Tonyn

XXX.XXX.50.145
Dobrý den. Dnes už po několikáté od srpna dávám samicu Ka. k samcovi kříženec Mm. ale marně když na ni samec skočí tak samice nechce držet a lítá po kotci. Měla mladé někdy z jara ale s jiným samcem od té doby nic dával jsem ji asi 3 od srpna a tento týden 2x. Druhá samice Bu. už bude mít 3 letos a v pohodě.Krmím.Voda, seno, někdy vojtěška a ječmen s granulemi.Nevím čím to může být poraďte prosím děkuji.
Tonyn

XXX.XXX.50.145
mazaj
napsal(a):
Také mě nechtěla držet, zkouším to už měsíc a půl až dnes se konečně nastavovala.Takže vydržte a zkoušejte dál.A taky teď línaj tak se jim do toho asi nechce...Ja krním: seno, voda, oves, obcas ovoce.
Ano mě taky línají zkusím to tak za 2 týdny. Děkuji.
Nebo se jí třeba jen nelíbí ten samec. Mě se to kdysi stalo také. Dvě samice jednomu samci nechtěli podržet a tak jsem je po týdnu šoupla k jinému a okamžitě bylo hotovo ;) Ale vydržte, teď se v noci ochladilo, tak se jim asi instinktivně nechce. Zkuste přidávat třeba mrkev, to občas holky povzbudí ;) Držím palec.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kantas
napsal(a):
Dobrý den,
je možné snížit na pár dní krmnou dávku, třeba jen voda-seno, přidat buď celer, pak třeba klíčkový olej atd...
Proč si myslíte, že snížení krmné dávky podpoří říji?Na podporu říje je lepší pravý opak.Navíc pokud králíci línají, potřebují spoustu energie na novou srst, po vedrech, co panovala, se spíš potřebují dostat do kondice a to o hladu také nepůjde.Také nepíšete nic o plemenné příslušnosti a váze, možná jsou spíš podvyživené.S tím se setkávám hodně často.Navíc teď prostě není podle přírody čas na rozmnožování.Ikdyž mám připuštěno několik samic.ale krmím je opravdu dost, přidávám minarály a vitamíny, kterých je v půdě málo a tak chybí v potravě nejenom lidí, ale i zvířat.
Paya

XXX.XXX.167.72
No, já mám králíky doma, a taky se jim nechce. Teď přelínávaj, atd. Špatná doba, nejdřív to budu zkoušet koncem měsíce.
araj
napsal(a):
Nebo se jí třeba jen nelíbí ten samec. Mě se to kdysi stalo také. Dvě samice jednomu samci nechtěli podržet a tak jsem je po týdnu šoupla k jinému a okamžitě bylo hotovo ;) Ale vydržte, teď se v noci ochladilo, tak se jim asi instinktivně nechce. Zkuste přidávat třeba mrkev, to občas holky povzbudí ;) Držím palec.
Moc se omlovám za OT. Ale pro odlehčení . Po přečtení prvních dvou vět Vašeho příspěvku jsem vyprskl smíchem. Ještě jednou promiňte.
Paya

XXX.XXX.167.72
Připuštěno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Není to jen ponížení krmne davky a nebo jen zvyšení. Provest se musí obě věci za sebou. Nejdříve se poníži davka na 2 až3 dny a pak se zase zvedne. Na toto samice reaguji a přivadí je to říje. Nevím co a jak to ovlivnuje ale funguje to, samozřejmě nic není 100%.Tak dalece jsem to nestudoval. Zaleží taky na tom jak kdo a čím krmí to vše ma vliv.