Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2016 08:39
Ondra94

XXX.XXX.199.48

Dobrý den,

veterinář mi doporučil přeléčit králíky preventivně proti kokcidióze hned po tom, co začnou vylézat z hnízda a začnou sami pít (z napáječky/z misky). Prý stačí dávku sulfadimidinu rozpustit do vody se sušeným mlékem (mléka stačí málo, jen aby to mělo "chuť" a králíci to vypili napoprvé). Takhle to udělat 3 dny v kuse, potom na 3 dny dny vysadit sulfadimidin a dávat jen čistou vodu a poté dát další 3 dny sulfadimidin. Další preventivní léčbu mám prý provéset před odstavem králíků od samice. Stejným způsobem jako první léčbu. Prý to takhle praktikuje dlouhá léta a úmrtnost na kokcidiózu má jen výjimečnou.

Rád bych se Vás zeptal na Vaše zkušenosti se sulfadimidinem? Jak dávkujete? A hlavně, kdy králíkům sulfadimidin dávate? Protože jsem se zde v diskuzích dočetl, že někdo to dává až mezi 5. a 10. týdnem stáří králíka, což se neslučuje s tím, co mi říkal veterinář (dávat ihned co vylezou z hnízda). A poslední dotaz - vybírat králíkům hnůj po každém přeléčení, myslím tím po každém tom tří denním "cyklu"? To jsem se zde také dočetl, že někdo doporučoval vybírat hnuj po každých třech dnech.

Děkuji za odpovědi, rady a názory.

15.6.2016 08:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.210

Kolik jich máš ?
Já jim to uklidím, vždy, když k nim jdu.
Neléčím, není problém.
ČISTO !
Čistá voda v napáječkách !
Kvalitní krmení.
(vločky, když jsou mláďata).

15.6.2016 12:14
Ondra94

XXX.XXX.199.48

No, vzhledem k tomu že jsem před nedávnem postavil novou králíkárnu a také koupil nové králíky a snažil se krmit podle nějakých obecných informací, aby neměli kokcidiózu atd a také v kotcích udržuji čistotu, tak jsem doufal, že ty nemoci se mě už konečně vyhnou. Ale opak byl pravou. Taky jsem byl zastáncem toho, že králíky přeléčovat nebudu, ale asi budu muset začít.
Mladým dávám do 3. měsíce jenom oves...pak postupně přimíchváám ječmen, ale po malých dávkách až potom přejdu jenom na ječmen, ale tím ječmenem krmím pak už jen tak 1 - 1,5 měsíce než králíky zabiju.
Vodu dostávájí čistou v napáječkách 2x denně - ráno a večer...ale stejně se prostě vždycky najde nějaký nemocný králík. Už jsem z toho docela zoufalej a přemýšlel sem i nad tím, že s chovem králíků přestanu, ale nakonec jsme usoudil že budu pokračovat protože mě to baví a navíc ta nová králíkarna nebyla nic levnýho. Takže asi tak...
Jen jsem chtěl znát názor ostatních, ne takovýhle rádoby poučování jak píšeš Ty - rapotacka11.

15.6.2016 14:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.210

Evidentně jim to svědčí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2016 17:36

Ondra94 napsal(a):
No, vzhledem k tomu že jsem před nedávnem postavil novou králíkárnu a také koupil nové králíky a snažil se krmit podle nějakých obecných informací, aby neměli kokcidiózu atd a také v kotcích udržuji čistotu, tak jsem doufal, že ty nemoci se mě už konečně vyhnou. Ale opak byl pravou. Taky jsem byl zastáncem toho, že králíky přeléčovat nebudu, ale asi budu muset začít.
Mladým dávám do 3. měsíce jenom oves...pak postupně přimíchváám ječmen, ale po malých dávkách až potom přejdu jenom na ječmen, ale tím ječmenem krmím pak už jen tak 1 - 1,5 měsíce než králíky zabiju.
Vodu dostávájí čistou v napáječkách 2x denně - ráno a večer...ale stejně se prostě vždycky najde nějaký nemocný králík. Už jsem z toho docela zoufalej a přemýšlel sem i nad tím, že s chovem králíků přestanu, ale nakonec jsme usoudil že budu pokračovat protože mě to baví a navíc ta nová králíkarna nebyla nic levnýho. Takže asi tak...
Jen jsem chtěl znát názor ostatních, ne takovýhle rádoby poučování jak píšeš Ty - rapotacka11.

Víš určitě, že mají kokcidiózu?Lepší než sulfadimidin je Emanox.Je přírodní, neničí králíkům střevní mokrofloru, nemůže se předávkovat, nemá ochranou lhůtu, může se dávat kdykoliv.Někdo ho dává do vody preventivně, já ho dávám přímo králíkům do tlamičky.Výborný je i přípravek Ema Fauna.Krmím všechny králíky zhruba stejně.Ráno dostávají směs oves, ječmen, slunečnice a vojtěškové úsušky a večer trochu granulí s Emanoxem, seno.Mláďatům od 3 asi do 6 týdnů k tomu přidávám ovesné vločky.Jinak mají všichni králíci, bez rozdílu stáří, stejné krmení, jen různou dávku.Nemají s tím žádný problém.V zimě jim přidávám i trochu kukuřice.

15.6.2016 19:08
jardagin

XXX.XXX.167.9

Ondra94 napsal(a):

Problem je v krmeni, nema smysl přelečovat není co a hlavně si začneš dělat rezistenci. Všichni kralici mají kokcidie v sobě a jde o to jestli se to nabudí. Přelečovat takto male kraliky je nesmysl ničíš jim mikrofloru ktera se jim teprve buduje. Dokud jsou na mlece jsou chranění.

V jakem období ji mají ? Je to při přechodu na ječmen?

15.6.2016 19:55
jardagin

XXX.XXX.167.9

rapotacka11 napsal(a):

Evidentně jim to svědčí.

Smím vědět kolikrat za den jíš?

15.6.2016 20:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.210

Hlad nedopustím .

15.6.2016 20:30
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Sulfonamidy jsou antibiotika. Dávat preventivně antibiotika je co? Sborem - blbost!
Sulfonamidy nejsou žádný paralen, který můžeš spolknout preventivně, je to dost svinstvo.

Navíc přeléčováním každého vrhu a hned pro jistotu dvakrát jsi na nejlepší cestě si co nejdřív vytvořit rezistenci. Když takový králík-mazel má i po přeléčení na rozboru pozitivní čtyři druhy kokcidií, to je, člověče, pak p*del, že bys nevěřil...
Toho se dopracoval zas majitel génius krmící chovná zvířata nonstop granulemi s kokcidiostatiky.

Základ proti kokcidióze je zdravá samice, hygiena chovu, správné krmení. Pokud tady lidi, co ti tohle tvrdí, posíláš do háje, pak komu není rady, tomu není pomoci.
Obecně máš dvě možnosti: buď se snažit o tohle, a přidávat přírodní věci - vrbu, pelyněk, pro mě za mě ten emanox...
No a nebo do těch zvířat natvrdo prát antibiotika horem dolem.

Ta druhá cesta je dost tristní, a že to doporučil veterinář, to je vrchol zoufalství. Ale tož klidně si mu věř... oni jsou bohužel i veterináři, co otráví králíka fipronylem, zabijou ho několikanásobnou dávkou vakcíny nebo v životě neslyšeli o encefalitozoonóze - a to jsou zkušenosti za pouhopouhé poslední dva roky... Takže ano, slovo veterináře je rozhodně svatější, než slova dlouhodobých chovatelů.

16.6.2016 00:11
PavelV

XXX.XXX.186.252

Ondra94 napsal(a):
Dobrý den,

veterinář mi doporučil přeléčit králíky preventivně proti kokcidióze hned po tom, co začnou vylézat z hnízda a začnou sami pít (z napáječky/z misky). Prý stačí dávku sulfadimidinu rozpustit do vody se sušeným mlékem (mléka stačí málo, jen aby to mělo "chuť" a králíci to vypili napoprvé). Takhle to udělat 3 dny v kuse, potom na 3 dny dny vysadit sulfadimidin a dávat jen čistou vodu a poté dát další 3 dny sulfadimidin. Další preventivní léčbu mám prý provéset před odstavem králíků od samice. Stejným způsobem jako první léčbu. Prý to takhle praktikuje dlouhá léta a úmrtnost na kokcidiózu má jen výjimečnou.

Rád bych se Vás zeptal na Vaše zkušenosti se sulfadimidinem? Jak dávkujete? A hlavně, kdy králíkům sulfadimidin dávate? Protože jsem se zde v diskuzích dočetl, že někdo to dává až mezi 5. a 10. týdnem stáří králíka, což se neslučuje s tím, co mi říkal veterinář (dávat ihned co vylezou z hnízda). A poslední dotaz - vybírat králíkům hnůj po každém přeléčení, myslím tím po každém tom tří denním "cyklu"? To jsem se zde také dočetl, že někdo doporučoval vybírat hnuj po každých třech dnech.

Přečti si příbalový leták. Nedávat laktujícím samicím. Jak chceš zabránit samici aby to nepila, když to dáš sotva mladí vylezou z hnízda.
Dej to po odstavu,3 dny pak 3 dny pohov zase 3 dny, jak to je v příbalovém letáku.
Dávám to tak řadu let a bez problému.
Promíň tykání, už moc chovatelů starších než já není.
Pavel.

16.6.2016 05:33
borax

XXX.XXX.91.21

leprechaunek napsal(a):
Sulfonamidy jsou antibiotika. Dávat preventivně antibiotika je co? Sborem - blbost!
Sulfonamidy nejsou žádný paralen, který můžeš spolknout preventivně, je to dost svinstvo.

Navíc přeléčováním každého vrhu a hned pro jistotu dvakrát jsi na nejlepší cestě si co nejdřív vytvořit rezistenci. Když takový králík-mazel má i po přeléčení na rozboru pozitivní čtyři druhy kokcidií, to je, člověče, pak p*del, že bys nevěřil...
Toho se dopracoval zas majitel génius krmící chovná zvířata nonstop granulemi s kokcidiostatiky.

Základ proti kokcidióze je zdravá samice, hygiena chovu, správné krmení. Pokud tady lidi, co ti tohle tvrdí, posíláš do háje, pak komu není rady, tomu není pomoci.
Obecně máš dvě možnosti: buď se snažit o tohle, a přidávat přírodní věci - vrbu, pelyněk, pro mě za mě ten emanox...

Ta druhá cesta je dost tristní, a že to doporučil veterinář, to je vrchol zoufalství. Ale tož klidně si mu věř... oni jsou bohužel i veterináři, co otráví králíka fipronylem, zabijou ho několikanásobnou dávkou vakcíny nebo v životě neslyšeli o encefalitozoonóze - a to jsou zkušenosti za pouhopouhé poslední dva roky... Takže ano, slovo veterináře je rozhodně svatější, než slova dlouhodobých chovatelů.

Sulfonamidy hlavně přibrzdí růst.
Takže podávat až pokud je emanox bez účinku.

16.6.2016 06:45
Ondra94

XXX.XXX.199.48

jardagin napsal(a):
Smím vědět kolikrat za den jíš?

Právě, že ji mají v tom období, kdy ještě ani nevědí, co je ječmen :-/.

16.6.2016 06:50
Ondra94

XXX.XXX.199.48

leprechaunek napsal(a):

Já tady posílám někoho do háje? Myslel jsem, že tady ty diskuze slouží zejména k tomu, aby si chovatelé poradili, předávali zkušenosti smajlík Ale dobře, asi jsem se spletl smajlík Místo toho tady slyším jen to, jaký jsem vlastně nýmand smajlík Ať se Vám daří a mějte hezký den! smajlík

16.6.2016 06:51
Ondra94

XXX.XXX.199.48

jardagin napsal(a):
Problem je v krmeni, nema smysl přelečovat není co a hlavně si začneš dělat rezistenci. Všichni kralici mají kokcidie v sobě a jde o to jestli se to nabudí. Přelečovat takto male kraliky je nesmysl ničíš jim mikrofloru ktera se jim teprve buduje. Dokud jsou na mlece jsou chranění.

V jakem období ji mají ? Je to při přechodu na ječmen?

16.6.2016 07:20
hokrví

XXX.XXX.105.226

Nechejte si udělat rozbor trusu od chovných králíků na krajské vet. správě, aby jste věděl zda to nemají chovní jedinci.

16.6.2016 07:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.210

Seno je základ !
Samozřejmost, kterou už ani nikdo nezmiňuje.
To mají pořád k dispozici ?

16.6.2016 08:02
burgund6

XXX.XXX.33.7

Ondra94 napsal(a):
Dobrý den,

Já bych Vám na rozdíl od veterináře poradil králíky preventivně nepřeléčovat a už vůbec ne v době, kdy vylézají z hnízda, to je absolutní nesmysl.Doporučil bych vybrat opravdu kvalitní chovné samice, to je myslím základ.Dále, jak píší ostatní-čistotota kotce a vody, kvalitní seno a ostatní žrádlo.Mladým, když začnou sami žrát, se mi osvědčilo dávat směs, kde je hlavní složkou oves.Dávám ale tak, aby se nepřežírali, pak hrozí žbluňkavka, která dle mého názoru je v dnešní době větší zhoubou pro králíky než kokcidioza.Připadá mi to tak, že když mladý králík na něco uhyne, tak automaticky všichni řeknou, že je to kokcidioza, ale ve skutečnosti tomu tak není.

16.6.2016 08:19
Ondra94

XXX.XXX.199.48

rapotacka11 napsal(a):
Seno je základ !
Samozřejmost, kterou už ani nikdo nezmiňuje.
To mají pořád k dispozici ?

Seno mají k dispozici pořád...každý večer doplňuji.

