Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2015 08:52
flavr

XXX.XXX.116.29

Po odstavu mladý žrali měl jsem sních radost krmím seno, ječmen s granulemi míchám dohromady granule s lečivi a ted se my zdá že místo aby rostli tak mě připadnou žestojí někdeří se ke krmení nehrnou čučí a jsou takový nafouklí jednoho jsem zabil a měl střeva plné vzduchu prosím nevíte co by jim pomohlo děkuji.

5.5.2015 10:28
bronda

XXX.XXX.98.84

flavr napsal(a):
Po odstavu mladý žrali měl jsem sních radost krmím seno, ječmen s granulemi míchám dohromady granule s lečivi a ted se my zdá že místo aby rostli tak mě připadnou žestojí někdeří se ke krmení nehrnou čučí a jsou takový nafouklí jednoho jsem zabil a měl střeva plné vzduchu prosím nevíte co by jim pomohlo děkuji.

Po odstavu je metabolismus mladých velice choulostivý. A jak se tu už psalo mnohokráte, s granulemi a s jádrem je třeba velice opatrně.
Zhruba lze doporučit toto:
1) Nekrmte granulemi s léčivy (lze jen s Adicoxem, což je na bázi bylinek). Klasická léčiva fungují jen když dáváte granule a vodu a nic více. Jinak se ředí a spíše se kokcídie stávají rezistentními.
2) Nekrmte granule a jádro ad libitum (co sežerou), ale dávkujte max.30-50g/den na 1kg váhy králíka. Ještě lépe je denní dávku rozdělit na ráno a večer.
3) Ječmen přidávejte jen zvolna - lépe po odstavu oves.
4) Po odstavu se doporučuje dávku granulí a jádra snížit a pomalu přidávat.
5) Nejhůře vždy dopadnou ti nejvitálnější a nejžravější králíci. Nacpou se jádrem a granulemi, což jim chutná daleko více než seno, dostanou do sebe nadbytek škrobů a bílkovin, na což ještě není jejich metabolismus přizpůsoben (to až časem), mají málo vlákniny a je konec.
6) Nezapomínejte na okyselování vody. Acidomid, nebo stačí i jablečný ocet.

5.5.2015 20:00
hogwild

XXX.XXX.96.166

flavr napsal(a):

Podle té příšerné gramatiky soudím, že by jim pomohlo, kdyby byli u jiného chovatele...

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2015 20:16

hogwild napsal(a):
Podle té příšerné gramatiky soudím, že by jim pomohlo, kdyby byli u jiného chovatele...

No to jsem nevěděla, že když má někdo problém s gramatikou, tak nemá chovat zvířata.To je pro mě novinka.Tak že, když někomu nejde gramatika tak je i mizerný chovatel?To by zvířata nesmělo chovat polovina chovatelů a možná i více.
Znáte výrok Miloše Kopeckého o té holubici?Tak to se vás opravdu táká.Promiňte, ale takový blud fakt nemůže napsat normální člověk.

13.5.2015 06:21
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Bohužel má hogwild pravdu, problémy s gramatikou úzce souvisí s čtením, pochopením textu a dalším...
Takový chovatel se prostě učí stylem pokus omyl a není schopný poučit se ze zkušeností druhých, přečíst si aspoň základy o plánovaném chovu, vybrat si z příspěvků ostatních to důležité pro sebe,...

13.5.2015 07:44

Nemáte úplnou pravdu.Takovým lidem stačí vysvětlit jednoduše a srozumitelně.Nezvládnou třeba odborné články pochopit, ale to někdy nezvládnou i co problém s gramatikou nemají.Takový lidé jsou velmi pracovití a učenlivý.Představte si takové sedláky.Většinou neměli žádnou školu, psát neuměli a číst už vůbec ne a jak dokázali hospodařit.Obdělávat pole, chovat dobytek.
Neodsuzujte.
Takový příspěvek, jak ho napsal Bronda, pochopí každý, hlavně ten chlapec-tazatel /myslím si že je to velmi mladý muž/.Přeji mu, at se králíčci daří.Poučí se z chyb.Nakonec, ruku na srdce, kolik z nás tady na Fauně nedělalo chyby když jsme začínali s chovem?
Podle Vás jsou nejlepší chovatelé s maturitou a vysokoškolskýn diplomem? Fakt, nechápu, jak jste něco takového mohl napsat.Vy si neuvědomujete, že takové lidi ponižujete a to veřejně?

13.5.2015 07:57
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Chápu že v dnešní době se nenosí říct pravdu na plnou hubu, ovšem to na pravdě nic nezmění.

13.5.2015 08:14

Já jsem zase napsala svoji pravdu a vám se to nelíbí.Ovšem, máte pravdu že se na tom nic nemění smajlík

13.5.2015 08:32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem zase napsala svoji pravdu a vám se to nelíbí.Ovšem, máte pravdu že se na tom nic nemění smajlík

Starej sedlák, i když byl hloupej, se naučil hospodařit od svého otce, strýce, dědy... měl to od koho odkoukat. Neměl chytré knihy, ale ten pokud omyl proběhl dávno v minulosti a jemu stačilo opakovat postup.

To bohužel dnešní hloupí chovatelé většinou nemají a pokud nejsou schopní pochopit odborné texty, odnesou to zvířata.

13.5.2015 09:09

Ti staří sedláci vyrůstali sepjatí s přírodou a měli odpozorované zákonitosti přírody.Dělali to, co je v přírodě běžné.Nevím, jestli si tady někdo pamatuje, když na přelomu70.a 80.let žila u pardubického nádraží kolonie divokých králíků.Bylo jich zde asi 30 a bylo zajímavé pozorovat je.

13.5.2015 09:45
peterdroppa

XXX.XXX.250.21

Prečo prvých pár reakcii je k věci aj keď sto krát už omielane ale věcné patrilo by pocitat nějaké články knížky konzultovat s chovatelmi ale to vlastně spravil pýta sa ano učit sa je najlepšie na cudzích chybách ale kto niekedy niečo neposral. Ostatně reakcie sú len vystatovanie nad inteligenciou iných ale múdry člověk sa nad tým nepozastavy a iba hlupák to komentuje. Po odstave opatrně so zrnom a tiež zeleným len tak po hrsti ako dobrotu ale seno musia žrát viac to musí být vždy dostatočne v jasliach. Já to robím tak že najprv sa musia pustit do sena a až potom do ostatného a vždy musí být vyzrate. Pôjde to.

13.5.2015 12:51
amiš

XXX.XXX.11.180

Ti staří sedláci vyrůstali sepjatí s přírodou a měli odpozorované zákonitosti přírody.Dělali to, co je v přírodě běžné.Nevím, jestli si tady někdo pamatuje, když na přelomu70.a 80.let žila u pardubického nádraží kolonie divokých králíků.Bylo jich zde asi 30 a bylo zajímavé pozorovat je.

Já si to pamatuji

13.5.2015 13:02
kachna

XXX.XXX.188.76

Pak by ale bylo přirozené, aby chovali králíky oborovým chovem, ne?

13.5.2015 14:07

Čítanie určite nie je silná stránka zadavateľa témy, čo sa odzrkadlilo aj na jeho chove.
Kto nevie písať, nevie ani čítať / presnejšie povedané, nechce sa mu čítať/ a tým pádom nevie ani chovať. Ak sa však prekoná a prečíta si celý brondov príspevok, druhý vrh pri troche šťastia by mohol zvládnuť.

13.5.2015 14:40

peterdroppa napsal(a):
Prečo prvých pár reakcii je k věci aj keď sto krát už omielane ale věcné patrilo by pocitat nějaké články knížky konzultovat s chovatelmi ale to vlastně spravil pýta sa ano učit sa je najlepšie na cudzích chybách ale kto niekedy niečo neposral. Ostatně reakcie sú len vystatovanie nad inteligenciou iných ale múdry člověk sa nad tým nepozastavy a iba hlupák to komentuje. Po odstave opatrně so zrnom a tiež zeleným len tak po hrsti ako dobrotu ale seno musia žrát viac to musí být vždy dostatočne v jasliach. Já to robím tak že najprv sa musia pustit do sena a až potom do ostatného a vždy musí být vyzrate. Pôjde to.

Zlodej kričí, chyťte zlodeja K veci : Určite to nepôjde, ak ich nakrmi teraz zeleným. Chovateľ píše, že krmi jadrom a senom.
Inak, mne keď sa nejaký zajačik nepozdáva, že nejde s ostatnými ku korytku, dostane Espumisan / používa sa pri nadúvaní plynatosti/. NIe je síce pre zvieratá, ale pomáha.

13.5.2015 18:13

amiš napsal(a):
Já si to pamatuji

Tak víte o čem je řeč.Čekávala jsem tam na autobus a mohla je takřka denně pozorovat.Měli tam pod keři nory a mladé a vždy na večer se hromadně pásli.

14.5.2015 07:32
peterdroppa

XXX.XXX.150.110

Zlodej kričí, chyťte zlodeja K veci : Určite to nepôjde, ak ich nakrmi teraz zeleným. Chovateľ píše, že krmi jadrom a senom.
Inak, mne keď sa nejaký zajačik nepozdáva, že nejde s ostatnými ku korytku, dostane Espumisan / používa sa pri nadúvaní plynatosti/. NIe je síce pre zvieratá, ale pomáha.

Môj komentár patrí diskusii ako celku pri všetkých támach, na iných fórach (akvaristika, traktory) som sa nikdy nestretol s porovnávaním inteligencie. V druhej časti som pisal že pomaly so zrnom a zeleným po odstave ale či tým kŕmi dotyčný je jeho vec možno niekomu to pomôže teraz začala pekná trávička a hneď šup s ňou kralikom nastane podobný problém. Skôr chcem upozorniť na to že seno musí byť ako základ vždy a k tomu potroche ostatné a kŕmiť tak aby mali vždy vyžraté. Radšej častejšie a po trochu. Súhlasím s tým že niekto nevie čítať ale NECHCE SA MU ČÍTAŤ. Jednoduchšie je napísať hynú mi králiky robte dačo namiesto preštudovaní nejakej literatúry a aj článkov na faune. To by malo byť ako základ až potom začať s chovaním akýchkoľvek zvierat. Ten Espumisan si zapíšem keby niečo a dávate priamo do papulky a asi koľko kvapiek.

14.5.2015 10:28
bronda

XXX.XXX.98.84

Když jsem měl před několika roky problém se žbluňkavostí (přehnal jsem to s granulema u odstavčat), zkoušel jsem Espumisan, ale nějak se mi obsah tobolky nedařilo smíchat s vodou abych mohl stříkačkou dát králíkovi do tlamky (je to nějaké olejové). Tak jsem použil rozdrcený Ranital + Degan a to se mi zdálo účinnější.

P.S. Oceňuji změnu Vaší profilové fotky. Ta minulá byla hrozná.

14.5.2015 17:26

peterdroppa napsal(a):
Môj komentár patrí diskusii ako celku pri všetkých támach, na iných fórach (akvaristika, traktory) som sa nikdy nestretol s porovnávaním inteligencie. V druhej časti som pisal že pomaly so zrnom a zeleným po odstave ale či tým kŕmi dotyčný je jeho vec možno niekomu to pomôže teraz začala pekná trávička a hneď šup s ňou kralikom nastane podobný problém. Skôr chcem upozorniť na to že seno musí byť ako základ vždy a k tomu potroche ostatné a kŕmiť tak aby mali vždy vyžraté. Radšej častejšie a po trochu. Súhlasím s tým že niekto nevie čítať ale NECHCE SA MU ČÍTAŤ. Jednoduchšie je napísať hynú mi králiky robte dačo namiesto preštudovaní nejakej literatúry a aj článkov na faune. To by malo byť ako základ až potom začať s chovaním akýchkoľvek zvierat. Ten Espumisan si zapíšem keby niečo a dávate priamo do papulky a asi koľko kvapiek.

Chalanovi predsa niekto musel povedať, že si má doplniť chovateľské vedomosti a kde inde by sa to mal dozvedieť ak nie na ifaune Inteligencia našťastie nie je nič nemenné a dá sa na nej popracovať, takže to je len také zdravé nakopnutie
Espumisan : 1. dávka 1 ml, ďalej každú hodinu po 0,5 ml, kým nezaberie. Je to emulzia, takže odlejem nejaké množstvo do štamperlíka, natiahnem do striekačky, doplním trochou vody /1-2 ml/ a vstrieknem do papuľky.

14.5.2015 17:44

AD bronda
Dúfam, že som ňou neznížila návštevnosť ifauny .
Výhodu vidím v tom, že tabletky sa dajú dlhšie skladovať. Espumisan by sa mal spotrebovať do pol roka po otvorení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík