Zakrslý činčilový králík

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ZZíí

11.5.2015 20:14
ZZíí

XXX.XXX.17.243

Ahoj,

sháním zakrslého činčilového králíčka. Přes inzerát jsem bohužel nesehnal nic a chovné stanice nějak vymizely. Nevíte o někom, kdo by měl mladé prosím? Mámě po více jak osmi letech odešel a chtěla by ho zase, ale nevím, kde ho shánět :(.

Moc díky.

12.5.2015 20:25
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.34

Klub chovatelů zakrslých králíků. Maj webovky. Napište jim a oni vám už poradí, zda je někdo v ČR ještě má.

ZZíí

13.5.2015 17:14
ZZíí

XXX.XXX.5.250

Moc díky smajlík

13.5.2015 18:46
chovatell

XXX.XXX.110.27

Zči chovatelé + tel
p.Žížala 723533788
p.Henych 724184222
p. Horčic 731258937
Jinak nic jako chovné stanice neexistuje, to je jen trik množitelů nestandartních králíků, jak za různé nestandartní křížence vytřískat nehorázné peníze. Při shánění králíků se obracejte na chovatele uvedené v katalozích výstav.

20.5.2015 11:11
eddie

XXX.XXX.159.147

Mám doma dva pěkné samečky a sháním k nim kvalitní samičku na chov, je možnost i samečky zapůjčit na chov, jsou kvalitní ocenění, bohužel nevyužití, jeden po matce s Německa.

ZZíí

22.5.2015 09:44
ZZíí

XXX.XXX.49.9

Moc díky za kontakty na chovatele, zakrslík už je zarezervován a za tři týdny bude u nás smajlík

Naty5

21.2.2016 09:17
Naty5

XXX.XXX.147.129

Ahoj, asi reaguji docela pozdě, zrovna sháním samečka pro mou samičku, tak to pročítám,...ale činčilových králíčků je opravdu nedostatek, dokonce mám pocit, že téměř vymizeli. Nemohu nic sehnat. Psala jsem na pár chovatelských webů, tak uvidíme zda se někdo ozve. Určitě ji nechci krýt kdejakým jiným plemenem, chtěla bych stejně kouzelné potomky jako je ona sama :).

21.2.2016 10:54
Naty5

XXX.XXX.147.129

Děkuji moc za tip, ale já sháním samečka pouze na krytí- nechci kupovat, nebo pro stabilní chov podmínky...

22.2.2016 08:33
Naty5

XXX.XXX.147.129

Chovatell: Mohla bych poprosit o info odkud tito chovatelé jsou? Předem děkuji

22.2.2016 09:46
awake

XXX.XXX.115.136

Naty5 napsal(a):
Děkuji moc za tip, ale já sháním samečka pouze na krytí- nechci kupovat, nebo pro stabilní chov podmínky...

Pouze na krytí? Já bych tedy nikomu cizímu nepřipustila a myslím, že většina chovatelů také ne. Pokud chcete mladé, budete si muset nejspíš koupit svého samce

22.2.2016 13:37
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.245

awake napsal(a):
Pouze na krytí? Já bych tedy nikomu cizímu nepřipustila a myslím, že většina chovatelů také ne. Pokud chcete mladé, budete si muset nejspíš koupit svého samce

Tak tak. I blbý dravčík je nepříjemný. A to je přitom taková "blbost". Připustit jinému jen pokud samice jde ode mne, nebo kolegovi se kterým spolupracuji a to je spíš formou vypůjčky králíka na celou sezonu. V tomto to mají majitelé malíčků, kterým ale chtějí dopřát PP mimi složité. Ale když už chtějí s PP a jsou v ZO, ať si pořídí i toho samce nebo se dají do ZO, kde mají možnost existence dětského kroužku se zvířaty. Tam klidně mohou založit "krycí stanici"

25.2.2016 09:19
Naty5

XXX.XXX.147.129

Nejsem žádný chovatel, jsem laik. Mám ji jako miláčka. Jen má tak šílené říje, že je mi jí spíše líto. Můžu ji nakrýt samečkem od kamarádky, ale ta ani sama neví, jaké plemeno má (nějaký mišmaš). Tak jsem si říkala, že když už krýt, tak nejlépe stejným plemenem. Děkuji za shovívavé odpovědi.

25.2.2016 10:17
awake

XXX.XXX.115.136

Naty5 napsal(a):
Nejsem žádný chovatel, jsem laik. Mám ji jako miláčka. Jen má tak šílené říje, že je mi jí spíše líto. Můžu ji nakrýt samečkem od kamarádky, ale ta ani sama neví, jaké plemeno má (nějaký mišmaš). Tak jsem si říkala, že když už krýt, tak nejlépe stejným plemenem. Děkuji za shovívavé odpovědi.

Samečka v okolí asi neseženete. Já mám poměrně rozšířená plemena a jsem ráda, když občas seženu nepříbuzného králíka na druhé straně republiky.
Máte samičku s rodokmenem? Pokud ne, může i ona být kříženec čehokoliv.
Pokud budete připouštět jste připravená na to, že první mláďata samice většinou ani neodchová? Jinak ta říje se jedním připuštěním nemusí změnit. Budete potom připouštět pravidelně? Není "lepší" samičku raději vykastrovat? Osobně s tím zkušenost nemám. Jen vím že to tak majitelé "domácích" králíků dělají.

25.2.2016 10:28
Naty5

XXX.XXX.147.129

awake napsal(a):
Samečka v okolí asi neseženete. Já mám poměrně rozšířená plemena a jsem ráda, když občas seženu nepříbuzného králíka na druhé straně republiky.
Máte samičku s rodokmenem? Pokud ne, může i ona být kříženec čehokoliv.
Pokud budete připouštět jste připravená na to, že první mláďata samice většinou ani neodchová? Jinak ta říje se jedním připuštěním nemusí změnit. Budete potom připouštět pravidelně? Není "lepší" samičku raději vykastrovat? Osobně s tím zkušenost nemám. Jen vím že to tak majitelé "domácích" králíků dělají.

Já si nechám poradit od zkušenějších, proto jsem se rozhodla zde napsat :) Pravidelně bych právě připouštět nechtěla. Nemám na to v bytě 2+1 podmínky. Brala jsem to pouze v potaz reference od známých v mém okolí, když samici připustili, že se i sklidnila. Nikdo se mi nezmínil ani o tom, že by s prvními mláďaty mohl byt takovýto zadtrhel. Kamarádce normálně odchovala, ale asi je to jak kdy- individuální... Nemůže se stát, že po kastraci bude třeba agresivní a nepřítulná?

25.2.2016 11:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Jak je stará?

25.2.2016 19:18
Naty5

XXX.XXX.147.129

rapotacka11 napsal(a):
Jak je stará?

Má necelé 2 roky.

25.2.2016 19:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Na první porod je to pozdě.
Nepřežije.

25.2.2016 20:03
Naty5

XXX.XXX.147.129

Já to dnes konzultovala s jednou chovatelkou a taky mi doporučila kastraci...tak do toho půjdu...

Mys

26.2.2016 11:20
Mys

XXX.XXX.114.138

rapotacka11 napsal(a):
Nepřežije.

Prosím vás, proč by nepřežila?

26.2.2016 14:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Http://www.ifauna.cz/kralici/clanky/r/detail/1561/rozmnozovani-kraliku/
Výňatek.
Další důležitou podmínkou je, aby králice byla pohlavně vyspělá a urostlá.
Rozhodující jsou měsíce stáří a váha, např. u malých a zakrslých plemen věk 6 měsíců,
u plemen středních a velkých je to 8 měsíců.
Váha minimálně dle stanovené hmotnosti pro posuzování.

Nevím, zda to pochopíte - zda to dobře vysvětlím.
Králici "zvápenatí", ztuhne kostra = přestane být pružná.
Může rodit několik let, ale ten
PRVNÍ
porod musí proběhnout včas.
Pak je problém = utýraná, mrtvá samice.
Mladé samozřejmě taky.

26.2.2016 14:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Mys napsal(a):
Prosím vás, proč by nepřežila?

Chováte a toto nevíte ?

xxxxxxx

27.2.2016 20:46
xxxxxxx

XXX.XXX.187.2

rapotacka11 napsal(a):
Výňatek.
Rozhodující jsou měsíce stáří a váha, např. u malých a zakrslých plemen věk 6 měsíců,

PRVNÍ
Mladé samozřejmě taky.

Nic o "zvápnění" tam nevidím. Jen o minimálním věku a váze.

27.2.2016 21:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

No, snad nemyslíte, že se budu hrabat v archivu a hledat podrobnosti.
To fakt ne.
Četla jsem to jinde a jindy.
(starý časopis chovatel)
Je mi fuk, jestli věříte.
Proč bych asi lhala? Máte li potřebu
obětovat - utrýznit samici, poslužte si.

Nic o "zvápnění" tam nevidím (tam to fakt není - to máte bonus ode mne),
Jen o minimálním věku a váze.//vejdete se tam? - jedná se o OPTIMÁLNÍ věk//
Tak nějak jsem tušila, že to "někomu nepůjde pochopit...

Mys

27.2.2016 23:11
Mys

XXX.XXX.58.76

rapotacka11 napsal(a):
Chováte a toto nevíte ?

Právě, že chovám. A už mnoho samic jsem připustila kolem druhého roku. A nikdy žádná neuhynula. On totiž králík není morče. Tam to riziko opravdu je.

xxxxxxx

28.2.2016 13:51
xxxxxxx

XXX.XXX.187.2

rapotacka11 napsal(a):
Výňatek.

PRVNÍ
Mladé samozřejmě taky.

Váš výňatek je zcela jasný - podmínkou je aby králice byla pohlavně vyspělá a urostlá.
Takže kdo chová ví že 6 a 8 měsíců je minimální věk pro připuštění nikoli optimální protože ten může nastat i později. Váha je dána vzorníkem a opět minimální ale u některých plemen pravda i optimální na deset bodů.

28.2.2016 15:35
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.184

Mys napsal(a):
Právě, že chovám. A už mnoho samic jsem připustila kolem druhého roku. A nikdy žádná neuhynula. On totiž králík není morče. Tam to riziko opravdu je.

Dobře, když nebudeme přehánět. Myslím, že každý z nás ví, že čím vyšší věk pro prvorodičku, tím vyšší riziko. Na tom se shodnem, platí to pro všechny (i lidi). To s tou pánví je u všech. Je jedno jak to nazveme, schopnost výrazného rozšíření a následně dobrá regenerace je lepší v ideálním věku. Následně další porody jsou již "snazší" protože ty porodní cesty jsou již více průchodné. Pokud mám samici na mazla, nebudu toto pokoušet, jde mi přece primárně o její zdraví a pohodu. Pokud mám králíky na chov, a mohu pořídit samici které je třeba přes 16měsíců a nevím proč neměla dosud mladé (chovatel ji dosud pořád tahal po výstavách, neměl na ni samce a nesehnal, tak raději prodal ač pozdě...) tak holt je to sice s vyšším rizikem, ale králíky mám aby měli potomky, tak to risknu. Samozřejmě to taky zohledním zvýšenou péčí a klidem. Ideálně zaráz s ní mám připuštěny další samice, ale to obecně se snažím u všech prvniček, aby případně mohl mladé podložit.

28.2.2016 18:16
dury

XXX.XXX.246.71

M.

28.2.2016 18:18
dury

XXX.XXX.246.71

rapotacka11 napsal(a):
Nepřežije.

To je pěkná blbost.

rozik

11.12.2016 21:18
rozik

XXX.XXX.207.88

Zdravím poradí někdo kde seženu zakrslého králíčka činčilového.Měla jsem 6let samečka, byl úžasný a proto sháním jiného.

11.12.2016 23:13
rozik

XXX.XXX.207.88

Zdravím kde seženu králíčka ?

12.12.2016 19:24
awake

XXX.XXX.115.224

Žížala - Kosova Hora, tel: 723533788, mail: jiri.zizala@centrum.cz.

29.5.2020 11:22
Petasuper

XXX.XXX.13.26

Koupím mládě zakrslého činčilového.(jen samičku) Klidné, nadějné mládě chci ho do chovu.Cenu akceptuji.Zdravého jedince. Sem z Olomouce. Moc děkuji za pomoc

Přidejte reakci

Přidat smajlík