Zoubky a boule na tvari

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

EvelinaJung

21.5.2015 22:32
EvelinaJung

XXX.XXX.0.227

Ahoj, mam problem se svym kralickem, jsou ji asi 2 az 3 roky a nikdy nemela zdravotni problem, az ted. Ma boulicku na tvari. Je hodne chlupata, tak jem si te boule vsimla asi po 2 dnech, co malo ji. Tak jsem ji nejak zacala hladit a pod ouskem na tvari ma bouli, poradne jsem se vydesila a nevim co delat, zitra ji vezmu na veterinu, ale chtela bych vedet co me ceka. Koukala jsem ji i na zuby a asi ma jeden spodni zlomeny a tlamicku trochu nakrivo. Nevite nekdo co by to mohlo byt a jestli to jde nejak lecit ?

22.5.2015 00:02
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Abscesy. Dost často bývají od kořenů zubů... někdy to léčit jde, někdy hodně špatně, někdy vůbec. Nerada bych tu něco nalhávala. Ušáků, co kvůli tomu museli být uspaní nebo jim museli amputovat čelist pár bohužel bylo. (Bylo by fajn, kdyby si místní komunita odpustila komentáře na tuhle praktiku. Kliniky to občas dělají, já to jen konstatuju. Tečka. )
Nechte to zítra na veterinu, trvejte na rentgenu, uvidíte jak to je nebo není zlé. Nic víc se od počítače říct nedá.
Jinak doporučuju tohle řešit na králíci.cz a tamní diskuzi. Dost lidí tam s tím má zkušenosti.

22.5.2015 17:58
hona

XXX.XXX.112.10

leprechaunek napsal(a):
Abscesy. Dost často bývají od kořenů zubů... někdy to léčit jde, někdy hodně špatně, někdy vůbec. Nerada bych tu něco nalhávala. Ušáků, co kvůli tomu museli být uspaní nebo jim museli amputovat čelist pár bohužel bylo. (Bylo by fajn, kdyby si místní komunita odpustila komentáře na tuhle praktiku. Kliniky to občas dělají, já to jen konstatuju. Tečka. )
Nechte to zítra na veterinu, trvejte na rentgenu, uvidíte jak to je nebo není zlé. Nic víc se od počítače říct nedá.
Jinak doporučuju tohle řešit na králíci.cz a tamní diskuzi. Dost lidí tam s tím má zkušenosti.

Tyhle eufemismy!...

Nebylo už by na čase alespoň mezi chovateli užívat správné výrazy?

Takže, uspat... hmmm.
A kdy že se asi vzbudí a jakpak se prospinká?!,...

22.5.2015 19:16
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

hona napsal(a):
Tyhle eufemismy!...

Nebylo už by na čase alespoň mezi chovateli užívat správné výrazy?

Takže, uspat... hmmm.
A kdy že se asi vzbudí a jakpak se prospinká?!,...

A víte, že mě vaše názory na to, jak mluvím, vůbec nezajímají... ?

Dokud jsem dospělý svobodný člověk, tak si opravdu nenechám diktovat situace, kdy ten eufemismus třeba i záměrně použiju pro uklidnění člověka, kterého neznám, a který může být třeba vyplašené dítě nebo hodně mladý člověk.

A pokud s tím, hono, máte problém, je VÁŠ, ne můj. Rozumíme si...?

A znovu zdůrazňuju, že nervovat se tím, jak mluví ostatní lidi, a opravovat je, je nejen neslušné, ale i poměrně dost patologické, aspoň u vybraných jedinců na této VEŘEJNÉ ! diskuzi.

Tohle není chovatelské sympozium. Jo?

22.5.2015 22:23
Lapin

XXX.XXX.82.4

leprechaunek napsal(a):

Kliniky amputujú čelisť? A potom prepustia králika do domácej liečby? Bez čelisti?

22.5.2015 22:23
mari

XXX.XXX.173.14

Já teď taky řeším absces na tváři. Samice má 3 roky.Vet jí udělal dren ale boule se udělala znovu - zřejmě je tam další. Proplachuju, vymačkat to nejde, samice žere, vypadá v pohodě ale pokud se to přes víkend nezlepší, nechám ji uspat. V zimě jsem léčila samečka se stejným problémem na vet. klinice Brno. Tam se sice absces podařilo vyléčit cca po 2 měsících vyléčit, operačně a vytržením zubu, ale králík nepřežil těch mnoho uspání, moc nežral, byl šíleně hubený. Po těchto zkušenostech jsem změnila veterináře a rozhodně králíka trápit nebudu. Ve většině případů je to neléčitelné.

Doporučíte někdo " dlouhověké " plemeno králíka ? Mě se abscesy vyskytly u angor - syn v roce a matka ve třech letech. Teď máme ještě úplně nepříbuzného samečka angory, tak jsem zvědavá, jak dlouho vydrží.

23.5.2015 05:39
hona

XXX.XXX.112.10

leprechaunek napsal(a):
A víte, že mě vaše názory na to, jak mluvím, vůbec nezajímají... ?

Dokud jsem dospělý svobodný člověk, tak si opravdu nenechám diktovat situace, kdy ten eufemismus třeba i záměrně použiju pro uklidnění člověka, kterého neznám, a který může být třeba vyplašené dítě nebo hodně mladý člověk.

A pokud s tím, hono, máte problém, je VÁŠ, ne můj. Rozumíme si...?

A znovu zdůrazňuju, že nervovat se tím, jak mluví ostatní lidi, a opravovat je, je nejen neslušné, ale i poměrně dost patologické, aspoň u vybraných jedinců na této VEŘEJNÉ ! diskuzi.

Tohle není chovatelské sympozium. Jo?

A víte, že jsme tu na diskusi užitkových králíků a sem to Vaše výrazivo nepatří...

Komukoliv rád pomohu, vím-li jak, ale slovník budu používat adekvátní zvířatům.

a občas holt poukážu na zhovadilost podobných výrazů, jako "uspat". Ten králík už se holt neprobudí a proto "uspání" je naprosto nevhodný výraz...

Krom toho, pochybuji, že ho někdo uspává a předčítá mu pohádky...

Zvířata se vždy utrácela a nikoliv uspávala!...

A fakt nevím, co je na správném výrazu stresujícího...

23.5.2015 18:15
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

hona napsal(a):
A víte, že jsme tu na diskusi užitkových králíků a sem to Vaše výrazivo nepatří...

Komukoliv rád pomohu, vím-li jak, ale slovník budu používat adekvátní zvířatům.

a občas holt poukážu na zhovadilost podobných výrazů, jako "uspat". Ten králík už se holt neprobudí a proto "uspání" je naprosto nevhodný výraz...

Krom toho, pochybuji, že ho někdo uspává a předčítá mu pohádky...

Zvířata se vždy utrácela a nikoliv uspávala!...

A fakt nevím, co je na správném výrazu stresujícího...

Vy si slovník používejte jaký chcete a ostatním tu volbu dopřejte také. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2015 13:37

mari napsal(a):
Já teď taky řeším absces na tváři. Samice má 3 roky.Vet jí udělal dren ale boule se udělala znovu - zřejmě je tam další. Proplachuju, vymačkat to nejde, samice žere, vypadá v pohodě ale pokud se to přes víkend nezlepší, nechám ji uspat. V zimě jsem léčila samečka se stejným problémem na vet. klinice Brno. Tam se sice absces podařilo vyléčit cca po 2 měsících vyléčit, operačně a vytržením zubu, ale králík nepřežil těch mnoho uspání, moc nežral, byl šíleně hubený. Po těchto zkušenostech jsem změnila veterináře a rozhodně králíka trápit nebudu. Ve většině případů je to neléčitelné.

Doporučíte někdo " dlouhověké " plemeno králíka ? Mě se abscesy vyskytly u angor - syn v roce a matka ve třech letech. Teď máme ještě úplně nepříbuzného samečka angory, tak jsem zvědavá, jak dlouho vydrží.

Doporučuji celou generaci co se u nich objevili špatné zuby zlikvidovat. Jak je známo toto je genetická vada a v generacích F2 se projevují dost zkryté vady ale v tomto případě to byla generace F1 a to že se to ukázalo je dost zlé. Já takovéto králíky chtě nechtě nechávám utratit a dané linie likviduji a majitelům co mají z této generace píši že se tam objevila ta a ta vada. Já zažila jen tedy ty zuby a nebyli to králíci z mého chovu. Zadavatelce: Nedělejte si velké naděje. Pokud to jsou přední zuby ještě by to šlo asi zachránit ale jakmile jsou to stoličky doporučuji utracení. Je to neřešitelné. Ovšem ty abcesy to komplikují no uvidíte co ukáže rendgen. Ale pokud to je od zubů asi bych volila utracení. Bude to stát majlant a králík stejně uhyne a nebo to bude zlobit i do budoucna.

25.5.2015 13:39

leprechaunek napsal(a):

Amputovat čelist? To jste vzal/a kde jako? Jak by se ten chudák nažral? Brčkem snad? Lidi přemýšlejte nad tím co píšete. Kdyby blbost kvetla tak kvetete jak třešňový sad.

25.5.2015 14:28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Amputovat čelist? To jste vzal/a kde jako? Jak by se ten chudák nažral? Brčkem snad? Lidi přemýšlejte nad tím co píšete. Kdyby blbost kvetla tak kvetete jak třešňový sad.

Že něco, atlantido, neznáš, ještě neznamená, že to neexistuje.

S takovými komentáři tady kveteš ty, nikdo jiný.

25.5.2015 15:02

Jako sorry když králík příjde o čelist jak se nažere? to mi vysvětlete.budou ho krmit stříkačkou? na tohle se zrovna zeptám na své klinice. Mile ráda se necháp poučit.

25.5.2015 16:22

Jako sorry když králík příjde o čelist jak se nažere? to mi vysvětlete.budou ho krmit stříkačkou? na tohle se zrovna zeptám na své klinice. Mile ráda se necháp poučit.

Nech se poučit.

Samozřejmě, nelze králíkovi uříznout celou čelist, jakože by jí vůbec neměl. To ale nic nemění na faktu, že zákrok nazývaná amputace čelisti se provádí a bývá jediným, posledním způsobem, jak zvládnout určité druhy abscesů. Kupodivu se ale čelist nebere celá, což chápu, že je nad tvoje chápání.

25.5.2015 16:26

Komu tady tykáte. Nikdo vám to nedovolil. Mě tuto možnost nenabídli nikdy. A tak se nemusíte vytahovat. Ono to bude tím že se s tím nesetkávám jelikož si beru z prověřených chovů a z linii které znám. Já si tohle řvrdě hlídám.

25.5.2015 16:41

Komu tady tykáte. Nikdo vám to nedovolil. Mě tuto možnost nenabídli nikdy. A tak se nemusíte vytahovat. Ono to bude tím že se s tím nesetkávám jelikož si beru z prověřených chovů a z linii které znám. Já si tohle řvrdě hlídám.

No to se máš.

Tak když s tím nemáš zkušenosti, tak tady nepovídej nic o rozkvetlé blbosti, podívej se do zrcadla a dej si facku.

25.5.2015 18:42

No to se máš.

Tak když s tím nemáš zkušenosti, tak tady nepovídej nic o rozkvetlé blbosti, podívej se do zrcadla a dej si facku.

Tak naposledy. Přestante mi tykat. Já co jsem měla v genetice špatné zuby u 3 samic které nebili z mého odchovu dopadlo to špatně. Vše se muselo nechat utratit. A Další dvě měli abcesi jedna tříletka ze zveráče na každé straně spodní čelisti i přes to že veterinář nedával naděje podařilo se mi jeden dostat pod kontrolu, ale druhý už ne a uhynula a pak výstavačka a tu jsem taky nechala uspat to je za 10 let vše. V Okamžiku kdy se něco podobného objeví dané jedince nechám rači utratit. Nemá to dle mého cenu stojí to tisíce a stejně je to marné. Ale naložte si s tímto jak chcete. A Bodlinko. Jste strašně chytrá jako rádio. Nechcete jít do Televize? Můžete poučovat celý národ a rozdávat ty svá moudra.

25.5.2015 20:08

Tak naposledy. Přestante mi tykat. Já co jsem měla v genetice špatné zuby u 3 samic které nebili z mého odchovu dopadlo to špatně. Vše se muselo nechat utratit. A Další dvě měli abcesi jedna tříletka ze zveráče na každé straně spodní čelisti i přes to že veterinář nedával naděje podařilo se mi jeden dostat pod kontrolu, ale druhý už ne a uhynula a pak výstavačka a tu jsem taky nechala uspat to je za 10 let vše. V Okamžiku kdy se něco podobného objeví dané jedince nechám rači utratit. Nemá to dle mého cenu stojí to tisíce a stejně je to marné. Ale naložte si s tímto jak chcete. A Bodlinko. Jste strašně chytrá jako rádio. Nechcete jít do Televize? Můžete poučovat celý národ a rozdávat ty svá moudra.

Že to pro tebe nemá cenu a tím pádem nevíš, jak se to může léčit, je tvoje věc. Ovšem že o léčbě abscesů víš kulový, protože ti je líto peněz, či je nemáš, je tvůj problém. Jsi to ty, kdo se tady začal navážet do lidí, viz tvůj příspěvek o kvetoucím sadu. Takže jsi to ty, kdo si tady hraje na chytrého. Jak jsem řekla, podívej se do zrcadla a dej si facku.

25.5.2015 20:20

Začněte u sebe. Nevím kolik j vám let ale už mě unavujete slušnost vám chybý. Prostě si nepřeji aby jste mi TYKALA.

Jako Sorry Já jsem sama zrovna do těch jmenovaných zvířat navrážela za 14 dní 5 tisíc a to jen za ty tři a výsledky byli stejné.
Čili Jak se něco takového objeví jde to bez milosti. Stejně to je většinou genetika a takové zvíře nepustím do chovu ani omylem.

Peníze mám a není to problém. Jen odmítám investovat do něčeho marného.

Až si projdete tím čím já tak si povíme. Jenom to čištění je hrozné a nejednou jsem se pozvracela. Když i přes všechnu snahu koukáte jak to nebohé zvíře trpí a pak nemůže ani žrát. Tak nazvěte si mě jak chcete ale tohle už znovu nedopustím. Drahé rendgeny a zákroky a vše k ničemu. To radši koupím krmení na půl roku dopředu než to cpát někam kam to nemá smysl.

Přeberte si to jak chcete. Já svůj názor řekla a dál se vyjadřovat nehodlám. S Oslem se stejně nedomluvím

26.5.2015 11:01
mari

XXX.XXX.173.14

Nezbývá mi, než plně souhlasit s ATLANTIDOU. Protože byl králík náš miláček, nechala jsem se přesvědčit na operaci, vytržení zubu. Při tomto zákroku hrozí prasknutí čelisti ( tzn. KONEC - usmrcení ). Čelist poškozená zánětem se musí očistit a osekat, zub nebo zuby vytrhnout. Samozřejmě se jedná většinou o stoličky. Králíka jsem si přebírala z veteriny po týdnu. Byl hubený, žral, ale málo.2x denně jsem mu díru čistila a asi 4x jsem s ním byla ještě na kontrole.Pokaždé ho na čištění na veterině uspali. Co jsem tak počítala, měl aspoň 8 narkóz. Před zákrokem samozřejmě RTG opět v narkóze. Dále jsem mu musela dávat léky proti bolesti 2x denně. Králík nakonec po 2 měsících " týrání " pošel - zemřel, chcípl - kdo jaký výraz používá. Zřejmě tedy na selhání srdce po narkózách, díra v čelisti se mu sice zahojila ale pořád byl kost a kůže.
NIKDY už takovou blbost neudělám, samici jsem v tomto případě nechala po 3 dnech uspat, dren nepomohl. V případě, že se jedná o naše mazly, používám slovo USPAT, protože zvíře opravdu usne, jen už se nikdy neprobudí.Sice mu pohádky nepovídám ale jsem tam a hladím ho. Slovo USPAT se běžně používá. Králíky na maso jsme normálně a běžně ZABÍJELI. Výraz UTRATIT taky používám. Ale tady by se mohlo říct, že se utrácí peníze...
Jinak celá záležitost s králíkem mě vyšla skoro na 5 tis...
Takže si dobře rozmyslete, jestli to stojí za to, ty nervy a peníze a výsledek špatný, navíc to zvíře musí trpět...

26.5.2015 15:39

Já je taky nechávám uspat na veterině furt lepší cca 100, - než aby se trápil. Já je zabít nedokážu mám taky mazlíčky a chovy hobby. je to smutné ale za utrpení zvířete to nestojí
.

Kotatko22

10.10.2015 10:56
Kotatko22

XXX.XXX.127.177

Mému králíčkovi se udělalo tohle na zádech. Včera jsme byli na veterině, ptala jsem se, jestli je to abces nebo nádor. Normálně se to dá chytit do ruky Je to tvrdší většina ven, je to v zánětu, nahoře strup, asi mám podezření, že se zranil před tím. Doktorka říká, že asi nádor. Dala do pondělí antibiotika, že se musí ztlumit zánět nejdřív a pak udělat biopsie a tka. Králinda má 6,5 let a v dubnu byla operována pro malý nádor na děloze -. tedy kastrována. Jedla, hopsala, jen začala mít průjem, a tak jsem před návštěvou objevila tuto bouli se strupem. Od návštěvy od veta odmítá jíst, jí málo a nechce pít. Tak jí krmím stříkačkou i pití dávám. Dostali jsme antibiotika, na bolest injekce - dávám vse doma injekčně a na průjem bio lapis. Fakt se bojím, že o ni přijdu.

10.10.2015 11:49
čada

XXX.XXX.96.254

U mě měla absces chovná samice. Začlo to, když se okotila. Nevím z čeho původně vznikl, nicméně se objemově dost zvětšoval. Samice měla myslím 6 mladých. Tak jsem holt počkala, až je odchovala. Měla ho ze spodní části mandibuly, normálně žrala, ale komfort života už asi stál za houby. Ve výsledku byl velký jako mužská pěst. Kdyby neměla ty mladé, tak bych ji nechala zabít hned, aby se netrápila. Když jsme ji stahovali, tak její výživový stav byl dobrý, až do konce mláďata kojila.

10.10.2015 12:11
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Kotatko22 napsal(a):
Mému králíčkovi se udělalo tohle na zádech. Včera jsme byli na veterině, ptala jsem se, jestli je to abces nebo nádor. Normálně se to dá chytit do ruky Je to tvrdší většina ven, je to v zánětu, nahoře strup, asi mám podezření, že se zranil před tím. Doktorka říká, že asi nádor. Dala do pondělí antibiotika, že se musí ztlumit zánět nejdřív a pak udělat biopsie a tka. Králinda má 6,5 let a v dubnu byla operována pro malý nádor na děloze -. tedy kastrována. Jedla, hopsala, jen začala mít průjem, a tak jsem před návštěvou objevila tuto bouli se strupem. Od návštěvy od veta odmítá jíst, jí málo a nechce pít. Tak jí krmím stříkačkou i pití dávám. Dostali jsme antibiotika, na bolest injekce - dávám vse doma injekčně a na průjem bio lapis. Fakt se bojím, že o ni přijdu.

Myslím, že na králících.cz se ti lidi snažili poradit, jak jen mohli. Proč další dotazy na ifauně, kde zkušenosti s šestiletým králíkem a nádory na zádech nebude mít skoro nikdo...?

Lidi ti jasně řekli, že co je ta boule nikdo jiný než veterinář neurčí.
Což je holý fakt, bez biopsie dovnitř nikdo nevidí. Lidi ti tam dokonce řekli, že pokud je to pohyblivé, je to lepší varianta.
Zánět - veterinář ti taktéž jasně řekl, že se musí zlikvidovat, aby nezkreslil výsledky biopsie; a pokud králice nechce jíst - samozřejmě dokrmovat. Strach chápu, ale co jiného čekáš za zázračnou radu, než řídit se tím, co ti řekli na veterině?

Kotatko22

10.10.2015 13:17
Kotatko22

XXX.XXX.127.177

leprechaunek napsal(a):
Myslím, že na králících.cz se ti lidi snažili poradit, jak jen mohli. Proč další dotazy na ifauně, kde zkušenosti s šestiletým králíkem a nádory na zádech nebude mít skoro nikdo...?

Lidi ti jasně řekli, že co je ta boule nikdo jiný než veterinář neurčí.
Což je holý fakt, bez biopsie dovnitř nikdo nevidí. Lidi ti tam dokonce řekli, že pokud je to pohyblivé, je to lepší varianta.
Zánět - veterinář ti taktéž jasně řekl, že se musí zlikvidovat, aby nezkreslil výsledky biopsie; a pokud králice nechce jíst - samozřejmě dokrmovat. Strach chápu, ale co jiného čekáš za zázračnou radu, než řídit se tím, co ti řekli na veterině?

Promiň, když se zajímám, ptám, hledám a řeším, taky je to špatně. To se sakra musíte všichni na forech napadat?

10.10.2015 15:20
dury

XXX.XXX.229.194

Ztracená.atlantida... čtu tady názory, zřejmě jedné velice "chytré chovatelky nebo chovatele". prosím nereagujte na ty její (ho) geniální názory.Nemá to smysl a udělejte si pouze úsudek. Myslel jsem, že když vznikla tato nová rubrika, že ti rádoby odborníci budou diskutovat někde jinde, ale lezou zase sem.

10.10.2015 15:56
kkki

XXX.XXX.254.207

Začněte u sebe. Nevím kolik j vám let ale už mě unavujete slušnost vám chybý. Prostě si nepřeji aby jste mi TYKALA.

Jako Sorry Já jsem sama zrovna do těch jmenovaných zvířat navrážela za 14 dní 5 tisíc a to jen za ty tři a výsledky byli stejné.
Čili Jak se něco takového objeví jde to bez milosti. Stejně to je většinou genetika a takové zvíře nepustím do chovu ani omylem.

Peníze mám a není to problém. Jen odmítám investovat do něčeho marného.

Až si projdete tím čím já tak si povíme. Jenom to čištění je hrozné a nejednou jsem se pozvracela. Když i přes všechnu snahu koukáte jak to nebohé zvíře trpí a pak nemůže ani žrát. Tak nazvěte si mě jak chcete ale tohle už znovu nedopustím. Drahé rendgeny a zákroky a vše k ničemu. To radši koupím krmení na půl roku dopředu než to cpát někam kam to nemá smysl.

Přeberte si to jak chcete. Já svůj názor řekla a dál se vyjadřovat nehodlám. S Oslem se stejně nedomluvím

Zdravím, pokud máte peníze, tak si hlavně objednejte kurz češtiny chybý-chybí, nelíbý-nelíbí, pak určitě budou Vaše příspěvky přínostnější.K.

10.10.2015 18:34
kachna

XXX.XXX.188.76

kkki napsal(a):
Zdravím, pokud máte peníze, tak si hlavně objednejte kurz češtiny chybý-chybí, nelíbý-nelíbí, pak určitě budou Vaše příspěvky přínostnější.K.

Jako, aby by vás pak mohla poučit, jak se píše slovo přínosnější?

11.10.2015 09:47
kkki

XXX.XXX.254.207

kachna napsal(a):
Jako, aby by vás pak mohla poučit, jak se píše slovo přínosnější?

Ano, asi takhle, když se uťuknete a hned máte problém, ale I-nebo y je kapánek rozdíl, nebo ne?

Přidejte reakci

Přidat smajlík