satan

XXX.XXX.37.18
Zdravim, mam problem se samcem-asi.Poridila jsem si papiroveho samce novozelandsky býlí.Mám samice videnske modre a normalni vesnicke.Dne 26.1.Jsem připustila jednu samici a dosud neporodila.Kazdou samisi nechalam aby byl ten opravdovy skok minimalne dvakrat.Od te doby jsem pripustila 5samic. a z nich porodila zatim jen jedna.Takže samec impotent byt nemuze.Kdyz jsem vcera zkousela pripustit tu samici (ktera dosud neporodila a byla pripustena 26.1.)Tak na samce vrčela a utíkala mu a nedala mu.Nevíte někdo proč neporodily ty připustene samice?
Děkuji všem ktery si vsimly meho prizpevku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

satan
napsal(a):
Zdravim, mam problem se samcem-asi.Poridila jsem si papiroveho samce novozelandsky býlí.Mám samice videnske modre a normalni vesnicke.Dne 26.1.Jsem připustila jednu samici a dosud neporodila.Kazdou samisi nechalam aby byl ten opravdovy skok minimalne dvakrat.Od te doby jsem pripustila 5samic. a z nich porodila zatim jen jedna.Takže samec impotent byt nemuze.Kdyz jsem vcera zkousela pripustit tu samici (ktera dosud neporodila a byla pripustena 26.1.)Tak na samce vrčela a utíkala mu a nedala mu.Nevíte někdo proč neporodily ty připustene samice?
Děkuji všem ktery si vsimly meho prizpevku.
Bude to jednoduchý. Ono že proběhl sex ještě neznamená, že dojde k březosti. Vždyť to samé je i u lidí, ne? Může se stát "nehoda" a lidi pak trnou, aby z toho nic nebylo, máte i lidi, co se snaží o miminko několik let.
Samice neporodily protože nebyly připuštěné. Prosté, ne?
Ale proč nezabřezly nebo nezůstaly, to je obtížnější otázka. Zkuste možná nějak přiblížit podmínky chovu, stáří samic, jestli a kdy naposledy měly mladé, krmení...
Jo, samec samozřejmě neplodný být může, ale pokud po něm máte mladé, byť jen jeden vrh, v něm problém nebude.
Je to samicemi. Některé samice nemusí mít říji, nebo jen slabou, nechají se obskočit a vrhnou mladé, některé musí říji mít, aby vůbec samce přijaly a některé bohužel samci nedají ani v té říji. Né každé se může, líbit " samec, který se líbí vám .
Zkuste opravdu vychytat u problémových samic kdy jsou v říji a potom k nim samce dejte. Jinak je asi lepší mít samce dva.
Já tak měla dvě burgunky ( sestry ). Do jednoho samce kousaly a samy se chovaly jako samec a s druhým sice dělaly vždy chvíli drahoty, ale vždy s ním mladé měly a vždy početné vrhy
satan

XXX.XXX.37.18
MOC DĚKUJI ZA RADY.Mě prave napadlo ze jsou moc tlusty.maji strasny laloky pod krkem.

satan
napsal(a):
MOC DĚKUJI ZA RADY.Mě prave napadlo ze jsou moc tlusty.maji strasny laloky pod krkem.
Lalok není známkou tloušťky samice.Je dán hlavně geneticky.Lalok může mít i hubená samice a naopat tlustá ho mít nemusí.O krmení nic nepíšete, takže je možné, že krmíte i málo.

No Borax? Že by až tak?
Dle složení králíků máte chov na maso... Vídeňské modré nejsou dobrá volba. Že je plemeno krásné, huňaté, hlavaté, tak za to se něčím platí. A tím něčím je většinou u hlavatých plemen plodnost a rodičovské vlastnosti. Neříkám, že se nemohou dařit, ale pro chov na maso bych po nich primárně nesáhl, právě pro celkem vysoké riziko, že zrovna ta moje samice bude problémová. Špatné zabřezávání ještě je to menší zlo. Když samice nechají mladé, je to k vzteku víc.
Ale mi třeba z kraje roku holky taky radosti moc neudělaly, jak bude víc sluníčka, bude snad lépe.
Je to asi kus od kusu. Sluníčko dělá s přírodou divy, třeba jí zlepší náladu a dá si říct Já mám všechny samice i samce ve chlívku a ještě i se slepicemi, tzn. umělé světlo a také stálé kdákání slepic a kokrhání kohoutů od brzkého rána. Všech 5 samic jsem připouštěla ve dvou dnech 1 a 2 ledna, bez problémů, bez očividné říje a všechny mají mladé.
Venku mám pouze odstavené odchovy.
Pro Satana. Možná to je opravdu krmnou dávkou a jejím složením.
Zdravím,
na začátku října jsem si z výstavy přivezla FB samici (francouzký beran). Od té doby jsem jí pravidelně připouštěla a stále nic. Třemi různými samci. (to jen kdyby měla na jednoho alergii ). Mladý mi dala až ted, respektivě min. pondělí - 9kousků. Všimla jsem si ale, že mi od začátku nežrala seno. Obilí, kukuřici, řepu, jablka a větve ano, ale seno nechtěla. (pozor mám domácí kvalitní seno z několika luk). Někdy v únoru ho začala papat a prásk. už má mladý, chci říct, že samice může mít i nějaký vnitřní problém, který ji nedovolí mít malý. Píšu o tim seně ptoto, protože mi ted potratila - či nezůstala belgičanka. Cca 14dní těhotenství dobrý a pak zničehonic přestala žrát seno. Obilí ano, ale sena se nedotkla, tudíž přestala i pít a mladých jsem se nedočkala... ted už je samice ok.