Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2016 15:40
josífek

XXX.XXX.241.21

Prosím o radu, jak správně zabít králíka, aby byl dobře odkrvený. Někdy se mi stane, že nekápne ani kapka krve. Děkuji.

6.7.2016 07:35
migeic

XXX.XXX.222.254

Moje zkušenosti jsou ty, že nožem vyloupnu oko, jednoduché, rychlé a spolehlivé.

6.7.2016 20:08
hogwild

XXX.XXX.37.14

migeic napsal(a):
Moje zkušenosti jsou ty, že nožem vyloupnu oko, jednoduché, rychlé a spolehlivé.

Já vyloupnu pro jistotu obě. Stejně musí ven...

7.7.2016 06:43
Hyla®

XXX.XXX.190.254

horal napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=8OkXszeclxs.

Dobré ránko, že nechcete toto video dávať ako vzor správneho zabíjania králikov.
Začal sťahovať králika priskoro, takže totálne zle špatné.

7.7.2016 07:14
horal

XXX.XXX.58.226

Nejde o stahování ale o způspb vykrvení.

7.7.2016 07:23
Hyla®

XXX.XXX.190.254

horal napsal(a):
Nejde o stahování ale o způspb vykrvení.

Potom ste mohol poukazať aj na to že králik je sťahovaný za živa čo nieje správne.

7.7.2016 07:24
horal

XXX.XXX.58.226

Pane Hyla myslíte že vypíchnout oko je správný způsob vykrvení ? Že jste na to nereagoval. Jinak až na to že ve videu předvádějící dal slabou ránu na omráčení a začal brzy stahovat je video docela dobrá instuktáž.

7.7.2016 16:17
Hyla®

XXX.XXX.190.254

horal napsal(a):
Pane Hyla myslíte že vypíchnout oko je správný způsob vykrvení ? Že jste na to nereagoval. Jinak až na to že ve videu předvádějící dal slabou ránu na omráčení a začal brzy stahovat je video docela dobrá instuktáž.

Horale na každú hlúposť nebudem reagovať, súdny človek nevypichne králikovi oko za účelom odkrvenia, vami pridané video stálo za komentár je tam jasné týranie králika.

7.4.2022 08:06
jrl13

XXX.XXX.104.200

A co s králíkem, který se neodkrví? Může se nějak jíst? Děkuji

7.4.2022 08:23
Vali80

XXX.XXX.53.126

Jestli se dá jíst to nevím, nikdy se mi nestalo, že by se králík neodkrvil a to si je zabíjím sama (kromě starších chovných kusů - ti jdou ke švagrovi, mají jména a ty zabít nemůžu). Někdy začne králík krvácet i po pořádné ráně za krk. Buď z nosu nebo z uší. Používám tvrdé topůrko nebo kulatinu.

Teď jsem si pořídila jateční přístroj, cvaknu ho do hlavy, žádné pištění ani kopání. Pověsím, podříznu pod krkem, nechám chvíli viset a začnu stahovat.

Co je na tom těžkého? Když to zvládne i ženská?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2022 15:30

jrl13 napsal(a):
A co s králíkem, který se neodkrví? Může se nějak jíst? Děkuji

Neměl by.

7.4.2022 16:23
jrl13

XXX.XXX.104.200

Uff, dal jsem ho do sekané

7.4.2022 20:30

jrl13 napsal(a):
Uff, dal jsem ho do sekané

Nejspíš to přežijete , ale nevykrvená zvířata se prostě nejí.

7.4.2022 21:48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejspíš to přežijete , ale nevykrvená zvířata se prostě nejí.

Myslíte,že takový zastřelený zajíc,bažant,kachna jsou vykrvený?

8.4.2022 13:20

To ne, ale něco vyteče střelnou ranou. Je pravda, že povinně se vykrvují zvířata na jatkách, aby se maso tak rychle nekazilo.

8.4.2022 19:19

To ne, ale něco vyteče střelnou ranou. Je pravda, že povinně se vykrvují zvířata na jatkách, aby se maso tak rychle nekazilo.

No nevyteče,vše zůstane uvnitř.Jelikož se střílí broky.

8.4.2022 19:26

taky proto se zvěřina všelijak nakládá, aby to bylo poživatelný

8.4.2022 20:11

taky proto se zvěřina všelijak nakládá, aby to bylo poživatelný

Zajíc se i peče na řadu způsobů a nenakládá se.Bažant,kachna také.

8.4.2022 20:12

No nevyteče,vše zůstane uvnitř.Jelikož se střílí broky.

Ale pořád je to střelná rána, která krvácí. Co jsem viděla při pitvě. Ale jasně - zastřelím, vyvrhnu a upeču (nebo tak nějak). Skot, prasata se nějakou dobu odvěšují, tam je vykrvení potřeba.

8.4.2022 21:35

Ale pořád je to střelná rána, která krvácí. Co jsem viděla při pitvě. Ale jasně - zastřelím, vyvrhnu a upeču (nebo tak nějak). Skot, prasata se nějakou dobu odvěšují, tam je vykrvení potřeba.

Budete se divit,ale ven nekrvácí.Každoročně máme 2-3 polńáky (už jsem jich stahovala desítky),bažanty a kachny ani nepočítám,zvenku nejsou ranky po brocích vůbec vidět,žádná krev,za to po stažení musíte nejenom vybrat broky,zkrvavané maso,často i roztřelené vnitřnosti.Něco jiného je rána po kuli,ale tím se střílí větší zvěř srnky,muflon apod.,ale třeba na divočáka už je zase střelivo s větší průrazností.Nejsem odborník,ale myslivců máme v rodině řadu.
Z dotazu zadavatele není jasné,jak králíka zabíjel a proč ho nevykrvil podříznutím,vpichem.Takže lze jen tipovat.

9.4.2022 08:15

Budete se divit,ale ven nekrvácí.Každoročně máme 2-3 polńáky (už jsem jich stahovala desítky),bažanty a kachny ani nepočítám,zvenku nejsou ranky po brocích vůbec vidět,žádná krev,za to po stažení musíte nejenom vybrat broky,zkrvavané maso,často i roztřelené vnitřnosti.Něco jiného je rána po kuli,ale tím se střílí větší zvěř srnky,muflon apod.,ale třeba na divočáka už je zase střelivo s větší průrazností.Nejsem odborník,ale myslivců máme v rodině řadu.
Z dotazu zadavatele není jasné,jak králíka zabíjel a proč ho nevykrvil podříznutím,vpichem.Takže lze jen tipovat.

Nejsme ve při. Jednou jsem dokonce měla vnitřní boj, když jsem na silnici potkala sraženého, ještě teplého, zajíce. Jestli ho sníst nebo vzít dětem na pitvu. Pedagog zvítězil.

9.4.2022 10:53

Nejsme ve při. Jednou jsem dokonce měla vnitřní boj, když jsem na silnici potkala sraženého, ještě teplého, zajíce. Jestli ho sníst nebo vzít dětem na pitvu. Pedagog zvítězil.

Nejsme ve při ,ale víte,že jste vlastně pytlák,když jste nenahlásila sraženého zajíce?Raději bych se k tomu veřejně ani nehlásila.

9.4.2022 11:08

Nejsme ve při ,ale víte,že jste vlastně pytlák,když jste nenahlásila sraženého zajíce?Raději bych se k tomu veřejně ani nehlásila.

Vím, ale přejeté zajíce (byli dva) nehlásím. Konzultovala jsem s kolegou myslivcem. Sraženou, (ne mnou), ještě živou, srnu jsem hlásila policii. Kvůli zkrácení utrpení.

9.4.2022 11:58

Vím, ale přejeté zajíce (byli dva) nehlásím. Konzultovala jsem s kolegou myslivcem. Sraženou, (ne mnou), ještě živou, srnu jsem hlásila policii. Kvůli zkrácení utrpení.

Před 14 dny jsme byli na valné hromadě majitelů honideb a zrovna toto se tam řešilo s právníkem mysliveckého sdružení a vy pokud nejste v mysliveckém sdružení si nesmíte,podle zákona,vzít žádné sražené divoké zvíře.Tam se právě řešil jezevec,že byl mrtvý na silnici a než si pro něj myslivec dojel,tak ho někdo vzal.A právník právě vysvětlovat,že se jakékoliv sražené,tedy i mrtvé zvíře musí hlásit,jinak je to pytláctví a pokud by vás zastavila policie,co-by "civila" s mrtvým zvířetem v autě je to podle zákona posuzováno jako pytláctví.

9.4.2022 13:30

Před 14 dny jsme byli na valné hromadě majitelů honideb a zrovna toto se tam řešilo s právníkem mysliveckého sdružení a vy pokud nejste v mysliveckém sdružení si nesmíte,podle zákona,vzít žádné sražené divoké zvíře.Tam se právě řešil jezevec,že byl mrtvý na silnici a než si pro něj myslivec dojel,tak ho někdo vzal.A právník právě vysvětlovat,že se jakékoliv sražené,tedy i mrtvé zvíře musí hlásit,jinak je to pytláctví a pokud by vás zastavila policie,co-by "civila" s mrtvým zvířetem v autě je to podle zákona posuzováno jako pytláctví.

Však píšu, že vím.

10.4.2022 19:28
Snehy

XXX.XXX.191.83

Z odkrvenia králika sme pri trestnom čine pytliactva

Ak Vás zastaví polícia a skontroluje batožinový priestor, bremeno dokazovania je na Vás. Ak to chce muž/žena zákona vyšetrovať .... riadne sa opíše. Ja poviem iba toľko: Idem od známeho čo má chov ... (samozrejme, že takého treba poznať ;-) ) alebo nebrať na ceste nič čo je naj alternatíva.

K usmrteniu a odkrveniu. Drbnem za "ušami", podrežem, zavesím a ťahám dole. Môže ostať daká ta podkožná pomliaždenina čo zafarbi mäso, vyzerá to ako slivka pod okom ;-) ale nemá to vplyv na kvalitu mäsa Jatočná pištoľ je super, podľa mňa je to lepšie ako "klacek" za uši. Ja porážam zväčša dlaňou.

Odkrvenie sa vykonáva za účelom odviesť krv z tkanív aby nedochádzalo k znehodnocovaniu mäsa. Očistené mäso, akékoľvek by malo v chlade prejsť zrejúcim procesom a tak sa ďalej spracovávať. Je úplne jedno či je divé alebo domáce.

Nemôžte porovnávať divú zver lovenú a vedomú porážku. Áno je rozdiel zabiť brokom a guľou čo dnuka trhá a na druhej strane spraví dieru ako "nočník" :-D

10.4.2022 19:30
Snehy

XXX.XXX.191.83

Neměl by.

Dôvod?

10.4.2022 19:40
Snehy

XXX.XXX.191.83

Nekrváca? Hmmm a to bude asi ako superman Každá rana krváca aj keď iba minimálne. A teraz z Vašej praxe, koľko rokov máte ak za rok 2-3 kusy poľňáka stiahnete? Nie je tam v desiatke množné číslo?

10.4.2022 19:51

Snehy napsal(a):
Dôvod?

Viz výše.

10.4.2022 20:40

Snehy napsal(a):
Nekrváca? Hmmm a to bude asi ako superman Každá rana krváca aj keď iba minimálne. A teraz z Vašej praxe, koľko rokov máte ak za rok 2-3 kusy poľňáka stiahnete? Nie je tam v desiatke množné číslo?

Krvácí,ale dovnitř,víme a jinak stahuje je přes 40 let a to je jen za doby manželství,ale pán chytrý se vrátil,co?

10.4.2022 20:58
Snehy

XXX.XXX.191.83

Krvácí,ale dovnitř,víme a jinak stahuje je přes 40 let a to je jen za doby manželství,ale pán chytrý se vrátil,co?

Nie, nevrátil ten tu je stále s istými chytrákmi

Ty si už riadne stará garda hmmm ... Minimálne 40 rokov x max. 3 ks/rok je 120 ks to jest ... no po kokos

10.4.2022 21:03
Snehy

XXX.XXX.191.83

Ináč... existuje zákon o spôsobenej škode. Len tak na rýchle pochopenie, ak niekto spôsobí škodu alebo niečo k čomu sa osoba/spoločnosť alebo iný právny subjekt prizná alebo sa mu dokáže majetkové vlastníctvo, je povinná uhradiť spôsobenú škodu

10.4.2022 21:05

Snehy napsal(a):
Nie, nevrátil ten tu je stále s istými chytrákmi

Ty si už riadne stará garda hmmm ... Minimálne 40 rokov x max. 3 ks/rok je 120 ks to jest ... no po kokos

Nevím,že bychom si potykali.A už jsem psala s vámi diskutovat nehodlám.
Je vidět,že znalosti značně zaostávají,ale urážky jdou skvěle.

10.4.2022 21:35
Snehy

XXX.XXX.191.83

Oslovila ste ma "pán chytrý" ja Vás "stará garda" aj keď som nevedome poukázal v oslovení ktoré mi neprináleží použiť za čo sa ospravedlňujem vzhľadom k tomu, že sa zjavne nepoznáme. Ideme sa urážať, demonštrovať silu slova alebo o čo tu ide?
Neviem ako to mate v CZ a predpokladám, že to môže byť stejne aj na SK ale každý je zodpovedný za spôsobenie škody. Týka sa to aj aj poľovníckeho zväzu ktorý si odoberie zrazené zviera.

Ale nebola téma ako odkrviť správne králika? A už keď sa chytáme za slová z minulosti. Králik a zajac nie je to samé

Přidejte reakci

Přidat smajlík