Králíčci vylézají z hnízda

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tonyn

4.5.2015 19:58
Tonyn

XXX.XXX.50.145

Dobrý den, v pondělí 27.4 se mě okotila samice...dnes po týdnu začali králíčci vylézat z hnízda.. vadí to něčemu? a proč vylézají ? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2015 20:23

Mají hlad, zřejmě má samice málo mléka.

Tonyn

4.5.2015 20:28
Tonyn

XXX.XXX.50.145

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Aha.. a jde nějak ovlivnit dostatek mléka? Samice má dostatek vody seno ječmen a taky jí občas dám mlíčí..

4.5.2015 21:22

Snad by mohly pomoci granule pro kojící samice.Nikdy jsem je nemusela dávat.To jsem vyčetla zde na diskuzi.Já přidávám kojícím samicím meltu s mlékem 2x denně asi 1/4 l. ráno a večer.Teď už je tráva, pampelišky, kopřivy tak ji dopřejte.To by snad taky mohlo podpořit tvorbu mléka.Snad Vám ještě někdo poradí.Mě se ale melta s mlékem osvědčila, tedy alespoň si to myslím, protože kojí dlouho a micani z hnízda nelezou a nepiští hladem.Jaká mají bříška?Měli by být pěkně plná.

Tonyn

4.5.2015 21:34
Tonyn

XXX.XXX.50.145

Snad by mohly pomoci granule pro kojící samice.Nikdy jsem je nemusela dávat.To jsem vyčetla zde na diskuzi.Já přidávám kojícím samicím meltu s mlékem 2x denně asi 1/4 l. ráno a večer.Teď už je tráva, pampelišky, kopřivy tak ji dopřejte.To by snad taky mohlo podpořit tvorbu mléka.Snad Vám ještě někdo poradí.Mě se ale melta s mlékem osvědčila, tedy alespoň si to myslím, protože kojí dlouho a micani z hnízda nelezou a nepiští hladem.Jaká mají bříška?Měli by být pěkně plná.

Děkuji za radu. Já jsem taky meltu dával teť jsem ji asi 3 dny nedal možná je to tím

Tonyn

4.5.2015 22:03
Tonyn

XXX.XXX.50.145

Prosimvás jak připravujete tu meltu a dáváte do ní i mléko? Můžu dávat kojící samici i kopřivy? Děkuji.

4.5.2015 22:08

Ono také může být králíčatům prostě jenom teplo.Také je mně rozlézají 5 ti denní králíčata a jsou jak kuličky.

Tonyn

4.5.2015 22:19
Tonyn

XXX.XXX.50.145

Ano je to dost možné dnes bylo opravdu teplo u králíkarny bylo 22C +-...Jinak králíčci vypadali spokojeně

4.5.2015 22:42

Tonyn napsal(a):
Prosimvás jak připravujete tu meltu a dáváte do ní i mléko? Můžu dávat kojící samici i kopřivy? Děkuji.

Uvařím meltu, návod je obalu, nechám chvíli odstát přecedím a naleji do melty mléko.Jasně že kopřivy dávat můžete.Tedy alespoň u mě není žádný problém.
Ano, teplo jim může být taky, ale zase ještě takové horko není, aby tak malí králíčci lezli z hnízda.No, nevím, nikdy jsem se s tím nesetkala.Když jim bylo horko vždy bylo hnízdo odkryto, ale ven nelezli.

5.5.2015 08:54
hogwild

XXX.XXX.96.166

Ono také může být králíčatům prostě jenom teplo.Také je mně rozlézají 5 ti denní králíčata a jsou jak kuličky.

Souhlasím, týden stará mláďata u mé samice taky mají "vycházkové dny" a jsou nacucaní krásně a samice je osvědčená, je to její 4tý odchov a rozhodně nedostatkem mléka netrpí. Prostě prckové rostou, hnízdo jim začíná být těsné a k tomu přes poledne nad 20stC, tak cestují.
Vaření melty a podobné blbosti jsou podle mne ztráta času, samici to prospěje stejně, jako kdybych jí každé ráno předčítal kapitolu ze Švejka...
Důležité je kvalitní seno, kvalitní granule a třeba kousek mrkve a trochu mlíčí, tohle a kvalita konkrétní samice je rozhodující a ne nějaké "vývary".
Přeji všem úspěšné odchovy.

5.5.2015 10:15
bronda

XXX.XXX.98.84

Tonyn napsal(a):
Dobrý den, v pondělí 27.4 se mě okotila samice...dnes po týdnu začali králíčci vylézat z hnízda.. vadí to něčemu? a proč vylézají ? Děkuji.

Dejte pozor, zda nemáte volně misky s vodou (pokud tedy nemáte napaječky). Mně, když mladí vylézali v takto ranném věku, se často utopili. Proto jsem začal misky dávat na cihlu, aby byly výše a hnízda ohražovat cca 12-15 cm prkýnkovým obdélníkem, aby nemohli volně na procházku. V zimě obzvláště - to končili uchladlí.

5.5.2015 15:20

Tonyn napsal(a):
Ano je to dost možné dnes bylo opravdu teplo u králíkarny bylo 22C +-...Jinak králíčci vypadali spokojeně

U králíkárny je 22°c, uvnitř kotce je ještě víc a v hnízdě je ještě větší teplo.Pokud jsou spokojení, večer bych je zkontrolovala jestli jsou v hnízdě aby přes noc neustydli a víc bych to neřešila.Dělám to také tak.Večer mláďata v hnízdech spočítám, případně uklidím ty co se zapomněly a je to.

Tonyn

5.5.2015 16:53
Tonyn

XXX.XXX.50.145

Děkuji všem.. Miska s vodou je dost vysoko takže se tam králíčci nedostanou, večer jsem je naházel zpět do hnízda a trochu přicpal slámou..Když chodím ráno poklízet tak jsou králíčci ještě v hnízdě začnou cestovat až kolem oběda.. vždy se vykulí před hnízdo a lehnou si do slámi

5.5.2015 18:18
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

To, že Vám králíčci vylézají, může být způsobeno jak špatnou mléčností samice, tak teplem. Bez toho, aniž bych je viděla (a věřím, že nejen já), to nelze jednoznačně říct. Takže, pokud chcete vědět, jestli je pravděpodobnější varianta a nebo b, nafoťte je a foto vložte sem.
Jinak mléčnost samice závisí na mnoha faktorech (genetika, aktuální kondice, byla-li zapuštěná poprvé ve vhodnou dobu, atd. atd.), a to, jak krmíte, na to nemusí mít až tak zásadní vliv.

5.5.2015 18:27

Nene Mustelo, to není u mě.To jsem odpověděla na dotaz.Mojí jsou v pořádku.

5.5.2015 19:26
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Nene Mustelo, to není u mě.To jsem odpověděla na dotaz.Mojí jsou v pořádku.

Jo aha. Tak to se omlouvám.
Ale nic to nemění na tom, že ta reakce patřila zadavateli.

5.5.2015 20:54
šrek

XXX.XXX.207.46

Dobry den,
Po kolika dnech se muzou chytnout do ruky mladi kralicci, kteri jsou venku z hnizda a daji se do hnizda zpatky.Dik za odpoved.

6.5.2015 09:22
Michal NoS

XXX.XXX.6.72

šrek napsal(a):
Dobry den,
Po kolika dnech se muzou chytnout do ruky mladi kralicci, kteri jsou venku z hnizda a daji se do hnizda zpatky.Dik za odpoved.

Ja osobne chytám v ten den ked sa okotí, pozriem hniezdo či je tam všetko v poriadku a prepočítam kolko ma malých a poprípade poprenášam.
Mne sa ešte nestalo, aby po zásahu do hniezda nechala mladé, hlavne si dávat pozor či to je osvedčená matka alebo prvnička...
Najlepšie je pripúštat 2 a viac samic naraz v prípade, že jedna má viac a druha menej alebo či je to prvnička atak.
To už ked máju pár dni tak sa už nemusíte bát :). Jak tu bolo písane na večer ich vratit do pelechu nech sú v teplučku :).

Tereza11

29.5.2015 22:48
Tereza11

XXX.XXX.233.52

Dobrý den, v úterý 26.5 se samičce narodilo pět mmláďat.Chci se zeptat jak poznam, ze je samice koji.?Vypozoroval a jsem, ze každý večer kolem devaty je hnízdo oodkryté a za chvíli zzase zakryté.Dnes dve mláďata začala večer vylejzat.Vůbec nevím jestli poznam, ze maji tlustábbříška...mužů je vzít do ruky?Dekuju všem za rady... Prikladam vcerejsi foto...

30.5.2015 16:54

Prosím Vás, určitě jsou nakojený nebojte se.Kdyby nebyli tak by v hnízdě naříkali.Odkrytí můžou být.Mimo hnizdo taky.Dejte ho zpět a nechte prcky v klidu.Pohlaďte samici a pak chytejte na mladý.Samici dopřejte pořádného krmení a taky trávy.A hlavně ať má dost vody.Uvidíte, že bude všechno v pořádku.Hlavně se zbytečně nestresujte a nedělejte z toho vědu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík