brezmon
napsal(a):
Dobrý den, prosím poraďte mi. Králice porodila ve čtvrtek spolu s jinou králicí, ale už čtyři zakousala. Je možné dát té druhé králici zbylá mláďátka, jsou už jen dvě?Druhá králice je prvnička a svých má pět, zatím se o ně dobře stará. Děkuji s pozdravem Monika
Nečekat a přidat k5 7zvladne i když je prvnička, druhou připustit znovu
Uživatel s deaktivovaným účtem

brezmon
napsal(a):
Dobrý den, prosím poraďte mi. Králice porodila ve čtvrtek spolu s jinou králicí, ale už čtyři zakousala. Je možné dát té druhé králici zbylá mláďátka, jsou už jen dvě?Druhá králice je prvnička a svých má pět, zatím se o ně dobře stará. Děkuji s pozdravem Monika
Jak víte, že je samice zakousla?Viděla jste ji?
Mě se letos stalo, že mi vnoci něco (předpokládám že potkan) vykousalo díru do pletiva a dostal se do králíkárny. Jedno mládě zakousl, ale už ho neodnesl, jedno má okousanou nohu (přežilo to) a nevím, jestli nějaké odnesl. Ráno samice celá vydivočená, teď už mají nějaký ten týden a je jich tam devět. Stalo se to, když byli čerstvě narození, tak nevím jestli nějaké odnesl, předpokládám že ano.
Podívejte se, jestli nemáte někde v králíkárně otvor, kudy se mohlo něco dostat dovnitř. U nás to bylo jasné, že to nebyla samice, podle toho rozkousaného pletiva zvenku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

brezmon
napsal(a):
Dobrý den, přímo jsem ji neviděla. Nad jedním stála a posouvala ho. Všechny byli zakousané nebo tak mi to přišlo. Děkuji za reakci. Myslíte, že by to mohlo bý nějak jinak?
Stává se, že samice se spíše snaží sežrat mrtvá mláďata.S tím jsem se už párkrát setkala, ale aby přímo likvidovala živá mláďata s tím ne.Pokud tedy není nějak moc rušena a ve stresu, ale s tím vlastní zkušenost nemám jestli by je až takto likvidovala.Nám králíky venku v králíkárnách a běžný provoz na dvoře, psi, kočky, ostatní zvířata ani když se stavělo a okolo králíkáren se phybovali lidé a technika jim nevadilo.Těžko posoudit, mláďata mohla být už mrtvá a to co vám připadá pokousané může být jinak.To by se muselo vidět.
calfa

XXX.XXX.231.94
To se mi stalo neco podobneho roztahala to po cele kralikarne a do hnizda nic po vložení zpatky do hnizda opet, je to prvnicka tak zkusim dat kotiště a uvidime...dam ji 3pokusy a pak pryc sni...