16.6.2016 08:22
Ondra94

XXX.XXX.199.48

burgund6 napsal(a):
Já bych Vám na rozdíl od veterináře poradil králíky preventivně nepřeléčovat a už vůbec ne v době, kdy vylézají z hnízda, to je absolutní nesmysl.Doporučil bych vybrat opravdu kvalitní chovné samice, to je myslím základ.Dále, jak píší ostatní-čistotota kotce a vody, kvalitní seno a ostatní žrádlo.Mladým, když začnou sami žrát, se mi osvědčilo dávat směs, kde je hlavní složkou oves.Dávám ale tak, aby se nepřežírali, pak hrozí žbluňkavka, která dle mého názoru je v dnešní době větší zhoubou pro králíky než kokcidioza.Připadá mi to tak, že když mladý králík na něco uhyne, tak automaticky všichni řeknou, že je to kokcidioza, ale ve skutečnosti tomu tak není.

Děkuji za odpověď. Mě to také přišlo jako blbost, dávat jim to hned potom, co vylezou z hnízda.
A s tím krmením. Mladým, když začnou žrát, dávám taktéž oves a to tak, aby to měli do chvilky sežraný, aby se nepřežírali.

16.6.2016 08:58
PavelV

XXX.XXX.186.252

burgund6 napsal(a):

Promiňte, že odbočuju z vlákna.
Co je to ta žbluňkavka, jak se to projevuje?

16.6.2016 10:11
burgund6

XXX.XXX.33.7

PavelV napsal(a):
Promiňte, že odbočuju z vlákna.
Co je to ta žbluňkavka, jak se to projevuje?

Králík se Vám v podstatě nafoukne a když s ním zatřepete, tak to v něm žbluňká.Takový králík přestává žrát a v drtivé většině případů uhyne.

16.6.2016 10:36
PavelV

XXX.XXX.186.252

burgund6 napsal(a):
Králík se Vám v podstatě nafoukne a když s ním zatřepete, tak to v něm žbluňká.Takový králík přestává žrát a v drtivé většině případů uhyne.

Dík za informaci, zaplaťbůh a zaplaťmatkapříroda jsem se s tím nesetkal a doufám, že nesetkám. Nemusím mít všechno.
Pavel.

16.6.2016 10:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.210

Asi krmíte správně, víte co je pro ně nejlepší.

16.6.2016 10:58
PavelV

XXX.XXX.186.252

rapotacka11 napsal(a):
Asi krmíte správně, víte co je pro ně nejlepší.

To budou ty desítky let zkušeností.
Ale stejně mě občas něco překvapí, jak píšu v jiném vlákně, kde jste mi taky odpovídala. (podivné chování samice).
Tu samici jsme ještě nesnědli, přece jen zatím dostala milost, když byla tak drahá z výstavy.
Asi dám na vaší radu a poohlédnu se po nějakém tom jiném ženichovi. Odkud jste? Nemáte toho ženicha , už je mi jedno jaké plemeno, na talíři se to stejně nepozná.
Pavel.

16.6.2016 14:25
velpap

XXX.XXX.219.38

Přesně jak je psáno výše, jen bych doplnil, neodstavovat mladé od samice, ale samici od mladých, ona kokca může vzniknout i ze šoku při odstavu, a mladí králíci na to reagují všelijak.

16.6.2016 14:46
bronda

XXX.XXX.98.84

PavelV napsal(a):
Dík za informaci, zaplaťbůh a zaplaťmatkapříroda jsem se s tím nesetkal a doufám, že nesetkám. Nemusím mít všechno.
Pavel.

Setkat se s enterokolitidou - žbluňkavkou není tak složit, jak si možná myslíte. Stačí v období odstavu přehnat množství škrobů a bílkovin v potravě.

16.6.2016 15:00
PavelV

XXX.XXX.186.252

velpap napsal(a):
Přesně jak je psáno výše, jen bych doplnil, neodstavovat mladé od samice, ale samici od mladých, ona kokca může vzniknout i ze šoku při odstavu, a mladí králíci na to reagují všelijak.

Samozřejmě je to pro králíčky lepší, ale i pro chovatele je pohodlnější přemístit o patro výš jednu samici , než 8 mláďat.

16.6.2016 20:55
jardagin

XXX.XXX.167.9

Ondra94 napsal(a):

Ondro mají opravdu kokc. ja bych to vyděl že je maš na diete a to dost dlouho. Do třetího měsíce dostavají jen oves, už davno by měli dostavat i ječmen.

17.6.2016 15:47
Ondra94

XXX.XXX.104.146

jardagin napsal(a):
Ondro mají opravdu kokc. ja bych to vyděl že je maš na diete a to dost dlouho. Do třetího měsíce dostavají jen oves, už davno by měli dostavat i ječmen.

A od kdy myslete, ze mam zacit davat jecmen? smajlík

17.6.2016 20:30
jardagin

XXX.XXX.167.9

velpap napsal(a):

Není to vždy pravidlem.

17.6.2016 20:57
jardagin

XXX.XXX.167.9

Ondra94 napsal(a):
A od kdy myslete, ze mam zacit davat jecmen? smajlík

Už od jednoho měsíce cca.

17.6.2016 21:03
jardagin

XXX.XXX.167.9

hokrví napsal(a):
Nechejte si udělat rozbor trusu od chovných králíků na krajské vet. správě, aby jste věděl zda to nemají chovní jedinci.

Mužete mi říci když zjistí že kokc. nemají a mladi ano. Co potom, vyhozene peníze a co dal.

19.6.2016 10:55
hokrví

XXX.XXX.105.226

Jardagin můžu ve třech týdnech přeléčování mladí nepijí dost vody z misky, jsou kojeni. Nejdříve si zkontroluji chovné, aby to nepřenášely na mladé a prevenci v 6 - 8 týdnech, o penězích mě to stálo 150 Kč.

19.6.2016 16:40
jardagin

XXX.XXX.167.9

Placate tady nesmysly. Uvadíte lidi v omyl a to se mi nelíbí. Takže mi chcete říci, že pokud zjistíte za 150kč že samice mají kokc. a přelečíte ji tak to mladí nedostanou. Pokud toto chcete tvrdit tak přestante radit. jelikož jste uplně mimo.

20.6.2016 07:01
hokrví

XXX.XXX.105.226

Placate, jen popichujete.Cituji, pro dobrou činnost střev. Kokcidioza je nakažlivé onemocnění, které působí největší ztráty. Nemoc je vyvolána choroboplodnými zárodky tak zvanými kokcdiemi. Zárodky tyto se nacházejí ve žlučovodech králíků. Nakažení se děje zejména potravou. Léčení bývá málokdy úspěšným, vyléčení bývá zdánlivé, nebot se stává nositelem a rozšiřovatelem nákazi. Vyléčené králíky pak prodáváte dále jako chovné a pak je kokcidioza v chovech rozšířenější. Někdy čtěte i mimo ifaunu.

20.6.2016 09:27
jardagin

XXX.XXX.167.9

hokrví napsal(a):
Placate, jen popichujete.Cituji, pro dobrou činnost střev. Kokcidioza je nakažlivé onemocnění, které působí největší ztráty. Nemoc je vyvolána choroboplodnými zárodky tak zvanými kokcdiemi. Zárodky tyto se nacházejí ve žlučovodech králíků. Nakažení se děje zejména potravou. Léčení bývá málokdy úspěšným, vyléčení bývá zdánlivé, nebot se stává nositelem a rozšiřovatelem nákazi. Vyléčené králíky pak prodáváte dále jako chovné a pak je kokcidioza v chovech rozšířenější. Někdy čtěte i mimo ifaunu.

Tak jste si to ted jen potvrdil. Načteno mam fakt hodně. Měš je jedno co si o mne myslíte. Prostě přestante kafrat kraviny a začněte číst i mimo faunu aby jste se neco naučil.

20.6.2016 12:22
hokrví

XXX.XXX.105.226

Není li po vašem začnete se čílit a zachvíli i urážet jako hylu, faltusku a jiné, čtu tady příspěvky léta, ale vy máte vždy navrch. Umím co umím a vy.

20.6.2016 14:19
jardagin

XXX.XXX.167.9

hokrví napsal(a):
Není li po vašem začnete se čílit a zachvíli i urážet jako hylu, faltusku a jiné, čtu tady příspěvky léta, ale vy máte vždy navrch. Umím co umím a vy.

Nevím kde se čilím, nebo bych vas uražel. Pokud čtete pořadně tak Hylu neuražím lidi uraží on. Z hylaka se snažím dostt info ktere není schopen dodat. jelikož nic neví, takoví to je mistr v chovu kraliku takova reklama stojí za... nic jineho než vahy je to vysměch lidem. tot vše. Z faltuškou se bavím uplně normalně. Je zajimave že to tady sledujete leta a nick jste si založil v květnu. A po mem fakt nemusí byt jen se vas snažím rozebrat aby jste tady neplacal blbosti a zamyslel se nad tím co tady radíte nic víc.

20.6.2016 15:01
hokrví

XXX.XXX.105.226

Tak ještě jednou budeme číst. Nahoře bylo napsáno, čistota, kvalitní krmení, zbytečně přelečovat ve 3 týdnech, se vším tím souhlasím. Problém s kokcidiozou v nezralém věku, kde by mohl být, mě napadlo u chovných samic. Jak to zjistit, udělat rozbor trusu a nebo zabít a kouknout se na střeva a játra. Peníze za rozbor se rovnají preventivní léčbě, tak budˇ antibiotika nebo rozbor.

20.6.2016 16:03
vita61

XXX.XXX.202.21

hokrví napsal(a):
Tak ještě jednou budeme číst. Nahoře bylo napsáno, čistota, kvalitní krmení, zbytečně přelečovat ve 3 týdnech, se vším tím souhlasím. Problém s kokcidiozou v nezralém věku, kde by mohl být, mě napadlo u chovných samic. Jak to zjistit, udělat rozbor trusu a nebo zabít a kouknout se na střeva a játra. Peníze za rozbor se rovnají preventivní léčbě, tak budˇ antibiotika nebo rozbor.

Ani antibiotika ani rozbor pokud nastane kokca u mladých dřív než kolem 8 týdne a 2x po sobě jde samice do sekané.

20.6.2016 16:11
hokrví

XXX.XXX.105.226

S tím plně souhlasím, ale tady někteří litují porazit samici za tři stovky a přitom lehne mnohokrát víc králíků na nemoc.

20.6.2016 17:22
jardagin

XXX.XXX.167.9

hokrví napsal(a):

I když se snažíte z mne udělat blbce a mluvite se mnou jak s začatečníkem. tak mate smulu. Vy bud nechapete nebo fakt nevíte nic. Kokc, mají v sobě všichni kralici.U některych se to projeví více a někteři jsou odolní i když je mají v sobě. u slabších se to projevuje tím že se vyskytuje daleko častěji. V takovem připadě by mohla samice jit do kytiček ale.Jste si jist že za to muže samice a ne chovatel. Kokc. pozna snad už každy a nepotřebuje rozbor. pokud samice ma mlade s kokc pravidelně a není to chyba chovatele jak se to v 90% stava musí pryč.Ve 3 tydnech jsou kralici chranění mlekem takže pochybuji že by měla kokc. Ja si myslím že nejde jen o 300kč.
Podle vašeho tvrzení by muselo 90% chovatelu zlikvidovat chov.
A zajet si nakoupit nove kusy z vystavy a to s kokc. Jste borec

20.6.2016 17:50
vita61

XXX.XXX.202.21

hokrví napsal(a):
S tím plně souhlasím, ale tady někteří litují porazit samici za tři stovky a přitom lehne mnohokrát víc králíků na nemoc.

Jo jsou chovatelé ( říkají si tak) co mají 1-2 samice nebo 5 a 20 samic a víc a kteří asi tak litují zabít samici za 300kč jsou to ti co nevědí jestli dělají chybu sami nebo v něčem je to jasné př. mají dvě samice a rosí se na čele že jim chcípou mladé ale nevědí nic tady si něco přečtou něco o vet.a hned tam běží tam to vet. vysipou a ten si mne ruce protože než aby zabili samici za 300 tak do ní ještě nacpou 200 za srač. a rozbory a za 2 měsíce jim ty mladý zase chcípnou proto jak říkám je lepší jí dát za krk hned a sehnat jinou a pokut se stane to samé tak to nebude asi samicí. Já toto mám vyskoušené ale jistě se to vyplatí selekce selekce a selekce nemám problém s kokcí a když tak mě nato stačí ocet to znamená že i Jardagin má pravdu.

20.6.2016 18:31
hokrví

XXX.XXX.105.226

Jardagin nahoře jsem vám citoval z několika článků jednotlivé věty to si myslíte že jsem si je nepřečetl celé, já čtu docela pozorně. Nahoře jsem napsal že si tu čtu několik let a vy mi odpdvíte kdy jsem sem začal psát, tak nevím o co vám jde.

20.6.2016 18:55
jardagin

XXX.XXX.167.9

hokrví napsal(a):
Jardagin nahoře jsem vám citoval z několika článků jednotlivé věty to si myslíte že jsem si je nepřečetl celé, já čtu docela pozorně. Nahoře jsem napsal že si tu čtu několik let a vy mi odpdvíte kdy jsem sem začal psát, tak nevím o co vám jde.

Podívejte mě je uplně jedno kolik jste toho přečetl. Ano citoval a taky jste si sam odpověděl. Jen prostě neplacejte kraviny nic víc.
Tak vam to řeknu jinak vy jste doporučil rozbor, podle mne uplně zbytečně vyhozene peníze. Hlavně podle toho jak jste to napsal tak si hodně chovatelu bude myslet že když to nenajdou u samice že to bude Ok. Tím uvadíte lidi v omyl tohle nejsou rady zkušeneho chovatele.

Mužete mi říci když zjistí že kokc. nemají a mladi ano. Co potom, vyhozene peníze a co dal. Tady jsem se na něco ptal a vy mi nedokažete ani odpovědět. co dal ptam se co dal.
Mne zajimají vaše zkušenosti a ne co jste kde přečetl, když chcete radit. odpovězte a uvidíme jaky jste chovatel
Snažíte se překroutít tema někam jinam.

20.6.2016 20:22
hokrví

XXX.XXX.105.226

Když jsou samice v relativní pohodě, čisto, kvalitní krmení, bez stresu, tak mladý ve třech týdnech kokcidiozu mít nebudou a preventivně když se někdo bojí tak v 8 týdnech u mě to tak funguje. Když není nic podezřelého dám ocet 7 dní, používám i acidomit 5 ml na litr po dobu 10 dnů, emanox 12 - 25 kapek na litr a v případě nouze antibiotika, letos k jaru jsem celý chov přeléčil preventivně sulfadimidinem, loni SB3, mám to zažité z faremního chovu s kterým jsem před pár lety skončil. Očkování proti moru a mixe bylo povinné kvůli jatkám.

20.6.2016 20:32
jardagin

XXX.XXX.167.9

hokrví napsal(a):
Když jsou samice v relativní pohodě, čisto, kvalitní krmení, bez stresu, tak mladý ve třech týdnech kokcidiozu mít nebudou a preventivně když se někdo bojí tak v 8 týdnech u mě to tak funguje. Když není nic podezřelého dám ocet 7 dní, používám i acidomit 5 ml na litr po dobu 10 dnů, emanox 12 - 25 kapek na litr a v případě nouze antibiotika, letos k jaru jsem celý chov přeléčil preventivně sulfadimidinem, loni SB3, mám to zažité z faremního chovu s kterým jsem před pár lety skončil. Očkování proti moru a mixe bylo povinné kvůli jatkám.

Panečku vy to do nich perete.tak to u vas musí pěkně řadit kokc. když tohle všechno.

Vy jste dělal faremní chov to mne zajíma. mužete o tom něco napsat bud zde a nebo mě do zprav. zajíma mne vše

20.6.2016 21:21
borax

XXX.XXX.91.21

S tim faremním chovem blafujete?!
Před pár lety? ;-) 30-40 lety...možná.
No ja se divím, že po takových davkach různých preparátů králíci ještě žijí

20.6.2016 21:23
jardagin

XXX.XXX.167.9

borax napsal(a):
S tim faremním chovem blafujete?!
Před pár lety? ;-) 30-40 lety...možná.
No ja se divím, že po takových davkach různých preparátů králíci ještě žijí

21.6.2016 14:26
hokrví

XXX.XXX.105.226

S faremním chovem jsem skončil 2.4.2007 a to když mě byla v březnu zaplacena cena 40, -Kč za kg živé hmotnosti, když jste tak zběhlí v této praxi, tak asi víte jaký to mohl být výnos, totˇvše k faremnímu chovu, který trval 10 let. Borax má pravdu s termínem,1 králíka jsem si pořídil v roce 1983 a to činčilu velkou a to pomalu narůstalo že kolem roku 91-92 jsem dodával panu Chalupovi do Kolína 40-50 ks každých 5 týdnů co dělal touto linkou svoz. Od roku 2007 jsem si dal 4 roky pauzu a pak jsem začal 1 kalifornskou samicí, ale na připouštění už jsem nepoužil NB samce, protože ty podle mě jdou tedˇ více po typu než po rychlosti růstu, ale vybral jsem si FB, ale to už jsme někde jinde. Složení chovného stáda jsem zde popsal před pár dny, k dnešnímu dni mám 12 samic + 2 samce, snižuji stavy chci obnovit chovné jedince tak potřebuji mít připravené místo. V králíkárně je 116 kusů živých a ke dnešnímu dni 102 poražených, co se týče ůhynu tak ten je optimální, jen kdyby to takhle vydrželo. Kokcidiozu se snažím držet na uzdě je to nezkrotná mrcha, ale veterináře na ni nevolám, léky se dají sehnat.

21.6.2016 20:43
jardagin

XXX.XXX.167.9

hokrví napsal(a):
S faremním chovem jsem skončil 2.4.2007 a to když mě byla v březnu zaplacena cena 40, -Kč za kg živé hmotnosti, když jste tak zběhlí v této praxi, tak asi víte jaký to mohl být výnos, totˇvše k faremnímu chovu, který trval 10 let. Borax má pravdu s termínem,1 králíka jsem si pořídil v roce 1983 a to činčilu velkou a to pomalu narůstalo že kolem roku 91-92 jsem dodával panu Chalupovi do Kolína 40-50 ks každých 5 týdnů co dělal touto linkou svoz. Od roku 2007 jsem si dal 4 roky pauzu a pak jsem začal 1 kalifornskou samicí, ale na připouštění už jsem nepoužil NB samce, protože ty podle mě jdou tedˇ více po typu než po rychlosti růstu, ale vybral jsem si FB, ale to už jsme někde jinde. Složení chovného stáda jsem zde popsal před pár dny, k dnešnímu dni mám 12 samic + 2 samce, snižuji stavy chci obnovit chovné jedince tak potřebuji mít připravené místo. V králíkárně je 116 kusů živých a ke dnešnímu dni 102 poražených, co se týče ůhynu tak ten je optimální, jen kdyby to takhle vydrželo. Kokcidiozu se snažím držet na uzdě je to nezkrotná mrcha, ale veterináře na ni nevolám, léky se dají sehnat.

Nemužu vam říci jaky jste měl vynos, nebot nevím jake kraliky jste používal na farmě. pokud to byla klasicka masna plemena tak jste šel do červenych čísel. proč jste nepoužival hybrida v te době už byly.Ani se nedivím že jste skončil když klasicka plemena nejsou pro komerční chov. Proč jste si neprodaval z větší časti sam za svou cenu, to nechapu.
Kokc se da zkrotit a to poměrně hodně a neni potřeba to do nich tak ladovat
Odkud jste přibližně.

22.6.2016 06:32
hokrví

XXX.XXX.105.226

První faremní králíci jsem měl hyplus od ing. Janovce a ten mi hned při dovozu řekl, zapomente co bylo před, klecový chov se dělá jinak. Odkud jsem, nedaleko od vás z krkonoš.

22.6.2016 14:43
jardagin

XXX.XXX.167.9

hokrví napsal(a):
První faremní králíci jsem měl hyplus od ing. Janovce a ten mi hned při dovozu řekl, zapomente co bylo před, klecový chov se dělá jinak. Odkud jsem, nedaleko od vás z krkonoš.

Kolik jste platil za granule. Kolik jste měl vrhu za rok. Jak víte odkud jsem ?

22.6.2016 15:52
hokrví

XXX.XXX.105.226

S faremním chovem jsem skončil,40 Kč za kg bylo málo i při x vrzích na samici, v té době končili i farmy na velmi dobré úrovni, to je vše skončil jsem a šmitec. Já nevím odkud jste, ale daleko to nebude.

23.6.2016 14:53
PavelV

XXX.XXX.133.248

Pánové Hokrvi a Jardagin, no tak,
kam jsme to zašli.
Ten hoch se ptal na Sulfadimidin a vy si tu vyčítáte snad i kolik měla vaše prababička zubů když umřela.
Zajděte si spolu na pivo a tam si to proberte. Ale hlavně se rozejděte v dobrém , vždyť nám snad jde o králíčky.
Pavel.

23.6.2016 22:20
hokrví

XXX.XXX.105.226

Taky bych to tak vyřešil jen ještě nevím kam na to pivo zajít, jardagin mi nezdělil odkud je. Vážím si jeho názorů a rad, za pokec by to jistě stálo.

23.6.2016 22:24
PavelV

XXX.XXX.133.248

hokrví napsal(a):
Taky bych to tak vyřešil jen ještě nevím kam na to pivo zajít, jardagin mi nezdělil odkud je. Vážím si jeho názorů a rad, za pokec by to jistě stálo.

Tak mu navrhněte hospodu někde u vás.

23.6.2016 22:31
jardagin

XXX.XXX.167.9

hokrví napsal(a):

Ohledně otazek kolem vašeho farmaření jsem do vas neril. Chovatelu kteří to dělali ve velkem a nebo dělají je malo ale bavit jste se nechtěl.

PavelV

XXX.XXX.133.248

hokrví napsal(a):

Jde to i tak, že to my ostatní nemusíme vidět.
U jeho příspěvku klikněte na Jardagin a pak na poslat zprávu a navrhněte mu to.

jardagin

XXX.XXX.167.9

PavelV napsal(a):
Tak mu navrhněte hospodu někde u vás.

Sory ale ja do hospod nechodím nemam na to čas.

23.6.2016 22:34
PavelV

XXX.XXX.133.248

jardagin napsal(a):
Sory ale ja do hospod nechodím nemam na to čas.

Sorry. To byl jen takový chlapský návrh na řešení diskuse.

23.6.2016 22:55
jardagin

XXX.XXX.167.9

PavelV napsal(a):
Sorry. To byl jen takový chlapský návrh na řešení diskuse.

Myslel jsem že by to mohlo zajíma hodně chovatelu co a jak i když jsem odbočil od tematu.

24.6.2016 07:05
hokrví

XXX.XXX.105.226

Rozhovor o brojlerových králících a farmě nemá smysl, podívejte se na stránky HYLA kam až to došlo - bez komentáře. S tím že půjdem na pivo nemám problém, já ho taky moc nevipiju protože dost jezdím autem tak spíš pito, ale rád bych se s vámi sešel jak se říká na vašem dvorku, na kratší rozhovor, abych moc nezdržoval. Když něco chci musím se podřídit, návrhy respektuji, je to jen a jen o domluvě a vůli.

24.6.2016 21:25
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Ondra94 napsal(a):
Děkuji za odpověď. Mě to také přišlo jako blbost, dávat jim to hned potom, co vylezou z hnízda.
A s tím krmením. Mladým, když začnou žrát, dávám taktéž oves a to tak, aby to měli do chvilky sežraný, aby se nepřežírali.

Nesouhlasím, není to blbost, co vám poradil veterinář, máte rozjetou kokcidiozu, taky jsme s ní bojovali a zbavili se jí tímto způsobem, že jsme přeléčili mladé hned, jak začali vylézat z hnízda a sami pít vodu..je to už pár let, od té doby kokci nemáme, čistíme kotce, stále stejně, jak to jde, po týdnu, i mojí zoufalé kamarádce jsme tento způsob léčby poradili a je nadšená, že to pomohlo, předtím jim všechna mládata vychcípala, dnes už ani nevím, co kokcidioza je, malí králíčci dostávají kozí mléko, ovesné vločky, ječmen, pšenici, granule, trochu trávy, občas rohlík nebo kousek chleba, seno stále k dispozici a rostou jako z vody! nevím, co píšete za blbost - aby se nepřežírali-! mladí králíci musí mít krmítka stále plná! já jim doplnuji krmení 3x denně!asi to tu všechno píšu zbytečně, protože jestli jsou podvyživená, tak jim žádná léčba nepomůže!možná vám neumírají na kokcidiozu, ale hladem!

25.6.2016 10:14
bronda

XXX.XXX.98.84

ančovička1 napsal(a):
Nesouhlasím, není to blbost, co vám poradil veterinář, máte rozjetou kokcidiozu, taky jsme s ní bojovali a zbavili se jí tímto způsobem, že jsme přeléčili mladé hned, jak začali vylézat z hnízda a sami pít vodu..je to už pár let, od té doby kokci nemáme, čistíme kotce, stále stejně, jak to jde, po týdnu, i mojí zoufalé kamarádce jsme tento způsob léčby poradili a je nadšená, že to pomohlo, předtím jim všechna mládata vychcípala, dnes už ani nevím, co kokcidioza je, malí králíčci dostávají kozí mléko, ovesné vločky, ječmen, pšenici, granule, trochu trávy, občas rohlík nebo kousek chleba, seno stále k dispozici a rostou jako z vody! nevím, co píšete za blbost - aby se nepřežírali-! mladí králíci musí mít krmítka stále plná! já jim doplnuji krmení 3x denně!asi to tu všechno píšu zbytečně, protože jestli jsou podvyživená, tak jim žádná léčba nepomůže!možná vám neumírají na kokcidiozu, ale hladem!

Ančovičko!
Pokud Ondra píše o nepřežírání, není to taková blbost jak se vám zdá. Naráží se tu na to, o čemž se tu psalo již mnohokrát.
Ad-libitní krmení příliš kvalitními krmivy má spíše negativní účinky.
- přebytek bílkovin nestačí mládě metabolizovat
- přebytek škrobu není schopno trávit
- a současně vzniká nedostatek vlákniny, protože mládě díky "neustále plným miskám doplňovaným 3 x denně" není nuceno vlákninu přijímat.
To vede často k metabolickým poruchám. Podpoří se rozvoj patogenních organismů v trávicím traktu mláděte (nestrávený škrob ve slepém střevě je živnou půdou pro nežádoucí mikroflóru) a následně až k úhynům. Mládě je citlivé do cca 3 měsíců věku a odnáší to většinou nejvitálnější a nejžravější mláďata ve vrhu.
Uvažte, že mládě do 1,5 měsíce by mělo dostávat jen asi 12 % škrobu v krmné dávce s postupným zvyšováním až na 14-18% u chovných kusů. A co teď s jeho trávením udělá takový ječmen s 52%, když budou neustále plné misky a nebude nuceno přijímat více vlákniny. O pšenici s ještě vyšším obsahem škrobu ani nemluvím, protože ta králíkům do stravy nepatří vůbec.
Jestliže se doporučuje, aby mláďata dostávala maximálně 70-80% ad-libitní dávky, pak je to přesně to, co Ondra psal - aby se nepřežírala.
To, že některým chovatelům takové krmení, jak Vy praktikujete, vychází neznamená, že je to pro trávení králíků optimální a už vůbec ne, že při souhře dalších negativních faktorů nedojde k nechtěnému.

25.6.2016 17:35
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Děkuji za odborný výklad, ale já vycházím z toho, že mi loni ani letos ještě žádný mladý ani starý nechcípl, takže vaše procenta škrobu můžete psát do odborných časopisů! králíky mám zdravé a žravé a veselé, tudíž asi žádné trávící problémy nemají a mít nebudou! ale jestli někdo má problémy s úhynem a krmí mladé hrstkou OVSA! a potom se diví, že mu mladí chcípají, ani neví na co, je to na pováženou! ted´bude určitě podle vašeho vzoru v procentech, mladým odměřovat potravu! měl by jim dát normálně nažrat a bude po problému!

25.6.2016 18:03
bronda

XXX.XXX.98.84

Pak Vám samozřejmě přeji, aby Vám optimismus vydržel i nadále a enterokolitida se Vám obloukem vyhýbala. Nemám potřeby psát nějaká procenta do odborných časopisů. Naopak platnost těchto obecných základů chovu králíků jsem na základě rad odborníků zabývajících se výživou králíků těžce ověřil ve svém chovu. Třeba jednou obecné zákonitosti vyvrátíte a postavíte na hlavu. Do té doby ale nemaťte začínající chovatele podobnými bláboly.

matsik

25.6.2016 22:09
matsik

XXX.XXX.175.4

Chovám králíky už 9 let zpočátku jsem měla problémy s kokcidiozou a dělala to co jste výše popisovali (Sulfacox, Sulfadimidim apod.) Pořád tu ty problémy byli. Před 5ti lety jsem s tím přestala a začala bez všech těch sajrajtů. Krmím granule (bez léčiva) s ječmenem(seno nedávám příjde mi to zbytečný), hnůj vyvážím jednou za týden a mláďata odstavuju až ve třech měsících(nejlepší je mít králíky po odstavu po jednom nebo po dvou). Kokcidioza se objevila nedávno u jednoho mláděte ze dvojce dala jsem jim dvě větvičky pelyňku a druhý den už v pohodě žral tak sem jim přidala další dvě větvičky a bylo vše v poho. Nemám moc velký chov ale odchovám bez problémů všechna mláďata beze ztrát. No čekám sprchu jak je tady zvykem ale přesto si stojím za svým mám zdravý a prosperující chov bez nemocí.

25.6.2016 22:20
burgund6

XXX.XXX.33.7

matsik napsal(a):
Chovám králíky už 9 let zpočátku jsem měla problémy s kokcidiozou a dělala to co jste výše popisovali (Sulfacox, Sulfadimidim apod.) Pořád tu ty problémy byli. Před 5ti lety jsem s tím přestala a začala bez všech těch sajrajtů. Krmím granule (bez léčiva) s ječmenem(seno nedávám příjde mi to zbytečný), hnůj vyvážím jednou za týden a mláďata odstavuju až ve třech měsících(nejlepší je mít králíky po odstavu po jednom nebo po dvou). Kokcidioza se objevila nedávno u jednoho mláděte ze dvojce dala jsem jim dvě větvičky pelyňku a druhý den už v pohodě žral tak sem jim přidala další dvě větvičky a bylo vše v poho. Nemám moc velký chov ale odchovám bez problémů všechna mláďata beze ztrát. No čekám sprchu jak je tady zvykem ale přesto si stojím za svým mám zdravý a prosperující chov bez nemocí.

Zase nějaká přeháňka-seno Vám přijde zbytečný, mladým granule s ječmenem a vše O.K. Tak tomu ale opravdu nevěřím.

26.6.2016 10:20

Granule s ječmenem v přiměřeném množství, to ještě lze.Bez sena, pokud nemají alespoń slámu, tak tomu také nevěřím.

26.6.2016 18:40
jardagin

XXX.XXX.167.9

matsik napsal(a):

Přesně vy jste typ chovatele ktery tady vystřelí takovou kravinu, lidi se toho chytí a problemi jsou na světě.Jestli davate granule bez sena a s ječmenem a nemate kokc., tak pořadně lžete. Přestřelila jste až moc jen tady lidem motate hlavu. Se divím že nenapíšete, že je mate ještě mna zemi.

matsik

26.6.2016 19:14
matsik

XXX.XXX.102.20

Mám je v králíkárně a moc pěkný. Je mi celkem jedno, že mi nevěříte, já nemám důvod lhát. Jestli chcete přijeďte se podívat, seno nedávám nikdy slámou samozřejmě podestýlám a granule s ječmenem dávám všem bez vyjímky samozřejmě s rozličným dávkováním. Já netvrdím, že to tak musí dělat každý, ale já to dělám kokcidiozu v chovu nemám ani jiné nemoci samice bez problémů zabřezávají, samci dobře skáčou a mladé utěšeně rostou.Nevím proč bych měla lhát a něco podobného si tu vymýšlet.A jen pro informaci granulemi s ječmenem krmí u nás ve vsi skoro všichni dokonce chovatel co získával na výstavách čestné ceny( je pravda, že on seno dává) a i on má králíky bez problémů.

26.6.2016 19:55
jardagin

XXX.XXX.167.9

matsik napsal(a):
Mám je v králíkárně a moc pěkný. Je mi celkem jedno, že mi nevěříte, já nemám důvod lhát. Jestli chcete přijeďte se podívat, seno nedávám nikdy slámou samozřejmě podestýlám a granule s ječmenem dávám všem bez vyjímky samozřejmě s rozličným dávkováním. Já netvrdím, že to tak musí dělat každý, ale já to dělám kokcidiozu v chovu nemám ani jiné nemoci samice bez problémů zabřezávají, samci dobře skáčou a mladé utěšeně rostou.Nevím proč bych měla lhát a něco podobného si tu vymýšlet.A jen pro informaci granulemi s ječmenem krmí u nás ve vsi skoro všichni dokonce chovatel co získával na výstavách čestné ceny( je pravda, že on seno dává) a i on má králíky bez problémů.

Víte moc, dobře že jedna cesta nic neprokaže. Napište poměry kolik a jak často davate slamu atd.Protože už nam to pomalinku leze ven, podestylka.

matsik

26.6.2016 20:13
matsik

XXX.XXX.102.20

A vy jste jako čekal, že je chovám na holo? Vzhledem k tomu, že čistím přibližně jednou týdně někdy malinko později jak je čas a jak to maj zasr. tak podestýlám taky jednou týdně a poměry fakt nevím dělám to od oka tak jedna k jedný jak se mi to podaří trefit. Teď to míchám v kyblíku před každým krmením ale vychází to 50kg ječmene na 50kg granulí takže je tam možná malinko víc ječmene.A voda podle potřeby.

matsik

26.6.2016 20:15
matsik

XXX.XXX.102.20

jardagin napsal(a):
Víte moc, dobře že jedna cesta nic neprokaže. Napište poměry kolik a jak často davate slamu atd.Protože už nam to pomalinku leze ven, podestylka.

A možná by jste se tím měl řídit než někoho obviníte jen tak ze lži.

26.6.2016 20:33
jardagin

XXX.XXX.167.9

matsik napsal(a):
A vy jste jako čekal, že je chovám na holo? Vzhledem k tomu, že čistím přibližně jednou týdně někdy malinko později jak je čas a jak to maj zasr. tak podestýlám taky jednou týdně a poměry fakt nevím dělám to od oka tak jedna k jedný jak se mi to podaří trefit. Teď to míchám v kyblíku před každým krmením ale vychází to 50kg ječmene na 50kg granulí takže je tam možná malinko víc ječmene.A voda podle potřeby.

Tak 50 na 50 a nemate kokc. to mi stačí

26.6.2016 20:35
jardagin

XXX.XXX.167.9

matsik napsal(a):
A možná by jste se tím měl řídit než někoho obviníte jen tak ze lži.

Lžete to vam tady nikdo ze zkušenych chovatelu nesní. Ja si budu říkat co chci.

9.7.2016 09:39
viu

XXX.XXX.125.33

Leceni prirodou se mi take zamlouva vice nez "chemie".
U zimnich vrhu v pohode, ale u letnaku jsem musela prelecit. Bohuzel nemam krabici- mozna sulfacox... V kazdem pripade pry setrnejsi...nevim, nejsem odbornik, ale pro priste koncim v unoru ;)
Jen musim holky premluvit k zabreznuti uz v zari, at obe stihnou 2 vrhy.

matsik

16.7.2016 11:47
matsik

XXX.XXX.143.4

jardagin napsal(a):
Lžete to vam tady nikdo ze zkušenych chovatelu nesní. Ja si budu říkat co chci.

Mě je to celkem jedno co si myslíte či co tady píšete, zřejmě z Vás mluví závist protože kolem svých králíků běháte a stejně pořád něco maj a tak se nedivím, že Vás naštve když někdo s minimem úsilí odchovává zdravé a silné králíky jo to by mě taky naštvalo. Nejsem jediná kdo tak krmí a výsledky jsou stejné. Možná by jste místo těch hloupých řečí mohl vyzkoušet krmit jako já a třeba pak přestanete bejt tak zpruzelej.

16.7.2016 17:09
Kanča

XXX.XXX.43.129

Dobrý den,

Záleží na mnoha faktorech a zkušenosti.
Někdo to řeší přírodou a prevencí ( vybírá do chovu neléčená zvířata, čistota, karanténa nových a nemocných jedinců), ale důležité je krmení a voda.
Krmeni mám sušenosti kopřiva a pelyněk(s tím opatrně při větších dávek je droga cca 1 až 2 male větvičky na kus) stálý přísun kvalitního sena, granule s ječmenem a sušené pečivo.
Přírůstky mám cca 35 až 50g na den.
Voda s octem.
Nejsem úplný odpůrce (Sulfacox, Sulfadimidim apod.), ale to je volba každého chovatele co má odzkoušené.

Chovu zdar

Kanča.

16.7.2016 20:01
jardagin

XXX.XXX.167.9

matsik napsal(a):
Mě je to celkem jedno co si myslíte či co tady píšete, zřejmě z Vás mluví závist protože kolem svých králíků běháte a stejně pořád něco maj a tak se nedivím, že Vás naštve když někdo s minimem úsilí odchovává zdravé a silné králíky jo to by mě taky naštvalo. Nejsem jediná kdo tak krmí a výsledky jsou stejné. Možná by jste místo těch hloupých řečí mohl vyzkoušet krmit jako já a třeba pak přestanete bejt tak zpruzelej.

Mila damo fakt vam nemam co zavidět a zpruzeli opravdu nejsem. Vadí mi řeči jak krmíte a nemate problem chovatele se toho chytají a pak jsou velke problemi. Na rozdíl od vas jem pomohl mnohym chovatelum a moje zkušenosti funguji. Vaše přidělavají jen problemi chovatelum.Ja se o kraliky zajímam hodně let, hlavně problemi s krmivem a krmením samotnym. Ja si myslím že toho za sebou mam až až co se tyka kraliku.

Nevím jak jste přišla na to že ja mam problemi s kraliky. Osobně jsem investoval několik let prace do svych kraliku aby problemi nevznikali. Ty těd tady předavam dale. Než vy jste sem přišla ja už tady davno radil a dokonce i po tel a to zdarma, Za moje peníze.

Díky ale fakt vaši metodu zkoušet nebudu, tu mam už davno za sebou a sposta chovatelu taky. Vysledek entera. a kokc. Takže vam prostě nevěřím.

16.7.2016 20:29
borax

XXX.XXX.91.21

"Ty těd tady předavam dale. Než vy jste sem přišla ja už tady davno radil a dokonce i po tel a to zdarma, Za moje peníze."

A to je pravda!
Za mne díky za to!

Mimoto taky nevěřím tomu, že lze chovat králíky ( a nejen je ) naprosto bez problémů..už jenom z toho důvodu, že je to ŽIVÉ zvíře.
Kdyby ten chov králíků byl tak jednoduchý, byli by králíci cenově na úrovni kuřat!
A všude by byli plné haly...

matsik

16.7.2016 20:34
matsik

XXX.XXX.112.24

Tohle asi fakt nemá cenu každý má svou pravdu a nic mu ji nevyvrátí. No tak Vám přeji mnoho zdaru v chovu a jestli někdy pojedete kolem Kolína zastavte se já Vám ukážu ty moje chcíplí chudinky zdechající na kokc.

JulieV

16.7.2016 23:12
JulieV

XXX.XXX.148.148

Zdravim,
Po osobnich zkusenostech se snazim sulfadimidinu vyhnout. A radeji jsem zavedla pomerne prisna hygienicka pravidla. Kapu Emanox, davam pelynek a susene koprivy. Musim to zatukat, ale uhyn rapidne poklesl, resp jsem na nule.

17.7.2016 21:38
jardagin

XXX.XXX.167.9

JulieV napsal(a):
Zdravim,
Po osobnich zkusenostech se snazim sulfadimidinu vyhnout. A radeji jsem zavedla pomerne prisna hygienicka pravidla. Kapu Emanox, davam pelynek a susene koprivy. Musim to zatukat, ale uhyn rapidne poklesl, resp jsem na nule.

Není to jen v sulf. ale pokud jste ho pravidelně po 6měsící nevyřadila a použila ho na další lečení tak jste si udělala rezistenci. Hlavně jde o to spravně krmit a většina problemu s Kokc a entero skončí.Nic není 100% vždy se nějaky muže objevit a nemusí to byt chyba chovatele.Stačí aby jeden sežral více a je to.

17.7.2016 21:42
jardagin

XXX.XXX.167.9

borax napsal(a):
"Ty těd tady předavam dale. Než vy jste sem přišla ja už tady davno radil a dokonce i po tel a to zdarma, Za moje peníze."

A to je pravda!
Za mne díky za to!

Mimoto taky nevěřím tomu, že lze chovat králíky ( a nejen je ) naprosto bez problémů..už jenom z toho důvodu, že je to ŽIVÉ zvíře.
Kdyby ten chov králíků byl tak jednoduchý, byli by králíci cenově na úrovni kuřat!
A všude by byli plné haly...

Nemate za co, rado se stalo.

I když si tady spousta lidí myslí že tady ze sebe dělam buhví co. Tak to tak fakt není jen předavam sve poznatky a zkušenosti dale nic víc.

VlastimilS

1.7.2019 20:41
VlastimilS

XXX.XXX.134.203

Není pravda že jsou králíčci "pod matkou" chráněni.Od ní to právě dostanou.Už jsem jich hodně zakopal

1.7.2019 21:51

VlastimilS napsal(a):
Není pravda že jsou králíčci "pod matkou" chráněni.Od ní to právě dostanou.Už jsem jich hodně zakopal

Pokud jste jich hodně zakopal,nejspíš je špatně krmíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík