Stále připouštím a nic...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2015 18:03
viu

XXX.XXX.125.33

Dobrý den, už se Vám to někdy stalo? Samice rodila naposledy v březnu 2015. Měla krásných 9 kousků. V podstatě celé prázdniny jsem ji dávala k samcovi každý 3tí den. Marně. Nejspíš ta tepla...- V září se krásně připustila, nechám vždy 3skoky a druhý den ještě repete. Po 14ti dnech na samce pištěla a za měsíc nic... Po 35dnech znovu k samcovi, opět 3+2skoky a za 35 dní nic, V úterý to bylo 35dní a včera i dnes byla k samci velmi vstřícná. Nikdy nemá v kotci krev apod.
Krmím ovšem+senem, k tomu na mls trávu, řepu nebo mrkev- šlupky z jablek (domácích). Vodu mají stále k dispozici z napáječek.
Máte radu? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2015 18:15

viu napsal(a):
Dobrý den, už se Vám to někdy stalo? Samice rodila naposledy v březnu 2015. Měla krásných 9 kousků. V podstatě celé prázdniny jsem ji dávala k samcovi každý 3tí den. Marně. Nejspíš ta tepla...- V září se krásně připustila, nechám vždy 3skoky a druhý den ještě repete. Po 14ti dnech na samce pištěla a za měsíc nic... Po 35dnech znovu k samcovi, opět 3+2skoky a za 35 dní nic, V úterý to bylo 35dní a včera i dnes byla k samci velmi vstřícná. Nikdy nemá v kotci krev apod.
Krmím ovšem+senem, k tomu na mls trávu, řepu nebo mrkev- šlupky z jablek (domácích). Vodu mají stále k dispozici z napáječek.
Máte radu? Děkuji.

Jak je stará ta samice?

Není zatloustlá?

19.11.2015 18:21
viu

XXX.XXX.125.33

Mladá, o prázdninách jí byl rok.
Zatloustlá...?... no, větší je smajlík
je to kříženka od souseda / říkám jí Sobětušská černá... otec MM matka místní směs. Přijde mi spíš veliká než tlustá. Je pravda, že při domnělé březosti jí dopřávám větší porci. Ale zase snížit krmnou dávku u obskočené samice se mi nechce.

19.11.2015 18:53

viu napsal(a):
Mladá, o prázdninách jí byl rok.
Zatloustlá...?... no, větší je smajlík
je to kříženka od souseda / říkám jí Sobětušská černá... otec MM matka místní směs. Přijde mi spíš veliká než tlustá. Je pravda, že při domnělé březosti jí dopřávám větší porci. Ale zase snížit krmnou dávku u obskočené samice se mi nechce.

SI jí pořádně osahejte, když bude špekatá, je to jasný. Tlustá samice zabřezává blbě.

A nelíná?

19.11.2015 19:24
viu

XXX.XXX.125.33

Nelíná, já jí osahávám pořád, je mohutná. Tak já asi nahradím část jádra zeleným nebo větvemi. Díky.

19.11.2015 19:40

viu napsal(a):
Nelíná, já jí osahávám pořád, je mohutná. Tak já asi nahradím část jádra zeleným nebo větvemi. Díky.

Mohutná je něco jiného než špekatá...

19.11.2015 20:04
viu

XXX.XXX.125.33

Děkuji za obrázek, zítra na ně kouknu důkladně.

19.11.2015 21:44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mohutná je něco jiného než špekatá...

Obrázek toho moc neřekne.Každé plemeno má daný nějaký tvar těla a nedá se to paušalizovat.Dám vám sem foto tří samic různých plemen, všechny jsou v optimální kondici.

19.11.2015 21:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Obrázek toho moc neřekne.Každé plemeno má daný nějaký tvar těla a nedá se to paušalizovat.Dám vám sem foto tří samic různých plemen, všechny jsou v optimální kondici.

Právě proto jsem poslala ten obrázek. Ono totiž k tomu obrázku patří popisek, který označuje, jak poznat výživný stav králíka jeho ohmatáním.

20.11.2015 16:50
stone

XXX.XXX.214.15

Letos v září jsem taky připouštěl 8 samic. Vetsina se krasně ramlovala, ale všechny se prelamlovavaly. Už jsem podezříval svého Bu, že je neplodný, ale další měsíc už byly březí.Dnes mají všechny mladé.Dost známých ještě teď nemůže připustit. Vydrzte letošní léto dalo králíkům zabrat.

šimon15

20.11.2015 17:27
šimon15

XXX.XXX.132.89

Tak mne sa minulý tyžden po faloške pekne pripustila moja čv bola v ruji a dnes ma potešila kríženka ktoru som od septembra nemohol pripustit (predtym bola 2krat obskočena ale ani raz kotna) na nu som už skúšal všetko pred 4 dnami bola celú noc so samcom tak som skúšal kontrolne pripustenie a bola jasne v ruji pripustila sa 3 takže tak. Ešte mám jednu nepripustenu tak uvidím. Tento tyžden som si objednal Rabitin že ešte skusim za pomoci toho a just dnes sa pripustila. A to rabitin ešte ani neprišiel

20.11.2015 18:40
viu

XXX.XXX.125.33

Děkuji všem.
Srovnávala jsem s obrázkem, prohmatávala a jsou akorát.
Já vydržím, jen mě to mrzí. Mám pouze 2 samice pro radost (Sobětušskou černou a vyměnila jsem kvůli dětem zlou Bu za mazlivou Novozélandskou červenou), těšíme se na mimina a nic.
Mně se dokonce zdálo, že jsem při 2 pokusu nahmátla mladé po 2 týdnech smajlík.
Králíky chovám od dětství (s pauzou života ve městě) a nepamatuji si, že by s tím někdy byly takové potíže.
Bratrovi se pro změnu prokousal samec k mladým samicím a všechny mu minulý týden porodily. To by se člověk... rozzlobil ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík