Dobry den,
Stala se mi taka nemila vec.28.4. se mi okotila samice.Mlade mela rozhazene po cele kralikarne a tak jsem dal jedno dohnizda kde mela natrhane chlupy.Vcera jsem se dival do kralikarny a kdyz jsem foukl do hnizda nic se tam nehybalo.Rozhrabl jsem hnizdo a vsech 10 mladych bylo mrtvych. Samice mela loni2x po 10 mladych a vse vychovala v poradku.
Chci se zeptat, kdy ji mohu dat znovu pripustit. Dekuji za odpoved. Šrek.
mustela.erminea
napsal(a):
Souhlasím s výše uvedeným. Dát jí měsíc na regeneraci a po tu dobu ji dobře krmit. Tak bych to udělala já, pokud bych z nějakého důvodu nespěchala na mladé.
Neviem síce aké plemeno chová pán ale ja by som ju pripustil ihneď ak je v dobrom stave, keď nieje pripustená môže sa stať že priberie viac ako je dobré a nebude sa chcieť páriť. Keď je pripustená a dobre kŕmená väčšinou sa zregeneruje lepšie ako keby nebola pripustená. Len 2 x pripustiť samicu za rok sa mi zdá plytvanie kapacitou samice.
Samozrejme ak neodstavuje po 4 mesiacoch.
šrek
napsal(a):
Dobry den,
Stala se mi taka nemila vec.28.4. se mi okotila samice.Mlade mela rozhazene po cele kralikarne a tak jsem dal jedno dohnizda kde mela natrhane chlupy.Vcera jsem se dival do kralikarny a kdyz jsem foukl do hnizda nic se tam nehybalo.Rozhrabl jsem hnizdo a vsech 10 mladych bylo mrtvych. Samice mela loni2x po 10 mladych a vse vychovala v poradku.
Chci se zeptat, kdy ji mohu dat znovu pripustit. Dekuji za odpoved. Šrek.
Tak si představte, že jsem dopadl u dalších 2 samic podobně.
Když se okotila druhá samice, tak měla taky 10 mladých. Na třetí den ráno jdu do králíkárny a proti mně jde pes s mladým králíčkem v tlamě. údiv v králíkárně ani jeden králíček. No to jsem se nahněval a zadělal jedinou volnou cestu do králíkárny a to bylo přes seník. Třetí samice se mi podařila zachránit. Měla 8 mladých. Stále jsem to zadělával až když měli králíčci 12 dní tak jsem to nechtěně zapomněl zadělat. Ráno jsem přišel a uvnitř děs a hrůza. Všichni mrtví a roztrhaní.
Nevíte co by to mohlo být? Někdo tvrdí potkán, jiní tchoř a nebo lasička, Zde posílám foto.Je to trochu drastické.
dík za radu.
Zde jsou fotky.
dal jsem je do prvního příspěvku, ale nějak to nešlo zobrazit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Od psa to nebude, ale klidně to může být i kočka.Takto malé králíky lehce zakousne.Ale jinak to může být cokoliv.když nejsou v bezpečném kotci.
šrek
napsal(a):
Tak si představte, že jsem dopadl u dalších 2 samic podobně.
Když se okotila druhá samice, tak měla taky 10 mladých. Na třetí den ráno jdu do králíkárny a proti mně jde pes s mladým králíčkem v tlamě. údiv v králíkárně ani jeden králíček. No to jsem se nahněval a zadělal jedinou volnou cestu do králíkárny a to bylo přes seník. Třetí samice se mi podařila zachránit. Měla 8 mladých. Stále jsem to zadělával až když měli králíčci 12 dní tak jsem to nechtěně zapomněl zadělat. Ráno jsem přišel a uvnitř děs a hrůza. Všichni mrtví a roztrhaní.
Nevíte co by to mohlo být? Někdo tvrdí potkán, jiní tchoř a nebo lasička, Zde posílám foto.Je to trochu drastické.
dík za radu.
Jenom jsem se chtěl zeptat, to byly roztrhané i ty dospělé samice nebo jenom mladí?
mustela.erminea
napsal(a):
A není to ve výsledku úplně jedno, co vám králíky zabíjí? Není spíš důležitější umístit králíky urychleně tak, aby se k nim jednoduše žádný z těch potencionálních predátorů nedostal, než tu bezvýsledně meditovat, co by to asi tak mohlo být?
Dobrý večer,
nevím jak si kdo přečetl můj příspěvek, ale v příspěvku jsem to zřetelně napsal kudy se mi něco dostalo do králíkárny. "to bylo přes seník." Kdo to neví co je to seník, tak je to samé jako, když napíšu jesle na seno.
Jinak pro ty co si myslí že mám, nebo chovám králíky v děravé králíkárny, tak je na omylu. Moje králíkárna je celá do kola z poz. plechu (natřená na černo) a dole mám gumu z pásového dopravníku.Každá má rozměr 110x95x66 cm. A určitě nejsem chovatel, který by měl děravou králíkárnu, tak že tam vleze pes. Nevím kdo kde četl, že mi tam vlezl pes. Já jsem napsal, že pes šel proti mě s králíčkem v tlamě.
Ale ať se vrátím k podstatě věci. Je fakt, že jsem zapomněl napsat dosti podstatnou věc a to tu, že v jeslích které mám z venku, kam dávám seno mám asi 3 cm mezeru. A to je asi místo kudy se to tam dostalo.
Jinak staré samice zůstali v pořádku. Jediná odpověď co mě uspokojila je od " jiva", že to může být cokoliv co to udělalo. Ale pes, nebo kočka to určitě není. To jsem si na 100% jistý.
S pozdravem šrek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono už je vcelku jedno co Vám králíčky potrhalo.Teď už je pozdě.Jediné co můžete udělat je, že králíky zabezpečíte tak, aby se k nim už nikdy nic nedostalo.Asi budete muset upravit jesle.Ty mezery jsou opravdu dost široké na to, aby se do kotce něco protáhlo.Je to neštěstí a je mi to moc líto.Snad se Vám už něco takového nestane.
Šrek"
seník = budova na skladování sena, takže se to taky dalo přeložit tak, že pes vlezl na seník a dostal se do kotce, seník ve smyslu jesle mě vůbec nenapadl (to spíš na možnou vysvětlenou těch odpovědí).
nebrala bych to za vic než zkušenost, ale od šelmiček jsem vždy viděla ukousnutou hlavu apod, takovouhle spoušť jen po potkanovi.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Dobry den
chcel by som sa spytať kupil som čistokrvnu čincilu veľku 7 mesacnu ktoru som u daneho chovateľa pripustil takttiež so samcom činčili ako zistím či je kotná ?(som viac menej začiatocník).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
šimon15
napsal(a):
Dobry den
chcel by som sa spytať kupil som čistokrvnu čincilu veľku 7 mesacnu ktoru som u daneho chovateľa pripustil takttiež so samcom činčili ako zistím či je kotná ?(som viac menej začiatocník).
Dejte ji k samci a pokud bude vrčet tak by mohla byt skotna.Není to ale 100%.Dále je pak možno provest palpaci cca 14 od připuštění. Někde jsem to popsal jak se to děla, Zkuste to najít. Kdyžtak mi písněte tel do zprav a ja vam zavolam.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Dakujem pekne, ked ju dam k bastardovi nieje to problém či?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
šimon15
napsal(a):
Dakujem pekne, ked ju dam k bastardovi nieje to problém či?
Jak to myslíte k bastardovi?
šimon15

XXX.XXX.132.89
Obycajny kríženec ziadne plemeno.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Takže dal som ju k samcovi najprv nič nič potom ju samec začal nahanat nakonec zastala začala vydavat zvuk podobny vrčaniu tak dufam že je kotna.