hodann
napsal(a):
Asi takhle, čím větší, tím lepší, ale pro větší plemena kotec 150x50 může být malý. pokud máte možnost, jděte do co největších rozměrů, klidně i pro střední plemeno.
Asi jste to nepochopil. Předchozí pisatel jasně píše o metrech čtverečních a tak jak jste přišel na hloubku 50 cm netuším.
S tvrzením co největší bych byl opatrný, přece jen to stojí nemálo peněz. Ale pro samici obra s mladými se mi zdá i těch 1,5 x 1 metr docela málo a nebo aspoň minimum. Pro střední ale víc než dost.
Ale varuju, hloubka metr je nepraktická, bez skoro lehnutí do králíkárny se nedosáhne pro králíka u zadní stěny. I jen 80 cm je až moc.
Nemyslím, že člověk normálního vzrůstu by měl problém dosáhnout metr od kraje kotce. Teda pokud ta králíkárna není třípatrová a moc vysoká. Mám králíky v kotcích 1,3 x 1 m a v pohodě. Jen je potřeba mít při takových rozměrech kotců max.2 patra. Belgický obr mi přijde oproti menším plemenům o dost klidnější až flegmatický nebo spíš kontaktní. Nikdy se neplaší a vždycky jde naproti a dcerám lezou až do náruče. Hladem to ale není. Hloubka kotce 70cm je podle mě pro BO nedostatečná. Je to často délka jeho těla.
robik29
napsal(a):
No uvazoval jsem o rozmerech 140x70 a mlade hned jak by slo odelit od samice sly by ven do vybehu ten budu mit 2x2m jak pro samice tak samce a v zimne budou ve sklepe kde chci mit boxy 2x1m.
Lidově řečeno: "představujete si to jako Hurvínek válku". Vy jste vlastně rozhodnutý, tak co se ptáte?
Měly mě varovat vaše pravopisné chyby.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
tom.50
napsal(a):
Lidově řečeno: "představujete si to jako Hurvínek válku". Vy jste vlastně rozhodnutý, tak co se ptáte?
Měly mě varovat vaše pravopisné chyby.
Chlape ty si važně nemocny.
mozaik
napsal(a):
Nemyslím, že člověk normálního vzrůstu by měl problém dosáhnout metr od kraje kotce. Teda pokud ta králíkárna není třípatrová a moc vysoká. Mám králíky v kotcích 1,3 x 1 m a v pohodě. Jen je potřeba mít při takových rozměrech kotců max.2 patra. Belgický obr mi přijde oproti menším plemenům o dost klidnější až flegmatický nebo spíš kontaktní. Nikdy se neplaší a vždycky jde naproti a dcerám lezou až do náruče. Hladem to ale není. Hloubka kotce 70cm je podle mě pro BO nedostatečná. Je to často délka jeho těla.
Souhlas. Hloubka 70 je pro BO zatraceně málo.