Jak léčit-ušní svrab?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2015 16:59
pavel758

XXX.XXX.35.159

Dobrý den, chci se zeptat jak a čím léčit ?Děkuji za každou radu.

Neregistrovaný uživatel

15.11.2015 17:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

pavel758 napsal(a):

Kupte arpalit a každy den stříkat.

15.11.2015 17:03
pavel758

XXX.XXX.35.159

Jak dlouho ?

Neregistrovaný uživatel

15.11.2015 17:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Minimalně tyden.

15.11.2015 17:26
petruk

XXX.XXX.52.146

Můžete si koupit Arpalit Neo-rozprašovač př.spray nebo u veta Neostomosan, ředí se 1:200, další možnost je nechat králíkovi píchnout Ivomec.

15.11.2015 17:28
horal

XXX.XXX.58.226

Je třeba aplikovat alespoň dvakrát deně a tolik dní pokud budou vidět strupy. Kolik stříkat se těžko dá říct, záleží na tom jak je svrab rozšířenej. Dáteli málo léčba se prodlouží a když dáte moc může to králikovi ublížit ve středním uchu ak mu to zateče až do ucha, to znamená lehce postříkat. Pak po týdnu zopakovat alespoň dvakrát prostříknout, jinak se to může obnovit. Také vyčistit kotec, vydesinfikovat běžnym způsobem a prostříkat arparitem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2015 19:20

pavel758 napsal(a):

Použijte Arpalit, stačí nastříkat 2x týdně a zlehka promnout ucho.Pokud se ho chcete zbavit úplně, ošetřujte uši Arpalitem po dobu 3 týdnů.Tak dlouho trvá zhruba vývojový cyklus zákožky svrabové.

15.11.2015 20:48
horal

XXX.XXX.58.226

Zákožka svrabová dožívá se tří až šesti týdnů a vývojový ciklus larvy je dva až tři týdny. ARPARIT NEO ničí vajíčka a larvy parazitů okamžitě. Sameček zákožky žije na povrchu kůže a samička se zavrtává do pokoží kde vytváří kanálky tam docházi k několika stadiovému vývinu larvy, arparit však tohle vývojové stadium ukončí.

15.11.2015 21:04

horal napsal(a):
Zákožka svrabová dožívá se tří až šesti týdnů a vývojový ciklus larvy je dva až tři týdny. ARPARIT NEO ničí vajíčka a larvy parazitů okamžitě. Sameček zákožky žije na povrchu kůže a samička se zavrtává do pokoží kde vytváří kanálky tam docházi k několika stadiovému vývinu larvy, arparit však tohle vývojové stadium ukončí.

Asi ne vždy, jelikož se u dost chovatelů vyskytuje svrab opakovaně.Doporučení veterináře, odzkoušeno.

15.11.2015 22:24
horal

XXX.XXX.58.226

To že se opakuje svrab je buď opětovným nepřeléčením, nebo špatnou desinfekcí zařízení. Jinak podobný problém jsem řešil v únoru. Protože se svrab u mne nevyskytl spoustu let nevěděl jsem jaké se používají přípravky v současnosti. Po týdením ošetřování arparitem a dvoudením přeléčením byl králik v pořádku. Celé zařízení jsem vyčistil a vydesinfikoval chloraminem, přeléčíl i kočky ivomekem (pravděpodobně zdroj nákazy) a od té doby je vše v pořádku.
https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/detail/2889155/usni-svrab#a2889301.

15.11.2015 22:40
pavel758

XXX.XXX.35.159

Děkuji všem za rady, ten chloramin jste koupil kde prosím?

15.11.2015 22:54
horal

XXX.XXX.58.226

Chloramin B se dá koupit běžně v drogerii. Buď je v pytlíku nebo v kulaté dóze. Je to prášek, rozmíchá se ve vodě a vše se vystříká postřikovačen na stromky anebo se může přidat do vápna a vše vybílit. Nezapomeňte na nářadí a vše co u králiků používáte. Nedoporučuju používat savo, dráždí a ničí králikům sliznice.

15.11.2015 23:05
vita61

XXX.XXX.202.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi ne vždy, jelikož se u dost chovatelů vyskytuje svrab opakovaně.Doporučení veterináře, odzkoušeno.

Sousedka se u mě stavila že jí nechce skákat samec je to starší paní tak jsem se šel na samce podívat a to co jsem videl jsem ještě v živote neviděl samec měl uplně zarostlé uši strupama měl je uplně ohnuté v první chvíly jsem si myslel že má berana a když jsem ho pohladil po hlavě měl ji celou rozpálenou a jak sebou hnul tak byl i cítit jako by hnijící maso nebo něco takového a bylo hnet jasno řádně jsme arpalitem vystříkaly až vymáchaly a za 5dnů byl vyčištěnej a pro jistotu jsme zaprášily uši ještě jednou a dnes není po strupech ani památky a uši mu trčí jako by snima nic neměl.

16.11.2015 17:36
stone

XXX.XXX.214.15

Já mám odzkoušený ivomec. První dávka pod kůži a za 14 dni druhá. Za cca 30 Kč a je pokoj.

18.11.2015 12:33
honzo

XXX.XXX.71.107

Ivomec, jednoznačne na svrab jako píše stone. Iba doplním musí sa druhá dávka Ivomecu aplikovat aj ked vymizol svrab po prvej dávke. Ak aplikujete iba 1x Ivomec, na 90% sa svrab opět objaví.
Jano.

15.12.2015 09:29
mazaj

XXX.XXX.124.12

Prosím o radu chovám králiky cca 3roky a za celou dobu sem je neměla s níčím nemocné před dvěma dny byla samice v pořádku dnes sem jí chtěla připustit a jak sem jí vzala za uši řvala jako blázen.Je to ušní svrab? Děkuji za odpovědi smajlík

15.12.2015 10:56
stone

XXX.XXX.214.15

Dobrý den, toto je klasický případ svrabu v již pokročilejší formě. Doporučoval bych na nic nečekat a přelečit Ivomecem( dnes se tuším jmenuje biomectin). Já osobně bych přeléčil celý chov a provedl dezinfekcí kotců chloraminem nebo opálením. Chovu zdar
Ještě doporučuji při koupi chovných králíků důkladnou kontrolu a pokud máte možnost nechodit se samicí k sousedum za samcem a naopak. Taky jsem se dříve nachytal u kamaráda, který mně ukecal slovy máš krásného burgundáka nech mi 1-2 samičky připustit. Výsledkem byl svrab u samce a přeléčení chovu. Dnes kamarád nekamarád, chceš samce tak si ode mne mladeho kup.

15.12.2015 19:50
mazaj

XXX.XXX.124.12

Děkuju za odpověď- STONE.Toto je fotka mladé samice kterou sem si chtěla nechat, ale když sem to oběvila tak sem ji zabila.Ale má to její matka a začíná to mít i samec.tak už léčím arpalitem.Veterinář mi nic jiného neporadil.

16.12.2015 06:15
Martas1978

XXX.XXX.0.200

mazaj napsal(a):
Děkuju za odpověď- STONE.Toto je fotka mladé samice kterou sem si chtěla nechat, ale když sem to oběvila tak sem ji zabila.Ale má to její matka a začíná to mít i samec.tak už léčím arpalitem.Veterinář mi nic jiného neporadil.

Dobrý den, já mám toto a sem s tím nad míru spokojen

http://www.azkrmiva.cz/p/bio-kill-500-ml-2-5mg-ml-kozni-sprej-emulze-oranzovy/#utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Az+Krmiva+-+produktov%C3%A1&utm_content=Bio+Kill+500+ml+2,5mg+ko%C5%BEn%C3%AD+sprej

Po aplikaci první den, aplikuji i druhý a pak ještě jednou za týden a krásně se to vyloupe a není ani jizvička

16.12.2015 06:33
horal

XXX.XXX.58.226

Martas1978 napsal(a):
Dobrý den, já mám toto a sem s tím nad míru spokojen

http://www.azkrmiva.cz/p/bio-kill-500-ml-2-5mg-ml-kozni-sprej-emulze-oranzovy/#utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Az+Krmiva+-+produktov%C3%A1&utm_content=Bio+Kill+500+ml+2,5mg+ko%C5%BEn%C3%AD+sprej

Po aplikaci první den, aplikuji i druhý a pak ještě jednou za týden a krásně se to vyloupe a není ani jizvička

Tohle opravdu používáte na králiky? To pak chodíte týden ke králikům v gumovém obleku a rukavicích? Jinak jste dobrodruh.

16.12.2015 09:45
Martas1978

XXX.XXX.0.200

horal napsal(a):
Tohle opravdu používáte na králiky? To pak chodíte týden ke králikům v gumovém obleku a rukavicích? Jinak jste dobrodruh.

To nevím proč?Nejdřiv si pořádně přeštěte na co to je a pak něco povídejte!

16.12.2015 11:02
horal

XXX.XXX.58.226

Martas1978 napsal(a):
To nevím proč?Nejdřiv si pořádně přeštěte na co to je a pak něco povídejte!

Ano přečetl a dokonce až dokonce.
Určeno k zevnímu použití, není určeno pro potravinová zvířata.

16.12.2015 11:17
mazaj

XXX.XXX.124.12

Jéé smajlík to používáme na muňky u slepic.

ikor

17.12.2015 18:23
ikor

XXX.XXX.73.211

mazaj napsal(a):
Prosím o radu chovám králiky cca 3roky a za celou dobu sem je neměla s níčím nemocné před dvěma dny byla samice v pořádku dnes sem jí chtěla připustit a jak sem jí vzala za uši řvala jako blázen.Je to ušní svrab? Děkuji za odpovědi smajlík

Naj lepši liek nato je obyčajné jedlí olej do ucha naljať tak za ližicu a o 3-4 dni opakovať za tyžden má to porjatku.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík