Prosím o radu.
Mám králici prvničku poprvé měla 1 mláďe které zahynulo hned po porodu.Nyní měla druhou snůžku 9 králíčků hnízdo udělala během porodu ale králíčci opět do druhého dne zahynuli.Nevím proč a ráda bych tomu nějakým způsobem předcházela.Mláďat sem vůbec nedotykala kontakt se samičkou byl co nejmenší a i přes to pošla z hnízda bylo vytažené jedno a zbytek byla v hnízdě máte někdo zkušenosti prosím ?
D ěkuji za jakou koliv radu či zkušenost
Uživatel s deaktivovaným účtem

ziki 1
napsal(a):
Prosím o radu.
Mám králici prvničku poprvé měla 1 mláďe které zahynulo hned po porodu.Nyní měla druhou snůžku 9 králíčků hnízdo udělala během porodu ale králíčci opět do druhého dne zahynuli.Nevím proč a ráda bych tomu nějakým způsobem předcházela.Mláďat sem vůbec nedotykala kontakt se samičkou byl co nejmenší a i přes to pošla z hnízda bylo vytažené jedno a zbytek byla v hnízdě máte někdo zkušenosti prosím ?
D ěkuji za jakou koliv radu či zkušenost
Zkuste připustit ještě napotřetí a když nic, tak je samice holt akorát pekáčový materiál. stává se.

ziki 1
napsal(a):
Aha dobrá za měsíc zkusím tedy znovu připustit a uvidím jak se zachová.Snad se v ní mateřské pudy probudí a pokud ne tak trouba to jistí děkuji.
Připustit hned, na co čekat měsíc.
Ahoj dostala jsem samici Vss od přítele který je chovatelem těchto králíků kterou mi dal již březí.Měla mít mladé tak kolem 25-28.4.Přivezl mě ji 19.4 a tři dny nato měla natrhané chlupy a zdálo se na plné hnízdo ale ráno byli vyvrhnuté dva mladé venku samozřejmě mrtvé. Volám mu co se stalo a tak jsme to vzali jako stresovou situaci přesto té samici nic nechybělo, seno krmení voda, a pak po osmi dnech opět vrhla dva králíci mrtví a dnes je to31 den a nic u ní nevidím, že by se měla k nějakému chovu.Myslíte že pokud se nic u ní nestane tak bych ji měla znovu připustit samec Mireček si určitě dá rád.Viktorie.
Zdravím :)... mal som taký istý prípad...samička ČV a 3x mi toto isté spravila čo Vám...žiadny kontakt s hniezdom dostatok všetkého a 3x mi takto udupala malé králiky a nemá zmysel ju ďalej chovať...ako sa vyjadril chovateľ vyššie je to pekáčový materiál :) veľa chovateľských úspechov prajem
napsal(a):
Připustit hned, na co čekat měsíc.
Pozdravujem.
Ja by som samici dal čas ten mesiac. Prečo?
Neviem síce, čím a ako bola kŕmená - ziki 1 to nepíše, a ani nepíše, aký časový rozostup bol medzi 1. a 2. vrhom, ale najprv by so sa jej snažil vytvoriť čo najlepšie podmienky - vyčistiť klietku, zistiť si, či som správne kŕmil - či nemala niečoho náhodou málo, trochu jej obohatil stravu (púpava, vetvičky z ovocného stromu - striedmo, nejaká tá mrkvy, petržlen, zeler - všetko s mierou). Samozrejme - dostatok čistej vody. A samozrejme - pozor na pretučnenie pred pripúšťaním.
Ten mesiac by jej mohol slúžiť na zregenerovanie sa a na pozorovanie jej správania sa.
Až tak by som to skúsil znovu. Ak sa výsledok zopakuje - na konzum.
A koľko máte samíc v chove? Aké to je plemeno?
Práve ma napadlo, že ak králiky chováte viac pre radosť, ako pre úžitok, mohli by ste jej dať viac času - možno sa potrebuje len nejako ustáliť - aj telesne, aj hormonálne. Ak je zdravá a aj podmienky má dobré, a máte "k nej vzťah", nič sa nestane, keď dostne en čas.
Ak Vám ide najmä o úžitok, tak...
Tak jsem dnes samici Vss po špatném březí kdy nechala králíčata venku dala k Mirečkovi mému samci ale to byste museli vidět jak ta holka vyváděla že ten samec měl pomalu namále aby mu nevyškrábala oči.A k ničemu nedošlo, tak je na dietě má pouze mrkev či celer nechám ji na dietě a pak uvidím.Dostala jsem samičku od mého známého chovatele Vss které jiné nechová a při připuštění byla bojovná nechtěla si dát, ale po dvakráte si ji Mireček podal a má krásných devět mladých.No tak uvidím co tato druhá mám dojem že jsou takové netykavky holky.máte někdo zkušenost s Vss? Viktorie díky za informaci.