Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2016 22:05
ziki 1

XXX.XXX.255.6

Prosím o radu.
Mám králici prvničku poprvé měla 1 mláďe které zahynulo hned po porodu.Nyní měla druhou snůžku 9 králíčků hnízdo udělala během porodu ale králíčci opět do druhého dne zahynuli.Nevím proč a ráda bych tomu nějakým způsobem předcházela.Mláďat sem vůbec nedotykala kontakt se samičkou byl co nejmenší a i přes to pošla z hnízda bylo vytažené jedno a zbytek byla v hnízdě máte někdo zkušenosti prosím ?
D ěkuji za jakou koliv radu či zkušenost

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.4.2016 22:08

ziki 1 napsal(a):
Prosím o radu.
Mám králici prvničku poprvé měla 1 mláďe které zahynulo hned po porodu.Nyní měla druhou snůžku 9 králíčků hnízdo udělala během porodu ale králíčci opět do druhého dne zahynuli.Nevím proč a ráda bych tomu nějakým způsobem předcházela.Mláďat sem vůbec nedotykala kontakt se samičkou byl co nejmenší a i přes to pošla z hnízda bylo vytažené jedno a zbytek byla v hnízdě máte někdo zkušenosti prosím ?
D ěkuji za jakou koliv radu či zkušenost

Zkuste připustit ještě napotřetí a když nic, tak je samice holt akorát pekáčový materiál. stává se.

28.4.2016 22:21
ziki 1

XXX.XXX.255.6

Aha dobrá za měsíc zkusím tedy znovu připustit a uvidím jak se zachová.Snad se v ní mateřské pudy probudí a pokud ne tak trouba to jistí děkuji.

28.4.2016 22:33

ziki 1 napsal(a):
Aha dobrá za měsíc zkusím tedy znovu připustit a uvidím jak se zachová.Snad se v ní mateřské pudy probudí a pokud ne tak trouba to jistí děkuji.

Připustit hned, na co čekat měsíc.

29.4.2016 00:07
viktorie

XXX.XXX.253.182

Ahoj dostala jsem samici Vss od přítele který je chovatelem těchto králíků kterou mi dal již březí.Měla mít mladé tak kolem 25-28.4.Přivezl mě ji 19.4 a tři dny nato měla natrhané chlupy a zdálo se na plné hnízdo ale ráno byli vyvrhnuté dva mladé venku samozřejmě mrtvé. Volám mu co se stalo a tak jsme to vzali jako stresovou situaci přesto té samici nic nechybělo, seno krmení voda, a pak po osmi dnech opět vrhla dva králíci mrtví a dnes je to31 den a nic u ní nevidím, že by se měla k nějakému chovu.Myslíte že pokud se nic u ní nestane tak bych ji měla znovu připustit samec Mireček si určitě dá rád.Viktorie.

29.4.2016 08:18
Ondrej217

XXX.XXX.191.151

Zdravím :)... mal som taký istý prípad...samička ČV a 3x mi toto isté spravila čo Vám...žiadny kontakt s hniezdom dostatok všetkého a 3x mi takto udupala malé králiky a nemá zmysel ju ďalej chovať...ako sa vyjadril chovateľ vyššie je to pekáčový materiál :) veľa chovateľských úspechov prajem

29.4.2016 08:49
ziki 1

XXX.XXX.109.0

Děkuji za odpovědi.zkusim to na potřeti a když nic tak pujde

29.4.2016 08:57
ziki 1

XXX.XXX.109.0

Bodlinka - četla sem aby si králice odpočala a nabrala trochu síli před další snůžkou aby se nevyčerpala ale, jestli to neni problém necham jí hned

29.4.2016 09:11
Janko Pastier

XXX.XXX.199.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Připustit hned, na co čekat měsíc.

Pozdravujem.

Ja by som samici dal čas ten mesiac. Prečo?

Neviem síce, čím a ako bola kŕmená - ziki 1 to nepíše, a ani nepíše, aký časový rozostup bol medzi 1. a 2. vrhom, ale najprv by so sa jej snažil vytvoriť čo najlepšie podmienky - vyčistiť klietku, zistiť si, či som správne kŕmil - či nemala niečoho náhodou málo, trochu jej obohatil stravu (púpava, vetvičky z ovocného stromu - striedmo, nejaká tá mrkvy, petržlen, zeler - všetko s mierou). Samozrejme - dostatok čistej vody. A samozrejme - pozor na pretučnenie pred pripúšťaním.

Ten mesiac by jej mohol slúžiť na zregenerovanie sa a na pozorovanie jej správania sa.

Až tak by som to skúsil znovu. Ak sa výsledok zopakuje - na konzum.

29.4.2016 20:51
ziki 1

XXX.XXX.255.6

Janko, právě že samička byla znovu připuštěná po měsíci od prvního vrhu, vyčištěné měla před i po i přidanou čerstvou slámu.Krmím tak akorád vším vyváženě ani málo ani moc.Obézní nebyla a není.Vodu měním každý den.

29.4.2016 21:45
Janko Pastier

XXX.XXX.199.30

A koľko máte samíc v chove? Aké to je plemeno?

Práve ma napadlo, že ak králiky chováte viac pre radosť, ako pre úžitok, mohli by ste jej dať viac času - možno sa potrebuje len nejako ustáliť - aj telesne, aj hormonálne. Ak je zdravá a aj podmienky má dobré, a máte "k nej vzťah", nič sa nestane, keď dostne en čas.

Ak Vám ide najmä o úžitok, tak...

smajlík

1.5.2016 23:20
viktorie

XXX.XXX.253.182

Tak jsem dnes samici Vss po špatném březí kdy nechala králíčata venku dala k Mirečkovi mému samci ale to byste museli vidět jak ta holka vyváděla že ten samec měl pomalu namále aby mu nevyškrábala oči.A k ničemu nedošlo, tak je na dietě má pouze mrkev či celer nechám ji na dietě a pak uvidím.Dostala jsem samičku od mého známého chovatele Vss které jiné nechová a při připuštění byla bojovná nechtěla si dát, ale po dvakráte si ji Mireček podal a má krásných devět mladých.No tak uvidím co tato druhá mám dojem že jsou takové netykavky holky.máte někdo zkušenost s Vss? Viktorie díky za informaci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík