Dneska ráno jsem v králíkárně našla nadílku (viz. přiložené foto mladých a hrdé maminy) a mám takovou radost, že se o ni musím podělit. Při té příležitosti se chci zeptat, jak se vám teď daří připouštění a jestli vůbec připouštíte na zimu.
Mě se těd 2 měsíce vůbec nedařilo připouštět a teď máme 3 dny dvě nadílky taky sem nadšená po 8 ks.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Tak ja kedže začínam tak mám len tri samičky zatiaľ mala mlade len jedna samica čv ktore su už po odstave 8 ks jeden po odstave zdochol pred tyždnom sa miju podarilo pripustit zas aj ked
som ju pripuštal už dlhšie. Dalej mam jednu samicu kríženca zatial mlade nemala momentálne sa ju snažím pripustit ale zatial nič. už som od nej čakal mlade 2 krat ale nezabrezla. A mám ešte jednu samicu Vss 5 a pol mesačnu tu som sa chcel spytat či ju možem začat pripuštať po 6 mesiaci zatial ma vahu 4 kg.
mastas

XXX.XXX.132.89
Ja neviem.
mastas

XXX.XXX.132.89
No tak pochvalte sa nemate skusenosti s pripuštanim ? ide to nejde to? či len u mňa je to taká bieda.
Vss

XXX.XXX.59.154
Já mám 8 samic, vetsina je Vss a mám 7 přípustných samic.Osvědčilo se mě jim vždy k večeru svítit.Ovšem to může udělat jen ten kdo je má uvnitř.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám 20 samic, připuštěné jsou všechny, první mláďata budou příští týden.Králíci jsou venku, nesvítím jim.
napsal(a):
Mám 20 samic, připuštěné jsou všechny, první mláďata budou příští týden.Králíci jsou venku, nesvítím jim.
A mohu se zeptat jak postupujete při připouštění?
Třeba jak dlouho necháváte samici u samce, nebo jestli je lepší dávat je k sobo ráno nebo večer?
S chovem začínám tak se omlouvám za pro někoho možná hloupé otázky.
Děkuji.
Pavel.

palban
napsal(a):
A mohu se zeptat jak postupujete při připouštění?
Třeba jak dlouho necháváte samici u samce, nebo jestli je lepší dávat je k sobo ráno nebo večer?
S chovem začínám tak se omlouvám za pro někoho možná hloupé otázky.
Děkuji.
Pavel.
Asi v prvé řadě musí být králíci v dobré kondici a nyní přelínaní.Pokud je samici v říji, má červenou až červeno fialovou vulvu, dáte ji k samci.Připouštím, jak jsem doma, někdy ráno někdy odpoledne.Na tom nezáleží.Spíš záleží čím krmíte.Chovné jedince krmím směsí zrnin s větší části ovsa a přidávám jim Nutrimix.Hodně také záleží na vrozených vlastnostech.Jelikož svoje plemena chovám dlouho a do chovu si nechávám hlavně svoje samice, už mám samice vyselektované, že s přopouštěním problém nemám.Tady se hodně radí nechat samice zhubnout, ale moje zkušenosti jsou opačné.Samice krmím dost, ale ne výkrmovými granulemi.
napsal(a):
Asi v prvé řadě musí být králíci v dobré kondici a nyní přelínaní.Pokud je samici v říji, má červenou až červeno fialovou vulvu, dáte ji k samci.Připouštím, jak jsem doma, někdy ráno někdy odpoledne.Na tom nezáleží.Spíš záleží čím krmíte.Chovné jedince krmím směsí zrnin s větší části ovsa a přidávám jim Nutrimix.Hodně také záleží na vrozených vlastnostech.Jelikož svoje plemena chovám dlouho a do chovu si nechávám hlavně svoje samice, už mám samice vyselektované, že s přopouštěním problém nemám.Tady se hodně radí nechat samice zhubnout, ale moje zkušenosti jsou opačné.Samice krmím dost, ale ne výkrmovými granulemi.
Línání si myslím že už májí za sebou, krmím seno, ječmen, dávám jim větvičky z jabloně, občas jablko a někdy dávám i trochu natě celeru. Tak nevím.
Oves také mám, ale šetřil jsem ho pro mladé, tak jestli to má nějaký vliv můžu místo ječmene dávat oves.
Co myslíte?
Taky se musím podělit mám úplně první miminka.S chovem teprve začínám
Jinak jsem nechala 6.11 krýt Kaliforňačku a vše proběhlo na 1 tak se uvidí.
med12
napsal(a):
Taky se musím podělit mám úplně první miminka.S chovem teprve začínám
Jinak jsem nechala 6.11 krýt Kaliforňačku a vše proběhlo na 1 tak se uvidí.
No máte tam na fotkách nádherné zrzečky. Já jsem připustila ještě koncem října 2 samice (činčilu a kříženku) a teď samici moravskou modrou. Tak zatím nevím, jak to dopadne, ale skoky proběhly, tak doufám, že budou mláďátka. Jinak mám jednu novou samici NOS, ale s tou počkám až na jaro a pak jsem si nechala novou mladou samici taky prvničku na jaro.

palban
napsal(a):
Línání si myslím že už májí za sebou, krmím seno, ječmen, dávám jim větvičky z jabloně, občas jablko a někdy dávám i trochu natě celeru. Tak nevím.
Oves také mám, ale šetřil jsem ho pro mladé, tak jestli to má nějaký vliv můžu místo ječmene dávat oves.
Co myslíte?
Dávám oves, ječmen 3:1, trochu slunečnice, trochu vojtěškové úsušky a trochu ovesných vloček s Nutrimixem.Jak se říká oves podporuje živost, vitalitu, ječmen je na výkrm.Pro chovné jedince ať už samce či samice je oves lepší.Obzvláště nyní, když je teplo.Pokud je zima, dávám více ječmene, ale přidávám i kukuřici.To zase králíci potřebují více energie na teplo.
Danko

XXX.XXX.107.10
No ja mam 3 NOS samice a nechcu sa dat pripustit. Chcem sa opitat ci to mam skusat dalej kedze su prvnicky ak pridu mrazi ci mlade odchovaju alebo mam cakat na jar. Dakujem za radu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.112
Pořídil jsem si samce Belgického obra. Narodil se v březnu, ale stále ještě nemá zájem o samice. Je to normální? Mám ještě počkat nebo začít shánět jiného.
Děkuji za radu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pořídil jsem si samce Belgického obra. Narodil se v březnu, ale stále ještě nemá zájem o samice. Je to normální? Mám ještě počkat nebo začít shánět jiného.
Děkuji za radu.
Normální to není, pokud mu je už 7-8 měsíců, nějaký zájem o samice by měl mít.
Zkontrolujte zda není vykouslý a má sestouplá varlata. Postupně bych k němu zkusil víc samic
a musí skákat.Já tu mám dubnového a ten už je akční.
čada
napsal(a):
Dneska ráno jsem v králíkárně našla nadílku (viz. přiložené foto mladých a hrdé maminy) a mám takovou radost, že se o ni musím podělit. Při té příležitosti se chci zeptat, jak se vám teď daří připouštění a jestli vůbec připouštíte na zimu.
Já se snažím připouštět celoročně, momentálně mám z pěti samic (dvě činčily, tři burgundské) připuštěné čtyři.
Dnes jsem přišel na to aniž bych připouštěl tak tak bude zřejmě dosti mladých při stahování samice jsem si všiml flíčku na kůži a hned mě napadlo že je problém mezy 10samicemy jsem našel samce abyl hodně činnej a na každou se dostalo a to jim je teprve 17 týdnů ale na váze už 3,3 - 3,5kg tak že mám ostarost postaráno co snima protože se mě o víkendu okotil 4 samice s 36 mládaty a 4 jsem dal zapustit.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za radu.
Můj BO byl jako mladý taky líný a celkem bez zájmu o samice, proto jsem mu samici nechala v kotci i 2 týdny a zadařilo se i když jsem ho nikdy na vlastní oči neviděla jí obskočit. BO jako plemeno dospívá celkem pozdě. Klidně nechávám mladé králíky po odstavu všechny spolu i s matkou tak do 5-6 měsíce a ještě se mi nestalo že by mi nějaký samec obskočil samici.
vita61
napsal(a):
Dnes jsem přišel na to aniž bych připouštěl tak tak bude zřejmě dosti mladých při stahování samice jsem si všiml flíčku na kůži a hned mě napadlo že je problém mezy 10samicemy jsem našel samce abyl hodně činnej a na každou se dostalo a to jim je teprve 17 týdnů ale na váze už 3,3 - 3,5kg tak že mám ostarost postaráno co snima protože se mě o víkendu okotil 4 samice s 36 mládaty a 4 jsem dal zapustit.
Co takhle pravopis? A nebo si to po sobe precist. Z toho boli oci.

Berte to tak, že chovatel je silný dislektik.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
vita61
napsal(a):
A vadí vám to ? pomocná škola no a co na život králíků to vliv nemá.

vita61
napsal(a):
Mě to nevadí, ale Vy jste nepochopil, že jsem reagovala na Verka1 a že jsem omlouvala Vaše chyby?
vita61
napsal(a):
Nyní se musím faltusky zastat. Váš příspěvek měl směrovat verka1 tak jako od faltusky. Je jedno kdo má jakou školu a kolik udělá překlepů nebo hrubek. Důležitý je obsah a nikoliv gramatika. verka1 dost často vtupuje do diskuzí a většina z jejich příspěvků je podobného rázu jako na tomto vlákně. Nemám li co říct k vašemu příspěvku tak prostě nebudu na něj reagovat.
Nyní k temetu.
Připouštění se docela daří, ale nevím jak to bude se zabřeznutím. Najednou jsou všechny samice ochotny se pářit. Neni to říje jeko na jaře, ale jsou vstřícné k samci až na jednu. Je to kříženka BoxNos, u samce se připlácne k podlaze a nic s ní nehne. Některé jsem připouštěl podruhé, jednu dokonce potřetí. Vždy se chovali jako by byli březí, dokonce si stavěli i hnízda a pak nic. Koupil jsem novou 9 měsíční samici Ča a doma jsem zjistil že je říjná, tak šla rovnou k samci bez karantény a děj se vůle boží.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Tak mne sa minulý tyžden po faloške pekne pripustila moja čv bola v ruji a dnes ma potešila kríženka ktoru som od septembra nemohol pripustit (predtym bola 2krat obskočena ale ani raz kotna) na nu som už skúšal všetko pred 4 dnami bola celú noc so samcom tak som skúšal kontrolne pripustenie a bola jasne v ruji pripustila sa 3 takže tak. Ešte mám jednu nepripustenu tak uvidím. Tento tyžden som si objednal Rabitin že ešte skusim za pomoci toho a just dnes sa pripustila. A to rabitin ešte ani neprišiel.
Mám samičku zakrslého kralíka a přemýšlím že ji nechám připustit. Byl by tu někdo z Královehradeckého kraje který má doma nějakého fešáka?
Myšáček
napsal(a):
Mám samičku zakrslého kralíka a přemýšlím že ji nechám připustit. Byl by tu někdo z Královehradeckého kraje který má doma nějakého fešáka?
Tím fešákem máte na mysli francouzkého berana či belgického obra, anebo jiné masné plemeno ? Myslím že jste ve špatné rubrice, už před časem admin oddělil mazlíky od užitkových králiků. Vaše rubrika je pod názvem Pet králičci. Ale když jsme u toho, víte co s případným potomstvem uděláte? Většinou následuje odpověď " prodám nebo daruju". Ono to ale neni tak jednoduché, podívejte se do inzerce kde nabídka mnohonásobně převyšuje poptávku. Co když vám zůstanou, budete se oně starat 8-10-12 let, anebi jim dáte za uši a sníte?
Leja

XXX.XXX.116.23
Ahoj, sháním samce mám zakrslého siamského beraní králici
Chtěla by jsem jí v nejbližší době připustit
Předem děkuji za odpověď Kiki.