Méty - Evropská výstava

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2015 20:25
chovatelpodluzi

XXX.XXX.218.72

Koho by zajímalo jak to vypadá na tété jedinečné výstavě, může se podívat na www.hellingerovi.rajce.net na fotoreport přímo z místa. AH.

16.11.2015 08:53
koco

XXX.XXX.107.4

Super foto :)
inak mam otazku prezeram si sampionov atd a kedze ma zaujima pleme Bu, tak som sa pozastavil pri jednej veci... Uz som sa s niecim stretol na vystavach, dokonca aj na oblastnej, ze boli Bu kvazi Svajciarskej linie a u nas nie je taketo "plemeno uznane" tak boli neklasifikovane, aspon tak mi to vysvetlovali...a k otazke:
v zozname sampionov su:
http://www.kleintiernews.de/medien/Schauberichte/2015-11_EE_Europaschau_Metz/Europachampions-Metz.pdf

3877 Original rötlicher Burgunder
3915 Original rötlicher Burgunder
4025 Burgunder CH
4094 Burgunder CH

chcem sa Vas skusenych na to opytat aky je rozdiel medzi tymito dvoma, je to toto co som spominal vyssie? pretoze v slovenskom najnovsom vzorniku mam len Bu ako jedno mozne plemeno bez nejakych farebnych razov atd...

16.11.2015 21:59
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

koco napsal(a):
Super foto :)
inak mam otazku prezeram si sampionov atd a kedze ma zaujima pleme Bu, tak som sa pozastavil pri jednej veci... Uz som sa s niecim stretol na vystavach, dokonca aj na oblastnej, ze boli Bu kvazi Svajciarskej linie a u nas nie je taketo "plemeno uznane" tak boli neklasifikovane, aspon tak mi to vysvetlovali...a k otazke:
v zozname sampionov su:
http://www.kleintiernews.de/medien/Schauberichte/2015-11_EE_Europaschau_Metz/Europachampions-Metz.pdf

3877 Original rötlicher Burgunder
3915 Original rötlicher Burgunder
4025 Burgunder CH
4094 Burgunder CH

chcem sa Vas skusenych na to opytat aky je rozdiel medzi tymito dvoma, je to toto co som spominal vyssie? pretoze v slovenskom najnovsom vzorniku mam len Bu ako jedno mozne plemeno bez nejakych farebnych razov atd...

To, co u nás chováte jako Bu je Bu CH, tedy Bu švýcarského šlechtění. ORIGINAL rötlicher Bu, je jak z názvu patrno originální plemeno, tak jak se vyvíjelo v domovině. Ve Francii není uznáno plemeno Novozélandský červený, plemeno Bu se kdysi v minulosti dostalo do CH a zde setrvalo řekněme na současném stavu, možná s mírnou úpravou. V F vlivem absence Nč značně zčervenalo... Tedy ORIGINAL Bu pro většinu z nás je de facto mírně v barvě horší Nč... Original Bu se do chovu Bu CH (Evropských) nehodí. A vlivem světlého břicha, očních kroužků, skránové obruby ani do Nč.

16.11.2015 22:14
koco

XXX.XXX.107.4

chovatelpodluzi napsal(a):
To, co u nás chováte jako Bu je Bu CH, tedy Bu švýcarského šlechtění. ORIGINAL rötlicher Bu, je jak z názvu patrno originální plemeno, tak jak se vyvíjelo v domovině. Ve Francii není uznáno plemeno Novozélandský červený, plemeno Bu se kdysi v minulosti dostalo do CH a zde setrvalo řekněme na současném stavu, možná s mírnou úpravou. V F vlivem absence Nč značně zčervenalo... Tedy ORIGINAL Bu pro většinu z nás je de facto mírně v barvě horší Nč... Original Bu se do chovu Bu CH (Evropských) nehodí. A vlivem světlého břicha, očních kroužků, skránové obruby ani do Nč.

Dakujem a nahodou nemate z vystavy fotky tychto plemien... myslim len aby som napriklad vedel aspon na foto vidiet jedno aj druhe plemeno :) ale asi by som chcel vela, samozrejme to mi staci a rozumiem...
este raz vdaka.

17.11.2015 09:16
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

koco napsal(a):
Dakujem a nahodou nemate z vystavy fotky tychto plemien... myslim len aby som napriklad vedel aspon na foto vidiet jedno aj druhe plemeno :) ale asi by som chcel vela, samozrejme to mi staci a rozumiem...
este raz vdaka.

Samozřejmě že mám, a pokud jste si prošel moje fotky z Mét, tak jste je i viděl. Evropské Bu jsem nefotil v Métách, ale z jiných akcí je nafocené mám. U nás jsou lepší, na západě maj moc dlouhé uši.

17.11.2015 09:23
koco

XXX.XXX.107.4

Mam samicu po nemeckych rodicoch a je pravda ze usi ma dlhsie :) takze to nadherne oranzove(ak mozem takto definopvat farbu) to je ten Bu od Francuzov a pod...urcite som ich videl dakujem pekne :) preto sa radsej aj pytam, lebo az som sa pozastavil nad tym aka vyrazna a ina farba oproti mojim :).

17.11.2015 19:09
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.11

koco napsal(a):
Mam samicu po nemeckych rodicoch a je pravda ze usi ma dlhsie :) takze to nadherne oranzove(ak mozem takto definopvat farbu) to je ten Bu od Francuzov a pod...urcite som ich videl dakujem pekne :) preto sa radsej aj pytam, lebo az som sa pozastavil nad tym aka vyrazna a ina farba oproti mojim :).

Ano, to jsou Fauve de Burgogne :) V Evropě má být barva "pískově žlutá", čili stejná jako u králíka stříbřitého žlutého, jen bez stříbřitosti. Ty delší uši jsou dost velká bolístka, pamatuju si, když jsem je choval před deseti lety, jak klubaři nad okresníma králíkama ohrňeli nos, že máme krátké uši a tmavší barvu... ha, a dnes jak by krátili... dost často se jim na ty uši u posuzování přivíraj oči. bohužel...

17.11.2015 19:13
koco

XXX.XXX.107.4

chovatelpodluzi napsal(a):
Ano, to jsou Fauve de Burgogne :) V Evropě má být barva "pískově žlutá", čili stejná jako u králíka stříbřitého žlutého, jen bez stříbřitosti. Ty delší uši jsou dost velká bolístka, pamatuju si, když jsem je choval před deseti lety, jak klubaři nad okresníma králíkama ohrňeli nos, že máme krátké uši a tmavší barvu... ha, a dnes jak by krátili... dost často se jim na ty uši u posuzování přivíraj oči. bohužel...

Jj super a dakujem uz mi to vsetko sedi... ja som chovatel zaciatocnik momentalne mam 1 samca a 2 samice este len prve chovne kraliky tak uvidime co to bude hadzat...

17.11.2015 21:24
ing.panda

XXX.XXX.55.248

Hmm, být Sallander rozšířenější, tak bych neváhal.

Nemá někdo více informací o plemeni popř. genetický vzorec?:- ).

17.11.2015 22:11
bronda

XXX.XXX.98.84

ing.panda napsal(a):

Vzorec je achiachi bb CC DD gg jak jsem nedávno zjistil od Nitranera. Pokud byste chtěl scan z evropského vzorníku, ozvěte se. Je to vybělený duryňák. Mně zbarvením spíše připomíná Si homozygota, ale s kamzičími znaky.

18.11.2015 20:24
makro

XXX.XXX.183.62

ing.panda napsal(a):

Hej hej, ja už som sa stretol s týmto plemenom minulý rok v Rakúsku u mojich známych chovateľov. Oni to priniesli z Holandska a boli prvý, ktorý to vystavovali v Rakúsku. Teraz sa tam chystáme znova s kamarátom pozrieť ako sa im darí v chove NOS č.b. a m.b., Sallandera a tiež Viedenských divosfarbených(šedých). Pomeniť dáku krv, posedieť, pokecať a vymeniť skúsenosti. Tiež mám slúbený nepríbuzný pár od nich, takže aby som pomaličku vybavoval papierovačky a povolenie na výskumný chov.

Inak ak chcete, tak pozrite originálne foto na mojej web stránke:

http://nos-m-b-makro-sk.webnode.sk/fotogaleria/

foto v záložke: Návšteva chovateľa v Rakúsku - prehliadka nového plemena králika.

19.11.2015 10:19
koco

XXX.XXX.107.4

Inak volal som so znamym chovatelom od ktoreho mam jednu samicu Bu so Svajciarskym povodom a potvrdil mi a dokonca nakupil este s jednym chovatelom viac kusov original francuzskeho Bu a na SVK to idu rozsirovat s tym ze este nieje iste ale zevraj v Nitre na CVKaH 2015 v decembri ma byt oficialne uznane, tak uvidime co bude :), tiez mi dovezie z Francuzska nieco...
Takze tesim sa aspon budem mat chov Bu vo variante Svajciarskej a variante Francuzskej - samozrejme nie miesanej!
uvidime po vystave co budem na tom pravdy a co sa udeje... Momentalne je znamy v Lyse... :).

21.11.2015 17:37
ing.panda

XXX.XXX.55.197

bronda napsal(a):
Vzorec je achiachi bb CC DD gg jak jsem nedávno zjistil od Nitranera. Pokud byste chtěl scan z evropského vzorníku, ozvěte se. Je to vybělený duryňák. Mně zbarvením spíše připomíná Si homozygota, ale s kamzičími znaky.

Dobrý den,
pokud budete mít čas budu velmi rád, když pošlete na mail Ingtomaspanacek@seznam.cz.

21.11.2015 21:49
bronda

XXX.XXX.98.84

ing.panda napsal(a):
Dobrý den,
pokud budete mít čas budu velmi rád, když pošlete na mail Ingtomaspanacek@seznam.cz.

Máte to tam.

22.11.2015 19:42
borsug

XXX.XXX.153.105

Niesu niekde vysledky z Met? na stranke som nasiel iba to ze katalog bude v decembri.

Přidejte reakci

Přidat smajlík