Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.12.2015 08:37
holis

XXX.XXX.28.72

Ahoj Všem, tak mám pro Vás dobrou zprávu. Výstava se vrací na výstaviště ZAHRADA ČECH !
ZO ČSCH Litoměřice-Žitenice pořádá ve dnech 12. - 13. února 2016 na výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích zimní výstavu králíků a holubů rozšířenou o 3. soutěžní výstavu chovných králíků - samců.
Chovatelé vítězných chovných králíků - samců obdrží finanční odměnu.

Současně bude probíhat propagačně naučná výstava "Děti a zvířata Litoměřice 2016", kde budou dále k vidění další zvířata a doprovodné akce pro děti.

Přihlášky do 3.2.2016 přijímá a informace podá: Jiří Andrle, tel.725 379 515, jiran.andrle@seznam.cz, případně Ladislav Holec, tel.773 276 822
Budeme se těšit

Ahoj Všem Holis.

14.1.2016 21:58
JirkaAndrle

XXX.XXX.132.47

Tak již za necelý měsíc se uskuteční na Zahradě Čech v Litoměřicích i výstava králíků a holubů. Srdečně zveme k obeslání a návštěvě výstavy.
S chovatelským pozdravem Jiří Andrle.

18.1.2016 18:10
holis

XXX.XXX.28.34

Tak už začínají docházet přihlášky, tak šup šup ať na Vás zbyde místo

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2016 20:40

Prosim o odpoved na jeden laicky dotaz: jedna se i o prodejni vystavu? Shanim kalifornske kraliky pro zalozeni chovu. Jde vsak pouze o hobby chov, tedy poptavani jedinci nemusi byt "extra trida". Daji se sehnat na takoveto akci i takovito kralici? Rada se zajedu podivat, ale zas abych nejela s nadsenim, ze si "jiste neco privezu" a neodjizdela zklamana...
Kdy je nejlepsi na vystavu za ucelem nakupu prijet? Hned na zacatku, nebo cekaji vsichni na nejakou klasifikaci?
Dekuji za odpoved.

22.1.2016 20:57
holis

XXX.XXX.28.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Prosim o odpoved na jeden laicky dotaz: jedna se i o prodejni vystavu? Shanim kalifornske kraliky pro zalozeni chovu. Jde vsak pouze o hobby chov, tedy poptavani jedinci nemusi byt "extra trida". Daji se sehnat na takoveto akci i takovito kralici? Rada se zajedu podivat, ale zas abych nejela s nadsenim, ze si "jiste neco privezu" a neodjizdela zklamana...
Kdy je nejlepsi na vystavu za ucelem nakupu prijet? Hned na zacatku, nebo cekaji vsichni na nejakou klasifikaci?
Dekuji za odpoved.

Dobrý den,
ano jedná se o prodejní výstavu. Na této výstavě se budou prodávat (vystavovat) pouze jedinci řádně registrovaní (tetovaní). Přijet se podívat můžete ve čtvrtek, pátek, ale zvířata se budou prodávat až od sobotního rána. Doporučuji tudíž sobotu ráno. To zda budou prodejní zrovna kalifornský králíci vám teď nikdo neřekne a ani nezaručí. Tak držím palce
Holis.

22.1.2016 21:07
rabbit

XXX.XXX.11.216

Dekuji za odpoved.

Tetování a účast na výstavě jestě neznamená že to bude extratřída

22.1.2016 21:49

Rabbit: budu si to pamatovat vlastne jsem tim chtela rict, ze se mi nechce davat za prvniho masneho kralika tisicovku, kdyz nevim, jak to s nim zvladnu. Tim ale nerikam, ze zadna zvirata nechovam - jen ze to bude muj prvni masny kralik...zazemi maj, kraliky mam, ale zatim produkuju maso spis skopove
Holis: diky za info. ;).

23.1.2016 08:12
holis

XXX.XXX.28.34

Rabbit: budu si to pamatovat vlastne jsem tim chtela rict, ze se mi nechce davat za prvniho masneho kralika tisicovku, kdyz nevim, jak to s nim zvladnu. Tim ale nerikam, ze zadna zvirata nechovam - jen ze to bude muj prvni masny kralik...zazemi maj, kraliky mam, ale zatim produkuju maso spis skopove
Holis: diky za info. ;).

Může být masnej i mastnej zároveň.

23.1.2016 09:17

Pokud by na výstavě už měli vyprodáno, zkuste se obrátit na některého z členů klubu masných králíků, většinou mají něco naprodej. Já tak aspoň řeším koupi čistokrevných zvířat a vždycky jsem uspěla- http://www.mujweb.cz/kchkmp/.

23.1.2016 19:25

Holis: rozumim - segra se zrovna vratila z Nemecka z vystavy...tam jsou asi i mastnejsi nez ti cesky
Hexa: dobre, diky, uz mam nejaky tip v dojezdove vzdalenosti (do hodiny cesty), tak zkusim pana chovatele oslovit..
Jak se v tom neorientuji, nevim, jak moc je "nebezpecne" kupovat kraliky nabizene jako cistokrevne z neregistrovanych chovu? (Nebo jak se to v kralici branzi nazyva). Treba ovce je nejlepe nakupovat pouze od konkrernich chovatelu ze seznamu (vlastne taky mame kluby jednotlivych plemen...).

23.1.2016 22:20

Chov je vždy nejlepší začínat s kvalitními zvířaty, ale já bych dala přednost nákupu u chovatele, než na výstavě. Jednak vidíte v jakých podmínkách zvířata jsou a také se na lecos můžete zeptat, solidní chovatel rád poradí. Králíci jsou stresáci a výstava je dost náročná u zvířete, které převezete jen od chovatele k sobě toto odpadá, ale třeba jsem jen přehnaně opatrná.

24.1.2016 20:53

Jasně, rozumím. Děkuji.

25.1.2016 09:39
holis

XXX.XXX.129.85

Jasně, rozumím. Děkuji.

Při koupi králíka na výstavě máte jistotu, že posuzovatel králíka odborně prohlédl a nemá žádnou výlukovou vadu, pokud ano tak jakou. Pokud chcete následně registrovat potomky, tak musí být oba rodiče posouzeni. Oba oceňovací lístky se musí přiložit k připouštěcímu potvrzení, které se odesílá registrátorovy. Obě varianty mají své pro a proti.

25.1.2016 20:07

Ok, ale já už na začátku psala, že se bude jednat o hobby chov, takže nepotřebuji odborně ohodnocené jedince. Tedy jsem z toho všeho vydedukovala, že stačí oslovit nějakého chovatele z okolí a zajet za ním se podívat, jak to dělá.
Mluvila jsem s tetou - to je přesně ten protiklad tady vás většiny - králíci nemají kotce předepsané velikosti, nevím, jestli mají nějaký spád (zda vytéká moč zezadu z králíkárny, ale jestli jo, tak po "zádech" králíkárny). Králíci nemají žádnou podestýlku, ale prostě dřevěnou podlahu, na kterou možná něco natahají, ale víceméně žijou na vrstvě plesnivých bobků prolezlých červy (v létě), cca do výše až 6 cm... jediné, co pro ně dělá, že jim denně mění vodu (a krmí samozřejmě - seno / sečená tráva + v zimě giganty nebo krm.řepa, jablka, tvrdý chléb každý den) a že je očkuje mixo-mor. Jinak nic. A když vidím, kolik se jich do kotce vejde, až oči přecházejí... nějaké úhyny nezaznamenávám. Jen si pamatuju, že se stalo, že králíci dostali mixomatozu dřív než se stihli mladí oočkovat. Nevychcípali všichni, nějací zbyli, ale úhyn byl tak 60% zahrnuto i dospělci, řekla bych. Ale jedná se o 8mi kotcovou králíkárnu, tak tam jsou jen 2 chovné samice a samec (dřív si půjčovala od souseda).
Tak pak nevím, asi je pravda někde na půli cesty, s tou hygienou chovu... rozumím, že když se to dělá ve velkém, tak tam musejí být podmínky "sterilní", ale když člověk dělá pár králíků pro svou rodinu za rok, tak to asi tak vymazlené být nepotřebuje. Každopádně kdybych měla pocit, že jim nebudu moct dát péči a mělo by to u mě vypadat jako u tety, raději bych se do ničeho nepouštěla. Mám i hromadu dalších zvířat po výbězích a nesnesu, když by se měl kdokoli brodit vlastním hnojem, takže žádnou paniku

27.1.2016 20:51
JirkaAndrle

XXX.XXX.132.47

Tak již za týden končí uzávěrka přihlášek králíků a holubů na výstavu, kterou pořádáme na výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích. Budeme se na Vás těšit.
S chovatelským pozdravem
Jiří Andrle, tel.725 379 515, www.cschzitenice.wbs.cz.

30.1.2016 17:25
awake

XXX.XXX.115.136

holis napsal(a):
Při koupi králíka na výstavě máte jistotu, že posuzovatel králíka odborně prohlédl a nemá žádnou výlukovou vadu, pokud ano tak jakou. Pokud chcete následně registrovat potomky, tak musí být oba rodiče posouzeni. Oba oceňovací lístky se musí přiložit k připouštěcímu potvrzení, které se odesílá registrátorovy. Obě varianty mají své pro a proti.

Oba rodiče musí být vždy posouzeni? Mě řekl náš registrátor, že stačí ohodnocení jednoho z páru.

30.1.2016 18:07

awake napsal(a):
Oba rodiče musí být vždy posouzeni? Mě řekl náš registrátor, že stačí ohodnocení jednoho z páru.

Výňatek z registračního řádu:

2. Předpoklady rodičů, jejichž odchov se má registrovat
2.1
Oba rodiče musejí být registrováni a tetováni.
2.2
Oba rodiče /s výjimkou výzkumných chovů a níže uvedených odchylek/ musejí být klasifikováni na výstavě nebo na stolním posuzování, a to:
2.2.1
U plemen rozšířených klasifikací výborně, velmi dobře nebo dobře: pokud jde o první vrhy, též predikátem mládě výborné, velmi dobré nebo dobré.
2.2.2
U plemen málo rozšířených nebo u plemen s kresbou i klasifikací dostatečně, nebo jde-li o první vrhy i predikátem mládě dostatečné.
2.2.3
U všech plemen s výrokem neklasifikován, pokud je na oceňovacím lístku doložka „chovu schopný“, tedy s klasifikací O /nula/.
2.3
Oba rodiče musejí v den připouštění dosahovat nejméně minimální ještě přípustné hmotnosti, stanovené standardy pro příslušná plemena. Navíc u plemen malých, zakrslých, krátkosrstých skupiny 3 a ZLi nesmějí rodiče v den připouštění přesahovat maximální ještě přípustnou hmotnost, stanovenou příslušnými standardy.

30.1.2016 21:32
awake

XXX.XXX.115.136

Děkuji. Zřejmě se jednalo o bod 2.2 "odchylka". Jednali jsme o tmavém kuním .

4.2.2016 17:34
holis

XXX.XXX.28.34

Tak už máme přihlášeno cca 260 ušáků a to nepočítám speciální výstavu teddíků

21.12.2016 08:26
JirkaAndrle

XXX.XXX.158.2

Vážení chovatelé, dovolujeme si vás pozvat k obeslání a návštěvě výstavy, kterou bude pořádat naše ZO v únoru 2017 v Litoměřicích na Zahradě Čech.

ZO ČSCH Litoměřice-Žitenice pořádá ve dnech 17. - 18. února 2017 (od 9h do 17h) na výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích zimní výstavu králíků, drůbeže a holubů s MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ rozšířenou o 4. soutěžní výstavu chovných králíků - samců.

Chovatelé vítězných chovných králíků - samců obdrží finanční odměnu.

Rovněž proběhne speciální výstava Severočeské pobočky Klubu chovatelů holubů českých staváků.

Současně bude probíhat propagačně naučná výstava pro děti a mládež "Děti a zvířata Litoměřice 2017" (již od čtvrtka 16.2.), kde budou dále k vidění další expozice zvířat a doprovodné akce pro děti.

Sobota 18.2. - klubová výstava teddy králíků s posouzením a výstava morčat s posouzením.

KLECNÉ: králík, holub: 15, - Kč. VOLIÉRA drůbež: 45, - Kč.

PRODEJ ZVÍŘAT BUDE ZAHÁJEN V SOBOTU 18.2. od 9h!

Přihlášky do 8.2.2017 přijímá a informace podá: Jiří Andrle, tel.725 379 515, jiran.andrle@seznam.cz, www.cschzitenice.wbs.cz.

13.1.2017 21:07
JirkaAndrle

XXX.XXX.132.47

Výstava králíků s mezinárodní účastí v Litoměřicích ve dnech 17. - 18. února 2017 BUDE!

Přihláška na výstavu ke stažení na www.cschzitenice.wbs.cz, uzávěrka přihlášek: 8.2.2017.

Informace podá a přihlášky přijímá: Jiří Andrle, jiran.andrle@seznam.cz, tel.725 379 515.

21.1.2017 14:53
pekol

XXX.XXX.36.216

Cez víkend sme mali našu I.zimnú výstavu zvierat, boli tam aj králiky a pár videí môžte vidieť na:

https://www.youtube.com/playlist?list=UU_GOSxFBWkvMFrMI6zW4Bxg

peter.

23.1.2017 08:38
JirkaAndrle

XXX.XXX.158.2

Již za necelý měsíc se BUDE KONAT na Zahradě Čech v Litoměřicích (17.-18.2.) výstava králíků s mezinárodní účastí rozšířená o 4. soutěžní výstavu chovných králíků - samců.

Uzávěrka přihlášek 8. února.

Prodej zvířat bude zahájen v sobotu 18.2. od 9h!

Srdečně zveme k obeslání a návštěvě výstavy.

29.1.2017 12:29
JirkaAndrle

XXX.XXX.132.47

Přihlášky králíků na výstavu do Litoměřic (17.-18.2.) přijímáme do 8. února 2017!

Počty a plemena přihlášených králíků na www.cschzitenice.wbs.cz.

Informace podá a přihlášky přijímá: Jiří Andrle, jiran.andrle@seznam.cz, tel.725 379 515.

Srdečně zveme k obeslání a návštěvě výstavy.

2.2.2017 21:03
JirkaAndrle

XXX.XXX.132.47

Již za necelý týden je uzávěrka přihlášek králíků.

Přihlášky zasílejte do 8.2.2017.

Děkujeme.

6.2.2017 14:36
JirkaAndrle

XXX.XXX.158.2

Blíží se uzávěrka přihlášek králíků na výstavu do Litoměřic.

Uzávěrku máme ve středu 8.2.2017.

Děkujeme.

petarda

10.2.2017 12:53
petarda

XXX.XXX.243.244

V jaké výši je cena vstupného, nikde jsem to nedohledal?

10.2.2017 18:05
radekseznam

XXX.XXX.140.146

petarda napsal(a):
V jaké výši je cena vstupného, nikde jsem to nedohledal?

Dobrovolné...

chovatel LTM

11.2.2017 12:50
chovatel LTM

XXX.XXX.92.254

Jsem se na schůzi dozvěděl, že prý už nespolupracujete s přítelem Holcem? Že prý odmítal spolupracovat s Jursíkem? To je ten stejný Jursík, co byl i v Žatci?

12.2.2017 19:34
kaprál

XXX.XXX.51.26

Bůh chraň ZO Žitenice . S ním to je cesta do pekel!

12.2.2017 20:38
JirkaAndrle

XXX.XXX.132.47

Vstupné pro dospělé 40, - Kč.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

13.2.2017 21:51
JirkaAndrle

XXX.XXX.132.47

Přihlášeno 430 ks králíků, z toho 240 ks do soutěže chovných králíků - samců. Jednotlivá plemena jsou uvedena na našich webových stránkách www.cschzitenice.wbs.cz.

Prodej zvířat bude zahájen v sobotu 18.2. od 9.00 hodin! Prodejná zvířata budou uvedena POUZE v katalogu výstavy.

Dále budou na výstavě propagační expozice zvířat a to morčat, kožešinových zvířat, akvarijních rybiček, terarijních zvířat, koček. Nebude chybět expozice včelařů, dále zajištěna ukázka práce záchranářských psů, psí agility, dogdancing a ukázka preparovaných zvířat.

Zajištěny doprovodné akce pro děti (např. králičí hop, možnost projížďky na koních).

V sobotu 18.2. proběhne klubová výstava teddy králíků s posouzením.

Na výstavě bude možné zakoupit chovatelské potřeby, dále krmiva, vitaminové doplňky pro zvířata od těchto firem:
SUNK-Milan Hradský, Bojkovice
Trouw Nutrition BIOFAKTORY s.r.o., Praha
De Heus a.s. - výrobce krmiv Energys HOBBY
MIFUMA - prodejce Miloslav Straka.

Srdečně zveme k návštěvě výstavy.

Kimkim

14.2.2017 07:27
Kimkim

XXX.XXX.230.15

Je někde k nalezení zda budou ke koupi v pátek nějaký zakrslíci (konkrétně mi jde o ZBčin - pripadne strakace a Zhav.

14.2.2017 07:28
kaprál

XXX.XXX.74.57

radekseznam napsal(a):
Dobrovolné...

Zas tak dobrovolný to nebude

Chovatel LTM

14.2.2017 11:13
Chovatel LTM

XXX.XXX.74.57

kaprál napsal(a):
Zas tak dobrovolný to nebude

Někdo toho Jursíka přeci musí zaplatit

14.2.2017 23:12
JirkaAndrle

XXX.XXX.132.47

Králíci se budou prodávat od soboty 18.2. od 9h.

Jednotlivá plemena a rázy na www.cschzitenice.wbs.cz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík