku zatlačit, u ocásku a mel by se vice objevit penis...chovam králíky uz 25let a rocne jich tridim min.50 a když pošlete lepsi foto, reknu vám to 100%
E.

Po 4 letech to snad už poznali,jestli králík ještě žije.

22.9.2019 18:10
dury

XXX.XXX.198.77

No a takhle to dopadá, když si někdo pořídí králíky a neví o tom lautr nic. Vy jste si tedy pořídila domnělého samce a domnělou samici a naprosto suverénně jste je ubytovala spolu...
Pokud někdo nezná ani tak základní pravidlo, jako že samec a samice se nenechávají žít v kotci spolu, tak já už prostě nevím, co k tomu dodat
A teď tady na i-fauně zjišťujete, co to vlastně máte za pohlaví...
To je prostě pro mě něco otřesného a já ty zvířata fakt lituju.
Mimochodem ten králík je dost nepěkně zažloutlý od moče, takže s hygienou asi taktéž budete dost na štíru...
Hlavně se pohoršujte, že vám chovatel prodal králíka jako samce a ona je to nejspíš samice. TO SI ALE PŘI KOUPI MÁTE OVĚŘIT A POZNAT TO SAMA!

Zde házíte své rozumy, ale abyste odpověděl(a) na danou otázku, to ani náznakem. Zřejmě jste to z fotografie nepoznal(a). Dotaz byl na to jestli je to samec anebo samice a ne na to abyste zde machroval(a) co všechno znáte.

22.9.2019 18:20
dury

XXX.XXX.198.77

Z té fotografie vůbec nejde poznat zda je to sameček nebo samička. Přiklonil bych se k tomu, že je to nepovedený sameček. Samička to není v žádném případě.

22.9.2019 20:23

Priatelia , tak jak trefne konštatuje Jiva, je ten králik už dávno na pravde božej...

24.9.2019 19:54
dury

XXX.XXX.198.77

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Priatelia , tak jak trefne konštatuje Jiva, je ten králik už dávno na pravde božej...

To mate uplnou pravdu. Vubec jsem se nepodival kdy byl prispevek zadan

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík