Připouštění - bezmoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2015 15:39
ondra99

XXX.XXX.209.214

Zdravim...kraliky chovam 15 let, ale co se ted deje, to sem jeste nezazil.od leta pripoustim 6 samic, ale jeste jsme nemel jedine mlade.nechaj si dat normal 2 skoky, ale zadna nezustane brezi.myslel jsme, ze je problem bv samci, tak jsem poridil dva nove, ale zadna zmena...poridil jsme si novou paradni 8 kotcovou kralikarnu, vybavil ji napajeckama a normalne mam chut s tim skoncit kompetne.protoze tohle je fakt bezmoc...co se deje?,.

16.12.2015 15:49
pjdz

XXX.XXX.167.72

Ono pro zvířata množení v tomhle ročním období není přirozené. Prostě zkoušet a čekat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2015 16:03

Ano množení v tuto dobu není přirozené, ale napíšete nic i krmení a kondici zviřat.Mně se osvědčuje dost krmit, větší část ovsa a bez výkrmových granulí a přidávat vitamíny a minerály.mám 20 samic a všechny buď už mladé mají nebo jsou březí.Je potřeba dostatečně krmit i samce.

16.12.2015 16:54
Hyla®

XXX.XXX.216.167

ondra99 napsal(a):
Zdravim...kraliky chovam 15 let, ale co se ted deje, to sem jeste nezazil.od leta pripoustim 6 samic, ale jeste jsme nemel jedine mlade.nechaj si dat normal 2 skoky, ale zadna nezustane brezi.myslel jsme, ze je problem bv samci, tak jsem poridil dva nove, ale zadna zmena...poridil jsme si novou paradni 8 kotcovou kralikarnu, vybavil ji napajeckama a normalne mam chut s tim skoncit kompetne.protoze tohle je fakt bezmoc...co se deje?,.

Dostatok kvalitného krmiva + dodať vitamíny ako písali predomnou a prisvietiť aspon 16 hodín svetla ale mozete aj 20.

16.12.2015 16:56
ondra99

XXX.XXX.209.243

Rano davam jecmen, vecer seno...2 krat tydne burina samo voda po cely den...vim, ze jaro je idelani na pripusteni, ale nepamatuju ze bych mel na zimu takove problemy.

16.12.2015 18:09
čada

XXX.XXX.96.254

Taky dávám hodně oves a problémy s připouštěním jsem neměla. Ani v těch vedrech v létě ani teď. Nemůžete mít zatučnělé samice?

16.12.2015 18:14

ondra99 napsal(a):
Rano davam jecmen, vecer seno...2 krat tydne burina samo voda po cely den...vim, ze jaro je idelani na pripusteni, ale nepamatuju ze bych mel na zimu takove problemy.

Já tedy králíkům nesvítím, ale dávám oves, ječnem tak 3:1, trochu vojtěškových úsušků, trochu slunečnice, Nutrimix, Humac Natur, samozřejmě seno, vodu, občas mrkev, větvičky smrku, borovice.

16.12.2015 19:42
Hyla®

XXX.XXX.216.167

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já tedy králíkům nesvítím, ale dávám oves, ječnem tak 3:1, trochu vojtěškových úsušků, trochu slunečnice, Nutrimix, Humac Natur, samozřejmě seno, vodu, občas mrkev, větvičky smrku, borovice.

Ale nebudete tvrdiť že prisvietenie nepomáha ? ďakujem...

Neregistrovaný uživatel

16.12.2015 19:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

ondra99 napsal(a):

Hlavní problem mate v krmivu, davate jen ječmen a žadny oves. To je chyba a mam takovy pocit že je budete mít zatučněne. Myslíte burak, řepu?

16.12.2015 20:11

Hyla® napsal(a):
Ale nebudete tvrdiť že prisvietenie nepomáha ? ďakujem...

Ne nebudu, ale není to podstatné.

16.12.2015 21:07
verka1

XXX.XXX.203.59

ondra99 napsal(a):

Od kvetna zadnej kralik.7 samcu jsem vyzkousel a svych 26 samic.4x se na to samice vykaslaly a vse umrelo. V okoli stejny problem. Znamej na Morave to ma celkem ok. Kdyz uz se nahodou skok povedl, nic se nenarodilo.

16.12.2015 23:25
horal

XXX.XXX.58.226

Letošní rok je celý nějaký nanic. Já mívám 3 až 4 vrhy měsíčně, v červnu to ještě šlo pak ale se to vezlo někam do prič. Červenec sice tři vrhy, ale v jednom 5 v druhém 1 králiček a třetí 11 králičat roztahala, o dvě samice jsem přišel. Srpen začal roztahaným hnízdem s 12 králičaty a dva vrhy 3 a 5 králičat. Září tři vrhy 1,2 a 6 ks, říjen 1 vrh 4 ks, listopad 1 vrh 6 ks a prosinec je už v pohodě. Prozatím 5 vrhů 9,7,8,8,8 králičat jeden bude 27.12 a poslední 2.1.2016. Vše se narodilo v termínu. Přitom krmím směsí, granulí s medikamentem, ječmen, oves, kukuřice, slunečnice. To jim dávám ráno a večer seno a slámu, vodu mají po celý den. V králičinci mám šero, že nyní kdy je pod mrakem nebo mlha musím si svítit čelovkou. Jaro bylo v pohodě, ale ty vedra to vše rozhodily a zvířata se těžko z toho dostávali. Jak tady čtu na ifauně někdo je na tom ještě hůř a někdo je v pohodě. Doufám že se to už srovná a budeme v pohodě všichni.

18.12.2015 17:08
mozaik

XXX.XXX.235.76

Já jsem letos konečně rozhýbal samice tak, že šly k samci po jedné na prázdniny dlouhodobě. Byly tam každá 2 týdny, pak jsem pohmatem zjistil březost. Po celou dobu dostatek vitamínů do napáječky + žádné granule nebo ječmen, pouze tak asi třetinovou dávku ovsa k senu. Teď mám vrhy 10 + 8 + 8 mladých. V době, kdy mi dospělí králíci línají, ani nezkouším zapouštět, protože výměna srsti je pro samici náročná a není normální, aby v té době dávala ještě zbytek sil do mladých. Obvykle jsou stejně v tu dobu málopočetné vrhy. Po přelínání je samice naprogramovaná od přírody na zimní klidový režim, takže to chce provokovat vitamíny a bujným samcem. Při chovu ve stálém světelném režimu někde v hale samice nerozlišují tak dobře období reprodukce a klidu, tak jedou po celý rok.

20.12.2015 22:51
Ira

XXX.XXX.128.25

Já mám stejný problém, mám tři samice, krmím oves, seno, mrkev, voda pořád a samice se chtějí remlovat, ale pořád nezůstavají, taky nevím co se děje, to se mi ještě nestalo.

Neregistrovaný uživatel

21.12.2015 22:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Ira napsal(a):
Já mám stejný problém, mám tři samice, krmím oves, seno, mrkev, voda pořád a samice se chtějí remlovat, ale pořád nezůstavají, taky nevím co se děje, to se mi ještě nestalo.

Rekl bych že je mate na tvrde diete a to není moc dobre. Remlovat se mohou ale nezustanou protože nejsou připravene. Nemají žadne zasoby a ony to moc dobře vědí.

26.12.2015 13:07
Michal NoS

XXX.XXX.175.18

Zdravím Ja som stým mal problem od semtembra až do konca oktobra nič..13 samic a nič a mám 4 overených samcov.
Hniezda spravili na 1000% a čakal som a čakal a NIč
Tak som zavolal veterinára a ten mi povedal, že je to z počasím a asi velmi teplím počasím, lebo že ani kravy a ani svine na družstve nezostavaju kotné.
Povedal nech pripustím začiatkom novembra dal mi nejaký vitamín E na potenciu..
Tak som počkal a ostali všetky kotné.

Prloblém bol asi určite v počasí a velmi teplom v lete...

26.12.2015 16:28
sandokan 2

XXX.XXX.240.1

ondra99 napsal(a):

Dobry den ja na vašem miste vymenim samice ked ste všetko vyskoušel ja chovam FB a nemam problem alespon zatim a chovam ich už 20 let v zimnich mesiacoch je to tašie ale vy pišete že sa vam nedari od leta tak hodne štesti kralikum zdar.

26.12.2015 16:36
sandokan 2

XXX.XXX.240.1

Hyla® napsal(a):
Dostatok kvalitného krmiva + dodať vitamíny ako písali predomnou a prisvietiť aspon 16 hodín svetla ale mozete aj 20.

Taká kravina kto to kedi vydel a počul svietit kralikom toje pekna blbost to niesu kuřata aby sa im tam svitilo ja nesvitim a mam pokažde 7 až 8 mladich ked chcete mu poradit dobre tak mu neradte taku hlupost.

Neregistrovaný uživatel

26.12.2015 16:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Nic nemusíte měnit. mate je jen na tvrde dietě, nic víc.

Neregistrovaný uživatel

26.12.2015 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

sandokan 2 napsal(a):
Taká kravina kto to kedi vydel a počul svietit kralikom toje pekna blbost to niesu kuřata aby sa im tam svitilo ja nesvitim a mam pokažde 7 až 8 mladich ked chcete mu poradit dobre tak mu neradte taku hlupost.

No na to že chovate kraliky cca 20 let tak toho asi moc nevíte. a kravina to fakt není. Vy tady radíte kravinu, hned vyměnit.

26.12.2015 19:17
sandokan 2

XXX.XXX.240.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No na to že chovate kraliky cca 20 let tak toho asi moc nevíte. a kravina to fakt není. Vy tady radíte kravinu, hned vyměnit.

Ja za moji dlouhov chovatelskou existenci nikomu som neradil aby kralikum svietili proč...za prve ked je samica dobrá tak si udelá hniezdo aby kraličkum nebilo zima..za druhé kralik ma srst a kuře nemá proto sa kuřatum sviti aby nepomrzli a svitit kralikum v tejto dobe je velmi nakladne ak nemate vlasni zdroj eletriky Ja rozhodne nečakal by som tak dlho ako ten pan ak mi neco nejde tak tohned řešim

Neregistrovaný uživatel

26.12.2015 19:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

sandokan 2 napsal(a):
Ja za moji dlouhov chovatelskou existenci nikomu som neradil aby kralikum svietili proč...za prve ked je samica dobrá tak si udelá hniezdo aby kraličkum nebilo zima..za druhé kralik ma srst a kuře nemá proto sa kuřatum sviti aby nepomrzli a svitit kralikum v tejto dobe je velmi nakladne ak nemate vlasni zdroj eletriky Ja rozhodne nečakal by som tak dlho ako ten pan ak mi neco nejde tak tohned řešim

Clověče nesvítí se kvuli teplu ale z duvodu prodloužení dne a na to samice velice dobře reaguji. Ten pan v tomto roce není sam kdo ma problemi s připouštěním. Nasvícení je jedna z možnosti jak samice dobře nabudit. No kdyby jste byl tak dobry v chovu tak neradíte takovou kravinu a pořadně si přečte co píše. Zjistil by jste že je měl na dietě. No snad vam to nebudu muset vysvětlovat.

26.12.2015 20:14
čada

XXX.XXX.96.254

To s tím světlem funguje, jedna samice mi nechtěla zabřeznout a pak mě napadlo ji z vnitřních králíkáren dát do venkovní a prospělo jí to - hned se zadařilo, myslím, že to bylo právě kvůli světlu. Takže bych to rozhodně nezavrhovala. Jinak když samice nezabřezávají hromadně, tak je kravina je měnit, protože to spíš ukazuje na nějakou chybu v krmení nebo v zoohygieně.

Neregistrovaný uživatel

26.12.2015 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

čada napsal(a):
To s tím světlem funguje, jedna samice mi nechtěla zabřeznout a pak mě napadlo ji z vnitřních králíkáren dát do venkovní a prospělo jí to - hned se zadařilo, myslím, že to bylo právě kvůli světlu. Takže bych to rozhodně nezavrhovala. Jinak když samice nezabřezávají hromadně, tak je kravina je měnit, protože to spíš ukazuje na nějakou chybu v krmení nebo v zoohygieně.

To věřte, že to funguje nemame zapotřebí říkat nesmysly.

26.12.2015 20:27
borax

XXX.XXX.91.21

A vitamíny taky nic nepokazíte!

Já teď přidávám březím samicím.
Do půli ledna bych měl mít všechno okocené.Podzimní vrhy byli slabé...

27.12.2015 09:11
sandokan 2

XXX.XXX.240.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Clověče nesvítí se kvuli teplu ale z duvodu prodloužení dne a na to samice velice dobře reaguji. Ten pan v tomto roce není sam kdo ma problemi s připouštěním. Nasvícení je jedna z možnosti jak samice dobře nabudit. No kdyby jste byl tak dobry v chovu tak neradíte takovou kravinu a pořadně si přečte co píše. Zjistil by jste že je měl na dietě. No snad vam to nebudu muset vysvětlovat.

Ja som nikdy nepotřeboval kralikum svitit ani kvoli tomu aby som kralikum predložil den a čital som odbornu literu a mna učili kraliky chovat moj dedo a ten v tej dobe bol velmi dobri chovatel a nikdi som neslišel od kralikařu aby kralikum predloužili den ked im svitilli každe zviře si musi odpočinout mne sa to nikdy nestalo ani by som to nedelal aby som kralikum svitil zo žiadneho duvodu ked to nejde tak počkam a budem zistovat pričinu u samcov aj u samic tento rok možem priznat aj Ja som mal problem s pripuštenim a šel som po tem a zistil som že to bolo aj počasim a ja ted na zimu namokocene všechni a žadne svetlo nepotřebuji a chovam ich pouze na sucho na suho..znamena...seno...voda...granule...ad se daři...nam vchovu všem

27.12.2015 15:13
Hyla®

XXX.XXX.32.111

sandokan 2 napsal(a):

Ja sa ospravedlňujem, že som nevedel doteraz že králiky niesú kurčatá.
Prečítal som všetky vaše príspevky, ako sa povie dobrý farár sa učí až do smrti, tak som sa dnes poinaučil aj ja.
Verím že dáte aj pár fotiek z chovu. hlavne zimné prírastky.
Mohli by ste napísať viac o vašom chove.

Neregistrovaný uživatel

27.12.2015 16:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

sandokan 2 napsal(a):
Ja som nikdy nepotřeboval kralikum svitit ani kvoli tomu aby som kralikum predložil den a čital som odbornu literu a mna učili kraliky chovat moj dedo a ten v tej dobe bol velmi dobri chovatel a nikdi som neslišel od kralikařu aby kralikum predloužili den ked im svitilli každe zviře si musi odpočinout mne sa to nikdy nestalo ani by som to nedelal aby som kralikum svitil zo žiadneho duvodu ked to nejde tak počkam a budem zistovat pričinu u samcov aj u samic tento rok možem priznat aj Ja som mal problem s pripuštenim a šel som po tem a zistil som že to bolo aj počasim a ja ted na zimu namokocene všechni a žadne svetlo nepotřebuji a chovam ich pouze na sucho na suho..znamena...seno...voda...granule...ad se daři...nam vchovu všem

Tak proč s 20 letou praxi neporadíte jak na to, Místo toho vašeho klabosení o ničem.

27.12.2015 16:21
sandokan 2

XXX.XXX.240.1

Hyla® napsal(a):
Ja sa ospravedlňujem, že som nevedel doteraz že králiky niesú kurčatá.
Prečítal som všetky vaše príspevky, ako sa povie dobrý farár sa učí až do smrti, tak som sa dnes poinaučil aj ja.
Verím že dáte aj pár fotiek z chovu. hlavne zimné prírastky.
Mohli by ste napísať viac o vašom chove.

Tak za prve niesom povinen vám neco ukazovat a za druhé ja sa nikomu nevismievam ako vy a za treti maminka vás nenaučila řic kouzelne slovička

27.12.2015 18:55
Hyla®

XXX.XXX.32.111

sandokan 2 napsal(a):
Tak za prve niesom povinen vám neco ukazovat a za druhé ja sa nikomu nevismievam ako vy a za treti maminka vás nenaučila řic kouzelne slovička

Prosím prosím prosím veď dajte do placu pár fotiek nech sa máme v čom kochať, a hlavne poučiť sa.

7.2.2016 17:37
sandokan 2

XXX.XXX.240.1

Tak som vaši žadosti vyhovel pozrite sa na moj profil a divajte sa pozorne

7.2.2016 18:22
Hyla®

XXX.XXX.210.32

sandokan 2 napsal(a):
Tak som vaši žadosti vyhovel pozrite sa na moj profil a divajte sa pozorne

Pozdravujem trochu to trvalo ale dockali sme sa. pekné kusy gratulujem.

13.2.2016 11:22
sandokan 2

XXX.XXX.240.1

Možem vás poprosit ted vy na ukázku ukážte váš chov dekuji

13.2.2016 11:32
Hyla®

XXX.XXX.179.43

sandokan 2 napsal(a):
Možem vás poprosit ted vy na ukázku ukážte váš chov dekuji

Http://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/detail/2926912/francuzske-kraliky-hyla-linie-hylamax-a-hylang#a3051926

na tomto vlakne nájdete zopár fotiek.

13.2.2016 12:13
sandokan 2

XXX.XXX.240.1

Hyla® napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/detail/2926912/francuzske-kraliky-hyla-linie-hylamax-a-hylang#a3051926

na tomto vlakne nájdete zopár fotiek.

Máte vážne pekný chov aj ked so zastanca velkych plemen ale to je len moj nazor tak vám držim palec

16.2.2016 23:51
adriane

XXX.XXX.77.234

Stejný problém. Dva chovatelé v jednom místě, odlišné chovy krmení i hygiena a oba máme problém už několik měsíců. Vůbec neříjily. A když teď zabřezly, všechny ledňáčci krom 2 jsou roztahaní. Někteří i pár dní žili. Snad to bylo jen něco nepříznivého v přírodě a na jaro už to bude lepší u všech.

17.2.2016 15:40
sandokan 2

XXX.XXX.240.1

adriane napsal(a):
Stejný problém. Dva chovatelé v jednom místě, odlišné chovy krmení i hygiena a oba máme problém už několik měsíců. Vůbec neříjily. A když teď zabřezly, všechny ledňáčci krom 2 jsou roztahaní. Někteří i pár dní žili. Snad to bylo jen něco nepříznivého v přírodě a na jaro už to bude lepší u všech.

Ja bych udelal nasledujici viec dal by som jej poslednu šanci a kdy by to udelala ašte jednou tak by som ju zabyl ja som mal take samicu takovu dva krat a dost moj nazor je ak to udela jednou nebo dva krat preč snu a kupit si novu ja to taki delam.

17.2.2016 15:45

Já jsem milosrdnější,3x a dost.I když u některých toleruji i 4 pokus a dost smajlík

17.2.2016 20:08
sandokan 2

XXX.XXX.240.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem milosrdnější,3x a dost.I když u některých toleruji i 4 pokus a dost smajlík

Ja nejsu necitlivi človek toje už tak aspon z mojich skusenosti ak samica žere mladata a zaciti krev tak možem jej dat aj 10 možnosti vysledok je stejni ak ich rostaha tak jej dam ešte jednu šancu ale tomu neverim ale aj tak ju dám

17.2.2016 20:33

dudi

14.7.2016 20:53
dudi

XXX.XXX.120.43

Chci se zeptat jestli si nekdo pomaha provazkem za ocasek a pomale jak samec skace tak se prizvedava a pak se necha skocit.tak se ptam jestli to nekdo zkousel a jestli ma uspesnost zabreznuti.ja jsem to videl u jednoho chovatel a ma uspesnost, me to tvrdil.a to je stary uspesny chovatel kraliku.

14.7.2016 21:44
petruk

XXX.XXX.52.146

dudi napsal(a):
Chci se zeptat jestli si nekdo pomaha provazkem za ocasek a pomale jak samec skace tak se prizvedava a pak se necha skocit.tak se ptam jestli to nekdo zkousel a jestli ma uspesnost zabreznuti.ja jsem to videl u jednoho chovatel a ma uspesnost, me to tvrdil.a to je stary uspesny chovatel kraliku.

Myslím si, že starý úspěšný chovatel si s tím poradí jinak...

14.7.2016 21:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.13

petruk napsal(a):
Myslím si, že starý úspěšný chovatel si s tím poradí jinak...

Tak kultivovaně a jemně bych mu odpovědět nezvládla...

dudi

15.7.2016 08:50
dudi

XXX.XXX.120.43

Hlavne ze mu zustavaji zabreznuty...me se to ma kotit koncem tydne a pristi tyden tak uvidim jestli zustali nebo ne.z 5 samic kolik bude mit mlade.

15.7.2016 08:54

Tím to způsobem znásilňoval samice ještě můj děda a praděda.

15.7.2016 11:21
Awrel

XXX.XXX.34.53

Někdo tu psal, že použil provázek u samice co ještě neměla mladé, nevěděla, jak na to a nezvedala ocásek vůbec. Používat to běžně mi taky přijde nevhodné.

dudi

15.7.2016 12:52
dudi

XXX.XXX.120.43

Vzdy to taky nedelam, hodim ji k samcovi a pokud chce sama tak ji necham ale pokud nechce tak ji pomuzu.a ti samice uz meli mlade jen nekdy nechcou kdyz potrebuji ja, aby to vsechno navazovalo na vrhy.dneska se me okotila jedna a ma 7 mladejch.tak uvidime dal...

mareccek

26.8.2016 14:03
mareccek

XXX.XXX.226.45

Můžu se zeptat v jakém stáří se můžou připouštět samice HYLA?

26.8.2016 23:11
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.48

Psal jsem to tu kdysi já, a nebyl to muj nápad. Byla to má první PP samice, měl sem zájem o PP mladé a doma jen kříženého samce. Dovezl jsem samici (5kg) v bedýnce jako dítko na ZŠ na kole 10km k chovateli, který souhlasil že si u něj samici můžu nechat připustit. Odmíta všechny tři jeho samce. Tak se použil tento způsob. Měla 6 mladých. Šlo o burgundského. Pánovi je notně přes 80let čili psát, že starý chovatel to udělá jinak... nebyla a není to jeho běžná praxe, ale když není zbytí.Poruhé šlo už vše jako po másle.

26.8.2016 23:49
borax

XXX.XXX.91.21

Jedna moje samice taky nechtěla samce.
Dal jsem ji Rabitin 2krat denne primo do tlamy+vit.e.(100mg)
Po dobu 3dnu a zvedala zadek...bylo z toho 10 mláďat.
Ukojila je všechny!

27.8.2016 07:19
hokrví

XXX.XXX.105.226

Někdy když prvničky nechtějí a leží na podlaze jako přibitý, tak když je samec na ní pod samici zepředu nebo z boku vsunu ruku a ona, když je v říji se na 50% přizvedne. Je to jako s tím provázkem taky to vždy nevyjde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík