mazaj
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat mám samce ročního NOS bez PP. Má jen váhu 3.80kg.Poroste ještě? Rodiče měli oba kolem 6kg, ale asi sem chytla nějakého záprdka Krmím seno, oves, granule- sem tam kukuřici.Začal skákat v 8měsících. Mám ho jen na domácí chov.
Tak to určitě nebude čistokrevný NOS.Zabijte ho a kupte nového.
mazaj
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat mám samce ročního NOS bez PP. Má jen váhu 3.80kg.Poroste ještě? Rodiče měli oba kolem 6kg, ale asi sem chytla nějakého záprdka Krmím seno, oves, granule- sem tam kukuřici.Začal skákat v 8měsících. Mám ho jen na domácí chov.
Buď je podraženej(brzy odstaven, špatné krmení a pod.) nebo jak uvedeno výše, to není čistokrevný Německý obr. strakáč.Jak ho máte dlouho? Po roce stáří už neporoste, max. může trochu nabrat vykrmováním. Standartně má mít 6 kg a víc.
Doporučuji vyměnit. Když budete mít zájem a nemáte to daleko ke Kladnu, mám čistokrevné.
Ročný samec musí mať okolo 6,5 kg a viac a nie 3,80 kg.Treba ho zabiť a zohnať nového čistokrvného samca od chovateľa, ktorý chová NoS č.b. alebo m.b..Tam budete mať určite záruku v kvalitnom chovnom samcovi.