Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

belgicak

8.1.2016 16:05
belgicak

XXX.XXX.10.103

Prosim o radu nevede se mi vubec pripustit samice prosim o radu jak na to diky moc.

Chovatel Laďa

8.1.2016 16:17
Chovatel Laďa

XXX.XXX.97.68

Zadejte si do vyhledávání - Připouštení - a tam najdete rady a návody od chovatelů co dělají, když samice nedrží.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2016 20:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

belgicak napsal(a):
Prosim o radu nevede se mi vubec pripustit samice prosim o radu jak na to diky moc.

Už měli mlade, čím krmíte. Podle niku mate asi BO.

belgicak

9.1.2016 12:25
belgicak

XXX.XXX.10.103

Mlade meli krmim jecmen seno obcas granule a voda.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 12:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

belgicak napsal(a):
Mlade meli krmim jecmen seno obcas granule a voda.

Samotny ječmen je špatně musíte přidat oves 1:3 jinak by mohly zatučnit jestli už nejsou. Podaří se skoky a nezustanou a nebo vubec nepříjdou do říje ?

belgicak

9.1.2016 16:08
belgicak

XXX.XXX.10.103

U nekterych se podari skok a nezustanou a u jinych vubec nic nejdou do rije a ani samci nechteji moc skakat.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 16:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

belgicak napsal(a):
U nekterych se podari skok a nezustanou a u jinych vubec nic nejdou do rije a ani samci nechteji moc skakat.

Musíte začít davat ten oves a pokud budete davat granule tak musí byt pro samice. Vypada to že jsou zatučnění a proto se jim nechce. Nasadte dietu to znamena seno oves voda ale hlavně hlídat.Začnou stracet na vaze, aby se to nepřehnalo.

9.1.2016 19:22
viu

XXX.XXX.125.33

Dobry den, byla jsem na tom stejne.3Mesice se samice neramlovala. Pak ano, ale skotna nezustala. Kazdych 14dnu 3skoky. Krmena ovsem a senem, zelenym, repou i jablky a 4.1.konecne porodila (v nejvetsich mrazech).
Osobne si zacinam myslet, ze to neni o ovsu. Bratr krmi jen jecmenem a nechtene mu samec obskocil vsechny odstavene samice... Mlade ma pravidelne i z planovanych vrhu

9.1.2016 19:23
viu

XXX.XXX.125.33

Jeste idealni je pripoustet za slunecneho dne. Taky se jim chce vic.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 19:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

viu napsal(a):
Dobry den, byla jsem na tom stejne.3Mesice se samice neramlovala. Pak ano, ale skotna nezustala. Kazdych 14dnu 3skoky. Krmena ovsem a senem, zelenym, repou i jablky a 4.1.konecne porodila (v nejvetsich mrazech).
Osobne si zacinam myslet, ze to neni o ovsu. Bratr krmi jen jecmenem a nechtene mu samec obskocil vsechny odstavene samice... Mlade ma pravidelne i z planovanych vrhu

Samozřejmě že to není jen o ovsu ale ten je pro toto duležity ma na to vliv ted hodně příroda jelikož jsou zvířata z matena. No u vas podle toho co píšete bych to viděl že byla na tvrde dietě a chvíli ji trvalo než nabrala zasoby. Pokud je nema tak nezustane ona to moc dobře ví.

19.1.2016 20:27
viu

XXX.XXX.125.33

smajlík) jaradgin jste mě pobavil smajlík)
když jsem zde řešila problém s nezabřeznutím, byla jsem upozorněna, že mám překrmenou samici...
v každém případě mi zkušení poslali návod na otestování stavu a jsou ve výborné kondici (soused, dlouholetý chovatel si myslí, že by měli zhubnout...)
tvrdá dieta... mají stále založené seno a k tomu 2x denně obilí+ nyní mrkev a větve. Mají dietu asi jako já :-D.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2016 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

No tak hlavně že jste se pobavila, ne

Neregistrovaný uživatel

19.1.2016 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

viu napsal(a):
smajlík) jaradgin jste mě pobavil smajlík)
když jsem zde řešila problém s nezabřeznutím, byla jsem upozorněna, že mám překrmenou samici...
v každém případě mi zkušení poslali návod na otestování stavu a jsou ve výborné kondici (soused, dlouholetý chovatel si myslí, že by měli zhubnout...)
tvrdá dieta... mají stále založené seno a k tomu 2x denně obilí+ nyní mrkev a větve. Mají dietu asi jako já :-D.

Nechapu když mate souseda tak proč chodíte sem pro informace. Krmila jste stejně jako teď?

21.1.2016 10:15
viu

XXX.XXX.125.33

Milý pane Jardagine, já jsem se zde radila, neboť více hlav - více ví (obvykle) a sama chovám králíky již spoustu let(Nyní návrat k chovu po dlouhé pauze). Pro mne to byla naprosto nová situace. Nikdy dříve králíci "nestávkovali, proto jsem chtěla znát názory ostatních.
Soused je též pouze dlouholetý chovatel a ani on ani já se nepovažujeme za všeználky.
A pokud si přečtete můj příspěvek: ano, před časem jsem zde žádala o radu a situace se již vyřešila. Zde jsem pouze reagovala na problém zadavatele dotazu. Resp. jsem podotkla, že to možná není jen o ovsu atd atp. A pro vás rekapitulace: jaro+léto +podzim+zima mají králící stálý přístup k vodě a senu+ ráno-navečer oves. Sezóně: 2x denně tráva nebo větve nebo řepa nebo ovoce nebo ovocné listí, jahodové listí.1x za měsíc vrba (čerstvá nebo sušená).1-2x týdně kopřivy (sušené nebo čerstvé)
1-2x týdně kousíček tvrdého chleba.1x týdně kousek kukuřičného klasu.Maminám s mladýma přidávám ječmen, samci po skoku také. A pro úplnost mají i minerální liz- občas s kousky sušené zeleniny, někdy natur.
Tedy nekrmím "stále stejně".
Kotce čistím 2x týdně, nyní za mrazu pouze překrývám trus slámou. Příští týden, až zima poleví vyčistím. Nemůžu se na to dívat.
Protože je to malochov, mají jména. Nechají se hladit, když je podrbu na boku, natáhnou se a Eliška vystrčí bříško na drbání. Mareček (jinak BU 95,5b) se nechá uspat na klíně. Pouze Hopina nyní s miminkama je více odtažitá a pupík na drbání nevystrčí.
Toť vše k mému chovu králíků.
Pokud chcete foto celé králíkárny, stačí říct.
Přeji krásný den.

Chovatel Laďa

21.1.2016 11:19
Chovatel Laďa

XXX.XXX.97.68

Pro viu, tak jak to čtu, taky bych kotce čistil dvakrát týdně, ale nějak nestíhám / asi se mě nechce / spíš přistelu... možná ta skladba krmiva dělá samicím zmatek, já krmím senem, pšeničnou slamou, směs granule / ječmen, když mám oves tak ho přidávám, kousek řepy a nebo jablka, na okus dávám smrkové větve a problém s připouštěním nemám,6 samic okocených v lednu Vss a Bu... Někdy míň- je většinou víc...
Přeji krásný den, ať se daří nejen v chovu.

21.1.2016 11:53
viu

XXX.XXX.125.33

Dekuji Lado, vam take :)
Ja mam nyni nejspis 8 mimin u jedne a pristi tyden pripustim druhou. Hlasi otepleni, snad se ji bude chtit.
6 samic by na mne bylo prilis...tolik toho nesnime.

21.1.2016 12:01
burgund6

XXX.XXX.33.7

viu napsal(a):
Dekuji Lado, vam take :)
Ja mam nyni nejspis 8 mimin u jedne a pristi tyden pripustim druhou. Hlasi otepleni, snad se ji bude chtit.
6 samic by na mne bylo prilis...tolik toho nesnime.

Přeju Vám ať se daří, můžete sem dát fotku celé králíkárny?V tom výřezu vypadá hezky.Díky.

21.1.2016 12:46
viu

XXX.XXX.125.33

Prosim. Jsou vlastně2. Ta vyssi ma cca1/3 plnou. Nyni je tam i pytel u okocene. V nizsi kralikarne lze vyndat prepazky. To je opravdu vyborna vec. Loni meli samice s mladyma luxusni prostor. Kralikarny jsou pod blumou. V lete dela prijemny stin.
Drive jsem mela zdenou podezdivku, na ni v jeklech drevene kotce.Byla lepsi..

21.1.2016 13:38
viu

XXX.XXX.125.33

21.1.2016 13:43
burgund6

XXX.XXX.33.7

viu napsal(a):
Prominte. O fotku vedle..

O.K.Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík